Закон ще осъжда комунизма и нацизма в Украйна

Правителството в Киев ще внесе във Върховната рада законопроект, осъждащ комунистическия и националсоциалистическия режим в Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Закон ще осъжда комунизма и нацизма в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Киевски ненормалници

Добрият бандеровец е мъртвия. А тези укропи ще ги реабилитират. Е на това се казва гьон сурат

И ще възхваляват седемте самураи, пардон олигарси.

Момчета и момичета, редно е да бъдете малко по-умни. Ако се разровите малко по-сериозно в интернет или друга литература, ще установите че създателите на комунизма и фашизма са едни и същи, а никой не сеща за тях.Те са тези които спечелиха от създавенето на двете идеологии.

смях, смях. Ще осъждаг национал-социализма, но ще реабилитират своите нацисти. Бандера, дето и Хитлер не го искаше - герой! И защо не в света на двойните стандарти? Ще реабилитират ли Волинското клане, щом е такава работата? Полша да не изреве пак на умряло? Между другото в лицето на Украйна поляците могат да си докарат голям pain in the ass.

задочно осъдиха комунизма/Оруел ли съдят Мордохай ли/, както и да е. Обаче ако си измислят един закон да съди убийците в Украйна май е по- добре за тях!

Слава на Украйна! Свобода за народа и! Дано се отървете по-скоро от прегръдката на руския мечок и добре дошли в свободния и цивилизован свят!

За фашизма знаем, но къде по света е имало комунизъм, освен на остров Утопия ?

buRgbuRg1

:) Как къде е имало комунизъм , в СС Сере , в НРБе , в Китай , в Куба и в КН Дере какво беше и още е ? ! :(

buRgbuRg1

:) Фашизъм , А ? ! ЛеЛин : "Един велик човек гради новата история на Апенините , другарят Мусолини ... " ! :( СтаНин към Ребентроп след подписване на Пакта между СС Сере и Германия за дружба и взаимопомощ при завладяване на света : "Предайте на др. Хитлер моите най-сърдечни поздрави , и го уверете в нашата безрезервна подкрепа и помощ в борбата срещу империализма ... " ! :( :( The Soviet Story https://www.youtube.com/watch?v=GQoe-3Va2oU Украинците били фашисти , а ? ! :( :)

Бандеровска Украйна се бори срещу фашизма.Смях ! Тези убийци изгорили толкова хора в Одеса и погубили с жестоките си бомбардировки толкова много свои сънародници- жени и деца -явно не са наред с понятията.

На това му се вика лицемерие и не е смешно.

комунизмът е по завършена диктатура от фашизма- само 10 г. и трае по-дълго - 85 г. вече и взема повече жертви с милиони все още има такива държави с ком. диктатура и бг е такава

buRgbuRg1

:( Разликата между комунисти и нацисти е , че нацистите са поне патриоти , ... докато комунягите са интер , международни мафиоти , жестоки , много лъжливи и най- вече много крадливи ! :!

Има и още една разлика, поради която комунизмът е по-опасен - отнемането на частната собственост!

Всичкото Мара втасала...

БРАВО НА УКРАЙНА, ЩЕ СЕ ОТТЪРСИ ОТ КОМУНИЗМА И КОМУНИСТИТЕ ПО БЪРЗО ОТ НАС.

И пак без да чета останалите коментари, заявявам: На поросенко и на яйценюк - на майките им в.....

Е, браво, най-после..... Комунизъм, фашизъм, бандеровци, сталинисти и т.н. Пак ли ще ни връщат в миналия век? Ние си отиваме вече, децата ни не помнят и не знаят за тези простотии, дайте да им ги припомним и да продължим да ги насъскваме и разделяме. Браво.

Какъв комунизъм те тресе бе фашист мръсен!Това с отвличането на внимание го знаем!

И сега какво ще правят фашистите от батальон 'Азов', които толкова обичат да се снимат със свастика до техния знак? :)))

Замърсяването на водата в района на Варна и околните курорти е толкова тежко, че и Менделеевата таблица би се изчервила. Три години получавах тежки обриви и се мажех със стероидни препарати от главата до петите. От няколко години почивам в Гърция и нямам проблеми.

jizast

Браво, много добра идея. Ние също тряабваше да приемем подобни закони още преди 25 години. Сега щяхме да сме в много по-добра кондиция като народ и държава.

Запъртък,как ще осъдите нацизма?Нали го играете нацисти и съюзници на нацистите?Сума ти невинен народ изтрепахте заедно с американците и немците,а сега закон?Странно е и едва ли ще те спаси от присъда доживотен затвор/ако имаш късмет/.

Гошо, само като видиш снимката на този индивид, веднага правиш асоциация с ГЕСТАПО, SS и други подобни организации!

Тъпанар безподобен си гошо, още не си проумял,че комунизма е причинил повече страдания и жертви отколкото нацизма?!

Не си слагай такъв ник,защото обиждаш всички българи с глупостта си.

Май най-добре е да има закон СРЕЩУ СЪДИЗМА, защото много изродски са действията и мислите на управляващите! Дори техния духовен глава направи едно ужасно изказване представяйки убийствата в Донецк, Луганск и т.н. като Богоугодно и справедливо дело! УЖАС!

съдизма викаш ?! с главни буквички ?

А ти само ой ой ли викаш? ( с малки буквички)!

Тези се готвят да вдигат стена на руската граница, забраняват руски телевизии и всичко, което не им изнася. И книги ще горят, и хора ще затварят до пълна победа на правилните опорни точки. С фашистки/комунистически методи демокрация не се постига.

jizast

Пазят се от комунизма и национал-социализма, затова искат да изолират Русия.

Напротив1 На зло куче дебел прът, каквото повикало такова отговорило и т.н. Това е демокрацията. Защото трябва да се продиводейства на бандитизма. Например бандитска русия спира също телевизии, които не са съгласни с Путлер, така че иди първо реви там, боклуко.

По темата де: Forbes "Година след присъединяването Крим - жителите предпочитат Москва пред Украйна". След проучване на американската GFK. и немската GFK (която е най-голяма в Германия и е в четворката най-уважавани социологически агенции в света 2014 година 83% са били съгласни с присъединяването на Крим, 2015 - ...93% са доволни от промените. "Forbes" казва, че ситуацията в Крим е диаметрално противоположна на това с което ни "хранят" на брифингите на Държавния департамент на САЩ. Според Кенет Рапоза местните жители , били то украинци, татари или руснаци са единодушни - искат в Русия, въобще не може да става въпрос за връщане в Украйна. Рапоза "довършва" украинските "патриоти" и американските им господари, с това, че обществото в Крим е единодушно съгласно с политиката, която води Република Крим и положителните промени през последата година. One Year After Russia Annexed Crimea, Locals Prefer Moscow To Kiev http://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2015/03/20/one-year-after-russia-annexed-crimea-locals-prefer-moscow-to-kiev/ Ами като се врътнат и братята американци, какво ще правят зомбираните писачи...ще ходят да воюват заедно с тоя идиот от снимката :))))

социологически агенции направят проучване в Северна Корея дали е възможно по-малко от кръгло 100% от нейното население да "е единодушно съгласно с политиката, която води" поредният Ким, да си харесват Северната и да не си и помислят за отиване (бягство) в Южната?

Хмм, защо отнемат на путинистите любимата пропагандна хватка, с която настройват руският народ срещу украински, наричайки ги фашисти?!?!

Много ясно защо, защото са мръсници. ;)

Не ,за тези у Белио дом!

Нито нацизмът, нито комунизмът ви е виновен, еврейският синедрион ви насади на пачи яйца,идиоти украински!

Янукович право в кремъл избяга,откъдето го назнчиха. Мръсните игрички мужишки,ще си ги платите простите мужици, и на вашта тъпота и злоба се крепи тиранията , а водачите ви си оправиха и правнуците на правнуците.

Фондът БИСМАРК, чрез Дойче Велле от вчера опроверга използуваните от медиите"твърдения" на Отто фон Бисмарк, че РУСИЯ БЕЗ УКРАЙНА НЯМАЛО ДА БЪДЕ ИМПЕРИЯ. Отговорът е много прост, но не е за прости русофоби: БИСМАРК НЕ Е ЗНАЕЛ ВЪОБЩЕ КАКВО Е ТОВА УКРАЙНА ЗАЩОТО ТОЗИ ТЕРМИН Е НАЛОЖЕН ОТ ЛЕНИН ЕДВА ПРЕЗ 1919 г. Бисмарк се е борил за единството на Германската империя и е признавал единственно и само Руската империя.

Ех, размечтах се и аз. Искам първо този закон да се приеме у нас, а не в Украйна. И после пак да не се тюхкаме, че някой ни изпреварил пак.

После този закон и вас ще ви осъди.... и този има едно изображение и излъчване като на умствено ограничен и недоразвит! Не ме разбирайте погрешно, съчувствам много и подкрепям украинците, но и тези ги вършат едни... Все още не мога да проумея, че може подобно нещо да се случва с един нормален народ в днешно време и как може света да допусне това. И при тях се разиграва сценария "девет милиона мишлета" въпреки че Русия, както и който и да е /защото вътре се меси не само тя!/ няма право да се меси в политиката на една суверенна държава!

Американците им казаха да пръднат, ама те се насраха, бе.

Дано са последователни и енергични в изкореняването на тези два тумора, първата и най-важна крачка е налице-скъсаха с разадника на заразата. Надявам се да използват високата температура от войната и да режат от месо , иначе метастазите на руския вампир ще ги разяждат , както у нас десетилетия напред

Ха, че те самите себе си - украинските нацита, ли ще забранят :)) Съвременният ултранационализъм, властващ към момента в Украйна, се опитва хем да се самозабрани, хем да не го прави :))) Голяма дилема ;)

На мозъчно импотентните псевдодемократи вечно и навсякъде им се привижда комунизъм. Няма значение дали е в Украйна, България или Марс. Дежурното оправдание за управленска некадърност си е едно и също вече 26 години - страшният лош комунизъм.

Е къде сте имали успех бе абонирани управленци. В куба , в корея ? В русия сте суровинен придатък и от много кадърност не можете газ сами да добивате и не можете на нуждаещи да го продадете. В Европа само в България си запазихте партията и управлението и сме последни по всичко.

Кого визираш, глупако, за да пишеш "сте" ?

Коя Украйна? През 1917 е имало 4 Украйни - Украйнска Народна Република, Западноукраинска Народна Република, Украйинска Социалистическа Република и Хетманат. Реално май изобщо така държава единна Украйна не е влизала в СССР. По времето на СССР, получават през 1922г подарък при Ленин Новорусия. След ВСВ получават част отишла към Полша, а Полша взима от Германия. През 1954 пък получават Крим при украинеца Хрушчов, по случай 300 годишен съюз. От 1654г. от подаръци от Русия са се увеличили примерно 8 пъти. То те между другото Украйна и Русия произлизат от една държава - Киевска Рус. Като народа в киевска област е рус. От там вероятно идва названието Русия и руснак. Викали са и още Киевска Русия. Показателно е докъде доведе западната пропаганда и НПО-та и защо трябва да се зъбрани чуждото им финансиране. Но да се върнем на въпроса. След разпада на СССР, реално трябваше да има 6 държави вместо Украйна или поне във федерация.

Това хронолигически е точно така. Само едно уточнение, няма исторически истинно понятие Киевска Рус или Киевска Русия. Има само Рус /Русь/ и Русия. "Киевска Рус" е художествена измислица подобно и също като "Византия". Украина или Украйна и ополяченото название на Окраина, което на руски и български се пише по един и същ начин.

Още едно уточнение . Има Русь, но то няма нищо общо със съвременна Россия,която е наследник на Московското княжество, а не на Русь, чиито територии по-късно завлдява и на която се прави ,че е наследник от комплекс ,че няма традиции и си присвоява неговата история и писменост , за да пълни собствената си историческа празнота и немота.

Хайде, хайде сега! А какво да кажем като Русия е взела от Грузия Сочи! Това че административно е имало няколко държави не значи, че такъв народ не е имало! Крайно време е и Русия да свикне, че не е СССР вече! Отделен народ са си с отделен език и това е! Тогава какво да кажем за кюрдите, които са разпръснати в различни държави? Нима не са един народ? Лошото е, че в момента там кой ли не се бърка /не само Русия/. Когато след 4 години им изтече договора с Русия за ползването на петролопроводите през тяхната територия вероятно нещата ще се успокоят /Русия заяви, че нямало да подновява после договора с тях, но ще видим дали ще стане така/ - техните мутрофони /всъщност комунистическо наследство и резултат/ няма да имат от къде да крадат, с руснаците проблема с газта ще свърши и така ще ги остави вероятно света намира!

Москва/россия/ , която ние наричаме русия,не е никаква Рус, това са техни фантазии. Москва унищожава Русь и да кажеш , че му е наследник е все едно да кажеш , че османската империя е наследник на Българските царе. Русия всъщност е наследник на московското княжество , най-неразвитото в региона , което като най-верен слуга на татарите ги използва да унищожи твер ,новогород и киевското наследство. Московското княжество е унищожител на тези проспериращи и демократични княжества, на които натриса собствената си мизерия и деспотизъм. А наглостта да им се нарича приемник е по руска мярка,нормалните не кометират подобни налудности.

Още малко ще изкараш Иван Грозни най-големия демократ:)))

За огромно съжаление, нещастие и проклятие, метастазите на Туморът на туморите ВЕЧЕ са подменили живата и здрава тъкан с гнилоч. Целият организъм е засегнат- от фонтанелата до петите, минавайки през всички митохондрии...

НАЧИ СЯ ФАШИЗМА МОЗЕ ДА СЕ ПРАКТИКУВА СВОБОДНО ограничението е за комунизма и нацизма Палиш сграда ,блокирваш изхода и като се налепят по прозорците бум бум с пищовче и се наслаждаваш на свободния полет Туй ще е разрешено оти не е нацизъм а фашизъм

Фашизъм е когато от сграда хвърляш коктейли молотов и стреляш по хората, а после се оплакваш че отвърнали със същото.

Странно, това ли им е проблемът в момента на Украйна - комунизмът и нацизмът в средата на ХХ век? Аз мислех, че имат по-големи грижи - напр. нацизмът в XXI век и войната, която той породи. Цялата работа прилича на акцията в подкрепа на кърменето в МОЛ-овете и мълчанието по въпроса, че пак там охраната убива хора за забавление. Този прийом за отвличане на вниманието може да върви все още на Запад, но украинците едва ли ще се вържат. Яйценюк е редно да мисли за близкото си бъдеще, а не толкова за миналото.

комунизмът е висша форма на диктатура с милиони жертви и роби , няма по-завършена диктатура от нея

Това отдавна трябваше да стане и у нас. Тия с опорните точки, дерзайте, за да не паднете от комунистическата си власт !

Проблемът е, че от комунизъм искат да ни вкарат директно във фашизъм като в Украйна, но това е прекалено сложна материя за протестърски платени идиоти!

И двамата пропускате същественото.Първо в Украйна трябва да осъдят ЮДАИЗМА И ЦИОНИЗМА, и тогава да борят другото,защото комунизма е измислен от юдеин, а нацизма е функция на комунизма.Всичко е толкова явно-юдеите и талмудистите унищожават славянството и източно православните в Украйна с измислен предлог.

Този на снимката е жив майтап , скоро ще го изядат с очилата ! ДИРа. да не трие !

Това някакъв нескопосан опит за първоаприлска шега ли е? Комунисти, еволюирали до нацисти, ще пишат закони против себе си? Наистина голям майтап!

комунизма е по-висша форма на диктатура от фашизма, заради чатната собствеността и жертвите

И НЯМА ДАЖЕ КАКВО ДА СЕ СРАВНЯВА ! СЕГА Е ПЪЛЕН ХАУС И НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ НИТО В УК-НА НИТО В Б-Я ! АЛИГАРСИТЕ В УКРАИНА ТЪРСЯТ НАЧИН ДА СИ ОСТАНАТ ПРИ БОГАТСВАТА ! ЗАТОВА ИМ СА НУЖНИ НЕНУЖНИ ЗАКОНИ !! УКРАИНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЕ ПЛАШИ ДА НЕ СТАНЕ КАКТО В КРИМ (НАЦИОНАЛИЗИРАХА ВСИЧКИ ЖИЗНЕНО ВАЖНИ ПРЕДПРИЯТИЯ И ЗАВОДИ ! АКО СЕГА УКРАИНА НАПАДНЕ НА ДОНБАС Е КРАЯТ НА ВОИНАТА И ДОНБАС ЩЕ ОТИДЕ В КИЕВ И СХУНТАТА ЩЕ Е СВЪРШЕНО ! НИКОИ ВЕЧЕ НЯМА ДА СПРЕ ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НИТО МЕРКЕЛ О ЛАНД ПУТИН НИТО ПЪК ТЕЗИ ЗАД ОКЕАНА !!!И ТОВА Е ВСИЧКО РЕАЛНО И НЕ Е ДАЛЕЧ ТОВА КОГАТО ВСИЧКИ ЩЕ СА ПОД СЪД !!!!

този тип на снимката изглежда несериозно и странно какво иска да направи

Комунизмът и фашизмът са двете патерици на путинизма. Не случайно русия финансира и едните, и другите. Украйна скоро ще ни мине и нас и по икономика, и по гражданско общество. А ние се маем как да върнем вече съвсем обеднелите руски туристи, въпреки че тия туристи освем МОЛ-ове, пиянски вечери и плажове друго не виждат и въобше не са туристи

И как ще ни мине по икономика като си затвори най-големия пазар, руския. На Европа заводи не и трябват а пазари и роби да работят по заводите и без пари.

Няма да се оправим, защото с такива като теб, лумпени, е пълно навсякъде. На такива като теб, Путин им е влезнал в главата, че и на други места. Все гледате другите държави и лидерите им, а не кочината която мухлясва тук. Една държава е успешна, когато политиката и е успешна, а политиката е успешна, когато създаваш съюзници, а не врагове. Такива като теб, празноглави навити латерни, създават врагове от потенциално най-силните бизнес партньори, от чийто бизнес дори сме зависими, пак заради такива като теб.

Бай Ставри

Ти в кой край на България си? Каква кочина мухлясва? При нас в България проблемите са ни свързани с миналото: Руска корупция, руски олигарси, енергийна мафия, чуждопоклонничество на чужди тирани и руски императори

Бъди спокоен за България! Няма начин Украйна да ни минат по нищо, защото са същите дебили като тебе и подобните ти, че и по-големи! А ние трябва да сме спокойни също, защото ще се утешаваме, че има и по-зле от нас! Както винаги!

Преди време украинците заявиха, че България е пример, който трябва да следват. Не знам какво имаха предвих - корупцията, разбитите улици, високите цени, икономическия "растеж", послушанието, "хубавия "заем"...

Украински ненормалници...Избиха свои сънародници и сега се продават ...

Чакай бе, нали укрите бяха фашисти. ХА ХА Ама забраняват нацизма и фашизма А в Русия и нацизмът и фашизмът процъфтяват

в час, какво забраняват бе, когато служилия като капитан и комнадир на айнзац команда - батальона Нахтигел на Абвера, военнопрестъпник Шухевич избивал цивилни в Украйна и Белорусия му издигат паметници и го обевяват за почетен гражданин?

Ми щом ги влече... И двете са зло де. Ама комунизма е по-голямото, та щом са решили да го забраняват добре...

НЕЗНАЯ КАКВО Е ДА СИ ТЪТ ПО СОБСТВЕННА ИНИЦИАТИВА !!! В Б-Я ПРИ Т ЖИВКОВ СИ ЖИВЯХМЕ ПРИ КОМ -МА ! ВСИЧКИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И РОМИТЕ РАБОТЕХА ! ВСИЧКИ ЮНОШИ БЯХА ГОДНИ ЗА АМИЯТА ! ЕДНИ В СТРОИТЕЛНИ ВОИСКИ ДРУГИ ПО ПРЕСТИЖА НА АМИЯТА ! БЯХМЕ 28 ИКОНОМИКА В СВЕТА (ВСИЧКО Е В НЕТА ) СТРОИХМЕ КЪЩИ НА ЗАПЛАТИТЕ СИ (ЗА РАЗЛИКА ОТ ЕВРОПЕСКИТЕ КЪЩИ ОТ ИЗГНИЛИ ВЕЧЕ ГРЕДИ- КУФРАЖ, ГЛИНА ГОВНА И СЛАМА !!! НАШИТЕ С ВАР ЕСТЕСТВЕННА ЕКОЛОГИЧЕСКИ ЧИСТА !!!!И ТЯХНИТЕ С ИЗКУСТВЕНИ СТОИТЕЛНИ МАТЕИАЛИ КОИТО СА ВРЕДНИ !ВЪВ ВСЯКО СЕЛО КАНАЛИЗАЦИЯ И ВОДОПРОВОД И ЕВТИН ТОК !!! А КАКВО Е СЕГА !!! И ВОДАИ КАНАЛИЗАЦИЯ НЯМА ДА ИМА ИЗТИЧА ИМ СРОКА НА ЕКСПЛОАТАЦИЯТА - А НА РЕМОНТ НЯМА ПАРИ - КРАДЪТ ГИ !!! СРАВНЯВАИТЕ САМИ МЛАДЕЖ !!!ПРИ ТОВА И ЯДОХМЕ НАИ ДОБРИТЕ ХРАНИ В СВЕТА !!!

Явно тези дето слагат минуси, не са живяли рез този период. На истината не може да се слага -, но ако си изкарваш хляба с това, трябва да си смениш работодателя. Нека поне във форумите бъдем искрени и горди.

И на теб честит 1ви Април ;)

Прав си. Аз съм живял по това време. Чакал съм 15 год. за автомобил, по 5 часа пред образцовия зеленчуков магазин за кило портокали за децата, молил съм се на партийния секретар да ме включи в списъка за цветен телевизор, за да гледам "На всеки километър". Е, не успях да се вредя, като "крайно нуждаещ" за панелка, за която си изпял одата по-горе. Децата ми манифестираха на 24 май под радиоактивния дъжд от Чернобил, ама той пък беще братски, полезен. Такива ми ти работи, Ванка. Не знам ти ли си с танка.