Борисов спря поръчка за луксозно меню на ”Авиоотряд 28”

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е разпоредил обществената поръчка на правителствения авиоотряд за менюто на политиците да бъде спряна.

Обратно в новината

Коментари - Борисов спря поръчка за луксозно меню на ”Авиоотряд 28” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нито по закон, нито по конституция, по никаква процедура, Премиерът може да се намесва в конкурса за обществените поръчки и да променя условията за тях! Медиите ли бъркат нещо, та ни представят Премиерът като Диктатор, които се меси навсякъде и през главата на законите дава разпореждания. Както "намери" 100 000 000 лв. за ремонт на магистрали. Не, че не трябват, ама си има ред, по който могат да се отпуснат! Не ги дава от джоба си, а щом са от бюджета, трябва да се измени бюджета по надлежният ред! Нормално, а? Да, ама не!

БОРИСОВ ПРЕДЛАГА ГЛИГАНСКИ ПИШКИ ОТ ПАЛАМАРА -

Тия по самолетите да работят ли са там или да ядат и пият?! Нахалство!

браво борисов! а как стои вапроса с придружителките? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ааа боба с сланина и лещата ,не си ги давам за тоя отряд, виж ако беше едновремещния ОФ отряд ,бих споделил и печеното прасенце с тях, ама то таз моята храна не е здравословна за сегашните момци

разпоридил а на господ кога ще разпоредиш? Хаха смешник кото ти кажат от САЩ и от Турция. толкова можеш тюлен американски.

Значи, такъв спанак с ориз сготвих току що, пръстите да си оближеш. Понеже постиме. Ако искате, госпожи и господа министри ще ви резна и малко шпек-менте, за мезе. Може и по една ракийка. Какъв кетеринг, какви пет лева? За това меню пенсийката ми стига.

Баба им на временните ВИП-ове само морски дарове е яла! Каква е тази ИЗВРАТЕНЯЩИНА! Или КАСТАТА НА БЕЗДАРНИТЕ ЯДЯЩИ МОРСКИ ДАРОВЕ се чуди по какъв признак да се разграничи от "ментално ощетените по природа хорица"! Това е КОМПЛЕКСАРЩИНА както и да го погледнеш!

Тиквата ни лук ял,ни лук мирисал.Всички забравиха злоупотребите му с правителствения отряд.

Гледах в сутрешния блок по Нова дискусия по темата- стойността на омара /180 лв./ колкото моята месечна инвалидна пенсия. Да им е сладко!

Икономията е майка на мизерията. 99% от народа ни ще се радва да ядат в самолетите ряпа, лук и боб за икономии. Аз искам да ядат и хайвер от белуга, аспержи и др. поне малко да се демонстрира, че не сме ревливи просяци. Стига с тая журналистическа демагогия. Намалете полетите с 1 и от икономията демонстрирайте поне малко световна политическа класа. Стига сте се правили на бедни и нещастни. Хайде поне малко самочувствие. Да ви имам икономията - една кола на старо!

точно икономията прави пари там където трябва да се направи. С по един сандвич да минават не виждаш ли на какво е замясъл Бойко ходи с специални костюми с подлпънки да си крие сланините.

Да се задавят дано!

PR PR PR PR, еххх медиите, как хубаво ви купува и клати мутрата Борисов!!!!

А защо изобщо трябва да се хранят, ако са гладни да си носят по сандвич от дома. Такова разхищение на държавни пари, за това ли взехме млд., за тези тъпи хрантутници, на които мозъка им намалява в сравнение тумбаците и гушите....

край на глезотиите, край на деликатесите и отбраният алкохол - ние си ги знаем колко са алчни нашите хрантутници там горе и когато се касае за "едене и пиена на корем"могат да изядат храната на цяла африка за пет години напред, примерно - да им се спретне едно ново разпореждане, което да гласи в прав текст - всички хрантутници да си носят сухоежбина от къщи, а колкото до пиенето, алкохолът е забранен през работно време - пише го в кодекса на труда - и още нещо, както могат скандинавските висши циновници да се возят с метрото, така и нашите ще си носят банички в чантите по време на служебната командировка, защото те са слуги на народа

много нагли бе, яко! Народът навикнал хомот да влачи... ще си плаща за сьомгата на любимите ръководители!

Стига с тази мас в менюто де. Достатъчно е в самолета да се вози Пеевски.

Тогава трябва да има противовес, че ще летят на една страна наклонени.

И в същото време пенсионерът гладува с 200 лв. на месец...

Да,ама пенсионерите са 2 300 000,докато богоизбраните само наколко хиляди.Делбата е по равно.Докато не се изравни съотношението (разбирай пенсионерите да се сведат и те до няколко хиляди),така ще е.Работи се по въпроса и то усилено.

Да си купи едно кило омар за 180 кинта и ще му останат цели 20 да се вози на рейса бре.

Ivo

Не знам дали Баце е пил черен етикет докато се е возил, най-вероятно не е! Най-много да е изял фъстъците човека ;)))! Др. Михов обаче със сигурност е опъвал по няколко големи! Със сигурност обаче разни стюардески-членодръжки и пилотчета са изконсумирвали голямата част от минюто! Хахахахаха...В крайна сметка менюто те си го и съставят! Както винаги и навсякъде дребното чиновниче е за таковане! То е мързеливо, крадливо и много нагло! ;)))))

Едно време беше така. Кой поръчал, кой не но накрая на смяната стиВардеските се прибираха с пълни чанти с разни пакетчета фъстъчки и малки опаковки от бутилчици с алкохол.

Същото меню е било и по време на първото правителство на ГЕРБ. Тогава Бойко не е спирал поръчките. Щото тогава не се раздуха толкова.

Абе омръзнало му е менюто и е решил да го спре.Защо,защо,ами защото е станало обществено достояние и в неповторимия си стил Боко използва момента да излезе от положение и да си направи примитивен PR.

И за какво служи ,така нареченият "Авиоотряд 28",аааааааааааааааааааааааааааа?

Нил читиш,за луксозно похапване и атракция-поглед от божествени висоти.

абе гледахте ли днеска - за един полет отчели 15 000 лева разход за храна- ебати полета- за един час тия депутати не могат да издържат без да плюскат ,ама така е ,като "държавата дава"/както се изрази една циганка в Сливен /

е те не са били само депутатите, с тях е имало една сурия новоизлюпени журналистки, нали Бойко ;)

Ако в самолета е имало 150 пасажера то идва по-малко от един омар на човек бре. Ами пиенето? Живи да ги ожалиш милите! Приблизително идва по 2,5 човека да си делят една порция.

ЗАЩО ЗА БОГА НИ ЗАНИМАВАТЕ С ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ.КАКВО ЗНАЧИ РАЗПОРЕДИЛ НА МИНИСТЪРА?АМИ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ПРОСТО ТОЗИ МИНИСТЪР СИ ОТИВА.ХАЙДЕ СТИГА ПОПУЛИЗЪМ И ЕВТИНА ПИАР АКЦИЯ. ХЕЙ ПРОДАЖНИ ЖУРНАЛЯ НЯМАТЕ ЛИ СЪВЕСТ ПРИ ТЕЗИ ПОРОДИИ И БЕДСТВАЩО ОТ НЕМОТИЯ НАСЕЛЕНИЕ ДА НИ ЗАНИМАВАТЕ С ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ.НО ПОМНЕТЕ НЕ СЛЕД ДЪЛГО ЩЕ ВИ ТЕЖИ НА СЪВЕСТТА.

О Боже! Един открадна 3.5 милиарда, друг (от руската мафия) иска да купи БТК, Булгартабак и останалото от оръжейницата ни за 1 евро, а новина номер едно е менюто на ББ.

Ами, то от менюто на всички управляващи се започва, защото управлението на нашата държава е като в борбата - колкото менюто е по-добро , толкова папкането е по-голямо.

Правилно, Баце! Вече само филии с мас! :)

А тоалетната хартия ще я заменят ли с рециклирана?

Не е необходимо,ще ползват услужливи езичета с многократна употреба.

Бокича Мутрето между 2009 и 2013 с торба сандвичи ли се разхождаше с правителствения самолет? Или само пакет мас и коам хляб бяха тогава гозбите на авиоотряда? Типичен лицемер от сталинистко-комунистически тип! Пълен отврат е тоя селяк!

Само дето хората от екипажа ,казаха че и до сега кетъринга и менюто ,са били почти същите и какво Боцко се прави ,че не е ял до сега,айде стига селски номера,га яде кифтетата не рева ,нали ,а сега щото ви осветлиха разходите по голямото плюскане.....краде се там ,кой колкото може,кетъринг,шофьори,охрани,всички гледат нещо да забършат.....

Тръгна от филия с мас и стигна до омари и скариди - браво пич !! Сега народа и мас няма за филиите !!

Мастта е стока с двойна употреба,може да тръгнеш от нея и да свършиш с нея.

Пише се "маста". Членуваш думата "мас", а не "маст".

Търсим пилот от луфтханза за авиоотряд 28.Условие-да изпие бутилка черно джони преди излитане

На екс,или до дъно,за по-сигурен ефект.

Боце,Боце,изсра се на метенето и ти лъсна гъзето ! Ами всички които не сме смотани ГЕРБ-ерасти си спомняме как 3г и половина медиите на Пеевски ,добре натъпкани с държавни пари ,те хвалеха до небето и ти надуваха имиджа на незнаен юнак ,спасител на България.Като ти се разклатиха крачката,Пеевски обърна палачинката и те подбра с подигравки до спукване. Сега пак сте се разбрали :ти ще му спасяваш париците и заедно ще делите спестеното ,плюс хвалби в медиите на Пеевски като бонус . За будалите ,които то верват и ти гласуват ,да пият една студена вода от мен .

Стига си дрънкал простотии.

Браво на Борисов, че спря това фантастично меню, което и английската кралица не може да си позволи! Само филии с мас да им сервират!

Та те са преяли, какви омали, какви черни етикети. Вервайте какъм сам принципен и спестовник, как се възмущавам от подобни неща, ама не мога да ги видя всичките.....

Пълни глупости и прах в очите на хората ! 50 000 лева - луксозно меню !? Ебати менюто на фона на 4.5 милиарда КТБ и хиляди други измами !

Борисов, дано ти преседнат омарите, които нагъваш с народна пара! Докъде стигнахме- ние да обслужваме управляващите, а не те- нас!? Да си плащат от джоба яденето! То бива, бива нахалство, ама тяхното минава всякакви граници! Малки ли са им заплатите, че се хранят за наша сметка? И вижте само какво меню! Срам нямат!

Що да му преседне, той се отказал от кетеринга. За другите неща си права.

Ох скъса ми сърцето, отказа ли са се.... Дреме им за омарите, това ни хвърлят в очите, че не е хубаво да гледате зад пердетата!

И защо все още този т. нар. отряд 28 съществува? Държави като Швейцария и Австрия, приблизително като България по площ и население, но значително по-богати не си позволяват подобен лукс. Техните политици се придвижват с личните си автомобили и ползват услугите на националните си авиопревозвачи. Да, ама ние сме по-тарикати и не можем да се возим на самолети от гражданската авиация......

така са си свикнали, пък и никак не им е лошо, още от времето, когато всички бяхме равни, защото ни управляваха хора от народа

Абсолютно вярно.

Абсолютно вярно.

Управлението на ген.Бойко Борисов по същество е клоунада и шоу пред репортерките на медиите, готови на всякакви подвизи, за да запишат бисерите му! Най-често, почти без изключение всички насоки, които дава Премиерът насочват усилията на обществото и работещите по тези насоки в глухи линии! Под негово управление държавата влошава непрекъснато всякакви показатели, особено свтрзани с условията за бизнес и качеството на живот. Но, медийно отразено - вървим напред! Ужасяващо е натрапваното ни от влиятелните чужди медии, опериращи в България, че Управлението на ген.Бойко Борисов е доброто управление за България. България върви надолу,! Да, така трябва. Затова управлението на ген.Бойко Борисов няма и не бива да има алтернатива!

А по добре ли бяхме при Орешарски и Станишев когато всички европейски фондове бяха спрени и държавата беше в застой.И ако след всяко комунистическо управление започваме всичко отначало как мислиш че ще се оправим.

moon@dir.bg

Миткало, как пък успяваш да ги разграничиш? Няма тези, няма други - от едни яйца са излюпени, от едно котило са се пръкнали, една клика са си спретнали. Всички до един!

Иван Петров

Стига с тези еврофондове. Тези пари отиват някъде при едни хора, ти нищо не виждаш от това. Дали е Орешко или Борешко примиер, ти ще си все същия голтак. аз също.

На това му се вика политика на парче. А се изпълнява на принципа - а се разчу, а го махаме. Не знам после като кърпят, как го правят.

Борисов, върни ни парите , които Дянков открадна от НЗОК! Затова не искаме да плащаме ЗОВ!

Мафията обича семплите и традиционни храни и ястия:филия с мас,тиква,джанки.

Браво Бойко ти си един от нас, обикновените хора и си честен.

Авиоотряд Авион хвърчи безспир, за правителствен кумир. Във мъгла до село Бисер, пръв пред камери курдисан! Хврък до Враца, с хиликоптер! Ежедневна Първа копка! Авион за Тутракан, лента нова,като спам. Авиони, въртолети, политическите кабинети, хвъркат смело тук и там:- Час навъртат! Нямат срам! Тигри.Чалга. Тенис.Лента. Фиска плаща на момента, за разходки екзотични на калинките трагични! За децата хвърчила, самоделни летала! Майките пък залък цепят, С помощи бюджетче крепят! Pasi

Лицемер! Наглец! Циник! Демагог! Докара държавата до трета национална катастрофа! Открадна 16 милиарда от българския народ, открадна близо два милиарда от резерва на НЗОК, а уж се загрижил за плюскатицата на ХУНТАТА!

Хората са казали"вълкът козината си мени нрава не"Толкова е прост и елементарен ,че се чудя и мая как този човек ни е министър председател.Няма ли кой да ни отърве от тази ретроградна паплач?Купи нашта т.н.интелегенция и няма кой да поведе масите.

що не се самопредложиш?

СЕГААА! Не е лошо да се ядят омари, скариди и миди. Сьомга помага менструацията в критична възраст. на бойко и сие това им е проблема. Все пак здравето е по - важно от гражданите. Наздраве със Смирноффффф Ура

това ли са проблемите в БГ. една поръчка за 48хил лева. аиде стига... да бяха реагирали така и за поръчките за милиони които е видно вече че са изпълнени некачествено и са раздадени на наши хора.

Аман от театри... " След като се запознах с екзотичното меню", сякаш не го е познавал толкова години...Че и отбора си разкарваше със самолета. И нека не визираме само ББ, всичките политици блажат... Чудя се, защо са тези мезета, уиски и водки...Нали това са работни пътувания на държавни служители? На кой друг държавен служител му се полагат питиета и мезета по време на работа?

Хайде демагогии. Отрежи парите за издръжка на депутатите и ще те призная.

Той да събере ДДС-то и акцизите от контрабандата, пък нека яде омари и хайвер да яде. Ех, мечти, мечти...

''акцизите от контрабандата''-любезно препоръчвам,не пиши таквиз неща.

Изразът не е грешен. Думите не трябва да се вземат буквално, а да се мисли когато се чете. Очевадно е, че в случая се има предвид несъбран акциз, защото стоката е вкарана контрабандно.

Много евтин популизъм. Защото се разбра.

МНОГО СТЕ ПРАВА! НАПОСЛЕДЪК СЛЕДЯТ МЕДИИТЕ И СЛЕД ВСЕКИ ГАФ ИЗЛИЗА И ПРАВИ ИЗКАЗВАНЕ "НЕ БЯХМЕ НИЕ" :))