Залесяват над 14 000 дка със 7 млн. фиданки

"За тази година сме планирали най-голямото залесяване като обем в последните години - над 14 хил. дка, за което има подготвени 7 млн. фиданки".

Обратно в новината

Коментари - Залесяват над 14 000 дка със 7 млн. фиданки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще засадят 14000 фиданки. Това е добре. Но те ще заместят 114000 изсечени вековни дървета? Явно е че държавата трудно ще се справи с фирмите гравитиращи около ДПС, които са основните изпълнители на тази дейност.

От бюджета,нали?ние българите плащаме,а мангалите секат.Няма ли кой да изгони тия крадци от България?

Садете нови фиданки, за да има какво манго да реже след 20 години.

Ако данъчните направят просто една елементарна проверка на служителите на горското и има разминавания между доходи и стандарт на живот, значи работата е наполовина свършена. Някои от тях имат палати. Позволяват си и скъпи почивки и луксозни автомобили. И как става това????

Фданките не се ядат.

Ох приятелю и аз искам ама като не знам езици .

Министърката да издири първо виновните, които и до днес са в министерството на земеделието и изсечените гори. Циганите не притежават камиони и не те са горски - много добре се знае кои са, но властта на жълтите павета се прави на разсеяна и отказва да наказва крадците вче 25 години.

Циганите дървосекачи затварят вече пътища, стачкуват. Правителството много отдавана трябваше да им намери работа - да садят дървета, да почистват корита на реки, да помагат при поистване на градовете. рбота има за целият китайски народ. Вместо да се руши да се подържа и почиства. Да се повиши събираемостта на приходите зза бюджета и да се организират кампании, вместо да се краде масово. В такава държава искам да живея.

Не 14 000дка, нека 100 пъти по толкова. Чудим се какво да правим затворниците, които само хрантутим- 12-16 часа бачкане на ден. Нито ще правят глупости в затвора, а и ще свършат нещо наистина полезно. Изкарват се и братя мангасарян от гететата на надник с дневна норма. Искат работа - на им.

"министър Танева отбеляза, че тя (инициативата) ще започне през тази седмица и ще бъдат отбелязани 90 години от въвеждането на идеята от българското правителство през 1925 г." Много по-добре от комуно-циганската безогледна сеч. Което дедите, справили се със 'Септемврийския метеж 1923', са започнали, днес най-после ще се реализира. Благодаря, ГЕРБ/РБ/(с особено мнение и АБВ) !

Изнесените данни са смешни. Само върнатите гори на Симеон са 16500 дка, от които повечето вече са изсечени. А вие сте шели да засадите 14000 дка гори. Циганите обезлесиха цяла Странджа, голяма част от Стара планина, Родопите, Осоговската планина и т.н. Погледнете и Витоша - и по нея гората силно намаля - поради сеч и неопазването от болести... Така, че не ни залъгвайте с вашите обещания. По времето на Живков залесяването беше масово и никой не смееше да сече гората. Сеченето на гората беше считано за престъпление и никой не смееше да прекрачва закона. Сега щели да освобождават престъпниците от заеманите позиции, за да ги назначат на по-високи длъжности. Всяка година, благодарение на сечта, има наводнения, свлачища, рутища, разбити пътища, отнесени къщи, издавени животни и хора. Гората загива в циганска България.

Капитане , на кой говориш ? Народ - рая , управници - мутри ... Държава без закони , правосъдна система -"независима" , депутати - слуги на групировки. Всичко е обречено , брат , ако народът не прогледне - но едва ли !

Капка в морето - след като дървената мафия сече и експортира хиляди кубици на аванта (за наша сметка) и прави пари от въздуха, накрая чиновниците отчитат дейност със някакво си залесяване познайте за чия сметка..не не е на тия дето секат! А междувременно крайно време е да се заведат на отчет всички които са собственици и оператори на бензинови (не електрически) резачки и да ги задължават режат не режат да плащат допълнителен данък. То е ясно какво и къде режат с моторните резачки :) И тези пари поне да се ползват за контрол и залесяване. Също така може да се добавят и високопроходимите 4х4 и 6х6 камиони (разни джугани, газки и др) които не се използват за друго освен за извозване на крадена дървесина и за тях да има висок данък иначе и резачките и камионите да се конфискуват. Нашите чиновници най ги бива в симулирането на безсмислена дейност и прикриване на престъпниците които им се отчитат.

Тц, тц тц, много бе....

А кой ще плаща за фиданките? Тези които сякоха, или пак ние както винаги!?Това което турчинът не направи с българските гори за 500 години, българският башибузук го направи за 15 години.

Не пиши наизуст. Провери поне в нета. В началото на века България е била обезлесена. Фердинанд започва политика за залесяване и има бая обесени дето са смятали, че гората си е обща и ше си секат де решат.

Дай конкретни данни колко обесени има за сеч?

Е как пък питаш - то е ясно че окрадения винаги плаща а крадците се покриват.

Ромите много ще се зарадват на тази новина. Расте безплатен матрял за отопление};-)))

Това е верният път. Нямаме друга алтернатива и смятам, че трябва да се създаде движене, в което трябва всички "зелени" да се включат и да се започне масово залесяване на дървета по пояси и създаване на големи гори. Горите може да ни донесат дивеч,който да отглеждаме и ядем вместо отровните бройлери. Големите гори са истинско богатство.

Тц, тц тц, цялото това писане, щото ти се прияло суджук от дивеч...

Може да е бременна.

След няма и 40 години ще започнат да се заличават щетите от рязането през последните 5-6 години. Или няма ? Дори да израснат гори на отмитите терени ще се върнат ли хората ? И, защо тази новина изглежда, като прах в очите за да не спира износа на необработена дървесина. Дори ни плашеха със санкции от ЕС. Все едно, че Германия или Франция изнасят милиони кубици необработена дървесина.

И какво? дай да не се залесява, щото няма смисъл ли?!

Да се залесява ама тия дето крадат да ги бесят и преди това да плащат сметките за залесяването - за тва иде реч