Прокурор: Няма задържан за убийството на Вероника

Към момента няма задържан за убийството на студентката Вероника Здравкова, разследването е срещу неизвестен извършител, съобщиха от прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - Прокурор: Няма задържан за убийството на Вероника | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега се сетили да осветляват. Мързеливи некадърници

Съжалявам за момичето, но сякаш дяволът я е накарал да мине оттам. Преди две години отидох да разгледам Велико Търново с две нощувки, хотелът беше добър, близо до Царевец, но самата обстановка в града ме стресна, абе направо уплаших се, въпреки че се разхождах посред бял ден в централната част на града, но не се почувствах добре, и не останах за втората нощувка, взех някакъв автобус в 16 часа и в автобуса ми олекна. Не мога да кажа от какво ми стана така- хората с които имах контакти в хотела, в ресторанта, по магазините ми направиха добро впечатление, но като цяло бях на тръни през цялото време. Не казвам че лошите сили са обладали града, ни имаше нещо.

ЗАПАЛЕТЕ ПО ЕДНА СВЕЩ. Моята свещ вече гори за нея. СВЕТЛА ПАМЕТ НА Вероника!!!

5 март 2015, 21:21 отговори слонове,камили,сега пък рибар...е добре,проверете ги...редно е да....но първото нещо което трябваше да направите беше да се насочите към близката жп гара и установите влаковете-все пак това жп възел....и има пътникопоток нея вечер след 19.00ч...защо ли си мисля,че лицето-лицата не ще да са от региона и града....ще се окажа май прав и затова,че момичето е оказало съпротива и отключило яростта на изрода-психопат...вероятно го е обидило и му е казало да се разкара-особенно ако е имал вид на идиот....но точно от такива идиоти може всичко да се чака и те реагират нестандартно,защото се отключва комплекса за малоценност и диващината се развихря..

Аз пък не мисля, че е оказала съпротива. Няма рани по ръцете, или някъде другаде ( освен на главата ), за да може, дори да се помисли за такова нещо. Даже не мога да си представя, ако извършителят е един, ако първо не я е ударил с брадвата - дали въобще е възможно - едновременно да има контрол върху момичето и в същото време да държи брадва. Къде я е държал тази брадва, докато я е държал? Не мога много да си го обясня. Според мен - или първо е ударена с брадвата и е загубила съзнание ( понеже няма други наранявания от защита или борба ) или са били поне двама.

Vasquez

От предоставената от аутопсията информация, че жертвата в лявата страна на главата е имала хематом /от един друг новинарски сайт/, а челюстта й е била счупена, мога да заключа, че убиецът е жена, която с дамската си чанта, в която е имало речен камък, е праснала отдясно наляво и отляво надясно жертвата, след което я е хвърлила в реката в безсъзнание. С цел заблуда на полицията е прибрала дамската й чанта. Според мен се касае за лично отмъщение - вероятно става дума за конкуренция за някой младеж, вероятно богаташ, а може да е саморазправа между лезбийки. Според моята хипотеза убиецът е на около 30-35 години - ходи на бодибилдинг, затова е бил в състояние да пренесе сам трупа на жертвата до реката. Жертвата е била носена до реката за колана - може да си представите за каква физическа сила става дума, доста мускулест убиец. Няма как да се скрие - мъж или жена, но е много силен, а и хитър, тъй като се е досетил, че може да остави отпечатъци по предполагам кожения колан. Още има мускулна треска от носенето - но скоро ще премине, затова полицията трябва да поиграе канадска борба с обкръжението на жертвата, за да сгащи убиеца.

Браво Шерлок,евала Стрезов! Да сме знаели какви коскоджамити панелни ,интернет стратези ,корифеи и конспиратори ражда Майка България,да не храним и толкоз МВР по всички земни кълбета!

Vasquez

Долавям подигравателния Ви тон, но какво лошо има в това да изкажа моята хипотеза? Убийство от ревност, а не убийство с цел грабеж! Значи убиецът е близък на жертвата, а не случаен непознат. Кой би рискувал да убие някого в голям град като Велико Търново и да го хвърли в реката - ако беше грабеж, обраната би била най-много със сътресение, а не мъртва, тъй като нападателят би я обрал възможно най-бързо и би избягал възможно най-бързо. Нещо ме съмнява бая, че става дума за грабеж. По-скоро става дума за някакво отмъщение или може би вендета.

... Е, как може да има задържан въобще .... те още чекат "некой да бътне гивеч" .... Преди това - никакво действие , без извинение ..... !

Извиневам се .... не да "бътне" .... , да "бутне" .... !

сменяме министър. Ако много се раздуха работата може и да го отнесе някой от контингента дето и без това си е с достатъчно грехове и престъпления.

Че са цигани, цигани са! Кой млати с брадва? Кой убива човек за пет лева и дамска чанта. Хайде, цензорче, изтрий и тоя пост, защото е етнически нетолерантен - циганин у нас, дори да убие, е дискриминиран!

си тия брадви, прилича на циганска работа, кой ходи с брадва из града?

Стига вече с глупостите, бе! Цигани, че цигани! Скоро един НЕциганин, беше разсякал някакво домашно куче с БРАДВА, която извадил от колата си. Баси! Заради омразата си към цигани / тук и аз се включвам, де / - ще оставите един УБИЕЦ на свобода. Аз искам да хванат УБИЕЦА. Не ме интересува какъв е! Заради вашите пропаганди с циганите - се увличат до този вариант само. АМА, ако не е? Нали утре ще има следващо момиче... Спрете се малко! Циганите не ги харесваме - ясно е. Но сега искаме УБИЕЦЪТ. Истинския!

nqkoi zavistnik ili revnivec

Току-що по новините казаха, че бащата на момичето е пускал ЖАЛБИ в полицията, че бившият й приятел я тормози. Който, каквото иска да си мисли, но след този факт, а и жестокостта на убийството / 8,9 удара по главата / - става все реална възможността да е личен мотивът.

интересно с какво ли се занимава бившия и приятел, че не са взети мерки? Ама не официално, а реално!!!

А уточнете се журналята

ico_all

Нали знаете колеги че ако до няколко дни разследването по така наречените "горещи следи' не даде резултат то спокойно може да запишем престъплението в графата неразкрити.

Време е за оставки ! Не мислите ли?

Министърът вече подаде оставка.

значи да си знаете че сте мърши....всички там българи до последния !

а ти какъв си - пишеш на български гледам?

като гледаш, не виждаш ли, че е 16 годишен комплексар

Герберастката милиция обвини първо река Янтра в убийство и изнасилване,после слона от зоопарка,очакваме някое извънземно да е намесено.При бай тошовата милиция мангала вече щеше да е закичен с топките си като мартеници,а до ден два щеше да нахрани сомовете в Дунав.

И Гестапо щеше да свърши същата работа. Пък и когато е имало Гестапо, циганите са били в немилост.

А атакаджйската полиция първо щеше да се изпикае на уликите,да оскубе джурналистките ,да се покатери по дърветата и оттам да цели гражданите с банани ,памидори и огурци!

"2 г. затвор за мащеха, пребила доведен син"-Две години лишаване от свобода получи 24-годишната Ганка Димитрова, която през декември 2013 г. преби до смърт доведения си син Йордан.....

ало милицията много бързате да се отървете от трупа с тва погребение ! кажете ни първо кои полицаи е убиеца ?

Тялото на починал човек след смъртта става безполезна мърша и се погребва.

Такива като теб и приживе са безполезна мърша, безроднико. Не знам защо и вас не ви погребват, ами ви разрешават да си развявате байрака свободно. Нищо де, все ще се роди някой ден, я Хитлер, я Сталин....

ало милицията не бързате ли малко с погребението? или вие ваща работа си я свършихте -убихте ебахте и3върлихте

МВР ---фирма за СТАТИСТИКИ...

Докога в Бг ,ще убиват деца?

Тази отдавна не е дете.

На фона на това ужасно и гнусно престъпление ,обаче има нещо странно. Четох вчера пак нета , че друг път не си е тръгвала сама по тъмно и да минава от там, винаги някой я е изпращал или я е карал с колата си , както и други са се прибирали. Същия ден колеги са й казвали да не минава от там, предложили са да я закарат до някъде по-в центъра, но тя е настоявала да тръгне сама. не може да не е знаела, че е опасно. да не би да е имала среща с някого. Не се правя на дедектив. Просто е странно.

1. Ром 2."приятел" 3. Полуцайт 4. Българин 5. Рушняк :)

При описаната характеристика на нанесените й удари, версията за грабеж 99% отпада.

а за бързината с която бързат да я погребат какво ще кажеш ?

Моля Ценко Чоков, да оправи осветлението в Търновграда.

Да им обясним тогава на момичетата някои моменти: Днешно време е много опасно за вас, особенно ако сте слаби и красиви! Красотата е проклятие за много жени, дори и да не си признават. Спасението от красотата е чесността и свободното споделяне с родители и приятели! Ако си траете от страх... сте в беда!!! Освен стандартните методи за изнасилване, вече има и нови с помоща на усмивка, почерпка и хапче (наркотик). Даже води и до влюбване!!! Внимавайте кои са ви приятелките и кои са техните прияте ли от мъжки пол!!!

ало милицията защо бързате с погребението бе ? ама то нали един ваш колега убиец прегази дете и мляко му носихте? колко му е сега да бързате да погребвате нали бе милиционери убиици !

прав си! А направиха ли био-химична експертиза за наличие на определени хим. субстанции в кръвта? И на мен ми се вижда, че избързаха с погребението на тялото. Даже доста бързо ми се стори...

Вие, разбирачи, какво си мислите че представлява съдебно-медицинската експертиза? Пак ченгетата са ви виновни! Ми идете и го изринете вие тоя катун, ама то не е като да пишеш коментари под статия!!!

абе народе как така се погребва човек,при условие че още тече раследване и може да са нужни още експертизи на трупа? полицята прави всичко възможно да унищожи всички доказателства по които може да се хване извършителя ! за мен вече е 100% сигурно че извършителя е полицаи!

Да бъде назначен Ценко Чоков ,за кмет на В.Търново.... ТОЙ ,МОЖЕ ДА ИНТЕГРИРА!

някой зададе ли си въпроса дали Вероника не се е заиграла с някой чичко и това да е резултат от любовен триъгълник а ?!

Тоя пък от чувала с версийте - баш к_ра извади! Ама дори да е така Чичкото - е за показен разстрел нали ВЕ Аланкоулу???

по скоро той да се е заиграл с нея и да е искал да я разработва за проститутка. Нещо се е объркало, щяла е да го обади и страхливеца е действал... както действат тези, които ги е страх да не ги разкрият!

Не се ли получи възмездие по този пореден случай на убийство - искам да се пуснат оръжия за всички свободно! Щом няма управия и възмездие - имам право сам да го раздам!

Даа ако тя имаше оръжие имаше голям шанс да е жива а изрод-убиец да е в пъкъла! Колт изравнява всички хора!

ти нямаш ли...., за първи път чувам в БГ-то някой да няма оръжие:)

то на овцата и оръдие да и дадеш пак е овца...

просто на 3 март юдеио-милиционерите показаха на гоите че българия е брутално изнасилена,ограбена убита и захвърлена! какво правим от тук на там? 1.бягаме 2.оставаме и умираме 3.бунт?

бунт и оставаме, да си ходят тези които не са за тук! аз съм от тук и съм за тук!

е какво трябва да стане за да се вдигне раята? какво повече от това трябва да стане ?

Самоубийство:)

Защо няма да има осъдени ? Защото ,СЛОНА се води болен. А фъф БъГъ ,дори и зъб да те боли ,затвор НЕМА... АЙДЕ ,СЪз ЗДРАВЕ ,В Бъ гЪ СИ ОСТАВА ----ЦИГАНИЗАЦИЯТА.

Да им обясним тогава на момичетата някои моменти: Днешно време е много опасно за вас, особенно ако сте слаби и красиви! Красотата е проклятие за много жени, дори и да не си признават. Спасението от красотата е чесността и свободното споделяне с родители и приятели! Ако си траете от страх... сте в беда!!! Освен стандартните методи за изнасилване, вече има и нови с помоща на усмивка, почерпка и хапче (наркотик). Даже води и до влюбване!!! Внимавайте кои са ви приятелките и кои са техните приятели от мъжки пол!!!

ПРАВ СИ ,НО! Улицата е най-големият ''учител''... Вината е на всички нас ,от Президента ,до родителите .... В Бг ,на власт е незаконното,...прикривано от КОРУМПИРАНИТЕ ДЪРЖ.ИНСТИТУЦИИ.

Е аз съм грозен и беден ама някой може и мене да очисти нали? По-добре да има Полиция на място и Прокуратура отколкото съвети за хората.

Това просто не бива да се случва. Никой няма право да отнема човешкия живот. Дори да не го хванат, Бог вижда всичко и рано или късно възмездието идва. Жалко за един млад живот. Ако търсим причини и логика няма - бедността не е оправдание да убиваме, да беше ограбил, защо убива и то така жестоко. Съболезнования на родителите и близките на момичето.

Е нали уж имаше задържан, сега няма така ли ? Ало медиите обърнахте го вече на "Тука има, тука нЕма" !

Ценко Чоков ли е виновен ?

Цяло Търново да се блокира от полиция и жандармерия, да се проверят всички известни до момента престъпници на свобода, после наркоманите, да се видят записите от камерите по улиците, от Сателитите от GPS ако е нужно, и до 24ч. да има ЗАДЪРЖАН, да се докаже и веднага след това да се ЕКЗЕКУТИРА! И без друго живота е труден - че да търпим и изроди-убийци !!!

ги хващаме те ги пускат:)

Съгласен И мнооого БОЙ да има, за да се респектират криминалните изроди - бой, бой и много бой - до на_иране!!!

Има разбира се, но ще ви го покажат виновника като се успокоят нещата:-)

Отвличане вниманието на хората ,с ----ОСВЕТЛЕНИЕТО???? НЯМА ДЪРЖАВНОСТ В БЪЛГАРИЯ,...ТОВА Е ИСТИНАТА. ---''САМО'' 98% от българите ,НЯМАТ ДОВЕРИЕ В Бг-СЪД.СИСТЕМА ..... ---''САМО'' 90 % НЯМАТ ДОВЕРИЕ В ОСТАНАЛИТЕ ДЪРЖ.ИНСТИТУЦИИ.... ---''САМО'' ,всеки 2-ри в Бг е неграмотен... ---''САМО'' всеки 3-ти в Бг е безработен . ---''САМО'' Бг в Европа е на 1-во място ,по СМЪРТНОСТ.... ТОВА Е ОТГОВОРЪТ НА ЗАДАЧАТА...

Наркотиците и алкохола утежняват вината. Няма го онова прасе пъстър свят да поясни. Адвокатката врещи само при новини за Русия.

Съберете цялата комуна около гарата и между отделните комунари задавайте неудобни въпроси от рода на: кой в последните 3-4 дни не си е ял закуската например, след поредица от въпроси в този стил извършителят на престъплението ще остане без алиби..., пригответе си белезници за скорошното му арестуване:)

Айде сега пък няма задържан, преди малко Слона, тоя оня...сега няма! Е кога ще има ???? Гледайте малко Хорейшо Кейн - вижте им под ноктите, изследвайте дрехите ,,,,ама първо да има ЗАДЪРЖАН!! Искаме Възмездие!

Нямаме българска държавност! Сетили се, след дъжд качулка и от хорски срам, най-сетне след 25 години преход да поставят осветление в района на железопътната гара в Търново! Истината е, че управляващите ще поставят осветление под натиск и с цел да избегнат бъдещи оставки.

Има-няма-има-няма....Журналиститееее-бъдете искрени,търсещи истината,показвайте на хората,интересуващи се от заобикалящата ги среда,наистина какво се случва.Стига със слухове,изопачавания,необективност! Спомнете си защо искахте да станете журналист по професия-търсете истината под дърво и камък.Че сте по-зле и от МВР и от 240те 'мислещи за народа'.

Следствие и прокуратура са също съпричастни винаги - затова и престъпниците се разхождат на свобода!

Осветлението не е причината за убийството,ЗАЩО СТЕ ТООООЛКОВА ТЪПИ? Просто, държавните институции в Бг ,не си вършат работата . Убиецът щом е решил да убива ,може това да стори и на друго място.... Никоя държ.институция в България ,не работи . ТРЯБВА ДА ОПАЗИМ ДЕЦАТА СИ !

И какво като сложат осветление, утре аз или ти или той или някой от братята ще мине и ще изпочупи всички лампи не защото има смисъл а защото сме бай Ганьовци.Убиваме се вече за 20стотинки или просто защото няма какво друго да правим и ни е скучно.

ако е убийство, а не нещастен случай. Водата да е отнесла чантата, телефона и всичко което не се държало на нея здраво. който не е виждал Янтра зимно време той не знае колко е опасна. Наистина в Търново има много тъмни места извън центъра.

Да братя Българи! Положението ще става още по-лошо за съжаление, защото Гербнатите 16млр лева ще отидат за много неща, но не и за нещо което е полезно за народа, за честните и работливи Български граждани

стигаааа сте хленчили. Ако всичко ви е наред пак ще се оплаквате. цигани!

Знаете ли кое е най-лошото, че ще отмине и този случай и до нови срещи при следващата във форума. А това, че оная шайка престъпници в НС си стои още там от 25 г. и е виновна за разрухата на България, пак ще са си там, пак ще си ги изберем. Този път нито високите цени на тока, нито 16 млрд. дълг, нито убийство на това момиче вдигнаха на крак хората. Чудя се, не си ли търсите сами важето....?!

Дайте доказателства че е тоя и веднага след това да се ликвидира за назидание на площада!

нали виждаш, че никой не смее - то е ясно какво ще стане