Депутати ще ”разследват” как е източена КТБ

С 84 "за", без нито един "против" и двама "въздържал се" Народното събрание гласува анкетна комисия за източването на Корпоративна търговска банка (КТБ).

Обратно в новината

Коментари - Депутати ще ”разследват” как е източена КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Източването на КТБ, довело до фалита й, е най-мащабната финансова измама в новата история на България. В резултат бяха изразходвани близо 4 млрд. лева средства от Фонда за гарантиране на влоговете...". Скъпи сънародници, уважаеми граждани! Ето, това ни се съобщава повече от гръмко, за да им повярваме на народните изедници, пардон избраници! Така де, човек се обърква понякога! И не само за да им повярваме, а за да ни отклонят вниманието за сетен път до следваща новина, съобщена ни подобаващо и гръмко! Забелязал съм, че когато нещо трябва да се прикрие шумно, с разпиляваща информация, с всевъзможни прояви по безбройните медии, или най-добре платените медии, се създава съответната Комисия-авторитетна, уважавана, лъскава, с председател и зам.-председатели, секретари, които се надпреварват да се появят по сутрешните тел.блокове. И такадо следваща новина от този род, за да се забрави по-първата! Заради тези обективни обстоятелства, аз се хващам на бас с когото и да било, но на бутилка шотландска ракия, че нищо няма да излезе и този път, защото това е правилото, а не изключението! И как така ни се съобщава бяха изразходвани близо 4 млрд. леваа не откраднати?! А като е финансова измама, защо няма последствия?! Защото всички управляващи вкупом крадат! Крадат като на Олимпиада... Каквото и друго да си хортуваме, то си е чисто ала-бала! Давайте другари и господа, надянали мантията на властта...Давайте докато има още за крадене...

Какво става ? Забравиха да приемат закон за отпадане банковата таина за КТБ ? Страх ги е да разкрият приятелите си ,които ги гушат. Гарван гарвану око не вади .Всиучки са ХАЙДУЦИ ! БОКО ако не разкриете крадците на КТБ забрави по нататашно Участие в управлението !!!

ТЕ И МАЛКИТЕ ДЕЦА ВЕЧЕ ЗНАЯТ КАК Е ИЗТОЧЕНА ... ЧРЕЗ "ЗАКОННИ" ЦЕСИИ (КЪДЕТО ИМА РЕАЛНИ ОБЕЗПЕЧЕНИЯ) И С "ПРЕПРОДАЖБИ" НА ДРУЖЕСТВА (КЪДЕТО ИМА ФИКТИВНИ ОБЕЗПЕЧЕНИЯ).

Крадците,ще разследват как е източена КТБ,не за да има осъдени,а с цел превенция ,да не се случи пак.А тези 4,5 млд. за тях вече няма да се говори.Всичко е пито платено.Дано Бог ви накаже !

И беше в техен интерес(поне за известна част от политиканите и разни съмнителни лица) да я обявят за фалирала... Сега и заем от 16 млрд. вече е налице ;) Ще се краде пак Това е положението,

На сайта Биволь са публикувани документални доказателства как КТБ е източена от т.нар синдикалисти Константин Тренчев и неговия телохранител Андрей Върбанов. Това са углавни престъпления, подпомогнати от сина на Върбанов-марин върбанов директор на дирекция Кредитиране в КТБ. Господин Главен Прокурор Цацков довършете започнатото разследване срещу тези двама класически престъпници и не замитайте следите! Идва време разделно, когато ще ви се търси отговорност и на вас за бездействието.

Банките от бай Тошово време до днес системно се източват от правителствата . Затова виновни "няма".

Куче влачи диря няма!

че що ще разследват ? пеевски е там . да го питат !

После да публикуват откритията си.И ний сме хора.И ний искаме да си източим някоя банка. А сега сериозно.Не виждам смисъл да се разследва "как", а "кой". Кой източи милиарди и сега плащаме всички.Кой се "облажи" за сметка на бедният българин.КОЙ?????

Драги, много се надявам и като виждам безпристрастността ти за съставяне на убеждение, че много добре знаеш, че правителството е взимало пари от КТБ или е карало КТБ да превежда пари на заем на дружества, които са закъсали, за бюджетни предприятия, които имат нужда от свежи пари, от пари за заплати на работници. Ако ГЕРБ са правили това, те са го правили, ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА НИ Е ВЪВ ВАЛУТЕН БОРД ПО ВИНА НА БСП! НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ПЕЧАТАМЕ ПАРИ, НЕ МОЖЕМ ДА ОПРЕДЕЛИМ КУРС НА ЛЕВА, ЗАЩОТО ОГРАБВАМЕ НАРОДА СИ И ЧУЖДЕНЦИТЕ НИ СПАСИХА ОТ СОБСТВЕНАТА НИ АЛЧНОСТ, ГЛУПОСТ И БЕЗДАРИЕ. Драги, валутният борд изисква дисциплина и самообладание! Той отхвърля детски площадки магистрали, улици, болници , училища и всякакви разходи и изисква честност към този,който ни дава заем. Съзнаваш ли, че държавната власт е в непоносимо положение и не иска да изрече истината. НИЕ СМЕ ВЪВ ВАЛУТЕН БОРД И НЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ НИТО КРАСИВИ, НИТО УМНИ. НИЕ СМЕ ОПОЗОРЕНИ И ЩЕ БЪДЕМ ТАКИВА , ДОКАТО НЕ ПЛАТИМ ДЪЛГОВЕТЕ СИ. Държавната власт не може да изрече тази истина, никоя политическа сила не е в състояние да изрече това. Но трябва да намерим сили и да погледнем истината в очите, за да бъдем нация с достойнство, за да вървим въпреки болката напред. Трябва смелост, за да се каже истината, защото тя посочва болката и я лекува. Друга важна особеност е източването на КТБ от дружества, които не са връщали кредитите си, а отговорните лица не са използвали възможностите за събиране на дългове. Сайтът Бивол каза истината за КТБ, но подлеци решиха да приложат закона срещу тези, които го спазват!

Ха-ХА! Успяхте ли да изперете парите преди разследването ? И чии депутати, като всички са взимали по някой лев за кампаниите си.

Някои депутати ще разследват как е източена КТБ без тяхното участие.

за кратък виц.

беше.

Създаването на комисия е прахосване на парите на данъкоплатците, защото законодателният орган няма нужда да изземва функцията на компетентната прокуратура. Такова прахосване на пари е недопустимо! Протестирайте срещу депутатите,които ще дъвчат като коне и ще си лакират ноктите по време на заседанията в комисия, която нищо няма да изнесе пред обществото,а по- скоро се прави , за да потули политическите и държавните изгоди по време на източването на КТБ.

Не трябва ли следователи и прокурори да разследват източването на банката ? Защо няма никой в ареста още, толкова време мина ? Много милиарди се откраднаха, ще има и за комисията депутати, за прокурорите, за всички разследващи.

напоследък жабите не знаят от кой гьол са ... депутатите коват* закони, за разследване си има разследващи а защо никой не върши своята си работа за която взима надница ... не знам

Това се прави да се заметат следите.

G&R

Тази комисия нещо, като поправителен изпит за неразбралите ли ще бъде? Прокуратурата също води разследване, но резултатите ще се изясняват 10 - 15 години. Дотогава сегашните активни вложители ще се радват на "достойни" пенсии, системата ще си остане непокътната, а Цветан Василев ще ни се смее под мустак от портрет на стената.

Депутати в анкетна комисия за източването на (КТБ). Ще взимат допълнителен хонорар за участие ! Това ще е резултата !

Само обещания още преди изборите, колко месеци вече работи този парламент, но какво са свършили досега. Само празни обещания и думу, думи....................

Хахаха!Заекът ще разследва Вълчо! Хахаха! БГ ще разследва Световните Апаши колонизирали Земното кълбо? ХА-ХА-ХА! За някои ще има командировки и лесни пари - за нищо! И после мъчание!

Ако досега не са разбрали как е източена банката никой няма да разбере на това здраве му кажи!!!!!!!!

В момента гъците масово теглят парите си от гръцките банки. В България има най малко 4 банки които са притежание на гръцки банки. Българи веднага си изтеглете парите от гръцките банки в България. Да не вие виновен друг.

Ще те пипнат по айпито и ще те прокурорстват за банкова паника.

по телофона ме разпитваше у коя банка са ми парите. и после вика- твайта банка не ма итересурва. имала била бол формация от там. много лошо вазпитаниото на младите моми. казва 20 минути и бега на втората таман да са ангажираме за нейната.. оборот вартят май.

Депутатите си създават комисии, от които после се хранят. И това ако не е конфликт на интереси, здраве му кажи.

И от този храст няма да изскочи заек!Всички политици са се пооблажили от "кьорсофрата" КТБ, затова и разследването ще е само за парлама.

политик ще се "облажи" от банка, контролирана от втб-кагебе ?

Това виц ли е.....?Звучи забавно!

CERгеи Cтанишев ми го каза

1/Екс вътрешния министър заявява на Борисов;Да обявим официално имената на лицата източили банката а не да търсим виновните тъи като те са тук в парламента. Да бъдат задържани и осъдени с конфискация на имуществото и доживотна присъда в случаи че не върнат парите на народа 2/ Да проследим офшорките и да върнем парите. Тогава не само че нямаме нужда от кредит ами и ще поълним резерва Народа тръгва от нулата А кредита(новия)ако го вземем да остане за рязко стимулиране на производството. Oтговора бил; Tи чуваш ли се какво говориш и министъра подава молба за напускане

Вижте в сайта Бивол как КТБ е финансирала Тренчев и КТ Подкрепа. Мафията има много имена

Въпросът е не "как", а "кой"!

Заглавието на статУята е сбъркано,би трябвало: ''ДЕПУТАТИТЕ ЩЕ РАЗСЛЕДВАТ ,КАК ДА ИЗТОЧАТ ,....И ОСТАНАЛИТЕ БАНКИ ....''!

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА, МОЛЯ НЕ ВКЛЮЧВАЙТЕ В КОМИСИЯТА КАРАКАЧАНОВ, ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ, КИРИЛ ДОБРЕВ, КАДИЕВ. СВЪРЗАНИ СА ДО БЕЗКРАЙНОСТ С КРЪГА КТБ!!!!!!!!!!!!!!!!

и аз бях там и аз се смяххххх......

Дебилите от Парламента " да разследват"???? Прекалено са прости и алчни!! Никога няма да стигнат до истината , защото ще им лъснат крадливите задници!!!

Интересно, защо има МВР, ДАНС, Прокуратура и съд в БГ? Как ще "разседва" тази комисия, като се състои от некомпетентни хора, нямащи и никакъв ресурс. Или са решили да гепят някой лев допълнително депутетчетата?

Хааа,все едно,Али Баба и 40-ридесетте разбойници да се саморазследват за престъпленията си?!?!? Престъпниците ще разследват себе си,това може да се случи единствено в България - раят за престъпния свят!!!

Да не са пуснали безплатни GSM - апарати, че ги няма колегите в парламента, или душат коя ще е следващата банка за фалит?

......."разследват" КТБ...............с 84 "за", без нито един "против" и двама "въздържал се"- парламент от 240, къде са другите.....................(240-84-2...= 154 пият кафе и ходят по кучки....правят далавери)

KАК къде са ,....крият парите ,от КТБ.

Като се има предвид умствения багаж, интелигентността и образователния ценз на популацията в НС, целта явно е нищо да не се разбере и следите да се заметат!!!!!Защо не наемат специализирана фирма, която се занимава с проследяване на парични потоци....!? Ей така ще си изтекат 4-5 милиарда в нечии джобове за сметка на данъкоплатците!

Господи , прибери си наи после версиите.

Ще свършат работа колкото и комисията разследваща помилванията на тандема гоце-марин! А някой спомня ли си за въпросната комисия? Т.е. - нищо няма да стане! Който ял - ял, останалите ще платим сметката!

О, лицемерие безкрайно! Тези, които участваха в източването ще разследват източването...

Не стига че я източиха, ами сега ще точат още средства, разследвайки.

Бг-народа е ,преклено ПРОСТ... Политиците,държавните институции, и циганите ,.... ПИЯТ И ЯДЪТ ЗА ТЯХНА СМЕТКА,''САМО''26г. САМИ ЩЕ СЕ ''РАЪСЛЕДВАТ''....

Врътка с парите ли стана и Кой взе парите ? Е щом дУпетати ще разследват нищо ама нищо няма да се разкрие . Няма ли специализирани органи (Икон.полиция , ДАНС и Зрял Боб за какво са) а дори и външни такива от Чужбина , няма ли или нарочно не ги викате , ама самолети от НАТО ще викате ? Щом до сега няма виновни значи нищо Не Откраднато и да направили Врътка - Взели са заем а парите са си били на мястото ако се мъчите да ни кажете ,че в банката е нямало пари Това е смешно и Тъпо .

Поредната мимикрия.Някой да е чул някакъв проблем да се реши от комися? Истината е всеизвестна, Василев и неговите подчинени изпълнителни директори са рздавали необезпечени кредити на свои хора. Искров, още като депутат, е наложил закон, който оневинява банкери раздали необезпечени кредити. Гунев си е затварял очите срещу облаги, също като одиторите. Парите са заминали за офшортни сметки.

ОФШОРНИ ? На Тапета ? Та нали през него минава всичко , пък и службите са при него .

РАЗМИНА НИ Съ.

С 84 "за", без нито един "против" и двама "въздържал се" Народното събрание гласува ......... Аз все си мислех, че 120 депутата в НС стигат, ама сега вече виждам, че по-скоро 80 е по по-мярка

Председател:Бат Сали! Зам Председател:ГошУ Тъпото! Бг-ПАРЛАМЕНТА ,.....НАПЪЛНО ИЗКУФЯ!

поне резултатите ще са "сигурни". няма да се намерят нито пари, нито крадци. най-много някой братчед на саалито да си признае, че е ползвал парите като материал за огрев, а някой милиционер да получи орден стара планина за пИрфектната си милиционерска работа

иба мама му! Сички знаят как стана източването.... кви комисии. Доганя и Бойко си аресват КТБ да въртът пари и да се обогатеват. Съответно, у БНБ са наясно и никой не държи сметка и за 1 лев съмнителен, вътре. Въпроса не е "как е източена"? Въпроса е: защо гръмна в тоя момент? Дали щото у америката кукловодите на бойко му спуснаха времева рамка за замитане на следи, или пък щото Доганя реши, че требва да фалира силни хора - конкуренти. И в двата случая - разследващите ше чоплат семки и ше чакат да мине време. Ше думнеме пона за десет милиарда следващия път! Бедните да умират прави и от глад, не ни ебе.

но пък не им беше позволено на швейцарците да свършат тази работа, сигурно защото са крадливи и корумпирани, нали !? друго нещо са си нашенските, доказани свини...