Калфин проучва в Москва за газ от ”Турски поток”

Българското правителство не вижда алтернатива на доставките на руски газ за Европа и е готово да проучи условията на доставките на газ към “Турски поток“.

Обратно в новината

Коментари - Калфин проучва в Москва за газ от ”Турски поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

val55

Пак обърка посоките. Трябва да питаш Брюксел така де, Вашингтон, а не рашките. А най-после се осъзнай, че заповедите дават от Брюксел, а не от Москва. Както ни прецакаха за ЮП в интерес на геополитиката тоест, на американските интереси, така евентуално могат да кажат да или не да ТП. А най-после се освестете, не разбрахте ли, че вече сме протекторат и всичко зависи от каубоя. Рашките рекоха и отсекоха: на турскогръцката граница в хъба. А поспрете се най-после, че не винаги повторението е майка на знанието, а на затъпяването. Веднъж се лъже мъжко дупе, но не се отнася за нашите политикани, а за рашките, но най-добре е да питаш Боко. Нали сите го държите.... за шлифера....

Калфин трябваше да каже, че ще изпращаме войници в помощ на Украина - само така Путин може да се съгласи с нашите условия.

как да не се радваме с глупостите за гзта нали сме свикнали непресъснато да ни ..........

Човек без зависимост има поне 100 алтернативи за всяко нещо.Мишката в капан няма алтернатива за свобода освен някой да я пусне от капана.

Този клепоушко какво прави в Русия и защо се прави на умряла лисица.Великия му вожд забърка лайната , а този да ходи да мие след него. Пусни питомното и сега гони дивото.Абе презервативи от сегашното управление, Русия ви предложи да положи тръби по дъното на Черно море за своя сметка /използува се върхова технология/,тръбата да излезе на българския бряг и от тук да поеме към Централна и Западна Европа и най -големиа презерватив да вземе да откаже, слушайки задокеанските си господари, а сега нямало алтернативи за руския газ и ще го купуваме от Турция.Това се нарича национално предателство !!!!Но българския народ е с увреден чип и ще си носи кръста според акъла си.

Един министър да каже нещо умно!

Права е Русия тя ве моли погача с мед , сега целувайте ръцете на Турция.

този герой си търси стопанин да му се гушка в краката и да слушка ама много... и да го предава от време на време, че то пък без хич не става

Калфин излезе и каза точно и ясно какво е реалното положение обаче си е твърде късно ще взимаме от турците газ вместо половин на половин Европа газта да минава през нашата страна дано поне постигне нещо за пазара на наши стоки там ,че поне да има напредък

ДА СИ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ ТОВА ОЗНАЧАВА ДО ОБИЧАШ РУСИЯ-това са думи на Ивайло Калфин.Вари го печи го се си е руски кавал

Ти сега пък о изкара атаксит...

И някой дал ли е смислено обяснение закакво ни е тая газ(заради парното на София..((

В ЕС ефтин газ, за населението, нема. Справка, например, Гърция, която сама си добива основната част от нефта и газа. Така че не виждам особена разлика от къде ще идва. С руснаците се правиме на братя, ама като дойдат по морето им съдираме по сто кожи, е не точно ние де.

Не е верно, че санкциите са лошо нещо за нас. Сега имаме ябълки, картофи пък и месо на половин цена. Относно газа - набивам канчето на г-н ББ и компания, че газ изобщо не ни е нужен (за отопление и производство на ел. енергия), защото имаме пре достатъчно ГЕОТЕРМАЛНА енергия. Той човекът се опитва да търси и други мнения по въпроса и какво става - Некой кухавелник, който вместо да чете по въпроса решава, че разбира от всичко и че това геотермалната енергия се била получавала само от минералната вода. Абе аланколу, дори извора в центъра на София е получен чрез прокопаване накладенец.

Какво е това мазнене на руснаците, когато те водят война в съседна държава и и използват газът като оръжие. Безумие, продажност и предателство е такова безотговорно поведение. Газът е в България, трябва да се добива и да се намалява вноса.

не знам какъв човек трябва да бъдеш, за да се мазниш на руснаците за Турски поток в Москва и същевременно да искаш размразяване на Набуко ..... а президентът да ги напада по немските вестници :))) нЕма такива политици

Ти ли бе лицемер, ти и Първанов докарахте нато, а сега лицемерничиш пред руснаците, че отношенията на ниво редови българин било топло.

Ха така!Докарахме се!Вместо нас да търсят за газ,сега ние ще търсим разни там отклонения.Трудния период в отнашенията между Русия и Европейския съюз щял да премине,когато се нормализира ситуацията в източна Украйна.Демек,няма да е скоро!

много се изписа , много се изговори но към момента положението е доста лъзгаво калфин се възприема добре от русия и ако има подкрепата на бойко , може да си извоюваме нещо реално и то при положение че бойко го издейства в ес а то ще стане само ако ни е икономически изгодно - с ясни параметри и европа поиска да види ползата от парите които ще даде реално е - трудно е но е постижимо действайте:)

ти нещо каза ли ?? или само се прозяваше

Някакви наченки на национална политика-посрещаш шефа на ФБР, прегръщаш се с бизнес-партньора на Путин и Ердоган-Илхам Алиев, "Южен поток" не е закрит, "Набуко" да се рестартира, проучвания в родния шелф за природен газ, не ти пука за транзита през Украйна, защото американците контролират тръбите, убеждаваш ЕК за необходимостта от газов хъб и газов коридор юг-север.

Така погледнато добре звучи, ама уточненията: - срещата с американски високопоставени по подразбиране е със свалени гащи от наша страна; - Калфин и той отива да се моли за нещо, което си имахме и проиграхме; - Туй с Набуко е голямо чесане на езиците, защото ние сме последните, които можем да размразим Набуко, при положение, че чакаме пари някой друг от някъде да даде; - Американците не държат тръбите в Украйна за нашия интерес, а и така да беше, там друг държи кранчето. Абе въобще въпрос на гледна точка....

Хора, отворете си очите и помислете малко, не вярвайте на политиците!Тяхната идея е ясна:те трябва да се нагушат покрай службата си!Но през България голяма тръба с газ за Европа няма да мине!Това трябва да стане ясно на всички.Без значение какво въртят и сучат нашите политици, това няма да стане защото Европа не иска.Същите тези англосаксонци смятат България за ненадежден партньор.Тръба може да мине от Турция през Гърция, през Румъния, но не и през България!Може единствено тръби за региона, за взимопомощ между балканските страни, с някое местно хъбче, и толкова.С такива безлични политици това сме си заслужили!

Те политиците са избрани от нацията, бе пич! Говориш за политиците, казваш за нацията. Защо Швейцарците си имат други политици? Защо англичаните си имат други? Ще ти отговоря: защото народите им са други :) Сега сещаш ли се пък какво каза Борисов в САЩ, като споделяше политически намерения пред българска аудитория? Сега пък ще ти припомня: Материалът е лош. Оказва ли се прав? Да! Няма държава с прост народ и с умно управлние. Няма и такава с умен народ и с просто управление. Да го запомниш от батя си! Докато българксият народ тъпее, тези политици ще си има. Като поумнее, като си поизчисти комунизма, ще проима по-други. Апропо комунизмът прави негативна селекция на нацията и най-вече на интелектуален принцип. Гони интелектуалци и номинира неинтелектуалци. Това е днешната проказа на българската нация. Все още сме в ситуация след над половин век негативна селекция. За да се възстанови нацията от интелектуалния геноцид, ще минат още поне две поколения. В учебниците по биология е обяснено добре, стига да има кой да го разбере.

Тоя Калфин е едно менте. Има алтернатива газта - 16 милиарда заем и готово, може от цялата слънчева система да си докараме газ с тези пари. Заменките движеше при Станишев той - има няма някой милиард далавера, но сега с Бойко е друго - 16 милиарда. Нямало алтернатива. Няма ляво, няма дясно по-скоро - има баница и той е там де е баницата.

Е продавчици пак ще ближете чужди задници!!!

"Българското правителство не вижда алтернатива на доставките на руски газ за Европа." Да го кажем по-точно. В България има хора на отговорни позиции, които не искат, и други, на които им се плаща, да няма алтернативи на руския газ. Справка съседна Румъния, която задоволява само 20% от потреблението си на газ с внос от Русия, а отскоро дори изнася газ за Молдова.

Румъния си има собствени находища на газ, каквито България няма. Изнася много малки количества за Молдова. Хайде да не се лъжем.

Атом, не си прав. Освен находищата в Калиакра и Каварна, които вече се експлоатират, доказани (!) находища на газ в България са следните: село Девенци до Червен бряг, Етрополе и Ловеч. Капацитетът само на тези находища е 50% от потреблението в страната. Да не говорим за това, че румънците намериха значителни залежи в Черно море в непосредствена близост до наши води и резултатите от 3D сеизмичното сканиране в блок Хан Аспарух показват подобна картина като в съседния румънски участък. Всичко е въпрос на правилни приоритети и на воля да се свърши работа, които са налице в Румъния, но не и в България.

Та това се знае от много години . Нали Псевдо /зелените/не дават в България да си имаме свой находища а задължително да внасяме та други да печелят на наш гръб. Какво от Америка ли ще прекараме тръба ,те ли ще ни греят ,та те не ни зачитат за хора.

до вчера плевнята плюваше Pусия.а сега друг отива да лиже.руски газ ще има на путкин ден.....

"Българското правителство не вижда алтернатива на доставките на руски газ за Европа"????Е оти ручахме жабетата пита шопът? Едва ли има друга държава в света с по лакейско правителство от нашето! Защо трябва това да се констатира след като изгубихме изгодния проект в който бяхме транзитираща държава и получавахме такси а сега ще плащаме такси на турция за същия газ но вече оскъпен?!?! И защо тогава не го каза калфата а сега когато вече няма значение???

да, отношението на обикновения гражданин не съвпада с това на необикновените ни политици който ги избират от вашингтон. в москва трябва да отиде българофоба плевнелиев и да моли прошка от името на българския народ за всички глупости който ги наприказва и който бяха предавани по руската телевизия и в резултат на тях имаме намаление на руските туристи в българия и пукупката на имоти от руснаци, а за стртегически проекти които щяха да направят българия най важният играч в региона, няма да говорим.

А бе това ли е работата на социалния министър.

Нещо се опитваме да седим на два стола - министър-председателят посреща гости от Америка, социалният министър разсейва руснаците.

НЯМА БРАТУШКИ, НЯМА САНТИМЕНТИ! ЩОМ СИ С ВРАГА НА РУСИЯ ЗНАЧИ НЕ СЕ НАДЯВАЙ НА НИЩО ДОБРО! НИТО ГАЗ , НИТО РУСКИ ПАЗАР ЩЕ ИМА ЗА НАС! НАС РУСНАЦИТЕ НИ ВЪЗПРИЕМАТ КАТО УКРАИНЦИТЕ! ТОВА Е ИСТИНАТА, А ОСТАНАЛОТО Е ЖАЛКИ ОПИТИ ДА СЕ ВЪРНЕ НЕЩОБЕЗВЪЗВРАТНО ПРОПИЛЯНО ОТ РАЗНИ ПОМАЦИ КАТО ГОЦЕ , БОЦЕ И КАЛФИ КАТО ТОЗИ!

Катастрофични са мислите в главата ти. Ние сме в ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, НЕ В Руския. Нищо не е пропиляно, а всичко си идва по местата. Като какви ни смятат руснаците ти не може да знаеш. Иди в Технополис и потърси дали има нещо на което пише Произведено в Русия и ела да пишеш по форумите. Успех!

След една година ще загубиш и транзитните такси на газа за Турция. Иди в Технополис и питай колко ще ти дадат за транзитни такси на газа за Турция? Пълен глупак!!!

Ей мазна рубладжиска муцуно! БГ подлогите,като застанат при гасударя и загубват ума и дума.Нямало артелнатива.Троянското магаре отиде в Москва да му навият пружината за бъдещи действия против България.

Това кученце, каракачанката, дето няКОЙ го подари на един друг, ама Президент ... дали е станало голямо куче? И това голямо куче, дали е БГ подлога и е "троянско магаре" на което "навиват пружината" против България?

Ай ай ФИЛИПОК, мъка Европейса ай ай мъка вселенска ))) пак лоши новини а? А заглавията видяли ги а? "Газ и тръби" хахаха среди пишеха ЮЖЕН ПОТОК ,тези дни НАБУКО ,СЕГА ПИШАТ ПРОСТО - ГАЗ И ТРЪБИ ХАХА ЩОТ НЕ Е ЯСНО КВО ЩЕ Е))) ТРЪБИТЕ ГИ ИМА, А ГАЗ ЩЕ СИ СЪБИРАШ САМ ))) В ШИШЕНЦА ))

Досега Калфин не е казал една лоша дума срещу Русия.Може да му се е искало , но поне си е замълчал. И изведнъж точно той е изпратен в Москва , за да бърше фекалиите , които други , визирам най-големите в държавата , изакаха.Просто не е честно. Това беше работа на тапета , пардон на Президента ни.Но той се скри , като плъх , както винаги го е правил

Президента ни е гост на всички демократични държави ,нещо което не може да се каже за др.Путлер. Др.Путлер се среща само с Ердоган и Орбан.Другите ги е гнус да се доближат до него.

Откъде са върнали Путин , че не разбрах м ?

"Другите ги е гнус да се доближат до него." Затова седят и чакат на опашка пред кабинета му. Наскоро Меркелица и Оланд, днес едно италианче.....

даже с бадж :)

"Сега Европа се опитва да ограничи доставките на руски газ, но В МОМЕНТА няма алтернатива. Това е позицията на българското правителство", заяви Калфин. КАКВА БЪЛГАРИЯ КАКЪВ МОМЕНТ БЕ КАВАЛ? САМО ТИ ЛИ ПРОСТАКО НЕ СИ РАЗБРАЛ, ЧЕ ГАЗ ЩЕ ИМА САМО ОТ ГЪРЦИЯ /Не от Турция!/ И ЦЕНАТА И ЩЕ Е ТАКАВА КАКВАТО Я ОПРЕДЕЛЯТ НЕ РУСНАЦИТЕ , А ТУРЦИТЕ! МРЪСНИ МЕКЕРЕТА!! С ВАШАТА ДЕВИРСИФИКАЦИЯ НИ ПРЕВЪРНАХТЕ В ТЕРИТОРИЯ УПРАВЛЯВАНА ОТ ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ! ТИ МРЪСНИКО ОТЛИЧНО ЗНАЕШ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА "ЕВРОРЕГИОН ТРАКИЯ" С ЦЕНТЪР НА УПРАВЛЕНИЕ ОДРИН, И С ТЕРИТОРИЯ ТАЗИ НА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ!! МРЪСНИ ПРЕДАТЕЛИ! НАДИВЕРСИФИЦИРАХТЕ СЕ ! ТРЕПАНИТО ВИ Е МАЛКО!

Този има поглед все едно има умствен запек.

Ако не бяха ни освободили (1878-1944) руснаците сега щяхме да сме просперираща държава, но понеже те ни освободиха сме най бедни:( Ей Руснаци, България е независима държава, член на НАТО и ЕС! Разкарайте си гнусните и омазани с кръв и петрол ръце!

То за тебе не е късно бате да просперираш. Отиди в Диарбекир или още по на юго-изток, там където турците са пращали българите. Така ще те просперират рязаните, че няма да си спомниш кой си и от къде си... и най-важното е че ще ни оттървеш от мъката да ти четем напъните,

Поради полуазиатска си природа руснаците са извършили големи дивотии през вековете(1878-1944) и всички около тях ги мразят. Всички освен българите. По време на соца на нас ни се внушаваше че Русия е големия брат но самите руснаци не знаеха това. Сега вече и ние или ги мразим или сме безразлични към тях. Има защо. Натрапиха ни една тъпа болшевишка идеология, заради която 45 години не се развивахме. В момента плащаме последствията от това

наистина бяхме ч5 години в голям застои и след като ни изоставиха то бе един вазход,един икономически вазход та поради забогатяване на народа ни, затворихме всички фабрики и изпратихме младите ни хора по света да помагат на другите "бедни" народи да постигнат нашето благоденствие.а ти идиоте,ти остана тук да напомняш на поколе- нията как зле сме живели при русите и как сме просперирали след отделянето ни от тях *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ДОКОГА ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ 3 МАРТ, ДЕНЯТ В КОЙТО СМЕ ИЗМАМЕНИ И ОБЕЗЛИЧЕНИ

Като не щеш - потурите , феса - и в анадола

Истинската история трябва наистина да се учи ....Русия е голяма освободителка! Сега е тръгнала да освобождава и Уkрайна ????

Калфин в Москва: Не виждаме алтернатива на руския газ КАК ТАКА НЕ ВИЖДАТЕ?! ТА НАЛИ ВЧЕРА БОКО ТИКВАТА ДОГОВАРЯШЕ АЗЕРСКИ ГАЗ ПО ЮЖЕН КОРИДОР - Азърбайджан - Грузия - Румъния - България - Гърция!!! АБЕ КАЛФИН, ВИЕ ВЗЕХТЕ РАШЪНИТЕ ЗА ИДИОТИ! СЕГА ИДИ В ТАТАРСТАН ЗА ДА ПОДКЛАЖДАШ СЕПАРАТИЗМА В ТАЗИ РЕПУБЛИКА!! КАКТО СИ Я ПОДКАРАЛ МОЖЕШ ДА СЕ ВЪРНЕШ НАДЕБЕЛЯЛ С НЯКОЛКО ГРАМА ПОЛОНИЙ!! РАШЪНИТЕ НЕ СЕ ЦЕРЕМОНЯТ С МЕКЕРЕТА КАТО ТЕБ!!

В османската империя мирно и кротко сме живяли близо 500 години и така щяхме да си живеем ако не беше поробителната война от 1877/78 г. да се надяваме, това да си го спомнят сега и да закупуваме от братска Турция евтин руски газ за което ще плащаме с тесен г.... което много ни подхожда

. Най глупавите политици са българските, такава възможност да излязат на далавера я осраха. Можеха или от едната или от другата страна да издърпат парички за държавата ама на кого му пука за нас ,,, Ето пак за народа няма пари защото некъдърни политици храним

Голям политик е Ердоган.Дали обимча, или не обича християните ? Кой мюсюлманин ги обича ?Само тази седмица направи няколко хода, които доказват горепосоченото: 1.Изгони Байдън и Нуланд от 7 с думите-Дошли от 12 000 км. да се разпореждат как ние да нападнем Сирия 2.Сключи нов договор за увеличение на обема от 14 млрд.м3 на 18 млрд.м3 газ за Син поток, който излиза на терминал в Трабзон. 3. Сключи нов договор за увеличаване проектната мощност на новата им АЕЦ, която е 100% Руска собственост. Така Турция ще бъде новият енергиен разпределител за Европа и за газ, и за ток.

"След реализацията на проекта за морски газопровод към Турция, тези пари ще преминават през(3 млрд. евро )Турция, а не през България", каза още ръководителят на Газпром. По думите му Турция става голяма транзитна държава и през нейна територия ще се пренасят над 50 млрд. куб метра руски газ. Това без съмнение повишава геополитическия й статут в ре. Драги сънародници от цялата работа с "Южен поток" ще спечелят Турция и Гърция а ние па ще бършем сополи.гиона.

Абе хайде да го видим този "Турски поток" построен и транзитиращ газ към Европа,пък тогава да коментираме.

Хората имат една поговорка, след дъжд качулка. Ха сега, ще плащаме на гаджалите за транзита (няма как да не е включен в цената), докато транзитните такси щяха да остават у нас. Но така е, нали и ние се стремим да бъдем еврогейове. По-добре да си на студено и гладен, ама да си горд евро-гей!

Работата с газа утече, последния влак вече е изпуснат - вместо него идва Турския Чепат. Добре е това че Калфин го признава, както и факта че Българите сме русофили.

Сигурно Гоце го е пратил, за да напомни за себе си и за втората руска партия след Хатака - АБВ. Зер рублите трябва да се заработят. Освен това, откога енергетиката е в ресора на социалния министър?

Калфин се занимава с абсолютно безполезни глупости да преговаря в Русия за газ и да ни прави зависими от Русия. Достатъчно е да се поработи съвсем още мъничко и ние ще бъдем абсолютно енергийно независими. На това което е останало от нашата икономика и трябва още малко помощ и тя заедно с нас ще се пренесе в един по добър свят където не само газ и енергетика, но изобщо нищо материално няма да е необходимо.

Важното е да се навежда (според партията му) в правилната посока. Тия АБВ на едни следващи избори са пътници.

Мазньо, турски поток не знам дали ще получим, но със сигурност ще получим турски маркуч.

Русия почти ни беше нападнала , според някои т.нар.Президенти.... Толкова "почти" , че аха да се изпусне в гащите нашия тапет. И затова покани ЧУЖДА АРМИЯ да си прави базички у нас.Бяхме в първия ред на санкциите и последно , но не по важност - нашият Тапет грубо обиди държавата Русия и нейния президент И след всичко това , някой от политиците ни се сети , че трябвало да си оправяме отношенията...... И това ако не е гьонсуратлък , не знам какво е...

Американски челен опит се прихваща много бързо а и треньорите са добри - Маккейна и брат му Обама.