Прокуратурата повдигна обвинения на ген. Стоян Тонев

Военно-окръжна прокуратура-София привлече като обвиняем бившия директор на ВМА ген. Стоян Тонев и определи висока парична гаранция за свободата му.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата повдигна обвинения на ген. Стоян Тонев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някои любовници са твърде скъпички!!! да имат средства, за да плащат филмите на синчетата си ....

Тонев като присвояваше му харесваше,а сега като го осетиха,иска разследване,за да изчисти името си,но това ще стане,като варне всичките милиони които е присвоил,и пак ще си остане с мрасно име,защото е вече дамгосан!!!!!

Не бе,не е истина просто,ебаси нагласеното обвинение - само за 194447 лв и само до 2009 година,а далаверата с Кадурина до 2015г за над 10 милиона и 500 000 лв просто не съществува! Ясно - и вълкът сит, и агнето цяло, хем е даден под съд,хем пък за нещо не чак толкова едро,че някоя условна присъда да му дадат,колкото да намажат филията и съдии,и прокурори,и адвокати!!!

Дайте одитите на Гръбначен център и Астра!

Не разбирам - от клиниката по дерматология печалба ли се изисква? Мислех, че не е частно търговско дружество.

Ей, тази нагла помакиня К.рДурина съсипа физически моя приятел, не само това ,а разби и семейството му! Има две прекрасни , умни деца! Много страдат! За всичко човек плаща , ако не тук , то горе има Велик Съдник!!!

ЛЯГАЙ СИ ЧЕ СИ СЕ ПРЕВЪЗБУДИЛ/А И НЯМА ДА МОЖЕШ ДА ЗАСПИШ

Аааа,бива я тази професорка -струва си сега лоения генерал да се поти ....

Защо прокуратурата не привика и Мъдурина!Два мезонета в центъра на София и къща в Банско! Частен театър за съпруга / хм ако това е съпруг/. Спонсориране на "бозите" на мамин Ники и непрекъснато демонстриране на много висок стандарт-защото е ПРОСТА!

Борисов защо мълчиш по случая нали този е бил началник и по твоето време през минялия ти мандат не ти изнася май че не си проспал тази кражба и ти си виновен здравеопазването да е на този хал с твоето безхаберия за държават и личното си облагодетелстване.След този случай май трябва да си подадеш оставката.

А защо не попитат и Кадурина по темата?Да каже защо е било това отношение към нея-от години двамата са любовници. Помяри. Лишаване и от лекарска практика доживот. И нека върнат5 милионите, а не да си живеят паяк луксозно , както досега.

....ти за кое по точно им завидя?...за любовния живот или за парите, а може би и за двете?

То, като я гледам тази лоена топка,егати любовта.Няма любов тук,уважаеми.Има големи интереси!

Какви са ти смешни суми в обвинението, бе.. ;) Че на него сигурно толкова му е бил рушвета само за 1-2 от договорите. А останалите?

нали не мислите, че този ще връща пари, все една дали ще е в пандиз, ако не възстанови , макар и някаква сума, пък и тя да влезе в държавната хазна - мечти

maniana

Надявам се скоро да прочетем "Прокуратурата повдигна обвинения на Проф. д-р Карен Джамбазов - Изп. директор на УМБАЛ"Св. Георги", както и на проф. Ваньо Митев - ректор на МУ-София". Те си знаят защо?

Нищо не пишете за шефа на "Св.Ана"-бившата Окръжна болница-едва ли и той е "бистра вода ненапита" Не вярвам министъра,който е работил там да го маха без нищо.

maniana

Нямам лични впечатления за него, но щом казвате...

А какво ще кажете за шефа на Св. Наум (лудницата) и той се вози на Порше Кайен, не мисля , че е от докторската му заплата.

Кой и кога е виждал осъден гербераст да лежи?убиват хора с гранатомети и пак "ритат мач" на свобода.

То па едни хораааа Ако има начин неколко дузини от този тип "хора" да взриви, аз съм за него ;)

Политическото змийско гнездо на ГЕРБ защо мълчи? Ген. Тонев е видна фигура от тях, повече от Д.Пеевски за ДПС, "спящите красавици" от протестната мрежа не са гримирани или не са получили партийна повеля. Срам за нацията.

Не знам за гнездото на ГЕРБ ама Тонев вече не от ГЕРБ и не е депутат нали? Пеевски си остана и в парламента /въпреки, че май не ходи много - много/, и в ДПС. Според мен има разлика а?

Първо провери ген. Тонев в кои партийни среди се подвизаваше до преди една година и след това коментирай участието му в ГЕРБ.

Този манталитет - парите са над всичко и единствена цел мна човешкия живот, бе умишлено отгледан през тези 25 год. Целта: бамим народът да не остабне брз нищя, което да му е мило, ценно , скъпо...уважително и достойно. Защото такъв човек е най-лесен за манипулиране и контрол, и колкотот по нависоко е, толкова по-добре е, да бъде такъв,. Резултатът: Той е виден навсякъде... започвайки с НС.

Ехоо, Лекаския съюз, пак ли парите са ви малко? Няма ли да стачкувате?

Не се наядоха, не се накрадоха, мислят че имат 100 усти и 200 отходни дупки. Изроди! А ние, които си плащаме здравните и влезем в болница искат да си носим чаршафите, спринцовките, марлите...Мой близък скоро влезе в болница с усложнение на грип и го накараха да си донесе термометъра, че да му измерят температурата. Представяте ли си? И то, защото има такива изроди като тоя и Кадурина. На бесилото....за назидание.

а тая кадурината, като са я давали по телевизията примигва,примигва и дава "здравни съвети", а те крали,крали през това време.Да дойдат румънските прокурори.

А бе за този важи поговорката "г.з глава затрива."Краде и иска всичко през устата му да премине.Ненаситен.

Как ще ги стигнем...румънците???

Мой близък се лекуваше от псориазис във въпросната клиника на Кадурина, не само че не го лекуваха, а дори го принуждаваха да вземе експериментално лекарство, с доказани опасни последствия за здравето, и за да се застраховат искат подписи, че си съгласен, като клиниката не носи отгворност. Който откаже - никакво лечение, малко облъчване и чао. Няма резултат, но пък в картона какво е написано - лечение за хиляди лева. Ей това е тази клиника !!! Престъпници в бели престилки!! Съжалявам за нормалните лекари, но тези не са такива!

А Кадурина?

Радвайте се ,честни смотаняци,радостта ви ще е кратка.Като плати мизата ще е чисто нов и пречистен като ангел небесен.Така ще е и с Курина.Нали знаете с пари особенно с много всичко се купува.

Интересно ми е, ако го осъдят ще отнемат ли званието му "генерал" ? Мисля си, че не може криминален престъпник да е генерал и е задължително да го разжалват при присъда!

Подкрепям

а защо не попитат и кадурина по темата?да каже защо е било това отношение към нея-от години двамата са лубовници.помяри *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Я да ми отговори някой, как министър Москов ще освобождава директори с по 1 милион откраднати в КТБ, / за които директорите нямат вина/, а бивши партийни секретари, които доведоха с кражби загуби на болниците с по 25 до 30 милиона, щастливо си директорстват -напр. от Хематологията в Дървеница/?

Дончо Баксанов няма ли да каже нещо????

Ами тази бандюга Кадурина. Не ели време да търка наровете в кауша.

Тоя май го повя румънският полъх.

А дано, чул те! Аз ако открадна пари от джоба на тоя, ще ме съди, нали? А той като краде от нашите, не може да бъде съден , защо? Айде в панделата...

Бригаден бандюга Ст. Тонев!

Помните ли генералите, които източиха Държавния резерв? А тия дето от откраднаха немския танк? А ония, които ни докараха взривовете в поделенията край Челопеч? Е, пак такава ще е вината и такива наказанията.

96000лв??? не 96 а много пъти по толкова. Клиника има в Студентски град в комплекса до УНСС, но нещо не проработи, явно щото лапаше във ВМА. Парите му ги изпраха фирми Транспрес, БАЧО - дето му построи клиниката, Транслог, Балгериън Трак Сървис и още мн други от този кръг. Тия с Накъдурина как живеят и се мислят за недосегаеми, заедно с отрочетата им. Няма ли икономическа полиция, ДАНС? А, търговията със стари монети, тя къде остана? Мистър 20% ще даде някой лев и ще се оправи, да не го мислим този откраднал, ъъ, сбърках - генерал. Само ако им видят колите на Тонев и бандата му, Накъдурина, синове и дъщери и сие ООД ще има за какво да се хванат данъчните. Ама те колите са на фирми, така че и там няма да ги бутнат. Абе, само да се разровят по-надълбоко, колко материал ще излезе, че учебник ще напишат за бъдещите икономически полицаи. Да не му се петни името??? малеее, смях, смях..абе тия срам нямат ли, за съвест че нямат то е ясно...мале, мале смях, смях...

като ви се даде власт се разпищолвате и се самозабравяте.Толкова ли сте недостойни,прости,гладни.Не ви ли стига това че имате власт.Защо крадете и се излагате бе.защо не сте човеколюбиви,загрижени за държавните дела и хората в тая държава.А вие какво -юруш ненаяли се простаци.

всичко беше радостно и щастливо, а то се оказа, че и генерала с лъжицата в паницата бъркал - ей, вече въобще ли няма достойни хора

Че само затова ли?Той взимаше комисионна за всяка плочка и тухла при ремонта на сградата на ВМА.А и от фирмите ,снабдяващи я с апаратура и медикаменти.

На Стоян Тонев е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лева, уточниха от прокуратурата. Бедни ми , бедни Тонев за какво ти трябваше да се захващаш с политика, та сега прокуратурата , която е използвана като политическа бухалка, същата тази прокуратурта, която отказа разследване срещу Пеевси и неговата майка, прокуратурата, която забрави за Христо Бисеров и Ахмед Доган, да те изкарва теб професора , като най-големия бандит.

Колкото по-дълго си в активната политика.толкова по-дълго отлагаш срещата с прокурора.А може и да ти се размине.

Вие гейберастите едно си знаете едно си повтаряте нито д.пеевски,нито майка му,нито бисеров,нито бареков са били на ръководни постове та да са виновни за нещо,не ме разбирай погрешно всички те са забогатели по нечестен път,но не и незаконен защото за да вземат някой им е дал,кой ще попиташ ами именно хора като тонев на ръководни постове.Той е давал милионите на Кадурина,но естествено тя не е обвиняема,и на тебе някой да ти даде и ти ще вземеш,но отговорност носи този който дава,сиреч бърка в меда не този който получава и впоследствие дели с даващия.Анадънмо.

Генерала не искаше да дели адекватно откраднатото/да кажем пренасоченото/с генералите от министерството и Ген.щаба.Били те от ГЕРП или БСП.Затова е на тоя хал.

Данъчните да направят проверки и на двамата, т.е. и проф. Кадурина, приходи - разходи имущество, вкл. на роднините им. Все някъде са реализирани тези 10 мил. лв.? на докторите Тонев - Кадурина.

Те инвестираха в кинотворби.Със сигурност са на загуба от тях,защото се оказаха прекалено "елитарни".Меко казано.Демек-негледаеми даже и от най -непретенциозния зрител.

всички генерали са за затвора до един тъпи комунисти от работническо-селски произход

и най паче генерал борисов щото той даже не е карал генерал щабна академия и опорочава целия генералитет!

А лицето Кадурина? Защо не е привлечена като обвиняема???

Жалко за генерала, но ... вместо такива да са за пример, радетели за честност и справедливост, непримирими с корупция и кражби .. накрая се оказват поредните мошеници пиещи кръв от опърпана България. Позор и за генерала и за професорката - иначе може да са перфектни лекари.

Някога имаше икономическа полиция и Държавна сигурност, за най-малката далавера се отиваше в затвора. Не че нямаше далавери, ама такова грабене като сега никога не би могло да има. Днес засякох кордона на шефа на ФБР в София на Цариградско шосе. Спрени светофари, полиция, 10-тина полицейски коли отпред, брониран мерцедес пред мерцедеса на шефа и зад него, неговата кола обградена от полиц. мотори -7-8 броя, отзад още 4-5 пол.коли, точно зад него - линейка от болница Лозенец. Гледах, гледах и неволно се замислих, абе мама му стара от кого го пазят толкова тоя шеф на ФБР. И изникна мисълта как някога бай Тошо ходеше по селата сред хората и играеше хора и ръченици с хората, а охраната му отстрани скучаеше и чакаше да се наиграе и да поздрави хората, а сега...

Стига живяхте в миналото.Дали са грабили преди или не мисля,че се вижда и днес.А сравнението между Т.Живков и шефа на ФБР е смешно.

Охраната нямаше работа,защото съответните отдели на ДС и БКП бяха провели преди това навременна "профилактика".

Най-сетне има раздвижване... Ами така трябва, който краде да си отговаря за постъпките. Ще кажете поредното зрелище, но ако искаме да дръпнем напред трябва да се започне отнякъде. А това отнякъде е ГОЛЯМО! Малко по малко, години наред се е формирала една клиника за богатите, която е изяла много от парите на нашето здравеопазване, чийто спонсор е всеки от нас. А това, което си е вкарал в джоба ген.Тонев, Кадурина и сие сега ще си го връщат накуп... и на топличко.

То такова е дереджето на всички окръжни болници. Схемата навсякъде е подобна и работи безотказно. В Търговище например източването става през частното ДКЦ на депутата от ДПС Тунчер Кърджалиев и то с помощта на шефката на РЗИ Венка Стоянова - ГЕРБ! Честито на печелившите!!!

Злоупотребите му са ДОСТА НАД изнесените. Поне с една нула отзад повече. Нека хубаво да разследват доходите и харчовете на дъщеря му. Ето заради такива като тоя, няма здравна система в БГ.

Ако кажеш и кой да ги разследва...

Румънската прокурорка...

Предлагам заплатите на прокуратурата да отиват при журналистите... Как иначе да си обясним, че за всяко нещо се взимат мерки след като някой изпищи пред камерата. Аз вече няма да се боря с никакви инстанции и институции. Направо викам телевизията за репортаж! Но едно е много хубаво - гласността разкатава фамилията на всички далаверки.

Телевизията прави репортажи, само по поръчка и е един от най големите манипулатори.

Ауууу, вярно ли? Ами сега...

Като гледам снмката,нещата щяха да са по-зле,ако вместо специалист по кожни болести ,е бил специалист по здравословното хранене........ П.П. Точна специалност,разбраш ли.... Колко кожи е свалил......

И ТОЗИ Е НЕВИНЕН