Асоциация иска специална селска полиция

Специална селска полиция поиска от МВР Асоциацията на българските села. Тя ще бди за земеделската реколта и сигурността на възрастните и беззащитни хора.

Обратно в новината

Коментари - Асоциация иска специална селска полиция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук трябва всичко да се унищожи и ще стане лесно защото народа е търпелив и тъп до неузнаваемост ,краден бит и ограбен от политици и цигани,народа спи и така му се полага даже му е малко!

Учим се от румънците как да организираме спешната помощ, учим се как да оранизираме полицията учим се как да работи прокуратурата. Не можем ли просто да наемем 15 техни политици или колкото там е нашия министерски съвет и да дойдат да оправят нещата.

а пък в германия по селата всеки мъж има меч и арбалет !

Еее паа едно време им викахме пъдари. Да се фанат па да проучат как е съществувала пъдарската институция в Царство България и да не се правят на много интересни в опитите си да открият топлата вода.

просто трябва да се върне системата за сигурност от преди 9-ти септември. Няма да има никакви бандюги извън пар....те

Прототията няма край! Не ни трябват нито повече полицаи, нито повече полицейски формирования. Поне за сега. Трябват ни ефективни присъди, но ако и това не помогне достатъчно - тяхното завишаване. Да се знае, че няма "оттърване" от възмездието на закона - при едни или други обстоятелства, правителства и т.н. Неотменимост на наказанието при извършване на нарушение! Е, само така бихме могли да повлияем на държавното пропадане. Но... затова трябват съдии, прокурори и ... закони без дупки и тунели. Като че ли ще ни е по-евтино да си ги внесем от вън!

Да има такава полиция и тя да бъде с максимално широки пълномощия да наказва нарушителите. То вече не се търпи! Не може да израства цяла едно прослойка от населението, която си позволява всичко и остава безнаказана!!!

и сега си имаме най-многобройната полиция на глава, но резултата е нулев. 60 000 човека, които имаме на щат са достатъчни да има полицаи дори във всяко село с по няколко старци, защото селата в България са 5045. Друг е въпроса, че полицаите искат да работят само в храстите, като катаджии и нищо друго не ги интересува, ако не им носи доходи.

Българската "Златна зора" да пази хората на село от циганските набези. Националистическата партия на България вече са направили невъоръжени патрули за охрана на българите от имигранти и от цигани.

Докато си блъскаме тиквите с проблема за градска или селска полиция-напълно безмисленно,защото съгласно Закона за МВР, извън населените места тези задачи се поемат от ЖАНДАРМЕРИЯТА,която е налице, онези кратунковци ще оберат не само фискалният, но и валутният резерв.На печелившите- Честито,защото главницата и лихвите ще ги плащаме ние и онези след нас.

Знаете ли колко ще се стреснат циганите от една патрулка на пет села, която при това ще обикаля "по график". Значи, знаем я кога ще дойде в наше село.

Полицията в Б-я в момента наброява 64 573 щатно заети места--а Армията 21 345 калпака?!?!!? Нима в Б-я всеки 3-ти трябва да е полицай??Ако е така - то тогава КОЙ ще им заработва издръжката???

Защо селска полиция? Направо да е "опълчение" като в Донецката и Луганската народна република. Русия ще достави установки за залпов огън за борба с градушките и с наземни цели.

Полувоенни формирования от граждански сдружения, въоръжени и подобни на военна структура. Всяка група или сдружаване с ясно определени цели, икономически и идеологически, образувана от въоръжени членове, които използват полицейски тактики и техники и / или военни да постигне целите си . В някои случаи, някои от членовете на паравоенните сили са също част от редовните въоръжени сили. В Бразилия, паравоенни асоциации са узаконени според Федералната конституция

Хората на куневица да пазят бежанците а хората на дпс да въвеждат ред в селата,а бракониерите исках да кажа природозащитниците горите и полята и всичко ще е наред.

Говориш за неща неприложими в съвременна Европа. Няма кой да ти позволи да формираш подобно нещо. Няма по-добро от един работещ закон, който наказва строго и за дълго без оглед чий човек си. Единствено спирачката в главите на хората върши работа. В нормалните страни от дребното престъпление до затвора пътя се изминава за няколко часа. Не с месеци. Не с години. Не с хиляди дела.

защо пък някои трябва да ти позволява

Ако си мислиш, че в Европа всичко работи както е написано в дебелите кноги, много се лъжеш! Ще ти дам пример с Франция, Белгия, Германия, Холандия, където политиката и законите са много сходни, а и това са държавите-лице на ЕС и на европейската демокрация. В тези държави престъпността в големите градове е много голяма и около 80% от престъпленията се извършват от чужденци или граждани на съответните държави от чуждестранен произход. Разследват се само големите престъпления - убийства, въоръжени грабежи и т.н., а дребните - разбиване на коли, жилищни обири, дребни кражби - само се регистрират. Ако случайно се заловат престъпниците обикновено се дават много леки наказания - условни присъди, домашен арест... Даже ако бъдат осъдени, много от престъпниците не влизат в 3-звездните хотели, наречени затвори, поради липса на места, а и един затворник струва около 150.000 евро на година на държавата. Всичко това озлобява обикновените хора и много от тях търсят алтернатива, гласувайки за крайни политически формации.

И като хване селският полицай-пандурин циганина, че крада, какво става? На другият ден го пускат с поредната условна присъда. Тука трябва отстрел, като в Америка, за да се наплашат другите кандидати за кражби. Н стига, че българското село вегетира и загива, а отгоре на всичко е подложено на цигански терор. Разбира се, с благосклоното търпение на управниците. Че как се взема власт без техните гласове. За защитника им Местан не споменавам, защото вие си го знаете добре.

Не ставайте наивни, полицията в Бг има само една функция:да пази властващите от обичта народна.

Цялото ни законодателно творчество е за боклука. Това законодателство, в комбинация с корумпирани магистрати не защитава справедливостта а е на страната на престъпността!

цяла полиция, един наказателен взвод, разстрелващ на място местните тартори на чернилките ще се окаже по-ефикасен? И журналята ще са доволни, и "ромеите" стресирани...

Най-важното е да им е позволено да стрелят по крадливите мангали в селата. Иначе я хванат някой, я не.

асоциацията кат иска да си купи, имаме най много полицаи на глава от населението в цял свят по-добре е да поиска да ги събудят малко ...платено им е а не работят

в бг всеки иска ,но не знае как се работи и финансира всяко ''искане'' - от туризма искат туристическа полиция за курортите,горска за против дърварската мафия....само въздушна полиц.не са се сетили да поискат за децата с хвърчилата :0

Аз разбира се ставам безкрайно правилен реформаторен след сутрешната вишновка! Така например с стигнах до правилният извод за реформа! Ако за три месеца пратят цялото МВР в панделата, а всички осъдени и неосъдени , а и хората със съответните наклонности вземат техните места То ние безспорно ша са оправим и ще тръгнем по нов още по правилен път! Да! И Равена!

Селска полиция ли? А градската къде спи? Ако ме видят без колан в автомобила, или без светнати фарове посред бял ден, глобата ми е сигурна. Ама циганина, който сече плодни дръвчета на баира, не се закача, щото има брадва. Европа, какво да се прави. Не помня как беше при социализма, някой ще ме подсети ли? Впрочем, какво ми пука, по-важното е, че в Москва са убили някакъв евреин, Притова противник на Путин. Малее, каква трагедия...

Да се "освободят" от 25 000 чиновници и на тяхно място ПАТРУЛИРАЩИ ....но едва ли там са ..РОДА...любовници...ШУРЯЦИ и кой ли НЕ за първа категория ...карти и привилегии

Градска, селска ,охранители, разузнавачи, подслушвачи, жандармерия, доносници, финансова , зоополиция, пътна и т.н. Много са. Сега има около четвърт милион такива тарикати. А кой ще ги храни? Има достатъчно и съкращения трябват, да си заслужат големите заплати и ранното пенсиониране с работа!

Тя, цялата "държава" е селска полиция. Всичко е опоскано, започна самоизяждането. Селската полиция ще гони градската и обратно. Накрая орди от орки ще измете и дооглозга остатъците. Възможно е някой умен човек да прещрака и да натисне копчето ''пуск''. Никой не иска да бачка, всеки иска да лапа. Малкото трудолюбиви са експлоатирани безмилостно, докато се откажат.

...Саемо със създаване на нови структури ...нищо няма да се направи ....И сега малко ли са 60 000 полиция и още два пъти по толкова частни охранители (СОТаджии)... Въпроса е не в количеството а в качеството и по-точно трябва да се променят някои закони и се допуснат по -радикални възможности за въздействие в/у т.н. битова и ...селска престъпност(не че в градовете не се разбиват домове ) Не мислимо е да въоръжаваме 70-80 годишните баби и дядовци ,но трябва да се даде по -голяма свобода и защита от закона на тези които го имат...Съдебната с-ма също трябва да влезе в крак и да не допуска лица с десетки регистрации да се разхождат свободно ,а още на първата да прилагат ефективни наказания ,дори и ако се касае за една ...кокошка ... Същото се касае и за охрана на горите ...не може един горски стражар изправил се срещу тълпа мургави секачи ,въоръжени с брадви и резачки ...да не може да използва законовото си служебно оръжие .... Като паднат на няколко пъти по десетима такива ...ще се разчуе и ха да видим ...другите няма ли вече да спазват разпоредбите ...

Да се върне и Закона за изтребление на разбойничеството! Хората да могат да организират потеря и да има награди за избити разбойници!

Сакън недей! Ще останем без премиер, правителство и партии.

Абе какво има да се открива топлата вода - в цяла Европа има общинска полиция, която прави именно това, за което призовава селската асоциация. Хората патрулират, за да наглеждат имуществото на хората, през деня следят за спазване на регламента за паркиране ако има платени зони, в земеделските райони общинските (т.е. селските) полицаи патрулират около лозя, овощни градини, ферми. По време на ваканциите обикновено гледат да увеличат патрулите, защото много хора напускат домовете си и отиват на почивка. В БГ има ли общинска полиция и ако да, какво прави?!

Надали ще стане това тук. Ако искаха , да е станали отдавна факт, а не да откриваме пак топлата вода след румънците. Ще се почнат едни обяснения как няма пари, няма смисъл, защото имаме много полицаи и т.н. А и истината е една: управниците не искат комфортен и сигурен живот за българите. нарочно не се справят с циганския въпрос, защото с циганския терор, корупцията, турски терористи и всякаква друга паплач се държат хората в страх, обезлюдява се страната, а политиците си крадат на воля. Когато сигурността ти е застрашена, нямаш какво да ядеш, много много не мислиш за окрадените милиарди от политиците.

Айде да се уточним за последно - "селска полиция" или полиция от "селяни", щото ми се струва,че едната вече си я имаме,ама полза йок.

Айде сега да плащам за това, че нечии деца и внуци са избягали от село. Ми да си му мислят те, те да се чувстват виновни, че убиват и изнасилват родителите им. Родителите им са ги възпитали да мразят собствената си родина, те логично са избягали. Защо аз да плащам за техния кеф да живеят в чужбина и да нехаят за възрастните си родители? Всичко се връща на този свят.

Кой мрази повече родината си, този, който е отишъл в чужбина, за да нахрани и изучи децата си, или този, който мрази нарида си.

който мрази нарОда си.

какво общо има престъпността по селата с избягалите в чужбина бе кретен? познавам стари хора които са им обирали домовете докато те самите от страх се заключват в една от стаите а апашите ги тарашат без капка страх от полицията. ти да не си залепен до твоите родители денонощно?може да си в българия и пак да издевателстват над тях. аман от простаци.

За съжаление с 1 100 000 000 лева дори в големите градове трудно се вижда полиция на възлови места.

Добра идея, доста е закъсняла но дано да стане.

Аман о полиция. По малко пололици, по добър живот.

Едно време Пиночет в Чили ги качваше на самолети и ги пускаше над океана, ама много навътре, без парашути. Пиничет изчисти бая паплач тогава.

Чудесна идея! Вместо да се краде да помислят и за хората, ако все още си мислят че има държава! Ех, САЩ!

Този проблем на мангустите се решава с ваксини от химична кастрация. Бил Гейтс вече се изказа по този въпрос още преди години, но не му обърнаха внимание. А той магната се противопоставяше на количеството лош матрял по света, което не може ни да чете, ни да пише, та камоли да му купуват продуктите. Гледайте го в ютубе.

Просто да се криминализира изоставянето на деца и да се спре раздаването на детски помощи на ръка. Който внася данъци, държавата да му прави процент отстъпка за децата. Така трябва да внесеш повече за да получиш.

Идеята е ОК, ама иди в Стюлюпеново и им го обясни. Като не вземат детски ще крадат още повече. Я там една ваксинка на всички и за по-сигурно по трипати на година, за да хване дикиш и така за 20-30 години ни една мангуста ще остане в България.

Май имаме над 200,000 ловци. Да се разреши на ловните дружинки да се саморганизират и да патрулират. Да заредят пушките само с несмъртоносни стоп патрони (мноооого боли от тях). Да се отделят някакви пари от държавата и общините за заплащане и отделно например да се събират например по 5лв на месец от всяка къща. Това ще реши в огромна степен проблема. Трябват единствено малки промени в няколко закона и не повече от 10-20 млн.лв на година. Но тогава циганите ще се разсърдят и на Местан ще му струват по-скъпо по време на избори. Бойко пък е сключил мирен договор с Доган и не иска да ги ядоства, така че май скоро циганския проблем няма да бъде решен.

Ловците да имат право да задържат заловените нарушители до пристигането на полицейски патрул от най-близкото районно. Освен това дознателите да идват на място 2 пъти в месеца например и да събират показанията на ловните дружинки за да не разкарват хората излишно до градовете, което ще ги обезкуражи.

То харно хортувате ... , ама кой би искал в днешна "демократична" и съвременна България да е селски милиционер ??????????????????????? Хем милиционер ..понеже в България не знам да има истински полицаи ..:)) , пък хем и селски :П)

То селяните в някой големи градове станаха толкова много , че не е лошо да има такава селска полиция , че да ни пазят от пълната им простотия! Писнало ми е от селяни, а сега и да ги пазят!

Тъпунгер, тези хора пазят баба ти и дядо ти, ако те още не са умрели от срам, че си произлязъл от тях....

преставене да търсите на пенсионирани шапкари работа . Полиция има и то бол ама полза от нея няма.Имам случай когато хванахме манговците и на крака им ги заведохме на полицаите и ........ нищо. Строго мъмрене и на следващият ден се срещнахме отново.Уж закони има ама на някой не му отърва да се спазват че няма нито затвори нито пари да ги издържат . Единствено решение - разрешение за оръжие и ........

Защо не се гръмнеш и ти с едно такова оръжие за което пледираш от тук!

много си е прав човека. Гръмни се ти.

На тъпанари като теб и остава оръжие да им дадат и ще я втасаме!

Много се радвам, че в Румъния нещата започнаха да се случват по правилния начин, защото нас не ни е срам, че Германците са по-цивилизовани от нас, но когато румънците почнат да ни карат да се чувстваме изостанали, се създава едно ползотворно съревнование и копиране на добрите доказани практики. Мисля, че лека полека настава време на промени и в България. Друга държава, която трябва да наблюдаваме за добри примери е Естония.

Айде да не се обиждаме на "селска полиция"

Аз смятам че трябва да се разреши свободното купуване на оръжие и използването му в самозащита и като защита на частната собственост!Трябват законови промени а не само ланкане по форумите!

Сега се случват престрелки по кръстовищата, а представяте ли си, ако всички имат оръжие! :)

кой стреля по кръстовищата,не съм нито аз нито ти нали?това са бандити на тях не им трябват закони оръжия!

Такива миролюбиви песнички пеят всички които не са пострадвали от престъпления и изпадали в безпомощно състояние пред изродите.Затова важи правилото:Оръжието е по-добре да го имаш когато не ти трябва,вместо да го нямаш когато ти потрябва.А ти богомолецо се надявай на полиция,съдебна система и справедливост.Блаженни са веруищите защото...

Допълнение. Законни оръжия има и сега - огнестрелни, хладни, мотики, брадви. Проблема е в тъпата българска законо-творческа-тълкователна-простотия. Практиката показва, че дори след изнурителен труд в градината си, си легнал като нормално двукрако да спиш, идва друго двукрако (най-вече циганско) с намерението да те ограби, да те утрепе или най-малкото да те набие. И след това трябва да доказваш пред циганските безнаказани орди пред съдилищата, че той, мангалът е бил с джобно ножче, а ти си използвал страхотното оръжие за близък бой Мотика.

Най добре е да се въоражат всички възразстни хора, живеещите в одаличени раьони и дребните проиводители на селскостопанска продукция. След премхването на донаборната служда трябва да имам много останоло оръжие!

И отново резонния въпрос - защо не се позволи на хората да притежават оръжие и да го ползват? Защото, както всяка паплач с юридическо образование ще ви обясни, един чувал с картофи не струва човешки живот.

Cтрахуват се братко cтрахуват се Xванем ли оръжието та право в парламента затова не дават кучетата

Нивгаж няма да стане. Ние си имаме права.

Вие имате права, докато ви ги отнемем. Аз лично имам дружинка, с която ще дойда да ви дам правата... последните.

Между другото, понятието 'РОМ', не съществува. Вие сте просто 'ЦИГАНИ'

Каквито куки са в асоциацията за пострадали от ПТП, такива са и от асоциацията за селска полиция. Всъщност това трябва отдавна да се случи, но ми е чудно каква е действителната цел? Дали не са поредното НПО,което иска да цоца кинти от държавния бюджет или наистина искат да пазят селяни и реколта? По селата отдавна трябва да има подобно формирование, което да накара мангустите да разберат какво е респект към собствеността и личността на българските граждани.