Свидетели на Йехова готвят експанзия в България

Религиозната секта "Свидетели на Йехова" засилва дейността си у нас. На няколко места в столицата са засечени младежи, които раздават рекламни брошури.

Обратно в новината

Коментари - Свидетели на Йехова готвят експанзия в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе вие добре ли сте тези хора са толкова добри и дружелубни те искат само да помогнат на хората да четат библията и да я изучават... и от каде пак измислихте че се убиват или нещо подобно. преди да говорите пирво се запознаите с тях и ще разберете че грешите за всико. аз не сим свидетел на жехова за ялост но знам че те са истинската религия и коъто я тирси уверявам ви ще я намерите само си прочетете библията и сравняваъте че всичо което пише в нея те го правят. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бъдете хладнокръвни и логически аргументирани, толкова емоции и неоснована омраза около дума "секта"...излишно е. Православието си противоречи с дела на Библията, защо имате култ към него? Св.наЙех. отричат мъките на престъпниците, защо да вярваме че са християни, НЕ са!!!

Изглежда че много хора не знаят,какво е секта ,а само повтарят тъпотиите на комунягите.Знаете ли че православието и католицизма са секти,те са произлезли от първата църква.Първата църква не е ползвала икони ,свещи ,светци,не се е молила на светците,а само на Бог.Приемник на първата църква е протестанството,които вие сега наричате "секти",а знаете ли че протестанството съществува в България ,още през пети век,когато по нашите земи се настанява православието.Това са Богомилите,учение което тръгва от България из цяла Европа.Реформацията на Лютер е продължение на Богомилството.Чета коментарите,жалко че много от тях показват пълно невежество,жалко че между тях има попове които учат хората на умраза.Те не познават историята.Много млади хора мислят че като мразят,и пишат какви ли не глупости,ще оправят България,жалко братя българи........Господа от link толкова ли сте гладни че пишете статии които насаждат умраза в бъгарите,или търсите изява,заслужавате тези хора да ви усъдят и друг път да не си пъхате носа там където не ви е работата....А Вие които пишете ,като не познавате религиите не пишете глупости,четете малко повече.Вижте така наречените православни страни ,колко са изостнали/Гърция,България,Румъния ,Русия....../А протестанските страни колко са напреднали като Дания ,САЩ.......Искате ли България да върви напред не се занимавайте с тъпашските клюки,забравете комунистическите похвати,не плашете хората,всеки е свободен вкаквото си иска да вярва.Кога ще се отървете от комунистическото мислене което ни насаждаха толкова години......

Изглежда че много хора не знаят,какво е секта ,а само повтарят тъпотиите на комунягите.Знаете ли че православието и католицизма са секти,те са произлезли от първата църква.Първата църква не е ползвала икони ,свещи ,светци,не се е молила на светците,а само на Бог.Приемник на първата църква е протестанството,които вие сега наричате "секти",а знаете ли че протестанството съществува в България ,още през пети век,когато по нашите земи се настанява православието.Това са Богомилите,учение което тръгва от България из цяла Европа.Реформацията на Лютер е продължение на Богомилството.Чета коментарите,жалко че много от тях показват пълно невежество,жалко че между тях има попове които учат хората на умраза.Те не познават историята.Много млади хора мислят че като мразят,и пишат какви ли не глупости,ще оправят България,жалко братя българи........

Нещо незаконно? Не създавайте мъченици!

Честит 3-ти Март, Българи! Перефразирам един голям Българин: Има Православие, има България. Вие пишете, кой е той и какво знаете за него. Сектите - ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!

СЕКТА! Ще ви вземат имотите и ще ви направят роби. Пазете децата си и душите си.

Ако ги гонят и преследват те го разбират като че все едно Бог ги одобрява щом са преследвани, затова най-добрия метод е да не им се обръща внимание и да не се занимавате с тях.

Браво! Съгласен! Напълно подкрепям! Като за умрял - или добро, или нищо. В тия добро няма, другото е забвение!

В Канада също си има клон, имат си и църкви и последователи, но никой не им обръща внимание, не ги гони.

Явно са решили, че следващата реколта малоумници вече е узряла (предишната беше преди 25 години)...

По-добре Свидетели на Йехова, отколкото ислямисти - поне не режат глави.

точноо тека хората си кротуват на никои не пречат но има дръги каде вс им пречи. по добре ще ви е да ви убиват джихадисти и тем подобни ли

Две свидетелки на Йехова такава експанзия ми направиха скоро на оная работа, че не ви е работата, а и не мога да ви опиша. След 3 дена очаквам нова експанзия и тогава вече ще си помисля дали да не се запиша за членство там. Като им трябват членове, няма лошо. Сигурно членовете са на почит там. А и добре се грижат галиба за тях сектантките.

Те открай време бродят из София, ама българинът е така прагматичен, че не им обръща внимание на разваления език и повърхностните познания. Един така го заплетох в собствените му брътвежи, че се обърка като пиле в кълчища.

През ноември в цнетъра на София с-у СУ ме спряха една банда негри и българи и се опитваха да ме убедят да им ходя на сбирките. Единият ми каза, че бил от Лондон, и аз го попитах за какво е бил път до тук. С тях имаше и разни подорзителни българки, които аз директно попитах от коя секта са, но те отричаха да са такава и се правеха на ударени. Стана ми неприятно да видя каква паплач се влачи тук, за да се опитва да промива мозъци. НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ!

Кебапчета ще дават ли?

Простотията ходи по хората, сектите също...

Да отидат да проповядват сред имигрантите, да ги приобщят към религиозната си секта.

Йеховистите са секта проповядваща учение, която не е друго, а сливане на християнството с юдаизма. Ясно е кой плаща ..хаха

Ами мормално, едното произлиза от другото...

Езичник е човек който си служи със (живо) слово. Книжник с писания. Библейските (сиреч книжни) религии са ислям, христянство и първоначлната - юдаизъм. Робствата в България почват след идването на кижните релгии

В Княжево и преди имаше сектанти но избягаха. Не е от минералната вода.

ДА ХВАЩАТ НАШИТЕ СОРОСОИДИ И ДА ГИ МАХАТ ОТ БЪЛГАРИЯ,ТЕ И БЕЗ ТОВА ОТДАВНА НЯМАТ НИЩО ОБЩО С РОДИНАТА СИ

Свидетелите на живия Буда - Бойко Борисов не знам дали ще допуснат конкуренция.

"Пробудете се! Надежда за бездомните и бедните". Това може и на АТАКА да е слоган. ;) "Близо ли е краят?" се променя на "Близо ли е краят на ЕС?" и готово. ;) п.п. Ако няма да карат някого нещо на сила, къде е новината?

по-добре свидетели на Йехова отколкото радикален ислям

От думите ти звучи примирение и си навел главата вече. Остава да изуеш и потурите си. Нали така? Склонена глава сабя не я сече!

Всъщност най-вероятно тази религия се готви да замени всички религии по света, когато НСР бъде въдворен навсякъде и установено едно световно правителство.

Хора , тия идват. Ако ви заговорят на улицата пазете си чантите и порфеилите. Както ви говорят за Христос така ще ви бръкнат в чантата. А , да пазете си и спестяванията че и тях ще ви вземат. Тия крадат като циганките във Варна.

СВИДЕТЕЛИ НА ЙЕХОВА СА САТАНИНСКА СЕКТА !!! Йехова е едно от мистичните имена на Сатаната !!!! Явно, че за някои тази истина е твърде неудобна и затова дирниците скриват коментара ми !!!

Ох пак ли ти. Я сега отвори Библията и виж как е наричан Бог в стария завет.

Всъщност не беше ли Саваот, м?

Йехова е Йод Хе Вау Хе.Тоест Бог, на езика иврит.Стига си ръсил бисери ,че някой поп ще ти се смее

Аз не разбрах тези ако ядат бой, БХК ще църка ли ?

Това като "рекламна статия" ли да го броим? С две думи: казваме Ви, че има такива хора, идете и разгледайте на сайта им за какво става дума? Друг смисъл от статията не видях.

Аз се чудя защо не ги проверяват данъчните? На бул. Цар Борис III, след пазарчето на Павлово, от лявата страна в посока Княжево има изграден цял комплекс на "Свидетели на Йехова". Високи огради, няколко огромни постройки, че дори отделни постройки и за гаражите. Чудя се и защо редовно там виси патрулка - наели са си полиция за охрана или?

Нарочно споменах името на Волен Сидеров и веднага получих няколко честни отговора. Предлагам да отложим дискусията по този така критикуван политик за друг път. Уверявам ви, че имам нужните за защитата му аргументи. Него го изкарват от лош, по лош. А според мн той е нй малко лош. Всичко на тая земя е относително, уважаеми приятели. ВОЛЕН СИДЕРОВ може да не е идеалният политик, но по добър националист от него не виждам за сега. Приятен ден.

САЩ изливат своята помия пропорционално на всички държави. Тук никой или почти никой няма претенцията България да и център на света. Но когато ми идват такива "пророци" ипроповедници от САЩ или другаде , просто си спомням че ние сме държава на повече от 1300 госини , и България и приела христианството 900 години преди да се създадът щатите. Това нещо говори ли ти?

Да, че след като нямаш нещо по-скорошно да споменеш и трябва да отиваш доста назад, за да намериш нещо "голямо", май няма много за хвалене в България?

Ленин твърдял, че комунизъм бил съветска власт плюс електрификация. В духа на този начин на расъждение, може да се твърди, че демокрация е електрификация без съветска власт. Ако се опитаме да разширим "ленинизма" , можем да добавим, че комунизъм е съветска власт без религия и в този дух демокрация е религия без съветска власт. Ако сме критични по отношение на сектата, не трябва да забравим че тя била регистрирана на 6 май 1938 година у нас, просъчтествувала 10 години и след това повторно възстановена 1991 год. В третият райх била забранена. Вероятно не са харесвали пацифизма и. При една демокрация се зачитат правата на тези , които отказват да служат. Но щом е била регистрирана 1938 год у нас , когато всички комунисти твърдят , че това е епоха на фашиzъм, не е била толкова опасна от гледна точка на пишман демокрацията. Въпросът за електрификацията е от компетентността на инженерите, а въпросът за кръвопреливането на лекарите, а юристите могат да кажат , дали тя нарушава конституционният ред. Обикновенните граждани могат да протестират или приветствуват в рамките на закона (ненасилие).

На тези секти се връзват почти само хора с психически проблеми.

Не само с психически проблеми - хора с всякакви проблеми, а такива има много в момента в Бъргария, за което трябва да благодарим на родните политици, които упорито продължават да ни водят по пътя към "светло бъдеще" от 1944 г. насам. Все тая какъв цвят е партията им.

А на теб като гледам никой няма да се върже.

мормони, йеховисти ... поредната американска дивотия! Яжте, пийте, онождайте, радвайте се на рода и приятели и всеки изгрев, носете си новите дрехи .... не е задължително да се кланяте и прославяте некой кретен за това което сам сте постигнали. Е има и каръци :)

Явно цялата помия на САЩ трябва да се изсипе у нас, за да ни вкарат в техния "правият" път. Явно малко ни е престъпността, та ни трябват и фанатици.

B света ще има един език, една нация и една религия , което никога не е възможно,избраното стадо от 144.000 души как ще ръководи около 6 милиарда население. Bсичкото това е пълна утопия.

Независимо от факта, че моят коментар е може би най верен и добронамерен, трилъра ми е поставил минус. Има хора, като видят името на ВОЛЕН СИДЕРОВ, изпадат в странно състояние, което ги лишава от нормално мислене. Аз пък защо не съм убеден, че той е най лошият политик и винаги го защитавам? Причините за това са много и са добре известни, за това няма да ги повтарям. Не стига, че България е ужасно зле, но вместо бедата да ни обедини, тя ни разделя повече. Един пример от историята. И двете български царства-Видинското и Търновското, са се разбрали с турците. Това обаче н им е пречело, да враждуват помежду си. И резултата от това, вече се знае. 500 год. робство.

подлога и дума не е обелил за най-големият монополист и контрабандист "Лукойл", който нанася най-големи щети на българската икономика и фиск. Нито дума срещу пропутлерските зърнени монополисти от тим, нищо срещу катебанк, бетека, булгартабак, сички в ръцете на путлерската мафия.

Човек, по принцип имаш правилни разсъждения, но за съжаление Волен Сидеров се компрометира ужасно. На миналите избори гласувах за него и до днес съжалявам. В името на парите и политическото си оцеляване този човек маргинализира партията си, направи куп недопустими политически гафове, въобще излага се мъжката... Честно, не знам какво намираш в него, за да го подкрепяш на този етап.

Между другото това е и причината на последните избори да кредитирам ПФ, дано те не се изложат толкова като Сидеров. Подкрепям националистическите формации, мисля че България има нужда от национално отговорна политика, но честно казано не съм оптимист с оглед наличното. А що се отнася до Сидеров - това да се обърне към Путинова Русия го прави не националист, а национален предател по всички правила на националистическата идея.

Там в Люлин ,една малка скрита къщичка и там се крият,близо до Биллата.Отидете на Сбор и ще се очаровате от Магията,ако сте нижни духом.

Тази секта отдавна битува в БГ. Тук има солидна база от бени и необазовани хора. 48% от българите са бедни. Приказките за демокрация, европйски съюз, НАТО, бледнеят пред този факт. За 25 год. Бг загуби 2 000 000 от населението си. Страната постепенно се превръща от градина в пустиня.

Снайпер, въпроса ти, кой финансира свидетелите на Йехова е риторичен. Те се самофинансират по начин, трудно разбираем от страни. Запознат съм с тяхната дейност в САЩ доста добре. Няма да правя квалификации, като добри ли са или лоши. В последна сметка, те са опасни като сектата на Мун и нямат место в България. От българските политици, аз се доверявам само на ВОЛЕН СИДЕРОВ и ще го консултирам подробно по въпроса. В Русия ги забраниха, само че там църквата пипа здраво, не е като нашите меки китки. Щом американското правителство ги подкрепя, сещаш се за какво става на въпрос. То в Америка всичко стана частна фондация, за да могат да правят каквото си искат. Но зад всичко прозира дългата ръка на ЦРУ. Приятен ден.

Тая сектичка са изключително противни и промити мозъци. Преди няколко години бяха пуснали някакви по-нетренирани да обикалят... Единия се разциври след 10 минутен разговор. Другият се опита да замаже положението и накрая аз им говорих за Библията. По-тренирани успяха да "тренират" моя позната, която прекъсна контакти с всички стари свои познати, защото "сме и пречили да види истината"... след което подари всичките си спестявания на "Свидетелите". Общо взето целева група у нас са им наркозависими, хора с психични проблеми, и изобщо хора с ЛИЧНИ проблеми, които тези самозванци "решават" вместо тях. Средностатистическият българин им тегли една сочна, удря им по един шут, а ако има оръжие ги насира и така приключва агитационния процес. За онези, които са по-нестабилни... последствията са пълно самоунищожение в името на фалшива "истина".

Кой финансира - не знам, но центъра им е в САЩ. Преливане на кръв е забранено.

Кой им разрешава на тези да ми звънят непоканени на вратата и да ме безпокоят с натрапничеството си, хм?! Ако са нормална църква, защо не си седят в църквата и който има интерес към техните алабализми да иде при тях?! Няма случай досега в живота ми, православен, католически, протестантски и т.н. свещенник, или вярващ да са ми се натрисали на тумби пред вратата, за разлика от тези паразити. И не се заблуждавайте, че ако ги прогоните грубо ги стряскате. Те приемат това за подвиг и мъченичество "в името на...". Ако пък се опитате да ги отпратите любезно и да им обяснявате защо не ви интересува това, което ви натрапват, стават още по-настойчиви....абе няма отърване, освен ясно разбираем ритник в задника.

Аз нямам нищо против.Някакъв вид христяни са.Сега колко точно са християни само Бог може да съди.Със сигурност децата им не ходят с фереджета,нито ги учат да режат глави или да гърмят бомби.Освен това изглеждат нормални.Децата им изглеждат нормални.

Кой финансира сектите?!

Тези които искат да отвърнат обществото от божието слово и светлина за да могат спокойно да продължават да вършат своето беззаконие. Защото в техните души яма светлина. Има само огромно его, суета и реваншизъм.

А какво добро изобщо може да има в инвазията с цел промяна на вярата?

Крият се зад християнството, но същевременно проповядват, че Той не е 100% Бог и 100% Човек, а само че е 100% човек. Това е ерес!!!

Същото заявява и исляма. Явно имат общи интереси.

ако наистина мислиш че изглеждат и са нормални то ти си ненормална/ен. многог са тапите като теб в бг затова деистват в страната има кои да използват за долните си замисли *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз за това казвам, че човек е най-добре да е атеист. Това не е комунистическо клише, а по-скоро до разум.

Открихте Америка. В България отдавна има от тези. Сравнително безобидни са. А и методите им не са ефективни за БЪЛГАРИНА.

О мой боже, правий боже,не ти що си в небесата а ти,що си в мене,боже,мен в сърцето и душата! Не ти комуто се кланят калугери и попове и комуто свещи палят православните скотове Не ти,който си направил от кал мъжа и жената а човека си оставил роб да бъде на земята Не ти,който си помазал царе,папи,патриарси а в неволя си зарязал мойте братя сиромаси Не ти,който учиш роба да търпи и да се моли и храниш го дор до гроба само със надежди голи Не ти боже на лъжците,на безчестните тирани не ти идол на глупците на човешките душмани... ХРИСТО БОТЕВ

българин, такова нещо може да напише само гений. Поклон пред живота и делото му.

Драги съграждани, Не се поддавайте на измамите на тази секта, която изопачава Христовото Слово.

Промивaне нa мозъци,нищо друго:)

Е , само тия ми липсваха, ама точно тия !

Некa дойдaт,ще стaнaт свидетели нa звездички посред бял ден