Кушиите на Тодоровден (снимки, видео)

В столичния квартал "Бенковски" не изневериха на традицията и организираха ежегодната кушия по случай Тодоровден. Така бе и във Варна, Симитли и други места.

Обратно в новината

Коментари - Кушиите на Тодоровден (снимки, видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да споменем и магарето, братовчед на коня, за което обаче е отреден безименния скотски труд. Няма паради, няма венци. И да ви припомня (на по-старичките де, наборчетата) тази песничка на Стефан Воронов - Суранайка. Имах приятел във мойте игри, Суранайка. Магаренце малко със дълги уши, Суранайка. Суранайка! Туй име ме връща във детските дни, в моят китен, роден край. То спомня ми слънце, поля и гори, моят бащин дом. Суранайка! Спомни си детето, то мъж е сега, Суранайка! Ти пак си със него но само в съня. Суранайка. Суранайка! Да са живи и здрави именниците, пък и всички! Наздраве!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК , ИМЕНЯЦИ ! Да пребъде България !

,,Тирамису,,няма ги защитниците,защото при конете няма пари за крадене,те защитават само кучетата,там е лапачката.Честит празник на всички именници!

Прав/а си. Ироноята обаче никой не съзря и пляскат минусите като карти за белот.

Колко тъжно! Останали са само няколко конни полицаи които могат да яздят! И няколко цигани с каручките! И това ми бил народът с една от най-силните конници в света! По-скоро е народът с най-много инвалиди и фантазьори в света!

Кушиите са една от многото чудесни Български традиции. Връзката на древния ни род с конете е много силна и се е запазила през вековете. Мадарският конник винаги ще бди над България . Честито на всички именяци , да сте живи и здрави : ) Силата да е с вас !

Къде са сега защитниците на животните? Кушии..насилват конете да препускат под острите спори забити в тях и под камшика. Щот триченето било варварско..Това с конете какво е? Ама, ха...

Колко смешно! Обявявате 4 коментара, а те са 3. Те са три, защото ме изтрихте. Поне напишете дежурното "спам, мяу мяу," и си пуснете дежурните кухи лейки за да опорочат и празника. Които искат да изядат някакъв си кон, на "Деня на коня". Ще го изядат, ама друг път. Ще му изядат фъшкиите.

Анализаторе, що не си лижеш аналите, вместо да се мешаш сред хората ами и акъл да се пънеш да им даваш?!?

Проблемът ми е, че понякога вместо да се "мешам" сред хората, се мешам с тъпи двукраки "конеядци", които не знаят какво е кон и кога е деня на Коня (кушиите). Хич не се пъна да ти давам акъл, защото установих, че това кръглото над раменете ти е пълно не конски фъшкии, а с въздух. Защото и фъшкиите на Коня на този ден са благодатни за почвата.

И тук простаците превземат форума. Какъв бащица, бе хейтърите, тук става въпрос за празник, а не за озоновата дупка в главите!

ХОРА,БАЩИЦАТА СА ОПЕРИРАЛИ!!! Предлагам 3 дни пиршества по случай успешната операция!

ама ще трябва да изядеме коня на царя-освободител....