Отбелязваме Тодоровден с кушии за здраве

Днес е църковният празник Тодоровден, който се отбелязва винаги в първата събота на Великденските пости. Известен е и с имената Тудорица и Конски Великден.

Обратно в новината

Коментари - Отбелязваме Тодоровден с кушии за здраве | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ганю тъпанарски си е ганю тъпанарски! както казваше парцалев,,...И от небето господя със зимбюля да дойде, да го зарадва и почете...,,ганю пак ще осере ,оплюе и омърмори всичко хубаво като народен празник и традиции!

За мънинките деца у форума, дето не помнят онези паметни години, да им разкажа, как преди 20тина години на този ден едни убавци като Нона Йотова и генералЪт Бригадир Аспарухов (да не се бърка с бригаден генерал) като яхнеха ония ми ти коньове, конете гулеми и мни като студент от свободния университет, па като поведът колоната, да ти се напълни сърцето, като една хвърковата чета бяха. А сега - нищо. Примеирът скъсал пак менискус, президентът не мож го закрепи на кон, а пък и конете отдавна направени на салами. То и затова родителите на детето от рекламата бъркат едни кренвирши с пони.... О, минало незабравимо!

Премиерът Борисов е претърпял операция. Борисов е бил опериран в болница Лозенец тази сутрин, съобщава "24 часа".Отново е скъсъл минискус, и отново на същия крак....

Devil

Абе коне та коне...а тях честно казано ги предпочитам основно на трапезата - голям деликатес са (ама и хич не са ефтини).

Дам... точно колкото телешкото :)

комунистите безбожници само и само да не е теодор(дар от бога) го промениха в бемисленото тодор !

Гад, ти си бил уникален.Просто страхотни сравнения.

Честит Имен Ден на Именниците/чките ! ----- Полека на кушията (че да не награбим комши(йк)ата) И ! - умната с напитките (че онез дебнат яко у ракитките)

Честит имен ден на всички ,които днес имат имен ден,в нашето семейство са двама! Да са живи и здрави,усмихнати и щастливи,да се сбъднат всички прекрасни мечти и желания! Весел празник!

Честито на имеНиците!

Твърди се, че "любимото на всички българи конно състезание - кушията", ама не е точно така. В действителност любима ни е "турската кушия", която е характерна с това, че се пуска само един кон, за да е ясно кой ще спечели и да не стават грешки. ЧИД на Тодорки , Тодоровци, Тедита, Тюдори, Дори и прочее деривати на името Тодор.

Давам по 2-3 телеЖки прЖолки, не повече, защото почва, къчове да фърля, и да се зАби като куче ! А пусна ли го, не се прибира, цела нощ портестутки се събира? И постоянно , ми цвили, в МВР на служба иска да постъпи! баба Тодорка

Живи и здрави всички именници и не именници !

честит празник на всички именници, да са живи и здрави - весел празник, наздраве

Честит Празник на именниците! Да са здрави, усмихнати и щастливи! Честит Празник на хората професионалисти и жокеи , които се занимават с отглеждането на състезателни и расови коне! Да са здрави и успешни! Наздраве на всички, които празнуват!

Де го Тодор?

Честито на именниците , да са живи и здрави и да почерпят .

На тоя Светъл празник, ибай Тошов имен ден, Трима по-яки гавази испънаха жили и качиха Генерала, като тиква на плет, на гърба на кон? Той, миличкия, се огъна, като лира, целия се растрепра, И , по-късно казаха: Коня почина ? А Генерала каза: Коня бил слап по физическо, никакви спортове не е тренирал, нищо не може !

Кушиите трябва да бъдат забранени, щото кончетата се посират от страх като ги яздят. Все едно ги тричат за здраве.