Съюзът на съдиите се възмути от думи на министър Горанов

Съюзът на съдиите в България (ССБ) изрази възмущение от отношението на финансовия министър Владислав Горанов относно законността.

Обратно в новината

Коментари - Съюзът на съдиите се възмути от думи на министър Горанов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За толкова свършена работа редно е да искат намаление на заплатите поне с 50%,а искането за повишение си е направо НАГЛОСТ.

Има ли разлика между, мафиот, адвокат, съдия или прокурор? Престъпник и прокурор, не е ли едно и също?

тия съдии не заслужават и 200лв заплати,всички са за боклука и да дойдат нови хора-чисти и некорумпирани ,с неизвратено съзнание

и те са така - крадеца вика дръжте крадеца! Изумително е, че точно най-арогантните се оплакват от арогантност Колко пъти ни шашкат с техните съдийски решения!!!!!!! БРЕНДО и още стотици !

Браво ,за горанов, подигра се с тях,както те се подиграват с целия български народ.

В сравнение с арогантността, алчността и корумпиростта на съдиите, министърът е направо ангел небесен!

Еми като назначавате примитивни индивиди на подобни отговорнипостове, така си е!!!

Направете едно референдумче да видят какви заплати ще получат от тези, които им ги плащат!

Горанов е едно много просто и тъпо парче ! Защо го оставихте да ви яхне, бе глупави българи !

Защото е заместник на тъпото копеле дянкоффффффффф....и бере тикви предпазливо!

В Нигерия корупцията е общовъзприета. Това, че някой дава подкуп в общината за решаването на даден проблем, се знае от полиция, съд, граждани, и се подкрепя мълчаливо. Нигерийското общество е толерантно към корупцията! На обратния полюс са скандинавските народи, където обществата имат крайна непоносимост към корупцията!

Да си търсят работа в чужбина, йезуитите, нали са кадърни. Там да им актуализират "мизерните" заплати на гърба на данъкоплатеца. Една нагла съдийка пък предложи вчера да се вдигнат таксите на гражданите, за да им се вдигнат заплатите. О, свещена (българска)наглост!, би възкликнал римлянина!

Що казваш българска наглост, като в момента наглостта си е само на магистратите?

Дайте ни минимум по 10 000 месечно, за да се опитаме да устоим на корупцията! Щото моралът не ни е достатъчен... Затова пък сме супер квалифицирани:-)

Г-да конституционни съдии, Нека Чл. 218-А да гласи "Да се премахне НЕконституционния "таван" на пенсиите, който НЕ ВАЖИ за нас /конституционните съдии/ ?!

Най-неграмотното съдийско съсловие в света. Те затова не се показват никъде, защото ще лъсне пълната им несъстоятелност. И сега- къде видяхте неизпълнение на приходната част на бюджета, документ, факт,доказателдтво ? Кой ви е излъгал, чеевентуално неизпълнение на приходната част води до дефицит в бюджета, разбирате ли от елементарна математика ?

Декларация от възмутени граждани Господа съдии , възмутени сме от вашето бизочие и наглост спрямо българския народ . Можем да ви предложим заплати по 800 лв на месец или на напуснете системата на ВСС . Не желаем такива съдии, искаме да бидете избираеми и да гласуваме за Вас ,многоуважаеми нахалници.

Декларация от възмутени граждани Господа съдии , възмутени сме от вашето бизочие и наглост спрямо българския народ . Можем да ви предложим заплати по 800 лв на месец или на напуснете системата на ВСС . Не желаем такива съдии, искаме да бидете избираеми и да гласуваме за Вас ,многоуважаеми нахалници.

Прав е министъра! Добре им го е казал! Аз ще добавя с техните камъни по техните глави. Преди 10-12 години години в Закона за съдебната власт имаше един член мисля че беше чл.8 в койтосе казваше че всеки има право на защита във всички стадии на процеса. По това време ми дойде съобщение че съм осъден от топлофикация без въобще да съм призован на дело и аз се позовах на този член в исковата си молба до съда. Точно след 5-6 месеца закона за съдебната власт беше изменен и съдържанието на чл.8 отпадна и придоби съвсем ново съдържание. На покъсен етап в подобно дело срещу топлофикация приложих докумет издаден от нея в който пишеше дословно: ,,апартаменти с прекратено топлоподаване" изреждаха се всички апартаменти които не ползват услуги от топлофикация. На следващата есен топлофикация закачи същия документ във входа, но вече думата ,,прекратено" беше заменена с ,,намалено " и беше въведена ,,услугата " задължително пожизнено отопление от зградна инсталация. Към днешна дата под натиска на Европейския Съюз беше въведено изменение в Закона за защита на потребителите и понеже не е изгоден на съдиите и топлофикация търсят отново начин да го заобиколят с процедурни хватки и престъпни съдебни практики.

как изведнъж станаха наи-мили продажнте съдии на комунетата. е, сега лъснаха платените тролове.

много са нагли тези съдии , за какви се мислят , за богове !!!!

На фона на 300(триста) левовите заплати които се вземат от всички(изключвайки София) съдиите са си направо нагли Малки са им 1.500 до 5, 000 лева заплати . Горките те бедняци , направо са си за съжаление!!!!

1500 взема чистачката в съда Без бонусите.

Вижте, колко висока търпимост има към един министър да не спазва правилата, след като това е за чужда сметка. При такава висока търпимост, високопочтените политици и съдии, ако попаднат там, ще се маргинализират. Кариерното им развитие ще изостава, за сметка на неспазващите правилата! А това говори и за липсата на солидарност в обществото, още един стълб на гражданското общество!

Точно защото тези магистрати са високопочтени, трябва да започнат промяната в мисленето от самите себе си, а не да изискват спазването само на нормата, която директно ги облагодетелства - чл. 218 ЗСВ. Нека започнат да правораздават съвестно, да не се поддават на политически и бизнес влияния, независмо от риска за здравето и кариерата си, и резултатът няма да закъснее. Колелото ще се завърти. Ще влезнат в затвора политици и недосегаеми бизнесмени, ще се усети силата на закона като в Румъния и хората ще подкрепят съдебната власт, ще подкрепят и по-високите възнаграждения в нея. ТАКА СЕ ПРАВИ, г-н МАГИСТРАТ, в равитото ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!

Така е, прав си! Но моите притеснения са най-вече породени от търпимостта към арогантността на Горанов, заявил, че законът може и да не се спази! Не съм антигербаджия, не влагам политически пристрастия!

Прекалено е да се призовава за солидарност с група хора, които не си вършат работата и са една от основните причини за общото неблагополучие.

Заплатите в съдебната система не са малки, но така и трябва да бъде, нали уж трябва да са неподкупни, просто тук се къса нишката. Ако тези хора си вършеха работата заплатите им щяха да бъдат и далеч по-високи, защото в една правова държава всичко се развива, бизнесът върви нагоре, заплатите растат, тогава магистратите щяха да взимат съвсем легално и 10 и 15000 лева и никой нямаше да им завижда, защото щяха да са залужени. А сега... за работата си, със съмнително качество, лоши резултати и постоянни съмнения /просто защото не са доказани/ за корупция, заплатите на магистратите са межди 1500 и 5000 лева в зависимост от мястото в йерархията и стажа. Ами много е, г-да и г-жи магистрати, направете така, че да заслужите честно и по-високи заплати, зависи от вас!

Че те и сега вземат толкова - 10-15 хил е обичайна заплата за издигнал се магистрат в провинцията. Те някои доктори вземат по 70 хил., та прокурорите няма да се сърдят после...

Хора, прочетете още веднъж коментарите, и ще си отговорите, защо българите живеят зле, защо в Румъния е иначе, защо в Сърбия имаше война, но ще се оправят, и защо в Хърватска, въпреки войната, отдавна, отдавна са моного по-добре! Търпимост към неспазването на правилата. Въпросът ми е: Тези съдии примерно ще напуснат. Ще дойдат други, за по-малко пари! Какво ще последва!

То не схващаш ли, че проблемът не е в народа, а в онези, които би трябвало да спазват и прилагат законите! По закон обикновения човек няма право да раздава правосъдие, а онзи, който има не го прави. Изводът - онзи, който има тези права, да се маха! Ако не се намери кой да го прави, по-добре без тях.

Бъркаш драги, проблемът е точно в народа. Търпимостта към неспазването на правилата на управляващите им дава тази възможност! Нали тези политици, съдии и т.н. не са дошли от някъде другаде, нали до вчера са били част от нас! Твърде наивистичтно самоуспокоение е: Нямахме шанс да случим на политици, съдии, да не са корумпирани, да са почтени и т.н. Ако те не са принудени да са такива, ще си бъдат както им е по-удобно!

Тези съдии не раздават правосъдие и след като напуснат най вероятно ще има шанс да започне раздаването на правосъдие, което към настоящия момент не се прави и няма шанс да се прави с тези съдии. Надявам се да разбираш за какво говоря , ако не разбираш тръгни да се съдиш с топлофикация и ще ти стане ясно как съдиите прилагат закона, как съдиите тълкуват превратно закона, как съдиите си затварят очите за закона, как съдиите нарушават закона, как съдиите се занимават с рекет скрити зад имунитета си.

За разлика от "горките" съдии, почти всички хора са добре запознати с думите: Като не ти харесва, вратата е ей там! Така че хич да не се възмущават. Народът е омерзен от съдебната помия и се възмущава години наред, те седнали да се жалват, че им накривили малко шапката. Да напускат като не им харесва.

Напълно правилно е решението на Министъра. За безумните, некомпетентни и поръчкови решения, които пишат и това, което получават за момента не го заслужават. Съдебната система е най големия срам за България.

Пълно безсрамие и наглост при очеваден нулев резултат на съдебната система .

Коментарите са само в посока, високи ли са заплатите на съдиите, заслужени ли са, почтени ли са. Не се разсъждава в посока, трябва ли да се спазва действащото българско законодателство, щом няма пари! Аз мога ли да преминавам на червен светофар! Крадците, изнасилвачите, убийците, имат ли право да практикуват своите дейности, докато аргументът за неспазвеното на зоконите е в сила - липсата на пари!

Драги 007, българското законодателство мноооооого отдавна не се спазва. Закононарушители кооооооолкото си искаш. А съдебната система не прави нищо - а на нея й е работата да се занимава със закононарушители. Затова хората казват, че тия не заслужават нищо. Минавай си на червено като искаш - сума народ го прави и на никой не му дреме. И крадци и убийци си ходят необезпокоявани и си упражняват "работата" спокойно - щото нямаме съдебна система. Та какъв точно викаш ти беше аргумента за посоката на разсъждаване?

Посоката на разсъжденията ми е, че българинът е един отчаян тип, попаднал в безпътица, за съжаление, без никакви перспективи! Това, че отдавна не се спазва закона, мен не ме отчайва, а напротив, надявам се, че все някога народът ще узрее!

Съдиите да се замислят, че в България друга категории работещи, не по-малко ерудирани от тях, получават жълти стотинки! Със съпруга ми сме инженери, имам 31 г. трудов стаж, получавам 500 лева, съпругът ми- 700. Имаме син на 16 години. Как се гледа дете с такива доходи, от работещи родители?! Правилно министър Горанов, съдиите са достатъчно корумпирани, че и нагли!

Първият въпрос, който възниква сега е, каква е мотивацията на Горанов да бъде финансов министър дано не очаква да стане милионер. Вторият въпрос е: ако не ГЕРБ, чиято група напусна през февруари, кого представлява Горанов сега надяваме се, не други млади и успели милионери. През юли, след описания епизод, младият кандидат-министър, който според сайта ПИК "е един от най-младите и модерни финансисти в държавата и се ползва с безупречна репутация сред колегите си", се озова изпълнителен директор на Общинска банка. Това беше точно когато се смяташе, че Пеевски опитва да приватизира банката (в резултат от напрежението с Цветан Василев и КТБ), използвайки претенциите на Христо Ковачки. Ковачки обжалваше решението на БНБ от 2012 г., с което свързаните с него фирми, които държат 26% от капитала бяха лишени от право на глас в общото събрание. Надеждата му е съдът да върне стария устав, който позволява решенията да се взимат с минимум 75% от гласовете и по този начин миноритарните акционери да имат блокираща квота. Самото дело беше стигнало до Върховния административен съд (ВАС), а спекулациите бяха, че чрез своите връзки Пеевски ще помогне крайното решение да е в полза на Ковачки. В крайна сметка обаче делото беше върнато на по-долна инстанция, а решението предстои да се вземе по-късно тази година.

На тия от ВСС устите могат да им се затворят само с персонално проучване и използване на различна техника за шпионаж а това няма да отнеме повече от 6 месеца за да се хванат и обвинят в съсипването на една държава

Възможно ли е да се прави опит, нечие прекалено магистратско финансово и имотно благополучие да се оправдае с увеличение на заплата, по закон?

Нека припомним как по-рано тази година политическата кариера на бившия заместник-министър от времето на Дянков и депутат от ГЕРБ при Орешарски, уж приключи. Това се случи в мрачния за Борисов период, когато предсрочните избори още бяха мираж, а някой злодей полагаше усилия да "отлюспва" депутати от парламентарната група на ГЕРБ. Точно тогава, при странни обстоятелства, за които витаят разни слухове (но понеже са непотвърдени, ще ги спестим) Горанов обяви, че напуска парламента и излиза от политиката, "поради невъзможността да се развива пълноценно". Тогава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разказа пред журналисти, как Горанов му обяснил, че е на 30, неговите колеги станали милионери, а той седи "в тази зала за 2000 лева".

да припомним на съдиите, ВСС, депутатите и администрацията, че и за населението не се е "наблюдавало" индексиране на заплати и пенсии за периода, а това население издържа всички горе-споменати...

Правилно се отказва увеличение на съдийските заплати,защото държавата депозира пари на 2.2% лихва, а ги получава на 10% лихва и правораздаващите си траят.

Скъпи Дир цитирах изказване на г-н Р.Порожанов- финансов министър по време на служебното правителство на проф.Близнашки с, което той ни обяснява как се краде на наш гръб и вие го обявихте за спам.Защото е във връзка с темата- показва дистанцирането на прокуратура и съдии от закононарушения, а вие ме триете.

Нещастни помияри! Много се обиждат, не им ли стигат рушветите, които получават от мафията, за да й осигуряват комфорта. Тези идиоти трябва да бъдат съдени за геноцид на нацията, а не да ги дундуркаме. Няма ли между тях някой свестен човек, който да разбере, че с поведението си цялата съдебна система блокира нормалния живот на всички, освен на мафията разбира се, в България.

Има ли претенции ССБ, че е наложително да се увеличи заплащането на ръководството на СГС?

А вие с годините продължавате да сте нагли и подкупни, не си вършите работата като хора дали клетва, освен финикииските знаци друго не ви интересува....

Тези хора, искат да ни убедят, че с нашите пари трябва да се плаща за гнили ябълки. Достатъчно ни е, че губим пари, имоти, време и нерви заради гнили ябълки, но сега и да плащаме повече на гнили ябълки, май е прекалено. Всъщност, какво правите у дома си с гнилите ябълки?

Гнилите ябълки трябва да се отстраняват! Това не означава, че се отричаме от римското право, и се завръщаме към времената от Джунглата!

Какво е общото между некадърността, престъпността, нахалството и римското право? Губи ми се връзката между тези неща.

При положение че МС предвижда да се теглят заеми до 2017г. трябва да се приеме със закон замразване на заплатите в бюджетната сфера в т.ч. и на депутати съдии, държавни служители, МВР и т.н.

Ето едно обективно предложение. Щом няма пари, се променят съответните закони, и се мери с еднакъв аршин. Другото е призив за анархия. В Джунглата, няма пари, няма и закони, освен законите на джунглата!

Хора, не схващате къде е проблема! Дали заплатите на съдиите са ниски или високи, дали са заслужени или незаслужени, дали съдиите са корумпиране, компетентини, са важни въпроси, и вълнуват всички. Проблемът е: Има ли право един министър да каже, че поради липса на пари, даден закон може и да не се спазва, а всички останали да се спазват!!! И може ли да се обвърже спазването на този закон с отношението на съдиите по случая КТБ!!!

Неспазването на закона от съдиите е достатъчно основание да не се спазва закона и от други.Нали затова са съдии- да налагат спазването на закона.Ами,като не работят по КТБ и други бандитски шашми, това означава,че или са им платили от там- заинтересованите,което означава,че нямат нужда от държавни заплати.Или са неграмотни,което също означава,че нямат право на държавни заплати.Защо трябва да плащаме на неграмотни или корумпирани съдии и прокурори?

По случая КТБ имаше определена дата през февруари. Рекетираха съда да се произнесе предсрочно, и то предопределено! Сега не виждаш ли повторение на този опит! И дали се търсят виновниците за грабежа, или се иска прикриването им!

абсолютно си прав, нека първо да покажат , че си вършат работата, които ги чака от дълго време, а не само да мислят за увеличения !в момета доказват само ,че паразитуват от системата...

Министър Горанов е пиЧ!

Какви заплати ,нали с месеци не ходеха да си ги взимат сега се сетили ,има кой да ги храни тез съдиичета по корумпирана система от правната не знам ........те са над закона благодарение на конституцията писана от тарикат адвокати навремето ..

Кви съдии, кви прокурори,кви юристи- половината са " завършили" югозападния пуц.

Съдиите възмутени???? Е на това му се казва "връх на наглостта и безочието"!!!!! Прокуратурата и МВР си скъсват задниците да прибират престъпници , а "милият и ПОДКУПЕН" съд ги пуска ???? И отгоре на всичко искат и ПАРИ - макар че и тези , които в момента получават НЕ СА ЗАРАБОТЕНИ!!!!

кои, кои , кои е виновен за хаоса в бг??кои , кои ще започне да слага ред?? масови и продължителни стачки срещу всички паразити, докато почнат да умират от глад ???българите трябва да спрат да работят и да ги хрантутят! да се дава ядене на тоя, които заслужава !!!!!!

Обикновен адвокат съм, водя дребни граждански дела и се ръководя само от интересите на клиентите. Нямам никакви мераци за далавери и големи удари, затова печеля по-малко от заплатите на маститите и немастити съдии. Но съм спокоен, а клиентите ми ме уважават и дори да загубя, знаят, че съм направил всичко по силите си. Но никога не мога да свикна и да се примиря с прогнилата съдебна система. Естествено, че както навсякъде, има и честни съдии и страхотни професионалисти. Но впечатлението за общата им маса е за арогантни, самозабравили се и с чувство на богопомазаност индивиди, гледащи отвисоко с насмешка и безразличие на другите в съдебната зала. И това не е мое заключение, а на клиентите, които са решили да присъстват лично по делата. Та до като съдиите масово при правораздаването не се върнат до хората и не се освободят от изкревеното си чувство, че държат хорските съдби в ръцете си, до тогава съдебната система ще продължава да бъде най-големия цирей и проблем на България...

Ти, като си адвокат, я кажи колко от твоите колеги влизат в съдебната зала подготвени - знаещи предмета на делото, материалния закон и по кой процес се развива производството?

Естествено, че има и такива адвокати, и те се знаят поименно във всеки съдебен район, в който практикуват. Това обаче какво общо има с темата...? Ако си наистина съдия, много добре трябва да разбираш за какъв проблем говоря, а ако си честен такъв /какъвто ми се струва/, няма да отречеш съществуването му...

Колкото влизат съдии - 1-2%. Защото и сред адвокатите има лица, които всъщност са посредници при даване на подкупа. Какво точно работят Доковска, Лулчева, ...Ясно какво, връзката между съдията и престъпника. Вижте само кого са защитавали и дали е успешно.

Леле май наистина има честни хора в съдебната система

Моето уважение господине. Всяка професионална и почтено свършена работа заслужава уважение, но колко непочтени има във вашите среди. Май преобладават. Май е работа на вашите професионални съюзи, на адвокати, съдии, прокурори, да се стегнат и да си изчистят кочината. Срамно е да сте учили толкова, да работите в толкова важна и отговорна сфера на обществото и последна грижа да ви е спаведливостта и достойнството.

Принципно сте изцяло прав. Но неправилно, както повечето хора, забравяте, че адвокатите не са част от съдебната система. Те не вземат заплати от Държавата. На тях парите им ги дават хората - ако им загубиш доверието, няма да има клиент, който да ти плати. Затова трябва да драпаш със зъби и нокти за това доверие, ако си почтен адвокат. Непочтените обаче стават част от съдебната система в уродливия й, преобладаващ вид, тъй като са неин проводник - свръзката със съответния магистрат за парите под масата, най-общо казано. Другата част от непочтените адвокати са обикновенни мношеници - взимат парите на хората, без да се интересуват дали ще или откровенно не свършват работата. Те обаче са до време, колкото и да си изкусен лъжец, хората ще те разберат в един момент. По-опасен е първия вид, но той е възможен именно поради прогнилия характер на съдебната ни система и корумпираните магистрати в нея - все пак те са държавни служители и то тези, които трябва да прилагат закона и да въздават справедливост...Така виждам аз нещата

защо не се възмутихте когато разпределяхте бонусчета за Нова година възлизащи на 20 милиона лева?Съвсем наскоро водещият на интервю по бтв ви зададе неочаквано въпроса разпределяли ли сте бонуси и колко, двамата ваши представители занемяха и замънкаха че това били спестени пари!Спестени!!!?Самият факт,че на фона на мизерията вие разпределяте такива пари плюс тлъстите ви заплати е такава наглост нямаща аналог в лакомията ви.Така че Горанов е прав!

Възмутен съм от постъпката на съдиите.След като те имат едни от най големите заплати в държавата, едновременно са и най корумпираните в държавата да реват за пари е повече от наглост. С какво един съдия е повече от един лекар или инженер? Юристите учат 4 години, докато лекари и инженери - 6 години. С право всички хора се възмущават на наглостта и безочието на съдиите. Да не говорим за резултатите им. Във всички доклади на ЕС съдебната ни система е под критика. Полицията лови престъпниците, а съдът ги пуска. И с право хората настояват да им се вземат от заплатите, а не да се увеличават.

Прав си в разсъжденията си за корумпираната съдебна система, от която са недоволни всички. Трябват много промени. Гневът на всички коментиращи е основателен! Скандалното в случая е, че министър има аргумент, че даден закон може и да не се спазва. Още по-скандалното е, че обвърза спазването на този закон с казуса КТБ, поради значимия обществен интерес за милиарди! Иска се съда да е страна за разграбването на КТБ, или за разкриване на обективната истина за КТБ!

Още не е късно да разнищят и да олепят онези, които наляха парите ни в две финансови институции,/плю плю, да не наруша Закона за банките/ и след това ги откраднаха пладнешки.Тогава няма да има дефицит и ще има по добри неща.

Всичко зависи от политическата воля, на въпросния Горанов, и на шеф Борисов. Едва ли някой си въобрпазява, че ако имат желание да стигнат до истината за грабежа на КТБ, няма да успеят!

надявам се някои то садиите да прочетат мненята на хората в дир. след което да престанат да реват за пари, за да не бадат линчувани скоро. на садиите им липсват не пари, а почтенност и професионален морал. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.