Германия и ЕЦБ играят твърдо с Гърция

Ангела Меркел изключи възможността от отписване на гръцки дълг, а Европейската централна банка заплаши със спиране на финансирането на гръцките банки.

Обратно в новината

Коментари - Германия и ЕЦБ играят твърдо с Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не сме забравили историята със Сименс в Гърция и какви подкупи са давали.Нека да не се правят на ангелчета.

Европейците до кога ще търпят тия отврати,които сринаха нашата страна.Искат и гърците да са като ББ,който взима заеми,които така ще ги връщаме с огромните лихви и чака Меркел да му даде добър съвет??Как ще направи Меркел или Оланд нещо ,което да ни помогне да живеем по-добре????КАК???Вярва ли някой в това?ЧАКАТ ТАКИВА БАЛАМУРНИЦИ КАТО НАС ДА ГИ ОБРУЛЯТ КОЛКОТО МОГАТ И ДА НЕ ОСТАНЕ НИКОЙ ЖИВ ЗДРАВ И РАБОТЕЩ ТУК!!

После ще се наложи да играят твърдо с Испания, после с Италия, Унгария и т.н. Абе май в този ЕС накрая ще останат само България и Румъния.

Бабето ще свърши като дедо си Хитлер:напикана и в бункер

Цирковите награди в Монте Карло ряпа да ядат. Европаа, Европаа... Къде ми е пушката.

" Срам ме е да гледам и слушам как Меркел продава Немските интереси на САЩ" Хелмут Кол

Както "играят" така ще се подхлъзнат. Европата е обречена за щастие

Да не забравяме, че светът отново е двуполюсен и съществува БРИКС. Там Гърция ще срещне по-изгодни условия за партньорство. А това е знак за Испания и Италия да направят същото. Така ще стартира срив на ЕС, евро и НАТО.

но забравят един важен лаф: "Не се хапи ръката която ти дава яденето" - иначе си тъп -много тъп. Тръгнали да се репчат и да обиждат канцлера Меркел, която им даде милиарди евро! Безсрамие , безобразие, глупащина

взема лииии не е ясно ти кво толкоз се репчиш да не си давателен случайно?))))

ЕС и ЕК са неприемливи за 98% от Европейците.

На гърците ще им е тежко, но без кредиторите ще се оправят много по-бързо. Гледах док. филм за подобен проблем на Исландия, кято отказа на МВФ там сега са много добре. Пожелавам и на гърците да се орпавят така и да станат като Исландия. Пожелавам си и на нас българите да се случи същото но имаме още дълъг път да извървим, а в момента се заробваме с ужасно много заеми :(

Троица грабители. Господ бог ще ги накаже, особено Меркел. май Германия забрави за миналото...

Къде живееш бе човече? Няма ли кой да те просвети политически и икономически. Какви глупости пишеш? Меркел е най влиятелната жена в света /не мисли че е като жена ти/!

Интересно е при какви условия кредиторите са отпускали заеми на Гърция, та сега Меркел скача те да се спазват без отклонение, а лидерите на страни като Обединеното кралство, Италия и Франция не вземат страна? Дали при един международен арбитраж голяма част от тях няма да се окажат т.н. омразни дългове? Преди няколко години Еквадор създаде прецедент като успя на такова основание да отпише голяма част от външния си дълг, натрупан от предишни правителства...

Германия е американско-британска колония още от ВСВ. Сега по аналогичен начин Германия окупира икономически Гърция, България и половин Източна Европа, обаче нещата излизат от контрол. Защото САЩ/Британия се постараха Германия да бъде икономически просперираща и военно отслабена, за да носи ежегодни дивиденти на победителите от ВСВ, докато Германия подходи към Гърция доста по-грубо и недодялано!

неизбежна бабо Меркел.

Поредният византийски номер! Ще се дърпат, ще се дърпат, а после пак ще се върнат в ЕС "разкаяни" и като "поправилото се дете" ще си получат паричките!

Още древните са го казали "Пази се от данайците (разбирай гнусните гърчоля), дори когато ти правят дарове"... Пък тука една шепа отрепки - русифилистичета-социалистчета в захлас продължават да плюят България и да възхваляват един от вечните й врагове - гърчолята... Но какво да очакваме от майцепродавци миризливи...

на вечните си приятели англо-саксите кво толкоз се кахъриш...

Ми нали уж рашата щеше да помага на гърчолята, нали те щяха (със за*ниците си) завойчета някакви, ама повече приличащи на гюбеци, май, да правят по посока азиатската империя на злото? Само в болни болшевишки мозъци може да се роди идеята някой да пие, пък после да не си плаща...

дълг към 31.12.1989-та, някой помни ли ? Тази година какво пак ще погасяваме, някой знае ли ?

А кой отпуска заемите на тройката, че и те имат трилиони задължения? И на кого трябва да платят сметките? Затова е добре да си независим в истинския смисъл на думата, тоест да имаш собствена икономика и по възможност всичко нужно, за да има покажеш среден пръст. Тогава ще ти наложат икономическо ембарго и санкции, защото друго не могат да направят, разбира се ако имаш и ядрен потенциал. Такава им е играта - или плащаш, или започваме да те изнудваме. Рекетьори!

Гърците се опитват да правят ,,врътка"на Европа ама няма да им мине номера.Рекетьорска политика води путин със съседите си и Европа.Ама и той уверено води Русия в джендема.

ЕК, Европейската банка и МВФ са притеснени от това че Гърция иска да им тегли майната. Ципрас е казал, че няма време за среща с Меркел. Години наред "тройката" набутваше Гърция със заеми, започваше Европейската банка, след това я поемаше МВФ, съсипваха я с квоти, забрани, превръщайки я в колония. В същото време й създаваха образ на мързелива,некадърна нация, докато продажните й политици я разпродаваха. Познато ли ви е? Мутренските бързи кредити действат по същия начин.

Какъв дълг ви гони бе!?Да не би дълга на Германия да е по-малък от гръцкия?Ами щатския - трилиони!Ами френския...?Да изброявам ли още?Браво на гърците!Кой е този мистериозен кредитор, на който целия свят дължи? А? Ами прочетете "Протоколите на ционските мъдреци".Прочетете Хенри Форд, Ифандиев и много, много други от различни епохи и националности.Всички са стигнали до един и същи извод - "богоизбраните", те са кредитора, те си мислят , че света им е длъжен и им принадлежи.Какво се дърлите безплодно?Трябва ежедневно информиране и четене.Добре, че се появи човек като Путин и ги пообърка, та ги вбеси даже.Но и това с доста уговорки, защото той има цялата информация на съветските архиви, но подозрително мълчи по важни въпроси, като напр. т. нар. холокост.

Не е въпроса дали имаш дълг и колко голям е,въпроса е дали искаш да го обслужваш!

Въпроса е към кого? Кой завлича света в дългове, кризи, балони и войни? Май са посочените от robertson. Крайно време е да се смени този порочен модел.

Явно и Хитлер е стигнал до същия извод.

Заглавието е по-добре да се промени на "Германия и ЕС СИ играят твърдо с Гърция" :-)

Като некоя маймунка , КОЙ, КОЙ ходи , да Й лиже гз, на тая, дъртата германка? Вуна Шарли- Вампирович, кърска тутуриска

Който плаща поръчва музиката.В случая с Гърция е Меркел.Нескопосаните проекти на Кремъл,че ще им купуват доматите и така да помогнат на Гърция.са направо жалки.

Искам някой грък или гъркоман да поясни, ако "тройката" не отпусне нов транш за Гърция, КОЙ ще им плати сметките. Каква ирония - СИРИЗИдите се дървят на тези които ги хранят, само че, ще им се случи случка от която ще излизат с десетилетия! А това е добра новина за България.

В този форум гръкомани няма, просто в момента гърчулята нямат пукнат лев да им платят. Целия боклук с поздравленията и прочие салтанати за Ципрас го изписаха едни други мани, техните банкови преводи в рубли си вървят и хорицата съвестно си отмятат работата

как кой. Путин ше им отпусне няколко милярда заем в рубли и ще им направи един газопровод през луната

ГЪРЦИТЕ ВЗЕМАХА МИЛИАРДИТЕ ОТ Е.С. И ПОВЕЧЕ НЯМАТ ПОЛЗА ОТ НЕГО.ГЪРЦИТЕ НЯМА ДА ДОПУСНАТ М.В.Ф. МЕЖДУНАРОДНАТА БАНКА И ЕВРОПЕИСКАТА КОМИСИЯ ДА ГИ КОМАНДВАТ И ДА ИЗВЪРШАТ ПРИВАТИЗАЦИЯ КАТО ПРИ НАС И ДА Я ПРЕВЪРНАТ В КОЛОНИАЛНА СТРАНА КАКТО СТАНА С БЪЛГАРИЯ.

Пак не си разбрал. Въобще няма да ги командват, просто няма да им отпуснат последния транш а ципрас ще трябва да печата драхми да плаща на пенсионери и държавни служители. А банките им няма да имат евро за да върнат депозитите на гръцките спестители. Ще има много КТБта по земните кълбета.

само дето са гладни и немат пукнат лев освен една гордост и много много тарикатлак ни&то друго не им остана

Така е, МРАВКЕ! Само че едно не схващам: гърците изядоха ония милиарди от ЕС, само че пак искат да ядат и им трябват (и ще продължават да им трябват!) нови милиарди. Кой ще им ги даде?

Така е, МРАВКЕ! Само че едно не схващам: гърците изядоха ония милиарди от ЕС, само че пак искат да ядат и им трябват (и ще продължават да им трябват!) нови милиарди. Кой ще им ги даде?

Гърция е вече нова ... Освободена от капиталистическото евро,тя тръгва по пролетарския път... Ще трупа петилетки,в почивните дни жените ще плетат за държавата плетки... Ол инклузива ще замести със сандвичи от вкъщи,вместо хотели ще има почивни станции на БДЖ и моловете ще станат филиали на кремиковци ... И така всички на работа дори и на нощни смени ... Да живее нова и оправна гърция

С ТИЯ МЕКИ ДУПЕТА КЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ ?:)

Аз съм за изхевърляне на мързелива гърция от ес...да се редят за визи...

Винаги трябва да помните и осмисляте че всяка монета има две страни. Всяка истина е в зависимост от гледната точка. С Гърците, за Гърците и за Европа проблемите предстоят това е сигурно но никога не трябва да се забравя - което ми се струва толкова много забравено - че Държавата е създадена да помага на хората а не хората на Държавата, Целта в крайна сметка е хората да живеят по добре. И въпреки че какво ще стане в Европа е много важно - най-важно е какво ще стане в България. Ние сме единствения може би народ който е в уж в цивилизования свят а оставя пенсионерите да живеят с по 100 Евро а по голямата част от хората с по 300-400 Евро. Това е безумие. НЯма в името на какво да се оправдяе подобна ситуация. Европа води до ситуация в която Гърция ще стане като в България. И докато ние сме мърша и с робското си самосъзнание сме готови да се съгласим със всичко Гърците не са. Парите които се харчат за да се "управлява" Европа са безумни на фона на стандарта на живот на по голяма част от обикновенните хора. Европарите са средство да се манипулират и управляват слабите държави. Какъв ще е финала на тази ситуация в Европа не знам но със сигурност няма да е очевадния. Хората постепенно се пробуждат. Това е и хубаво и страшно.Но до момента в който някой не си спомни че Държвата е тази която трябва да помага на хората а не обратното светлина в тунала няма да се види.

проблемът със Гърция а и в случая с България е че ние не сме се справили и отстранили истинската организирана престъпност която датира от 1989 насам всички ние знаем откъде произхожда- БКП и нейните репресивни структури,кото се внедриха и съзнателно деморализираха и създадоха фасадна демокрация ето и сега се опитват нагло и безочливо борейки се за икономическото си статуквостатуво,ето затова не можем да измамим цивилизования и културен демократичен свят на западна европа!Българи е и единствената стана в Европа където не беше подведен и нито един функционер на БКП-резултатът корупция и престъпност!!

Рано или късно Плевнята, Тиквата,Цв.Цв. , Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,сталинка(кристалина) георгиева,първанов,тиквуня,кукунева,филип димитров,костов,калфин,станишев,меестаня,доганя,хафъзов,изкормен исмаилов,валерката симеонов,бинев-мутрата,мангала-московски,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред международен военен трибунал за 25 годишен геноцид над Българското население. Да си припомнят Закона на Стамболийски за съдене на виновните за националната катастрофа в ПСВ и Народния съд след ВСВ.

Ей ... Бърборко дърдорко , луд ли си или спиш още ... Темата е за гръцкия дълг ...

ако всички направят така, европейскта банка ще клекне и ще се моли за условия...

Защо България няма собствена, независима икономика?

и майдановците от Десен сектор във парламента! Те ще ти обяснят!

и трудолюбивите, а начело на държавата веч повече от 70 години са родовете на генетичните нефельници, нацвъкани от чингисханофския окупатор след 9.9.44-та.

Гьрция е една фалирала дьржава.... Без финансовата помощ от Европа ( основно Германия ) тя е загинала........ Вьрщането на драхмите като разплащателно средство вещае хиперинфлация след себе си..... Този филм в БГ сме го гледали при управлението на Червения Боклук Виденов.

Германия е една окупирана държава, управлявана в момента основно от САЩ.

ФАЩ и ФЕС ще лапнат дръвцето скоро....

Скоро ще е скоро. И Русия ще бъде първа. Абе смешник, докато света използва американските пари шанс за рашънките няма. В Русия бързат да купят долари и евро, защото рублите им парят в ръцете

Когато основна валута в света е фалшивият хамерикански долар, непокрит с активи и златни резерви, когато САЩ виси с непосилни и невъзвръщаеми дългове на целия останал свят, когато хамериканците предизвикват финансови и икономически кризи и катастрофи и подклаждат войни по целия свят, НАСТЪПВА ВРЕМЕ ЗА ПРОМЕНИ.

Така ли каза Болния Сидеров??? :-)

Атакисти, юруш да си купите рубли с доларите, защото ФЕД ще фалира, а Русия ще благоденства. Ама само вие го вярвате или мечтаете. Само, че вярата и мечтата не кореспондира с реалността.

МЕРКЕЛ КАТО ЧЕ ЛИ НЕ Е ЧЕЛА ГЕРМАНЕЦА ЕРИХ МАРИЯ РЕМАРК :))) ..... Днешните правила повеляват да се взема от живота колкото се може повече. А как ще го направиш, това си е лично твоя работа.

Баба ти Меркел не я държат там за да ти чете Рамарк, а за да прилага Клаузевиц.

АТАКА ( нерегистриран ) 01.02.2015 02:27 ГЪРЦИТЕ НАПРАВИХА ТОВА КОЕТО ТРЯБВА. ИСПАНИЯ И ИРЛАНДИЯ СА НАПЪТ ДА ГО НАПРАВЯТ. КОГА БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ??? СИЛНА АТАКА СИЛНА БЪЛГАРИЯ!

Когато хората гласуват за Атака. А тези хора намаляват след всеки избор!

AKO СТЕ ПРОТИВ ФАЩ И ГОСПОЖА"майната му на ЕУ" ПЕТИЦИЯ ПРОТИВ СТРОЕЖА НА КОМАНДЕН ЦЕНТЪР(ЩАБ) НА НАТО НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ http : // www . peticiq . com/forum/123330/start/325 -->>Премахнете разстоянията между точките и препинателните знаци!

Странно оправдание за гръцкия дълг е, че той е взет, за да се обслужат кредити към немски банки. На някои това им изглежда несправедливо. Ако беше към български банки, щеше обаче да е справедливо!

Точно така! Нали не искате двойни стандарти. Ето ви пример; всеки, който е живял в лукс на кредит и на всичо отгоре е лъгал, за да окраде още повече, ще си плаща. Това си е съвсем нормално. И като не им харесва ето БРИКС, няма пробем. Но безплатен обяд няма, другари гърци. Путя ще ви направи луди като него в замяна на "подадената ръка"! Това не са ви меките , солидарни европейци. Ще има да ядете солена ,руска каша вместо омари. И гуд лък дето се вика!:))

ГЕРМАНЦИТЕ ДА СЕ ПРИГОТВЯТ ЗА 100 МИЛИАРДА ЕВРА ЗАГУБИ АКО ГЪРЦИТЕ ЗАИГРАЯТ ТВЪРДО :))) .. НЕ ЗНАМ КАК ЩЕ СЕ ОТРАЗИ ТАКАВА ЗАГУБА НА ГЕРМАНСКАТА ИКОНОМИКА ... :))

КОЙ е казал, че германската икономика може да загуби нещо от евентуално развитие на Гърция, Италия, Испания или Португалия в една или друга посока! Дали ще излезе някоя страна от Еврозоната, или от ЕС, си е техен проблем, и никой няма да загуби! Да припомня, че в началото в ЕС са били само 6 държави, и пак са оцелели!

Да, ама вече времената са други и не сме годината от началото. Световната икономика е променена. Иначе нямаше ЕС да се разширява, нали.

Много поздрави от БРИКС Русия вече предложи финансова помощ на Гърция, ако ЕС започне с изнудванията. Всъщност, общия БВП /PPP/ на БРИКС е над 32 трилиона долара. Като Китай вече съвсем официално е номер едно икономика в света със 17,507 трилиона долара.

United States 16,768,100 China 9,181,204 Това са данните днес. Недей да лъжеш, Воленчо. Всъщност извинявай, то си е болест. Май тряба да видиш психиатъра си.

Не бъркай задлъжнялостта на САЩ с БВП на САЩ.

PPP! Научи се да четеш бе, лумпен.

zeddd

Ще им даде малко рубли да се топлят с тях през зимата, че и подпалки трябват за камините :D

Айн цу цвай цу драй цу дръъъъъъннннн.

А бабе,по-добре разкажи как превърнахте евро мечтата в евро лъжа,или новата форма на колонизация.

ЕС е на път да се разпадне май!

''Европа ще продължи да проявява солидарност към Гърция и към останалите държави, засегнати силно от кризата, ако тези държави предприемат реформи и усилия за икономии''.Бабет Швабска,мани че е празна фразеологията ти,ама е и неточна.Кои сте вие Европа,не сме ли сите и тия ''подкрепяните''какви усилия по-точно според тебе трябва да прилагат,за поддържане на мизерията ли,докато вие ''незасегнатите'' им пиете кръвчицата?Кой диктува,кой налага,каква е ролята на САЩ и така наречените европейски лидери в цялата тая каша дето се забърка в така наречения ЕС и целия останал свят и кои са виновниците-вие или народите на онези страни дето поставяте в зависимо положение.

никого в ЕС!На който не му харесва да напуска.И още нещо,като не си плащаш дълговете,не ти дават още нови пари-това го знае всеки нормален човек.

Е на мен не ми харесва това,което е ЕС по настоящем.Да ме посъветваш за напускането или някой да ме е питал за причисляването ми?Дългове или заеми,кой и при какви условия ги дава и кой трябва да ги връща.Някой да ме е питал и за тези неща.''Силните'' в евросъюза допускат ли въобще слабите да развиват икономиките си-квоти и разни други инструменти за диктат говорят ли ти нещо?

Интелектуална Кражба: "Тримата Глупаци"

Комунистите са като алхимици. Все искат от червени лайна злато да направят. А то все лайна си остават, а златото, с което се окичват малцина лидери, е от смъкване на скъсаните гащи на бедните. Ако бях чул да има една комунистическа държава, която по комунистически път да е постигнала някакво истинско развитие, а не плакатно манифестационно, щях все пак да се се съмнявам, че са 100% убитаци. Но понеже няма регистриран такъв факти, оставам със 100% убеждение, че са убитаците на света. И който им се връзлва, е идиотът на селото. С изборите на комунисти се извършва преброяването на глупците.