”Ислямска държава” унищожава библиотеки в Ирак

Джихадистите посягат на библиотеки и полагат усилия да "пречистят" обществото от всичко, което не отговаря на тяхната представа за исляма.

Обратно в новината

Коментари - ”Ислямска държава” унищожава библиотеки в Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия па да не видят нещо от Русия :)))))

Тия са си пълни разбойници, които се крият уж зад религията. Аз лично съм говорил с мюсюлмани и са ми казвали, че в техния Коран никъде не пише, че трябва да се ходи и да се безчинства и да се убиват хора на ляво и дясно както тая пасмина Ислямска държава го прави. Тия са пълен позор и за религията си и за етноса си и въобще са пълни издънки. Уж са против прогреса пък всички са яхнали пикапите и въртят кръгчета. Като са толкова правоверни, да вземат да оставят тия коли и да яхат магаретата. Пълна демагогия. Чудя се от къде изведнъж им дойдоха парите да им се плащат заплати и да им се купува служебно облекло и оръжие? Пълна пародия.

Радикалният ислямизъм е новият комунизъм. За всеки несъгласен - бесило!

Нищо общо между двете.

нищо чудно, путкин гори библиотеки в масква!

Дано Обама да е доволен!!!!Скоро и той трябва да си получи заслуженото...

Обама ли е виновен за твоите безобразия? Що ми се струва, че един ден ще плащате много русо-ислямисти.

Болни мозъци. Ужас, брей.

Мародерите през 2003,всички ги знаем кои са!

Първо сатанистите разграбиха и унищожиха това,което нямаше стойност за тях през 2003,сега децата им от ИЛ,довършват люлката на познатата ни цивилизация.

абе някой спомня ли си какво е казал Ностарадамус по въпроса или сте много малки и не помните ?

Има библейски пророчества писани преди две хиляди години. Може да прочете откровение от Йоан. Там всичко си пише е не е необходимо да цитирате разни врачове и врачки.

Може ли да ни го кажете накратко? За мнозина тук ще е по-лесно. За Вас - въпрос на време и желание.

Истина, Истина ви казвам!!! ИД трябва да се срещне с апокалипсиса, и това да ги спре, но САЩ няма да им го устрои. САЩ играе с тях и устройва едни уж безпилотни удари, "мижем да те лажем" Безпилотниците по никакъв начин не посягат на цели като петролни кладенци, ражинерии, складове за горива и боеприпаси. А точно там жертвите при попадение ще са най-малко ако въобще има и в същото време ще лишат ИДИЛ от възможности за снабдяване с пари, горива и боеприпаси, та да не загиват странични жертви! Отделно че САЩ ретранслират ислямиските канали и осигуряватнаислямистите интернет. Способен е да устроитакъв апокалипсис е Путин, или Китайците! Затова и излямистите не смят да закачат руснаци и китайци. Иначе според писаното преди около седмица в ПЕТЕЛ БГ ислямистите са между 20 и 30 хиляди и владеят около 55 хиляди квадратни километра ( тъкмо половин България). На концертите в Каварна (стадиона) се събират до към 40 хиляди! И бойците на ИДИЛ както всяка армия се бият на ротационен принцип - да речем 2 седмици в акции, 1-2 седмици в лагер за възстановяване - да си починат, наспят, окърпят. Е що за сила е това НАТО като с полосин стадион хора не може да се справи? Затова да не е занимават с Путин, поннеже явно не е лъжица за техните уста, ами да го оставят да покаже на ислямистите системи за залпов огън от близо...

Sled vreme v Bibliqta se kazva, che tazi kniga \Bibliqta \ shte bude zabranena za chetene.

Че сте прости и той ще ви будалка докато сте живи.

Явно книги бне четат ...

Mдда, ще има да плачете за Cадам...

И защо сега да Ви питам беше уж целта Садам.....след като изминаха толкова години и резултата е нулев дори отрицателен за иракчани....целта е била хаус с цел разграбването от американците на тази държава...сега същото е очаква Европа чрез ИД/ или пардонЦРУ....

При унищожаването на александрийската библиотека :"Има една книга и това е Корана".

Прогресивна същност на исляма като фактор за прогреса на човечеството! А кой изгори Александрийската библиотека?! Отговорът е: ислямът, нагърбил се с историческата задача и призвание да хвърля светлина в мрака на човешките души...и да ги спасява от неверниците!

сериозно и току-виж се записал в редиците на ИСИС.

Александрийската библоитека изгаря 47-48г. пр. н.е, а Мохамед е роден 570г сл. н. е а го е осенило в доста зряла възраст. За александрийската библиотека не са виновни ислямистите, което обаче не прави днешните им палежи по- малко идиотски.

Като бях малък, вероятно на 3г се бях нагълтал с едно шишенце витамини ( тогава не бяха на блистери, бяха червени - вероятно някой от витамините В) и получих силен повик към клозета. Само че той беше селски нужник в далечното дъно на двора и като не можах да стигна, клекнах под ореха, та там ме осени - под дървото, като Мохамед...

ИДИЛ и САЩ - Братя по оръжие и варварство.

Всичко това е последствие на така наречените ОСВОБОДИТЕЛНИ действия на САЩ в района.

Исляма и Фашизма имат една идеология но разликата между двете е че Фашизма се заклеймява и се преследва в цял свят а Исляма се толерира и спонсорира от С>арабия и нейните съседи!

за тези с МИНУСЧЕТАТА : Амин ал-Хусейни, велик мюфтия на Йерусалим, близък приятел на Хитлер и привърженик на радикалния ислямизъм. Ал-Хусейни дълги години е несменяем лидер на палестинците, докато през 1968 избира за свой наследник племенника си Ясер Арафат

....Ниските цени на петрола (майсторски ход на Путин и Саудитска арабия), са ги стегнали в мъртва хватка.....някаде беше написано,че путлеристите са гниди с едноклетъчни мозъчета, е ти доказваш, че това е 100% ИСТИНА!!!!!

Изроди! Нормално е за тях, всъщнст - всяка искрица просветеност може да подпали чергата им. Друго си е да водиш невежото стадо и да го плашиш с вечни мъки или да го подмамваш с обещания за благоденствие и девици в "по-добрия" свят! Може да прозвучи нехуманно, но най-добре е да се изтреби всичко живо там с няколко добре подбрани ракети или бомби (н ядрени!!). Да, ще загинат и деца, но кой може да каже колко от тези детски души вече са непоправимо заразени с ИДИЛ-ския бяс?!

ИДИЛ в никакъв случай не бива да се убива със замах!!! Ако ги удариш мощно в тяхната територия - там ще ги унищожиш,но ще останат още толкова които сече са заминали по света и те ще останат фанатизирани и озлобени. И ще вярват че са достатъчно силни с терора си. Все едно да размажеш лайно с шамар - от лайното нищо няма да остане, но всичко наоколо ще е опръскано и няма очистване. Ако бъдат обградени и постепенно задушени - икономически и във военно отношение, то тия които са вярвали в идеята на ислямистите ще видят че никакъв Алах не им помага и полека-лека ще зарежат тая работа. Най-простото е да се одумкат всички петролни кладенци, които са завзели, всички рафинерии, петролопроводи в района, който владеят, хранилищата за каквито и да е горива, складове с боеприпаси и пътища за снабдяване с тях, ако няма останало цивилно население - и водоизточниците. Но яваш - яваш... ден по ден да виждат че нищо не става и да имат време да го осмислят!!!

Диваци!!! Невежеството е най-големия враг на човечеството!

Тъпанари!Унищожават неща събирани и пазени с хиляди години.С какво право?

Спокойствие ще настъпи когато светът се отърси от отровната плесен на вашингтонската клика,която е задушила Европа и Близкия изток! ИД е изчадие на еврейските слуги-САЩ ! Те са в основата на целият хаос !!!

Нещо не разбира, Алах като е толкова могъщ и иска да наложи ислямското поклонение защо не е създал предврително програмирани по инстинкт да вярват в него? Защо след като е толкова могъщ и създакл всичко в света ще разчита на хората? Нещо не се връзва. Истинския Бог обича всички хора и ни е създал свобднио личности с право на избор, а не програмирани биороботи. Само един свободен човек може да обича Бог истинскии да твори, така туй както Бог обича нас. Затова ни е дал право на избор и свободна воля. Лукавият като негов противник и борец срещу божият план заблуждава хората и налага своята воля чрез измама и насилие.

Глупчо, малкото ти мозък е промит като шкембе сложено да ври, всичко това е политическа провокация с цел хаос, създадена от Запада заради петрола! Какви глупости дрънкаш за богове,свободна воля и пр.

Ти си идиот.

Т.нар. Аллах? (Ако ползвате англ. влезте в ютюб и ще се осведомите). Аллах е едно от 30+ езически божества (идоли), на които са се кланяли арабските племена в Мека. Това божество олицетворява лунния бог, поради което полумесецът е фигурира на флаговете на всички мюсюлмански държави. "Лунния бог" символизира тъмната и отрицателна енергия, за разлика от Слънчевия бог. Поради това ислямът е религия на разрушението и омразата.

Прилагането на системи за залпов огън нагледно показва, че колкото и дълбоко да вярваш, Алах няма да генерира победа, а само мъченици. Ако оцелеят ще са мъченици - в инвалидни колички, с по 1 крайник, слепи, осакатени брутално, макар че при подходяща гъстота на огъня няма да има такива.

Taka e

Да пуснат ядрени бомби на тея камилари та да да чакаме нова еволюция ...

Айдеее, още един от групата на контрастрайкаджиите се изказа.

Каруацарю, виж небето над теб... те са някъде там...

Абе да питам, какво стана със синия комсомолец Ники Младенов ? Той нали е представител на ООН в Ирак, що не се намеси това момче ?

трябва да го линчуваме! Той домъкна тука сирийската опозиция и затова стана атентата в Бургас! И да ни баламосват нас, то еврейте няма да го забравят! Ще си го получи когато най-малко го очаква!

Така, ама момчето направи кариера. Взема 30 000 долара на месец като отплата за народополезната си дейност.

Кретен

И то голям кретен!!!

Не ПРОСТО ЗОМБИ!

Американците свалиха режима на Садам, убиха го и впоследствие в Ирак възнкна тотален хаос. Уместно е да се напомни, че бившият диктатор беше успял да въведе желязна дисциплина на територията на цял Ирак. Ползата и риска от намесата на американците е очевидна. Американците свалиха режима на Кадафи , убиха го и впоследствие в Либия възнкна тотален хаос. Уместно е да се напомни, че бившият диктатор беше успял да въведе желязна дисциплина на територията на цяла Либия. Ползата и риска от намесата на американците е очевидна. Кое беше по-добре диктатурата и желязната дисциплина в двете държави или възникването на тероризма и "Ислямска държава"? Е ли "Ислямска държава" дело на ЦРУ? Ражда ли насилието, още по-жестоко насилие и кому е нужно всичко това? Отпускането на милиарди в подкрепа на военната индустрия...

В Ирак вече загинаха повече цивилни, отколкото Саддам беше избил (под формата на военнопленници и противници на режима). Сега в Багдад не знаеш като отидеш за хляб дали няма да ти се взриви някой автомобил в лицето или няма да ти падне минометен снаряд на главата. Всеки ден убиват по 20-30 цивилни. Но по медиите ги изкарват само като няква статистика с по 1-2 изречения. Я една бомба да затрие 20 души в Европа - 1 месец ще е водеща новина.

Сащ позорно избягаха от Ирак! Цели градове са на купони там, а Обама вече обяви съкращенията във военният бюджет. Ниските цени на петрола (майсторски ход на Путин и Саудитска Арабия) са ги стегнали в мъртва хватка, а Китай систематично се освобождава от долара. Обама ходи и се влачи на колене в Индия, но Индия много добре знае кои са истинските й приятели и така сащ само загубиха и Пакистан като съюзник. Звярът умира! Бавно и методично международната коалиция го задушава! Но сега е най-опасният момент! Като нищо рептилите ще подпалят света!!

че ниската цена на петрола удря най-много Русия! Пък и Путин сам го каза, че ниските цени са спекулативни с цел да сринат износа на петрол на Русия!

Конвенционалните производители на петрола могат да си позволят и много по-ниски цени, без проблем! С по-ниска печалба разбира се, но печалба! А шистаците са теглили кредити са рисков бизнес и сега фалират! Лъжа е, че като се вдигне пак петроът ще почнат и пак фракинга! Един инвеститор като се опари веднъж, повече никога няма да вкара пари в този сектор!

ако случайно си грамотен, влез в щатските икономически сайтове и виж сам колко и какви поражения търпят щатски фирми, корпорации и т.н. от ниските цени на петрола. Най-голямия удар на Саудитска Арабия е по щатските петролни фирми. Ама едва ли си грамотен, чак пъктолкова.

Да не забравят да си върнат и календара с 14 века назад.

Това с горене на книги и разрушаване на предмети и архитектура на изкуството не го разбирам!Даже Хитлер не е унищожил нищо което е било срещу представите му за света.Жалко.Може да има много ценни ръкописи...Вчера споменавах за картата на Пири Реис

ма верно ли? За кристалната нощ чувал ли си?

Опитите показват, че снимки, направени от сателит, могат да станат ясни и точни само ако обхващат район, побиращ се в 5000-километрова окръжност. Районите извън нея стават несъразмерни и не представят реалните форми. Същият феномен се наблюдава и в картите на Пири Реис. Самият мореплавател обяснява, че негови източници са били старите владетели на морето и , че карти от този вид не притежава вече никой днес. Признава, че е използвал 20 стари карти.

Не смея да твърдя нищо , освен че предполагам стари забравени цивилизации са били доста напреднали в природните науки.Ние не сме най интелигентните хора на света....имало е много по-умни от нас.Според мен библиотеката в Александрия е бил ключа към тези знания и жалко че всичко се е загубило с времето...

Хитлер може да е бил луд, но не е бил глупак!!! А тия ислямистите са хем с промити до лудост мозъци, хем са тъпи. Впрочем тъпотията им е добро оръжие срещу тях, стига да се ползва умело!

Тази "новина" не е от вчера или днес. Нещо като преразказ какво става по принцип с унищожаването на книги и културно наследство от ИД. Търси се някаква асоциация? На зомбитата новините се подават на порция в подходящ момент. Така със закъснение се заговори за кланетата и рушенето на християнски храмове от ИД. Когато избиваха християните и църквите им в Сирия пак беше тишина. Нали бореха Асад и бяха свободна армия.

ислям и култура,ха,ха.

Това най-верните приятели на нашите комунисти. Да не забравяме какво са сътворили дедите на някои олигофрени пишещи тук след 1944г. - абсолютно същото...

..и обратно да го прочетеш пак фасул, фасулски и коментара.

Едно си бОба знае едно си бае. И за Халеевата комета да е новината пак ще намери начин да намеси комунистите в схемата.

Друго е за всяко нещо американците да вкараш в схемата, нали жабо?

Няма статия, под която да не срещна коментарите, на няколко нещастници, изкарващи насъщният си с русофобия. Или пък е само един, защото коментарите му са удивително еднакво елементарни. Я ми кажете, до като в Ирак командваше руският приятел Садам разграбваха ли се музеи и библиотеки? И не ми говорете, че той е бил тиранин, а пък саудовците са образец на демокрация. Там, от където минаха американци, не останаха ли разрушения и реки от кръв? И защо техният "заден двор" - Латинска Америка им обърнаха гръб, след като дълги години им сърбаха попарата. Кой като тях има бази по целият свят? По напред защитава границите на Америка във Виетнам, а сега чак в Донбас. В Донбас живее руско население и няма как то да бъде вкарано в НАТО по волята на майданците. Това си го запишете на челото.

айде да видим къде минаха Рускитекомунисти- Афганистан,нагорни карабах,Чечня,Северна Корея,Куба, ГДР и тн.От къде минаха САЩ- Южна Корея,ФРГ,Япония,планът маршал за След военна Европа и тн. Разликата в стандарта виждаш ли го? Не май данъците а украинците искат в Европа и НАТО.Това можеш да си го напишеш на великата световна валута-рублата

Изтървал си няколко държави, ама карай....какво стана с новия грант от АЗБ за 3 млн., дадоха ли ви вече хонорарите ?

Ами редовото ЗОМБИ си остава ЗОМБИ! ХА, ХА, ХА!

Варварите на 21 век.

скапани пикливи твари и варвари са тези нещо като човекоподобни маймуни, които ощи живеят по клоните на дърветата-трябва да се избият из корен-то не бяха пророци не бяха алласи не бяха девици -дъската им хлопа в тъпата глава

. . а Империята на Злото- в Москва (новината днес). Нима някой е учуден, след като халифатаджиите никога(!) не реват с/у рашистите, минаващи за уж върли християни !

Кой за каквото ще да говори, а Мирча обяснява за краставицата.

В световната история няма насилствена власт, която да не горила книги.А на мен ми е интересно ИД тоя петрол дето го добиват на кого го продават?И гия дето го купуват не са ли същите като ИД, макар да не са явни.

НЕГРАМОТНОСТТА Е НАЙ-ПРЕКИЯТ ПЪТ КЪМ АЛЛАХ И УНИЩОЖЕНИЕТО НА НЕВЕРНИЦИТЕ!

Много пъти се е посягало на книги! Римляни При покоряването на Сиракуза унищожават библиотеката и част от учените. Според легендата в това число и Архимед. При покоряването на Александрия унищожават легендарната по онова време библиотека. Според легендата царица Клеопатра е плакала едни път през живота си - тогава. "Света" инквизиция Гори по-малко, но често, в това число и хора - притежатели и автори на изгорените книги. Конкистадорите В новия свят Ернан Кортес унищожава почти всичко по пътя си и сега съдим за живота и бита на индианците по някой и друг камък. В по-ново време Комунисти в Съветска Русия, пък и в по-късния СССР. Хитлеристи в Германия в навечерието на ВСВ. В настоящето Червени кхмери, мюсюлмански фундаменталисти и остатъчни комунисти в КНДР. А трябва ли да се посяга на книги???

Тия са доста назад. Инквизицията отдавна го е измислила.

ПОПИТАЙТЕ ГОСПОДИН МЕСТАН КОЙ Е УНОЩОЖИЛ АЛЕКСАНДРИЙСКАТА БИБЛИОТЕКА!

Когато светът се прочисти от религиознте психопати - били те юдеи, ислямисти, християни и т.н., само тогава ще просперира истински!

Религията обича да гори книги (всички освен една), защото книгите могат да провокират хората да мислят.

На ФАЩ им трябват прости хора, за да могат да бъдат контролирани по-лесно. Ислямска държава е част от ислямския ФАЩ.

верно ли? Аз пък гледам, че Путя реве до откат като чуе че някой напада ИД? Що така ? ИД се финансира директно от Русия!

Питайте тия дето ги създадоха и финансираха, защо им пречат библиотеките в други страни и защо съдават и финансират организации, който да рушат библиотеки и да горят книги?! Познавам един дето гореше книги и беше писал книга "Майн кампф", дали са негови фенове?

Болшевиките почнаха с горенето на книги през 20ти, товарищ!

Дрънкай си ти по форумите, днес горят книгите, утре ще горят теб, защото си различен, защото си православен и българин! Какво ще им обясняваш, докато трупат съчките, ама аз писах по форумите против Русия и комунистите не ме палете и те ще ти се изсмеят!