Днес изтича валидността на годишните винетки за 2014 година

От агенция "Пътна инфраструктура" припомнят, че днес, 31 януари, изтича валидността на годишните винетки за 2014 г. Цените през 2015 г. са непроменени.

Обратно в новината

Коментари - Днес изтича валидността на годишните винетки за 2014 година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВИнетките са вид тежко холограмно оръжие и се разпространяват под контрола на високо организирани жестоки престъпници.Съвет не купувайте нови холограмни оръжия .Не пипайте с ръка старите винетки .МАхайте ги само с ръкавици за еднократна употреба .След изтъргване почистете отпадъците с абсорбиращи салфетки .Ръкавиците и салфетките поставете в хубав плик завържете го . . Да не се горят. частиците от холограмите Попаднали в телата на хора и животни правят тежки увреждания включително канцерогенни.

...Вече почти свикнахме с тези винетки,вече не помня от кога ги въведоха...винаги съм бил редовен...може би защото съм ...беден!но едно не мога да се примеря....Добре...има валидност дадена винетка,но защо трябва да е с фиксирана дата...например "Годишната" от 31.01 до следващата година...лично при мен се е случвало да си купувам кола на 01.09.,която бе без винетка...,ако си купувах годишна от тази дата,всъщност,ще мога дая ползвам само 4 месеца до следващия януари..."месечните",също не ме устройват,защото за 4 месецах25 лв.=100 лева!!! Според мен,трябва да се урегулират нещата,като месечната да е най-много (годишната:12)+разходите по отпечатването и разпространението,седмичната (год. :52)+същите разходи.... Понеже карам и съм собственик на МПС от 1974-та,в годините на "гнилия соц.",си спомням с нескрита носталгия,как тогава всяка година си плащахме т.н. данък на едно гише в общината,квитанцийката в която фигурираха т.н.ГО,Пътен данък+(забележете)..."КАСКО"..отиваше на съхранение у дома(служеше ни само при ПТП и ГТП),а си карах всеки ден из България само с книжката (с контр.талон в нея)и Талона на МПС-то(със съответния печат на него за минат ГТП....Днес портмонето ми е издуто не от парични знаци ,а от един куп документи... ....А уж "Демократичния капитализъм",бил по-съвършен от ..."Загнилия социализъм"....

Абе защо ми се върти в главата че от 2010 винетките трябваше да отпаднат.

мераци мераци.... много трева пушиш

Не пушим,трева пушат глупаците:))

Оставка на мракобесника Бойко Борисов

Долу ГЕРБ!

Някой днае ли къде отиват парите от винетките?

като гражданин на тази държава трябваше малко от малко да си заинтересован. Утре ще питаш що учим български език. Отиват за поправка на пътища и строене на нови.

В БГ пазрна логика няма. Има колониална логика разминаваща се с пазарната. Истинската пазарна логика се поддържа от Въоръжените сили/ " Реч на Презид Об. пред Конгреса /които в БГ липсват.

"Според нормативната уредба хората с увреждания получават безплатно годишен винетен стикер за автомобили." Пропуснали сте да напишете, че пък съгласно пропуски в нормативната уредба и слабости в контрола по прилагането й, над 95% от полицаите, митничарите и гр.полиция не купуват винетки за личните си автомобили. Това положение съществува от момента на въвеждане на винетната система и генерира годишни загуби за хазната от порядъка на 2.5-3.5 млн. лева. Нито едно правителство досега не се реши да се справи с този проблем.

вече има и ментета.десет лева са

даи координати да купим.

Винетките не са частна услуга. Поради това е неуместно прилагането на търговска и пазарна логика при тях. Доколкото става въпрос за обществено благо се предполага, че стимулирането на този, който си взема годишна винетка нарушава правата на този, който си взема за по-къс срок. Отдавна трябваше да има винетки за най-разнообразни периоди, като цената за ден е твърдо 1/365 от годишната цена.

съгласен съм ,че цена за 1 ден следва да е 1/365 част от годишната.Липсата на пазарна логика обаче не е само при винетките.При ски-картите отдавна хората по цяла Европа са го измислили,само нашите мафиоти,които държат курортите,не искат да го направят както е навсякъде.В Австрия,Словения,Италия и почти навсякъде ако отидеш в 09 ч. плащащ цялата дневна цена,но ако отидеш в 11ч. плащаш около 20 % по-евтино.Ако отидеш в 13ч. плащащ по-малко от половината.А ако отидеш на пистата в 14,30-15,00 ч. плащаш около 20-25 % от дневната цена.Никой не се чувства излъган от тези цени.Плащаш пропорционално на ползването.В Банско обаче дневната ски-карта е 58лв, а полудневната след 12,30ч. е 48лв.Освен ,че е несъразмерно намалението други намаления -НЕ! Сори,Булгаристан.Нито Юлен,нито други концесионери не искат и да чуят ,че сме в Европа.Така и с винетките.

Купуването на годишна винетка е като купуване на едро. Т.е. ако цената за ден е 1,50, то за година вместо да е 450 взимаш за 70. Добре са си винетките, но наистина би било добре да има и дневни.

и е добрето , Омбре. 10 лв седмична x 52 =520 - 8 пъти по скъпа от годишната. Ебати едрото пазаруване. Ти у час ли си? Отстъпките за едро пазаруване са 5,10 до 20% , не 90.

Все пак няма логика да притежаваш кола, да плащаш данъци, застраховки и какво ли не и да търсиш дневни и седмични винетки при цена на годишната от 67лв. /то е като да си ближеш пиш.то за сол/. Друг е въпроса ако имаш голям камион и го ползваш когато има работа, ама там винетките са си цифра. Аман от шифьори дето неМат пари за гуми, за винетка и гражданска! Като нема пари за винетка има градски транспорт - помощите са за храна, а не за бензин.

От 5 милиона леки автомобила 2,5 милиона се намират в София. От Драгичево до Нови хан и от Бистрица до Йорданкино, т.е. за площ от 1200 кв.км.познайте дали трябват винетки? Отново всичко е на гърба на бедната провинция.

Колите на различни видове полицаи най-често нямат винетки или са нередовни понеже никой не ги проверява.Колите в семействата на съдии, прокурори и вся.. също тоже понеже тези са с трайни увреждания.Удобно се премълчава- Защо няма 6-месечни винетки и защо месечните са толкова скъпи? 12 х 25 =300.Каква е тази аритметика демократична или крадична?Къде е справедливостта? А, и къде отиват парите? Защо чисто нов асфалт като го ритнеш се отделят частици-пясък и филц? Май е видимо постен щот'някой е откраднал катрана-битум?Или тези които събират парите отчитат задокеанска част и затова не се страхуват,ако ги хванат Чича ще ги защити с независимата СС.

колега сагласен сам с тебе но не се казва да откраднеш катрана и битума ,а да усвоиш катрана и битума.

Кога ли годишните винетки ще са наистина за година?