Украинският пилот Надежда Савченко е с ново обвинение

Украинският военен пилот Надежда Савченко, която е под арест в Москва, съобщи чрез адвокатите си днес, че руските власти са завели ново дело срещу нея.

Обратно в новината

Коментари - Украинският пилот Надежда Савченко е с ново обвинение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да остане в руските затвори и да лиже.Толкова бомби върли върху в името на геноцида.

Тази жена е герой! Веднага я освободете. Слава украини!

"доброволчески украински батальон"? При това с хиликоптери. Нещо на свастики и поздрави с изпъната ръка намирисва тази работа.

Горбачов е за едно прав - "Луди ли са?" Ами луди са. Толкова са озверели от алчност и да лапнат целия свят САЩ, че ще съсипят цялата цивилизация. Притискат до стената Русия - суперсила във военно отношение с най-големия ядрен ареснал. Опитват се да закопаят цяла евразия и пак да излязат с най-много активи от световна война, както след втората и да се правят на освободители и строители на новия свят. Само че май нещо са объркали плановете кандидат господарите на целия свят - след директна конфронтация с Русия нов свят НЯМА да има и бункерите няма да спасят и ония дебелогъзи и мазни алчни човечета с болни мозъци, които дърпат конците, защото цялата планета ще е отровена за хилядолетия напред, оцелелите ще са най-нещастни в бавния си разпад. Най-виновна за всичко това е Европа, че продължава да лиже гъза на САЩ, без това, САЩ щяха само да плямпат, но без подкрепата на пуделите си в ЕС щяха да се ухапят отзад, а сега нагло бутат света към война.

Ти от народ воден от маймунка със звучното име Обама какво очакваш? Цирк, цирк и само цирк!

не то, не то... вече не живеем под руския ботуш. такива тъпотии не ни минават. те са за старите комунета, но те са на привършване физиологично. а ко праи путягата в крим. нали по всички международни договори е територя на украина. прочетете "фашизмът" на ж.желев - тои не прави разлика м/у комунизъм и фашиzъм. те това е.

както виждам джуджето путяга само жени съди. ама че герои.

ако някои намери време да прочете предишните коментари може да се изуми какви идиотщини , дезинформация, неистини са написана преди това.сигурно има платени писачи защото не мисля че нормален човек може да пише лъжи без да му е платено за това.нормално е да има различни мнения но фактите са едни и същи: 1)савченко е заловена на украинска територия при военен конфликт от непризнати от световната обшност сепаратисти. 2)русия няма юрисдикция на територията на украина и няма право да съди когото и да е било за престъпление на чужда територия. 3)савченко е военнослужещ и изпълнява заповеди. 4)пилотирала е невъоръжен хеликоптер 5)неправомерно е изведена от територията на украина ,без съд/обвинение изобщо при отсъствие на всякакви юридически или правни основания.може да се нарече отвличане. 6)тя защитава родината си от военната агресия както би трябвало всеки от нас да направи при подобна ситуация 7)русия е страна в украинския конфликт и прави всичко за да анексира източната част на украина но не може явно да нахлуе предвид опасноста от световна воина.затова се бавят и правят тия глупости със савченко ако някои се сеща нещо друго...

Адвокате, Станко, адвокате, много си глупав бе, брате, плюскаш от соросоидната копаня, по-точно олизваш, к'вото остане!!!

не съм платен.това са фактите.и не съм адвокат предвид факта че ме обиждате и не излагате никакви факти за да ме оборите показва че сте с нисък социален и интелектуален статус.не е престъпление човек да не знае нещо може да се прочете всичко по интернет.вместо да слушаш чалга прочети малко за женевската конвенция и си помисли можем ли да съдим в българия примерно италянец които е извършил престъпление в италия.не можем.платен червен писач.прост народ слаба държава.

1) Дали наистина е заловена на украинска територия? Според Русия е пресякла по собствено желание и то нелегално браздата. 2) Обвинението е, че е военен пилот нелегално навлязъл в чужда територия! Допълнителното обвинение, е че е дала координати за нападение над руски граждани и по този начин се явява терорист за Русия. 3)Това твърдение е невярно, тъй като ясно казват, че е била в доброволчески отряд, т.е. чии заповеди е изпълнявала и какви са били те? 4) Къде видя снимки, че е бил невъоръжен? 5) виж т. 1 6) напълно съм съгласен, че всеки трябва да защитава родината си 7) Няма преки доказателства за участие на Русия. Има само устни обвинение от различни държави, но без едно фактическо доказателство! САЩ като са толкова сигурни поне да бяха показали на света една сателитна снимка на конвои от танкове и ракетни установки, а те само на думи обвиняват. Моля не изразявай такова мнение без истински доказателства в подкрепа на една теория!

Написах - Да мре ! Заради такива като тая загинаха стотици невинни деца, жени, млади и стари хора ! ДИР-а не ви е срам !

САВЧЕНКО, НО ДУХЪТ И Е ЗАПАЛИЛ МИЛИОНИ УКРАИНЦИ. Путин няма да се спаси от този дух на украинците!

Както вървят нещата на укрофашите само духа/нето/ ще им остане! Жалки подлоги /като нас/ на САЩ!

Хиляди. И не зарди Савченко, а заради Путин, който се намеси във вътрешните работи на Украйна. Кой подкупи Янукович и я кажете не тръгнаха ли проблемите именно оттам? Янукович спечели изборите с платформа, която обещаваше кандидатстване на Украйна за членка на ЕС. По средата на мандата срещу политически подкуп от 15 милиарда и вероятно срещу личен подкуп Янукович подмени платформата, която избирателите са гласували. И понеже не е цар, хората се възпотивиха да рзполага с тяхното бъдеще. Зад това бе Путин! НИКОГА не забравяйте кой направи войната с подкуп! След това анексира Крим с войска без обозначения - характерни номера на КБ-ски келеш. И сега е Донецк. Келешът, идиотът, мошеникът, който се страхува да слезе от власт, е Путин. Причината за всичко това: след поредица от недемократични трикове, уйдорми, хватки и всякакви типични прийоми Путин успя за някое време да засили икономическите показатели на Русия. За някое време, понеже е келеш и не може да постигне устойчив ръст. Преди 2 и половина години почн спад, който Путин никак не можеше да спре. Келешът реши да намери външен враг, за да потуки провала си, заради който щеше да падне от политиката, а в неговия случай това вероятно ще струва и живота му ,най-малко свободата му. Никакви илюзии! Путин е политическо джудже. Постави велика Русия на колене. Постла си я за бърсалка на изтакованото като "велик" политик.

val55

След време голям лов, ще падне, че то ФСБ се учи от ЦРУ. Кофти работа се получава, когато те бият със собствените ти методи...... И двете не си поплюват, и прошка няма да има за тези, които са проляли невинна кръв. Просто не ми се мисли за тези, които са си оцапали ръцете, и давност за престъпленията им няма да има независимо от коя страна на барикадата са..... Много бързо да се приеме закон, който да забранява армията ни да се използва на чужда територия, а само за отбраната на страната ни, и територията на натовските страни и на никой друг. Както, и да ни натискат, кои ли не, то в никакъв случай наши военни да отиват на военни мисии в други държави извън НАТО, или ако се наложи само с мандат на ООН, тоест само сини каски!!!!! Няма логистика, няма охрана, няма съветници и т.н. Това, което става в момента по света си е чисто предупреждение от....., а ние във всички случаи трябва да се съобразим независимо, какви санкции искат да ни наложат, като член на НАТО. Работата е много по сложна, отколкото изглежда на пръв поглед, и едва ли могат да го разберат Обама, Путин, Оланд, Камерън, и т.н. Боко, и Президента ни, въобще не влизат в тази бройка поради ниското ниво на което се намират, и сега не му е мястото да се пише...Трябва да се поиска спешно да се свика ВНС, и да се промени Конституцията и ИЗ. Референдума задължително трябва да стане неразделна част от Конституцията ни за вземане на решения, които касаят всички ни... Лошо ни се пише, ако това не се направи в началото на второто шестмесечие на годината. Само по този начин гражданството може да участва в управлението на страната, и да се измъкнем от налагането на чужди мнения меко казано, които несъвпадат с мнението на народа ни. А, и по този начин отчасти, ще измием сурата на продажните ни политици, които освен да се слагат на този или онзи друго неправят, а се мислят за нещо повече от народа ни, които ги храни. Никои не ги е избирал за това да творят все по големи нелепици, като злепоставят не само себе си, но и страната ни България.....

Вече всички знаем че националните герои на съвремнна фашистка Украйна са убийци ...

Надежда Савченко е задържана от руската полиция на 23-ти юни 2014 г. в 23 часа и 30 мин. при влизане в с. Кантемировка, Воронежска област, Русия. Тя е обвинена по 2 съдебни дела: За участие в убийството на известните руски журналисти Игор Корнелюк и Антон Волошин, както и за незаконното пресичане на украинско-руската граница. По време на военните действия до Луганск, служейки в наказателния батальон Айдар като военен оператор на разузнавателен вертолет Ми-24 тя от въздуха е дала точните координати на местоположението на група руски журналисти, веднага след което те са разстреляни с точен минометен обстрел.

НА ЛУДИ ЛИ НИ ПРАВИТЕ? ДА, ПРАВЕХТЕ ГО В МИНАЛОТО, НО ТОВА Е ВЕЧЕ МИНАЛО! СПОРЕД ВАС, ТАЗИ ЖЕНА САМА Е ОТИШЛА В РУСИЯ ЗА ДА Я СЪДЯТ! Въпреки че пак според вас, тя е посветила живота си на борбата срещу чуждия окупатор РУСИЯ!

Избягала е заедно с другите "москаляку на гиляку", когато ги обкръжиха за първи път опълченците - имаше много такива случай. Това е руската версия - аз в конкретният случай не се наемам да съдя кой крив, кой прав, въпреки че съм изцяло с донбасци и луганци.

"Убиица" на двама руснаци пресича доброволно руската граница и отива в руско село....даже не е смешно.кой идиот ще повярва?

пеша ли е пресякла границата и била ли е вързана?

границата де факто я няма.сепаратистите изобщо не потдържат границата.които иска ходи натам насам включително и руснаците с танкове и ракетни установки.

Последни новини от гражданската война: Днес 31.01 в гр. Дебалцево в пълно обкръжение от опълченците е 8 хилядна украинска армия, която отчаяно се опитва да пробие обкръжението с танкове и тежка артилерия.

а ти как разбра

Е, как?! Така се говори! На пишлегарите им харесва... На времето в класовете имаш по един простак, който се биеше много. За такъв се намираха клакьори, които му се и мазнеха. Тези същите си останаха лузърите в живота. Като Путин и клакьорите му. Поредният нещастник, влязъл по силата на недоразумение в световната политика, но оказал се негоден.

Болшевиките създадоха държавата Украйна.Преди това не е съществувала. Това е ! Ленин създаде Украйна а Тито Македония. Сепаратисти са Киевските юдеи и американските им роднини чифути.

Каквото е търсила, това е намерила

да кажеш и за ИСУС ХРИСТОС!!!!

Тази не е никакъв пилот. Изгонена е още в първи курс от авиационното у-ще (снимката е от тогава) за лоша дисциплина и дрога. И сама си е признала за извършените от нея убийства.

Айде стига с тези клевети , бе ибрик- Путъо Маринкин. Нямаш и 1 хилядна от куража на тази жена, която се бори за отечеството си. Плъховете тука продажни, изкарвата мръсни стотинки от руското посолство. Не мъже а пу*ки. Пфу, гнус!!!

СМИ: Индия провела испытание баллистической ракеты Агни-5е и това е краварите вече са колене а курвата трябва да бъде обесена!!!!!!!!!!!!!както за журналистите така и за многото от нея избити хора когато е била наемник!!!!!!!!!!!!!!!!!!

за да пишеш в полза на Русия!

хамериканците да си видят собствените наакани потури... колкото до тази 'дама', защо никой не жали за избитите от нея журналисти?

как разбрахте, че тя е убила репортерите, след като тя е летяла на НЕВЪОРЪЖЕН ХЕЛИКОПТЕР?

С логистика от въздуха!

ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ ЗА БЛЯДОВЕТЕ СЕ ЦЕНИ ТОЧНО КОЛКОТО ИСЛЯМИСТИТЕ ГО ЦЕНЯТ. ТАКА, ЧЕ СПОКОЙНО МОЖЕ ДА ПРЕДАВА БОГУ ДУХ!!!

Бе, тази е много "женствена", ба!?

Хайде стига глупости, Когато руски самолет или подводница приближи Англия, Швеция, Хорвегия - се вдига олелия до небето!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Тази - Герой на Украйна е нарушила въздушното пространство на Русия!! Е и какво - да я направят Герой на Русия?????????????? и да я галят с перце? SORRY!!! Не туда попали!!! ВОЕНЕН СЪД И ПАНДИЗ!?!?!?!? C'est la vie, майна.

Как е нарушила, след като е свалена над УКРАЙНА! Когато човек лъже постоянно се оплита в лъжите си!

...затвор и с хуй режим!?.....

....по подразбиране!!!!

Личи си че си импотентен. Точно като Путин. Радвай се, че приличаш на идола ти!

над Русия! ТЯ Е СВАЛЕНА НАД УКРАЙНА И Е ОТВЛЕЧЕНА В РУСИЯ!

Не приятел! Тя не е свалена, а заловена на земята, като член на бандеровски батальон! По едни данни, тя е направила опит да проникне на територията на Русия уж като бежанка! А с какви задачки е била се изяснява! Не само "черните вдовици" от Чечня шетат на руска територия!

Ако Турция окупира южна България или Родопите с аргумента, че те са турски и са дадени на България за временно ползване! И ако Български Военни пилоти се хвърлят в битка с окупатора, но бъдат пленени и съдени от Турция, дали тогава ПРАЗНОГАВИТЕ путелриски слуги в България ще защитавате Турция? Левски също се е борил против окупатора и е съдеи и екзекутиран! Такава е и ситуацията с Украинският военен пилот Надежда Савченко, която ЗАЩИТАВА РОДИНАТА СИ ОТ ОКУПАТОРА!

Или пий усилено хапчета ил,-една примка!Идиот!

Окупатор е тази държава която нахлува с редовна армия в чужда суверенна държава, а досега нито един редовен руски войник не е нахлул в източна Украйна (ако руската армия беше нахлула, войната щеше да приключи за 2-3 дни)

а ти как разбра?значи нормални граждани на 2 града грабват танковете и ракетната артилерия и разкатават маиката на армията на немалка държава?аиде бе!това може само идиот да го повярва.

Савченко,-редка "дура"!И има мерак да изтъргува нещо. .А укрите както винаги жалки! За една "партизанка"има сметка за поне десет души невини дичици от Донбас!

съдбата на българите в Судан не ви ли интересува? Докога ще ни занимавате с тази украинка. Нас българите трябва да ни интересува съдбата на българите. Това е моето скромно мнение!

да изплюе пълната новина! Савченко е отвлечена от руснаци в Русия, а сега ще я съдят, че е минала нелегално! Представяте ли си какво е и първото и "провинение"!

Запада е шарли когато мрат техни журналисти, Когато запада и подкрепяните от него убийци убива сръбски, руски или китайски журналисти, демократичния запад си трае и събитието не е било. Лицемерие и лъжи, това са еврогейските ценности.

не е отишла в русия а те са и дошли в родината!второ:насилствено е изведена от украйна без съдебно решение което е отвличане!трето:русия няма юрисдикция в украйна!някой да ми дойде и в родината и да стреля по мене?айде бе!!!имажмеждународни закони и право!

Настъплението на опълченците прави безпредметен разговора за тази дама.Днес са обкръжили и пленили около 8000 силовици край Дебелцово.Скоро яченюк и пора шенко ще и правят компания.

Нещо се повртаряш с измислиците си. Наистина ли ви плащат, бе? И за какво?

Ха,щяла да умре,ми да умре,голяма работа.

ми умри и ти, червена отрепко.

big_uncle@dir.bg

Глупак...а колко невинни хора са умрели заради нея, това не те интересува, нали?

Доста ясно се вижда,колко демократична и правова държава е Русия.А също и колко руските сепаратисти не са подчинени на Русия.Но както всички комунистически страни,обикновеният човек е просто деденост и няма никакви права.Грозното е че има хора без капка разсъдък и морал,които подкрепят и одобряват цялото комунистическо безумие.Явно основната крепителна единица на комунистическата система,е нискообразования,грешно осведомен,без морал и разсъдък човек.

Може ли да си толкова зле образован. Не мога да повярвам какви неграмотници драскат глупости тук.

За 25 години капитализъм, тотална разруха в образованието, а на тоя капут комунистите му виновни. Вие днес стигнете нивото от времето на комунизма а тогава ми се хвалете, нещастник.

И участие на България в 5 войни. за 25 г.

За какво се борят тези дръскачи?Ще имат ли тези твари спасение?Да станат клиентите на ада,на болести,на прах!

Към пишещите в този форум!!! Вярно е, че както каза вашия Сидеров в парламента, "приятелите му плащат", ама по-тъпа логика от тази на руския съд не бях чула. Ще я съдят за това, че минала раницата нелегално, ама тя се сражавала за Украйна, тя да не е малоумна, да ходи нелегално в Русия, където ще я съдят.

Я по-добре си виж шизофреничното раздвоение. Ем си щипало, а не щипалка, ем пишеш в женски род. Смешни кретени.

Няма нужда да я разстрелват. 20 години, строг тъмничен затвор са предостатъчни. Накрая сама ще се моли да и теглят куршума, ама няма.

в психиатрията под усилена охрана и хапчета. То това не е човек да не говорим за жена. Ако я освободят сама ще иде ра разстрелва жени и деца. И да и докарат за компания Яйцечук и Поросенко може и Турчина след като укрофашистите се предадат.

Много го бива руското правосъдие да се бори с жени - то не бяха ПУСИ РАЙЪТ, не бе Савченко... А кой закри вестника който съобщи, че Путин има син от Алина Кабаева, руската правосъдна система не се интересува. Руското правосъдие е по-гнила ябълка от българското.

с неосъдените просто отвлечени в Гуантанамо по-хубаво ли е? Ако те отвлекат по недоказани обвинения американски "специалисти" и те държат в строг затвор даже и да разберат че не си виновен по добре ли ще ти е?

Американското е още по-добро - там направо разстрелват. Нищо, че с теб е малко дете и нямаш оръжие. Но все пак е някак си по-"демократично", нали?

Ако е толкова гладна да се използват Американските методи за хранене е не през устата разбира се ....... срам ме е да го напиша .

ще и пратят скоро Марципанчо и Яйцеглавия - още месец да почака, те щели да я хранят по тоя метод.

Военен пилот, участва в доброволчески отряд?!? Защо не си е била на работното място или украинските военни пилоти имат работно време пожелание?

Я да вземеш да попиташ руските военни, дето се бият в Украйна на работното си място ли са или не ? а онези, дето превзеха Крим ... те къде бяха ? тази жена е защитавала страната си, за разлика от тях.

Щом е "защитавала" доброволно Да я одрънголничет драгозорно. Няма място за лигавондрене по време на война.

путин го чака същия справедлив болшвишки съд!

Разстрел по бързата процедура и един проблем по-малко.

Да им имам невинноста на украинците,толкова невинни загинаха! Ге могат да си оправят държавата,предизвикаха си сами хаоса.Тази пилотка няма работа в гражданските отношения!

*Не могат...

Такива, като убийцата Савченко, са опасни за обществото и трябва да останат зад решетките.

ЗА БЪЛГАРИЯ! Опитвате се да манипулирате българите в полза на Русия.

Не след дълго мнозинството руснаци ще я "подкрепят" по същия начин.

Не само този боклук Савченко, но и цялата американска хунта в Украйна трябва да бъде съдена в Русия.

Това животно, което няма не само мозък но и съвест, убивайки мирни не въоръжени журналисти, не заслужава никаква пощада! Тя продължава да се държи предизвикателно и грубо! Жена който не познава Любовта а е готова само да убива и да се радва на това...просто не е човек а животно! Подобни "жени" убийци е имало и във Фашистките Концлагери!

Хора, как успявате да отделите лъжливата информация от истинската? Едните казват едно, а другите-друго, третите-трето. "Русия твърди, че тя е пресякла браздата по собствено желание като бежанка", но "според украинските власти Савченко е била отвлечена и е политически затворник", а "САЩ я смятат за заложник". Това са три различни версии. Дезинформацията е пълна! Но накрая лафът "ВЪПРОС НА ГЛЕДНА ТОЧКА, казало кучето и продължило да се ближе под опашката" обяснява всичко. Кой страда от цялата работа? Обикновените хора. Война, кръв и смърт...

А освен това, ако пресметнем ще стигнем до учудващият извод, че е била в "гладна стачка" 49 дена, постижение достойно и за индийски Гуру. На прктика аз съм чувал и чел за хора гладували до 40-тия ден, но 49 дни, това си е вече рекорд и при това без предварително възпитание на организма. Има ли сведущ медик тука във форума да ни осведоми за последствията? Мисля, че известно време след започване на глада се стига до саморазрушаване на органите, придружено със силни болки. Или това е поредната дезинформираща партенка?

Мануел

Едвин Сугарев гладуваше и по дълго