Разбиха мрежа за фалшиви лекарства, произвеждани и у нас

В Румъния беше разбита мрежа за търговия с фалшиви лекарства. Произвеждани са в няколко страни – България, Турция, Гърция, Кипър, Великобритания, Германия.

Обратно в новината

Коментари - Разбиха мрежа за фалшиви лекарства, произвеждани и у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За такова престъпление наказанието трябва да бъде куршум в тила, ма-та ви мръсна!

бързо кажете имената

За такова престъпление в Китай щеше да има смъртни присъди!И то съвсем заслужено!

Докторе, защо протестираш за по-големи заплати, без да се интересуваш от живота и здравето на пациентите си ? Докторе, защо мълчиш когато в България се внасят лекарства различни от европейските ? Докторе, ти знаеш ли каква е разликата между лекарствата, произведени за европейци, и лекарства произведени за българи ? Докторе, знаеш ли каква е разликата между Seloken LP 200 mg и Беталок ЗОК ? http://svejo.net/878410-doktore-zanesh-li-kakvo-e-farmakopeq-

ами много е просто, ама де акъл да се сетиш, никой няма да седне да защитава твоите права

КОИ СА ЛЕКАРСТВАТА И КОЙ ГИ ПРОИЗВЕЖДА? КОЛКО ЩЕ ВИ ПЛАТИ ДА НЕ ОТГОВОРИТЕ НА ВЪПРОСА МИ?

Контрабандата на лекарства се контролира /колкото и да е чудно/ от самите фармацевтични босове! Чрез постоянното повишаване на цените на илачите , те принуждават обикновените хора и пациенти да преминават на фалшификатите ! Много от фалшификатите се произвеждат от същите тези фармацевтични монополисти ! Да ни е честита "демокрацията" със всичките си разновидности !

КОГА ЩЕ Е В ПАНДИЗА?Плевнелиев договаря КОЛУМБИЙСКА фармацевтика?! България ще работи за задълбочаване на отношенията на ЕС с Колумбия. Това е заявил президентът Росен Плевнелиев на среща в централата на ООН с президента на латиноамериканската страна Хуан Мануел Сантос. По време на срещата двамата президенти са отбелязали, че и България, и Колумбия (????!!!!!) са с утвърдени позиции във фармацевтичната промишленост и в производството на генерични лекарства, което улеснява партньорство между български и колумбийски фирми в тази сфера.

И например някои коментари, които са напълно на мястото си относно благата вест: За хероинчето с Афганистан и "Ал-Кайда" и "ИСИЛ" ли преговаряме. От нас - амфети, от тях - кока. Въобще - идилия! С Колумбия правим картелизация и монополизация на световния наркопазар Това означава ли, че ще поевтинее "белото"? Фармация ли му викат вече? "Кокаинфарма" коги ще отвори врати? А ноу-хау ще има ли? Че колумбийците са напред в сферата. Или ще сме само предмостие за европейския пазар. Кой ще е търговското аташе в това начинание, аз за по-подходящ от Боевски не се сещам. Брендо трябва да е главен преговарящ - човекът е завършил медицина (разбира от илачи), добър е в търговията (международен играч е) и вече има силни контакти в Колумбия... Той Брендо може вече и да е приключил първия етап на преговорите. Това сега е само официалната част. Трябва да е вътре Брендо, та затова няма още присъда у нас. Човека има изградени канали за дистрибуция на фармацията. Само завод няма, но ето, президента ще го подкрепи и готово!!! Една кола с повече кока моля! Еееех, тая българо-колумбийска дружба колко млади животи затри и ще затрие.. * Преди поне го криеха ... Преди наистина го криеха. Преди 20 години, през пролетта на 1995 г. написах поредица във в. "Труд", която започваше така:

МаГАрешкииииииии!!!!

Ами светете му маслото! Какво само го сочите с пръст и го псувате?

Искам си и безплатното здравеопазване, чистата храна и природа. Спокойствието. Образователната му система произвеждаща знаещи и можещи Български граждани. Искам пенсионната система с достойните пенсии и да мия носят в къщи както едно време, а не сега да чакам по опашки за мизерното подаяние. Искам да видя отново усмивка по лицата както бе по неговото време. Искам отново да си имаме Българска държава, българска армия....и отново да се раждат дечица - Български дечица. Искам и не на последно място достоен Български държавник начело на родината. Такъв какъвто беше Тато. Родолюбец.

държава, в която нямаше наркомани, или ги знаеха по имена и адреси. държава, в която децата бяха здрави, усмихнати и образовани. държава, в която не си заключвахме входните врати, защото нямаше от кого да се страхуваме. и още много ..

Ами като си ги искаш, излез и воювай за тях! Рискувай си живота, или поне си губи времето и парите за "народни правдини"! Какво само плачеш пред компютъра като вдовица за х..,.? Или, викаш, някой друг да яде боя, а ти само да ползваш завоюваното, а? Да, ама НЯМА МЕРАКЛИИ!

А имената на фирмите?...

ЛИПСВА ЛИ ВИ СИГУРНОСТТА, А? ИСКАХТЕ АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ! АМЕРИКАНСКИ ЦЕННОСТИ! ИМАТЕ ГИ. ЧЕСТИТО! А ГЛАДНИ ЛИ СТЕ? А РОДИТЕЛИТЕ ВИ..КАК СЕ ЧУВСТВАТ? А ДЕЦАТА ВИ? НАРОДЕ???? ДНЕС НЕ Е 10-ТИ НОЕМВРИ, НО НЕКА ПРИПОМНИМ ЗА НЕПОМНЕЩИТЕ, ЧЕ ТОВА Е ДАТАТА ДАЛА СТАРТ НА ОГРАБВАНЕТО ТИ... НА МОРАЛНОТО И МАТЕРИАЛНО ЗАТРИВАНЕ НА НАЦИЯТА! Какъвто и да се опитват сегашните да изкарат Тодор Живков(светло му царство небесно) щом народа го помни с добро, значи си е вършел добре работата. ФАКТ е, че никога през неговото управление народа не е бил докарван до границата на физическото оцеляване, така както ни докараха тези след него...и най-много Бойковците и Дянковците. ФАКТ е, че имахме перфектна социална, здравна, образователна и ценностна система. ФАКТ! НО КОЙ КАКВОТО САМ СИ СТОРЕЛ, НИКОЙ НЕ МОЖЕЛ ДА МУ ГО СТОРИ....ВЯРНО БИЛО!

Непълноценните същества според тази идея нямали право на живот. За обосноваване на тази теория било създадено цяло направление в науката евгениката, която се развивала широко в нацистка Германия. Нейните пропагандатори четели лекции, както в родината, така и в САЩ сред политическите кръгове. След войната евгениката се свързвала с нацизма и за известно време я забравили. Но останала целта на елитарната върхушка да се намали населението на земята. Нацистките учени изчистили биографията си и се прехвърлили за по-спокоен живот в САЩ. Пряката наследница на евгениката е наречена генетика.

А МАРЕШКИ КАТО ВНАСЯ ЛЕКАРСТВА ОТ ИНДИЯ С ИЗТЕКЪЛ СРОК И САМО ГИ ПРЕПАКЕТИРА.

А "синият скорпион, който пробожда рака" да не би да е лекарство? Произвежда се на завод за ветеринарни продукти. Всеки ден десетки пъти се излъчва рекламата. Не е нужно даже да се следят и дебнат, вижте им рекламите и ги приберете.Най-срамната измама е със здравето на хората. В Китай за това получават куршум в главата.

а антибиотиците изследвахте ли ? защото не може да вземаш пет вида антибиотици един след друг без ефект. какво има вътре ? един познат отворил капсулата с антибиотик и вътре имало нещо бяло като нишесте ??

Вярно е! Моята комшийка си купила шоколад и като го отворила, намерила един мармот, който завивал шоколад

Сега,всички дето са ги гепили - като в Китай - на площада и показан растрел. Парите от това - инвестирани във фонд за борба с рака и профилактика на детското здраве. А от нас - затегнат контрол върху тези ,дето /не/осъществяват контрол ,

Това може да стане но в Румъния. Те там Чаушеско го изправиха пред стената а тук ще им се усмихваме само и в шепит ще викаме УУУУУ.

Кажете кои са фалшивите лекарства! За да можем да се предпазим. И алчните производители веднага на съд за геноцид(защото това си е точно така- бавна смърт )И в панделата!!Това е по страшно от всички други престъпление за които пишем тук!

Няма такова нещо. Геноцида си е залегнал в най-новите икономически и политически теории. Не изкривявайте правилната линия. Конкретизиран при нас е в планът Ран-Ът.

Глупак

Най после хванаха някои мръсници отровители,но не са само те.Тябва непрекъснато и агресивно да се мачкат.От години се продават фалшификати и не само проблема е в това че са разредени или пласебо,а това че повечето са с вредни съставки,но евтини,които целенасочено увреждат здравето. А какво да кажем за пилешкото натъпкано с женски хормони за бърз растеж и бърза продажба!А гъбите имат ли вкус,чиста химия!Добавките не се изследват.Оставиха търговците свободно да се разпореждат и ето резултата,морала изчезна и този свободен пазар,уж конкурентен,но не е.Цените не се определя от търсене и предлагане,а от картелните споразумения на производителите!

ПОСОЧЕТЕ БЪЛГАРСКИЯТ ПРОИЗВИДИТЕЛ.....СТИГА НЕДОМЛЪВКИ ЗА ГЛУПАЦИ

Един дето друг един го направи "герой на капиталистическия труд" А бе, нещо "соф..." имаше във името, ама реалния собственик е Делта Сейлс

Посочете всички производители на фалшивите лекарства.

Загубите от схемата се изчисляват за около 3 милиона евро. няколко играчи са взели парче от баницата

когато става въпрос за лекарства цените са по висикипонетри пъти сравнение с наркотиците

На всяка манджа сме меродия. На какво ли не сме специалисти!!! сега произвеждаме и лекарства - браво на талантлинвият народ!

Трябва да се обяви поименно Лекарството и Болниците. Много Хора умряха от РАК в БГ и Турция Болници през последните 10 години ,трябва в Памет на тези Страдалци да има осъдени .

Никога няма да ги кажат !!!!!!!!!!!

A трянва!Tpябва да бъдат линчувани фалшификаторите!

Какви лекарства бе, хора?! Вчера ми сложиха холтер ( да ми записва сърдечната дейност за 24 ч.) Отивам днес при доктора, той ми вика, че батериите спряли и нищо не е отчетено. Да ида да си купя нови :)))) Да отида и ЕКГ да си купя......

ЗАЩО Е РАЗКРИТО В РУМЪНИЯ А ДА МИНАТ НА ТАМ СА МИНАЛИ ПРЕЗ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАНИЦИ ДО КОГА С ТЕЗИ ДАЛАВЕРИ !

Лекарства взимай само в краен случай, защото е много по- вероятно да те убият отколкото да ти помогнат

няма да допуснем никой да умре без лекарска помощ

бъди коректен,лекаря не произвежда лекарства,може би и той се чуди защо не може да помогне.

кой ти казва кога е краен случай? Врачките ли? Или когато толкова си зле че дори и лекарства не помгат и после казваш - виждаш ли... лекарсвата са оторовни. докато не ги вземах само се влошавах, па сега съм мъртав.... ;))))

Защо не дават имената на лекарствата, а ги крият?!Така не стават ли съучастници на измамниците?Еба ти тъпата държава!

във фалшивата държава фалшивото здравеопазване фалшиво лекува с фалшиви лекарства фалшивите хора

а у нас кое не е фалшиво? даже фалшификатите ни са фалшиви !

че имали нещо фалшиво произведено у нас или по света което да го няма на нашият пазар ?

Цените. Цените на фалшификатите не са фалшиви...

Вече ставам луд фен на румънскато законодателство и полиция! Ееех поне малко да приличаше нашето на тяхното...

Сигурно същите "лекарства" се продават и у нас, но тук никой не разбива мрежите им за разпространение... А може би на Марешки..., но казва ли ти някой?

А хомеопатичните "лекарства" съдържат същото - вода и захар. Защо не арестуват производителите им? Защото измамата им е напълно законна! Хомеопатичните лекарства (които представляват просто захар или други вещества, нямащи никакъв ефект) са напълно законни според законите на повечето уж цивилизовани държави.

Ако се просветиш малко ще знаеш, че хомеопатичните средства не са лекарства. Не са минали цялата процедура заедно с клиничните изпитания за да получат регистрация като лекарства. Водят се хранителни добавки и отговорността за приемането им се е изцяло за сметка на ползващия ги.

Сега гледам какво пише на опаковката - "хомеопатичен лекарствен продукт". Пише също: "Това лекарство се отпуска без лекарско предписание.". Тоест това е "лекарство", а не "хранителна добавка".

Статията си противоречи: "Активната съставка може да не е пречистена или да е в друга концентрация." "съдържали вода" Кое е вярното? Съдържали са вода или активната съставка "може" да не е пречистена (а може всичко да и е наред)? Май става въпрос за това, че са произвеждали "генерични" лекарства без да са си платили на правоносителите законния рекет. А на охлоса (простолюдието) казват, че лекарствата съдържали вода - били "фалшиви". Обърнете внимание как наричат "фалшиви" лекарствата, които съдържат същата активна съставка, но просто не са произведени с разрешението на правоносителя (не е платено на правоносителя, който е патентовал лекарството). Тоест става въпрос за "интелектуални права", а не за фалшиви лекарства.

Има противоречия,но и много лекарства се произвеждат с химически състав според листовката ,който е еднакъв с този на друг оригинал,но под друго наименование,а съдържанието фалшификат!Така заблуждават и лекарите които ги изписват. Освен това в мрежата може да продават лекарства уж произведени от определена фирма,а всъщност неин фалшификат,вкаран нелегално!

Фалшиви били лекарствата... Боже, боже, то всичко ни е фалшиво... и държавата, и управниците, и магазините, и стоките... ама на кой му пука? !!! Пука им на ... печелившите! и това не сме аз и ти, или тоя и оня! печеливши са тези които печелят отдавна. И се нуждаят от слаба държава и болен народ. И колкото по скъпи лекарствата - толкова по печеливша кликата. Така че не се сърдете на фалшификаторите на лекарства - погледнете на фалшификаторите на политика, фалшификаторите на държава, фалшификаторите на живота - тогава може би Ще Видим че... в тази фалшива държава, фалшивите лекарства са си точно на мястото!!!

Изобщо не са си на мястото фалшивите лекарства!Това е върха на айзберга и не е от вчера!Не може на хора с ниски доходи и не само доходите да бъдат малтретирани и уморявани с лекарства,за да си пълнят гушите единици!Те са за елекрическия стол!

Нещо не разбрах - кой е за стола? Този който е с ниски доходи, или единиците, които си пълнят гушите?

humfry

Ако това беше Китай, всички щяха да увиснат по бързата процедура.

Абе, що за изроди!!!!!! Оня ден внесоха 13 тона моркови с пестициди, днес - фалшиви лекарства. Я, им кажете имената на тия изроди, че да ги кълнем всеки ден. Цялата им рода да изсъхне! Да се задавят с тия пари!

И когато умират тези изроди и народа си пише каквото чувства, влизат техни хора да пишат - Как може да сте такива бездушни не съчувствате за кончината еди кой си уважаван в колонията бГ, а всъщност масов убиец на бг

humfry

Капитала и алчността граници не познават. Така дойде проституцията, така дойде и наркоманията, така идва и всичко "хубаво".

humfry

А щом в България се произвеждат фалшиви лекарства, то дали се и продават? Дали България по подобие на гриповете и други болести, които виреят в съседните държави, но прескачат нашата, и този път е пропусната? Ами какво да кажем за добавките, които доколкото знам буквално не подлежат на никакъв контрол?

Добавките подлежат на символичен контрол.Агенцията не прави собствен контрол,а приема изследвания проведени в лаборатории на производителя и кратки (за около 10 дни)уж проверки на добавките в болници,което е ала-бала на т.н. добавки,които хората пият и като лекарства,имайки предвид рекламата!А фалшиви лекарства се продават и в БГ,има и от внос!

Хвала на такива евроценности.

това са балканценности и китай. не евро ценности. как па като видите нещо лошо и веднага го преписвате на европа.

Не знаех , Великобритания и Германия са завладени от Балканските ценности !

И къде точно в България се произвеждат тези лекарства? А ако не бяха ги усетили румънците,какво?

Вярно че не пишат лекарствата, но пишат че са големи вериги от аптеки. Вярно, там са малко по-евтини. Сега разбрахте ли защо?

мдаа. и сега сеги да се сети за веригите аптеки. подсказмам: те са и и производители.

тези вериги имат и собствени складове!

И разбира се, медиите няма да напишат имената на фалшивите лекарства.

не знаете ли кои са фалшификаторире? На генериците в Бг? Имам поне 2 предложения и няколко имена.

За болните от рак е лошо. Но тези, които само са диагностицирани, а ги лекуват за всеки случай е спасение от излишното вливане на химия. В лекарство за диабет да нахакат глюкоза, направо е садизъм.

Проклети да са фалшификаторите и търговците на лекарства с явно съмнителен произход! Заради такова фалшиво лекарство за понижаване на кръвно налягане, майка ми получи инсулт, въпреки че редовно си приемаше лекарството по лекарско предписание. И после се оказа фалшива била цялата партида от това лекарство.

Така е, не е изолиран случай,имаше и още има такива партиди,но лекарите трудно сменят лекарства,защото инструкцията е добра и се правят че не са чували за фалшиви лекарства!Вместо да се понижава,кръвното се повишава или се задържа на високи нива въпреки лекарствата!Това са убийци на хора!

И кое беше това лекарство?

Как е възможно бг народ да е родил толкова много изроди?! Ненапразно изчезваме и вече нямаме държава.

Не е българският народ а атеизма, наложен от комунистите защото те могат да виреят в оскотяло общество без високи морални стандарти. Явно го постигнаха. Европа е следващата.

humfry

Морала е чужд за капитала.

Не само атеизма. На запад официално никой не им е забранил религията,а те са същите изроди безбожни. Нали нашите от тях се научиха на всичко.

Доживотна присъда без право на обжалване ! Да Крадеш пари от Тежко Болни хора ,докато ги лъжеш ,че ги лекуваш а Всъщност ги Убиваш........ .......е МНОГО Тежко Престъпление и заслужава най-Тежкото Наказание !!!

Фалшива държава, фалшиви политици, фалшив народ, фалшиви лекарства... само мафията е истинска!

Отвратителни пиявици фалшификаторите на лекарства,имунизирани от морал и непризнаващи ценността на човешкия живот,само и само да печелят на гърба на страданието на хората и ущърб на него!Я да чуем къде в България са произвеждани и дали са само за тези заболявания,защото има и за много други, заболявания фалшиви,особена за кръвно налягане!Продължавайте да ги арестувате и търсете!Не са само те!Това е лекарствена мафия,и трябва да бъде унищожена от корен!

Кой ги произвежда у нас?Или румънците не ни казват за да не го предупредим.