ДАНС удари трафик с антики, претърсен е музеят на Божков

Пресечена е дейността на международна престъпна група на много високо ниво, в която участват българи и чужденци, съобщи ДАНС. Проверен е музеят на Васил Божков.

Обратно в новината

Коментари - ДАНС удари трафик с антики, претърсен е музеят на Божков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От едни крадци ще отидат в ръцете на други такива!

Абе, dir.bg от 1997 сте ми първа страница ,но официално се отказвам от вас!!!!

отговора е автоматичен ! настроен по думи или наречия!

Що ми се струва, че когато държавните органи действат по-възпитано и интелигентном някои хоря не ги разбират тези знаци. Аз предлагам ако това продължава да, да се пусне едно пространно съобщение насочено към българските граждани за това как е създаден този музей, какеи хора са свързани с него, какви неща има вътре, дали спазва закона и т.н. :)

Няма какво да се разбира. Проверката е факт и компетентните органи са сезирани и си вършат работата. А тези хубавини които Божидар Димитров толкова много ги хвали, дали се сещате откъде са взети ??? ;) Айде хейтърите малко по улево а....да не излезнат други апетитини факти, нека прокуратурата си върши работата....

Дали ДАНС е "проверявал" музея на ВБ или е отишъл да се наслади на колекцията,ще се разбере по-късно,уви!

ДАНС кога ще проверява ББ?

Абе вие всички внимавайте, защото по сегашния закон всичко, по-старо от 70 години е антика. Дори и радиото и менците, останали от баба ви. И нямате право да го продавате, ако специалист на ченгетата не се произнесе, че това не е ценно за България. Иначе ви правят една показна акция - и чао. Оставате си без вещта, дори и да покажете документ, че сте я купили. А това е показна акция за сплашване - някой е искал да си попълни колекцията за сметка на някой друг.

точно, така е. И почна се - когато ББ дойде, акциите стартираха за да се наместят някои видни хорица в едни определени ниши - щото то друго за крадене не остана: разграби се кво-що бе останало след 90-а, реална икономика в момента няма, която да създава нещо за крадене и остана само това, което е скрито в земята. Че нали е в това замисъла като дойдеш на власт - да си краднеш, а при тея сегашните прошка няма. Ей в земята бъркаме да краднем!

А тоя престъпник от къде има толкова много пари, че да купува и продава ценности?Някой проверил ли му е първоначалния капитал КРАДЕЦА НА НАРОДНА ПАРА ВАСИЛ БОЖКОВ-ДЕТО НЕ МУ Е ЯСЕН БИЗНЕСА КАК ТОЧНО е започнал крадливо бандитския си бизнес кой му е спонсора и ква е идеята?СЪД И ПРОКУРАТУРА РАЗСЛЕДВАНЕ НА ВАСИЛ БОЖКОВ АКО СЕ ДОКАЖЕ да му се отнемат имотите в полза на държавата и ОН ДА СЕ ПРАТИ ДИРЕКТНО В ЗАТВОРА ТАМ КЪДЕТО Е МЯСТОТО НА МУЛТИМИЛИОНЕРИТЕ ПРЕУСПЕЛИТЕ КРАДЦИ НА НАРОДНА ПАРА!

Cherepat si e bg don korleone otvsiakade.ima napazaruvani politici na kilogram.ne moje da mu se otreche i che e dosta inteligenten chovek dokolkoto znám e sas nauchna titla po matematika.moje da poznaete koi sa Istinski golemite ribi po tova che za tiah ne se govori i pishe nikade.cherepat go spomenavat vednaj na deset godini a toi e nai-bogatiat i vliatelen balgarin.taka da go osvetliavat i to po delikaten vapros kato kolekciata mu...iavno stava neshto i tova neshto idva skoro sled vizitata na Keri.

Браво ГЕРБ, Бог с вами!

Дете наивно,живота не познаваш...

На др.Путин хората не трябва да са под чадър.Всички са равни пред закона.Така и Божков.

Службите не трябва да се пипат в момента, защото е налице работеща инерция по всички линии..и в МВР и в ДАНС, на фона на тази влошена среда за сигурност, ще е кощунство да се разместват работещи структури. Но може да е всичко, но е време след тези проверки да се остави негативизма настрана и частния сектор и държавата да намерят обща стратегия за опазването на културното ни наследство.

Няма табута, няма забрани.И Васил Божков може да бъде проверяван и арестуван ако трябва.

Аа имало държава , а.Само така , почвайте ги наред.Стига са живели като царе.

Щом падна забраната за коментар от медии и обиск от ДАНС на Васил Божков , пазен като зеница на око от Русия значи в България става нещо положително.

Пеевски в сравнение с Божков е едно хлапе.Божков е мастит олигарх, свързан пряко с Русия и нейните фирми , банки и интереси тук.Капиталите му са натрупани включително и с помоща на Орешарски, неговия слуга.

ДАНС да ми седнат на хуя

И ти скоро на тоя на ДАНС.Записан си кой си.

Чакай скоро призовка от ДАНС да се уточни кой на кого ще сяда.

Посегнахте на най-милото на др.Путин в България преди Сергей, Доган,Волен и Бареков.

Ако се поразнищи лицето Васил Божков ще излязат интересни новини.Орешарски винаги му е бил като значка на ревера.И досега си я носи.

Ей ДИР нали знаете , че Васил Божков е свещенна крава и тема табу, забранена от др.Путин.Как смеете да споменавате името олигарско.

това не е работа на ДАНС а на криминална полиция. ДАНС да започне да си върши работата, а именно да доказва в съда връзките и вината на продажните ни политици.

Каква криминална полиция бе хахахахахаха ти току що каза най-големия виц :) Ейййй аман от дървени философи ...

Още един руски, водещ се за български олигарх, подчинен на Путин.Това е Васил Божков.Какъвто беше и Илия Павлов.

те черепа дали са го проверили, един господ знае, но едно е вярно: от магурата на бизнесмен не се става честно

дали операцията е добра, ще видим накрая, когато, ако има влезли в сила присъди... но не можем да не си зададем поне два въпроса:1)Защо досега МВР не направи нищо по въпроса?;2)Къде трябва да е ДАНС - във или извън МВР?

на Васил Божков, Боян Радев, Божидар Димитров....още да изброявам ли. Тези хора, господа, не спят спокойно, нещо против да имате??

Пропуснал си Димитър Иванов-Митьо Гестапото.

Всичко, що се открие на българска земя е собственост на Българската държава, щом дедо ти не го е създал и не ти го е завещал!!!Това е!

Притежателите на "специализирана литература" да внимават - може да им конфискуват книгите със снимки на антики... Напомням, че притежаването на металдетектори е напълно легално, както и ползването им и лиценз или разрешение за тяхното ползване не се изисква (ако се извършва извън специалните зони - археологически обекти и други). В статията се внушава, че едва ли не компютрите, книгите и металдетекторите са нещо незаконно.

Всички знаят какво се случва, но никой не иска да вземе мерки. Вече над 20 години поголовно се разкопава от иманяри едно уникално Римско находище - Рациария, но всички си затварят очите, защото това е "територия на Черепа и Гестапото". Вместо държавата да инвестира дребни пари и да възстанови това уникално място, попълваме частните колекции на група олигарси...

поне човека ги пазеше..

Занимават ни с глупости след като самите ДСари и ДАНСаджии ограбиха милиарди от КТБ!!!

Според мен, всеки който открие антика трябва да има право да си я задържи. Той трябва да е длъжен да я обяви; да няма право да я продава на чужди граждани и да носи наказателна отговорност за съхранямането й. Също антиката при никакви обстоятелства, освен участие в изложби, не трябва да напуска страната.

сети се мара да се обара, уважаеми другари от данс - при това не го казвам аз - българският народ го е казал - и то даже, когато е нямало топла вода - колко са тези милиардери - "бизнесмени "в бг - броят се само с пръстите на едната ръка, така че ако имате желание и правомощия, отдавна да сте ги разбишкали - пак има нещо гнило и то не в дания

Господине жалко, че има много хора като Вас, но моля Ви не се отъждествявайте с българския народ, защото той в по-голямата мси част не е страхливец като Вас. Вижте първо личния си пример и принос и после коментирайте хората, които се опитват да оправят нещата в една ужасна обстановка, трупана с десетилетия.

А черепа къде е? Ако не е в пандиза, не ме будалкайте. А освен това, сред престъпленията на В.Б. описаното е от скромните.

Най-после и Черепа да пипнат.Той си имаше личен премиер-Орешарски.

Брей! Голяма злоба и завист лъха от всички коментари. Лъха та вони! Проблемът не е че някой си имал колекция от антики. Проблемът е че тези които ги имат са грешните личности. А това вече е проблем на ръководещите и отговарящите за това да не се случва. Ето това е истинския проблем и за това са виновни лично коментиращите заедно със всички сеирджии.

А сега сигурно премиерът е твой личен.

Не е вярно.Божо Димитров каза,че Черепа е патриот,който опазва тия ценности да не бъдат откраднати.Но не каза колко му плаща Черепа за да говори така.

Антиките на Божков са от баба му, а картините на Боян Радев от дядо му.

ченгетата да идат на гости на тодор пеев "паричката" от казанлак и да видят какво се казва иманяр и какви антични богатствтва има.

Хайде тролчета защитавайте вашите мили бивши и настящи съпартийци,другари,съмишленици и тн. и тн. до края на вашта партия а грешка как беше до края на света

Излагаш се,откога иманярите имат партия,бе чукундур!Операцията е на ДАНС,не е на митниците,откъдето преминават антиките!

Да не ги е дал на сват си Софиянски.

От къде ли ги има тези антики др.Божков.Може би пра пра пра дядо му е бил иманяр и му ги е завещал.

В света на бизнеса е норамално-голямата и висока печалба винаги е съпроводена със риск!В този случай рискът е ,че са притеснени и хванати от българските сужби-какво да се прави лесно няма никъде както има една мъдрост на Wall street-алчността и срахът не са добри съветници,сигурна печалба няма никъде!

- Иззети са множество металдетектори, включително и специфични георадарни системи за прецизно проучване на земните пластове в пълен комплект с пулт за управление и прилежащи антенни устройства, уреди за почистване на артефакти, везни, класьори с множество снимки на ДКЦ, каталози на аукционни къщи, специализирана литература, документи и фактури, свързани с търговия и трафик с движими културни ценности, които предстои да бъдат проверявани за автентичност. - Пълен смях - дотук нищо незаконно, а с какво са свързани е недоказуемо ! След 2 години са осъдили България в Страсбург за 10 000 лева неимуществени вреди ;) Иначе схемата е елементарна (възможно само в България) - тук се намират ценностите, после се продават на посредник, който ги изнася за Австрия или Германия чрез дипломатическа поща, пускат се от името на немски гражданин на търг (там е законно) , след това се купуват от посредника, той ги внася с фактура ЗАКОННО вече в България и ги продава на който си иска. Всички големи колекционери отдавна са си фактурирали абсолютно всичко ;)

.... извършена е проверка......А дали е извършен обиск,шматароци ниедни?

Обиск се извършва на лице не на помещения. Първо. И второ я си представи, че е е имало и претърсване ама такива лумпени като тебе не заслужават да знаят. Точно заради ей таквиз като "тъгата" години наред до сградата на г-н Божков кола не смееше да спре. "Помиярите" на българското общество са хората, които се опитват да критикуват, без да знаят и да имат капацитета за това и без никога с нищо да не са допринесли .......Браво на бившите колеги. Найстина г-н Божков вече до голяма степен е легален колекционер и ще им е много трудно, но действията им заслужават похвала. А да питат тези другите...дето толкова години не си мръднаха пръстта, защо преди не са правени "обиски" . Браво колеги.

Ама верно си смешник....обиск само на лице.....малоумни халюцинации.Пише се...... бе извършен обиск ва помещение състоящо се от....,собственост на...... в тежово присъствие... и т.н.Ама ти бивш от тях ли си,бе?Затова сме на такова дередже.

Браво на ДАНС - добре свършена работа

Черепа е Честен Частник с добро минало. Ще се измъкне и тоя път. Хазартът е с най-ниски данъци, за разлика от учебниците и книгите.