Ненчев: НАТО ще има център в София, няма да има база в Шабла

Николай Ненчев заяви, че се предвижда структура на НАТО за командване и управление да има в София. Алиансът няма да изгражда военна база в Шабла.

Обратно в новината

Коментари - Ненчев: НАТО ще има център в София, няма да има база в Шабла | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цар Борис е отказал на Хитлер да изпрати български войници на източния фронт, с което е заплатил с живота си....а сега вижте какво става....командни центрове....координационни....готви се дислоциране на бойна техника....

Омерзен съ от лицемерието на някои от седерастите, които горяха книгите му, а сега леят крокодилски сълзи.

ПЕТИЦИЯ ПРОТИВ СТРОЕЖА НА КОМАНДЕН ЦЕНТЪР(ЩАБ) НА НАТО НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ link

Щом сме във нато значи може всякакви оръжия да бъдът дислоцирани в България.Освен танкове самолети и каквото намерят за добре.Русия води завоевателна война в Украйна и нпотъпква всякакви договори и сспоразумения.Трябва да сме защитени от евентуална агресия или провокация.

Аз говоря за американците. Те какво правят по цял свят? Защо се месят инападат суверенни даржави. Я ми припомнете къде са се намесили и са настанали мир и любов. Нали ние си имаме армия. Още повече сме заобиколени от страни от Нато. И като говорим за Агресора Русия нещо не се чува вече за сваления самолет. Не се чу и за изгорелите 40 или повече човека в киното, но са другото медиите тръбят като за световно!

Русия НЕ ВОДИ ВОЙНА. Войната е гражданска в Украйна.Тя се води между държавата Новорусия и украинската хунта

ТЕЗИ ИЗБРАНИ ЗА ЧЕТЕНЕ ОТ НАШИТЕ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ ЛИ СА ИЗБРАНИ! НАПИСАНИ СА ОТ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ОТ НАШИЯ НОВ ПО-ГОЛЯМ БРАТ!!! ПРЕВРАТЪТ В КИЕВ ОТ РУСНАЦИТЕ ЛИ БЕШЕ НАПРАВЕН? Я ПАК СИ ПОМИСЛЕТЕ!!!

С една дума - вън бандитите от България - нито съм ги канил, нито са ми приятни!Къде са щатите, къде е България?Какво онази ми работа търсят тук?

Защо се спуска от горе изграждане на НОВ Военен Център на НАТО - САЩ у нас? За да обеднеем още повече и да вземем поредния "ЗАЕМ" от МВФ както послушно Борисов и ГЕРБ направиха? За Агресия може да се говори само ако се видят стотиците Военни "Съветници" на САЩ - НАТО в Киев, от където директно дърпат конците на Конфликта с Новорус! Наемниците от НАТО - САЩ изпратени да воюват с Новорус били "ДОБРОВОЛЦИ"?! Те подпомагат Неонацистките Бандеровски банди, създадени в Лагерите на Нато в Полша и Латвия!НАТО НИКОГА НЕ Е БИЛ Отбранителен Военен Блок! НАТО си отива! Няма смисъл от НАТО след падането на Варшавския Договор и разпада на СССР! Самия факт, че няколко страни членки на НАТО се отказаха от скъпите и не ефективни "Нови" изтребители на САЩ от "5"-то поколение говори ясно за какво става въпрос!

Най-голямото "посолство" на САЩ на Балканите бе построено у нас в София! То е огромен център! Може да поеме над 3000 души военни пехотинци!! От още по-голям Военен "Команден" "Център" ли има нужда НАТО ? Или това е претекст за разполагането на още военни на САЩ и ЦРУ на нашата територия? Или може би ги е страх, че скоро ще загубят и София и България като съюзник? Защото страните от бившия Източен блок вече започнаха да се дистанцират от политиката на Америка , ЕС и т.нар. "Защитен Блок" - НАТО!

Ясно, пак нещо крият от нас... уж решено, пък нерешено ... пък то подписано, ама то от предишните, а не по-предишните... не бе, само питане... ма тя не била мобилизация, най ми била проверка ... Дрън, дрън, тинтири - минтири, ала-бала, абра-кадабра ...

Преди повече от 700год. Османските войски са ползва и като наемни от Византийците, после идва време на мир и войниците остават гладни.... Следствието е 500 год 'РОБСТВО' Помислете си ако случайно дойде мир на земята, какво ли ще правят НАТО-вските войски....

България е член на НАТО и няма нищо по естествено от това да има Натовски войници на нейна територия......Още повече в контекста на новата руска агресия в Украйна!!! Родината отдавна не е сателит на русия,запомнете го най-сетне!!!

ХАХ, Защо тогава не се държат като приятели, защо фалира фирмата която им строи лагера, защо си носят сами храна от вън а не ядат наша, защо продължават да трупат връзки само с циганите. Защо НАТО-вските войски в България не са български, а нашите са в Авганистан и ИРАК, и в Сърбия...

За Агресия може да се говори само ако се видят стотиците Военни "Съветници" на САЩ - НАТО в Киев, от където директно дърпат конците на Конфликта с Новорус! Наемниците от НАТО - САЩ изпратени да воюват с Новорус били "ДОБРОВОЛЦИ"?! Те подпомагат Неонацистките Бандеровски банди, създадени в Лагерите на Нато в Полша и Латвия!НАТО НИКОГА НЕ Е БИЛ Отбранителен Военен Блок! НАТО си отива! Няма смисъл от НАТО след падането на Варшавския Договор и разпада на СССР! Самия факт, че няколко страни членки на НАТО се отказаха от скъпите и не ефективни "Нови" изтребители на САЩ от "5"-то поколение говори ясно за какво става въпрос!

е член на НАТО и няма нищо по естествено от това да има Натовски войници на нейна територия......" и за това унищожихте собствената си армия, та да не е трън в задника на тия войски.

СТИГА ГЛУПОСТИ!!!! СТАВА ДУМА ЗА АМЕРИКАНСКИ ТАНКОВЕ! КАКВО ЩЕ ТЪРСЯТ ТУК! ТАМ КЪДЕТО СА ВЛЕЗЛИ АМЕРИКАНЦИ НАСТАВА АНАРХИЯ- ИРАК, ЛИБИЯ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СЪЗДАДЕНАТА ОТ ТЯХ ИСЛЯМИСТКА ДЪРЖАВА! ВЕДНАГА ЩЕ СТАНЕМ ПРИТЕГАТЕЛНА СИЛА ЗА ВСЯКАКВИ ТЕРОРИСТИ И ИСЛЯМИСТИ! СТИГА СА НИ ЛЪГАЛИ КАК РУСИЯ Е ЗАПЛАХА ЗА НАС. АМЕРИКАНЦИТЕ НАПРАВИХА ПРЕВРАТА В КИЕВ , НО КАТО ВИДЯХА КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТЪТ РЕВНАХА ДО НЕБЕТО.

Като се замисля, Руски военни идваха на времето и ни даваха съвети, но никога е нямало ЛАГЕРИ за обучение на терористи - пардон ХАТО-вски войски....

Разни хора - разни идеали, поздрав за всички, независимо от позициите им. "Защо се обаждаш, защо не си мълчиш; теб какво ти влиза в работата, че този бил подлец, па оня бил крадец, па Бяла Слатина туй, па 17 ноемврий онуй, па султанско благоволение нам-що-си, па търговски договор нам-какво-си Твоя работа ли е това? Криво-право, мълчи си. Преструвай се, че нищо не виждаш, и кога да е, хората ще те оценят, ще видят, че си кротко момче, че си челяк за работа, ами как! Па спечелиш ли веднаж доверието накриви си калпака: няма да усетиш даже как ще ти тръгне работата наред. Па да видиш тогава чест, да видиш почести Сега, да се изискваше за това някакъв труд или някакъв кой знай какъв ум хайде де; а пък то нищо бре, чедо, нищичко не се изисква: стига ти само да си посвиеш опашчицата и да гледаш на всичко през пръсти. Ама ще речеш: безобразия се вършат; нека се вършат, теб какво ти е? Мъ-ъ-ълчи си, па си гледай кефа. Защото и да дрънкаш все едно, няма да оправиш света. Не е ли тъй? Е защо тогава да дразниш и да се смразяваш със силните хора? Аз се чудя как ти досега не си разбрал тази филисофия! Ти видял ли си досега някого да прокопса с опозиция, а? И как не ти омръзна бре, синко, що чудо си изхабил и за какво! За вятър"

на управниците ни ще се пълнят джобовете а нашите панелки ще бъдат обстрелвани щото не пазим неутралитет

Нямаше руски войски до 1989-та в България, но сега ще бъдем окупирани от "приятелски"-те войски на НАТО, защото сме "свободни", "цивилизовани", и окупацията ще ни пази "демокрацията". Да вземем пример от гърците и да изгоним тези "благодетели" .

Нямало Съветски войски във България?!?!?! Ти ако тогава още не си бил роден,ние по-възрастните помним добре!!! Съветски ракети имаше по цялото крайбрежие на Черно Море....Около София също беше пълно със съветски военни подземни бази........

та триеш това което те опровергава и не ти изнася или си негов интимен приятел?

В едно демократично общество подобни решения като влизане в НАТО, влизане в ЕС, разполагане на чужди командни центрове и бази на територията на страната СЕ ГЛАСУВАТ НА РЕФЕРЕНДУМ. Факт е, обаче, че имаме само откровена имитация на демокрация, имитация на пазарна икономика, имитация на човешки права, имитация на интегриране на малцинствата и т.н. и т.н. Хубавото е, че на лъжата краката са къси и истината прозира все по-ясно и за повече хора. Лошото е, колкото по-ясна става истината, толкова по-недемократични методи влизат в употреба в Украина например, а тя е първата...

Няма как неутралитет да ни спаси! Ако някой си въобразява, че терористът путлер не е алчен за чужда земя войнолюбец и той никога, ама никога, няма да посегне на България дори при положение,че рф е подписала Договор за постоянен неутралитет, значи е поредният инфантил, когото всеки може да лъже винаги и по всяко време! Докато не пукне руският терорист, военната опасност за България си остава. За това е добре да имаме военен съюз зад гърба ни, ако руснака изкрейзи.

Тъпи ми управляващи ,не ви ли е ясно-само НЕУТРАЛИТЕТ ще ни спаси.И какви ангажименти поемате без санкциите на НС.РЕФЕРЕНДУМ и ще видите колко ви подкрепя народът.

Каква глупава опорна точка?!Путин с анексията на Крим и войната с Украйна показа,че нарушава и договорите които е подписал като гарант на териториалната цялост на Украйна.Само членството на България в NATO и в Европа ни спасява поне териториално от Русия.

Истината е, че България не може да се защитава сама срещу никого. НАТО се подготвят ако стане нужда да ни защитават. Все пак са задължени по договор.

"Нужда" може да стане САМО ако САЩ и НАТО продължат със своите гадни военни игрички. Казано с други думи: НАТО ни пази от идиотщините на НАТО ...

А ако путлер прати "зелени човечета" във Варна и Бургас, това какво е? Не е агресия СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ, така ли? Българите да си стоим и да си мълчим, докато руснаците ни окупират, така ли? Вие нормални ли сте???????????????????

НЕ мога да повярвам,наистина ли има още хора като теб, които да вярват на тази лъжа. Че на НАТО или на някой, от тези НАТОВСКИ чиновници му пука за теб!!!

Ще ни защити НАТО,ама друг път,колкото защити Кипър от турското нашествие. Народеееее, не се оставяй да те заблуждават с бла... бла... сладки приказки!!!

НЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ, НЕ НА НАТО, ЛЪЖАТА ВИ Е РАЗКРИТА И ЩЕ БЪДЕТЕ НАКАЗАНИ СКОРО!!! И вие ОТРЕПКИ, КОИТО ГОВОРИТЕ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА, БЕЗ ДА СЕ ДОПИТВАТЕ ДО НЕГО. НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ, И вие и вашите деца, ЩЕ СТРАДАТЕ ТАКА КАКТО СТРАДА ЦЯЛ НАРОД ЗАРАДИ ВАС!!!ДА НА БРАТСКИЯТ СЛАВЯНСКИ НАРОД РУСИЯ

Трябва да се внимава. От център, да се не превърне в епицентър.

Чувайте Дядо ви поп, Чада мои: Днес ни напусна един добър Човек! Един свестен и стойностен Човек! Един от достоен Човек! Един от скромните и велики герои на нашето съвремие! Желю Желев. Човек, без който нашето съществуване щеше да бъде друго. Човек с главна буква! Да забравим дребните ежби помежду си и да сведем глави в знак на почит! Бог да го прости!

Нека стане ясно- само ЕДНА руска ракета, достигнала София, е достатъчна НАТО да счита, че рф АГРЕСИВНО НАПАДА България и цялото НАТО да се изсипе в България. Ако путлер счита, че рф и руската армия могат да победят НАТО- нека пробва да атакува столицата на държава- член на НАТО...

шизофреничка ли сте, само след една ракета София няма да съществува

Ненчев,военен министър на РБългария,кой ще ни пази от най-големите терости в света САЩ и марионетката НАТО?Кой !Постоянно присъствие на НАТО в България -няма да стане !Оставка !

Разполагането на каквато и да било инфраструктура на НАТО в България принуждава Русия да използва тези места като цел на възможен удар в случай на предполагаем сблъсък. Това твърди пред "Правда" руският експерт по Владимир Евсеев - директор на Центъра за военнополитически изследвания. "Смятам, че българското ръководство трябва да преразгледа тази политика, защото е съвсем очевидно, че сигурността на България няма да се укрепи, а ще отслабне. И тук не бих се обнадеждавал от изявлението на САЩ. Достатъчно е България да види примера на Грузия,... още когато през август 2008 г., въпреки многократните обещания, никой не й оказа реална помощ", убеден е Евсеев. "Управляващият елит на България е отгледан от САЩ. Той води изцяло американска външна политика. И тук е съвсем ясно защо България се съгласи с всичко, които й предложиха. Не разбирам какво може да получи България в замяна. Предполагам, че Турция се държи доста по-умно. (Тя отказа на нейна територия да бъде разположен команден център на НАТО - б.р.). България иска да следва примера на Полша. Но този път е грешен най-малкото за това, че поне три самолета с ковчези с полски граждани вече се върнаха в Полша от Украйна, където полските военнослужещи воюваха на страната на Киев. Мисля, че българското ръководство би трябвало да отчете това".

Затова сме в NATO да се браним от агресивната политика на Русия.А разполагането на инфраструктура и оръжия на NATO е начинът по който да се предпазим.

Руският "експерт" по дезинформация да си погледне новата руска военна доктрина и да кажа- ако сащ и всички държави от НАТО бяха решили да посочат, че разширяването на одкб към натовските държави е основна военна опасност за всяка държава- член на ЕС, той- като представител на одкб, как щеше да реагира на това- като с неприятелска държава или ще дава обективни съвети за "опазване" на братските народи на държавите от НАТО?:)

бях войник ротния казваше,че българската армия трябва да издържи само 2 часа на удрите на НАТО от Гърция и Турция,докато дойдат от СССР самолетите. Така ,че винаги е имало насочени ракети към БГ и преди и сега...Споко!

Каква равнина! Каква безгранична степ! Градете градове, издигайте крепости, развъждайте коне, ковете оръжия! Какво исках още да ви кажа? Алцек, отнеси ме на леглото и тичай навън да донесеш десетина копия! Донеси копията на войниците, които вардят портите на аула! Алцек изскочи навън и бързо се върна със сноп копия от дряново дърво с железни остри върхове. Алцек каза хан Кубрат, вземи сега само едно копие и опитай да видим можеш ли го счупи. Младият хански син се усмихна, грабна едно копие, огъна го и то изпращя. Вземи сега всичките на сноп и опитай да видиш можеш ли ги строши, когато са заедно? Алцек грабна всичките копия, опря ги до коляното си, напъна мускулестите си ръце, огъна се цял, пот като град рукна от челото му, ала не можа да ги строши. Видите ли дигна се със светнали очи хан Кубрат, ако разделите България на пет, всеки от вас ще бъде силен, колкото беше силно едното копие. Ако бъдете заедно, никой враг не ще може да ви съкруши. Мъдрият хан полека затвори очи. Слънцето потъна някъде зад равнината. Смъртта слезе невидима, докосна с меките си черни крила шлемовете на петимата коленичили мъже и се наведе за хан Кубратовата душа. Край

Правилно.България е с целият свят/снопа копия/ЕС и NATO.А който се е изолирал с глупава политика и безмислена агресия е сам и лесно ще бъде прекършен.

пинк понк ти е мозъка. гладкоооо... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да де то и втората световна пак тъй, и първата .... уж с всичките уж ... ама все не там

ВСВ Съюза беше във съюз с Америка и Англия.Получи много голяма материална подкрепа.Сега Русия на путин е сама,а политиката му на безсмислена агресия в Украйна и кофронтация с Европа и Америка е достатъчен повод в България да има колкото се може повече високо технологични оръжия на NATO

Истинският християни воюва само за своята вяра, своите близки и своя род. За ни що друго. Нека бъдем достойни християни и Бог да е с нас и осветлява пътищата ни в тези мрачни времена на разбеснелият се сатана.

Абе от братя християни да те е страх.Я виж какво прави Русия с Украйна.Ами ако бяхме извън ЕС и NATO и у нас можеше да бъде същото.

Бъдете убедителни и дайте доказателства. При толкова шпионски спътници за толкова време не са намериха такива, но снимки за спомен на фашистки формирования воюващи срещу хората в източна Украйна има доста. Лъжата не води до нищо добро. А и преди дни главно командващият на украинските формирования каза че няма руски части в Украйна.

Никога опасността не е била толкова близо отколкото сега .САЩ и НАТО разпалиха конфликта в Украйна ,в резултат на което умират хора...американски интереси не защитавам ...ясно!

Войната в Украйна и срещу Украйна беше разпалена и се води от Русия.САЩи NATО нямат нищо общо.Това е путопропагандна демагогия.NATO ни пази.САЩ. са нашият най-могъщ съюзник.Русия на путин е наш и на цяла Европа враг.

Господ да я прости България ! Няма такава държава вече !

до cr..Бог да го прости путин!Да благослови България и NATO!

Трябва да отбележим, че много анализатори и специалисти всъщност съвсем не проспиват действията на Турция и нейната нескрита амбиция да възроди Османската империя в нова, по-нежна версия. Алекс Алексиев е уважаван научен сътрудник в института Хъдсън, дълги години живее в САЩ и е изготвял анализи за ЦРУ и Пентагона. Ето какво казва той по въпроса: - Ние сме малка държава, но ако нямаме борбена, добре тренирана и мотивирана армия и отлично разузнаване ще бъдем поставени в критична ситуация. Държавата е отговорна пред нацията, че сме поставени в ситуация, във военно отношение да сме напълно безпомощни. А идеята, че с Турция сме партньори в рамките на НАТО е просто един мит и звучи направо смешно. В момента за нас съществуват заплахи от страна на Турция. Самият Даудоглу го е казал на всеослушание, че са идвали по нашите земи на коне и ако трябва пак ще дойдат. Какво е това, ако не открита заплаха за бившите роби на Османската империя? Няма никакъв спор, че ако в България се случи кипърския сценарий, в койтопреди тридесет години турски военни извършиха десант, окупираха северната част на Кипър и обявиха Кипърска турска република и до днес непризната от никой. Важно е да се знае, че в Кипър има стратегически много важна английска военна база, а Гърция е член на НАТО, също като нас. Логичния въпрос е Кой е по-важен за НАТО малка България и нейната окаяна армия или Турция бъдещия стълб на Балканите, според САЩ и нейната модерна армия, която е втора по численост в НАТО ( след САЩ) и 9-та по численост в целият свят?

След като ГЕРБ и БОЙКО продадат всичко и няма да има нищо коят ода спре частните фирми да кажат тук не важат българските закони и готово. А който е гледал СКАТ те много отдавна го казват че иде новото робство и Турция иска да стане отново империя. Ама няма ко йда чуе щото същите тия политици получават пари или някакви облаги. ЗА ТАВ БЪЛГАРИНО ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИШ ОТ ТАЯ ЗЕМЯ. Толкова сме тъпи че направо ме е срам, отрвратителен народ сме.

България е член на NATO.Така,че на наша територия може да се разполага всякакво въоражение и техника.Да знае шизото в Кремъл и слугите му тука,че с нас не може да се разпорежда както в Украйна.Ще си счупи зъбите

NATO!

:)

Каква равнина! Каква безгранична степ! Градете градове, издигайте крепости, развъждайте коне, ковете оръжия! Какво исках още да ви кажа? Алцек, отнеси ме на леглото и тичай навън да донесеш десетина копия! Донеси копията на войниците, които вардят портите на аула! Алцек изскочи навън и бързо се върна със сноп копия от дряново дърво с железни остри върхове. Алцек каза хан Кубрат, вземи сега само едно копие и опитай да видим можеш ли го счупи. Младият хански син се усмихна, грабна едно копие, огъна го и то изпращя. Вземи сега всичките на сноп и опитай да видиш можеш ли ги строши, когато са заедно? Алцек грабна всичките копия, опря ги до коляното си, напъна мускулестите си ръце, огъна се цял, пот като град рукна от челото му, ала не можа да ги строши. Видите ли дигна се със светнали очи хан Кубрат, ако разделите България на пет, всеки от вас ще бъде силен, колкото беше силно едното копие. Ако бъдете заедно, никой враг не ще може да ви съкруши. Мъдрият хан полека затвори очи. Слънцето потъна някъде зад равнината. Смъртта слезе невидима, докосна с меките си черни крила шлемовете на петимата коленичили мъже и се наведе за хан Кубратовата душа. Край

България стана член на NATO,вкарана от продажни правителства след 1989 г. без да бъде питан народа чрез референдум, какъвто ще се проведе в Украйна.Така,че на наша територия може да се разполага всякакво въоръжение и техника след като се попита народа чрез референдум, както се практикува в Швейцария.

Какво ли са поискали, освен безвъзмезвдното геополитическо подчинение и безплатните военни бази на наша територия, настоящите ни партньори в НАТО преди да започнем да изповядваме евроатлантически ценности и ние? Според бившия шеф на Пентагона Робърт Гейтс приемането на България и Румъния в НАТО и изграждането на военните бази у нас са били просто ненужна провокация срещу Русия. Това написа в автобиографичната си книга Дълг господин Гейтс. Показателно е, че Румъния е трябвало да съдейства за подобно международно престъпление, за да бъде приета в алианса. Но още по-показателно е, че контролирания от Съединените щати военен алианс очевидно е свързан с мъченията на ЦРУ, след като членството в него е било заслужено със сътрудничество на държавата на американското разузнавателно управление

Бившия ръководител на румънското външно разузнаване в периодът 200-2004 Йоан Талпеш призна пред румънския Adevarul, че за да бъде приета в НАТО страната е трябвало да се съгласи на територията ѝ да бъдaт изградени десетки т.нар. black sites на ЦРУ, включващи и незаконен затвор. Black site е общ термин във военното разузнаване най-просто категоризиращ място, в което се провеждат секретни операции. Поне secret-prison-romaniaдва пъти от територията на България самолет на ЦРУ без обозначения е излетял, за да трансферира незаконно задържани лица към други държави. Според публикувания миналата седмица доклад на Сената за мъченията на ЦРУ поне 119 души са били задържани в незаконни затвори извън САЩ, подобни на тези в Полша и Румъния в нарушение на Женевската конвенция и международното право.

Румъния е трябвало да се съгласи на нейна територия да бъдат изградени незаконни затвори на ЦРУ и страната да допусне през територията ѝ да бъдат транзитирани незаконно задържани лица към трети държави това е било разменната монета за приемането на Румъния в евроатлантическата диаспора, призна бившия ръководител на специалните служби Йоан Талпеш

Знаете ли как се чувствам, г-н бивш генерал? Сякаш турчин е плюл на униформата ми! Сякаш един, български министър-председател поздравява турските войници с Мараба аскер, а нашите нарича кофти материал! Чували ли сте думите чест, дълг, родина? Дали ли сте клетва г-н бивш генерал? Помните ли какви са редовете й? и ако се наложи да дам живота си за нея! Така ли ще дадете живота си, г-н бивш генерал? В редиците на етническата партия? Поне капка срам нямате ли? Или щом напуснете редовете на БА клетвата за вас вече не важи? Можете ли да си представите ген. Наджет Йозел, на избори в родината си, да води листите на партия, защитаваща правата и свободите на българите? Срам ме е г-н бивш генерал, срам ме е от такива като вас! Лично аз се отричам от вас, макар на времето да сте ми бил симпатичен! С това си действие вие предадохте не само хората под пагон, но и народа си, знамето си, дедите си, пред които сте се клел! Мога да напиша още много, но както казах по-горе цапам клавиатурата си заради вас

Г-н бивш генерал, В момента ми е толкова неловко, дори бих казал, че чувствам как цапам клавиатурата си, тъй като пиша на вас (с малко в). Знаете ли чие име носите? Знаете ли поне мъничко от българската ни история? Чували ли сте нещо за цар Симеон Велики? Осъзнавате ли какво направихте? За пари ли г-н бивш генерал, за много ли? Осъзнавате ли, че доверието на обществото към нас, военните и без това последните години е толкова разклатено и с това си действие вие, г-н бивш генерал, хвърлихте такова черно петно на българския пагон, че то никога няма да бъде измито? Този, който беше допреди 1 месец лицето на армията даде задните си части на една етническа партия, чийто интереси дори не искам да коментирам. Виждате ли се редом до онази национална предателка, бореща се за турски учебници в чантите на децата ни? Виждате ли се редом до онзи, всепризнат терорист, борещ се за разцеплението на българските земи, който изрече на глас пред цяла България, че властта била в неговите ръце? Виждате ли се редом до онзи шопар, който дори не знае глагола плаша се, а крещи като обезумял страхува ли ви? и заради, който 1 година не стихнаха протестите пред Народното събрание?

Комунистите не са успели да ни направят 16-та република ама Боко и такива като него, като почнеш от току що умрелия ЖЖ , минеш през Костов, Ф.Димитров, Софиянски, Луджев, Станишев, Доган, Места и много други успяха да ни направите третокласна колония на ЕС и УСА, която се ползва за производство на слуги и проститутки и за сметище на радиоактивни и токсични отпадъци. Не сме народ а МЪРША. Ботев го е казал, ако някой знае все още кой е Ботев! Аре сега пак ревнете за руските форуми и колко сте мислещи софиянци. С г-з не се мисли и г-з глава затрива!

И защо клеветиш Ботев че е руски слуга?Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на общата повинност и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение." -та кое не е вярно което пише Великия Ботев за Русия?

"Не сме народ а МЪРША" -имал в предвид българите предали Родината си на Русия.

Мърша е всеки който предава родината си на когото и да било.И ти си в списъка на мършите.

Гадовете са го измислили хитро. Те знаят , че Русия никога няма да си позволи да стреля по София и ни ползват за жив щит. Това са мръсни човекоподобни. Сега нека кажем , че народ. съд не е нужен и за наште престъпници от правителството

Нищо не знаят колега. Ако знаеха, щяха да са наясно какво ще им се случи като ги набарат Българите в този бордей наричан щаб. Жална им майка. Щаба приключва съществуването си 2 минути след началото на военни действия срещу роднините ни от Русия.

Не е случайно, че партиите в България и техните лидери нямат никакъв спор относно външната политика на страната, защото тя отдавна е подчинена. Лидерите на партиите регулярно се явяват във Вашингтон и Телавив на нещо като очна ставка. За ЕС и НАТО ние сме просто територия, придатък, който трябваше да бъде поставен под контрол, за да се ограничи геополитическото влияние на техния основен опонент Русия. Това мнение днес изказват много руски и западни експерти и високопоставени лица. Поредния човек, който го изказа е бившия шеф на Пентагона и министър на отбраната на САЩ Робърт Гейтс. В своята мемоарна книга Дълг той коментира приемането на държави като България в НАТО и разполагането на американски военни бази на тяхна територия така: Прибързаното включване в НАТО на бившите съветски сателити Унгария, Полша, Чехия, Словакия и балтийските страни беше грешка, пише 71-годишния Гейтс, който е единствения министър на отбраната през мандатите на два поредни американски президенти. Американската договорка с правителствата на Румъния и България за ротация на воении през базите им беше ненужна провокация, смята Гейтс. Опитът да поканим в НАТО Грузия и Украйна дойде в повече (на Москва). Корените на руската империя идват от Киев, така че това беше колосална провокация. Нека сравним това поредно признание от човек като Гейтс с празнословията на предателите, които ни вкараха в НАТО и които се опитват да обяснят унижението да унищожим армията си и да допуснем американските бази на наша територия, както и да отговорят на въпроса: Какво търсят българските военни в Ирак и Афганистан с приказките за евроатлантическо бъдеще и поети ангажименти към нашите партньори. Те изтъргуваха интересите и суверинитета на България срещу тлъсти комисионни.

След като отново САЩ се сринат и никой не би поискал валутата им без покритие, всички нормално мислещи Българи ще станем свидетели на поредният "трансформънс" на родните хамелеони. От силен английски акцент, за секунди ще придобият силен мягкий знак и ще се окаже, че те имат потомствени русофили във семействата си.

Предлагам Другаря Соломон Паси, пръв да нарами пушката и (грях ми на душата), ако може и дечицата си да мобилизира - та да бранят Натовска Майка България от "Руската агресия"...... Не съм комунист, не съм червен, не съм трол, но в този момент ми се иска една Червена армия хубаво да срита задниците на разни Меркели и Джим Кериевци и всякакви еврогейци и подобни смешници, забравили как са ги драли преди 50г. и дали зелена улица на нацистите в Украйна.

Дира пак ли цензура? Какво му е обидното на това, че софиянци не са способни да мислят 30 ми.н. в бъдеще че ме триете. За другото съм съгласен, че е малко обидно ама и двете са истина.

Много софиянци можем да мисли не 30 минути напред,а с години напред- за разлика от московчани, които търпят един терорист да ги управлява! Като не сте българин- пишете си в руски форум- чий го дирите тук? Или казвате- Вие сте руски редник- наемник в руската инфовойна в българските форуми?;)

Можете ама не ви личи. И къде намеси московчани. Те са си те, ние сме си ние.

нищо неможе да мислите мислите колкото да се прибирете и да се напапате в къщи

а тука си мислехме , че си в мобилизационния батальон

Че ти не можеш да различиш кръгъл глупак и простак от лидер и вожд...

Ние тая война вече сме я гледали. СССР е от губещата страна. Тоест след 20-30 г. Русия ще ни дава кредити, а САЩ ще са под икономическите санкции на Русия и Китай. Кръговрат.

ВЪН НАТО ОТ БЪЛГАРИЯ, ВЪН НЕНЧЕВ ОТ БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ, ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО ТВЪРДЕ КЪСНО!!! НЕКА ИЗРАЗИМ СВОЯТА ПОЗИЦИЯ НА ПЛОЩАДА, ДОКАТО ОЩЕ МОЖЕМ. НЕ НА ВОЙНА С РУСИЯ.

Марш извън България,натовски отрепки.

Искам да зарадвам всички софиянци. Ако ли не сте ходили в казармата и не сте се интересували от това, как ще се води следващата война искам да напомня, че ракетите с ядрени бойни заряди ще бъдат изстрелвани в минимум 3 серии, всяка през 7-12 минути. Всяка следваща серия, ще съдържа все по-разрушителни ядрени бойни глави. Та, нека всеки софиянец да си сметне, каква е вероятността, че ще бъде изпарен 30 минути след началото на войната. Айде, лека!

Можете да плашите гаргите, но не и софиянци:) Май не сте даже от Левуново:) Лично аз съм доволна, ако в София има команден център на НАТО.

Eй, поне лъжете като хората! Тази информация претърпя какви ли не трансформации - то не беше команден център, то не беше логистичен център, после стана център за обучение, после тренировъчен център...беше във Варна, после в Шабла, накрая - в София (макар че ако го направят във Фикултето, ще е супер)! И всичко това официално е съобщено на журналята! Което, естествено, ме навежда на мисълта, че се опитват да ни метнат на джанката. А и нещо ония 30000 натовски бойци някак си изчезнаха от дневен ред - какво, те ли се уплашиха или на вас нещо ви припари? Както е казал Чандлър - не вярвам на нищо, докато правителството не го отрече официално....

Ненчев, ходи се гръмни, говедо продажно !!!!!!!!!!!!!!!

Не искам хамериканци в Родината си!!! Където стъпят войските им след тях остават смърт и сълзи!! Примери бъл!!!