Делян Добрев иска десеторни глоби за ЕРП

Председателят Комисията по енергетика в НС Делян Добрев настоя глобите за енергодружествата да се увеличат десетократно. Причината е двойните фактури за ток.

Обратно в новината

Коментари - Делян Добрев иска десеторни глоби за ЕРП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква ти десеторна глоба?! Направо да ги гонят от страната и да ги е..ат!

СТИГА С ТЕЗИ СМЕШНИ САНКЦИИИ.БЪЛХА ГИ УХАПАЛА. ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ИЗЕДНИЦИ!!!!

А не е ли, че тези глоби, в крайна сметка се включват в цената на тока като признати разходи и пак ги плаща баба ми.

Токът поскъпна двойно докато глобите им останаха на същото ниво. Дори закъсняват с вдигането на глобите. Предпочитат да ги плащат отколкото да спазват закона. Такива ниски глоби нямат възпитаващ характер. Я как вдигнаха глобите за шофьорите и КАТ са доволни. Ходят като марсианци по проверки на водачи на МПС.

Първата фактура е била за периода 23 ноември 2014 година до 21 декември 2014 година, а втората фактура - 22 декември 2014 до 12 януари 2015 година. Както и да ги броя, все 50 ( ПЕТДЕСЕТ ) дни излизат, но щом Партията казва!

Как с едни и същи хора за 15 дни успяха да обиколят два пъти всички абонати,която дейност нормално със същия персонал я правят за 31 дни ? Това води до два въпроса: - Имат много персонал на който не е уплатнено работното време, плащат заплати и оскапяват цената на услугата / натоварват сметките на потребителите/ - второ - написани са фактурите за два три дни в канцелариите без да се обхождат електромерите. Това не е ли създаване на документи с невярно съдържание ,което е наказуемо по НК ? Прокоратурата да се самосезра!!! ВСИЧКИ АБОМАТИ ЩЕ ПОМОГНАТ ДА СЕ ДОКАЖЕ ,ЧЕ Е ТАКА!!! Виновние да си отвеят присъдата. Подбудителите също .

Това е сметката за ток на една 80 годишна пенсионер,която пети от всичко за да може да преживее от пенсията си: От 23 Ноември до 21 Декември 26.68.в. От 22 Декември до 12 Януари 46.37лв.

Много малко си разказал за твоя пенсионер, а за сирене колко е платил, а за хляб, мляко, яйца? Паржоли купувал ли е последно време, или са много скъпи заради ЕРП-тата. ЕРП-тата са му сложили таван на пенсията, а също така са източили здравната каса, а и най-вероятно определят производствената цена на електроенергията, както и политиката на скапаняците от НЕК и ДКЕВР. Глупаци, вървете по дяволите, в едно с популиските изказвания на тоя Дрисльо делян добрев.

ЕХХ UKA -ГЛУПАВ СИ БЕШЕ ,ГЛУПАВ СИ ,И ГЛУПАВ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ!!

Трябва да си малоумен,за да не знаеш,че парите от МОНОПОЛИТЕ отиват най-горе!Какви глоби,какви 5 лева.Всичко е театър,ама нали народа е прост...най-лесно се управлява....

кви 10 !?... направо да им слагат по две нули отзаде и толкоз

го правет летото. викат, менкаме се, малко ти писахме че си арен човек, но требе са плащат 150- 200 кубика отгоре недописани. и не моето дете е на море , а чуждо некое в чуждо.. меняме водомера, блгодарим, и знаем и аз и те, че догодина пак ша е така. по добре подскажете как да я намерим правдата. по форуми се рових, всичко е отчаяно. закон ли трябва, правителство ли или студени душове... капка по капка, разбира си. писна ми от нагли рекетьори.

некви лицензирани фирми и чужди дори, за проверка на насилието на монополистите? немше ма от 22 до 6, а нот 9 имам фактура с отчетен период от 15 за 210 лв? мани туй, пак съм изхарчил и 8 кубика вода за 12 месец, мерси вик, че не са нормалните 10-12. рекетираха ме преди година за смяна на водомера, ни животни имам , ни градина поливам, трима сме, по цял ден повечето са навън... що да им пащам на дях все данък и да ми се смеят в лицето? кажете фирма, да мери, да провери, докаже и ги осъди за рекета. Тя да вземе парите, но правда неква да има.. за нийде не сме без нея, правдата. ще оскотеем така, без нея, всичките ние.

СИРИЗА предвижда повишаване на минималната заплата от 580 на 751 евро, увеличване на облагаемия минимум на 12 000 евро на година, възстановяване на 13-та пенсия за пенсионери, които получават по-малко от 700 евро, безплатно електричество и продоволствени купони за поне 300 000 домакинства, защита на основното жилище от конфискация при фалит, осигуряване на безплатен достъп до медицински грижи, премахване на акциза върху битовата нафта, увеличаване на броя на ползващите се от осигуровка за безработица.

Такова нещо като "небрежност" няма при монополистите. Всичко е добре преценено за ефективно събиране на пари.

цената на живота във Варна в случая е нормално да има недоволни. Няма как да се оправиш като те поставят на ръба. Транспорт, наеми и т.н. Има неща дето в големия град не може да се спестят. Реално заплатата е средната за страната. Добре е да се съобразява вдигането на тока с вдигането на заплатата - българско правило. Не ща швейцарско. За 10 процента вдигане на ток следва да има поне 5 процента вдигане на заплата. Иначе камъни и дърве.

ЕРП тата трябва да бъдат български и държавни. Енергетиката е стратегически отрасъл и не може да бъде в ръцете на чужди монополисти. Проклети да са царистите начело с урветината Лидия Шулева, който докараха тези чужди крадци срещу тлъсти комисионни разбира се.

ама пак май са натопени ЕРП-тата, а те няма как да компенсират доходите при вдигане цената на тока. Не че не крадат, но големите кражби не са в ЕРПтата а във ВЕИ, НЕК, холдинги, молдинги, продават ток в чужбина без пари, пак на наш гръб. Удобно си траят сега кога народа скача. Виновни нека пак са само ЕРП-тата. Докога?

''УВЕЛИЧАВАТ,.....'' От къде сте сигурни ,че ще бъдат увеличени ? Пишете ,колкото да не заспите !

На катастрофиралия гробарски влак пак му ЕРПтата виновни. Нали знаехме какво ще стане като се вдигне цената на тока. Е стана. Какво се правят на изненадани. Да вдигнат и доходите. Пенсиите не можели, заплатите не можели. Като не можете защо влизате в парламент и правителство. Управлението е за можещи. С 8 милиарда кредити имаме ръст заложен на БВП от 0.8 процента. Китай са у криза и имат 7.4 процента ръст. Като не могат да не се хващат.

Нямало да увеличават цената на тока през януари... Вече всичко трябва да се разбира наобратно- кажат ли да- значи не и обратно!

Какъвто шефа на комисията - такава е и енергетиката !!

Утре обявиха, че идват извънземни и кой колкото пари има, толкова ще го е.ат. В България се очаква ден на всеобщо народно веселие за сметката на олигарски и депутатски рев.

една проста сметка 70 000 абоната по 5лв да ги излаят това са з50 000 лв значи глобите трябва да бадат от 1000000 на горе *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Проблема не е в броя фактури. Пробема е в цената на тока. Служебното правителство на ГЕРБ и Плевнелиев увеличиха цената с 10% и отново рекетираха потребителите, както многократно го направиха в първия мандат. ОСТАВКА!

КОЙ, КОЙ намърда чуждестранните ЕРП-та???

Кобурга ги намърда. Той намърда и Борисов в политиката, направи го генерал. Но това беше между другото, главното беше да се нагуши с имоти.

Какви глоби ? Тези трябва да се ликвидират като ненужни пиявици по веригата на зулумите!

БATKO

И какво като ги глобят бе, некадърник. Нали глобите си ги пишат в сметките на хората след това.

Вдигате глобитее..и...ЕРП-та си ги начисляват в цената -и пак Народа ще ги плати...!?Еее,защо не сте толкова ..умни..бре..!?Изгонете ги тия разпределители,доставчици, прекупвачи, разни ,които изнасят печалбата и им се гарантират завидни печалби.. и нека Държавата да доставя евтин ток на българитеее,бре -не е толкова сложнооо!?Направете нещо умно и полезно за тоя Народ..!!!Бай Тошо не беше толкова учен, но беше по-умен от Вас...!?

Сменици! То аз разбирам да ги глобявате ама парите да се връщат при ощетените, а то какво правите. Глобявате заради ощетени 70 000 домакинства което представлява 98,9% от 300 000-ното население на Варна. Предполагам, че парите отиват в бюджета, а понеже дружеството оперира единствено в североизточна Б-я. и единствения начин да си избие глобите е да натовари отново и отново същите 70 000 сметки. От къде да знаем, че това не е нагласено. Да помпим сметките на Варна и да разпределяме глобите към останалата чазт на Б-я. Този филм го играхте една зима и на Варна и прикипя морето.

Започнах да чета "новината". Като стигнах до: "в района на Варна около 67 хиляди абонати са засегнати," и нещо ме светна,че Добрич е районът на Варна...Защо ли по толкова тънък начин глашатаите не слагат като района на Варна?!?! Можеше да напишат "Района на групировката от ДС ТИМ" (ТИМ - ДС на морските тюлени държи североизточна България почти 50% икономически, Не само с ЕОН, нефт и газ, ЦКБ... /

Колко си жалък ,а като харчеше ток не мислеше.

Отсрочката от 15 дни за втората фактура не върши никаква работа, защото ние не получаваме заплатите си на седмица, а на месец. Тоест след плащането на първата фактура повечето от нас няма да получат някакви други доходи в продължение на месец, при срок за втората до 15 дни след първата.

Заради ЕРП-та паднаха ГЕРБ и сега е времето да видим дали ще започнат да увъртат като лигави пъстърви? ЕРП-та трябва да бъдат глобени за всеки отделен случай. Без освобождение на пазара на енергийните дружества, проблемът няма да намери пазарно решение, което да е най- близко до пазара. Ама ядец! Все ще гледаме бели гълъби като Кадийски , който се е зарил до шията в интресите на разни ВЕИ-та и Плевнелиев, който подкрепя бизнеса на хора, които в някои случаи изглежда не казват колко ток добиват.

Глобите да ги плаща чрез доброволен каторжен труд бандитската пасмина Путака и главатаря и Долен Пидеров ,дето ни докара тая напаст Олигарски,а не да си развява куйрука по вертепите на Монако и Варадеро с крадени народни пари!

Вижда се, че харесваш простия защото си прост!

Увеличаване на глоби е само прах в очите на хората, че се прави нещо. Подобно беше и през 2011/2012, герб увеличаваха тока многократно а също и санкциите а ЕРП си правиха каквото искат. Същото и сега понеже герб очевидно е предния отряд на енергийната мафия, така че 50% увеличение на тока не ни мърда, което беше заявено още през лятото от бойко от САЩ, когато беше на инструктаж.

Привържениците на тъпия сега ще крадат от панелките.

Когато миналата година при същата ситуация защо енерго-про не прави две фактури.А знаеш ли кои са енерго-про.Австрийска фирма с капитали на червената партия изнесени още по живково време в Австрия.И през 2013 година със същия номер свалиха правителството на Борисов.

За да светна "Нещо да ви светна" Енерго-Про не са австрийска, а чешка фирма ... хубаво е човек като приказва по дадена тема поне малко от малко да е компетентен ... на обратното сме се нагледали и наслушали от избранниците ни в Парламента ...

Зиениьшеше догворите от Бсп и Дпс сключени.

С тези си действия ГРОБ показа, че няма никакво отношение към чуждите инвеститори и ги мачка и рекетира, като ги кара да спазват правила и закони! Това е безотговорно и вредно за България! Партията и Фирмата 23 години създаваха изгодни за инвеститорите условия - предприятия по 1 долар, концесии за по 2-3%, гарантирани за 25 години цени! И тъкмо създадохме едно процъфтяващо социално общество и тези развалят всич-ко!

Това, уважаема, са само "искания"! А знайно е, че "едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш"! Да почакаме с направата, а, и после да викаме да живей!

Така е, права сте. Стискам палци тази мярка да се приеме, защото смятам, че освен разбойническите договори с ЕРП-тата им се дава прекалена свобода и усещане за безнаказаност. 20 хил. глоба за такава фирма е все едно глоба от 2 стотинки за човек, който взима 10 000 евро месечно. То е хумореска, а не наказание!

Споко,другари!Колкото и газ,да пикаете,сценарият от 2012-няма,да се повтори!

Делянчо, изкувствоведчо, твоите глоби ЕРП-тата ще ги съберат от всички българи живеещи на тази територия.ЕРП ще ги вкарат в държавния бюджет, а вие, ще си ги раздадете като бонуси!Елементарно Уотсън!ЗАПОЧВА ОТНОВО ДА НИ ПИСВА ОТ ВАШИТЕ ПЛИТКИ НОМЕРА!

вън ГРОБ от власта къкво увеличение на глоби бе пишльо изгонете ерп от българия и върнете държавата в енергетиката-тя е стратегически отрасъл къкви американски съветници в енергетикате бе пухльовци.

Доста глупости си написал. То и бдж е стратегически отрасъл, ама работи на загуба от десетилетия. Хора като мен плащат стотици левове ежегодно под формата на държавна субсидия, за да може машинистите да крадат нафта, а кондукторите пари. Същото беше и в държавната енергетика. Само виж държаната НЕК какви дългове е натрупала.

Делянчооооооооо, стига сте дъвкали едно и също! Подхващайте реформите - Мариците, ВЕИ-та, ЕРП-та и всички тарикати по веригата, които някак си пак направиха така, че 10 % увеличение на тока да генерира минимум 30 -40 % увеличение по фактурите ни!!!

Kalin

Тоя младеж явно не слушка кво му говорят хората.Те не се притесняват от двете сметки а от далаверите на енергото и тия около него.Не е проблема в това че има две сметки а в измислените надбавки и скрити вратички с които ни цицат тия дружества!!!

Добрев е идиот. Глоба от 20 000 е напълно адекватна. Все пак тя може да бъде наложена за всеки отделен случай, тоест 70 000 нарушения по 20 000 на брой. Добрев замисля ли се ерп-то от къде ще вземе парите за глобите ?!?! Има два варианта или от хората или намалаява инвестициите и оставаме на свещи.

Те всички привърженици на тъпия са такива.

Има и трети вариант - от печалбата на дружеството. Ще ги вземе от инвестиции или клиенти ако регулаторът даде. А той за какво е?

Ще те разочаровам дружествата отдавна нямат кой знае какви печалби. Все едно нек да е на печалба. На регулатора не разчиташ. Точно тоя регулатор до преди година намаляваше цената на тока и нек цъфна със знаеш какъв дефицит. В енергетиката има ужасно много проблеми и деня на отчитането е един от най малко значимите.

"Проблемът е с финансовата ликвидност на дружеството" Този номер са го правили и от Виваком и др големи компании. Бой по канчето на ЕРП-тата докато им дойде акъла в главата.

Дебилите от ГЕРБ си мислят, че народът ги изрита само заради високите сметки за тока! Това беше капката, с която чашата преля, а кой пълни чашата четири години е съвсем друг въпрос.

КОй народ ги изрита, бе моето момче? Тоя който гласува за тях на последващите избори ли? Жалки сте

okvas@dir.bg

Жалки са простите от 117 станаха 84,а догодина 48.

Подкрепата за ГЕРП постоянно спада на изборите 2009 г., за тях са гласували 1 678 583 души, 2013 г. - 1 081 605 души, 2014 - още по-малко.

руската енергийна мафия,ако това не си разбрал,дебилът си ти

Аз съм тъп по рождение, но не руската енергийна мафия държи 80% от производството на ток в България.

Много ги е страх тъпаците ГЕРП от справедливия гняв на народа, на обикновените хора ... не като предплатените сополанковци окупирали СУ (които трябваше не само да бъдат изключени от университета, а и да носят наказателна отговорност) и разни манифестации, рекламирани по всички "независими" ЧАСТНИ медии, и целящи Орешарски да си подаде оставката , за да се блокира Южен Поток. Аз мисля, че и това правителство на ГЕРП ще падне, но падането ще е далеч по-болезнено от преди.

консумацията ми е една и съща,а новата ми сметка е с 40% по-голяма тия от ЧЕЗ са едни измамници и колкото по-бързо ги махнем и се отвори пазара на ел енергия толкова по бързо ще се оправи държавата,ама кой ти мисли за нея само по-предизборни обещания.ЕЙ ГЕРБ СПАЗВАЙТЕ СИ ОБЕЩАНИЯТА ЗА РЕФОРМИ В ЕНЕРГЕТИКАТА ,ЧЕ ВИ ВЗИМАТ ДЯВОЛИТЕ

И кой ще плаща глобите ? Отново народа ПРОСТ ,който безропотно си плаща всичко ....

ами ний... т. е. аз, ти и такива като нас

Луд страх тресе гербаджиите!

Да ве ,колкото се плашеха ДПС и бсп ...