Семейство ще връща на държавата 28 000 лв. след грешка

Социално слабо семейство от еленското село Константин получило 28 000 лв. заради техническа грешка. Държавата обаче иска парите с лихвите.

Обратно в новината

Коментари - Семейство ще връща на държавата 28 000 лв. след грешка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Опукали за нула време 6000, социално слаби били!

Съвсем нормално е да вземат да ги върнат. И изобщо не е трябвало да се ослушват и да ги приберат като начало. А и какво социално слабо семейство са? Да не са били и на социални помощи междувременно?

Парите трябва да бъдат върнати, нво този който е направил грешката трябва да възстанови похарчената сума, ако тези хора бяха цигани нашите правозащитници щяха да надигнат такъв глас, а сега мълчат като задръстени, къде е хелзинския комитет и други такива

Огромна част от коментиращите са пълни идиоти!!! Дъртите са получили пари БЕЗ ОСНОВАНИЕ и са ДЛЪЖНИ да ги върнат, защото иначе извършват ПРИСВОЯВАНЕ, което е наказуемо от закона! Как може да пишете глупости, че те били пострадали, че им били причинени вреди. Да, служителят в НОИ/НАП е сбъркал, факт е, за което вероятно си е понесъл дисциплинарна отговорност, но получателите на недължимо СА ЗАДЪЛЖЕНИ ПО ЗАКОН да върнат полученото! След като не са го направили, та даже са и харчили от получените недължими пари, то тогава най-малкото, което трябва да направят, е да ги върнат със законовата лихва за изхарчената сума! Точно, кратко и ясно, всичко останало е разсъждения на свободна тема и разтакаване на локуми и ала-бализми!!!

с изключение на присвояването. Виж, по ЗЗД и неоснователно забогатяване по-става!

Леле колко мастило се е изписало за такъв банален, но показателен за морала на мнозина случай! А е просто като боб - видял си , че неправилно са ти привели цяла бала пари - веднага сигнализираш. А след това си е работа на институцията, направила грешката, да разбере за каква грешка става дума и да реагира подобаващо.

Просто е наистина. Ако ти преведеш пари на някого по погрешка(?) и без да искаш, кой е виновен? Този, който ги е похарчил? Дали ще го осъдят да ти ги върне с лихвите? Къде са "грамотните" чиновници направили "грешката"? Тях осъдиха ли ги? Или само ги смъмриха пред строя?

Чета, чета и не мога да повярвам. Ясно е, че ако са искали са щели да похарчат всичките пари, но не са. Изглежда НОИ бави някакво обещетение - в какъв размер - не е ясно. С лихва ли ще го изплаща - също не е ясно. Имената на хората са в интернет, но първопричинителите на цялата каша са анонимни. Какво се случва с тях - не е ясно. Е, защо изобщо се пише това? Не за да се разреши някакъв проблем или да се даде необходима информация, а просто за сензация. Аманл

Най-първо трябва да бъде изправен пред обществеността съдията издал тази присъда.Нататък трябва да се търси отговорност от тези които публикуват новината.Защо там не е посочено името на този, тази или тези които са превели парите и всички последици да са за тяхна сметка.Утре може да съм аз в същото положение, или ти, или твоите деца или родители.Набутват се разни безхаберници и мишки в държавните институции които кой знае какви свинщини творят и после сами виждаме какви са резултатите.А ние"простите българи" си имаме прекрасна поговорка за това.Не е луд/виновен този който яде баницата, а този който му я дал.И не юристите да реват и пищят за права, правилегии и правдини ,а да анулират изхарчените пари, да определят минимум 1000 лева допълнително обезщетение за стреса на тези хора и всички загуби да са за сметка на тези от социалното начело с шефа си да платят солидарно всичко.Аз мисля, че това е справедливо.

Че трябва да върнат поне остатъка е ясно. Обаче по-важно е - КОЛКО пари ще плати/ще бъде глобен тоя "способен" служител, който е направил грешката? Или ще мине с мъмрене?

тоя абсурд само тука в бг може да го видите ,тия хора неса виновни за това че е преведено на сметката им такава сума ,бих ги посаветвал да се сдят с тия които са допуснали този абсурт и ако трябва до стразбург

Абе неграмотнико! Скрий се и не се обаждай.

Все пак понякога стават грешки. Който не работи, той не греши. Но е редно, тия хора, след като са видяли, че сумата е толкова голяма, да се обадят веднага. Синът ми живееше в Лондон, когато по банковата му сметка също бяха преведени доста голяма сума пари, но той се обади веднага в банката.

добродетелството на сина си? Да следваме "светлия" му пример?! Ок! Но защо в случая Оневиняваш Изначално Сгрешилия? И що за разбиране е това:"който не работи, не греши"! Че то и неработещите грешат! "Ограничените отвсякъде "- също грешат! Не сме Съвършени, но сме на Живот, за да се усъвършенстваме в труд , творчество и да се научим Да не Грешим, защото сме частица от Едно Велико Цяло, наречено Вселена и Грешките ни, са Причина за пораждане Проблеми по веригата в която сме навързани в Цялото! Всеки може да сгреши: умишлено, или не-поради несъвършенството си:незнание,невежество, скруполи, незнание на Закона за "Причината, която поражда Следствията", но трябва да се научим ДА НЕ ГРЕШИМ! Затова трябва да се търси отговорност от Първопричинителя!

Интересно как така съда ги осъди, като това е грешка и виновните за нея трябва да бъдат съдени, а не потърпевшите от нея!

Аз също мисля, че парите трябва се търсят от виновните за грешката. Напълно вярвам, че хората "започват да харчат хилядите левове без притеснение, тъй като решили, че това са обезщетения, които очаквали да получат"

че Съдът не винаги се води от закона за "Причина-следствие"! Вместо да търси Причината и осъди Първопричинителя, осъжда Следствието, тоест Пострадалия от Причината- Грешка на... !Присъжда според закона за "Интереса клати феса"!

Ха, ха, ха, били добри и честни хора, а? Е, били, ама като видели един куп пари и престанали да бъдат честни! Били честни, само защото не са могли да бъдат други! Ама при първата възможност да не са честни, веднага са се възползвали! Как добре са се направили на разсеяни. Очаквали обезщетение значи, но не забелязали, че са ги обезщетили 10-15 ПЪТИ повече! Правилно е написал "сивил" малко по-долу, ама защо ли му слагат минуси? Явно има и други мераклии да похарчат чужди пари, ако им попаднат погрешка! ;-)

Като гледам колко много минуси са се появили разбирам, че има много хора, които биха искали да са на мястото на терзи, които са похарчили чужди пари! Колко ли съжаляват, че не им се е случило? Да не повярваш колко много потенциални мързеливци и използвачи имало в България!!!

Ти да не си този, на когото сбъркаха коледния бонус, та го дадоха на старците. А сега малко срам да си го поискаш. Че то под масата всеки е смел, ама ако се расмърди за кого са били тези скромни 28 000, ще ти се подпали дупенцето.

Такива "технически" грешки са се случвали и друг път и май е време депутатите да приемат закон , с който "грешката" да е за сметка на сгрешилия - аман от заспали и/или недоучени чиновници,да си отварят очите,когато си вършат работата.Народът ни си има сентенция:- "Не е луд,който изяжда зелника,луд е който му го дава.", аз бих казала,че да си "на бюро" с много добра заплата в тия усилни години изисква да си не само добре образован,но и да си много отговорен към работата, трябва да вършиш и,заради която си назначен.Може би следва отговорност да носи и този,който е назначил този "държавен чиновник".

Достойният човек не се възползва от чужди грешки, не харчи чужди пари и носи отговорност сам за живота си. Действията на необразованите маргинали не ме изненадва, но голяма част от коментарите, защитаващи поведението им е притеснително.

слепец, демагог, лъжец, соросоид-манипулатор?!... Какво си? Или всичко на куп! Колко достойни са забогатялите по достойно-честен начин милиардери, милионери и пр.?! Правилното разбиране, в съответствие със Вселенските закони е : ДА НЕ СЕ ГРЕШИ! А, ако Човек сгреши- да си понесе вината за грешката,за безотговорността!Как иначе Човекът ще се коригира и усъвършенства ?!

Аз като ми върнаха 50лв повече в магазина, казах на продавачката и тя ми благодари, а не хукнах да ги харча....

"ИЪИ", ако тези хорица са искали да се възползват, щяха да похарчат всичките, а не 6000 само. При това те не са знаели че са получили в повече.... а в закона пише, че за доброволно дадени пари вината не е на получателя и ни се връщат

"При това те не са знаели че са получили в повече" - а, провериха ли, дали парите не са повече? Все пак, разликата е с ДВЕ нули, ей! Я, стига да се правят на по-тъпи отколкото са! Не знаели и спокойно харчели... да, бе! Това да им е обица на ухото! На мен ми бяха писали заплата 3000 вместо 300. Трябваше да реша, че имам повишение ли? Не можех да си харча спокойно, докато не проверя. Оказа се, че някаква служителка не е спала от притеснение, защото и нейната заплата е колкото моята, а би трябвало да възстановява 3 хил, ако си бях затраял.

Sm3hurk0

Парите да ги връща некадърния служител, допуснал грешката. Следващия път да гледа!

Ти сигурно си безгрешен, не допускаш и най-малка неточност и винаги ти се получават нещата.

който в случая Мисли Правилно, като Упреква некадърния служител на НОИ? Та Служителят на НОИ е ПЪРВОПРИЧИНАТА за усложняването на нещата: 1."омаскарил" е името на НОИ- институцията в която работи и си изкарва заплатата. 2.Създал е неправомерно - еуфория, психоемоционални заплетени, объркващи усещания на Семейството, които усещания са причина за неадекватни решения и действия и 3.Ангажирал, отворил е допълнитела работа на Съда и на Обществото! Как може да оправдаваш ПЪРВОПРИЧИНИТЕЛЯ НА ПРОБЛЕМА- ВИНОВНИЯ СЛУЖИТЕЛ НА НОИ?! Човекът е Висше Разумно същество и е задължително да Мисли, преди да върши каквото и да е! ВСЕКИ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ГРЕШКИТЕ СИ, а не- да се оправдава с тях!

И през това време Нури и Атче ще си харчат спокойно 28 000? Егати злобата!

Това са човешки грешки и те не са рядкост! Възможно е всеки да получи по погрешка банков превод, който не е предназначен за него! И аз съм превеждал пари по грешни сметки, но с любезното съдействие на моята банка съм получавал винаги парите обратно! МНОГО ЯСНО че парите трябва да бъдат върнати!

Безспорно, хората са допуснали грешка. Как може да похарчиш само 6К. Теглят всички пари веднага и се дават на дъщерите, да ги приберат по техни сметки. Пък после нека ги съдят, да ги осъдят и да им запорират пенсиите. 28К са им пенсиите за повече от 10 години. Крайно време е държавните търтей да почнат да носят отговорност за грешките си. Само да не почне сега някой да ми обяснява за морал и тям подобни тъпотии.

може да са си помислили че е завършен ,,преходът,,??? не знаят че сме в ,,преходен период,, на ,,преходът,,!!! след толкова години ,,преход,, забравихме от къде и за какво го ,,правиме,,!!! израелците са вървяли четиридесет години в пустинята така че още има надежда!!! грешките на държавните служители не са ли наказуеми!!! представете си колко други такива стават но не към слабосоциални и как се прикриват???

Евреите са вървели четиридесет години през пустинята,за да измрат хората със стария начин на мислене (кражби ,робско раболепие,идолопоклонничество и т.н.),но...са тръгнали от Египет,където за него време културата (скритото познание и масовото му ползване и прилагане също,което води до разпада на Египет) е била на много високо ниво, а ние сме на Балканите от една страна,от друга сме били зависими (да не кажа под робство) от отоманската империя (казано простичко Турция) петстотин години,а след не много време пък ставаме зависими от болшевиките (СССР, пак не казвам робство), не сме били примерно зависими от Франция,като Румъния,или под ингилизко (Англия),като примерно Индия и предполагам затова и "преходът" ни е тип "а ла руско-турско-китйско мафиотски" з прифкус на 30-те години в САЩ и сигурно няма да ни стигнат четиридесет години,защото за съжаление у нас има райони,където хората поколения наред са се раждали,но не са благоволили да научат българския език,другаде не са разбрали,че сме светска държава и т.н. и т.н. - защо ли са останали и/или дошли да живеят тук?! Родина (майка),това е мястот6о,където си се родил и израсъл,кога ли ще бъде разбрано това?

"Aбе,..ти бос човек ...събувал ли си"...?????

Няма съмнение, че ако внезапно в сметката на някого се получи неочаквано голям приход, нещо не е наред. Защо веднага не са сигнализирали? Защо преди да започнат да пилеят щедро парите, не са проверили наистина ли им се полага толкова голямо обезщетение? Редно е да върнат парите, но без лихвите. Да ги плати този, който е направил грешката, та друг път да внимава! А съселяните на късметлиите да не се възмущават, защото законите трябва да важат за всички!

важат за всички , вкл. за службогонците! Само дето и те не са "стока"!Защото етичните норми,принципи като: Морал, Почтеност,Честност, Истина и пр.са в криза, породена от Властта на Парите и Материарлното, които проповядват и налагат Господарите за нов световен ред! Затова и висши служители не само не спазват , ами не се и плашат от Закони! Примери бол, но какво от това! Системата е сбъркана!

тук важи с пълна сила - га ядоха киофтаците не ривяха....

Абе как може да получиш сума, която е около 100 пъти по-голяма от това, кеото са ти изпращали всеки месец досега и ти си ОК с тая мисъл! Много ясно, че трябва да ги върнат барабар с всички лихви! И какво от това, че са цигани, не ме е страх от тая дума! Цигани са и цигани ще си останат!

ако беше станало ,,обратното,, дали щеше да има такава реакция??? не пиша конкретно по този случаи а по принцип!!! ,,след касата рекламации не се приемат,,??? а може да са си помислили че има дядо мраз!!! има ли??? като гледам политиците ни, съдиите и банкерите има!!! за народът...???

Първо, трябва да бъде санкционирано лицето, което е допуснало техническата грешка. И второ, просто трябват да върнат тези пари, защото е ясно, че са постъпили на принципа "ако мине".

Има само малцинствен етнос. Консолидиран. Ще вземете от него тези пари на италианския празник!

Веднага са разбрали,че има грешка,ама са се направили на луди за пенсия.Ще връщат като попчета!

че ще връщат парите! Но,лихвите трябва да връщат виновните от НОИ! Защо не допуснеш, че това може да бъде нарочен номер на НОИ?Я пак помисли? Запитвал ли си се, с каква цел депутатите-законотворци специално си "отварят и гласуват вратички" в Законите ? Те ли се правят на луди, или нас ни правят луди?!Защо се възползват от нарочните "вратички"? Рибата се вмирисва ... знаеш откъде ! Винаги търси първопричината!Другото е следствие!

бе как не , нищо няма да върнат нали знаете приказката за "на босия цървулите"

типичен пример колко прост народ има лошото е че няма откъде да върнат парите и пак държавата ще покрие загубите от вноските на коректните

Аааааа значи те мислили, че парите им се полагат. И защо са си помислили, че им се полагат 28000лв а не колкото са вземали досега? Започнали да харчат ама сега ще връщат - циганска работа. За едно не съм съгласен обаче. Не трябва да плащат лихви защото грешката не е в тях. Който им е превел парите да плаща лихвите.

че НОИ с месеци бави първоначалното изплащане на пенсии,инвалидни и пр.помощи на тези, който за пръв път встъпват като такива.В случая,семейството само не си е самоопределило и изпратило парите?!Не се знае каква е трябвало да бъде сумата за получаване от НОИ и за колко време назад, но щом Семейството е получило изпратените 28,000лв. дори за секунда да му е минало през акъл,че може да има грешка - с радост е изхарчило 6,000 лв за погасяване на сметки, такси , вересии и пр.нужди от храна облекло, а останалите- предвидливо ги е "съхранило"- за всеки случай!И сега ще ги върне! Лошото е,че Решението на съда за връщане на парите с такси, лихви, наистина ще им обърка сметките! Ще им бъде непоносимо "връщането", ако дохода им е само от инвалидната пенсия! ГРЕШКАТА Е НА НОИ! Навсякъде в управлението: в министерства, институции, администрация,в учреждения- има безотговорни хора, които остават безнаказани за грешките си! Те създават проблеми, усложняват и без това бедния и труден живот на нищо неподозиращите- други. Защо служителят, контролните органи в НОИ- не са си гледали стриктно работата за която получават голяма заплата? Защо не се осъждат и наказват за бездействие и за безотговорност собствениците на язовири- рибарници, които заляха цели села и оставиха хиляди хора без покрив за зимата, без храна, облекло, без документи... всичко им е унищожено! И само те да бяха!Много са! Никой от управлението не мисли за народа, за развитието на икономиката на страната, за създаване на работни места, за благосъстоянието на народа! Няма виновни -осъдени за бездействие, за безотговорност! Това не може така да продължава!

всичко трябва да мине за сметка на сгрешилия.друг път да се научи да смята.то на такива места правителството слага свои хора.имат или нямат нужното образование,няма значение.такава им е и политиката.просто правителство,слаба държава.

деер

Видяхте ли?! Добри и честни хора, ама харчат?! Това са и нашите политици, само, че те не са добри и честни и щяха да си ги похарчат всичките пари и да си прехвърлят собствеността.... Затова българинът е беден, защото с малко се лъжи.

Грешката е за СМЕТКА на СГРЕШИЛИЯ!!!! Понеже са "социално слаби" ги бъзикат , както си искат в ПОДКУПНИЯТ ни съд!!!!

ти това сериозно ли? Идеално са знаели колко трябва да получат по последната стотинка, и са почнали да харчат като луди когато са пристигнали мното пари, за да е връщането невъзможно!! Ама ако циганин не завлече държавата, кой друг ?

то правителството малко я завлече.затова вкара държaвата в тинята.

Тия че са тъпи, са тъпи! Ама колко тъпи са пишещите тука - нямам думи. С малки изключения си ползвате главите само за баланс, но не и за мислене!

lu4ka

Обикновено грешката е за сметка на този, който я е допуснал. И ако случайно платя на Топлофикация 100 лв. повече, те ще ми върнат ли парите с лихва. Нещо двоен аршин съзирам.

русофилистиците много обичате българо-турските думи ''двоен аршин'' дори в ситуации в които правотата на едната страна спрямо другата, директно боде очите! Естествено е, когато намериш пари или съответно, ти преведат повече да ги върнеш! Затова и хора които са намерили портфейл с пари и ги върнат на притежателя си, биват давани за пример в обществото! Ти обаче сигурно ако видиш да падат пари от нечии джоб, ще си замълчиш преди да ги вземеш , а после ще бягаш презглава, за да не те види някой! Типичен крадлив болшевик..

САМО 1 ОБЯД НА АРМЕНЕСКИЯ БАНКЕР ОТ ОНАЯ БАНКА ВЪВ ФРЕНСКИ ГУРМЕ РЕСТОРАНТ Е 5000 ЕВРО :)))

А парите откраднати от КТБ кой ще върне?

Ей тоя същия от с. Константин. Така и така ще плаща 28000+ ликви, ще знае как става плащането.

Имаме един ББ, който казваше аз съм прост и вие сте прости... и т.н. Е, не сме чак толкова прости, щом може да изхарчим чужди 6000 лв за по-малко от половин година и после да плачем, че сме социално слаби и не можем да ги върнем?

и несправедливи хора.Не знам фактите, но тази сума не е получена на веднъж за да се усетят хорцата! И второто е нахалство щом се знае, че хората едвам преживяват с 200 лв да ги съдят за такъва висока сума - вината не е тяхна и тяпното НЕ Е КРАЖБА А Е РЕДОВНО ИЗПЛАЩАНЕ! Морала е на тяхна страна а не тези "велики изрази"!

На колко пъти е получена сумата? Защото тогава този, който я е превеждал, съвсем е отнесъл плувката. Веднъж сбъркал, ама после още няколко пъти и взел, че се олял... А пък тези, които са я получавали, въобще не са си направили труда да проверят, каква е тая голяма сметка и трябва ли да връщат в един момент тези пари. За морал няма смисъл да говорим, и от двете страни има недоглеждане и неглижиране на ситуацията!

ТАТКО И СВЕКЪРА МИ И ТЕ СЕ ОПЛАКВАТ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА КРАДЛИВИ :)) ... НИЕ ЗАТОВА СЕ ПРЕМЕСТИХМЕ В ЛОНДОН :))

ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ХОРАТА И ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ - НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ВЗЕМЕ ЕДИНСТВЕНО ЖИЛИЩЕ , КОЛА, КОМПЮТЪР , ДОМАКИНСКИ УРЕДИ , ДРЕХИ , КНИГИ И ПРОЧИЕ ... ... НЯМА КАК ДА НАРУШАТ ЕВРОПЕЙСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА .. :))) .... ТВА ДЕТО РАЗНИ СЪБИРАЧИ ПЛАШАТ ХОРАТА - АМИ ЗВЪНИШ В ПОЛИЦИЯТА ИЛИ ПУСКАШ ЖАЛБА ЧЕ ТЕ ПРИТЕСНЯВАТ И ТЕ ЗАПЛАШВАТ СЪС САМОРАЗПРАВА :))))

ти си далече от тука и далече от истината. затова ще ти кажа под секрет: тези хора винаги намират начин да ти измъкнат пари или нещо друго и рядко намират начин да ти дадат нещо полезно.

ЦЯЛОТО ХОРО Е ТРИСТЪПКОВО: - ПУСКАШ ЖАЛБА В ПОЛИЦИЯТА - ОТИВАШ НА ПСИХИАТЪР И СЕ ОПЛАКВАШ ЧЕ ЧУВАШ ГЛАСОВЕ И ТИЯ ТЕ ТОРМОЗЯТ - ЗАСТРЕЛВАШ ГИ КАТО ДОЙДАТ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ :))))

"СОЦИАЛНО СЛАБО СЕМЕЙСТВО" трябва да връща / и откъде да ги вземат слабите/ 28.000 , защото ДЪРЖАВАТА Е НАПРАВИЛА ГРЕШКАТА. Никъде по света го няма да се връщат и 5 лв защото вината е не е тяхна, а на службата - те са направили грешката!

Ти откъде взе пари и не ги върна,че твърдиш това?Щото има страни и в затвора влизат за такива работи,а че калинката е за гонене,повече от ясно,то заради такива връзкари не останаха харо в тази държава.

кажи ми две такива държави :)

който е виновен ,той да плаща,оставете хората на мира,видяли малко радостчица на тоя свят,сега гледат да им я вземат.Който е спал да плаща.

На мен ми се е случвало заспала счетоводителка да ми преведе по електронен път 56 000лв вместо 56лв. Веднага върнахме разликата а след седмица чавката се обажда да си търси парите. Първо не видяла какво плаща, после - какво получава.

деер

Тя е над нещата!

А защо ще плащат лихви? Да връщат парите както могат. Лихвите да ги плати чиновника, който е допуснал грешката.

някое младо и неопитно връзкарче се било замечтало за нощната игра и подарило едни пари на едни хора . Не трябва ли сега който прави необмислени подаръци сега да вземе и да си плати

Че то и така ще стане, нима някой си мисли или надява тези да върнат някога парите? Първо, циганин само взема и никога не връща(заложено им е по природа), и второ, да искат-няма какво да им вземат. Има виновен, да си ги връща служителя!

Вместо да плаща този който е направил грешката ще плащат неграмотните които видяли малко пари и се зарадвали. Добре че е чиновник защото ако беше лекар и пациента не му посочи точното място на болка досега "виновният "пациент да е пътник .

хич нищо да не връщат,да не са спали социалните.Господ им помогнал на хорицата.

Ами вземи ги върни вместо тях тези пари, бе умнико! И без друго това са твоите, моите, нашите пари и като толкова им се радваш на джакпота - направи добро - плати ги ти, та тогава да те видим

Този манталитет на тарикатлък, да удариш кьоравото, далаверката да върви, ни докара до дъното. Че отговорният за допуснатата грешка служител трябва да бъде също глобен, така е. Но пък и тези хора, които можаха да харчат готови пари, а не можаха да направят справка за тази сума за какво им е преведена също да бъдат глобени. За размера на помощи, компенсации, инвалидни пенсии, знаят всичко и са грамотни, а да питат за тази сума са неграмотни. 6000 лв. за връщане е огромна сума за тях, а 28000 лв. им се е видяла нормална за получаване. Работила съм с пари и знам, че понякога стават неволни грешки, но това не значи че оправдавам тази, нека има санкции, а на семейството може да им се опростят поне лихвите. И от двете страни има вина.

Нищо не разбрах. Хората получили и изхарчили неправомерно парите, така ли? Не е ли редно да плати чиновникът, по чиято вина са дадени пари? Горанов открадна от раз 8 милиарда лева,плюс 1,2 милиарда от НЗОК, Цветанов - 4,2 чилиарда, Борисов - от първия мандат - 8 молоарда лева, а от втория- 8,2 милиарда лева без вест и кост къде са... Да не споменаваме онези негозници, които за 10 години неправомерно изнесохъ 25 милиарда долара от страната! А ГЕРБ сега иска пари от докарани до лудост от мизерия български хора! Това е срам дори за престъпници като десните ни! Нали те управляват, нали на тях Орешарски не им харесваше... Идиотска държава!