Иванов: Ако ВСС се откаже от бонуси, ще има пари за софтуер

Ако членовете на ВСС се откажат от бонусите си, ще има пари за изграждане на нов софтуер за системата за случайно разпределение на делата, заяви Христо Иванов.

Обратно в новината

Коментари - Иванов: Ако ВСС се откаже от бонуси, ще има пари за софтуер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правосъдният министър иска да посегне на най-скъпото им! Долу! Ще карат само на хардуер.

Една повърня и нищо повече!само глупости дрънка и винаги контра,но ползва медиите да се прави на интересен,а реално вече става противно!

щом не им стигат,ами да им съберем благотворително средства за да го променят

Бате Ицко, да ти пикая на съдебната реформа, при Близнашки не ставало, сега пак не става, а това си е протестерска му работа. ОСТАВКА.

Този т.н. софтуер за разпределение на дела на случаен принцип не трябва да струва повече от 300 лева. Реално погледнато има един ред функционален код. Всяка цена за подобен софт над 300 е корупционна сделка. Даже и 300 е много, но все пак да има малко хляб за програмиста.

Твърде обигран манипулатор и безпардонен демагог! Адвокатската школа е била първокласна. Стратегия за реформа в съдебната система едва ли има, защото се съмнявам толкова двуличен и недобронамерен човек, че би могъл да сътвори нещо позитивно. Но съм сигурна, че стратегията му да противопоставя и злепоставя без аргументи, от висотата на поста, на който го поставиха, той изпълнява с комсомолско дръзновение.

Този не става за министър за правосъдието,разиграват се някакви лигавщини и само се прави че работи.Интересно как са разбрали еврочиновниците че софтуера е ненадежден!Работа ли са отчели,че сега се гъне да се прави на изпълнителен!И каква е реформа е поправката на софтуер?

СПрете веднага харченеот на ограбвани пари от народа з а тн"Електронно правителство".Става въпрос за нови лесни за манипулиране хардуерно софтуерни комплекси които могат да с е ползват з а нагло ограбване на всички ..

Не трябва да получават бонуси. Заплатите им са безбожни и незаслужени. По-скоро трябва да бъдат глобени за бездействие и опозиция на реформите. И това е най-малкото.

Че каква реформа е оптимизирането на един софтуер?Ами да си го оправят или да си поръчат нов по нататък!Министъра е странен с неговите 20 000 хил.лв. за негови познати ИТ специалисти,като че ли е наясно със самия софтуер и какво точно следва да се промени!Нали е изявен "протестър",ще намери работа на Безухановия екип да се ровичка в съдебната система!

Какъв ти е проблема с бонусите!Нека да получават,за тяхната работа е нормално.Имат да решават купища дела,висока натовареност,това не е да продаваш кебапчета!

Е как какъв? Такъв е, че ние ги плащаме, малък проблем ли е? Разни мързеливци, тунеядци и рушветчии плачат за бонуси, които не заслужават! Решават дела, ама друг път! Само ги отлагат, връщат, прехвърлят и това е! Заслужават бонуси от тояги на голо!!!

Мисля, че е жалко да караш хората да се отказват от бонуси, при условие че бюджетът на съдебната власт е в милиони.. Такъв популизъм не предвещава реформи, а издава празноглавие и дребнавост.

Това си е жив конфликт на интереси кой е определил тази цена. Кой избра продукта бееее онодени недоносчета

Винаги ми е било много интересно как по точно се определя цената за изработването на един софтуер?

Що за софтуер е тоя, който допускал подобни грешки? За какво фактически са дадени тия грешни пари? Не са ли длъжни тия софтуеражии да оправят софтуера си без пари. Майка му стара, в каква страна живеем ние. Те не заслужават заплатите си, та чак бонуси вземат.

Пак пишете чели - недочели. Сегашният софтуер е разработен БЕЗПЛАТНО!

и ще направите нов софтуер та да сме сигурни в българския съд

Ако сегашния софтуер НЕ работи както трябва и решат да сложат нов софтуер, нормално е да СПРАТ да ползват стария софтуер и да спрат плащат за поддръжка на този стар и неработещ софтуер. Иначе, ако само се увеличават програмите които се ползват, бе за да се спират старите програми, Това е чисто ИЗТОЧВАНЕ. Освен това, когато има по няколко програми за едно и също нещо, се губи времето на служителите с ненужни прграми, което струва и ПАРИ.... Освен това Има и много компютърни специалисти, които вместо да направят малка и компактна програма, която да върши работа, Правят някаква голяма и сложна програма с Много функции ( повечето от които ненужни ) ЗА ДА Източват ПОВЕЧЕ пари от държавата. И с тези големи и сложни програми, тези специалисти, източват не само парите на държавата, а и времето на служителитем, които трябва да работят с тази програма- а от там се източват още повече пари от държавата, която трябва да заплаща загубеното време на служителите си, за да свършат и останалите си дейности.

А сега де?!

не са в техен интерес! та кое последно избират?!:-)

Дали ли си толкова елементарен господине или се правиш на такъв ? Та ВСС се интересуват най-вече от бонусите, а не от софтуера, без който и могат !

ако целият цирк е за едни 20 к лева - егати и държавата. щом това коренно и от основи ще промени качеството на правораздаването - дерзайте. егати смешното недоразумение е тоа човече

Шило

Каквато и система да внедрите, пак ще и намерят цаката.