Путин: Западът се държи като империя

Владимир Путин обвини Запада, че създават нова стена в Европа и се държат като "империя" пред своите васали. Оставете Мечо на спокойствие, каза президентът.

Обратно в новината

Коментари - Путин: Западът се държи като империя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо говорите така за запада---след войната Западната империя създаде рай за унищожена Германия ---ние без да е имало при нас война / освен убийствата на интелигенти и концлагерите на БКП/ още кретаме на опашката на Европа, въпреки "БРАТСКАТА ПОМОЩ НА ссср4 45Г!!! И като "прави българите скотове Запада---идете в Русия бе "!VО"?!! "

Браво на г-н Путин , силен политик който си държи на думата , заедно с турския президент г-н Eрдоган те са силни политици които мислят и работят за просперитета на страните си.

А Путя се държи,за онази си работа...

Хамерите си го просят сами... Скоро Мечо ще мачка ба-м-а-та като маче у дирек!

мечока му е трудно, но ще издържи. Да му мисли Обама, защото след като наду така долара, връщане назад няма. Въпрос на време е краха на долара. Икономическата криза наближава своя необратим край - пълната разруха в САЩ. А и една война няма да им разреши проблема, защото няма да остане никой на Земята.

Приятен, целеустремен, честен, прям, действен и точен! Еваларка!

И много висок...нали,Маги?!

Ръстът му не ме вълнува, и аз съм дребна:) Виж IQ-то го гледам и засега нямам оплаквания:)

С теб е целият свят!

Така е , след като се видя, че светът не може да се развива мирно след разрушаването на двуполюсния модел, то 20-те взеха решението да се възстанови двуполюсния модел, даже може да се инициира мини III-та световна война, някъде на територията на Ирак Иран Сирия и няколко собствени ядрени опита по УСА и Русия и ще бъде обявено , че са поразени много опасни цели някъде по Сибир и Аляска. Народите ще бъдат стресирани, ще им спират периодически храната, тока , алкохола, ще има КемТрейлс с ебола, така ще бъде нанесен силен удар по психиката на народите , което ще ги принуди да работят за родину (разбирай за олигарсите) поне още 100 години.

Това за Кемтрейлс е абсолютна истина! До кога ще ни тровят "братята" от САЩ с тези суперотрови във въздуха?

Този има спешна нужда от психолог. Какви са тези възродени пленуми - визирам речта му, в 21 век? Крадецът вика: дръжте крадеца. Докога българското външно министерство ще търпи незаслужените обиди към страната ни от руската политическа върхушка начело с този индивид д имперски маниери?!?

Ако БГ имаше политик с поне 30% от качествата на Путин, до сега да сме дръпнали нагоре.....

Да влезеш в чужда страна,да окупираш територията и да свалиш и изгониш законните власти там за този сатрап не е нарушение на международните закони?Да се защитава Укарйна от агресията на Путин ,също не е правилно?Този е апсолютно луд!Време е здравите сили в Русия да вземат мерки...

Яценюк и Порошенко са законни власти колкото аз съм космонавт.

Айде сички мошета у обетованата земя, дето много си я обичат, да си строет ционизма и да ни оставят на мира. Ама не, там пък арабелите им пречели. Затова и Ривките служат солдатки! Луда работа - цял свят ги преследвал. Ай де, бе...

"Русия никого не напада...." Този наистина ли е толкова нагъл или вече съвсем изперква?

Изперкалия си явно ти! Прекалил си с хапчетата! А колкото до казаната от Путин истина...потвърдена е и от историята! Русия никого не напада, само после задължително изпраща нападателите си до дома им! С много, ама много кютек!

Май, на теб ти е време за хапчета. Или няма копейки и за тях покрай кризата. Трябва ли да изреждам страните нападнати от Русия и СССР или не си толкова тъп за ди си ги намериш сам?

Я, кажи сега как ги е изпратила през Първата Световна?

Малийй, центаджиите направо полудяха! Абе, вие сте по-зле и от пинчерите - те поне лаят само от чувство за малоценност! А вие пък си и мислите, че изкарвате пари! Продавайки родата си за трохи!

Украйна щяла да се връща в РФ, но е затънала в "собствените си лай*на", та ще е трудно на руснаците да ги приемат. Пак ще трябва да работят двойно, заради мързеливите бандерлоги, които ще опоскат братския народ!!!!

Путин е затънал до шия в собствените си лайна заради Украйна. Когато се изтегли от Украйна тогава ще се измъкне и от лайната си.

Путлер е герой 1 рубла е = на 100 (Евро така ли е или обратно.

АЗ НЕКА ДА ПОЛУЧАВАМ 300 000 РУБЛИ ЗАПЛАТА, ПЪК НЕКА 1 ЕВРО ДА Е = 200 РУБЛИ:))))))))))))))))))))))))

И като се събуди-краката ти бяха отвити,май?!

ВЕЛИКАН!!! КОЛОС!!!!

Самият той много повече се изживява като император !

Новият Хитлер оново лъже надребно!

МОЛОДЕЦ

Ми те са империя, и като такава им вижте сметката. Няма да е за пръв път в историята от няколко хиляди години насам......

Невероятен държавник! Досега не съм виждал и слушал нещо подобно дори на това! Прям, откровен, честен, компетентен! Мъжкар! Тук поне ценностите можеш да ги видиш, пипнеш и разбереш еднозначно!!!

A? За Сталин ли говориш?

Сталин е ненадминат!!! Спасител на света!!!! Путин е велик за своето време и дано да не се наложи да спасява света отбивайки фашистките агресори от ЕС и САЩ!!!! Ще страдат народите, а РУСИЯ Е ВЕЧНА!!!!!

абе то ако е за мъжкари, ББ е десет пъти повече мъжкар от Путьо. Не може човек 1,60 да е баш мъжкар. Иначе да сихванем някой кретен и да го обявим за мъжкар и него. Само защото е "от нашите". Путьо лъже като дърт циганин. И топо един перверзен начин. Много добре знае че никой на Запад не вярва и на една негова думичка, но родължава да лъже. За вътрешна консумация в Русия. там номерът минава. Навремето и аз си милсх че Путьо е по-интелигентен от цялата пасмина старчоци преди него. Но както е казал народа:"От нов началник и от малко прасе не знаеш каква свиня ще излезе". Навремето във в-к "Разбойническо дело", в уводната статия някой беше допуснал "грешка" При преноса от един ред на друг вместо "държавник" се беше получило "дървник".таваше дума за бай ошо, граматически неправилно,но фактологически - убийствено точно. Посе бяха уволнявали кого ли не. Та и за Путьо едно такова определение "дръвник" е съвсем точно. Болшевишки дръвник.

За наш Роско ли пишеш? Прав си!

Невероятен демагог и мошеник! Не съм виждал в наше време такъв лъжец на дребно. Всяка негова дума е предназначена да улови за нечуващото ухо руските и прокомунистическите лумпени. Толкова неточности и измислици има в думите му, че ми е жал за него и за горката руска нация. На тези извъртаници могат да повярват само лумпени. А на мен ми е жал и за бедните и прости хорица, когато ги менторят с дребни лъжи наедро. Това е като да изклатиш немощен човек, защото не може да реагира. Много долнопробно и неморално. А глупавият човек си има слабост в мисленето и поддава на блъсни като комунизъм и путиноподобни простотии, от което губи живота си и отзи на поколенията си.

И ти си опасно луд като любимия си руски фюрер. Бляк.

умния управник ще си нахрани народа, ще го накара да се чувства сигурно, да пътува спокойно по света, да го уважават другите. това нещо не му се удава, според мен. съмнявам се, обаче, че цените на петрола са държани високи със одобрението на американците последните години по някакво споразумение с руснаците

много знаеш ама твоят управник е сит и по-малко се раздава и хаби за нацията си от Владимир Путин а руснака гледа мащабно на нещата няма как народът му да е сит и нахранен и спокоен след като врагът настъпва пред портите му и е все по-подмолен интригантстващ и сдружен - това е сдружение на чакали пред бърлогата на мечока акали които взети по отделно са пълни слабаци пред мечо ...затова мечо е разтревожен раздразнен и леко агресивен и въпреки това не е подмолен колкото чакалите

Напълно подкрепям думите на Путин, абсолютната истина - за уса може, за Русия не може. Яжте си хотдоците и замразените пици, пийте си кока колата, пушете си тревата и оставете мечо на мира щастливи свободни американци!!!!!!

не сме щастливи, тъпи и охранени сме с промити мозъци но искаме да останем такива и да се тъпче с пуйки за деня на благодарността и някой да плаща за "високият ни стандарт"

В момента, в който решим да оставим страха да ръководи нашите действия, тези, на които се противопоставяме и които презираме, ще спечелят.

Радвам се ,че има държавник ,който право в очите на нашите западноевропейски "приятели "казва истината...Подкрепям Путин !

Злобното човече се изнерви вече но дано успее да не полудее и от лакомия света да затрие!

Злобно човече облечено в черно елече живее на далече в черен дом!

Путин продължава да говори просто,защото трябва да се извършат едни необходими празни ходове преди отръскването на света от долара и войната след това.В момента единствено хранителната и военната индустрии имат значение. Соросоидите,искайте по 40 цента- Сорос щял да става шеф на ЦБ на Украйна;-)!!!

Велик!

Кое от казаното от Путин не е вярно? За външната политика на САЩ и за поведението на лидерите в ЕС е напълно прав - намесват се навсякъде и създават само напрежение, при това възможно далече от собствените им граници. Русия е единственият им сериозен опонент, който до някъде ги респектира и възпира, къде поради горчив исторически опит, къде поради непознаване на реалната сила на днешна Русия. А нашите управници само ни врат между шамарите и опираме пишкира накрая, както в ЮП.

Я да помислим кое не е вярно. Че Русия не застращава с агресия съседите си? Ами Украйна и Грузия, там какво - зашита на руските интереси, така ли? Айде стига, това си енеприкрита агресия. В Грузия от редовни руски части, в Украйна, от военни части със снети опознавателни знаци.Което по всички международни норми е бандитизъм. Русия не била искала чужди реритории. А Крим? Бил винаги руски. Бил населен винаги с руснаци. И какво от това? Около Унгария навсякъде има унгарци. И те ли да вдигнат щмайзерите и да анексират територии? То да беше само Унгария. Австрия да окупира Южен Тирол. Или пък Испания да оупира цяла Латинскааериа, барабар с Мексио. Щото някога е било испанско. А, без Бразилия, че там ще "вършеят" португалците. Има някакви международно установени граници. Токова. има подписани междудържавни договори между Русия и Украйна за ненакъримост на границите. Това е условието урайна да си предаде ядрените оръжия и да с еоткаже да бъде ядрена държава. А ако беше, тгава какво? Айде стига

Запознай се с фактите. "Правото на самоопределение на народите е един от най-важните принципи и норми на международното право. Той присъства нашироко и убедително в разнообразната практика на ООН, защото пряко засяга всички народи без изключение." Къде във Крим се противопостави някой на анексията? Крим като автономия направили референдум? Ако не се вземе под внимание желанията на народа в една държава и насилствено бъде възпрян не е ли нарушаване на правата му? Там (в Крим) колко са жертвите от анексията? Но Путин каза ясно "Втори Крим няма да има". Аз не бих бил толкова сдържан. Явно е че той се опитва да спазва международните норми. Що се отнася до руските войските в източна Украйна съм сигурен че ги има. Това него оправдавам но ако ги нямаше какво щеше да стане с тамошното население? Някой друг застъпи ли се за тези хора освен Русия? САЩ и ЕС притискаха старата власт в Украйна да се въздържа от крайни мерки а след преврата някой спря ли новата? Това не говорили само по себе си за едно голямо разделение, за двойни стандарти? Някой наказва ли и осъжда ли употребата на забранени оръжия от сегашната власт? САЩ и Украйна предоставиха ли доказателствата си за сваления Боинг? Наложиха ли се санкции на Русия преди да е приключило следствието за самолета? Колко още въпроси да задавам на които не можеш да отговориш? Казах че има хора които сляпо следват политиката на САЩ, къде от неразбиране, къде от лични съображения но фактите говорят сами за себе си. Несправедливостта на запада е безконечна...

И преди и сега за Русия договорите са били само една хартия, с която може да си избърше г..а:)

Ха-ха-ха-ха! Намери се кой да говори за империи...Ха-ха-ха-ха!

Я кой ще ми говори за империя. тия приказки толковами приличат на моабетите на полуидиота Брежнев от преди 30 години. За империализЪма и т.н. Ако някой се държи като империалист в днешната ситуация, това е Русия. И агресията й спрямо Украйна показа че агресията спрямо Грузия преди 5-6 години вникакъв случай не е била случайна. а израз на една добре оформена линия за възстановяване на традиците от времето на СССР. Нахлуването с войски в границите на суверенна държава няма оправдание. Анексирането на чужди територии няма оправдание. Защото ако някой се опита да оправдава такива действия първо трябва да оправдае Адолф Хитлер. Защото неговите мотиви за анексията на Австрия и окупирането на Чехословакия в 1938 са точно същите като на Путьо.И мотивите, и действията и сценария - всичко просто не ми го побира умът толкова ли е затъпял Путьо та не може да види очевидното. И ако той не може, всички останали го виждат. И всички оправдания от сорта на зашита на руснаците в тези територии звучат все едно че са излезли от устата на д-р Гьобелс. Ама и Хитлер и д-р Гьобелс са заклеймени като военнопрестъпници. Не са ги съдили - знаейки на каква гавра ще бдат подложени те са предпочели да се самоубият, но не и да попаднат в ръцете на кръволок като Сталин. а сега Путьо върщо нещо средно между действията на др. хитлер и др. Сталин. Да, да едно от любимите занмания на Бащата на народите е да "освобождава" някого. ама след като го "освеободи съветските войски остават там. И не можеш ги изгони.

Да така е, напълно си прав! Путин се държи досущ като Хитлер, това се вижда от всички. С една съществена разлика обаче: Докато Хитлер поне е бил честен и си е признал че извършва окупация (макар и според него с благородни цели), то Путин най-безсрамно лъже и отрича това което вижда цял свят и няма как да се скрие. За това обаче си има причина. Путин не е глупав и много добре осъзнава какви ги дърдори. Напълно е наясно че говори глупости. Целта му е обаче не да заблуждава нас, неруснаците. Целта му е да заблуди обикновения, бедния руснак. А такива в Русия има много. Неговите симпатизанти, така да се каже. Единственото в което според мен Путин вярва е, че е искрен в намерението си да направи Русия отново велика. Което само по себе си е психиатрична диагноза, според мен.

Защо сега можеш ли да изгониш НАТО-те от БГ? Повтарям че Русия не е модел за политика, но САЩ надминаха и най-дръзките действия на руснаците. НАТО през годините след падането на берлинската стена спря ли се? Колко конфликта са разпалени от Американци и колко от руснаци? Везната натежава много в една посока. В една реклама се казва че това не е честно...:) Кой не е спрял да разширява военния и икономическия си съюз? Руснаците ли? Те онзи ден създадоха такъв за да се предпазят. Че кой е империалиста? Единия се защитава а другия превзема. Извода е ясен. Кой е казал че превземането на територии и притискането им до безизходица трябва да е само с кръвопролитие? САЩ и Русия трябва да са силни и да показват мускули за да има баланс. Ако една от двете страни я няма другата ще господства над света. И двете са един дол, но САЩ започнаха да мечтаят за времето когато никой няма да им се противопоставя. Кой е (пак питам) е империалиста? Немислимо е да тръгнеш да управляваш света и да не се препънеш в нещо дето не ти е по силите. Русия трябва да устои за да има баланс. Американците трябва да променят външната си политика за да бъдат харесвани. Повече от 200 конфликта са създали след ВСВ тези американчета избили са десетки хиляди. Тръгнали да говорят за човешки права... Ама според двойните им стандарти това не се отнася за тях и за партньорите им. Ако трябва да ги сравняваме то приличат на древните китайски династии които са завладявали повече икономически а където не стара тогава се прибягва до война. Ама са доразвили "изкуството на войната" те създават предпоставки да се разбутат вътрешни конфликти и се намесват когато страните са вече изтощени. Мародери! Никаква чест, никакво чувство за вина. Не помагат само източват ресурси трупат задължения и се присмиват на такива като нас дето се дърлим а не правим нищо......

Всъщност, Русия се държи като империя. Даже се замислям, дали Русия не е всъщност де факто империя, макар официално Руската империя отдавна да не съществува. Сигурно е обаче, че Путин се държи като цар. Ако това не е вярно - да се откаже от следващия мандат тогава! Иначе само ще потвърди това, което сам отрича! Крадецът вика: "Дръжте крадеца!" P.S.: Тук също има някаква форма на прикрита цензура.

Аз лично не твърдя че Русия е модел за подържания. Но кога е притискала САЩ? Защо САЩ и ЕС не престанат с политиката си за разширяване? Защо тези велики сили не оставят малките намира? Кога САЩ ще спрат да се месят във вътрешните политики на другите? Защо не гледат себе си и не помислят за тези на които дължат добрия си живот?

Аз първо предлагам да се отърсим от предразсъдъците и кухата пропаганда. И да си признаем, че сме жертви на измама, на заблуди, насаждани в главите ни в продължение на десетилетия. Аз също съм бил с промит мозък, признавам си, но се осъзнавам постепенно. И все още не всичко ми е ясно, не го отричам. Така че по темата конкретно да кажа: Това което вече ми се изясни е, че САЩ от много, ама наистина от много дълго време не се разширяват. Нещо повече - нямат ни най малко намерение да добавят поне още една звездичка към съществуващите в момента 50 звездички на флага си. Не така стои въпросът обаче с Европейския Съюз и с Русия. Прав си за ЕС, че имат намерение да се разширяват. Но такъв е замисълът на самата организация. Замисли се - идеята е обединена Европа. Всички държави в една общност без граници. Какво по-хубаво от това? Всъщност, идеята се оказа много по-стара отколкото съм си мислил аз лично. Но многото войни, особено последните две световни войни спират осъществяването на тази идея. Русия, която е и в Европа и в Азия, също както Турция би имала теоретичен шанс също да влезе в този съюз, ЕС. Друг е въпросът че нито Русия, нито Турция в момента имат реални шансове за това. Путин иска Евразийски съюз? Хубаво. Не виждам нищо лошо в това, какво му пречи? САЩ и още няколко американски държави създадоха НАФТА. Само че разликата е че докато САЩ влязоха в този съюз без войни, по мирен път, Путин навсякъде навлезе с танкове и артилерия и самолети. И после - очаква любов и привързаност от тия, при които е дошъл "на гости" с оръжие? Еми - империя са, какво са? Сега да не би европейски или американски самолети да кръжат по границите на Русия??? Точно обратното наблюдаваме. Осъзнай се. Признай си че ти е промит мозъка. Започни да мислиш! Аз признавам, че САЩ не са винаги най-добричките. Ето сега излезе скандала със странните методи на разпити от ЦРУ. Обаче САЩ са като невинни гергьовски агънца в сравнение с онези, властимащите в днешна Русия!!!

Как ще се откаже, ако "народа" го помоли за още един мандат! Не може да откаже на такава молба :)

За съжаление Путин е много прав, неможе Америка да приближава техните граници и те да стоят мирно и да ги гледат!

Не е за съжаление! Радостно е че има кой да им се противопостави. Поне за сега.

Всеки има собствено мнение!

Всяка нация (не държава) в ранните си години се е опитала да създаде империя. Знае се че всяка империя се е провалила. За американците, които нямат своя нация а сега се опитват да я създадат това са ранните и години. Тази псевдо нация няма опита и е като малко дете в магазин за играчки - иска всичко. Всички ние сме родителите на това дете. Теглим заеми, затъваме в дългове опитваме се да му дадем това което ние сме нямали с надеждата че то ще порасне и ще започне да се издържа само. Но кога? Ще имаме ли силите да го порастим? 18 трилиона? Не го ли разглезваме прекалено много? Това дете вече е привикнало към този начин на живот. Нима ще продължим да го храним вечно? Ще можем ли? Имаме ли още какво да му дадем? Как да продължим? ... Въпроси без отговор. Докато спорим и търсим решение това дете гладува и освирепява появи ли се канибализма (аз мисля че вече го има) може да се окажем негова вечеря.

Четейки коментарите виждам че има хора които са наясно със ситуацията, но за тези които сляпо следват САЩ ще кажа: Да не може да се опираш само на петрола но това се отнася за валутата наречена - зелена. Всяка империя рано или късно се разпада - историята го показва. Американския Империализъм е към своя край. Големият балон започна да изтънява и се раздува главоломно, когато каже бум света ще е изправен пред една наистина невиждана криза. Вече 18 трилиона изядени, потънали безвъзвратно ще се окажат непосилни за съвременната цивилизация. Светът ще плаща сметките на САЩ десетилетия. Да Америка няма време! Може временно да закърпи положението като съсипе Русия и сложи ръка на ресурсите и (петрол, газ, диаманти...). Ако успее след още 20 години ще и се наложи сигурно да колонизира друга планета, защото балона пак ще се надуе. А ако не успее - скоро ще се чуе БУМ! и Ще заживеем във 30-те години на миналия век. САЩ наистина е затънала до дупките на носа си в лайна и стои на пръти.

Имаш малка грешка в сметката. 18 трилиона са САМО ФЕДЕРАЛНИЯТ ДЪЛГ.... Като сложиш щатските, местните, корпоративните и личните стават още над 100 трилиона.... Та затова е и цялата истерия всъщност де. Просто на тая планета няма толкова пари да им се плати дълга на тия маймуни. Като не можеш да си платиш дълга какво правиш? Или фалираш или гледаш да се отървеш от тоя на който трябва да платиш... Това е.

краварските орки се усраха като ония на консервата "Доналд Кук "

По-елементарен и глупав коментар не бях чел скоро. Не че съм поддържник на САЩ, но бих те посъветвал да престанеш с подобни идиотии.

"Владимир Путин обаче поясни, че не става дума за наемници, защото тези хора не получават пари." Тоя път Путин изтрепа рибата! Как се живее без пари, бе, другарю Путин? Без пари живеят само РОБИТЕ! Успя все пак да превърнеш Русия в РОБОВЛАДЕЛЧЕСКА ДЪРЖАВА! Добре е все пак, че си го признаваш!

Велик държавник, политик и руснак.

Съществено небходимо е да има морална алтернатива.

Руския ИмпериализЪм няма морални алтернативи, такива има само КомунизъмЪт!

Прав е човекът!

избягаха и от там младежите няма специалисти не се развиват технологиите газа намалява петрола вече не се търси има други горива .... нормално е да има криза

Крадеца вика "Дръжте крадеца".....

Скоро Путин, че го упутят!