Спорно съдийско решение срещу френски инвеститор

Френска фирма за производство и търговия с вина и водка, инвестирала у нас, се оказва с подменен мениджмънт след решение на известната съдийка Румяна Ченалова.

Обратно в новината

Коментари - Спорно съдийско решение срещу френски инвеститор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цитат - "Френският посланик у нас допуска, че тя може да е корумпирана"?! Е, аз пък допускам, че на френският посланик майка му е куRва! Ко прайм ся?

А не допускаш ли, че има "дипломатически" език и дори на този език, изказването някои не възприемат така "дипломатично"?

Мечтая да живея в държава, която да има такива дипломати. Имам случай при който моя фирма е с арестувана стока в Унгария. На обаждането ми в посолството в съботен ден ми отговориха "...в събота и неделя нямаме човек с унгарски... ", на обаждането ми във външно министерство ми отговориха "... това е някакъв тъпак...". Отговора, който най-често чувам вече два месеца от българските институции е "...ние нямаме право да се месим във вътрешните работи на друга страна.." до момента аз съм получил макар и малко съдействие единствено и само от Белгийско посолство чрез моя партньор. въпросът ми е следния Друг статут ли има френският посланик или просто държавата е друга, човека е друг и е напълно наясно кой във Франция му плаща заплатата?

Тия дипломати лаят само в държави като нашата, защо не се обаждат когато съдят някоя фирма в САЩ и да наричат съдиите там корумпирани. Да не мислиш, че там няма корумпирани съдии и крадливи политици но този френски пуфляк никога няма да отиде в САЩ и да го каже това, защото знае какво ще му се случи.

КРАСИВО! кРАСИВО заобикаляш същината на въпроса!!!! Дали да позная от коя политическа сила си, в близкото минало не така маргинална, както сега?

Тази тоя път яко загази. Дали ще имаме 1ви случай корумпиран съдия да влезне в затвора?

Много е прав френският посланик. Съдът се превърна във феодал като църквата през средновековието. Разпределението на делата бе компрометирано, и сега , след като се вижда как се разграбва една фирма, се установява, че в съдебната система има мафия.

Ксавие дьо Кабан е един най-обикновен канцеларски плъх. Той си няма понятие от политика! Единственото, което той е управлявал през живота си, това са няколко чистачки, шофьори, секретарки, портиери и готвачи.

ама нещо гузно мълчат разни съдийски сдружения, които иначе вдигат вой до небесата за всеки оплют съдия. Плъх, не плъх, това е!

Съдебното производство е инстанционно. Последна инстанция е френският посланик - като доказан специалист по гнилите ябълки. А българската съдебна система е корумпирана по презумпция. До доказване на противното. Пред френския посланик ...

Ейййййй добре че се е случило с чужда фирма за да изкарат на показ корупцията в държавата Ако беше Вуте щеше още да се жалва без резултат

Няма доказателства за извършени нарушения на Съдия, по време на съдебното производство...?! Комисията по етика, няма право да отменя решения на Съдии.

Сега: всички дела на тази съдийка да се спрат и анулират. Да се види този случаен принцип на разпределение.

тъпите европейци не са ли разбрали още че българия е държава на мафията во глеве с капа де тути копоне , шеф капиша гербундерския тиквун , правосъдието и полицията обслужват единствено и само интересите на групировката гербести котараци а който не слуша отива в гроба

доколкото разбрах,то не е спорно решението,а скандално!независимостта на съдебната власт не донесе справедливост,а злоупотреби и усещане за недосегаемост за магистратите!явно не сме дорасли за подобни неща и е време да ги отменяме..............

ОПААААААА ТУКА СТЪПИХА НА КРИВО И СЪДИЙКАТА И СИНДИКА!!!!!

Бреей, взели да се оплакват. Като каже някой българин нещо - имате си съд, правова държава. Като пострадат - а, то май имало корупция. С циганите - интегрирайте ги, не ги игнорирайте. Като отидоха във Франция - ще ги гоним, че са непоправими. Що така бе, западняци? Остава да останете без национален капитал и да ви емигрира 20% от населението и тогава да ни покажете как сами сте си виновни, че ви е ниско КПД-то на работниците.

Адски тъп си ... къде е връзката между това, което пишеш и корумпираната съдебна система в БГ. Сигурно е същата, както между тъпата ти глава и богатството на хората от истинските демокрации, нали?

казуса може да го реши само френската армия !

Че е корумпирана - е ясно като бял ден! Крайно време бе нещата да се назовават с истинските имена!

бягат всички инвеститори. Миналата година избяга един, който беше монополист в бранша си и отиде в Унгария, където данъците са 50%. Ужас -ето това е да правиш бизнес в тази държава. Инстанции, комисии, инспекторати....накрая КРИВОСЪДИЕ! Как да инвестираш в такава държава. Всички престъпления срещу неизвестни извършители. Вместо да ги показват,след като са хванати на място, крият им илцата, че то виж правата им нарушени. А къде са правата на жертвите?

Това са съвремените рекитьори. Само че са с бели якички и са безкруполни. Надявам се в скоро време да им видят сметката както на рекитьорите през 90те!!! За съжаление винаги се появяват такива по време на управления на БСП и ДПС!!!

ТОВА СА НАЙ-ДОЛНИТЕ НИЩОЖЕСТВА НА ПЛАНЕТАТА.МОЯТ СКЛАД БЕ ОКРАДЕН ОТ ЧОВЕК,НА ПРОКУРАТУРАТА И ВЪПРЕКИ ПЪЛНИТЕ МУ САМОПРИЗНАНИЯ,ПРОКУРОРКАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА ВОДИ ДЕЛО СРЕЩУ НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ.ОСЪЗНАХ КОЛКО Е ПРОГНИЛА БГ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ЗАТОВА СЕГА СЪМ В ЧУЖБИНА И ХОДА С ЖЕЛАНИЕ НА УЧИЛИЩЕ ЗА ЕЗИЦИ.ТЕ ДОРИ МАГИСТРАТИТЕ НЕ РАБОТЯТ ПО НПК И СИ ИМАТ СОБСТВЕНИ ЛИЧНИ ПРАВИЛА,А РЕАЛНО НЕ СЪЩЕСТВУВА ИНСТИТУЦИЯ НА КОЯТО ДА СЕ ОПЛАЧЕШ И ДА КОНТРОЛИРА ПРЕСТЪПНАТА ИМ ДЕЙНОСТ.

Ей, много ми е симпатичен този посланик, доста е смел и активен! Не напразно революциите от които човечеството тръгва напред, тръгват от франция, а тези с които тръгва назад от Русия. И не на последно място макр и далечни езици, човека говори много добре български, а мужикистанците на които сме дали писменост, за 20г. така и не могат да вържат две думи на нашия език!

Най-после! Изгонихме и последния инвеститор! Да ни е честито, другари!

`Що лъжеш бе?? Виж колко арабски дюнери останаха......

Миналата година по дело срещу топлофикация направих иск по чл.190 от ГПК и съдята по делото го отхвърли със смешното твърдение, че не било ясно дали има такива документи които съм поискал , а те са записани като задължителни в наредбата която регулира дейността на топлофикация. Отказа на съдията е написан ръкописно на лист който прилича все едно е от баничката с която е закусвал и ми се връчва официално от призовкар, като официален съдебен документ. Ако иска френския посланик ще му пратя копие да го ползва за доказателство пред институциите в ЕС.

Вие си го ползвайте! Ако сте убеден в правотата си, наемете си адвокат и ги осъдете идиотите в Люксембург.

Даааа, Monsieur de Cabane - Mer de ! Mer de и туй то ! ... Отделно - Потвърждавам И за де-факто Идентичен казус спрямо Германски инвеститор. (Явно 'наште' лаботьът ...на цико-стьiл ...:-)

Жалко само за инвеститора,защото се чува че човекът е читав,и не прави магарии...Което означава,че вероятно(с или без "помощта" на определени магистрати)човекът е прецакан от "едри" бандити,за да му вземат наготово бизнеса който е изградил... Иначе,Дьо Кабан,е последният който трябва да се изказва за съдебната система!! Българите-да!! Потърпевшите чужденци също!! Посланиците които не са като него-може би..... Той-не!! Да ни каже,какво според него трябва да се случи на едни парашутисти(ако се спазват законите),и да се занимае с корупцията на френските съдилища,`дето един батка-сериен изнасилвач го освободиха тихомълком,че и Президент щяха да го направят!!

Всички съдии на тази територия са за затвора няма читави от раьонния до конституционния! Ако едно дело са решили правилно според закона десет са ги решили против закона. Никаккъв имунитет за съдиите и специален съд за тях с гражданско участие от потърпевши. Предвидете средства в бюджета за концлагери за български съдии.

По ваши инструкции работим през последните 25г. Това е резултата.

Тук се работи по московски рецепти още когато си бил у ташкент другарю, а театрото за пред ЕС го гледаме през последните 25 години.

Кое театро бе човек?? Да,има доза истина в това което пишеш,но я ми покажи един когото да не го прегръщат като го видят онези евромародери... Всички са в играта!!Ясно като бял ден!!

Е да Бб-ЦЦ са на власт и започват да преватезират чужди фирми така беше и преди нормално за мафията.

Какво е това " преватезират "?

Това е доказателство по казуса: "!!!!! е проЗ и Той е прост - затова се харесват".

Ако плащахте на време договорите си нямаше да сте в този казус. Като сте били некоректни ще страдате. Всичките големи сте такива - това да ви се направи онова да ви се достави, а плащанията поне след 6 месеца...Ами не може така има си банки за тази работа. Ако не ви дават кредити от къде на къде малките фирми да ви издържат ?

"Според него страната ни има генерален проблем със съдебната си система." А здрасти! И тоя откри топлата вода... .

Сега французите ще им разкажат играта!

Това е истински независима съдебна система :) Може да има закони, но съдията си прави каквото си иска и никой нищо не може да му каже. И това ако не е независимост :)))

анджък! за какво тогава се обиждат като някой им каже нещо на против не е ясно.

мн сме мекушави ... директна конфискация .... в отговор на кланетата на бг шофьори и транспортни фирми

Чак пък Такъв диферент между Вас и Колегата 'попе' ?

до там се докарахме, че чужденците да ни се бъркат в съдебната власт, дето уж беше независима. Не знам за вас, но на мен министъра на правосъдието ми прилича на овца всред вълците от ВСС. Пак нищо няма да се случи.

Тия говеда ченгьори си мислят, че могат да безобразничат както си искат и никой нищо да не може да направи както по съветско време. Мислят си така защото те държат и пушките и медиите. Ако и да са прави за първото - все още могат да правят каквото си искат наистина - са тотално сбъркали за второто, тепърва им предстои да научат по трудния начин, че има кой какво да направи против тях. Съветските им господари-закрилници са заети да спасяват собствените си задници, а без тях са негодни да си опазят властта.

каква е тая охранителна ... 30 000 евро ... трябва да са някой старчоци .... да им се наложи военна охрана ... ако трябва и кораби да се наемат ... 300 бона минимум за услугата ...

Ако от Европа не ни помогнат,няма да може да се живее в тази страна.Това унижение,това безчинство от страна на тази система скапва живота и труда на хиляди хора..Съдебната система трябва да се рестартира.Да се закрият всички съдебни институции за месец,два,три и да се започне от нулата.Един по един да ги проверяват кой какви дела е приключвал,с кого има връзки и ако има съмнения да ходи да си гледа хотела.Ножа не е опрял до кокала,а вече реже и него!!!!Затвор за корумпирани съдии и лекари!!Тези две системи отровиха живота на останалите все още в България нещастници.

Би било добре но кой да ги проверява дето да не е под все същия контрол. Може да стане единствено ако някой неангажиран - доказуемо неангажиран - получи властта и силово отвори всички врати които поиска. Българин с тия способности и доказуемо неангажиран не виждам отде би се взел.

да чакаме друг да ни оправи е МНОГО П О Г Р Е Ш Н А практика. това ще ни изяде главата без време.

ЗА ! НО ! - Единствено-И-Само : -> Ние ! --> Всички !! ----> Заедно !!!

истински патриоти ... тук ни един бонжур да не префръкне

Гледах интевюто по БТВ тази сутрин. Г-н Посланикът направо каза че "или Г-жа Ченалова е некомпетентна или корумпирана" за което искрено му благодаря! Човека си ги назова нещата с истинските им имена, а не "съдебната система се нуждае от реформа".

Сhapeau, mon cher !

а сега на ход са министъра на правосъдието и прокуратурата. Дали ще и отнемат правата??

Добре дошли в Булгаристан!

Крайно време е да бъдат осъдени доста съдии. Да им се поразрови кочината, но явно трябва да се почне с главния прокурор.

Изгледайте ,сутрешния блок на Бтв и ще ви станат ясни доста неща

да се издирят всички френски фирми в бг .... и по същата схема ... французоеца за права ще ви разказва .... това трябва да е бг отговора за действията на фр държавни рекетьорчета със сини чорапогащници с обратни резбички дето са ги кръстили жандармерия

Ах, Николов... Ах... Ах, ах, ах ! (Извинете !)

Спомням си подобна случка в Сливен през 90-те.Там пък май беше американска фирмата.Съдията май стана деятел на СДС после. Ами като сме просто българи ,на кого да се оплачем. Все пак, интересно ще бъде да чуем съдията и "синдика"в дадения случай.

Те пък са много хубави - гледах в неделя изказването на управителя на фирмата за стени за катерене и ...точно с Франция даваше пример за провеждане на търговете им. Тук просто ни е по-ниско нивото и всеки е приел, че няма съдебна система. А те като отпускат фондове и не натискат правителството достатъчно и един Марио Николов няма да осъдят ей така за заблуда дори. Забавното е как ще бъде разрешен случая - тихо, подмолно и ... без намеса в работата на съда.

предлагам на посланникът да се обърне към господин дол а тои съответно към ,,протежето,, си ,,боико,,!!! ,,престъпният синдикат,, тук си има един ,,бос,,!!!

Браво на посланника ,че даде гласност на случая,за да разбере народа -какви са ни управниците,съдебната система ,далаверите ,абе въобще все хубави хора...Чудя се как ни приеха в ЕС,с кой акъл?

Те добре, че ни приеха. Не ми се мисли иначе.

И френският посланник е очуден и пак ръси "мъдрости", подражавайки на щатския. Защо ли винаги е подозрително когато дипломати менторски се намесват в политиката и във вътрешните работи на съответната страна? Дали пък да не напишем нещо за г-н Оланд и малоумните му прояви дето намирисват на васални теманета и корупция? Ама това ще се квалифицира като намеса във вътрешните работи на страната му. Затова и заради тия двойни аршини трябва да бъде отминаван като храстче.

Оно посланиците са и за тва бре бате, кога неуважаемио български съд измами технио човек, да проверат нещата

и аз съм възмутен от Ньойския договор, франсе, я на ..............

Наборе,ти да не си свидетел на Ньойския договор??? То за това сме на този хал