255 000 вложители имат 3.6 млрд. лв. гарантирани в КТБ

255 000 са вложителите с гарантирани депозити в Корпоративна търговска банка, заяви по БНР председателят на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков.

Обратно в новината

Коментари - 255 000 вложители имат 3.6 млрд. лв. гарантирани в КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега като започнат едни опашки...не ми се мисли.

Защо като ние ще плащаме парите не се спазва закона. Големите влогове са с лихви по договорка и не са гарантирани. Ако това се спази отпадат и цесиите, които със задна дата са незаконни.

Продължават да ми поставят условия тези, които създадоха проблема и ми става все по-хубаво! Сигурно и на тях им хареса да продължават да ни мачкат!

Нямам никакви влогове в КТБ. Предпочитам да си държа парите в инвестиции, не в банки. Но, за момент си представих какво ще стане, като си изтеглят гарантираните влогове. Защото много малко ще са тези, които ще си прехвърлят влога в друга банка, след подобни събития. Та, какво ли ще направят с парите си? Възможни варианти: А: ще ги вложат в бизнес и ще създадат работни места. Б: Ще хукнат да си купуват злато и сребро за по-сигурно и да го закопават в градината...(не е сигурно, че в България има кой да продаде злато за няколко милиарда) В: Тръгват да си обръщат левчетата в Долари или Евро, изобщо кой каквото се сети.... И, като продължавам да се замислям, ми става малко страшно, не знам защо.... А на вас как ви изглежда?

- Първо, бизнесът не е за всеки. Ако един адвокат, зъболекар или проектант печели добре няма да си зареже доходната професия, за да започва бизнес. Той иска да си вложи парите и да си продължи с това, което прави добре. И за пенсионерите е същото - няма тепърва да захващат бизнес. - Второ, в България влагането в чужд бизнес не върви - миноритарният акционер все е прецакан. В белите страни акциите са добра алтернатива на банките, но у нас носят само загуби. - Трето, злато може много да се вкара в страната - не е проблем, но златото не е лесно ликвидно, има марж между "купува" и "продава" и в момента цената му пада. - Това с градината и бурканите е тъпо. Та банките нямат алтернатива и парите ще отидат пак по банки, може частично да изтекат към чужбина. Някои ще отидат до бурканбанк, но след 1-2 години ще се върнат в банките.

Точно това е моето виждане, само че в доста по-песимистичен аспект. Мисля, че ще има определен хаос и в банковото обслужване, и в инвестирането, и в покупко-продажбите на валута. А и доверието в банките вече е поразклатено. Между другото, точно сега е моментът да се инвестира в злато и благородни метали, точно защото цената е ниска. И няма да се задържи дълго на тези нива. Руснаците не са по-глупави от нас, че цялата им държава купува злато за държавния резерв....

Почвам бизнес с буркани, чували и дюшеци. Айде, народе, евтино ги давам.

Еха, каква кражба пада! Спестяванията за моя цял съзнателен трудов живот са значително по малко от максимално гарантираната сума. Не са тайна - 48 хил лева. За да си ги взема от банката ще трябва да заплатя 300 лв. такси. Ха сега си направете сметка грубо за всичките 255 000 вложители... Това са между 80 и 100 МИЛИОНА!

Бая грешна сметка :-) - 300 лева се плащат за 196 000 лева - високата такса е само за теглене кеш. Ако си оставиш парите в банката нищо не плащаш. Ако наредиш превод в друга банка плащаш 12 лева. И тези 12 лева са цената на плащане по "Рингс" и не остават в банката. Не, че няма да спечелят и банките, но далеч не са такива цифрите. А и каква алтернатива предлагаш? Десетки банкови клонове да работят безплатно ли???

А ти пък защо реши, че ще са много хората, които ще пожелаят да ползуват банкови "инструменти" и продукти, след това ужилване?! Съвсем естествено е да си искам парите кеш, защото съм ги внесъл кеш. Не разбирам, защо трябва да бъда наказан за това:( В КТБ, можех да си тегля колкото и когато поискам на каса, без такси, ако не бяха преебали банката де... Откъде накъде сега ще плащам на ХампЪрцунян 0,50% такси, за да си получа парите?!

Фондьт за гарантиране на влоговете в банките е частен, и трябваше не дьржавата да попьлва липсите на пари в него, а банките да увеличат вноската си в него. Получава се опасен прецедент сьс дьржавните пари вьв фонда, утре и друга някоя банка ще реши, че може да го "кара през просото" и че и нея ще спасяват!!!! Кьде остава стимульт на банките да спазват определена финансова дисциплина???? А Европа иска гарантиране на сумите до 50000 евро, но не поставя условия кой да даде парите за това....

Стимулът на банките трябва да бъде строг контрол от БНБ. То като се запиташ и къде е стимулът на обикновения гражданин да не краде и убива, и изобщо да спазва закона отговорът е пак подобен - стимулът е полицията, прокуратурата и пандиза. Държавата има отговорност да гарантира, но и права да контролира и санкционира. Да се стегне държавата и да си гледа работата. Ако го беше правила изобщо нямаше да се стигне до тук.

пи-ра-ми-диии, фа-ра-о-ниии, и БА-ЛЪ-ЦИИИ за ми-льо-ни!! народна чалга

нали се сещате кой са балъците? тез дето сега ще плащат милионите; може да ги видите в огледалото...

Защо плащат пари на вложители, след като още не са хванали и осъдили - онзаи мутра и убиец- Цветан Василев ??? Трябва всички задължения да се водят на Цветан Василев и да лежи в затвора доживот !!! Или някои наши политици, го оставиха тоя да избяга с парите на банката, и след време ще разделят откраднатото с него ??? След време, може

stegai se narode pensiq nema da ima bakane i izpla6tane do grob da jiveqt milionerite i da si nosqt kintite v kov4ega.

ДА СЕ ДОКАЖАТ НА ВСИЧКИ ВЛОЖИТЕЛИ ОТ КАВИ ДОХОДИ ИМАТ ТЕЗИ ПАРИ И ДА СЕ ОБЛАГАТ С ДАНЪЧНА ДЕКЛАЛАЦИЯ ТОВА Е...

след шест месеца лъжи.... и сценарии за последващи кражби..... и щрауси в прокуратурата.... дойде време за статистика.... ТАЗИ СТАТИСТИКА,... ПО ЗАКОН ТРЯБВА ДА СЕ ДАДЕ ДО 20 ДЕН СЛЕД ЗАТВАРЯНЕ НА БАНКАТА...... Т.Е.: ПРЕДИ ОКОЛО ШЕСТ МЕСЕЦА!!! СЕГА ИСКАМ ДА ЗНАМ, КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ?

Тъй. И ако ти кажат кой е виновен какво ще направиш? Ще го псуваш по Интернет ли? Или ще му се заканваш? :))) Хайде бЕгай вкъщи да псуваш властта и да обясняваш на жена си какъв си великан.

Интересно какъв ще е курса на долара на 5 декември ?!

Ма ти да не намекваш, че някой ще го свали заради КТБ???

Защо валутните депозити ще се изплащат в български лева по курса за 4 декември,независимо дали изплащането ще стане сега или след 5 години ?!

КТБ е частна банка. Не трябва държавата да гарантира влоговете там. Така се дава път на тотален грабеж и после държавата и народът плащат сметката. Другите частни банки ще направят същото, ако вече не са го направили.

А ти колко държавни банки знаеш?

Това го кажи на ЕС. А иначе държавата ако си беше гледала работата и беше надзиравала КТБ какво прави изобщо нямаше да се стигне до тези циркове. Държавата гарантира влоговете в частни банки, но има и голяма власт да ги конторлира. А че нашата държават е била некадърна или корумпирана да го прави е друг въпрос. А гарантирането на влогове си има практическа стойност - ако го няма никой няма да си държи парите в България и валутата ни ще изтече навън.

Ха-ха-ха, а ти кой искаш да ти даде гаранция - Цветан Василев ли? Ами то това е лесно - правиш си един депозит с индивидуално договорен лихвен процент и след това като Веждито Рашидов ходиш да дириш Василевия по света, за да ти го плати. Василевият няма да ти откаже - ще ти обещае, че когато оздрави банката, ще ти го върне :))) :)))

БСП и ДПС с обръчите си от фирми обраха КТБ и сега народа ще плаща.Това беше цената на която падна Орешарски и ДПС излезе да гласува срещу него.

А ако си мислиш, че Буда също няма участие в тази работа много се лъжеш. Нека да споменаваме всички виновни, не само угодните нам.

Корекция на плоския данък по нашенски

Нема такава държава, нема такъв обир, нема такива овци, нема виновни!!!!!! Свалям шапка на ББ приятели за перфектната изработка! Ако почнат да ви бесят и въжетата ще си платите доброволно!

Добре де, уважаеми вложители в КТБ, искам да попитам вие малки деца ли сте и умеете ли изобщо да разсъждавате, или лакомията при вас е взела връх? Чували ли сте понятието валутен борд? Ако не сте да ви припомня, че ето в това положение е държавата ни днес! И сега: в условията на този борд всички банки дават до 3.5% - максимум до 4.2 % лихви на година за срочен депозит! Само КТБ на крадльото Цеци Василев ви давала по 10%! Е как не ви дойде на акъл още тогава, че това е "много прекрасно" за да е истина! Ми това е пирамидална структура, не ви ли светна още като си правихте депозитите и подписвахте договорите си? А сега ревете? Толкова ли ви е къса паметта, че забравихте за Майкъл Капустин, за Иво Недялков и още една дузина "убавци" като тях? Е, просто няма какво друго да кажа! Човек все пак трябва понякога да си включи и сивото вещество!

А защо да се притесняваме даже и да е пирамида? Нали влоговете до 196 000 лева са гарантирани? При това положение е глупаво да не се възползва човек. А и лихвите не са били 10%, посмали малко:-)

е, ти може и да си с депозит и 100000 лева, а я се постави на мястото на Веждито! С неговите 2 млн? По всички медии пишеше по колко лихва е давана! Е, и да не са 10%, ами 7%! пак почти двойно повече от останалите банки!

Пишеш пълни глупости. Никой от тия с гарантираните депозити не е получавал лихва 10 % . Това е било достъпно само за хората с влогове над 500 хил. ( според официалната политика на банката за индивидуално договорените лихви) Аз имам депозит от малко над 30 хил. лева при лихва 6.9 % сключен през 2012 г. По това време поне 4-5 банки даваха лихва в рамките на 5.5-6.5 % и съм разпределил влогове в няколко банки.От февруари тази година КТБ рязко снижи лихвите по новооткрити депозити и стандартната стана около 5% което беше съвсем в духа на осталите банки. Високите лихви останаха само по старите депозити , но дори лев да изтеглиш автоматично минаваш към новите условия с по-ниска лихва. Признавам си честно , че 2012-та вярах , че като банка на властта това е напълно безрискова банка , щото лицата на Цветанов и Борисов грееха от всяка заглавна страница на "Уикенд" и цялата медийна империя на Пеевски. ТВ 7 пък беше мястото , където водещите политици на ГЕРБ просто отиваха да изпият сутрешното си кафе в приятна приятелска обстановка с Николай Бареков. Същият Бареков дето тогава громеше пловдивските "селяни" осмелили се да блокират София с трактори в протест срещу правителството и да му пречат да сивърши служебните задължения...

Всичко това, което казваш, показва колко лесно манипулируем си и как си правиш икономически изводи на базата на неикономически аргументи. Резултатът е, че след 6 месеца тръпнене ще имаш възможността да си вземеш парите и да се оттървеш без поражения. Други, обаче, като Веждито например, няма да имат твоя шанс да са вложили в мафиотската банка достатъчно малко пари, че държавата да им ги изплати.

А НА ИСКРОВ И ЦАЦАТА НЕ ИМ ЛИ СВЕТНА? ,че на вложителите, които те трябва да защитават, трябва да им светва от всичко в тая държава....

Браво на Бойко, който каквото ще да говори, но върна парите на народа. Ако беше БСП на власт да сме пили по една студена вода.

Нека разсекретят стенограмите от лятните заседания на политиците и банкерите през юнни. Бойко ти е искал банкова ваканция. Знаеш ли какво означаваше това? Спиране на икономиката. Междуфирмени разплащания. Заплати. Всичко. Тотален колапс на икономиката.

То и сега не е късно да направят банкова ваканция

Какво се оказа, че няма депозити по-голями от 196 000 лв на човек в КТБ! Евала!

,,За изтегляне на суми до 3 хиляди лева таксата е 3 лева, след което с нарастване на сумата таксата нараства, като за най-големите суми се изисква и предварителна заявка.'' 255 000 влога ако ги изтеглят вложителите са миним 1 милион лева банкови такси! Сега не ги ли хвана малко срам поне? Прецекаха дребните хорица,ами сега и такси да ви плащат? А отделно от това лихвите им по депозитите не вървят!

И да не беше фалирала КТБ пак щеше да им вземе такса за теглене на пари в брой. А и могат да направят превод, защо да пълнят чанти с кеш???

Чантите с кеш са необходими на криминалния контингент, който със сигурност не спи в тази добре дошла ситуация.

Коя е тая банка ,която на падеж на депозита взима такса за теглене в брой ?!

циганорите изядоха кебапчетата а сега вие плащаите ....лично ги пекох

От това кеоето сте написали излиза ,че в банката няма и един лев . На всички е ясно , че става дума за далвера и щом няма арестувани то това ще стане и в другите банки (неразкритото престъпление води до същото такова) . Другите банки ще дадат защото са по-добри ли ? с това ли ще ни заблуждавате - няма защо да гледаме техните одити защото и на КТБ беше добър . По кардливо племе от българското няма , то не бяха фондове , заменки , приватизации а сега и банки !

Възлиза средно по 14 хиляди лева на вложител, което означава че около 200000 са с влогове под 10 хиляди лева. Да и върнат парите, това са честни пари от спестявана, олигарсите с над 200 хиляди лева да се оплакват при арменския поп.

Кой вярва, че 255 000 българи с честен труд са изкарали и натрупали по 200 000 лева? Аз съм добре образован (3 университетски дипломи), взимам заплата доста над средната, трудовият ми стаж е над 15 години... Имам депозит в размер на 0 лева и кредити в размер над 35 000 лева. м?

няма проблем ,сега ни се увеличава размера на кредита с милиярдите дето ще плащаме на крадците да им оправим депозитите а нащите депозите пак ще са = 0 ...

Като си образован, смятай. 3.6 млрд на 255 хиляди прави по 14 хиляди лева среден влог.

в тая държава, човек с 3 висши, толкова може да смята. То затова на маймуни ни правят всички тарикати.

Не всички пари депозити са над 196 000 лева в тези 255 хиляди българи ако направите сметка ще видите, че средно излиза малко над 14 хиляди лева на сметка. От това излиза че има хора и с хиляда лева сметка има и такива с много повече.

ами останалите с милионите дето са били цял живот чиновници на една заплата като оня министъра на отбраната с 20 милиона и жена му отделно с 10 ?! ...ами те вместо да ги разследват за корупця и вкарат в затвора сега ще им възстановяват гарантираният минимум

Я раздели 3,6 милиарда на 255 000:-) Ще видиш, че средният влог е 14 000 лева, не 200 000. Аз имам само една университетска диплома, заплата над средната и 20 години стаж и нямам кредит, а добър депозит. И не съм крал или мамил. Може значи.

БГЗомби

Аз пък без да съм вишист,без да имам депозит ви казвам,че целия тоя фарс беше ЕДНИ ХОРА ДА ВЗЕМАТ ЕДНИ ПАРИ НА ДРУГИ ХОРА НА КОИТО В ПОСЛЕДСТВИЕ ДЪРЖАВАТА ДА ИМ ГИ ВЪРНЕ ЧРЕЗ ЗАЕМ И ДА ГИ ПЛАТЯТ ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ БЪЛГАРИ.

ти и 10 дипломи да имаш,ако немаш акал, пари не мозеш да искараш. пак и то в булгария всеки втори некадарник е с диплома от университет

Щото си тъп !

И 30 дипломи да изкараш явно толкова струват ... ако с първата или още една не може да се реализираш значи си некадърен или тия дипломи не струват дори хартията на която са напечатани.

тия дипломи и за тоалетна хартия не стават, защото хартията е много твърда :D

Никога повече не казвай, че си образован - околните ти се смеят.

Ау, вишиста, сига щъ изплющя !!!

А защо да не вярват, аз съм с висше образование, ВВМУ Н. Вапцаров, като то ми дава шанс да работя за доста висока, според стандарта в Бг, заплата, която, подчертавам, е "изкарана" с честен труд.

I S PET DIPLOMI DA SI,NE SI MNOGO UMEN...NA SA 255 000 CHOVEKA S DEPOZITI PO 200 OOO LEVA...GOLIAMA CHAST OT TIAH IMAT NA VLOG SAMO PO NIAKOLKO HILIADI

Затова и нямаш пари,защото една елементарна сметка не можеш да направиш- 255000души*200000лева=51 милиарда лева,а ти казват,че са гарантирани 3,6 милиарда лева

Защо трябваше при ясни имена и длъжници с кредити, народът да плаща дълга на КТБ? Сега от една страна ще се обогатят тези, които ще се изплъзнат, ще минат за несъбираеми кредити, от друга - хора които имат честни сместявания, например от труд извън граница, но надвишават с малко гарантираната сума, както и такива, които са продали имот и средствата им са там - ще пият по една студена вода! Кой печели от тази ситуация? Тези, които отново ще станат кредитни милионери на наш гръб! Яка ни гърбина, българи!

Тези, които надвишават с малко гарантираната сума, няма да пият студена вода, а маалка студен водичка. Ако някой има 200 000 лева ще си получи 196 000 и ще изгуби само 4000. Не е болка за умиране, това му е само по-малката част от лихвата. А и в края на краищата винаги се е знаело за гаранцията. да е направил влог и на жена си. Кой му е виновен?

Защо министърът на културата Вежди Рашидов вече не плаче, че парите му са изгорели в КТБ? Защото вече си е прибрал дължимото (>2.5млн.) на сто процента!

Васил Найденов е успял да спаси близо 3-те си млн, които има на депозит в КТБ. Остава загадка как ще процедират други популярни личности с влогове в КТБ, сред които са Лили Иванова, Цветана Манева, дует Ритон", Иван Костов и банкерът Стоян Александров.

Нищо чудно, иначе щеше да продължава да се жалва по медиите... На мен ми е интересно и друго - как са се осъществили така наречените цесии по времето, когато банката беше ЗАТВОРЕНА за клиенти?? Кой и на какво основание е бил ДОПУСНАТ в банката и на какво основание и от кого е бил ОБСЛУЖВАН - за извършване на цесии или пък за раздробяване на голям влог до няколко по-малки с размер на гарантирани??

Банката не е затворена - всеки може да влезе да си направи справка, да си вземе извлечение и т.н. Но иначе за да се направи цесия изобщо не е нужно да се ходи в банката. Цесията е договорка между две страни, външни за банката. После само трябва да я уведомят.

Мутрата Борисов трябва най късно февруари да си ходи,и да има незабавни нови истински не корумпирани избори.да видите тогава истинският Резултат.Ако не иска ще му бием отново шута във гъзъ и обратно във военна болница да се връща.

Съвсем нормална ситуация след БСП и ДПС! През 97-ма бяха 12 банки, този път минахме тънко - само 1

Хайде да ви е честито новото "подстригване" - за около 4 милрд. - овчедушен болгарский роде! Вместо да хванеш тоягите, пак се хвана за "палците" на краката в поза удобна за "манипулиране!

по сериозно внимание на информацията която подава относно оспорване на получените суми, там ще е голямата война, която ще доведе до завеждане на хиляди искове срещу държавата!

Не случайно онова професорче Герджиковия се изпусна, че казусът КТБ бил висша математика в правото. ТО замисълът е наистина гениален. Защото докато текат разни искове и съдебнби дела, е много голяма вероятността да настъпят събитя вътрешни и външни, които тотално да изместят интереса и приоритетите на обществото, пред лицето на нещо много по-важно, та чак страшно. Сценарият на цялата сага с пирамидата КТБ е брилянтно написан и проигран.

Които имаха милиони кредит-откраднаха парите...Те изкупиха и депозитите...Сега нямат да дават-даже ще вземат!!!

255 000 вложители, разпределени в 9 банки-товаозначава по 25 500 души на една банка, а за Юни Кредит - 51 000! По некадърна организация от тази е трудно да си представя, това ли изумуваха "учените" ни високопоставени (и достависокоплатени) държавни чиновници ?! Защо не са включени всички (или поне повече) от офисите на дадена банка, а за София кръгът е ограничен до максимум 4-5 клона(Сибанк, Юникредит, ДСК и т.н.). Може би целта е парите по дълго да останат в притежание на "богоизбраните" банки ?! Поредна гавра с измамените вложители, тъжно и срамно !!!

Сериозно ли има такова ограничение? Мислех, че ако си разпределен в някоя банка можеш да отидеш в който искаш неин офис, а не само в 4-5? Къде го прочете? Тъпо, ако е така.

с изплащането на депозитите бг влиза в нов, поне 25г. период на хипер бедност и нови мулти милиардни заеми! ако бяхте оздравили банката вместо да злорадствате и плюете цветан василев, сега парите щяха да ги плащат акционерите, а доверието в бг нямаше да е съсипано. :)...но,... за цървулан няма по- важно от злобата и злорадстването:)...затова и ще тегли цял живот!

Е бил тъкмо такъв! То вече стана ясно.

Превърнахте КТБ от банка в пирамида, после умишлено съборихте пирамидата и се опитахте да измамите пак българите, защо не върнете гарантираните пари до 100 000 евро на обикновенните вложители и не спрете с дивотиите, че да не съжалявате после, като разберете, че българите имали собствено мнение!

Амии, да вземем в гилдията да съберем по някой лев за негарантираните??!

А колко от тия 255 хиляди имат над 200 хиляди лева в банката?

яко си тъп бате:) 255 000 са с гарантирани влогове:)

чичо, осъзнаи се, бии си два шамара да се събудиш, и милион да имаш гарантират ти 100к

Верно си много прост, Владо, пише си го черно на бяло, че това са хората с гарантирани влогове, ама кой да чете.

Ти си тоя, който е прост. Даже си и тъп. Хората с гарантирани депозити са тези, които имат от 1 до 1млрд. лева. Всички те ще получат парите си, но не повече от 200хил. лева на калпак.

получат хората за парите си след 06.11.2014??? да не говорим, че лихвите от 01.07.2014 бяха свалени на 2.56% при условие че имаше банки в които тогава лихвите бяха 4.50%...БГ ЩЕ БЪДЕ БОМБАРДИРАНА ОТ ИСКОВЕ ЗА МОРАЛНИ ВРЕДИ И ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ КОИТО ЩЕ БЪДАТ ПЛАТЕНИ КАКТО ГЛАВНИЦИТЕ, ПАК ОТ ТЕБ ДАНЪКОПЛАТЕЦО!

Всъщност лихвите бяха свалени от квесторите на около 3.20%.

АЗ ИСКАМ ДА ЗНАМ ГЕОРГИ КАДИЕВ ЩЕ БЪДЕ ЛИ РАЗСЛЕДВАН?

означава нови и нови вълни кражби. Манталитет който се лекува само с антибиотика за Чаушеско!

Нотариално заверени пълномощни по сметките в КТБ ще важат ли в новата банка , след като става дума за същите пари на същия титуляр но в длуга банка, преместени без негово съгласие и упълномощеният е един и същ

всичко това можеше да се размине ако банката беше национализирана, но разбира се алчността на българския управленски елит е безгранична. един път кражба от банката и втори път от държавата. и какви некадърни изявления правят само, не се редете по опашки ама може да има и разминаване в сумите, разбира се винаги в ущърб на вложителят.

j_jivko@

Хубавото е че освен студената вода дето са я пили хората вече ще си вземат и парите. Само жалко че виновниците ще си останат ненаказани. Пък и някой от тях дето се правят на сведци/Кадиев/ яко надразват

КАКВО СТАВА И С ПОЩЕНСКА БАНКА ДА НЕ Е ТЯ СЛЕДВАЩАТА СЛЕД КТБ

Кой чакаш да ти отговори Искров ли?

Пощенска банда са й основен акционер канадски пенсионен фонд, та надали ще стигнат до дережето на КТБ. Ти имаш някаква конкретна информация или се опитваш само да всяваш паника?

Откъде частния Гаранционен фонд се е сдобил с липсващите му 1,5 млрд. лв? НАЛИ ДЪРЖАВАТА ОЩЕ НЕ Е ТЕГЛИЛА СИНДИКИРАН ЗАЕМ ОТ ЧУЖДИ БАНКИ? ИЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НАПРАВО ПЛАЩА С ПАРИТЕ ОТ ФИСКЛНИЯ РЕЗЕРВ ЛИПСВАЩИТЕ СРЕДСТВА НА ФОНДА! Това вече е престъпление! Ако се вгледаме в Управление емисионно на БНБ ще открием, че там резервите на фиска са не 8,8 млрд. лв. , а 6,3 млрд. лв !!! ЛИПСВАЩИТЕ 3,5 млрд. лв НЕПРАВОМЕРНО ВМЕСТО В БНБ са отклонени и предоставени на частни банки!!! НЕ ПЛАЩА ЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЦЯЛАТА СМЕТКА ОТ 3,6 млрд лв НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ НА КТБ? Частния ФГВБ отлично знае, че да се пристъпи към процедура на изплащане на депозитите трябва КТБ да е с отнет лиценз!!!!!!!!! Тази процедура обаче се обжалва от Цветан Василев поради което съдът е спрял производството по несъстоятелност! Частния ФГВБ едва ли би си позволил лукса да извърши подобна дарителска кампания с изплащане на депозити до приключване на делото в съда! АМИ АКО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО ? ТОВА ЩЕ СИ Е ЧИСТА ЗАГУБА ЗА ФОНДА КОЙТО Е ИЗВЪРШИЛ ЕДНО БЪДЕЩО ПОСТАВАНО ПОД ВЪПРОС ПЛАЩАНЕ! Ако фонда може да не направи това безумие то държавата в лицето на правителството със сигурност ще го направи!

Клечо, стига се пъна по форумите. Отиде коня в реката.

И за пореден път ще кажа, че говориш глупости. Не познаваш закона. Не правиш разлика между влязъл в сила и подлежащ на изпълнение акт. Казано просто - актът на БНБ за отнемане на лиценза не е влязъл в сила (защото е оспорен в законоустановения срок), но ПОДЛЕЖИ на изпълнение (защото така предвижда чл. 151, ако не се лъжа, от ЗКИ). Делото по несъстоятелността е спряно, защото не може да се осребрява имущество преди да се установи правомерно ли е отнет лиценза (простичко казано - за да има какво да им върнем на акционерите). Актът за отнемане на лиценза обаче подлежи на изпълнение - т.е. лицензът се счита за отнет, за да 1) не може банката да осъществява банкова дейност до произнасянето на съда (ако не подлежеше на изпълнение, след изтичането на особения надзор, трябваше да отвори врати) и 2) за да могат да започнат да изплащат гарантираните депозити. От тук нататък, ако искаш вдявай, ако искаш си пиши глупостите.

БЕЗСПОРНО Е ЧЕ НЯМА ВЛЕЗНАЛ В СИЛА АКТ ЗА ОТНЕМАНЕ НА ЛИЦЕНЗА НА КТБ И ПРОЦЕДУРАТА ПО НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТТА Е СПРЯНА ! ВЪПРОСА Е ДАЛИ ЧАСТНИЯ ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ ЩЕ ВСТЪПИ В ЗАДЪЛЖЕНИЕТО СИ ПРИ ЛИПСВАЩ АКТ НА ОТНЕМАНЕ НА ЛИЦЕНЗА НА БАНКАТА, който се оспорва в съда ! Ами глупако чети разпоредбите на чл.23 от ЗГВБ ПИША ТИ ГО ЕДНО КЪМ ЕДНО БЕЛКИМ ВЛЕЗЕ НЕЩО В ГЛАВАТА ТИ: "Фондът изплаща задължения на съответната банка към нейни вложители до гарантираните размери, когато БНБ е отнела издадената лицензия за банкова дейност на търговската банка." ОТНЕЛА ЛИ Е ЛИЦЕНЗИЯТА БНБ ИЛИ НЕ ? Според теб - ДА, според закона НЕ защото процедурата е СПРЯНА до произнасяне на ВАС!!!!!! Твърдя ти най отговорно, че частния ФГВБ няма да направи плащането предвидено в чл.23 защото не са налице изискващите се от закона обстоятелства - т.е. ОТНЕТ ЛИЦЕНЗ НА БАНКАТА!!! КАК ТОГАВА МАЛОУМНИЦИТЕ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ПЛАЩАТ С ПАРИТЕ ОТ ФИСКА ПОДОБНО НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО ОТ ЗАКОНА ВЗЕМАНЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ ???!!!! Да плащаш с резервите на здравната каса и НОИ , с парите на ЕС депозити на вложители на КТБ си е паресаланс ПРЕСТЪПЛЕНИЕ , което извършващите го длъжностни лица се опитват да скрият зад колективната отговорност на парламента!! Тъй като правителството не е изтеглило синдикиран заем се налага да плаща ДИРЕКТНО С ПАРИТЕ НА ФИСКА!! СХВАЩАШ ЛИ КАКВО ТИ ОБЯСНЯВАМ ИЛИ ОЩЕ НЕ! аКО НЕЗНАЧИ НЕ СТАВАШ И ЗА СТУДЕНТ!

Нали квесторите обявиха гарантирани депозити за 3,1 млд лева, от които 2,1 млд. ще се покриат от ФГВ и 1 млд. трябваше да е целевият дълг. Сега какво стана - вече 3,6 млд. гарантирани и от ФГФ само 1,6 млд. Огромни разлики и ми мирише на огромна кражба - за сметка на нас данъкоплатците. Кой ще прибере 500 млн. разлика и къде са парите във ФГВ до обявените преди 2,1 млд. лв ?

В статията няма такива цифри. Как да го обсъждаме?

никой вече не задава въпроса къде отидоха парите на КТБ? Все пак става дума за над 4 милиарда, не за 4 милиона!Заема и фонда за гарантиране ще покрият липсата, а заема кой ще го плаща - банките ли?Сега да подхвърлим трохите да млъкнат, а по-нататък, ще видим!

а колко от тия влогове са с ясен произод / не крадени / и с платени данъци !? а останалите вложители милионери дето са били само на една държавна заплата ? егати и дъжавата е това , баи хасан да няма по дава чифта ташаци че трябва да плаща по два пъти - един път са го крали и втори да плаща на крадците откраднатото от оня борат с мустака ...

Болшинството са с такива влогове. Голяма част от държавните структури по служебен път превеждаха заплатите на служителите си в КТБ. Няма искам - не искам в друга банка. Жената спестяванията от заплата са й там и то не защото тя си е избрала банката.