3.7% дефицит, 4.5 млрд. лева нов дълг минаха през комисията

Временната комисия по бюджет и финанси прие на второ четене актуализацията на държавния бюджет за 2014 година без особени изменения спрямо предното гласуване.

Обратно в новината

Коментари - 3.7% дефицит, 4.5 млрд. лева нов дълг минаха през комисията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да започне СЕГА! Успех на герберастите, знаем че можете!

Не забелязвате ли??До сега нито веднъж не съм чул "няма пари за субсидии на партиите .Това е първото, за което се отделят .За всичко друго няма.

Дотолкова помним ...правителството на Орешарски не повиши дълга на страната ,беше коректно към бизнеса,не повиши цената на ел.енергия ,повиши пенсиите...Помним!

Айде,няма. От тези на съдебната система дайте малко за пенсионерите и ще стане

Манипулацията се осъществява от ЕДИН елит, една прослойка или група от хора, ОБЕДИНЕНИ от общи интереси, които са в антагонистични отношения с ИНТЕРЕСИТЕ на останалата част от обществото. Групата, която упражнява манипулациите, притежава ПРИВИЛЕГИРОВАН статус, който се СТРЕМИ да съхрани и/или да разшири. Чрез привилегирования си статус, групата експлоатира ОСТАНАЛАТА част от обществото. Тази група на привилегировани МОЖЕ да бъде общност от държави, например Западните държави, отделна държава, прослойка или раса в една или повече държави, например апартейд, фашизъм, както и единия от двата пола - сексизъм и феминизъм. Психологическата манипулация е ВИД влияние, което ЦЕЛИ изопачаване на възприятието или ценностите на другите, чрез ТАЙНИ, нечестни тактики. Такива методи ЧЕСТО са експлоататорски, психически насилнически, нечестни и измамни. Манипулацията е угнетяване на личността, в ЖЕЛАНИЕТО й да ВЯРВА в това, което се СТРЕМИ да постигне - знания, жизнен опит, материални блага, любов. Угнетяване се ПОСТИГА чрез лъжа, в която хората ИСКАТ да повярват. Манипулиране поведението на другите НЕ е откритие на човека. В процеса на еволюция на организмите на Земята, паразитите са РАЗВИЛИ способността, да МАНИПУЛИРАТ поведението на ТЕХНИТЕ гостоприемници.

Как да вдигат заплатите на хората,като те държат целия така наречен "бизнес" в България!!! Те си правят законите за тях си,не ги интересува народа! В парламента са единствено заради парите на ЕС,а защо не и проектите,които правят техните обръчи от фирми да не се работят от хора с ниско заплащане! Пишат,че взимат по над 1000 лв хората,а всъщност те взимат минималната или малко по висока,важното е парите да се усвояват в дълбоките им джобове! До,като не ги избием до един,няма да се оправим,това е истината!!!!

Свине . / другото сами ще си го допълните и със сигурност няма да сбъркате /

Аз получавам по-висока пенсия от 300 лв. Много ли Ви се виждат, уважаеми господа?Дано се случи така, че Вие да живеете с такъв доход-и за в затвора няма да Ви стигнат.

Мутрите и крадците се подържат здраво. Има пари да се покрият грабежите в КТБ, за друго няма пари. Добър повод да се сетим, че и други банкери ще се възползват.

На днешно време никоя държава по света, не обезпечава националната си валута със златно покритие, както никоя жена по света не води полов живот само в момент на овулация. Държавите печатат фиатни пари. Валутите на държавите с развита промишленост имат само стоково покритие. Т.е. парите им имат стойност, защото с тях можеш да купиш всякакви стоки. Държавите с нефтени залежи имат нефтено покритие на националната си валута. Държавите с развит секс-туризъм, като например Унгария, Чехия, Естония, Литва и Тайланд, имат "женско покритие" на валутите си. Държавите с многобройни военни бази и оръжия за масово унищожение, имат военно покритие на валутите си. А държавите, в които няма нито промишленост, нито полезни изкопаеми, нито достатъчно красиви жени, в тях има валутен борд - Currency board. След края на Студената Война, се забелязва тенденция, западните индустриални държави да не инвестират в производство на стоки, а да "инвестират" в животоподдържащите отрасли (отопление, ток, вода,) в слабо развитите държави. Както и във военни бази в тези държави, които да гарантират неприкосновеността на техните "инвестиции". От първо в анексираните източно-еворейски държави, след това в Гърция, в Южна Америка и пр. Това ще рече, че животоподдържащите ресурси на бедните държави, са "златното покритие" на щатския долар и еврото. Фалирането на Grundig, Telefunken, AEG, упадъка на Ampex, се компенсира с "инвестиции" във водоснабдяването и енергетиката на "съюзниците". Като гаранция за икономиката си Китай закупува злато, но без злато хората могат да живеят. Без вода и без ток, не могат. За банките най-съкровенната тайна, е кога ще фалират. За жената най-съкровенната тайна е менструалният й календар. А за държавата най-съкровенната тайна, е печатането на пари.

Ако народът не му светне, че за БСП и ДПС не трябва да се гласува никога няма да се оправи България.

Ако крадците от БСП върнат това, което са откраднали от България при 6 правителства на прехода - 12 милиарда лева, пенсиите веднага ще станат не 500, а 5000 лева. КТБ още 3.5млрд Хора, комунистите са истинските бандити, те сами си направиха преврата на 10.11.1989г. за да се обогатят.

...пак ни го набутаха!

Сега сме снизходителни и плачем т.е. оплакваме нашата безна държава - о, нямала пари! Ами да затворят ДЮКАНА!

БСП и ДПС с обръчите от фирми обраха КТБ.Е сега кой е за затвора?

Герб обраха КТБ-то!

Нещо не си в ред, естествено че е БСП и ДПС, даже поименно мога ти ги кажа фирми и частни лица.

Това или подобно правителство трябва да управлява поне 3 мандата, за да вземе въздух България.Ама простия народ сменя управлението всеки мандат и България се лашка като лодка.

Ако това правителство изкара и един мандат можем спокойно да отпишем България от картата на света.

Корнелий

От кога лентяите на соц помощи станаха 'знаещи'?!?!?!? Ще отпишем не България от картата, ами българските лентяи от картата на света веднъж за винаги! 2 милиона работещи 2 милиона пенсионери 1,5 милиона нищоправци Е как да стане? На работещите не 100, ами 200% данък да сложиш, пак не се връзва!

Дефиниция за капитализъм е: "От масите според търсенето на пазара, на елита в повече от потребностите." Формално капитализмът се основава на частна собственост върху средствата за производство, които се използват за извличане на печалба в условия на конкуренция и свободен пазар. За разлика от играта "Monopoly", в която играчите чрез хвърляне на зарове, т.е. в зависимост от случаен фактор, монополизират благата на определен район, то в реалния капитализъм, заграбването и монополизирането се базира на ОТДАВНА планирани подривни действия, саботажи, пропаганда и милитаризъм. Капитализмът е обществен строй, при който хората са РАЗДЕЛЕНИ на две основни класи: Пролетариат - тези, които произвеждат благата и буржоазия - тези, които са собственици на благата. Отношенията между двете класи - буржоазия и пролетариат са антагонистични и те са в постоянна борба, така наречената класова борба. Едно от най-популярните клишета в пропагандата на капитализма, е твърдението, че капитализма бил икономическа система, а НЕ политическа система. В действителност капитализмът е политическа обществена система, ОСНОВАНА на милитаризъм, пропаганда и ДЕЗИНФОРМАЦИЯ на масите, която ЦЕЛИ обогатяване и гарантиране на щастлив и безгрижен живот на един елит, за СМЕТКА на изнурителен и безперспективен труд на по-голямата част от гражданите. Държавите с капиталистическа форма на управление, поради бляскавата им фасада, се възприемат като по-привлекателни, от тези със социалистическа форма на управление. Това, което НЕ можеш да купиш и за големи пари, МОЖЕШ да получиш безплатно с големи лъжи.

Честито на всички новият ни дълг! Не знам дали ще изкярите нещо от него, не че ще го връщате вие, децата, внуците и правнуците ви е сигурно!

Ще помним завинаги престъпната партия БСП и как ни докара до тук.

Тук бяхме и преди почти две години след края на Борисов 1 когато хората се палеха. Е те пак се палят.

Оди легай и сънувай БСП-то! Аз те питам - от какъв зор теглим кредит, след като имаме пари- над 8 милиарда в резерва? Нема логика! Ако ти имаш някакво логично обяснение казвай!

Да сте чули някога; НЯМА ПАРИ ЗА ПАРТИЙНИ СУПСИДИИ;????

Я вземете си закачете портрети на Борисов и Костов по къщята като са ви толкова мили. Може и на Пръмова и на Гоце да сложите по един.

Сложили сме на Левски и Стамболов, а ти си сложи на Ленин и Сталин, а може и на Живков.

Борисов като е голяма работа нека да вземе да изкара сивата икономика на показ. Няма друга държава в ЕС хората да бачкат по 8 часа а да ги осигуряват на 4. Или да осигурява на минимална, а да плаща в пъти по големи пари. На запад за това вкарват в затвора и лишават от право за извършване на стопанска дейност за години напред.

ME

БЕЗОБРАЗИЕ! Как на 2 месеца политици ще вземат съдбовни финансови решения ей така?! Вече знам, детето ми е изгнанник.

Знам, че сития на гладния не вярва, но напомням на господин Борисов, че след десетина години и той ще е беден и гладен пенсионер, и ще чака като нас благоволението на някое некадърно правителство.

Приятни сънища господа утописти. Надявам се като се събудите реалността да не ви отврати.

Чрез подписване на договора от Лисабон, Европейският Съюз се превръща в една федеративна държава с обща директива в политиката, но с РАЗЛИЧЕН жизнен стандарт на отделните членове. Президентът на Европейската Комисия Жозе Барозу, сравнява Европейския Съюз с империя. Той пояснява, че в сравнение със всички останали досегашни империи, в Европейския Съюз ВСИЧКИ държави членки ДОБРОВОЛНО се лишават от суверенитета си. Доколко е доброволно анексирането на държави в Евросъюза, става ЯСНО от политическия преврат в Украйна през 2013/2014 г. Никой НЕ е питал украинските граждани, дали ИСКАТ да встъпят в Европейския Съюз. Както впрочем никой НЕ е питал и гражданите на европейските държави, членки на Евросъюза. Никой не пита и законното правителство на Украйна и когато правителството отказва да се присъедини към Европейския съюз, бива свалено чрез Цветна революция, а срещу критично настроените граждани, се изпращат бойни самолети и танкове. Jose Manuel Barroso не споменава, че всички останали досегашни империи, за разлика от ЕС, са имали ЕДИНЕН жизнен стандарт във всички области на империята. Barroso НЕ споменава и, че Европейския съюз е империя, в която различните националности и етноси имат РАЗЛИЧЕН достъп до социалните придобивки. Много хора НЕ знаят, че в договора с Евросъюза липсва клауза, която да регулира отношенията със съответната държава, в случай че тя ПОИСКА да напусне Евросъюза. Както липсва клауза в американската конституция, в случай че МЕСТНОТО индианско население РЕШИ да реституира собствеността си от преди цивилизирането от европейците. Характерно за Европейския съюз са ДВОЙНИТЕ стандарти за ОТДЕЛНИТЕ му членове. "Това, което е разрешено за Юпитер, за добитъка не е разрешено."- латинска поговорка.

Аз като гледам Борисов е този който докара държавата до просешка тояга. Този човек докато не се махне в България ще е икономическа зима. Но първо нека ви поуправлява малко та да имате възможност да се сетите колко по добре беше по времето на царя.

Време е лекарите да те приберат от компютъра, че пишеш луди работи, разни царе, комунисти и всякаква измет.

Те баш комунистите сега са на власт. Само, че не се сещат вече за партийните книжки. Сега далаверата е другаде.

Преди да се появи бехме Швеция, а? Трол глупав, как не ти хрумва поне по хитър начин да работиш за тези боклуци манолова и кутев!

Поразрови се в статистиката.

Гледаш, ама не виждаш явно, защото сърп и чук са ти забити в мозъка.

Според визията на Запада, бедните държави ТРЯБВА само да продават суровини евтино, а да купуват стоки от Запада - скъпо. (Осовна идея и във филма "Upside Down" от 2012 г.) Освен че добивът на суровини в бедните държави също е СОБСТВЕНОСТ на западни корпорации. Без колониализма, западно-европейците щяха на днешно време да са ТОЧНО толкова бедни, колкото всички ОСТАНАЛИ народи по Земята. Респективно всички бедни народи, НЯМАШЕ на днешно време да са толкова бедни. Докато лукавите служители на ООН официално все още "се борят" с глада и мизерията по света, немски журналисти вече открито говорят за дидактическия смисъл от бедността. Бедността благоприятства хората да бъдат ИЗНУДВАНИ. Бедността ПОДТИКВА хората към действия, които иначе НЕ биха извършили. Бедността помага хората да бъдат ЛЕСНО манипулирани. Разликата между свинете и бедните хора е, че на свинете НЕ им се налага да работят, за помията с която ги хранят.

Глупости.. Т.нар. "запад" произвежда по-евтино, отколкото ние бихме могли! Ако спрем вноса, цените ще скочат поне двойно

Забелязвате ли,че при Бойко винаги, за всичко става има-нема, има-нема...

Павле, пак ли за пенсията мрънкаш?! Или това твойто е социална помощ, а? Едва ли си работил и плащал осигуровки... ама то и кога - ти по цял ден си тук да мрънкаш

Жена съм бе!

За да се оправи поне малко България БСП и ДПС не трябва да управляват поне 4 мандата, ама въобще да не се докосват до власт, защото докоснат ли се и крадат моментално.

Абсолютно!!! Но няма шанс сами да се откажат от измамите си в енергетиката, от фалита на банки, от заменки, от далавери с държавни поръчки.. От ЕС ни спряха парите 1 месец, след като БСП взе властта! 30 дни!

Винаги съм се впечатлявал от компетентността на някой драскачи. Тези пари не ги ли спряха за пропуски и нарушения по програмите околна среда които Борисовото некомпетентно управление допусна? Единият сгафил град мисля беше Бургас.

Най-некадърните правителства са тези управлявани от ГЕРБ.

Добре , че се махна БСП , че щяхме да влезем в пещерите ако бяха управлявали повече.

Че ти излизал ли си от там? С първото управление на борисов не стигнахме ли до там. Чудно как един човек доказал некомпетентността си може пак да стане премиер. Явно е бил прав за материала.

Некомпетентност доказа Орешарски, Луканов, Виденов, Станишев.Ти къде си живял?

Доказа как България може да бъде градена постепенно.Ти явно си болен.

Като няма пари за пенсионерите, се измитайте! Не знам колко си дефицит, не знам колко си нов дълг, а пенсионерите да мрът! А за вас пари има ли?

24 часа на ден, 7 дни в седмицата, 365 дена в годината ти само за пари мрънкаш! Ако беше работил колкото мрънкаш, сега Бил Гейтс щеше да те гледа с уважение! Смени плочата, Павеле!

Първо, бъркаш ме с някой друг! Не съм Павел, а Стоян! Второ, държавата нито на мен, нито на някой друг ще върне като пенсия тези пари, които тя е взела от нас. И трето, бачкал съм два пъти повече от Бил Гейтс, но все пак гледай филма "Пиратите от Силиконовата долина", за да се запознаеш по-подробно с дейността му!

След управлението на БСП винаги е така, минават като скакалци и опоскват всичко.Има ли още хора да гласуват за тия мошеници.

Пенсионери, цигани и мошеници. Това е електоратът на БСП, като циганите вече изтичат към ДПС, че там дават повече.

Какво общо имат пенсионерите с циганите и мошениците? Знаеш ли, че от това, което са внесли днешните пенсионери в бюджета, те получават едва една десета като пенсия?

Той Борисов да не остави просперираща България? 5млрд. Краткосрочни заеми които трябваше да се връщат тази година и здравна каса от която незаконно бяха отклонени към бюджета 2млрд. лв.

Ето ти кратка справка за постигнатото от Борисов: 1.Премахна газовите посредници 2. Сложи измерителни уреди на руският монополист Лукойл. 3. Свърза касови апарати ,вндинг автомати и бензиностанции с НАП. 4. Свърза софтуера на митниците с НАП. 5. Спря руският проект AEЦ Белене 6. Спря руският проект Бургас Александропулис. 7. Направи масови проверки по големите курорти и изкара на светло обороти за милиони. 8. Излови митничари как делят рушвети 9. Задържа инфлацията под 3% средногодишно или 11% за мандата при 37% при Станишко. 10. Не се поддаде на натиска и не допусна добив на шистов газ в България. 11. Вдигна кредитният рейтинг на България. 12. Прие закон против GSM - операторите като им забрани едностранно да удължават договорите. За съжаление има и неща, които не можа да направи. Не можа да се пребори с "независимата" червена съдебна система.

С всичките си слабости ,предпочитам БСП да управлява ...

"Казано е, че представителната демокрацията е най-лошата форма на управление, но не сме открили по-добра, защото ние господарите на СВЕТЪТ, това решихме за Вас, да Ви ЗАРОБИМ четворно до живот и СЛЕД него. Един път чрез работодателите, втори път чрез банките, трети път чрез представителните политици и четвърти път чрез духовниците. Защо да може, да МИСЛИ или да желае да МИСЛИ самостоятелно ВСЕКИ от Вас, когато ние МОЖЕМ да НАЛОЖИМ нашите мисли върху и във ВСЕКИ от Вас?! Вие гражданите желаете да се представлявате сами, да но не СЕГА, друг път ще бъде, затова. В съда СЕГА ще бъдете представлявани ВИНАГИ от друг - адвокат се нарича това, в политиката СЕГА ще бъдете представлявани ВИНАГИ от друг - представителен политик се нарича това, пред ОНЯ по-горе СЕГА ще бъдете ВИНАГИ представлявани от друг - религиозен представителен политически духовник - ЛИДЕР (Рогач - Овен) се нарича това. Ето защо, това е най-добре за Вас, щото до СЕГА сте само една ОВЦА. Вълна, мляко, МИСЛИ, мозък, ПАРИ, кръв, ВЯРА, труд, СТРАХ, кости, НАДЕЖДА и органи, това взимаме и ще взимаме от Вас за нас, защото овцата е овца, ДОКАТО не разбере това. Всяка НАДЕЖДА наложена върху Вас от алчни с болни мозъци шепа представителни политици и духовници, и ТЕХНИТЕ слуги ОБЩЕСТВЕНИТЕ медии (средствата за масово осъзнато контролирано ограничено манипулативно осведомяване и дезинформация) за ДНЕС или УТРЕ, Вие ТУК и СЕГА оставете! Защото овцата е овца, ДОКАТО не разбере това." Уинстън Начърчил

Положението е много лошо.Да се нареждат в редичка и да отиват да викат Иван Костов докато не са гръмнали борда

Ти да не си мазохист? царя се справи в пъти по добре. Ама нали сте си предубедени и Костов та Костов, Борисов та Борисов. Носете си кръста.

Царя е баш виновника България да тръгне в кривия път,само лежа на стабилизираното положение от Костов.

Симеон-агента на КГБ ли даваш за пример, ха-ха.Дойде с банда моженици наречени юпита и разбърка България.

Симеон няма опит за 5 пари, какви пъти сънуваш.

няма проблем , само напред , продължаваме напред ...българите сме великиии

Със сигурност има пари за хубави заплати и индексации на дупеклати, чиновници по агенции, бордове, министерства и т.н. тунеядци!

За депутатите нали има и за новите им коли . ИЗВЪН ТЕМАТА СЪМ ДА - Не искате да пуснете какво става в Америка за да пишем за безсилието на Обама ,че не може да се справи с един град а призовава Путин да се справи с руснаците в Украйна , защото бяха разтрелвали , изклани , запалени , бяха бобандирани и с касетъчни бомби .

Много ти отива името - лепнало ти е по мярка. Явно образованието ти е на нищожно ниво, но си се загледал в чуждата паница.

РезултатЪТ от работата на представителните политици и духовници (ЛИДЕРИ), и техните слуги - медиите за 25 г. Представителните политици (ЛИДЕРИ) твърдят, че носят цялата отговорност, защото изземват ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин, следователно представителните политици (ЛИДЕРИ) носят реално ЦЯЛАТА отговорност, нали! Само, че тази отговорност е само една - Пълна Колективно "Узаконена" Грабителска Безотговорност - Бандитизъм и Паразитизъм. Броят на българските граждани падна под 7 млн. Родените бебета през 2013 са 61 300. Родените бебета през 2012/13 с майчин език български е под 26 %. По раждаемост България е на 206 място от общо 223 страни. Смъртността през 2013 г. по данни на ЦРУ е 14,31 промила. По този показател България е на 8 място в света. Комбинацията на 206 място по раждаемост и 8 място по смъртност извежда България като АБСОЛЮТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН по намаляване и изчезване на население. Над 340 хил. от младите хора на възраст между 15 и 29 години нито учат, нито работят. Безработицата надмина рекордните 20 %. Без работа са над 700 хил. Над 1.6 млн. живеят под границата на бедност с доход до 110€ на човек. С минимална работна заплата от 174€ на човек живеят 3.7 млн. Разходите за издръжка на ромският етнос са над сумата 3,2 млрд. лв. Ромите са над 1,8 млн. Общо работещите в България са 2,09 млн. Над 769 хил. са наети в бюджетният сектор, от тях 430 хил. са наети в държавният бюджет (над 130 хил. са наети само в изпълнителната власт). Минималната заплата е 174€ за над 120 хил. работници. За над 500 хил. заплатата е до 255€. За над 80 % от работещите средна заплата е 250€. Пенсионерите са 2,2 млн., като 60 % от тях са с пенсия до 138€. Минималната пенсия е 77€ за 736 хил. души. Средната пенсия е 150€. За да покрие ОСНОВНИТЕ си разходи на ВСЕКИ човек са му НЕОБХОДИМИ 300€. Над 65% от хората НЯМАТ никакви влогове. Животът БЕЗ СВОБОДА - ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ е НИЩО, както в България.

При Иван Костов сека година дигаха пенсийти и даваха цяла 13 пенсия за Коледа и пенсийте ни нараснаха много както и заплатите и парите станаха истински

...ти подиграваш ли се с пенсионерите с тези глупости.които пишеш.При Иван Костов се преоцениха пенсиите и хора които взимаха по 500 лева сега взимат до 300 лева и той ,както и Бойко не са давали нищо за пенсионерите.Колко и да не ви се вярва,само когато БСП са били на власт са давали пари за пенсии и грях им на душата на тези,които се правят,че не е така,но сегашните пенсии са благодарение на тях,че скоро няма да видят увеличение защото не заслужават.

Корнелий

Ти си голям тъпунгер! Що не си направиш справка някъде из нета? По времето на Костов пенсиите и минималната заплата бележат над 300% ръст. Много бързо забравихте Лукановата и Виденовата зима и пак с две ръце викате БйеСиПе!

Интересен феномен представлява фактът, че бедните НЕ се замислят как биха МОГЛИ да се оганизират срещу тези, които са ПРИЧИНАТА за безизходното им положение, а се замислят ЕДИНСТВЕНО как да изкарат НЯКАКВИ пари при богатите. Както свинете в кочината НЕ се замислят, че ако ядат по-малко, по-бавно ще се угоят и по-дълго ще живеят. Разликата между свинете и бедните хора е, че на свинете НЕ им се налага да работят, за помията с която ги хранят. Нискоинтелигентният човек изхожда от СОБСТВЕНОТО си битие, в преценката си за другите. Свинята в кочината НЕ си мисли, че в гората има глигани, които не ги кастрират и не ги колят. Гладният на сития не вярва. Този, на когото ПРОБЛЕМА е как да отгладува сметките си за електричество, НЕ може да повярва че има хора, на които ПРОБЛЕМА им е как да утроят милионите си. Не може да повярва и че тези с милионите се надсмиват НАД онези, които си МЕЧТАЯТ един ден да се събудят БЕЗ дългове за неплатени сметки.

С Дянковата политика и това правителство няма да прокопса!!!!! Не разбраха тъпите ни политици,че не трябва да спират вдигането на минималната заплата.... Ние сме единствената държава в която не се вдигат доходите на хората,единствената сме!!!!

Павле, коментираш неща, от които хабер нямаш! Какво общо има МРЗ с доходите на хората? Един добър програмист под 3 бона не взима и му дреме на хурката за плачовете ти! Учи и работи и ще имаш пари, трол вреслив и досаден!

МРЗ оказва натиск върху средната. И затова сме на това положение, защото ти като си добре значи и другите са добре ама не е така.

Е пък един боклукчия на запад изкарва колкото един програмист в България, а един строите даже тройно.

отвори си Евростат и виж,че заплатите в бг растат най-много,останалите страни са в криза(а вие дори не сте чували тая дума)и там заплатите повече от 6 г.са замразени и дори намалени,така че намали си лакомията,че ще ти приседне,как не ви е срам да хленчите

За десетките хиляди икономически и нелегални имигранти 1200 лв. на месец. За десетките хиляди пенсионери с над 40г. стаж 210 лв. на месец. Кой Ви продаде в робство. Кой?!

Това да не ти е "Искрено и лично"?! По цял ден само мрънкаш! Отиди поработи, бе! И без това досега не си работил много, щом ти е такава пенсията!

А имигрантите работят може би ?!

Време е Офшорков да обяви фалит на държавата и циганите да поемат управлението!

Защо "Стоян" бе, Павеле...? Поради что се срамиш да се назовеш трол?!

Щото нямам нищо общо със скандинавските народи!

Недоволни са само циганите и измамниците, дето не са плащали осигуровки. Другите взимат нормални пенсии - естествено, никога не са достатъчни, но ако си работил за 800 лева няма как да очакваш 1000 пенсия, а 600

Мутрата Борисов трябва най късно февруари да си ходи,и да има незабавни нови истински не корумпирани избори.да видите тогава истинският Резултат.Ако не иска ще му бием отново шута във гъзъ и обратно във военна болница да се връща.

Поведи ни, баце! Ние, смелите орли-алкохолици сме зад теб!

Всички сметки по определяне на приходите и разходите в тази държава се определят по изпитаната формула пода по тавана върху две! Затова, всякакви мнения, че приходите и разходите не отговарят на резултатите от тази формула трябва да се считат за манипулация на общественото мнение!

Задължителните осигуровки за пенсия в България е едностранен договор, наложен единствено със сила и безусловна принуда (заробване). Следователно този договор НЕ е валиден. Връщане веднага на задължителните осигуровки за пенсия заедно със законните лихви на реално работещите хора за БВП (работещите които НЕ получават заплати от бюджета са реално работещи за БВП), а след това тяхно право е да слючат двустранен реален договор, където и както реално работещите пожелаят, както е навсякъде в нормалните страни. Работещите ТРЯБВА да си вземат парите от осигуровки за пенсия заедно със законите лихви, защото ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ едностранни договори наречени осигуровки за пенсия са невалидни, защото това е заробване, а не договор. НЕ на робсвото, ДА на ПРАВОТО на личен ИЗБОР за ВСЕКИ реално работещ човек.

...ама за нови депутатски коли има пари, нали?!

Мега яд те е, а? Те карат коли и взимат заплати - а ти цял живот скъсан цървул без 2 лева? Никой не те иска на работа, а жените като те погледнат и се разсмиват? Имам лоша новина - и в бъдеще ще е все така. Просто не струваш.

Но нямаш багажчето да го проумееш! Такива тарикатчета като теб на баламите вода носят...и се изживяват като велики до следващия ъгъл!

Като няма добавки за всички пенсионери господа управляващи къде са ни парите от високите осигуровки които сме внасяли? Цял живот носим на гърба си вас, циганите и тарикатите.Млади хора несе осигурявайте, ще бъдете излъгани!

Око беше плащал - сега щеше да взимаш. Който е плащал - взима. А такива селски тарикати като теб правят като вятъра и лялят...