8 г. затвор за майка, убила жестоко бебето си

Пловдивският окръжен съд осъди на 8 години затвор 31-годишната Светлана Александрова, обвинена в жестокото убийство на новороденото си дете през януари т.г.

Обратно в новината

Коментари - 8 г. затвор за майка, убила жестоко бебето си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Катя

Майчице, майчице, много ли болка, Болка и мъка ти причиних? Майчице, толкоз ли трудно понесе Аз че на този свят се явих?...

дете което не е искала -създадено против волята и , зарязана от бащата , самотна с още три деца на гърба, осъдена да го роди, гладна мизерна и нещастна със следродилна депресия -вие дали можете да я осъдите при толкова несправедливост към нея?а защо само тя трябва да е подложена на всичко това а бащата дори не се споменава?според мен това което е преживяла е отвратително и никой не може да я съди

Много ти е изкривено мисленето! Хайде сега да я оправдаем горкичката.. Ами като е неволно забременяла, тази жена не е ли чувала за превенция??? Или нямат пари за презервативи... И аборт е можела да направи. Знам, че не хуманно, но в случая е било по-хуманното решение. Добре, дори и да не е чувала за контрацепция така да е, давай сега да убиваме наред, така ли? Може да даде детето в дом, не че там бъдещето ще му е розово, но все пак по-добре, от колкото да израстне в такова "семейство" или да стане, това, което се е случило... Наистина нямам думи, на какво са способни някои хора.. Да я съдят до дупка, 8 години са малко, много малко за съжаление.

Катя

Би могла да го даде за осиновяване. Има семейства, които чакат с години, за да си осиновят дете.

Тази осъдена - ок. Ама "бащата", който видял, че детето е наръгано и го върнал на майката, за да го доубие - защо не е съден?

Когато жена ми роди в стаята беше с още една родилка.Като давах цветята на съпругата си видях че другата родилка се разплака.В началото не обърнах внимание на това защото бях зает с моята жена.После разбрах че тя е без мъж до себе си и това е третото и дете.Беше едно красиво беличко русичко.Майка му беше избягала и го беше изоставила.Акушерките го бяха заключили в една стая и само настойчивия му плач се чуваше из целия коридор.Това се случи преди 17 години но този плач го чувам и сега.Как не се сетих тогава да осиновя това дете.Дано да е живо и здраво и господ да му помага че друг няма кой.

да така се случва с безотговорните бащи -децата им плащат сметката, колкото и грозно за звучи -най-вероятно така и майката си отмъщава на бащата задето се е държал като говедо

Много варианти изчетох, за това как да се постъпи. Не знам, но законите май са последното за което се сещаме, може би защото у нас се заобикалят. Тази "майка" има други 3 деца, не стана дума как и в какви условия живеят, но май всички се сещаме. А сещаме ли се за закона за закрила на детето? И дали според закона тази ситуация не подлежи на съдебно разглеждане. Сега да си дадем сметка, че подобна ситуация е често срещана и закона е системно нарушаван. Затварят си очите, служби, институции и политици. Израстват нови поколения създадени за да носят социални помощи, а в бъдеще да са новите просяци, проститутки, млади "фурни" и т.н. Закон има, сами си отговорете, защо не се спазва и кой/кои са отговорни!

Бащата интересувал ли се е от това, дали таази жена е бременна ?? Ако не се е интересувал, не знам кой може да я съди. Тая отишла при него, оня не искал детето. Тоя( бащата) дал ли е дори 1 лев за да се роди това дете, или само и е платил на тая за секса ??? Имаме идиотско правосъдие, и съдии.

съветвам всички коментиращи тук преди да дават мнение да прочетат разказа на Мопасан "Непокорената" и после да коментират... И там една родилка удавя новороденото си бебе в потока зад къщата си ,но за нея се разказва с респект и достойнство за величието на човешкия дух, който стои по-високо от майчиния инстинкт

в Германия една майка получи ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР! Правосъдие....

Какъв ли пример е получила тази жена от своята майка, за да постъпва така? Този пример вече е предала и на своите живи три деца, чиято съдба не се очертава да е по-различна от тази на майка им... Просто ужасно!

Абортите трябва да са безплатни, за да не се стига до това което е направила! И за да не раждат ромите по 5 деца....

Остана сега да призовеш всички да плащаме от джоба си тези тяхни аборти!

отколкото помощите и белите, които ще ти донесат иначе изоставените деца

Мангалка е....

а що не коментирате бащата който изчезнал ни лук ял ни лук мирисал а?-мръсно патриархално общество което наподобява ислямистите от ислямска държава по манталитет-много години ще трябват още за да настъпи справедливост на земята -всяка родилка изпада в следродилна депресия така че като влезете в нейните обувки тогава се изказвайте вие превдоморалисти и лицемери

да не го е убил той ? Тя направила бебето на кайма и после му го занесла. Вдигайте я на някой висок клон и да се приключва.

още един джихадист в повече

хахахаха всяка родилка ли си ръга детето, след това го души и накрая го съхранява няколко дни в пералнята! Алоо... комплексираната феминистка! Да е изнасилена, па да ми дожалее за нея, а тя три деца от трима бащи, че и четвъртото го убила!!!!

коментара хахаха към тази вест звучи извратено и говори за самия теб

Добре дошли при Евроценностите на капитализма!!

ВСИЧКО Е ПРЕЕКСПОНИРАНО! КЪДЕ-КЪДЕ ПО-УЖАСНИ НЕЩА СТАВАТ В ДЪРЖАВАТА И НЯМА ОСЪДЕНИ. НЕ ЗАЩИТАВАМ ТАЗИ ЖЕНА, НО Е ПО-ЛЕСНО ДА СЕ РИТА ПО ПАДНАЛ ЧОВЕК... РИБАТА МИРИШЕ ОТ ГЛАВАТА. ПОГЛЕДНЕТЕ НАГОРЕ!

Затвор ли? Да бъде разпъната на колело, както едно време са правили! Тожа не е маика, това е изрод!

а интересно бащата как трябва да се нарече?за него ни дума ни вопъл ни стон-отговорността се носи от двамата-откъде накъде той ще се скатава?

можеше да го даде в дом. То какво е виновно детето, че се е родило. Като ни е трудно, дай да си наръгаме децата ... То тая си е направо за психиатрията. Само не знам какво ще се случи с останалите 3 дето вече ги има.

Един може би излишен въпрос. Къде бяха социалните служби.Кой работи превантивно с нея да я посъветва къде , как, с какви пари да иде да роди в родилен дом,да поемат грижите за децата и през това време??? В никакъв случай не оправдавам постъпката й, но да наричаме изрод една майка, все пак отгледала поне трите си деца??? Да се погледнем всички в огледалото - неграмотност,мизерия, безизходица и вероятно затрит човешки живот,заради един вероятно платен секс със също така безотговорен и неук човек,за да има с какво да храни другите три деца?! Нека помислим и САМО безгрешните имат право да хвърлят камък по нея!

не мисля, че 31 годишна жена има нужда от каквато и да е превенция, ако има, тя сама ще я потърси. Второ, не знаеш как са гледане другите деца, нали така?

Гнусна, гнусна история, ужасяващо престъпление, не знам дали не трябва да се въведе превантивна вазектмия и връзване на тръби на рисковите групи, в замяна на някаква елементарна помощ от държавата.

Медиите, що не питате г-да депутатите, га ше се доредим до промени в НК , които да гарантират сериозни присъди за убийците?

Какви 8 години бе??? Вие нормални ли сте??? Тази изродка не заслужава да живее!!! Има толкова много хора, които не могат да си имат деца, а такива изчадия и боклуци като тая, раждат на конвейер и после или ги захвърлят, или ги убиват. Не знам и какво е това нашето правосъдие, което за убийство дава толкова малко. 8 години дават на някой откраднал 2 кокошки и 1 петел от селския двор, а за убийство, при това на собственото ти дете - 8 години.... Пълен абсурд, пълна деградация.

Що за човек поставя минуси на този коментар?

прекалено си елементарен така че очаквай още минуси

Само 8 години?!

Какво обжалване? В Австралия на другия край на света където уж живеят аборигени намерили новородено в шахта извън града. Бебето е престояло там 5/пет/ дена и случайни колоездачи са чули плача и подали сигнал. Бебето е спасено а жената която го е родила е очакват до 25 години затвор като присъдата няма да е никак кратка като на нашата детеубийца.

?!?!?!??!!??!

Боклук! Защо Господ дарява с деца подобни изроди, докато хиляди семейства с години се борят за детенце? 8 години? До живот трябва!

....да не говорим, че и другите й три деца сега ще останат съвсем без родители, след като тази се е грижила сама за тях до сега....още три деца по домове, освен ако нямат някоя баба или дядо, но те с пенсията си колко да могат да се грижат за тях...

Познавам лично жена, бременна с 4-то дете. На въпроса ми , защо и 4-то, зададен уж " на шега" получих отговор директен - Абе и на мен не ми трябва ама нямам 200лв.за аборт...А как ще го гледаш после? Щом сега нямаш??...

То сигурно е нямала пари и за презервативи, или мъжът, който и го е направил също е нямал пари за презервативи. А тая знае ли колко струва едно оплождане ин витро?

Некой адвокатин що не вземе да каже как се променя НК? Стига с тея измислени наказания за доказаните убийци!

Мъж съм ( ако има значение), но очите ми се напълниха със сълзи. Прехвърлям в ума си какво се е случило и не мога да намеря обяснение, какво може да те накара да извършиш нещо такова на някого толкова невинен....

Мъж си, ОК. Някой твой " авер" е казал на майката: "Беше ми много приятно" и като е видил продукта на "приятното", родено от гладна майка, е последвал този резултат. Не е болка за умиране, светът и без това е пренаселен. И пълен с претенции кой има право на живот.

Тази свиня е пробола бебето преди да го занесе на "бащата".

Чудех се дали да отговоря, но все пак ще го направя. Когато познаваш здрави семейства от прекрасни хора, които искат да имат деца, но нямат възможност не е малко нещо. Колкото до моите "авери" нямам приятели които биха постъпили така, дори има такива, които имат връзка с жени с деца и го обичат като свои. Има Ема една приказка голям залък лапни...

а за убийство на пешеходна пътека колко щяхте да и дадете?

10 месеца условно.

А за убийство на дете от лекари при операция на сливици - 3 месеца условно.

Това е справедлива присъда. Може ли обаче някой да каже онзи дето в Стара Загора сгази 4 годишно момченце и беше осъден на 3 години правилно ли е. Излиза, че ако убиеш чуждо дете е по-приемливо за съдебната ни система.

Gal

има разлика обаче....онзи човек не е искал да сгази детенцето....със затвор или не неговият живот също е почернен....а тази....незнам как да я нарека дори, съвсем умишлено е убила бебето си....малко са и 8 години....

Онзи човек е карал на задех ход в пешеходна зона!

Е, като не е искал да има пострадали, що дири в забранена за коли зона? Къде е блеял, като е карал? Явно е искал да има пострадали.

Боже Господи... Какво е това зло дето шества по света бе... ?!Така да се отнасят с новородено бебе... Какво е това бе...?!

Е, аз съм на 45 години и не съм правила аборт никога, нито някой от роднините ми от женски пол, от всичките ми приятелки една е правила аборт - спонтанен. Затова попитах от къде му е статистиката?

Кажи му циганин и повече не го обиждай...

Е тъкмо ще и осугурят храна и подслон за цели 8 години и после ще излезе тотално изперкала, закоравяла и готова за още подобни престъпления, не дай Боже.

Неграмотност ... чалга ... България 21 век.

Ей това е. И вчера ви казах, нищо не става от българските жени.

И от мъжете нищо не става в България, в прекия и преносния смисъл... Пропаднала държава.

Mи то с тaкива жени в бг мъжете бягат по чужбина!!! Oстанаха само тези дето не стават!!!Aзисовци!!!

8 години за майка убила бебето си а колко трябва за тия изроди дето убиват цяла нация боко цветанов цачева и ред подобни уроди

Ами какво да правим с комуноидите, които 45 години убиваха народа на България, а вече 25 години след 10.11.89 същите комуноиди и техните копИлета продължават да грабят и убиват народа? И освен това промиват мозъците на такива като тебе!

С промит мозък си ти изрод!

тебе Боко и Цветанов като те убиват мъчително може да си хванеш шапката и да емигрираш в чужбина, или ако ти стиска да ходиш по протести и да си търсиш правата.. А бебето някак си не е могло да постъпи по същият начин. Затова за майката 8 години затвор, а за Боко и Цветанов - нула. А за теб - живот в мизерията на собственото безсилие. Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.. Ти колко си голям(а)?

Браво за този коментар! Но едва ли ще бъде правилно разбран.

Що за изрод трябва да си за да убиеш живо същество, без да ти е направило нищо? Това и животните не го правят - убиват само за да се нахранят. Видиш на улицата ранено коте или куцо врабче, стане ти жал искаш да му помогнеш. Какви страшни дяволски изчадия ходят по тая планета.....

Това наказателна или поощряваща присъда е? Успокоителното е че никой няма да избяга от независимият справедлив съд, когато дойде времето. Явно е че хората не могат да решат проблемите си в присъствието на паднали ангели.

Това си е чисто убийство.. Убийство на беззащитно човешко същество. Умишлено. Тази заслужава от 20г-доживот. Горкото дете...

Ами нашите закони не дават доживот. За съжаление. 20 години е максималната присъда. А тая чанта безобразна, дето е убила детето си, не е за затвор, тя е за смъртна присъда, за да не убие отново друго дете.

мисля, че е за лудницата, а не за затвора. за затвора за 8 години са полицаите убили дете на пешеходна зона и на тротоара бебе в количка. но парица - царица. гадни съдии. не разбрахте ли, че всичкото зло е от продажната ни съдебна система.

Бе тази няма пари за противозачатъчни и за аборт, ти царица-парица..Тази няма пари и за хигиени дамски материали даже.

толкова зли думи и клетви за тази жестока убийца , а за пияния малоумник, който уби бебето в количката на тротоара да видим каква ще е присъдата - дали пък нямаме двойни стандарти а?? а за този дето прегази момченцето в пешеходната зона?? а за тия които затриха по толкова отвратителен и безчовечен начин двете сестри Белнейски??? и за всички затрити детски животи през последните 25 години?????

На такива като тази жена - принудителна стерилизация, отнемане на другите деца и затвор! Как може да съществуват такива изроди?!?!? Че и още 3 деца родила......

Отдавна съм на мнение, че при многодетни майки, които доказано не могат да се грижат за децата си, трябва да се прилага принудително прекъсване на тръбите, за да не може да ражда повече. Да, звучи брутално и нехуманно, но си мисля, че все пак е по-добрия вариант отколкото да се раждат едно след друго нежелани деца, които след това такива "родители" или да тормозят или направо да затриват.

БългАриец

Още Платон (в "Политика") е бил привърженик на евгениката. Днес за подобни възгледи тъпаците опитват да те изкарат фашист. Времена, нрави :-((

изобщо не звучи нехуманно -" стерилизация и прекъсване на тръбите" съвсем добре си звучи, защото хора дето живеят за да ядат, а не ядат за да живеят, не се образоват поне на основното ниво, не работят, не се и опитват да работят са...извенете ме- Паразити, лежащи на гърба на всички останали, раждащи дете подир дете, и хранещи се от издръжката на тези деца, която държавата им " дължи!?!?!" , жалкото е че след стерилизацията , такива индивиди хептен нищо няма да умеят....и стават още по-ненужни, но...не е животно да го стъпчеш...човек е, и него майка го е раждала, за жалост в някои случай...

за лечение е, не за затвора. ама нали сме изостанали

За лечение ли ? Не, не бих платила и стотинка за лечение на този паразит, който на всичкото отгоре се е възпризвел нееднократно!!

Но сега явно ще й плащам престоя в затвора, заплатите на приемните семейства за децата й, на съда, който я осъди, на адвокатите й и прочие! Напълно неоправдан разход! Решението е друго, радикално, но ефективно!

е аз какво казвам ЧЕ СМЕ ИЗОСТАНАЛИ. това е психически проблем, бегай копай

Егати врявата за нищо. Това да не е по-различно от аборт? Разбирам да беше на годинка или две, а то новородено. Това не е по никакъв начин личност или човешка единица все още А от друга страна, добре е направила с червея - "червей", защото демографията на България няма нужда от още ромски паразити!! Плюйте ме колкото искате, все ми е тая.

a бе няма ли контрачептиви в тази държава.

Има ама кой да мисли особено в случаите на "случайна връзка"...

Е брат'чет какво да те плюем... Аз лично по-скоро те съжалявам. България определено има нужда от деца, и определено няма нужда от нещастници като теб.

Luna0102

Учудвам се че още не са се появили защитниците на детеубийцата, да обвинят държавата, обществото, Боко, демокрацията, мъжа направил бебето.....

Е търпение де :)

Luna0102

Вярно, ето го пурпорният защитник на онеправданата. Обзалагам се че е жена, на която всички мъже са и криви.

Всъщност мъжът, направил бебето, е точно толкова отговорен колкото и "майката". Имал е възможност да спаси собствената си дъщеря, но удобно се е уплашил - да не би да понесе отговорност. Тъй като на практика е съучастник в убийството, трябва да бъде съден като такъв.

Ама то не се знае кой е бащата. Онази просто го е набедила за такъв. Бас ловя, че и тя не знае кой е.

На тоя урод да му режат тръбите, поне да сме сигурни че няма да повтори.

Катя

По-добре да го беше дала за осиновяване. Толкова семейства с години чакат да си осиновят детенце, дават рушвети на служители и т.н. А специално спрямо тази "майка" предлагам да се процедира според ислямските закони - публично пребиване с камъни!!!

Спомнете си за онези изроди с резачката и тази, които журналистите наричат "майка". Какво човешко има в тях? Те хора ли са? Не цигани са. Това е само за последните две седмици. Така е било винаги, ама пустата му "толерантност" размножава Злото.

Злото? Е това е такава низост, че и дявола, и злото да ги хване срам че не са способни на такова изродство...

Боже, как може някои хора да са не само толкова жестоки ами и толкова малоумни ????!!