Цесионерите в КТБ ще чакат несъстоятелността

Депутатите от бюджетната комисия гласуваха промени в Закона за банковата несъстоятелност, засягащи сделките по прихващания в КТБ.

Обратно в новината

Коментари - Цесионерите в КТБ ще чакат несъстоятелността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Примерно аз ако имам 500 хиляди дълг и 400 хиляди депозит в банката, и редовно си погасявам дълга, а нямам пари да го погася наведнъж и сега искам тези 204 хиляди лева, които не се покриват от фонда за гарантиране на депозитите, да ми се приспаднат от дълга към банката, не не може! Но може да вземете тези 204 хиляди лева и пак да искате от мен да покрия всичките 500 хиляди от кредита!

Че банките в България имат проблем с ликвидността. Една от целите на фалита на КТБ е тъкмо да се намери решение на този проблем като 250 хил. вложители на КТБ биват пренасочени за изплащане на депозитите им във въпросните 9 банки. В същото време тук има информация, че ЕС одобрил държавната помощ за ПИБ!

Може и така да се окаже, като гледам кои банки са избрани. Надат се поне някой лев да остане при тях на депозит. Също так виж кои банки осигуряват мостово финансиране на държвата и намери пресечното множество.

Тая Мента Стоянова нещо не е в ред - ще изкара, че който прави цесия някой му подарява влог за 1 млн.?1?

За пореден път се доказва, че българинът е надарен до гениеалност, но за съжаление поставен (не случайно) в условия, при които потенциалът му не се реализира положително и градивно. Това се отнася дори и за т.нар. служби.

А Веждито ?

Цесионерите в КТБ ще чакат несъстоятелността Като гледам снимката , имам чувството, че Менда Стоянова поднася своите съболезнования към цесионерите.Какт се какзва , цесионерите да чакат от умрел писмо.

Мутрата Борисов трябва най късно февруари да си ходи,и да има незабавни нови истински не корумпирани избори.да видите тогава истинският Резултат.Ако не иска ще му бием отново шута във гъзъ и обратно във военна болница да се връща.

За февруари ли е решено? Ултрасите уведомени ли са? Парите? 30 лева и парче пица на човек? Уф, извинявайте! Мислех, че ви пиша по секретния канал! ;)

Нещо Бойко ти бръкна в алчното дупе ли, че не те кефи а??? Мй при предните ти беше по-добре щото нищо не правиха освен само да крадат и въобще не мислиха за обикновенните хорица. Обаче охранените въшки като теб си ги галеха по мазните косички. Сега Бойко дойде и започна оттук -оттам да ви подстригва ида ви показва правилния път и взехте да го сваляте щото не може си изкарате далаверите. Ами аман от далаверите и простотиите ви. Ще се научите да живеете като нормални хора а не като алчни далавераджии - всеки е бизнесмен в тая Държава - Твойте покровители и тези на които симпатизираш биха се изразили така - ,,ай сиктир,,

Най-после нещо смислено и по-справедливо. Въпреки, че самият фалит все още е под съмнение.

Бойко Методиев и слугинажа около и зад него са решили, че са Право-ОТворители, какъвто е бил техния идол Тодор Живков и както него обикновено съчиняяват 'правни' /мало/умности, с които още повече да очернят и без това почернялото ни Право-Раз-(про)Даване... Така е в нашата Мила родина - законите се съчиняват, за да бъдат променяни и напасвани по волята на себеовластили се Бивши Закононарушители. като Бойко Методиев Борисов (с незаконна фирма за охрана ИПОН 1, узаконена с подкрепата на БКП/БСП и лично /уж/ осъдения техен другар Тодор Жиовков и неговото обкържение, пак по такъв НЕЗАКОНЕН начин '... "абе, другари - дайте да направим правила за едно 'наше момче', че сега по закон охрана може да се прави само от МВР', а той по изключение освен мен охранява и други... а не може така..." - това казва Тодор Живков - в неформален разговор с негови другари - юристи ...)

Тази пловдивска Хчетоводителка не се слуша какво говори! Какво иска да вземе държавата? Имам два лева кредит и два лева влог. Те се разменят и сметките се зануляват. Къде е тук държавата? Държавата като е толкова петимна да прибира пари от частни влогове, направо да национализира едрата парична собственост, а после и имоти, фабрики, заводи, земя. Ама този филм вече сме го гледали преди 70 години. А иначе какво са виновни хората, че държавата не е осъществявала законния контрол над тази, а сигурно над никоя банка? Нали точно държавни служители, като Тиквата награждаваха Цецо Мустака и го обявяваха за банкер номер 1 и държаха парите на държавните предприятия в неговата банка? А сега, видите ли, приискало им се и пари да вземат, вместо да ги натикат на топло и да им приберат пари и имоти.

Кредитът и влогът не са правно равностойни защото са натоварени с различен режим и условия и затова не могат пряко да се анулират един-друг.

Примерът, който съм дал е образен. Разбира се че никой не говори за пряко анулиране и е ясно че не са правно равностойни, НО. След постигане на цесионна договореност, подкована по юридически път и след съответното уведомление на заинтересованите лица, юридически и физически, то няма нищо незаконно в тази операция. Ама сега държавата да чака да излезе на печалба, след като не си е гледала работата, това е незаконно. И всякакви шмекерувания на разни треторазредни счетоводители са недостойни и неморални.

Да сте мислили навремето, когато сте се лакомули. Защо не си разбихте парите в няколко банки? То ако ставало толкова лесно с цесии да се прецакват останалите, да няма въобще лимит за гарантиране.

Лично аз нямам нито лев в тази банка. Защото всеки нормално мислещ човек, който е видял как Цецо Мустака купува всичко, което мърда - фабрики, предприятия, фирми, търговски вериги, футболни и други отбори и прочие, би си задал въпроса, докога аджеба ще издържи тази пирамида. Освен това за никого не беше тайна, че той се водеше по акъла на едни други ВЕЛИКИ икономисти - Бойко Методиев Борисов и Делян Пеевски и майка му. Защото не е работа на една банка да влага пари в такъв процент в материални активи, недвижима собственост и спортни проекти. Банката е затова, да банкира, да дава кредити и да извършва ред други финансови операции, но само в тези граници.

Сега остава да видим,дали Георги Първанов ще си получи 80те милиона лева от КТБ който Борисов му плати да разцепи БСП.Да видим дали за Вежди Рашидов Може да си получи парите от КТБ а за Гоце да не може,Борисов със едната ръка дава пари,а със другата обича да си ги взима.

Че си проста-като гъбено,семе!

васко

А ти си прост,колкото на баща ти семето,резултата е на лице:)по добре да те беше изхвърлил на килима,от колкото на майка ти във пещерата.не е ли вярно а семе:)

Следете кой е против забраната на далаверата с цесии и ще се запознаете с истинския собственик на КТБ.

Брей, тази депутатка се прави на много страшна, кого ли се опитва да уплаши

Не мога да хвана юридическите тънкости, но ако са успели да намерят такава юридическа врътка, че без да приемат неконституционни закони да отрежат тарикатите с цесиите мога само да ги поздравя. В края на краищата ФГВ разчита на добрите активи на КТБ за да си върне поне дълговете. И ако сега тези добри активи се прелеят към големите вложители, а банката остане куха, ще е зле за обшеството. Номерът беше как това да стане законно и ако са успели само мога да с ерадвам.

Как държавата да сложи ръка на всичко, щотъо го е закъсала. Последните три години ни проглушиха ушите (и продължавата) колко много пари имат народът на депозит в банките. Тънкио намек между редовете на подобни информации е как да ги преберем тези парички (уж на ползу роду, т.е. да запълним дупките и да раздвижим икономиката).

Интересно ми е само Кадиев и Василев като акционери в КТБ как спят нощно време

Не ги мисли тях, откъдето са си откраднали тези, оттам ще си откраднат и още.

Крадците спят спокойно. Защото на сутринта трябва да са готини за "сутрешните блокове" по БГ ТВ-тата. След това похапват (някои от тях депутатски кюфтета,), други - сръбски плескавици), подремват, и се появяват във "вечерните блокове" да ни занимават с "нещастието си"...

Хората, които бяха ограбени също ще чакат парите си. Нека да разберем кои са виновниците.

А депутатът Георги Кадиев, който е замесен с Цветан Василев във фалита на КТБ, защо не е разследван? Именно заради далаверите му той не е обичан и от социалистите. да не говорим, че не е ясно и колко социалист е точно той.

Ще чакат разбира се. А те докато чакат, виновниците сигурно са на път към някой остров с чувалите с пари на гърба...

Всеки средностатистически българин виждаше, че КТБ е пирамида, но на алчността очите са големи.

абе ронин,ега си коректните мошеници - пирамида това е. и за децата е ясно,че лапахте яко, а сега аз да плащам - но пасаран.

Не бъркай различни неща, мошенниците и организаторите на пирамидата КТБ са друга работа, и тук не става дума за тях. А държавата да казва по целесъобразност кое може и кое не - това няма нищо общо със законността. А, и нямам влогове в КТБ ... :) )) Просто ми писна от тая държава ... за 25 години МВР е глътнало най-малко 25 милиарда, а аз като услуга съм получил само лична карта и шофьорска книжка, за които съм платил допълнително ..

А тези дето източиха банката?Какво ще им се случи?

Нищо. На тях нищо, но на нас "нящо" ще ни се случи. За съжаление. На всички нас, чрез БГ-бюджета.

КОЙ изяде гъбата КТБ?

бисеров къде е

Това е да викаш на бялото черно и да се чудиш какви са тези финансисти и юристи - имаш коректен депозант и коректен длъжник. Осъществяват допустима от закона сделка. Ама не можело, защото по този начин Фонда за гарантирането на вложителите от няма да може да придобие парите на длъжника за цена ненадхвърляща 100 000 евро. Защо бе хора, тъпия и както се оказва недостатъчно пълен фонд да има предимство в тая работа?

Щото не са тъпи вложителите на другите банки да си внасят парите на два пъти по ниска лихва, а сега други да се правят на по-умни от тях.

Няма такова нещо. Има 1 милион кредит. Цесираш и си купуваш 1 милион депозит. Откъде накъде ще са длъжни да ти извършат прихващане и да останеш на 0, като на друг, който има 1 милион ще му върнат само 200 хиляди????? Това не е честно спрямо хората които нямат кредити и ще си получат само част от парите! А освен това е пределно ясно, че няма как да си имал 1 милион депозит и да теглиш 1 мил. кредит, щото лихватта при депозита, колкото и да е голяма тя, е при всички случаи по малка от лихвата на кредита! Явно е че си извършил далавера!

Само не разбрах къде е проблема. и кой кого с какво ощетява. До последно банка имаше- ergo не виждам проблем с цесиите. Това, което прокламирате като несправедливост, ме кара да се замисле дали да пренебрегна доброто си възпитание и да ви попитам- "Вие вярвате ли си?" или да се зачудя, ако някой ви повярва (при тези дефиниции), то що за човек е той.

Банкерът на бойко - цветан василев бе награден по времето на герб със званието банкер номер едно на България, а неговата банка бе обявена за най-бързо развиващата се у нас !По времето на герб бойко продаде на цветанчо василев БТК и Булгартабак, защото беше отличник ! Като се е знаело, че КТБ е било пирамида - защо тогава бойко така го носеше на ръце този мустакат селяк и защо нареждаше на държавните и общински фирми да си държат парите там ? Защото тези липсващи милиарди и липсващ банкер да обяснява са си отново при мутрите ! Сега се прави всичко възможно парите на вложителите да НЕ стигнат обратно до тях !

не бих казал че Василев и банкер на някого... той си игра със всички и от всички спечели по нещо както и всеки спечели от него... това е те са и като свински черво... ама това е светът днес повече или помалко... хаосът и несигурността тепърва предстоят... никой гражданин на Земята не иска повече да бъде жертва на корпоративни интереси... и това сигурно ще доведе до огромен катаклизъм в сревнение с който миналите световни войни ще бъдат дреболия...

В България нищо не се случва случайно, а като следствие на предварителен премислен план. В случая държавата (политическата върхушка) намери начин да изземе едни пари, от които остро се нуждае, но все пак прояви някакъв морал, като за потърпевши избра хора, за които депозитът в КТБ не е фатален за оцеляването им. Т.е. някой се направи на нещо като балкански Робин Худ.

... ако съдът отмени "...несъстоятелността..." и върне банката на акционерите... тогава какво става с депозантите с гарантирани депазити, които вече ще бъдат върнати...???!!!...очевидно след получаването на гарантираната сума те вече няма да бъдат клиенти на банката повече и губят разликата от абсолютния размер на депозита... и тогава какво - Цецо Василев пак печели... хахах... това момче ви направи луди бре...всичките професори и доктори и професионалисти... те такова пладнешко крадене - никъде не е имало... няма и да има...

Като я гледам тая как гледа направо ми става жал и за цесионерите и за вложителите.

ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! КРАДЕШ МНОГО ГОДИНИ И ПОСЛЕ ЗАДЪЛЖАВАШ ЧРЕЗ ЗАКОН ЖЕРТВИТЕ ДА ТИ ПЛАТЯТ ОТКРАДНАТОТО!

демек, освен че ще духат супата се набутаха за адвокати да им оформят цесиите. Не е зле

МАЛКО КРАДОХТЕ ДОСЕГА ,ЧЕ СЕГА И ЕДНА БАНКА ВИ Е МАЛКО- ИНТЕРЕСНО КОЙ ОТКРАДНА ПАРИТЕ- П. П. :)

НЕ, ПРИЯТЕЛИ, НЕ СЕ ИЗРАЗИХ ПРАВИЛНО, ИЛИ ВИЕ НЕ МЕ РАЗБРАХТЕ! ЛОШОТО Е, ЧЕ ПАК ЩЕ ПЛАЩА "ЦЯЛ НАРОД", БЕЗ ДОРИ ДА ЗНАЕ ЗАЩО ГО НАКАЗВАТ ЧРЕЗ БЮДЖЕТА. Нямам нищо в КТБ - нито да вземам, нито да има да ми дават чрез т.нар.цесии! Но защо да плащам?