Папа Франциск: Европа е баба, изостанала и изморена

Главата на римокатолическата църква папа Франциск посети Европарламента в Страсбург. 4-часовата визита е най-кратката на папа в чужбина. Европа е баба, каза той

Обратно в новината

Коментари - Папа Франциск: Европа е баба, изостанала и изморена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами баба е. Че и деца няма, и одъртява. На все повече хора започна да им светва, че Европа е в упадък в сравнение с останалия свят. Язък. Наемниците и продажниците ще трябва да си търсят нов богат господар.

Позна, Ваше Светейшество. Въпросът обаче е какво Църквата (ти) смята да направи с/у този достоен за оплакване факт. Предтечите ти Урбан II, Евгений III, Григорий VIII не са се нуждаели от подсказване !!

Папата не знае песента: Европо блуднице Вавилонска, Кръвнице Македоска, трижди да си проклета и триклета.. В противен случай щеше да каже Старата, болна Блудница Европа....

Велик и мъдър човек, достоен Папа!

Хубави думи, истински думи, отговарят на гадната реалност. Но само думи, а реалността си остава такава и нищо не се подобрява.

в превод .... да спре изтребването на населението .. да идва комунизма

грешен извод не комунизма а нова ценностна ориентация пари - пари - пари аман бе бате:)

светът доста е залитнал управляват бюрократи с цел манипулация човекът е някъде назад и европа го кара по този начин време е да се сменят ценностите а то бабите особенно ако са леко заболели ги чакат проблеми нещо не ясно:)

След всички неща, които папата е казал - мъдри, правдиви, човешки, с разбиране на болките и стремежите на хората - не ми се "връзва " фразата, че Европа е баба изморена . Звучи обидно.

Е ЗАСТАРЯВАЩА КАТО НАСЕЛЕНИЕ;ИЗПИТВА ТУДНОСТИ ОТ ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА;ИМА ПРОБЛЕМ И СИСЛЯМСИ ЕМИГРАНТИ-НЕКВАЛИФИЦИРАНА РАБОТНА РЪКА НА ДЪРЖ. ПОМОЩИ - ТОВА Е СТАРОСТ!!!

Вярно е, че Европа е баба, но не е добавил, че е Баба Яга. А България е прабаба.

От прочетената информация ми направиха впечатление 2 акцента: 1. От избирането му за папа до сега папа Франциск е посетил единствено Албания от ВСИЧКИ европейски страни ?!?... 2. "Той коментира и ситуацията около държавите на Балканите, като заяви, че влизането им в ЕС може да отговори на очакванията за постигането на мир." Как да го разбираме това - апелира за приемане на Албания и Турция в ЕС ?!? ... Струва ми се, че този папа, който не е европеец, е МНОГО ЧУЖД на Европа. Между многото истини, които е казал и които наистина трябва да бъдат казани от едно висше духовно лице, той си е позволил да се държи и като светско лице, имащо отношение към политиката в Европа. Не ми харесва и квалификацията, че Европа е баба... Европа роди човешката цивилизация и история, Европа не може да бъде иронизирана!

Акцента е че Европа трябва да се промени, но как? Това е големият въпрос.

Политиката трябва да се ръководи от младите хора до 50 г. Всичко останало което мирише на нафталин е редно да отива по селата.

Путин е на 62- справя се засега;-).

Изнасилвана и ограбвана от всякаква "гнус", мразеща "белия човек" и винаги готова да го направи с една глава по-къс. Колкото по-дълго т.н. "либерали" си "заравят главата с пясъка" толкова по-зле ще става!

Жалко, че бегееца и пъстрата ги няма да коментират. Предполагам политиката на САЩ, ЕС и НАТО могат да критикуват и папа та.

,,стара,, брантия но не се ,,пенсионира,,!!! ,,лакома,, за пари!!!

Сега Папата да подкрепи Русия и да им покаже от къде изгрява слънцето!

ЕВРОПА Е БАБА, ИЗМОРЕНА И СЛАБА, СКОРО ТЯ ЩЕ ХВЪРЛИ ТОПА, ТУЙ ЩЕ Е СЪДБАТА НА ЕВРОПА!!! ТЯ ЩЕ НИ ЗАГРОБИ И НИЕ КАТО НЕЙНИ РОБИ, ОКОВАНИ ПО ГРЕБЛАТА, ЩЕ СЕ ДАВИМ,МИЛИ БРАТЯ!!! ОКОВИТЕ ДА ИЗПИЛИМ, ПО-СКОРО ДА СЕ ОСВОБОДИМ, ОТ ЕВРОГЕЙСКОТО КОРИТО, ГНИЛО И ПРОБИТО!!!

Е , ОТ ТОВА ПО-ЯСНО НЯМА НАКЪДЕ!Предупредени са свише!Остава да видим,докога ще е харакирито!Благословен да е Папа франциск

Европа е баба каза поддържания с хапчета дедо Франциск управляващ една от най- богатите държави в света, с минало, пълно с убийства, алчност, предателства и безкрайна суета-вижте им само облеклата какво чудо са, когато се събират по разни събори, празници и т. н. Защо не си раздадат парите за борба с бедността, за която толкова ги е грижа.?

СЛАВА НА НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО ПАПА ФРАНЦИСК ПЪРВИ.АЗ СЪМ ИЗТОЧНОПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНИН НО ИЗРАЗЯВАМ СИЛНА НАДЕЖДА ДЕЙСТВАЩИЯ ПАПА ДА ДАДЕ НАЧАЛОТО ЗА ОБЕДИНЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ ПО СВЕТА.МИСЛЯ ЧЕ СЕГА Е МОМЕНТЪТ ЗА ТОВА.

Аржентинеца че учи ЕС за права и човечност. Забравил си е историята май. Даже искаха да го съдят по едно време като колаборатор на хунтата.

Дядо Пап се прави на много загадъчен и дълбок, а всъщност дрънка празни приказки; едно нещо не е казал какво иска и какво предлага (то се знае - да вземе, а не да даде). И тука някои се правят на много просветени и подхвърлят многозначителни реплики, които всъщност нищо не означават. Хубаво, хайде, аз съм прост, обяснете и на мен с думи прости целта на визитата и смисъла на думите Му.

Повтаря това,което говори от няколко години и другаря герой на капиталистическия труд Уорън Бъфет: че ако най-богатите не спрат да увеличават пропастта между себе си и най-бедните, ще свършат обрани,изнасилени и убити от метежите/бунтовете/революциите на милионите парии,искащи смяна на системата.

И к'ва стана тя? Вчера беше мома за женене, отвсякъде я искаха - то не бяха руснаци, американци, китайци ..., а се оказа, че сме били с пластична операция и отвсякъде сме се скапали.

Е точно пък в Западна Европа, където пенсиите са почти колкото заплатите (ако се приспадне изплащането на ипотека или наем), бабите и дедовците хич не са изоставени. Даже напротив - изяждат бъдещето на внуците си и след някое и друго десетилетие я останат кореняци европейци, я не.

Не случайно вече се говори, че за пръв път в историята, ще има поколение, което ще живее по-зле от предходното. Махалото е отишло от едната крайност - недостатъчно средства за възрастните, в другата - прекалено много за възрастните и съответно недостиг за младите.

Проблемът е, че няма млади, а не че старите вземат големи пенсии. Какво ги правят - коли ли си купуват, апартаменти или какво? Не мисля, че 80% са хукнали по плавания с лайнери.

папата хубаво е отишъл точно там където трябва, хубаво им е говорил правдиви неща, обаче съм сигурен, че ефекта ще е нулев.

абе... има период в който църквата е ръководила нарича се средновековие или на английски - тъмните векове както е имало и период в който са ръководили жените нарича се матриархат тогава сме живели в пещери :))) човек трябва да внимава какво си пожелава

до някъде има признаци на изоставане но съвсем скоро пратихме сонда на комета на 500 милиона км.! открихме и доказахме кое дава маса на материята това си е доста напреднала наука! трябва по-малко регулация в бизнеса

Ако не се занимаваш със физика, не няма нужда да правиш такива смели лаишки изказвания. Сигурно си мислиш че си потомък на някоя човекоподобна маймуна. Знам ли?

Абе, кой е този на снимката до бай Иван? :P

''... Европа е баба, изостанала и изморена". Аз ще допълня:"с признаци на старческа деменция,болест на Алцхаймер и маразъм..."

Помаците да не коментират нашите попове, а техните талибани.

В коментарите дотук,има дебили,които едивственото което са разбрали от изказването на Папата,е че той е против Русия,и дава благословия на ЕС и ЕК......... Сега,с нетърпение очакваме останалата част-състояща се от полудебили-да обявят Папата за "анархокомуняга"....... П.П. Папата им разката фамилите на брюкселските мародери с това изказване!!!!

Този Човек ще върне религията в "Католическа Църква" АД и ако ти загатна за балканско обединение в някаква форма преди няколко дни то аз пък се осмелявам да се надявам за християнско световно такова след време. Войнстващия Ислям,подклаждан от евреите и американците, ще играе ролята на катализатор на процеса.

dionisiosd@yahoo.com

Не загатнах,а вече се действа(но както казах-не е сигурен резултатът)... Ти,също не загатваш,защото има вече,тесни контакти между Вселенската Патриаршия,и Ватикана,за-поне-обща политика!! С одобрението,на Испанската Църква,както и на Българската и Руската Патриаршии!!

Брежнев се среща с Папата и след дълга и разгорещена дискусия се стига до единодушие. Брежнев признава, че Бог е сътворил света, а Папата приема, че съветските учени са помагали на Бог.

Папата каква работа има, освен да дегустира вина от времето на Микеланджело?

Мъдър човек. Обаче т'ва за което говори много прилича на комунизъм и образува нерви на предприемачите управляващи капиталистическия свят.

Вижте каква е разликата във визията на Папата и окичените със злато попове на ДС. Коментарът е излишен...

Това критерий ли е?

Абсолютен критерии за състоянието на човешката душа. Дори и в Библията е записан като такъв.

Ватикана е държава ООД с президент, банка, гвардия. С убийства, геноцид, инквизиция, колониализъм векове наред е заграбила тонове злато, в момента работи и с акции. Само уж събират помощ за бедните, нека да отворят хазната и раздават щом са толкоз велики. Има доста платени тролове умишлено пишат срещу православието, трябва веднага да сменим религията и станем педофили католици? В православието облеклото е само символ, повечето реликви са от месинг, евентуално синода да има златна корона, кило две злато в БПЦ са сравняваш с хиляди тонове на Ватикана?

Bell

Главата на римоктолическата църква даде своята благословия за работата на ЕС! А Путин седи отстрани, фърля пари по Льо Пен, и си гризе ноктите :)

Папата е езуит-комунист,не забравяй;-).

dionisiosd@yahoo.com

Не обърквай каката... Ще вземе да повярва,и ще развива нови алабалистики!!

Много правилен извод за изказването на Папата....... Кака "пъстра","преоблечена",в един от безброй безумни никове.....