Калфин поиска по-висока минимална заплата с 40 лева

Увеличение на минималната заплата на 380 лв., по-полегато повишение на стаж и възраст при пенсиониране и схеми за хора, на които не достигат години за пенсия.

Обратно в новината

Коментари - Калфин поиска по-висока минимална заплата с 40 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

все пак,ограмотете журналистите,като ги светнете,че пенсията не е доход,както те уверено плещат по телевизията!

КАЛФИН ДА СИ ПОМИСЛИ И ЗА ДЕТСКИТЕ НА ВСИЧКИ ДЕЦА НА БГ. НЯМА САМО ДА ПЛАЩАМЕ ПОМОЩИ И ДЕТСКИ НА МАЛЦИНСТВАТА, КОИТО САМО ДЕЦА ПРАВЯТ, ЗА ДА ИМАТ ДЕТСКИ. ХОРАТА СА КАЗАЛИ "ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА". ВИЕ ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ? САМО ПРОСТАЦИ ЛИ ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ?

ME

МАхнете ПЛОСКИЯ ДАНЪК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Аре аман от "социалисти" поддържащи ГО

Рабрахме, в БГ има пари само за крадците и мутрите. С честен труд няма пари. Отгоре на всичкото ни грабят допълнително за да покриваме кражбата на века в КТБ.

ТО ЗАТОВА НЯМА ПАРИ ЗА ДЕТСКИ ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА НА ТАЗИ ДЪРЖАВА. Е СЕГА КАЖИ ТОВА НЕ Е ЛИ ДИСКРИМИНАЦИЯ-ЗА ЕДНИ ИМА, ЗА ДРУГИ НЯМА.

Ай стьига бье, тьи наистина ли говориш...цели 40 лева, как ти се отскубнаха от сърцето бе !

ME

МАхнете ПЛОСКИЯ ДАНЪК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Аре аман от "социалисти" поддържащи ГО

Не може така каза МеНТа Стоянова ! Могат да се вдигат само Депутатските заплати и тези на комисиите . А новите коли как са хубави ли са екстрите ? На гласувалите ЧЕСТИТА БАНЯ !

А следващия път след банята ще ви изкарат и на вънка на студеното да се покалите , да ви поубрули вятъра защото хората мислят за вашето здраве и да ви дойде акъл в ТИКВИТЕ . Разбира се който оцелее , който не ще го споменяваме като оня с никролога "Хусе, стой там! Тук лошотията не свършва!"

Хубаво е да останеш в историята, като добрия чичко, който раздава пари на бедните, но по-добре е да се стимулира производството у нас - селско стопанство, че ми писна от пластмасови домати, ябълки и грозде.

не са никакъв проблем , но ако баи хасан иска да заработи 40 кинта отгоре заплатата е супер проблем за националната стабилност ...

25 години минаха, а народа още не се е отърсил от социалистическия си манталитет Все някой друг трябва се грижи за него, все някой друг му е виновен, каквото трябва да направи - не е за него, за промяната е, но той де не се...за реформи е, но него дън го реформят Готен народ - така минава живота му в мрънкате, скимтене, беднотия... Те политиците такива, те работодателите онакива....бляя, бляяя

Гласувайте за БСП, изберете БСП...ще ви направят пенсиите 2000евра, заплатите 20000 Ако не вярвате потайте Мая Костинбродската

минусите значат, че партията ще направи заплатите не 20 а ч0000

Да си изясним нещата, каква била дилемата, дали да стане или не 380лв мин. заплата? Праг на бедност определян за 2015г е 286лв. В същото време финансовия министър казва: Има дефлация, увеличаването на "мизерната" заплата щяло да натежи на пазара на труда!!!!!! Да не разваляме рахата на милионерите, бедните да го духат. И по-точно го духа българската нация, намаляваща, обедняваща, изселваща се - загиваща. ..... Не вземем ли сега пушките, след няколко години ще е късно!

България се превръща в все по голям ужас за живеене! Замразяване след замразяване на доходите,вече 25 години замразяване на доходите,крадене,корупция,пропаднала Съдебна система,никакъв проблясък на хоризонта за жителите на тази държава ! Затова и те тотално се изселват,до,като политиците продажни не сперат с разграбването! Тази държава няма да просъществува в този си вид и съвсем скоро или ще се разпадне или ще има погроми и много кръв и обесени политици и олигарси...

Трябва да има минимална почасова ставка. Ако не могат да ти плащат 500 лева на месец, да не ти губят времето, з а да може да идеш и на друго място, ако искаш. 400 лева на месец е заплата като за половин ден работа.

Стани работодател и плащай 400лв за половин работен ден Много акълии тука - страшна работа

се въведе почасова ставка всички в момента водещи се на работа ще имат да дължат на работодателите си,защото не стига,че се вясват,когато им скимне,ами и ако благоволят да дойдат на работното си място нищо не вършат,прекалено много ви плащат и сега,не си инженер ти,пълен нещастник си

Калфин иска да гръмне държавата. За да дойде той на власт. Тогава мигом ще забрави какво е искал, а ще се насочи към прибиране на държавни пари с цел да снабди Гоце за девойки без трипер.

Направете минималната заплата 1000 евра Отворете печатницата за пари Българския народ го иска

да им сведем заплатите до минималната пенсия.

Гаргамел

Имаш си работодател, с него се пазариш Ако не ти харесва - търсиш друг, той ако не те хареса - той търси друг! Просто е... Държавата не ти е хранилка...чат ли си, ко ти чатя

Калфин, пари за пенсии и заплати на народа няма, но да взимате кредити, за да спасявате банкери, да плащате за престъпленията на Милен Велчев също има. За нас няма нищо освен бедност, болести и смърт. Български майдан искаш ли, Калфин? И после в кофите с боклук заедно с Тиквата, Горанов и цялата ви престъпна шайка - ако оцелеете.

Калфин и Горанов, които иначе са от един и същ антибългарски отбор - брюкселския, го играят доброто и лошото ченге, явно плановете на мошениците в Брюксел са след няколко месеца, когато Боко отново бъде изгонен с камъни, да ни натресат Калфин. Всичко ще продължава все така, докато евротигъра Ганьо мучи и преживя салама втора употреба от Германия.

БРАВО КАЛФИН , ИСТИНСКИ АНТИ-КОМУНИСТ СИ - САМО 40 ЛЕВА :)

Заплатите трябва да растат ясно така е правилно. Но държавата да не забравя своето задължение да подпомага развитието на производството и стимулирането на износ на наша продукция! Защо така и не въведохте задължението на търговските вериги голям процент от стоките им да са български? Защо не лобирате за български стоки? Значи САЩ, Австрия и Полша може да лобират , а ние не?! Докога частни и държавни монополисобственост на други държави ще изнудват българите, като физически и юридически лица?!

Калфата на Гоце с 0 дни реален трудов стаж отново се прави на социално ориентиран при положeние че неговите другари и спонсори (справка - сол-ташаkа на Гоце Людмил Стойков) опоскаха държавата с одобрението на независимата съдебна система. Нужен е един силен шут в задните му части, пък ако ще да ходим на избори на Трифон Зарезан.

Защо триете истинските коментари?Къде е моят?На ВАС господа от ДИР-само вицовете са ви добри!!!!

А на вас мутренски говеда намаления на заплатата с 4000 лева!!

Сега отново управляващите ще вдигнат възрастта на най-масовата и беззащитна трета категория работници. А глобално погледнато, единствения верен и забележете справедлив критерий при определяне правото на пенсия, е кой колко години се е осигурявал. Единствено това би могло да мотивира всички които работят в сивия сектор и не се осигуряват. Не се осигуряваш не се пенсионираш като другите. В този смисъл точковата система беше най-справедлива, и беше възможно човек да прогнозира и планира пенсионирането си. За това, че няма пари в НОИ не сме виновни ние които над 40 години си внасяме осигуровките, а тези които са ги управлявали. За съжаление, управляващите (с малки изключения) са повече крадливи, отколкото справедливи.

Бачкайте и спрете да чакате на държавата Комунизма си отиде

Ами и държавата да спре да чака на нас тогава.

Гаргамел

Данъците и смъртта са вечни

Гаргамелчо, само "ще те светна", че докато си бачках, ама не само в комунизма, държавата "ми гушна" над 300 000 лева осигуровки!

изродения, кога е имало комунизъм, че по цял свят никой не го е разбрал? Ние си бачкаме ако има какво, но и с камъни се запасяваме, и коктейли ви готвим. Коктейли, от които ще ви стане много горещо.

Един малък урок по елементарна икономика. Произвежда се единица продукт у нас и в Германия. Печалбата и от двата продукта би трябвало да е еднаква - около стандартната 10%. Да, но немеца е включил като разход в цената 10 пъти повече заплата от нас. Въпроса е-къде отива разликата от българският продукт, който е произведен с някаква мизерна заплата. И отговор не чакам.

И да ти обясня, едва ли ще разбереш. Само ще ти изброя няколко: ефикасност на труда корупция управление на хората управление на работния процес автоматизация на производството... Мисля, че стига толкова.

Е като сте много умни, хайде да добавим и и бройката която произвеждаш. Едно е да си реализирал икономическия блиц криг и да си задушил един куп малки държави, чрез машината за подтисничество ЕС, друго е да произвеждаш 20 бройки в едно цехче с пет работника.

Ей, управляващите! Престанете да манипулирате хората, че мислите за доброто им! Престанете да ги заблуждавате, че мерките са с цел да се увеличат пенсиите (според еничарина синдикалист-министър Иван Нейков)! В държавата в която по закон не можеш да получаваш като пенсия повече от 35% от трудовото си възнаграждение (по подразбиране най-ниско в целия ЕС, и не само в него) идеята е все по-малко работещи да достигат до години за пенсия и ако случайно доживеят - да получават малко и за кратко. Никакъв опит да се преразгледа системата в посока мотивиране на хората да се осигуряват (индивидуални коефициенти) измамени хора от това поколение осигурявали се над 40 години и неможещи да се пенсионират. Между другото защо ли в Италия и други бели страни, единствено необходимото условие за пенсиониране, е да си бил лоялен към системата 40 години т.е. да си се осигурявал.

Минимална заплата в страна -член на ес , различна от 500 евро , изобщо не заслужава да се дискутира ! И не искам да чувам , че нямало кинти ! Щом има за лимузини за милиони , ще има и за заплати . Още повече , че в България са двете най - големи находища на злато в европа. Най- голямото такова на аметисти. Също редки метали , без аналог на континента. Разполагаме и с друго уникално богатство - изворна и минерална вода. И още 70% от буковите гори в европа са у нас . Същото важи и за дъбовите . Да не отварям приказка за древните артефакти - уникални в световен мащаб . Могат да ни носят милиарди ! Е , как при цялото това изобилие сме най- бедни ????? Или отглеждаме най-алчните и малоумни политици на планетата.. Или сме за .... бой ! За това , че още ги търпим , а не сме ги нарешитили на стадиона ! Време е , дами и господа ! Със здраве : )

Е то сега при това състояние на държавата всеки може да иска,но,като няма пари,от де да ги вдигнат!?!? Калфин въпреки,че знае,че няма пари,се опитва да гради репутация пред простичкия народ! 1 година разграбване,след това си отиват,откраднали милиардите червените плъхове и вече искат някой да вдига заплатите,само и само за да го провалят и те пак да се върнат на власт за да продължат с краденето! А за да се вдигне минималната сега трябва да се изтегли заем ,който след това същите тези да го връщат,това не са пари от икономиката на България,а от заеми! Минималната заплата трябва да се увеличи тройно,защото тя наистина е мн малка,но парите за увеличението и трябва да идват от икономиката на държавата,а не от заеми!!!! А икономика се гради с производство и съответната инфраструктура!!! Икономика се гради със здрава Съдебна власт,с инвестиции,със спиране на корупцията и краденето!!!!

Е, има пари само да се покрият огромните кражби в КТБ.Какво друго може да се очаква от мутренско правителство.

КАЛФИН ИСКАШ, АКО НЕ ТИ СЕ ДАДЕ бойко ОТГОВАРЯ

работна заплата,а пенсиите се дигат с 2 лева,толкова повече пенсиите се обезценяват. Също така се обезценява и работната заплата на тия над минималната и се стига до уравниловка с най ниско квалифицирания труд.

Записвайте си колко предложения ще направи абв-то и какъв ще е смисъла от участието на АБВ В мутренското правителство!

Много европейско мислене има бившия евродепутат. С такава МРЗ от 170 евро в Европа сме само за присмех. Питам се, до кога ще издържим да плащаме европйски цени с български доходи?!?

пенсиите,с толкова трябва да увеличиш минималната работна заплата.В противен случай обезценяваш пенсиите и скоро със синдикатите ще пратите всички пенсионери до кофите за боклук.

те, не пенсионерите. Гледайте ги какво правят и мислите, утре вие сте следващите. Щом допускате да го правят с дедите и родителите ви.

Трябва да се обясни на хората, че т.н. минимална заплата не повишава заплатата и доходите на хората, а се ползва единствено за изчисление на данъчни ставки и дължими вноски на самоосигуряващи се! В тази връзка термина "минимална заплата" трябва въобще да отпадне, за да не заблуждава популистки голяма част от хората! Трябва да го преименуват като осигурителен минимум или нещо подобно, но "минимална заплата" е абсолютна популистка гадост .......

Радвам се, че някой най-после го обясни на хората, но най се радвам, че не цъкат минуси, което показва, че хората са го разбрали и все по-трудно политиците ми демагози ще ги манипулират. ДАЙ БОЖЕ ТАКА ДА Е! А иначе новината преведена на простосмъртен език звучи така: "Калфин поиска увеличаване на данъчната тежест на самоосигуряващите се"!

Обясни го това на хората, които получават тези 340 лева и как няма смисъл да им се увеличават заплатите защото бла, бла, бла .....

Глупендер! Има осигурителни прагове за всяка длъжност, и никъде те не са на минимална работна заплата. Който работи на трудов договор няма как да получава минимална . Като правиш коментари по-добре да се запознаеш предварително с темата!

се намират чукундури дето се връзват на ком. манипулации !!!

Щом има хора съгласни да работят за 340 лева означава, че повишение не е нужно. Ако никой не се хваща, тогава ще предложат по-високо заплащане. И корупцията така ни обясняват - давали били хората и затова вземали. Кражбите от КТБ само не обясниха как пак обикновените хорица са виновни, че ще плащат милиарден заем, а децата им ходят в училища развалини.

Няма опашки от желаещи да работят за МРЗ. Затова и няма инвестиции - защото съществува една нереална МРЗ. Ако я няма ще е по-добре, защото ще се налага на инвеститорите да правят предварително изследване колко всъщност е заплата на която могат да намерят достатъчно желаещи. Ти имаш ли представа каква ще е заплата , която трябва да предлож

Ти лично можеш ли да ми кажеш колко трябва да предложа като заплата примерно в Лом за да може да разчитам, че ще намеря достатъчно хора, които да не гледат на работата като на място за прекарване на свободното време докато си търсят друга работа в друг град? Не да са доволни - това е субективно понятие, ама поне да не скатават още от първия работен ден. Е не е 340лв. на месец. За да привлечеш инвеститори трябва да им помогнеш поне с предварителните данни, а не да ги заблуждаваш. Достатъчно са другите рискове за да ги заблуждаваш и затова.

Само, че хората трябва всеки ден да се хранят.

Глупак, иди в провинцията да видиш как се бият и за по-ниски заплати !!!

В България МРЗ не е това, което е на други места и или трябва да се премахне или трябва да се увеличи драстично. След като има висока безработица и няма желаещи да работят за 340 лв. на месец дългосрочно, значи МРЗ не е толкова. Пазарната не е толкова. Премахнете я поне да не заблуждавате инвеститорите, че има желаещи да бачкат за 340лв. на месец.

ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ , ДАЙТЕ ШАНС БЕЗ ВСЯКЪКВИ УСЛОВНОСТИ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ ХОРА С 40 И ПОВЕЧЕ ПРИРАВНЕНИ ОСИГУРИТЕЛНИ ГОДИНИ.ТЕЗИ ХОРА СА ПОЧНАЛИ ДА РАБОТЯТ НА ПО 17,18 ИЛИ 19 ГОД.КАКВО ПОВЕЧЕ ДА СЕ ИСКА ОТ ТЯХ?ОБИДНО Е ДА СИ РАБОТИЛ ТОЛКОВА ГОДИНИ И САМО ЗАЩОТО СИ ВСЕ ОЩЕ МЛАД СПОРЕД НЯКЪКВИ СИ ИЗМИСЛЕНИ ГОДИНИ ЗА ЗА ВЪЗРАСТ ПРИ ТРЕТА КАТ.ТРУД ДА НЕ МОЖЕШ ДОСТОЙНО ДА СЕ ПЕНСИОНИРАШ-ДАНО ТОВА БЪДЕ ЕДИН ОТ Т.Н."МЕК ВАРИАНТ".ТЕЗИ ХОРА САМИ ДА ПРЕЦЕНЯТ МОГАТ ЛИ И КЪДЕ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА РАБОТЯТ-ТЕ ПОНЕСОХА МНОЖЕСТВОТО РЕФОРМИ , А ЗАД ТЯХ СА ПО-ВЪЗРАСТНИ РОДИТЕЛИ С УНИЗИТЕЛНО НИСКИ ПЕНСИ И ДЕЦА НА КОИТО ТРЯБВА ДА ПОМАГАТ.

КВИ ПЕНССИИ, ВЕ? БАЧКАЙТЕ БЕЗ ПАРИ, ТВА СИ ГО МОЖЕТЕ, ЗА КВО ДА ВИ ГИ ВДИГАМ, БУАХАХАА...

хаиде бе министри до кога пит ам ви не ви ливи омразна вице дигаите заплатите има хора които работят за 10лв. надник и зачаса осигуряват хората забранете ги идват наме проверка ит ноисе и сефофете ги подкупват забранете ги тия 4 часа осигуровки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Предлагам депутатите да сложим на МРЗ, докато не получим положителни мониторингови доклади от Европа - по всички направления. Тогава ще се види могат ли да работят за НАС!

Много правилно !!! След като получават от ЕС непрекъснато незадоволителни оценки за работата си и има спрени евросредства, значи не са си изпълнили работните задължения и не заслужават заплати изобщо !!

ХАХАХАХАХАХ.. Я вижте на какво попаднах токущо: И В ПАПУА НОВА ГВИНЕЯ С ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ОТ БЪЛГАРИЯ Към настоящата дата минималната работна заплата в България се равнява на 138,46 евро. Ирак, който бе изравнен със земята от и все още е арена на военни действия и всекидневни терористични удари, може да се похвали с минимална работна заплата в размер на 146,91 евро. Манипулаторите на народна хранилка биха обяснили този факт с наличието на петрол в близкоизточната страна, но не биха могли да обяснят как в Ливан, където петрол няма, минималната работна заплата е 247,02 евро. В Босна и Херцеговина, която не е член на ЕС и скоро няма да бъде, минималната работна заплата е в размер на 164,09 евро. В Папуа Нова Гвинея, която е изключително слаборазвита страна и разчита основно на земеделието, където са заети приблизително 72 % от трудоспособните на острова, минималната работна месечна заплата възлиза на 141,70 евро. Икономическият гигант остров Вануату се радва на минимална заплата в размер на 213,70 евро. Трябва да се отбележи, че 80 % от населението на острова е заето в селскостопанския сектор, а Вануату не е офшорна зона. Тринидад и Тобаго 176,88 евро, Сейнт Винсент и Гренадини 151,02 евро, Сейнт Китс и Невис 387,20 евро, Антигуа и Барбуда 337,92 евро. При цялото ми уважение към тези страни се оказва, че папуасите получават по-високи заплати от българския роб. Гражданите на Перу и Еквадор, които са в списъка на държавите от Третия свят, получават по-високи заплати от българските трудещи се, съответно 178,04 евро в Еквадор и 151, 42 евро в Перу. Всъщност минималните работни заплати в държави от Третия свят са по-високи от тези в една държава член на ЕС и НАТО. Веднага възниква въпросът за цените на хранителните продукти и комуналните разходи в горепосочените държави спрямо България. Към 2011г. потребителските цени в Перу са 10,34 % по-ниски от тези в България, а като цяло покупателната способност на средностатистическия перуанец е с 22,36 % по-висока от тази на българина. Ако за ток, газ, вода и смет българинът харчи средно 140 лв. на месец, то за същите киловати ток, куб. м газ и вода и изхвърлена смет перуанецът харчи 73 лв. или почти наполовина. Еквадорецът, който взема цели 40 евро повече на месец, купува литър мляко за 0,61 евро, а българинът за 0,92 евро. Ако цената на билета за градския транспорт в европейска България е 0,50 евро, то за жителя на Еквадор този билет струва 0,20 евро и т. н. Ние дори не влизаме в критериите за държава от Третия свят, защото и там населението живее по-добре от нас. Покупателната способност в Тунис, чийто народ се вдигна на бунт поради лошите условия на живот, беше с 11,93 % повече от тази в България! Покупателната способност на населението в Босна и Херцеговина е с 35,56 % е по-висока от тази в България! Покупателната способност в Чили е с 44,44% по-висока от тази в България! Жителите на Ел Салвадор имат 10,36% по-висока покупателна способност от българските граждани! Гражданите на Хондурас имат 82,61 % по-висока покупателна способност спрямо българите! Иранецът има 39,75% по-висока покупателна способност от българина! Йорданецът, който обитава пустинята и държавата му е една от най-бедните в Близкия изток, притежава 13,67% по-висока покупателна способност от нас! Без да е член на ЕС и НАТО, македонецът има 6,92% по-висока покупателна способност от българина! Боливиецът има 75,03% по-висока покупателна способност от българина! В Доминиканската република покупателната способност на местните жители е с 46,84% по-висока от тази на българите! В Малави (държава от южна Африка) е с цели 82,51% по-висока, в Мексико 79,28% по-висока, в Пуерто Рико 147,08% по-висока и т.н. Ние сме една от най-бедните нации в света. По-бедни от повечето държави от Третия свят. Кой е виновен за това?

Много полезна информация. Струвала си е труда. Дано има кой да я осъзнае.

Да раздвижат икономиката. При този недостиг на работна ръка заплатата сама ще се вдигне... Аман от комунистически номера!

Не е лоша идеята за да се повишава плавно работата заплата. А глупостите, че видиш ли че 40 лв. щели да доведат до съкращения и тем подобни са простотии. Какъв е този бизнес който ще фалира за 480 лв. на година за работник, ми ако ще фалира от такава минимална сума нещо куца в целият му бизнес на този така наречен "бизнесмен". А за детските надбавки, трябва да се направят отстъпки за работещите родители с намаляване на данъците, за да може родителите да са амбицирани да работят и да се осигуряват, а не като сега по няколко чавета и на помощи да карат, като има кой да ги храни с помощи. В коя нормална страна е така ???

Трябва да си завършен кретен ако не закриеш фирма, която не може да плаща поне 30лв. на ден дори и на най-ниско платения служител. Просто , защото сме част от общия пазар на труда и не е възможно да се поддържа такава чудовищна разлика в заплащането. Т.е. ако не днес то утре ще останеш без достатъчно служители. Би следвало да се борят работодателите е да имат неограничена възможност да наемат на непълен работен ден и на временна работа. Не е проблем да плащаш по 5лв. на час , проблем е да си задължен да осигуряваш задължителна месечна заплата дори и да няма достатъчно работа. Не съм социалист, даже напротив, обаче има един минимум под който не можеш да разчиташ на лоялност от служители

Не зная какъв работодател си, но ми се струва, че между най-ниско платения служител и най -високо платения служител разликата трябва да бъде в пъти. И тук задавам своят въпрос :За най-ниско платеният може да се намерят хиляда лева, от къде ще намериш пет хиляди примерно за главния конструктор и седем хиляди за главния инженер?

Европа се интересува само от минималните заплати и от малцинствата и правителствата ни изпълняват. Няма значение образованието, по-добре да си чистачка - работиш 2 часа и толкова, а заплата ти се увеличава всяка година. Че висшистите в много сектори почти се изравнихме по заплата с минималната. А трябва вече българите дз ни признаят за малцинство, само тогава ще се помисли за нас.

Стига с тази минимална заплата, къде са останалите. Работим в научни институти по 35 години за по 420 лв. с висше образование, а на асистентите - 450. На чистачките за 2 години увеличиха заплатите 3 пъти заради МРЗ, а на нас за 7 години - нито веднъж. Срамота!

Извинявайте,но ако не си вдигне минималната заплата няма и другата до се вдигне!Ако чистачката взима 400лв.как учителка да е с 400лв.Друг е въпроса,че ние си м лчиме,а те ни манипулират!Защо да плаща на учителката 700лв./най-малко/като можи да им работи за 400лв!Така,че може,но не им изнася!

Работете роби български работо владейците за без пари,а пък нека те да си влагат парите в банки като КТБ и да лапат спечелените от вас пари!Роби сте си били и такива ще си умрете!Поне да ви хронеха,за да работите повече,а то ще сте като Магарето Марко дето стопанина го научил само да работи и да не яде,а то взело,че умряло!Защо си увеличихте веднага депутатските заплати,а змейове гадни като ще ни фалшра "държавата"?!Все забравяте да отговорите бандити алчни!Поне да ги бяхте заслужили,а от вас по-некадърни идиоти няма!

Как кого ( нерегистриран ) 25.11.2014 12:57 МРЗ обслужва: - Бюджета - увеличават се задължителните плащания към бюджета; - Депутатите - вдига се и тяхната заплата още следващото тримесечие; - определени мургави слоеве, които чакат на помощи; - профсъюзите и левите партии - тупат се по-гърдите за "извоюваните благинки" ( разбирай за себе си! )

Точен коментар.

Увеличаването на минималната заплата е йезуитски популизъм. В оскъдица то намалява общия размер на нетните възнаграждения за сметка на фиска. Това води безработица и сивочернотия. Данъчно- осигурителното бреме у нас е около 40%- страшно при нискодоходна икономика. Заплати има с производство, износ, протекционизъм и вътрешен оборот на голям дял от добавената стойност...