Космически кораб ”Върджин галактик” се разби в Калифорния

Космически кораб за туристически полети, разработван от компанията "Върджин галактик", се разби при пробен полет. Единият пилот е загинал, а другият е ранен.

Обратно в новината

Коментари - Космически кораб ”Върджин галактик” се разби в Калифорния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама когато руската сонда Фобос-Грунд (може и боя) се размина с целта и се разпадна някаде в космоса не дрънкахте толкова. Руснаците се напънаха да направят нещо освен да изстрелват капсули към МКС и се провалиха... което показва че тяхната космическа програма въобще не съществува след разпада на СССР. Дрънкащите тук да проверят след 1990 колко научно изследователски проекти имат руснаците в Космоса (научни сателити, някакви сонди за изследване на някоя планета и т.н.).Те и затова нямат грешки просто защото нямат опити... който не опитва не греши.

Братчеда от Факултето го пренал с далекобойна прашка с обеднен чакъл :)

Антируски -Тролинги, спокойно, яваш, яваш.Има много дърва за цепене в Сибир..... И по.внимателно с вибраторите

Абе тия американски ракети много взеха да падат бе ... :)

Фон Браун им беше казал преди 50 г. да не качват хора на ракети с твърдо гориво ама ... ние сме най умни. Друг е въпроса че отдавна няма кадърни инженери. Всичко разчита на некви компютърни симулации, което за битова техника и до някъде за автомобили и то леки, върши работа, ама за ракети не става. Продължавайте в същия дух и скоро ще откриете колелото, след компютърна симулация.

Твърдо гориво!!!! Ракетите ползват втечнен водород и кислород а твърди горива имат ракетите с бойни глави.Най вероятно и този самолет ползват такова когато е в суборбита (все пак там няма много кислород) а през останалото време сигурно е на керосин като всеки обикновен самолет....

Един крупен френски бизнесмен бе убит на летище Внуково наскоро.Отговорът бе мълниеносен-две катастрофи на космически кораби,свързани с перспективни космически програми.Танто за кукуриго.

Компанията "Върджин Преебалник" приема кандидати за полети на принципа "високо хвърчи, ниско пада". Цени по договаряне!

до безмозъчните червени тролове, които коментиарат, даже преди да са прочели новината, и злорадстват за чуждото нещастие: преди да коментирате международните коснически дела в стил 80-те, прочетете моля цялата новина, за да ви стане ясно, че върджин атлантик е частна компания, ссобственост на британец.

поправям се, върджин галактик

Мъ фирмата на британчето е регистрирана в сащ бе, умник и е разположена в калифорния. капиш!?

ИнжИнереееее какъв инженер си драги? На този фърчикоптерите що падат Ф Америка?

Много зле са хамериканците ...

я да видим кой сега ще рискува да полети със спейс шип 1?

Мечката се справя отлично, а орелът разочарова всички !!

Аз се чудя на американците.Как може да се доверяват на пияните руски чички та да ползват руски двигатели? Ами и миналата седмица американската товарна ракета беше с руски двигатели.Тези двигатели палят само когато буташ....така беше с моя москвич.

хамериканците. Купуват от руснаците това, което е отдавна изхвърлено от употреба поради неблагонадежност, ама явно това могат да си позволят, яко са задлъжнели, и нямат пари, затова се скъпят.

На акълите ви троловски. Как си представяте совалка ( кораб за многократно използване) с двигатели за еднократна употреба?

тупанар немоге нищо да си представи,тои само балбука.

честит сбор на обонгофилите тука!без двигателя които е способен да изведе ракета на лунатa е безмислено краварите да се пробват!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Хамериканците съвсем я закъсаха ...

Путин е причината.Само той взривява самолети и ракети.

Всичко е много просто, но не е за прости хора, като изтъкнатите ни говедарски тролове.

Който е изкупил американският дълг, той държи американците за гениталиите.Е, сигурно боли, та гърмят и ракетите им...

Откриването на Америка е голямо събитие за човечеството.Още по-голямо събитие щеше да бъде, ако не беше открита Америка. Марк Твен

Браво на Брансън ! Полетите в космоса няма да са вече монопол на държавата, както беше досега. И това се случва само 60 години след Гагарин! Вярно е ,че сега могат да си го позволят само богатите, но и със авиацията е било така, а днес всеки може да лети . Успех на пионерите !

То с всичко е така. Жалко единствено, че хората не живеят по 1000 годни.

Преди да почнат да летят хора в космоса са правили опити с животни и после пуснали руснака Юрий след това вече хората стъпили и на лоната и покоряват космоса всекидневно.

Явно САщ са все още на етап опити с животни. Могат да си позволят и да ги жертват.

Само българските совалки не се взривяват, защото са най-добрите.

Не е хубаво така! Американците били прости, немали техноглогия, видиш ли братушките имали най дроброто ала бала.....И руснаците имат инциденти с ракети а това за Вирджин е нещо различно и само Американците се опитват да го постигант.....ако в Русия се опитат да направят същото и те ще имат проблеми - полет в стратосферата със самолет на цена под $1 милион и без пътниците да минават през дълга и трудна подготовка! Братушките го предлагат ама е над $20 милиона/човек и близо година упорита и старателна подготовка.

И двете страни имат стратосферни самолети- разузнавачи, ама досега не са подарявали технология на частни компании за разходки!

Време е хамериканците да се откажат от космонавтиката. Тази работа не е за тях. Изисква много акъл и пари, а хамериканците нямат първото и закъсват с другото. Пък и вече липсват кандидати да се возят на хамерикански космически кораби. Много аварии и катастрофи, много жертви ...

И това как ще те стопли?

Pesh0

а още настояват че са ходили на луната , без инциденти :)

Тези поне настояват че са ходили.

лъжат цял свят, както и филмите им са направени да събират мухите от цял свят, затуй сега са се напълнили с боклуци

Всички в форума които ги плюете щяхте да чукате на телеграфа и да си разменяте телеграми!Прочетете "До Чикого и назад"!Алеко е писал"На американецът му изгаря хотела на 25 етажа!Той разчиства и прави хотел на 50 етажа"!Жалко за пилотът и ранения му колега !След по-малко от 5г.за хората ще бъде ежедневие да пътуват на суборбита и да се радват на красотата на Земята!Убеден съм че бъдещите поколения ще бъдат по-малко хейтърски настроени и от деца възпитавани че ТИ това е Другият до ТЕБ!!!Емпатията трябва да залегне като основен предмет в училищата!Вирусът на злото ни пречи да разберем каква е болката да изгориш жив във въздуха но да прокараш път на следващите да пътуват успешно!Поклон пред подвига на всички космонавти и летци от ВСИЧКИ НАЦИИ загубили живота си в името на прогреса!

ПИПО

Александър Бел, създателят на телефона е шотландец (ако визираш това) А какъв би бил света без американците, е един много сложен въпрос. Със сигурност (света) би било едно по мирно и по спокойно място. В никакъв случай не оспорвам технологиите и прогреса които са дали на света, но зло са дали в повече.

Те ли са дали, или чужденците продаващи знанията си на тях за прясно напечатани долари.

Че то само индианците са америкнаци по тая логика, въпреки че и те са дошли през Беринговия проток. Факта е, че Бал е работил в Америка и там е постигнал успехите си.

Аз искам да летя на суборбита след 5 или10г.и ще бъда благодарен на всеки човек от всяка нация дал живота си за тази велика идея!

Pesh0

всяка империя , е дала нещо на света . То и всяка мравка , нещо е свършила за света . По важно е какви лоши неща е направила . не ми разправяй че ако го няма алчния бил геитс , няма да се намери начин да ти бачка компа .

работя в хамериката. Защо не се връщам - ще се върна, скоро. Знам, че всичко тук е направено да лъщи отвън, а вътре е боклук. Така казва и мениджъра ни - важното е да се продаде продукта, а че вътре е боклук няма значение, хората вярват в американските продукти.

ПИПО

То тая работа само с пари не става, трябва и акъл.

Историята на САЩ в едно изречение: "Белите изтребиха червенокожите, за да освободят място за чернокожите". хе-хе

Е сега "наш" Шефкет (Чападжиоглу) от Чикаго нема на може да фръкне към Алаху Акбарев! Щехме да си имаме и общ космонавт с Турция. Той завалията се беше записал и кинтите беше наплюнчил даже!

Това доста трудно може да се нарече космически кораб. Например и руснаците и американците още преди Спутник са имали геофизични ракети. Има ги и досега. Някои летят и по-високо от Спутник но не ги начичат космически ракети. Защо излизането в орбита е важно (според мен де)? Ами понеже всички учени и специалисти ползват термина "първа космическа скорост". Обаче рекламата и името ми го определят като космически кораб. Та какво е всъщност?! Височинен планер с твърдогоривен бустер. За туристи. И да спомена едно име което винаги се засенчва от бизнесмените - Бърт Рутан (за желаещите да се информират).

Относно космически полети и тнт, филантропа е трябвало да се обърне към Горна Волта, известни още като ушанки, пияници и тнт...но, като оставим всичко друго някак си техните комсически кораби не се взривяват, за разлика от совалките, последната от които бе вкарана в музея( да не се взриви)...апропо, на тези почти перфекти хора и ракетите им се взривяват ката ден( последната преди 2 дни)...и единственото разумно обяснение е че пияниците от Горна Волта някак си успяват да напият и ракетите до там, че ракетата да не си спомни как точно да се взриви...друго не може да е, те са технологично изостанали (с поне 400 години) от демократичният свободен свят

Остай сега ще се почне .... :)

Айде бе. А това какво е: Руската ракета-носител Proton-M е експлодирала при излитането си от космодрума Байконур в Казахстан. Ефектни кадри показаха ракетата, която промени ... А пияндетата от Горна Волта очевидно не плозват за гориво пластичен материал инак можеше и към тях да се обърнат, ама са още назад с новостите и затов само до 400 км имат успешни полети 11:23, 02 юли 2013

Опааа, почна се. Дет се вика, лайното удари вентилатора...

Американската космонавтика никога не е била читава, макар и да откраднаха най-добрите германски учени след Втората световна война. Дори и кацането на Луната май ще се окаже продукт на Колумбия пикчърс! А що совалки и космически кораби гърмяха, не ми се брои!

Русия, казва се в статията, е най-големият доставчик на титан, използван от самолетите Boeing и Airbus. Заради проблемите с руските доставки Boeing още през март тази година започна да се презапасява с титанови детайли. Прекратяването на доставките на титан няма да бъде най-болезнената мярка от страна на Кремъл, но от ответните мерки на Русия може да пострада импорта на САЩ не само по отношение на тези метали. Изданието привежда данните от отчета, според който САЩ на 50 % зависят от доставките на метали и детайли от сплави от други страни, при това Русия е най-големият доставчик в света на 8 метали, сред които са използваните в електрониката тантал и талий.

най-големият доставчик в света на 8 метали, сред които са използваните в електрониката тантал и талий. В А-380 - 70% от крупногабаритните детайли от титанови сплави - пак с точност до 30 микрона, са РУСКИ... Въпрос на ЕЗИ-ТУРА, чии доставки да спре първо ПУТИН... За Боинг или за АЕРОБУСИТЕ???

TИPAMИCУ

АероБусите си знаят..Няма корабче-няма чаркове..Бинг пък си знае също..А викат и диктуват на Старата Лейди-Европа ко да вика срещу Русия а са останали с празни хангари.

Напълно вярно! По време на студената война запада нямаше самолети. Хайде сега помисли кой ще загуби.

а най-големите залежи в света на Титан са в ... Украйна. Руснаците изкупуваха за жълти стотинки от тях и сега са бесни, че този грабеж няма да продължи.

те са в донецк

Boeing и най-големият производител на титан - руската корпорация "ВСМПО-Ависма", подписаха договор за $1 млрд., съобщи arms-tass.su. Тя ще достави на американския си партньор титанови изделия. 30% от крупногабаритните ДЕТАЙЛИ ОТ ТИТАНОВИ СПЛАВИ - изработени с точност до 30 МИКРОНА, в БОИНГ 787 са РУСКИ!!!

Пустинята Мохаве в Калифорния е истинско гробище на хамериканската космонавтика. Пълна е с остатъци на изгорели и разбити хамерикански космически кораби.

Ако се нуждаят от техническа помощ ,можем да им я доставим.

Кой язди таралеж на гол гъ# ?

Даааа' така е!

Евтиното си е евтино. Няма как за един турист в космоса едните да искат 20 милиона, а другите 200 хиляди. То и тия от 200 хиляди още не са полетяли де.

Споко, ще полетят...в резултат еквивалента на 1т. тротил при взривяването на совалката :)

"Мислете като мениджери а не като инженери", казали поучително от НАСА на инженера от "Мортън Тайкол", който искал да се спре изстрелването на совалката "Челинджър" заради уплътнителите на твърдогоривните бустери. Резултата: 7 човешки живота, спрени полети на совалките за 3 години и милиарди загуби.

Сомазабравили се хора, които не знаят какво да правят с парите си. От това, че ще отидете на космическо пътешествие не значи, че ще се приближите повече до Бога, за да изкупите греховете си.

Тия взеха да катастрофират всеки ден. Егати боклуците.

Хамериканската космонавтика съвсем закъса

Надай се

Всъщност това е 3 или 4-та катастрофа на американски (частен) космически кораб от август насам. Тогава и на SpaceX им гръмна една ракета. И май една тестова малка безпилотна совалка също гръмна тогава. А ся в рамките на 3-4 дни - още две ракети (едното космически кораб ли, самолет ли как го водят). Но - това е частния бизнес - проба-грешка, проба-грешка и след време ще ги изстрелват през седмица с почти 100% успеваемост. Държавната агенция (НАСА) не може да си позволи толкова издънки - там ако гръмне една ракета, в следващата една година няма да излети нито една. А частната компания ще изстреля нова след няколко седмици/месеца.

dirddd@

Мда, защото НАСА изцяло разчита на държвани субсидии и ако започнат тестове през 4-5 месеца, няма да оправдаят умопомрачителните суми, които им се предоставят. А на частниците изобщо не им дреме в това отношение, защото са абсолютно независими. Много точен коментар, между другото :)

Незнам колко парички им струва една ракета. Но частниците не са бездънна яма. Всъщност там парите не се вземат по-лесно. И при държавата ако могат да се правят грешки, при частниците не. Провалиш ли се един път много трудно ще ти гласуват отново доверие.

Така е, след като след Вернер фон Браун не ползват немски инженери.

аз пък мислех че само руските се разбиват!!! така ми казаха умните и елитните!!!

И все пак...по-добре сър Ричард Брансън , отколкото...Рогозин.

По-добре ..... какво ? Готви по-добре? Прави по-хубаво кафе? По-добре какво ?

Модел на поведение и възприемане на света. Целият спор всъщност е за точно това...

Браво-добра новина за бългрските русофили закърмени с любов и вярност 45 години към руските интетеси и по руснаци от самите руснаци.Хайде измислете и вие технологии и ноу хау за производство на ракети и самолетостроене за България по конкурентно и съвременнно от американски руски европейски и азиатски технологии и така България ще бъде уважавана стана с висок жизнен стандарт

Тук мисля че е уместно да вметна, като казваш да измислят български космически технологии, че още едно доказателство че румънците отдавна ни изпреварват е, че вече имат частна космическа компания която разработва подобни програми за частни космически полети. А ние си нямаме, естествено. Обаче русофилистиците не искат да имаме своя програма. Те искат да се възхищават на руската програма и толкова. Че е по-лесно.

Ние може и това да направим ама вие вие кой път ще хванете!

Руски? Няма руски технологии. Двигатлите ползвани от руснаците са пройзводство на УССР и са от времето на Варшавския Договор. Лошото е че тези 52 бройки намаляват и скоро ще свършат, а вече нямат живи създатели. Няма я и онази Украйна.

Тази теза веднага разкрива, че си аборигена Ташунко. Кога УССР е била отделен технологичен субект в СССР???

Само дето руските двигатели RD180, дето ги ползват американските Атлас 5 са производство след края на 90те :) А тва, че си кон с капаци, дето си мисли, че всичко в Русия е произведено по времето на СССР просто доказва, че вие дето толкова ревете срещу Русия си нямате и грам елементарна култура и сте пълни дебили на тема познания извън кочинката в която живеете. А тия 52 двигателя за които говориш - да не се окажат запасите на американските ВВС :)

Richard Branson не се научи че музика и космонавтика са две различни неща , а ракетите му са толкова скапани колкото бродбанда му в UK

тва не е ракета а космически кораб поне прочетете после плямпайте

и сувалка да ги наричаш по добри нама да станат , само дето депозите за полетите са 6 цифрини

руснаците изобщо нямат аналог на този кораб така че не дрънкайте много а ракетата която гръмна скоро не беше ли с руски двигател? по-рано тази година се взриви руска ракета! сондата им за марс лежи на дъното на океана това са сложни неща нормално е да има провали руснаците са на ниво 1950г. - изстрелват ракети до мкс американците имат сонди из цялата слънчева система а вече и една излиза извън системата! работейки над 35г. в отркрития космос! стига сте ревали над чужди гроове

Янките, по друг начин освен чрез филмите на Холивуд, от последният полет на совалката, в космоса вече не летят. :) Та нормално е да им гърмят ракетите...

Летят с руски кораби, но паралелно стова и изстрелват автоматизирани обекти до всики краища на слънчевата система за твой ужас.

Когато катастрофира самолет Боинг, ти вината на САЩ ли ще я припишеш автоматично? Или първо ще провериш дали не става дума за смотани пилоти, некадърни диспечери, келяв технически персонал? Същото е и с американските совалки с руски двигатели - американците са слаби в производството на такива, нямат добри технологии за ползваните там сплави, по някаква причина руските инженери в тази област не искат зелена карта за САЩ.

Искат, но не ги пускат. Държат им семействата, винаги са с охрана да не кривнат и т.н.

Американските разработки са прекалено сложни! Винаги предпочитат много елементи, защо да е просто като може да е сложно. Е да ама всеки елемент по шанса да откаже ... шанса за провал става доста висок. Нямат генетичния материал за съжаление. За това пък си имат виза гений. Като нямаш докарай си от чужбина. А и такива грешки се случват в тази сфера. Важното е да се отърсят бързо и да продължат напред. Ама няма да стане най-вероятно. Щото има отнет невероятен човешки живот. И когато стане така олеле, ама на неграта в гетата няма кой да им вземе оръжията.

Абе ти замисляш ли се малко преди да напишеш нещо? Можело да е много просто, ама те го правели много сложно? Моля? И като как си го представяш един космически кораб, ама най-простия? Като римска свещ за Коледа ли? А предполагам, че имаш някакъв автомобил. Ти знаеш ли в един най-прост автомобил, вземи дори един Москвич или даже Трабант, колко детайла има в него? А? Знаеш ли? Замисли се, пък после говори колко прост може да бъде един космически кораб. Хубаво, руските Союз са надеждни и доказани. Е да ама, как да кажа, не съм запознат признавам си, не съм ракетен инженер (електронен инженер съм), но все пак имам представа - дори и тези кораби не са никак, ама никак прости. А са надеждни защото първо, в тях са наляти безумни инвестиции, и второ защото са доказани след години редовна експлоатация.

А ти замисляш ли се преди да напишеш нещо или просто почваш и каквото стане. Инженер си дрънци! Инженер такова лайно не може да изкара... Ако беше инженер щеше да знеш и да се поинтересуваш как работят американските и руските разработки. И щеше да разбереш какво пиша аз. Позаинтересувай се как са реализирани решенията в союз, във балистичната ракета на Брансън, мисиите аполо, и тогава осирай темите на хора които за разлика от теб СА ракетни инженери. След като се запознаеш със тези космически апарати моля заповядай да им сметнем вероятност за възникване на повреда. Ама първо трябва да седнеш да прочетеш как се прави това, нали! Щото с неуки се срещам всеки ден и ми е писнало.

Провал след провал ... Хамериканците вече не могат да изкарат един кодмически кораб в орбита. Само се измъчват. Много жалко.

Нещо много често апочнаха да падат американските ракети - справки тук в ДИР-а в технлогичните новини от 29.10.2014 - 'Ракета се взриви след старта си в САЩ' Предишната слава Богу беше без човешки жертви, но тази... Мир на праха на астронавта, но инженерите им нещо клекнаха откакто наложиха санкции на руснаците...

природата не тарпи празно. ама точно тази дялектика убягва на нашите политици. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хамериканците са много зле с ракетите носители. Не се научиха да ги правят ... Руснаците са далеч напред

Провалите на хамериканската космонавтика станаха твърде много.

Демократичният провал всъщност е успех.

Никакви совалки и ракети! Не на гравитацията! Само ще се плюем, иначе нямя да се чете? Е, това е "изненада"...