Португалия вдигна Ф-16 да прехващат руски бомбардировачи

Португалия за втори път вдигна по тревога изтребители Ф-16, за да прехванат руски бомбардировачи в международното въздушно пространство край бреговете си.

Обратно в новината

Коментари - Португалия вдигна Ф-16 да прехващат руски бомбардировачи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американски флот в черно море може, из цялото международно пространство може но за САЩ, за друг не може. Ясно е че ако не ги е страх няма да реват.Ако можеха биха взели руското богатство както посегнаха в Ирак, Либия и т.н но не би. При 3та световна победител няма да има това го знаят и децата. Е тогава ,на всеки му се живее,стига глупости стига умраза - под слънцето има място за всички.

Какво означава цитирам: "системата ОТНОВО работи" ???

А аз питам : какво значи "прехванали" -трябва да значи свалили или заставили да кацнат някъде - ама май не се е случило нито едно от двете а само са ги"следили" самолетите щото са били в неутрално небе което не е забрането !!! !

Сериозно питам: Знае ли някой откъде минават да стигнат от Руската граница до бреговете на Португалия?

Летят първо на Север, след това на Запад, и накрая от Север се спускат на Юг. Не засягат ничие държавно пространство. Нека паникьосват натовските сволочи.

Предполагам, че руснаците са тествали боефотовността на Португалските ПВО. Както преди няколко месеца го направиха с Шотландия, а наскоро - с Прибалтийските републики.

Ако някой тества боеготовността на руските сили за отбрана, той провокатор ли е? :)

VIPER

И какво значи да "прехващат"? Прехващат се нарушители на националното въздушно пространство. Да прехванеш самолет летящ в международно пространство е все едно да вдигаш изстребители заради летящ пътнически самолет или заради плаващ товарен кораб....

Веднага да се уволни тоя некадърен преписвач, който обсира международните новини с подобни интерпретации. Как ще се съпровожда "извън международното въздушно пространство", бе?

Спокойно ще свикнете, както казал един падишах....

Много скоро доларът и еврото ще станат безполезни хартийки. Фидел Кастро

E Боже Бългрио!! Кое образование имат журналистите на дира, с тези правописни грешки, пр"И"хващат от 2 дена, боже прости простотията!!!

сега над Европа, от утре и над Америка....ей... и да не се осерете като ония дришняри от Доналд Кукот

Защо си мислиш,че някой от Доналд Кукок се е осрал? Този кораб е точно прихващач като разполага със супер модерна техника следяща до 200 летящи обекта на на разстояние 200 морски мили а при изстреляни в залп 19 ракети успява да неутрализира 16!!! Това че са засекли, предупредили и съобщили за един Су 25 е в реда на нещата, а излязат ли от контрол повярвай ,че не един ами сто и един от този тип самолети могат да бъдат свалени преди въпросния кораб да им е влезнал в обхвата!!!

Едно време имаше една реплика в един Български филм " За кучета и котки може, за прасета не може!" Та защо да не може за руски самолети и кораби? НАТО къде под носа им се изтъпаниха самолетоносачите а те си поразиграли кончето в свободни за полет коридори и веднага ореваха чаршията, че им пречели раъните.

Правилно, кучета и котки може, прасета неможе. Филма се казва Селянинът с Колелото (1974).

Що за манипулативен тон? Имат ли право руснаците да летят там? Имат. Може ли да лети там всеки друг, който поиска? Може. Какъв е проблемът? Утре ще кажат с възмутен тон, че руски товарен кораб плава в морето, че рускиня се пече на плажа. Хайде стига толкова. Не им било обичайно... Много пък впечатлителни тия португалци, много нежни души.

Ако някой от тук пишещите е отварял руски сайт, сигурно е забелязал огорчението, злобата, омразата към българите и България. Но трябва да бъдем реалисти. Преди няколко седмици руснаците пуснаха в действие нова свръхмодерна РЛС в Калининград. По техни сведения е надминала неколкократно очакванията им. Сега разбира се я тестват, тестват и възможностите на вражеските радиотехнически средства и реакции. Това не бива да се подценява, врагът трябва да се опознава, а не да си мислим, че там живеят още в средновековието и за тях Земята е център на вселената! Русия не е непредсказуема, не трябва прекалено дразнене и подценяване, защото превключат ли икономиката на военни релси става страшно, а мисля, че никой не желае война в която всички сме обречени- с изключение на малцина в свръх дълбоки бункери!

Мислят хора с мозък.Не знам как се народи и формира толкова тъпа младеж в България.Да оплюваш безотговорно Русия или САЩ, означава да си навличаш гнева на една велика нация.В щатите не ни имат за нищо и дори не ни знаят къде се намираме.Ида обясняваш с карта те питат Румъния,Гърция,Сербия? В Русеия ни знаят,но вече не искат да чуят за нас.И какво печелим от тази омраза която насадждаме към нас? Май най добре ще е да питаме президента си.

За ваше съжаление младежта не е тъпа! Даже е доста по-умна от вас мили хора с набори от 40-ти до 70-ти ( грубо зададен диапазон ). За съжаление вие не ставате и за това и след вас няма нищо! Сега всичко виси на раменете на младежите защото нищо не можахте да постигнете и нищо не можахте да предадете като знания! За това младежите не ви броят за хора и си правят каквото искат! Те просто са видяли че нищо не става от вас! А омразата към Русия или САЩ я насаждат само разни хора със скапано детство! Аз говоря и двата езика и проблеми с тези хора нямам за разлика от проблемите с много неграмотни българи!!! На 31 този месец се празнува денят на реформацията! Реформация която за България и Русия за съжаление не се е случила! Още сме си на нивото на 10-12-ти век! Ако БГ не се реформира спешно със стандарта който залага Словото и за който са се борили хора като Ан Хус, Мартин Лутер и много други няма да ни има на картата!!!!!!

Рублата ще победи!

Вторичните суровини!

"Американците" цял континент с индианци навремето съсипаха за да го заселят със свойта паплач, па вие ми говорите за Путин и Русия.

Американци са и 1000 000 българи тъпанар.

Sabertooth

Това нещо с двете националности е като Кончита Вурст с двата пола в едно.

Я сподели, американското поданство - според американските власти - означава ли изрично отричане на каквото и да е друго гражданство? Можеш ли да цитираш, преведена, клетвата, която положи, като стана американец? Не те ли притеснява, да се правиш на българин след това?

Само преди няколко дни имаше годишнина от взривяването на най-мощната термоядрена бомба с 50 мегатона мощ.Пусната е от същия Т-95.Взривната вълна от експлозията обикаля 3 пъти земята.

В отговор на ограждането на Русия с американски и натовски бази Русия показва на Запада че не е безащитна. Пращането на военни самолети и атомни подводници близко до бреговете на САЩ, Канада и Западна Европа показва това. Най- мощната в света 50 мегатонна руска термоядрена бомба е в състояние реално да изпълни сценариите на Холивуд примерно за заливането и потъването на Ню Йорк.

Ето ви малко материал. Стига сте се яли за и против. Четете и мислете малко. Гугъл: Митовете за руската любов коварството, а не братството

БРИКС означава борба против долара.Америка на основата на дълга си е уязвима и използцува Украйна като стръв на въдицата, за да отвори действителна война между Русия и НАТО.Така ще смачка като конкурент еврото и заплахата от Русия и Китай като нови финансови центрове против долара.

Какво общо има мисленето с този жалък пасквил в стил: А един мармот загръщаше шоколад?! Смислово перефразирано, Гошко може да се пъне със същия успех да убеждава: колко лоши са били родителите му, тъй като малък го наказали, защото строшил прозореца на съседа, а и го тероризирали да ходи на училище. И за това Гошко има пълното морално право да мелне "садистичните" си родители в десетката между очите с бронебойно запалителен. Русия е създала Третата България и това е неоспорим факт. Всичко останало е спекулации относно черните нюанси на искрящо бяла риза.

Става въпрос за международно въздушно пространство. За това е международно, за да се ползва от всички. Защо да може американски самолетоносачи да пускат бойни самолети където им хрумне от полюс до полюс, а на руснаците НАТО да се дървят заканително, че били летели дори над Черно Море. Цялата дандания прилича на опит на западната политика да покажат на Русия, че е победена страна подобно на Ирак след Пустинна Буря. Каква е следващата стъпка?! Забрана на руски полети изобщо?! Че наскоро НАТО пак се дървиха, че руснаците се държали провокационно, ставайки въпрос за учения на стотици километри навътре в Русия. Чудя се вече: НАТО командването нарочно ли иска да ни вкара във война с Русия или го прави от суетност и изчекнатост от тип: Кончита Вурст.

Спускай каквито си искаш москалски опорни точки - тя рублата се обезценява, мужиците в нефт газят, бензин да си запалят москала нямат, а бляд.ните ще оставят ЛилиПутя и такива като теб и ще си топлят п.здите при някой чичко паричко в Зап. Европа!

Sabertooth

Освен това вече им избихте от двете хиляди псковски десантчици 15 000 и сразихте бронираната милиция на конните им водолази, отразявайки пореното руско нападение от югосевер. А като се събудите пак с протегната трепереща шепичка към руснаците, да си изпросите газчица. Ей, това да си майданец си е диагноза.

Брей, колко ниско можела да падне цената на горивата! Досега вярвах че в пазарната икономика търсенето определя цената-пазарна икономика братле! Но при пълно отсъствие на промени в търсенето /сводката е от ОПЕК които в случая обират негативите като марионетки на САЩ/ цената падна рекордно само и само да бъде ударена икономически Русия!! Вече знам кого да псувам когато цената на горивата отново се покачи! И вие българи се сещате кого да псувате, нали?

Измислицата , че близо до Португалия е имало руски бомбардировачи е направо тъпа! От къде са излетели, къде са минали и къде ще се връщат, та от Русия да стигнат до небесата над Португалски води! Тези бомбардировачи имат далеч по-малък обсег обсег!

Истината е съвсем друга. Руснаците нямат никакви агресивни намерения, ами просто цената на петрола толкова спадна, че сега щат не щат се оказаха с толкова много непродаден петрол, че най-сетне могат да си позволят малко повече летателни часове (180 средно годишно в САЩ, срещу 40 досега в Русия).

модераторите, що ми ограничавате правото на свободно слово ??!! И да трийте, и да не трийте, нато си е пак нас......но :))))

Ай стига с тия джуджета ве.Малеее колко ли са проклети че да не могат да пораснат

докато си играем на прихващане за оная работа по всички крайща на света, от Баренцово море в страховит опит руска подвоница изстрелва /под вода/ ракета Булава с имитация на ядрени бойни глави, която прелита цялата територия на Русия и се приземява в полигона Кура в Камчатка в цел с размерите на хеликоптерна площадка......

Пръво ни са знай ко са изсреляли пиянити патки и второ а на бас чи немоат да фърлят дотамока камоли да умерят нещу

страх ми хваща до къде мооат да фърлят и целят

Тенекето, дето са "изстреляли", е било пълно със самогон, и са разчитали водата сама да го изтласка и изстреля, ама си има физичен закон, който никога няма да разберат мужиците, оляли се със самогон!

Португалия "го вдигна", ма ръшите просто си правят пишка с тях и.. им проверяват ПВО-то, бате!?

ПВОто или ПУТОТО? /Пункт за Управление.../

Само да не стане така, че мръшите да имат срещи от 3-ти вид с ПВО на НАТО. П.С. Написано е умишлено мръши!

Започни да пишеш и издаваш "някаква" фантастика!!

Е, нали скоро се срещнаха в Черно море. Че Офицерският плаж във Варна после беше затворен цяло лято - повишено съдържание на фекални бактерии.

Няма да стане! Но, ако имаш кошмари - пиши тука. Помагаме....

Ташаче - БРАВО!!

.....На вторият час Грузинска армия нямаше....Коментатор на Дойче Велле Този има късвмет да гризе вратовръзки.Чифутите-фашисти в Киев и краварите ще гризат яки стволове на Искендер и Топола

Бегай ,бе! Ча па да сечем и тополите!?!? Тее ша ги опраскаме само с БУК!?.. Макар, че то си е Буг...големите руски реки ..Нева ,Двина.. Малко ги чесахме с тези ПВО...?

Ей тъпи та прости антируснаци, продажници на България в две войни. Рублата агонизирала?Прочети добре бе Цървуланков борсовите индекси от вчера и днес. Каквито боклуци са чорбаджиите , такива са и измекярите им.

Който ти е изкупил дълга, той те държи за гениталриите !! Това е валидно за САЩ ! Яко ги гепиха и какво им остана освен да крещят от болка !!

Такива трикови съобщения на НАТО са част от истерично раздухваната пропагандна война. Преди десетина дни шведски кораби яко търсиха руска подводница в своите териториални води и медиите гърмяха, след това два английски изтребителя приземиха руски АН в Англия. Целият свят узна с гръм и трясък за тези руски наглости. .Оказа се обаче много скоро ,че руска подводница въобще не е беше открита ,а самолетът АН се оказа латвийски, транспортен , старо ,съветско производство, който става за пренос на крави или картофи. Разбира се пуснаха се опровежения , но съвсем скромно и тихо, почти безшумно. Ха,ха,ха,а,

Не съм забелязал руснаците да отричат засиленото си военновъздушно присъствие в различни точки на света. Дори се пъчат в гърдите с това... Ти що така се опитваш да го замазваш? Да не си сбъркал опорната точка.

Разбира се, американците са къде по-скромни - 700 военни бази по света, самолетоносачи, мисии, партньори...чак до Черно море стигнаха и до Нигерия.

Защо руснакът да не се пъчи, всеки има това право. Но военният бюджет им е почти десетъ пъти по-малък от този на САЩ- те и това не го крият. Забележи , че САЩ използуват военната си сила само срещу поне десетократно по-слаби държави. Защо не нарушат въздушното пространство на Северна Кореа или Иран ? Защото са въздух под налягане и няма да им цепят басма. .

Няма ги продажниците Горбачов и Елцин. Руснаците ще летят и ако трябва ще бомбардират. Велика, свръхядрена сила!

Забрави да споменеш Хрушчов. :) Ще ти кажа само едно - руснаците без съмнение летят. Към бездната.

Ще бомбардира, казваш? Нали НАТО бяха агресорите, как така?

Няма ги продажниците Горбачов и Елцин. Руснаците ще летят и ако трябва ще бомбардират. Велика, свръхядрена сила!

И сега що стана-прихванаха ли ги?Ха,ха ,х.Да се смее ли човек или да плаче.

При-хванали цистерната за маркуча.

Вчера сутринта португалски изтребители прихванали един мирно орящ руски трактор. Тракторът отвърнал на огъня и отлетял за Москва да докладва.

И ако Португалия отново вдигне изтребители,ще бъде изпратен комбайин

Щом НАТОвците се уплашиха от стари руски бомбардировачи, работата им е много зле. Къде са хамериканските ПВО и ПРО и за какво служат ??? Няколко Ту 95 се разхождат край Португалия ...

Ти кажи къде са. Русия що толкова се притеснява от противоракетния щит на САЩ?

ЩОМ СТИГНАХМЕ ДОТАМ РУСОФИЛИТЕ ДА СЕ ГОРДЕЯТ С ВИТЛОВИ ТУ-95, НЕЩАТА ВЪРВЯТ НА ДОБРЕ.

ама руски ракети не падат нали,продазник

ПРОДАЖНИК СИ ТИ РУСКА ПОДЛОГО, А РАКЕТИТЕ ИМ ПАДАТ И ОЩЕ КАК.

Прав си - в последните години счупиха собствения си рекорд по неуспешни изстрелвания. Наложи се Путьо да затяга редиците. Та, няма как да паднат. Първо нека излетят.

Аз изчислявам така: Една бойна глава на ракета "Булава" =на 4 Хирошими; х 10 глави на ракета 40; х10 ракети на подводница=400; х10 подводници 4000 Хирошими само на десет подводници. Отделно въздушен флот. Отделно наземно базиране.

БОЛНИЯТ ТИ МОЗЪК ПРОЗИРА ПРЕЗ ИЗЧИСЛЕНИЯТА, КАК ЩЕ УСПЕЕШ ДА ОЦЕЛЕЕШ ОТ ВЪЗЛЮБЛЕНИТЕ РУСКИ АТОМНИ БОМБИ?

А във въздуха витлов бомбандировач. Верно, че руснаците още живеят във ВСВ...

Саше-е-е, Саше! Ф-16 са по-стари от Москвича на дедото от нашия вход, ти се смееш на Руските самолети. По соц. време ние като държава имахме по-модерни самолети за паритет на НАТО от тия каруци! А сега искат, като член на НАТО, да ни пробутват тия стари бракми новите ни приятели. Остатъци от 70-те години на миналия век! И с тях успешно ще се противопоставим на........вредителите в селското стопанство, колкото е останало в Добруджа!

Русия всеки ще победи, Русия всичко ще покори. Россия любого победит, Россия все покорит.

............................................................................................................................................................................................................

Даже с Ту 95 на 60 години. Плевнелиев и Шаламанов дали са го предвидили във военната си стратегия против Русия

Ти какво - агитираш ни да си купим Ту-95 ли? Още малко и за биплани ще агитираш. Само да са руски.

МАЙ ЗАБРАВИ КАК УМРЯ СССР, ХАХАХА

Как умря - Горбачов го предаде. И понеже сега Путин не ще, е големият вой. Щото НАТО са силни, ама срещу Ирак и Либия. Но срещу "Булава" се превръщат в радетели за правата на човека.

Пази боже, НАТО да те пази. И Плевнелиев военна стратегия да пише. От сега си поръчвайте ковчезите. Четири руски Ту 95 подлудиха еврогейците, а португалците успели да вдигнат два ф16. Това било голям успех за НАТО ... Да се смее ли човек, да плаче ли ...???

Да, според вас Русия трябва да ни пази. Както в момента пази Украйна. И както преди това пази Грузия...

България винаги може да разчита на Руска помощ. От хамериканците - само злини

Не знам дали четири Ту 95 подлудиха европейците, но знам че един германски младеж с едномоторен Чесна-172 се приземи в центъра на Москва и тогава наистина подлуди руснаците.

Германският младеж беше закъсал за гориво. Кацна на Червения площад и помоли да го заредят. Руснаците му напълниха резервоара и го пуснаха по живо, по здраво ...

Руснаците, както става ясно не са нарушили ничие въздушно пространство. (помежду другото почти цялото въздушно пространство на планетата е натовско ама тва е друга тема). Та за какво е цялото пенявене не разбрах? Може би реклама на застарялите Ф-16. Още летят един вид, Българите да си купят от тях.

Ами в такъв случай руските ВВС правят безплатната реклама на Ф16. Ще си купим Ф16, а вашите МИГ-ове ще продаден на негрите. В българския език дума помежду не се употребява в словосъчетанието. Правилното е "между другото", троле съветски.

като е трагнало да си поправяме граматиката, вапреки че пиша на латинска клавятура и ще има транслитерация ще ми се да ти кажa че "в българскя език дума помеждъ не се употребява в словосъчетанието" е парво - неграмотно изречение, второ - показва неумение да се борави с определителен и неопределителен член (това е много смешно, таи като обикновено руснаците не могат да шванат тая употреба). таи че гледаи себе и оззъ или как там си

Абе, червена rадино, вместо да коментираш застаряващите F-16, по-добре се вгледай в Ту-95. Стратегически, стратегически... колко да е стратегически?! - Витлов.

Pesh0

След толкова изпадали от небето , боинги , ракети и совалки ... Новината трябва да е .... американски самолет излетя , без проблеми. Пък че няма как да прихване , 1 самолет друг .... то е ясно . Трябва успешно да излетят поне 2 :)

Боже, Боже, какво патетично дрънкане на руско оръжие има тук... Ами то като главите дрънкат на празно, какво друго да очаква човек от тях?

Е, не на всеки главата му приема еврогейските ценности. За това си трябва и резба друг цолаж, и друго въртене... Бе, не е за всеки.

Е, на тебе ако резбата ти е друг цолаж, това със сигурност ще те предпази от радиацията. Колко цола е халката ти? Ако цолажът е малък, Путин гарантирано ще ти го увеличи. Впрочем, едно, че коментарът ти е тъп, второ, вие руснаците не познавате тънкостите на българския език и хем се издавате, хем се излагате.

Да здраствует товариш путин,самъй великий пич в мире!!! Зиг путь,зиг путь,зиг путь !

"Това значи, че системата ОТНОВО сработи." !!!!!!!!!!!!!!!! АМА ТЯ ДОСЕГА НЕ Е ЛИ РАБОТИЛА???? КАК СМЕ МОГЛИ ДА СПИМ СПОКОЙНО ПРИ НЕРАБОТЕЩА СИСТЕМА!!!!! ЖАЛКИ ШУТОВЕ И СМЕШНИЦИ СТЕ!

петата руска колона е активна ,като хитлеристката преди втората световна-война, нали са дупе и гащи.

Странно е, че медиите не пишат, че засилените полети на руската авиация последваха американските учения край Аляска. Учения ясно обозначени като "трениране за ядрена война". Вие представяте ли си къв скандал ще стане, ако Русия обяви, че тренира за ядрена война в небето край Европа ?

Нищо "странно" - военновременна пропагандица. Купувай дърва, свещи, брашно, олио, боб...

при ядрен конфликт няма да ни стигне времето да отворим пакета с боба. Това е трагедията. Хората не осъзнават какво означава ядрен конфликт и си кротуват.

Ами ще тренират, разбира се. Като гледат как Русия се срива, с право се опасяват, че ненормалното джудже, доведено до отчаяние, може да натисне копчето.

Като говорим за авиация... Американския космическия кораб Virgin Galactic SpaceShipTwo се е взривил в Калифорния, единият пилот е загинал. Американците не се отказаха да строят взривяващи се кораби. Поне нямаше да загиват хора....

Русия - джудже.Аз ще я поставя на колене 1707 г. Карл 12.След сражение под Полтава Швеция завинаги загубила статус на велика държава. Яз ще покоря изостанала Русия Фридрих .Средата на 18 век. В 1759 г. руснаците са навлезли в Берлин. Русия - колос на глинени крака.1912 г.Наполеон. 1914 г. Руснаците взели Париж. За Хитлер да кажа нещо? Русия - регионална държава 2013 г. Обама.И той чака да му се случи нещо.

И аз мога да вдигна Ф- /фалус / 16 ,но това едва ли ще стресне руските самолети и нашите девушки.

Много ти е къс Фалоса, бре?! Къде си тръгнал с тая малка пишчица да се кръщаваш "Казанова"?

Предполагам, е писал за диаметър.

русия деиства като типичния тъп борец,които е изнервен от нормалните хора,но нищо не може да направи,защото все още има световна полиция която му свива перките.единственото което му хрумва е да побутва дразни и перчи-видиш ли кои съм аз имам си самолети и оръжия и мога да гърмя.трагичното е друго,има все още хора които се кефят на путиновите деиствия и искат световна воина,само за да докажела на света,че е силно въоражена и има бомби.единственото което произвежда русия е страх-разбира се че трябва да ни е страх от тъпия борец с оръжие в ръка

Много си тъп бате!

барозу лично управлява изтребителите, с което подсилва санкциите на "fuck the eu" срещу русия. xaxaxaxaaa..