Лекарите настояват здравните ни вноски да се увеличат

От Българския лекарския съюз настояват в следващите години парите, които се отделят за здраве от заплатите ни, да се увеличат от сегашните 8 до 12%.

Обратно в новината

Коментари - Лекарите настояват здравните ни вноски да се увеличат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лекарите да не се занимават с размера на здравната осигуровка.А пациеНтите да знаят точно какво ще получат като услуга по НЗОК.

Медицина се прави с много пари . България нали е в Европейската обшност , затова е редно заплатите на колегите да са близо до това на Европейските лекари . Българското здравно министеррство да вземе пример Турското здравеопазване които от 10 години с успех осъществяват здравната политика. Заплатите на Турските лекари не са зле , например новозавършил лекар взима 3000 долара, специалистите между 5000 и 6000 долара заплата.

ДоФторите имат ли здравна осигуровка? Някой доктор да е заплатил потребителска такса при друг доктор?

Хубаво е но редно ли е да има и потребителска такса,дарения,заплащане на консумативи,суми за определени манипулации. Унгарците май нямат допълнителните екстри,но ние сме по напред от тях :)

Ще гарантира дръжки. Толкова лесно да беше. Хайде първо да видим как се стараете, а после пак ще говорим.

Мамка ви.....няма да ПЛАЩАМ! До сега плащах,не съм излизал болнични,като ходя на прегледи си плащам.....Всички търтеи по веригата,а те са много вече да си плащат...Здравна каца,Дирекции,Агенции,Министерства,всичко е за бой....

Да бе.....айде целата ми заплата да ми е зимат и още повече да се краде а като отида при личния ми лекар или където и да е на лекар пак да давам пари..... що не земете да си ебете майката тъпи говеда !!!!!!!!СВИНЕТЕ В ПАРЛАМЕНТА ТРЕБВА ДА ДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА НАРОДА,А НЕ НАРОДА НА ТЯХ!!!!!!!

Не разбрахте ли,че има привилегировани професии и "богопомазани" граждани за които българските законите не важат и народ за одиране и доене до смърт!Вместо да оптимизират системата на здравеопазване и да спрат злоупотребите ще решат проблема по най-елементарният начин с вдигане за пореден път на осигуровките срещу което не получаваме НИЩО!Заслужаваме си съдбата щом ги търпим!

За сведение на докторите, остана ни само по една кожа и тя вече е прокъсана. Просто престанете да крадете. Аз работя за 400 лв /с висше образование/ и ми е много трудно да издържам и вас!!!!

Лекарите да го духат. Така и така всичко си плащаме от джоба, а здравните осигуровки за нищо не ги броят. Лакомия до шия. Как се ненакрадохте?

Какви проценти,какви пет лева.С по десет хиляди дневни надници се прибират.

ЛЕКАРИТЕ ПЪРВО ДА ПОМИСЛЯТ ВЪРХУ ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА.90 ПРОЦЕНТА ОТ ТЯХ СА ГО ОБЪРНАЛИ НА чИСТО ТЪРГАшЕСТВО И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА НИщО ДРУГО...........

Aма там нищо не пише.

Време е ДЪРЖАВНИТЕ търтей, дето не плащат осигуровки да почнат да си плащат! Военни, полицаи, разни други държавни службички да си плащат осигуровките! Неосигурените лица - без права, не може да си платиш здравни за 6 месеца и получиш сърдечна трансплантация?!?! Има си правила и ако ги спазваме ще тръгнат нещата. Цыгани без осигуровки се обслужват скенери, рентген какво ли не ...това струва пари. ЗАЩО ОСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ ДА ПЛАЩАТ НА НЕОСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ? Не е ли редко всеки да си има ИНДИВИДУАЛНА ПРАТИДА и колкото си е внесъл толкова да плаща? В България ако си хитрец и не плащаш си добре! Ако си плащаш вечно си прецакан! ЗАЩО ДА СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ТОГАВА?

ПИТАМ другарите дофтори как виждат тези 3 500 000 000 пари, като цифра или като какво! Защо не поставят въпроса за тези почти 1 500 000 български граждани които консумират и не плащат; на всяка сватба поне няколко души простреляни, намушкани, пребити. Всяка седмица сбивания между кланове и родове, всяка година една трета раждат, при това регулярно. Що не кажат колко пари от редовните осигурени се консумират там. За един преглед при специалист, ако няма направление плащам, но се е случвало циганка да ми предложи за 30 лева направление. А какво да кажат тези с малките доходи, дето ги цедят заради не плащащите!? Стига с този псевдо комунистически подход! Вкарайте всички цигани да работят, дори и тези, които на невръстна възраст са станали родители! Щом могат да вдигат крака или да им вдигнат краката -значи са способни да вземат метлата, или шилото и торбата и да почнат почистването на България всеки ден.И КЪМ ДОКТОРИТЕ, ГОСПОДА ВИЕ ПРАВИТЕ ЛИ ВНОСКИ ЗА ДОХОДИТЕ НА РЪКА, ЗА ТЕЗИ ДЕТО ДОПЪЛНИТЕЛНО ПОЛУЧАВАТЕ КАТО "ДАРЕНИЯ",ЗА ТЕЗИ КОИТО ВЗЕМАТЕ ЗА "КОНСУЛТАЦИИ" НА БОЛНИ КОИТО САМО СЛЕД СЕДМИЦА ОБЛИЧАТ ПОСЛЕДНИЯТ СИ КОСТЮМ -ДЪРВЕНОТО ПАРДЕСЮ! Тези въпроси поставям от просташко любопитсво на ЛУДИЯТ ми ум!

само дайте има в тази държава,а на ти кога ще има.

бързо ще редуцира проблема

бат'салиии , на циганите здравните вноски кой ги плаща ? не искам аз да работя , за да храня и лекувам чавета , а циганите само да ги правят - който си има чавета да си ги храни и лекува Омръзнаха ми тия професионални безработни и потомствени бенефициенти бат'салиии , депутатите да се откажат от заплатите и другите пари от парламента и да ги дадат на циганите който не плаща здравни и социални вноски и данъци да няма право на глас !!!

След като и сегашните 8% не се събират (към 2млн. не плащали, но ползвали), щото никому не му пука, каква полза и от 12% ?! Първо си оправете системата+контрола (примери по света достатъчно), пък после "вдигайте" !

Не плащали, но ползвали? Къде го има това тук? Къде да отида в БГ, без да съм осигурен и да получа безплатна здравна помощ? Не си ли осигурен си плащащ, ама ако знаете друг начин и такова място в България, кажете моля!

Когато един лекар работи в системата на здравеопазването и с касата и прибира пари от нея и всички нас ,но има и частна практика успоредно с това не се ли случва точно това? От частната не може да изкара достатъчно,колкото може да открадне от касата,Но като дойде в частния му кабинет Асан дето не е платил и лев здравни ТОЙ ще го прегледа и ще му вземе двайсете лева за прегледа!Ето как Асанчо минава без плащане на осигуровки и има услуга и как Пешо като отиде в държавния кабинет на същия лекар не получава същото внимание и евентуално е препратен в частния кабинет на "специалиста" за доплащане въпреки,че си плаща като поп осигуровките!Може би част от решението е на лекарите работещи с касата да се забрани частна практика! Така ще дават всичко от себе си на единственото работно място,което имат!Ако не просто да спрем да подхранваме илюзията здравна каса и безплатно здравеопазване и който лекар е кадърен да работи частно и ще има пациенти!Тъй и тъй си плащаме навсякъде на ръка освен осигуровките!!!

Настояват за застраховки "Здравен риск по време на изпълняване на служебните задължания по договор"и долна граница от 1034 лв. нето, за да могат да плащат както досега консумативите по отиване на работа, технически липси, флумастери, лични тонери и хартия за принтери, като вадят купища тестове за дезцата от джоба си на домашните си принтери и т.н. А да видим сега. И ще им честитите Деня на будителите! Този път няма да се мине само с увяхнала китка като за 15-ти септември. Баста ! И те са хора, трябва да изглеждат прилично и да се хранят, да се лекуват и да почиват, щом искате да ви учат качествено децата.

Не 12% а и 22% да я направят - все тая. 12% от нищо си е пак нищо...

Вдигнете я бре . Но когато отиваме на преглед и правим изследвания и тн да не плащаме . Тогава става . Живея в чужбина децата ми знаете ли че не дължат пари за лекар изследвания , лекарствата които им се изписват са безплатни и зъболекаря също . Вдигайте ама да се знае точно какво ще се подобри а не да е толкова обобщено.

...искат да се увеличат...проценти върху мин.заплата...ДОБРЕ...,но как ще стане като аз нямам от години дори гарантирана минимална заплата ....,а колко са като мен...безработни...нито регистрирани в бюрата искат ...а от къде да ги вземем....може ли нещо умножено по нула да даде нещо...С две думи всички които не сме на заплата (като администрация) и на социални помощи ще мрем...ако ни се наложи лечение...А знаете ли колко сме такива като мен.....поне 2 500 000... всичко е сбъркано ...умишлено или случайно,но не може някои да се пенсионират на 45 и веднага да заемат работни места за сметка на други в работоспособна възраст,които нямат нито години за пенсия ,нито могат да направят стаж....В момента поне 500 000 бивши полицаи ,военни работят на трудови договори (45-65годишни) като в същото време си вземат хем пенсиите ,хем ...ПОДБИТИТЕ ТРУДОВИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ОТ ЛИЦА ,КОИТО ...ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ НА С ПО ВИСОКИ ТАКИВА И СОЦИАЛНИ ОСИГУРОВКИ.... ОПРАВЕТЕ ТАЗИ БАКИЯ И ТОГАВА ...ИСКАЙТЕ... (безработен висшист,който остана без работа заради един пенсиониран полковник с 800 лева пенсия за работа,с заплата около 600 лв+....държавна и с ...връзки)

Казах! Искам ИНДУВИДУАЛНА партида!

Че професионалните протестиращи заработват само за по-висок пост е ясно. Много ми е интересно, кой ще успее да ядоса наистина обикновения българин Желаещи има предостатъчно - искали по-високи осигуровки за пенсия; - искали по-високи здравни осигуровки; - цената на тока била много ниска; Очаквам кога най-после стадото ще престане да вие само пред клавиатурата, а ще се събуди и вземе съдбата си в своите ръце?

Бат' Сали май успя ! ;-)

Какво иска Еболата? Това е най-вирулентния от всички вируси. Иска много голяма лична и обществена хигиена. Хигиена.

Какво иска Еболата? Я-а веднага във Факултето, Столипино...и-и т.н. ....

Наскоро ми се наложи да си изкарам медицинско за книжка. Докторът удари печатите, взе ми 15те лева и дори не ме попита как съм. Камо ли дали нося очила, добре ли съм с рефлексите и други подобни, под които се подписа. Не вярвам на такива доктори, които гледат да ти вземат парите, без да се интересуват наистина от здравето на пациента. Иска се качество за услугата, която заплащаш. Първо да се направи реформа и после, ще видим за покачване на вноските...

Дори при социализма 12% от доходите на населението не са отивали за здравеопазването! Лекарите искат да си запазят гарантираната от държавата заплата, която увеличават с помощта на измислени клиничните пътеки, фалшиви прегледи, изследвания и манипулации, да не говорим за рушветите и манипулирането на пациентите! Апетитът идва с яденето!

Защо, ако трябва да ти направят изследвания траещи 1/2-1 час ,трябва да стоиш в мизерни болници 2-3 дни.Да се огледат и прецизират пътеките или да се премахнат и да се работи по друга схема

Браво ,гениално ,великолепно -колко още могат да откраднат тези боклуци ? Ще се намери ли някой да ги постави на място ,да спре кражбите при тези смотаняци и да получават според положения труд ? Да се смени този порочен модел на осигурявани и се въведе държавно здравеопазване със гарантирани от държавата здравни услуги ,пък ако някой иска нещо повече то тогава да отива в частни заведения.

намаляване разходите и остойностяване на клиничните пътеки, ами се говори за увеличаване на вноските? колко мангала , неплащащи здравни вноски да влача след себе си ???

Колкото можеш! Вземи едно въже, навържи колкото можеш на него, закачи го за теглча на колата си и газ из квартала. Като ти писне да караш, развържиги ги, пусни ги да си ходят и им обещай, че утре като ги видиш пак ще ги повозиш....

След тоя пост ми се прииска да си купя мощна кола!

Правилното заглавие трябва да е "Бялата мафия настоява здравните вноски да се увеличат".

Хем го доите, хем го стрижете а той миличкият, пак не мърда. Давай тогава, още може! Говедото (народа) е търпеливо....

Не се накрадоха тези доктори, не се напечелиха тези аптекари. Източват здравната каса безконтролно. Никнат частни болници като гъби след дъжд, а здравните показатели на българите вървят стремглаво надолу.

Гениално - така започва провала на всичко - банките фалират, лекари, учители, униформени, миньори - искат повече пари - резултат - борда пада, малкото останала работеща икономика се срива, всеки който умее нещо и не е пенсионер или държавен служител поема по широкия свят

от догодина вноски няма да внасям услуги и в момента получавам като си платя. първо реформа и изчистване на тарикатите от системата. закриване на държавната нзок и тогава пак ще си плащам.

А може ли докторите да правят като вятъра? Защо не дават зор да направят електронна здравна карта и там да се събират вноските на всеки който внася? Щото не могат да точат по измислените пътеки! А и аз не се сещам за някой, който не е рекетиран от мафията с бели престилки, а Вие?

лекарското сусловие е втората мафия след независимата судебна власт. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пропусна политиците! Те са първото!

Требва да се вдигне здравната вноска за да лекуваме по-добре мангалите. Те не внасят здравни обаче боледуват както и тези които внасят.

на път съм да спра да внасям ...всичко има граница Първо реформа в здравната система...тогава да искат пари

колкото по-големи такси толкова повече за крадене ще има ....повече от половината доктори са за затвора за кражби има и видеозаипси

Лекарите преди да настояват да увеличат здравните вноски да вземат да спрат да източват здравната каса!!!! Престъпници!!!

Пари се събират много но здравната каса се източва безотговорно.Пример дават политиците които нямат морал.Какво искате от младите хора тук в БГ способностите и труда не се ценят далаверите и измамите са на почит пресен пример с КТБ.

Трябва да се увеличат,че какво ще крадем.

Неотдавна ходих до УМБАЛ "Св. Георги" Пловдив по работа. И отвън, и вътре бял човек почти не видях! Мангалка до мангалка! Колко от тях, мислите, са със здравни осигуровки?!

енергетиците тока ,хлебарите хляба,месарите месото и пр.......

...а жените - дължината .....ужаст...

А безработните от къде да вземат пари да платят? Дори и 10 лв да е няма от къде да се вземат, след като нямаме доходи. И никога не сме имали. 45% младежка безработица. (хора до 29г.) Всеки втори младеж НИКОГА не е работил. От къде пари за здравни, след като не са осигурили работни места? В чужбина държавата плаща на безработните. Знаем как е в България, огромна безработица в провинцията, няма работа, няма работни места, ако нямаш никакви връзки и си без стаж и опит, шанс за първа работа нулев..... От къде да се вземат пари, като нямаме доходи?

Така, че на работещите нека да вдигнат. Но на безработните, трайно безработните, хора без никакъв трудов стаж и на всякакви хора без доходи, трябва държавата да ги осигурява здравно. Така е във ВСИЧКИ развити страни на запад и особено в Скандинавието. Там държавата плаща здравните вноски на безработните, защото знае, че нямат доходи!

Ми то много лесно така бре, аз не работя, вдигайте на другите, а на мен всичко даром. Ми работи, търси. Къде е казано, че работещите трябва да хрантутят всички мързеливци?

работа има ама нали сте тарикатчета и за 500- 600лв не ви се работи проблемът си е ваш. Тази година наехме 100 манговци за по 500лв и осгуровки и не защото искахме да ги наемем но просто българските младежи са тежкари и предпочита мама и татко да ги хрантутят . Така че ....... проблемът си е твой

и ние сумати време търсим човек на много висока работа и просто няма. Не им се учат инженерно специалности- масата висшисти са с разни или неприложими или нетърсени специалности

Българските младежи са много умни. Скоро и тези, които си наел ще разберат, че не си достатъчно грамотен, за да бъдеш работодател.

за съжаление наистина ще се налага на българските работодатели да наемат все повече цигани, хора без образование и без трудови навици. с такава работна сила е предвидимо и развитието на компаниите. тези българи дет им давате по 500лв и сте недоволни щот за нищо не стават и тея 500лв им били много доста добре се реализират извън България. интересно как тък не ги бива а там са ок и НР наема други българи. действителността за последните 5 години показа, 4е проблема явно не е в българските работници, а в българските работодатели. за съжаление българските работодатели не се справят така успешно извън българия както българските работници.

Е, разбира се. Отговорност на държавата/разбирай работещите/ е да поеме осигуровки на деца, студенти, пенсионери, трайно безработни.

... и още по-малко хора ще се осигуряват и всичко пак ще ходи за пълните с мангали болници. Какво може да се направи? 1. 0.5% от 8%те отиват целево за бърза помощ и задължителна профилактика- под съд ако не се плаща. Така поне мангалите ще си плащат за това, което ползват 2. 7.5%, които остават до 1.5-2% да могат хората, при желание и с доплащане да ползват за допълнително здравно осигуряване- ползвам такова и разликата е огромна 3. пушачи- +1% осигуровки; злоупотреба с алкохол- +1%; наднормено тегло, без здравна причина +1% иначе само си чешем езиците

И как ще се доказва напр. злоупотребата с алкохол, а и пушенето?

хахахаха, това е чудесна идея-така поне ще сме изрядни със сметките и кредитите, а ако остане нещо, ще е за хляб и вода и проблема със затлъстяването ще е решен хахахаха

и как беше-дебелите ще отслабнат, а слабите ще изчезнат, така поне ще се намали и бройката на болните тцтцтц

Лекарите да се обединят и да се борят за закриването на ЗДРАВНАТА КАЦА!!!Ние и без това ПЛАЩАМЕ ОСИГУРОВКИ И СИ ПЛАЩАМЕ ОТНОВО за лечение....Вие все пак ЕДИНСТВЕНИТЕ,положили КЛЕТВА....Има господ....