Всички срещу офертата на Оманския фонд за КТБ

Предложението на Оманския фонд за спасяване на КТБ ще струва на държавата повече, отколкото ако банката бъде обявена в несъстоятелност.

Обратно в новината

Коментари - Всички срещу офертата на Оманския фонд за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе не разбирам много от математика, но ако трябва да върнат по 200000 лева на вложителите, а в гаранционния фонд няма пари.Не е ли същото дали държавата ще ги даде за сформиране на ново дружество 50/50 или ще ги плати на вложителите.По прости сметки ако има 50000 хиляди депозити и 1/3 от тях са над 200000 какво се получава

Точно така. Но фалита е важен. Тортата е разпределена и вече разрязана чакат да се почне раздаване на подаръците с обявяването на фалита. Честита "приватизация". Само оздравяване ще спре това разграбване.

Тази банка е бездъна яма няма нужда да се наливат пари. Защо да плащаме чужди сметки!

Иване, Иване и в двата случая ще ги плащаме, не си ли разбрал!? При оздравяването на банката ще плащаме по-малко, а при фалита ще платим всичко.

Фалираха банката и отключиха кутията на Пандора за БГ. Сегавсички се питат дали другите банки ще потънат при започващото масово теглене на вложителите им? Относно партиите: Кои ще съди ДПС и БСП? ГЕРБ или Реформаторите (отлюспени от цялата политическа сган и партийни наследници). А кой ще ги подкрепя отзад не гласнои и твърдо ...ДПС и БСП уж конструктивно. Заради тъпунгери като теб страда България...

Тъпунгер непросветен, кои ще съди ДПС и БСП? ГЕРП или Реформаторите (отлюспени от цялата политическа сган и партийни наследници). А кой ще ги подкрепя отзад не гласнои и твърдо ...ДПС и БСП уж конструктивно. Заради тъпунгери като теб страда България...

Е, БНБ изпълни поръчката, банката ще я фалират. Честито на глупавия български народ, честито на новите собственици на активите, придобити на безценица, честито на забогателия Искров!

Всички говорят за това как да се върнат депозитите, а никой не говори за това как да се съберат раздадените заеми.

Една от точките в приетата декларация третира точно този въпрос, новата трета точка, бивша четвърта!

В интерес на истината, първо не бяха всички, а само някои. После към тях се присъедини и председателя на най-голямата група - Боби. После станаха всички.

Разбирам, че парите на общините в КТБ са застраховани. Например Община Бургас имала 20 млн. лв. От тях 200 хиляди са гарантирани. Останалите ще трябва да получи от съответната застрахователна компания. Дали тези застрахователни дружества ще издържат на подобен финансов натиск, или и те ще се сринат!

Pesh0

какво ти пука ? Другия вариант е да тегли кредит държавата , да върне парите на общината и ти да платиш парсата . Който иска да фалира .... банката , общината или застрахователя . Само да не ми бъркат в джоба . Всичките не ме кефят.

Пешо, нормално е да не ти пука, защото не си държавник!!! Но ако станеш такъв, нали ще ти пропука!!!

Пешо, важното е застрахователките те кефят!

всеки който разбира малко от банково дело знае че един кредит не обслузван 3-4 месеца минавав графа необезпечен и после в загуба ... от кога е затворена КТБ ? правите ли връзката ? дори да искаш не можеш да си погасиш вноската - няма на кой.... прокуратурата как вендага разбра за 200млн уж изнесени с чували а на БНБ и трябаха 4 месеца за рови в докумнети които по закон е длъжна да е одобрила или поне прегледала ? QUID BONUM ????

Ако КТБ фалира, Бойко задължително трябва да върне мандата. БСП, заедно с ДПС, Атака, АБВ, ББЦ и ПФ могат да направят мнозинство. Не очаквам да има финансова криза. Но България със сигурност ще изпадне в рецесия, ще има социално напрежение. Фалитите на частните предприятия с негарантирани депозити ще бъдат през зимата. Армия от 100 хил. човека, гладни, без отопление, ще излезе на улицата!!!

продадохме икономиката и дуржавата си на офшорки с 2 дена регистрация а този идиот ще казва че позванали само една фирам от консорциума ??? Или може би точка 3 от писмото на фнда не се харесва - влоговете ще с изплатят само до размера на гарантирания максимум на първо време а остатъка след като се стабилизира банката .... познай какво значи това ? Леля Пена ще си вземе 1500те лв но на милионерите парите ще се ползват за да се търсят кредите ... ами сега ?

Вчера политиците откриха Америка. Разбраха, че нямаме ефективни служби, които да пазят държавността в държавата. Еврика. Хубаво поне, че олигарсите ни не са единни и се бият помежду си за кокала. Иначе нямаше да има никакво решение.

Давайте гарантираните по закон защитени суми, а останалите да духат супата ! Тва е положението ! Няма аз да им плащам за ГЛУПОСТА ! Като лапаха големите лихви като шарани не се замислиха защо е така, сега държавата им била виновна !

Ето, много точно мнение.Трябва да се спазва закона.До 100 000 си ги получават,над тази сума горят.Просто и ясно.България ще се оправи,когато започнат да се спазват законите.

Историята е доказала, че ние българите сме много лесно подлежим на манипулиране и като шараните лапаме лесно червейчето на въдицата. Няма ли достойни българи които да се наложат и да предизвикат примличане на чуждестранни и независими специалисти

не подлежим на манипулиране а нямаме оръжие,ако бяхме въоръжени тези неща и измами никога,ама никога нямаше да се случат,не в този живот.

Наистина е правилно да се отнеме лиценза на банката, при така стеклите се обстоятелства. Казвам при така стеклите се обстоятелства, защото това са български обстоятелства, при които Централната Банка, Прокуратура, Правителство правят всичко възможно да съсипят една банка. Но има и едно основно правило- никой не трябва да изгуби и стотинка от нормален, спестовен депозит. Сега да се изплатят 100000 Е, а останалите пари надхвърлящи тази сума на по- късен етап при продажба на активите на банката. Което ще рече, че всички кредити трябва да се съберат безкомпромисно.

МОДЕЛА "КОЙ" Е ВЕЧЕН - КАКТО СМЪРТТА И ДАНЪЦИТЕ НЯМА ГИ ПАРИТЕ - НЯМА ВИНОВНИ 50 КАЛПАКА ПРОТЕСТИРАТ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ

КАКЪВ ОМАНСКИ ФОНД, КАКВИ 5 ЛЕВА? ТОЗИ ФОНД Е ДОГАНОВИЯ ФОНД! НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ГЛУПАЦИ! ВСИЧКИ ИЗТЕГЛЕНИ ЗАЕМИ ГИ ИМАТЕ ПО ФИРМИ, ПО ИМЕННО! ТЕЗИ КОИТО СА ГИ ИЗТЕГЛИЛИ ДА ГИ ВЪРНАТ И ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ НА ХОРАТА И НА ДЪРЖАВАТА! ПРЕСТЪПНИЦИ! ЦИНИЦИ! АЛО ЦАЦАРОВ! ЗАЩО НЕ СИ ГЛЕДАШ РАБОТАТА! ЗАЩО ДОПУСКАШ ИСКРОВ ДА РАЗМАХВА ПРЪСТ, ВМЕСТО ДА Е В ЗАТВОРА?

Не им стигнаха 4 300 000 000 лв - та още 2 300 000 000 им са нужни.Фалит и наказателна отговорност за виновните!

фалит друг път,не в този живот,те са недосегаеми,само гражданска воина ще промени статуквото,нищо друго

поискайте пари от ЕС, в Гърция наляха пари и спасиха парите на хората, при нас защо да е по различно, да не сме по долу от тях???

Защото те са в Еврозоната,а ние не. ЕС си има хиляди,дори милиони кусури.Ама има и хубави неща.Точно заради техния натиск ще се изплатят малките депозити.Ако зависи от нашите управници,това никога нямаше да стане.В Кипър стана точно така.Дано влезем бързо в еврозоната. Има си и лоши страни.Ама хубавото е ,че там нашите разбойници и да искат не могат да направят хиперинфлация. Докато сега това може да стане само с едно гласуване в парламента. Както стана в Аржентина,там парите се обезцениха 4 пъти,след махането на борда.

Наиграх се с едни луди търговии тролчета изроди мои, и сега ще настоявам НС да приеме закон и да задължи бедния многострадален народец хи хии...да ми възстанови вложеното. Ай помагайте! Мисля закона да го внесат Цонев и Пеевски - разбират ги тези работи.

Какво се правите на ощипани всички. Знаем как се случват нещата в милата ни татковина. То да се само КТБ, на рамо да си я носим. Смятам, че обикновените вложители при всички положения ще пият по една студена вода. Всеизвестно е, че когато Атовете започнат да се ритат, страдат магаретата, попаднали между тях. Никога никой няма да ви върне спестяванията - все едно на мен някой да ми върне неправомерно прибраните суми от Топлофикация.

нали разбирате, че щом ще се изплащат гарантираните, ще свършат парите и за другите хора в банки няма да има, затова си теглете пари!!!

не се водете по един човек, който не може сам да вземе решение и прехвърля топката на парламента и после ще каже решението не е мое а на депутатие, много хитро...за да си спасиш ....съгласна съм че това е обир и престъпление на управниците, какво да кажем за останалите???проверете всички банки и хората ще си изтеглат парите от всички банки и тогава всички да фалират и толкова!!!

Такива като Искров,които нагло лъжат и прикриват далаверите си и бездействието си на пост от който поставят на колене цялата държава,следват доживотна присъда!За Василев,Пеевски и гадовете от управлението на банката също!Да каже Гоце и другите мазни милионери с кой честен труд придобиха милионите си!И Гоце е за затворът,а не отново да му се дава възможност да краде и да се връща в политиката!

КАТО ИЗПЛАТИТЕ ГАРАНТИРАНИТЕ, С КОЛКО НУЛИ ЩЕ ВИ БЪДЕ ВАШИЯ ПАЙ, ВЕЧЕ СИ ГО РАЗПРЕДЕЛИХТЕ И ЗАТОВА РЕШЕНИЕТО Е ЕДИНОДУШНО

Да им приберем парите реформаторски и демократично и да ги оставим на топло в пясъците на Сахара. Топлото ша им е без пари . А ние нашето топло трябва да си го плащаме

Абе, кой би кръстил офшорката си "Омански държавен фонд" - само някои дърти комунисти. И тази КТБ, не е ли банка, свързана с онези легендарни раздадени на времето куфари, ТИР-ове и контейнери с пари на държавата. Въпросният собственик на банката Василев, не е ли подставено лице, като онези клошари, собственици на футболни клубове, защото ми се вижда много тъп, габровския циганин, за да създаде сам такава империя. И какво знае Станишев по въпроса, какви ги е вършил татко му.

Предложенията на Оманския фонд са абсурдни. Те целят разорение на държавата. А Муравей Радев се нарежда до останалите параикономисти, които с глупостите си отговарят на поговорката: "С чужда пита помен прави!"

Дир, защо публукувате некомпетентни коментари като този на г-н. Муравей Радев. Парите във ФГВБ не са от данъци и нямат каквато и да е връзка с държавния бюджет. Това са пари, които се събират ежегодно с вноски от регистрираните кредитни институтции (юридически лица). Проверявайте информация преди да я публикувате, защото подвеждате хората.

Когато Искров прочете офертата, бях изумен от желанието на кандидат инвеститорите, сегашните управители /квестори/, да бъдат отстранени от Банката, и старото ръководство да поеме управлението! Бойко реагира много остро на доклада, като една от причините беше вероятно и тази. Но от дистанцията на изминалите вече няколкото часа считам, че изискването е логично. В доклада на квесторите от 30.06.2014 год. беше оповестено, че капиталовата адекватност на КТБ е малко над 10%, въз основа на което всички експерти се произнесоха, че това е над средното равнище за Европа, и че това е показател, че това е една добре управлявана банка. Сега Искров сам заяви, че очаква капиталовата адекватност да се е понижила до отрицателни стойности!!! От 30.06 до 20.10. са само 110 календарни дни. Отчитам, че банката не е работила, и по обективни причини е възможно да се понижи капиталовата и адекватност! Но все пак, как инвеститорите да се доверят на същите квестори!!! Нямат ли основание да се усъмнят в управленските умения, или заинтересованост на тези квестори! Ако някой от нас, коментиращите, предостави някакава собственост за управление на тези квестори, макар да е имущество, макар и да не е КЕШ, няма ли да има резерви!!!

Тези с добро не се разбират, но вложителите са овчедушни и чакат вълците да пазят интересите на овцете. Е няма да стане. Или хващаите сопите или ще се гаврят с вас и парите ви. Дремете още и се ослушвайте като лалугери вместо-да се вдигнете и да изметете БНБ, догановата чета, Костов, де що има банкери и лихвари и дс ви мирне главата.

в медиите - "70% от кредитите на ББР отиват за 20 фирми. Семейно-приятелските кръгове на бившите управляващи дърпат конците в банката, казва Димитър Димитров от Надзорния ù съвет." Хайде сега БНБ да я затвори за 4 месеца и да направи оценка на активите по методиката, която приложи в КТБ. През това време гуверньора /ако не е благоволил да подаде оставка, защото НС се оказа неспособно да го смени, въпреки, че може заради съществените му нарушения/ да иде на поредната си почивка в Анталия.

Наистина в тая държава живее много тъп и прост народ В МОМЕНТА за съжаление !

тоя искров докато не си подаде оставката ищо няма да се промени -егати и наглеца мазен

никога не е описано в приказките, че си е подавало оставката . Случило му се е друго.

СТЪПКА 1 ПРЕДИ ДА СЕВ ВЗЕМЕ РЕШЕНИЕ ЗА КТБ :: ИЗКАРАЙЕ КРЕДИТНИТЕ ДОСИЕТА ВЪВ КТБ НА СВЕТЛО = ДА СЕ ВИДИ КОЙ Е ТЕГЛИЛ КРЕДИТИ НАД 20 000 ДОЛАРА :)))

КАК КОЙ, ИЛИЯН ЗАФИРОВ ГО КАЗА, А И ЦЕЛ СВЕТ ГО ЗНАЕ - ФИРМИЧКИТЕ ЗАКАЧЕНИ ЗА РАШИСТКИЯ ЮЖЕН ПАТОК !!!

ТЕ ДЕМОКРАЦИЯТА И КАПИТАЛИЗМА ВИ ГИ ВЪВЕДАХА С РЕШЕНИЕ НА ПЛЕНУМ НА ЦК НА БКП , ... ТА ЕДНА БАНКА ЛИ НЯМА ДА ЗАКРИПТ :))))

На Искров работата е "кой ми сра в гащите". Аз обаче като съвсетен гражданин с понатрупан вече граждански опит, споделям следното: българи, нито Искров, нито Мискров биха се навили да извадят миризливите осрани гащи на тази банка на показ преди да е настъпил крахът. Обяснявам. Спомнете си, че един подуправител вече е докладвал за състоянието на КТБ през 2010 г. Какво е получил в замяна? Подкрепата на Управителя, подкрепата на обществеността? НЕ! Плучил е натиск от собственика на банката и това е. Защо? Защото българската общност е уродлива, некомпетентна и просташка. Докато не я тресне нещо по главата, блее, нехае, скатава се, оплюва и се оказва като бездънно блато за всяка инициатива за опазване на интересите на обществото ни. Хиляди вложители щяха да гракнат срещу свестния човек, защото няма да им се изпускат лихвичките. И пет пари нямаше да дадат за опасността. Василев щеше даде на съд същия човек, съдът щеше да приеме с отворени обятия (джобове) подкупа и отиде си човекът в борба за правда и за свобода, както е казал поетът. Това е Истината, скъпи съграждани! Ние си го правим, никой друг не ни го прави! 30 000! души митингуваха дни наред, за да кажат на България, че БСП и ДПС копаят трап за нацията. Вместо да се вслушате в тези симпатични хора, които ви плащат пенсиите с данъци, кухите глави излязохте на контрапротест, на който с високоговорители ви повтаряха името Орешарски, за да не се объркате. Аз не гледам днес кого можем да обвиним. Гледам при положението в България възможно ли е било друго. Състоянието на гражданскот общество е такова, че не е било възможно да се избегне случаят. При разлигавени п..ки, които гледам как пръскат храчки из пространстовто, представям си как щяха да изядат с парцалите всеки свестен, който им посочи опасността. Само ДПС да бяха дали сигнал по подсказак на Пеевски, хиляди предани комунисти щяха да разпнат човечеца. Нима не правеха това до преди няколк омесеца с кого ли не? Та нали уволняваха протестиращи от администрацията?!

Оманският фонд говори чрез делата си. Неговото предложение означава, ангажирайте се и вие във загубите, защото чрез на ще имате печалби и ако загубим ние, ще загубите и вие! Още по зле , но не и по правдивост би звучало:" Вие пропиляхте едни пари и сега с нашите пари ще трябва да се ангажирате в загубите ни! И всичко това е към българската държава, косвено към просташкия народ. Питам параикономистите: Айде да извадите сега от ръкава някой фокус и да спасите КТБ, ако не, моля извадете едни пари и платете масрафа на едни хрантутници!

Закъснели са с оферта като тази. Вече не са БСП и ДПС, за да вкарат пари срещу нищо, а да получат едни на джоб, както се полага.

ДУПКАТА В БАНКАТА Е САМО 2.3 МИЛИАРДА ЛЕВА , КОИТО ЦБЕТАН ВАСИЛЕВ ГИ ИМА ЗАЕДНО С АКЦИОНЕРИТЕ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ.... .. НА ВАС ВИ РАЗПРАВЯТ ЧЕ СА 4.6 МИЛИАРДА , ЗАЩОТО ЛОШИТЕ КРЕДИТИ НА РАЗНИ МУТРИ СА ЗА ОЩЕ 2.3 МИЛИАРДА ЛЕВА - АКО ФАЛИРА БАНКАТА , ТИЯ КРЕДИТИ ВЗЕТИ ОТ РАЗНИО СИКАДЖИИ , ТУРЧЕТА И ВИСАДЖИИ ЩЕ ГИ ОТПИШАТ КАТО НЕСЪБИРАЕМИ - ВСЪЩНОСТ МУТРИТЕ ЩЕ ВИ ОГРАБЯТ С ТОВА КОЛИЧЕСТВО ПАРИ :))

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ХОТЕЛИ НА МУТРИ СА ПОСТРОЕНИ С КРЕДИТИ ОТ КТБ ... ... КОИТО СЕГА ЩЕ БЪДАТ ОБЯВЕНИ ЗА ЛОШИ ?:))) .... ДА СЕ ПОБЛИКУВА СПИСЪКА НА КРЕДИТО-ПОЛУЧТЕЛИТЕ ОТ КТБ !!!

успокои се бе човек! По закон тези кредити ще станат предсрочно изискуеми и мутрите ще ги платят малко по-раничко. Ако не синдика на банката ги пуска на търг. И сега има доста хотели на търг. Отвори си сaйта на НАП и сайтана ЧСИ. Хеле при Бъзински не се задържат дълго.

Според мен в момента никой нищо не знае за КТБ! Омбудскманът каза, че не вярва на нищо относно КТБ!!! Целта е ясна, малко истини, малко полуистини, малко лъжи, малко преувеличения, а бе "дръж ги на тъмно, да им е ясно"!!!

"Наглото писъмце" беше "скъсано" и сега следва отстрелването в стил Кюлев.

Банката от няколко месеца е мъртвец...дори да възкръсне кой е този политик който ще си сложи парите в тази банка? ...или обикновен вложител-трябва да си е изпил акъла...!