Русия, ЕК и Украйна подписаха за зимните доставки на газ

Русия, ЕС и Украйна подписаха на церемония в Брюксел всички необходими документи за възобновяване на доставките на руски природен газ за Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Русия, ЕК и Украйна подписаха за зимните доставки на газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Украйна и ЕС капитулираха!! Приети са изцяло руските условия - другояче нямаше как да стане! Всичко останало са алабализми с цел да се позамаже големият позор!

Алексей Милер: "Русия не е поела ангажимент да кредитира Украйна. Тя трябва до края на годината да плати 3,1 млрд. долара от дължимите 5,3 млрд. Всички финансови въпроси, които Украйна има да ги решава със Запада". И ако иска газ през януари Украйна трябва да си го предплати. Безплатното сирене свърши. А ние си имаме храненик. Европа нали искаше Украйна, получи я, пардон...получи й ограмните дългове. Сигурно ЕС ще стане гарант на Украйна и пред МВФ, така, че и този дълг вероятно ще плащаме.

Обърнете внимание, колко дълга статия, само ено нещо не казва - откъде са парите. Е, Йотингер го каза - парите реално са дадени от ЕС, а също и от МВФ, но с гаранции от ЕС. С една дума - НИЕ европейските граждани ще платим, а украинците може би някога, а по-скоро никога, ще ни върнат парите. А за онези с измервателните уреди (глупостите, казани от министъра Щонов за руско/украинската граница) - те не са и необходими на самата граница. Достатъчно е да се провери изходното налягане в станция Курск - последната на руска територия (руснаците са съгласни специалисти от ЕС да го правят) и входното налягане на първата станция наукраинска територия (украинците не са съгласни от ЕС да го пряват). Точно по този начин ги хванаха укрите през 2009 г. че крадат газ. Отделно, дето самият Яценюк през пролетта на тази година си призна публично, че е правено постоянно...

Те и сега измерванията се правят от независима швейцарска компания

Такава излагация не съм очаквал. Актьорът Пореченков, известен в много руски сериали, стреля с тежка картечница по укропските позиции в Донецкото летище, но с каска "Пресса" на главата. Позор.

Киевската хунта убива мирни хора. Всички нормални хора мразят украинските фашисти.

анонимен

Московската фашистка хунта убива мирни граждани на ЧУЖДИ държави чрез финансовото изсмукване на тези държави посредством енергийният руски терорист газпром. Всички нормални хора мразят руските шовинисти и руските джихадисти- неонацисти.

.. е за това разбиха образованието в Европа ... за да създадат телета ... кво стана ... евротелетата платихме на путин за да топли задниците на киевските фашаги ...

това, което е рушено 45 години трудно може да се оправи за 25... има още да боледуваме от руския комунистически призрак

Президентът Росен Плевнелиев: Следващото правителство да отстои националния интерес, като изпълни проекта Южен поток, синхронизирано с европейските правила 31 Октомври 2014 11:18 Агенция "Фокус"... дали си даваме сметка, че европейските правила изцяло отговарят на българския интерес, че третият либерализационен пакет ще даде възможност и време, ако намерим българска газ по същата тази тръба, да стигне до европейските и българските консуматори. Бих посъветвал следващото правителство да отстои националния интерес, като изпълни проекта Южен поток, синхронизирано с европейските правила, подчерта Плевнелиев.

И Плевнелиев даде заден ход. Което не е чудно за него. Само с военни стратегии не става ...

или енргиен сирищник

е, свърши се... от ес дадоха гаранции за парите и ако направи първата вноска украина ще почне да получава газ след 48 часа. защо беше цялото това перчене, заплахи, дрънкане на празни приказки...

Руските москали, кога ще започнат да плащат газта, нефта и природните богатства, които точат от земите на колонизираните от тях 140 народа, защото нито едно от тези находища не се намира на етническа руска земя? А местното население, от които москалите добиват милиарди, живее в пълна мизерия.

Сякаш пишеш за хамериканците ...

Асенчо де беше тази сутрин. В съда май. Да обобщим Бегеец =Зъл дух=Щерев - един от последните платени тролове на Шорошите

Нещо тотално обърка и имената и хората!

анонимен

Да обобщим - Зъбчето, az, цру, русия винаги побеждава, 1234, сте руски платени тролове на енергийните терористи- руснаците. Във вашите коментари има 99.99% руска пропаганда + руски опорни точки , а когато нямате никакви реални икономически, правни, политически , логически аргументи, се отбранявате от въпросите на опонентите си чрез внушаването на лъжи, че еди кой си ник бил еди кое си лице, и набеждаване. При това НИТО ЕДИН ОТ ВАС НЕ ЗНАЕ РЕАЛНАТА САМОЛИЧНОСТ на опонентите ви, за които твърдите всякакви лъжи гадости и клевети. Тъпи и прости руснаци:)

На кой му е кеф ,че ЕС ще плати газа на Украйна,Бедна България ще плаща на украинските олигарси е радвайте се ИДИОТИ .

Всички хамерикански коридори стават един Руски поток - Южен поток. Проблемът е, дали ще мине през България ...

Каквото и да пише пъстрата сврака, ЮП ще го има. Както и че украинците си плащат като попове.

300 години секс с монголски конници + ежегоден данък, че ги онождат - това ли го наричаш "Русия винаги побеждава"?

Бегейчо, как си ???

Съветвам пишещите тук да проявят воля и да не отговарят на безбройните и понякога безумни коментари на напушения свят. На троловете се плаща не за публикуван коментар, а за получен отговор.

Интересно - на кой трол ще му хрумне да цитира заключенията на европейският съвет във вид на писмен документ, да си ги преведе с гугъла и да отсее най- важното от тях за енергийната сигурност на ес/ т.е. и на България/? От кога троловете са чак толкова интелигентни и знаят какво и как да четат?:)

Какво е "Южен газов коридор"? Из уикито:"...Основната му цел е да се подобри сигурността на доставките както се видя от газовата криза през януари 2009 г., най-засегнати се оказват страните, които разчитат на един единствен доставчик. Южният газов коридор ще представлява директна връзка между газовия пазар на ЕС и едни от най-големите находища на газ в света, тези на Каспийско море и Близкоизточния басейн. Предвижда се главни доставчици по проекта да бъдат Азербайджан, Туркменистан и евентуално Ирак..."

Набуко бе част от ,,Южен коридор"

анонимен

Е, и? Фактите са си факти- има НОВО политическо решение в ес и ПРОМЯНА в приоритетите поради поведението на газпром/рф и застрашаването на енергийната сигурност на ес. Всеки, който се подиграваше с доставката на азерски газ за ес и с новата роля на азерският газ на ес газов пазар, не е лошо мнооого да се замисли и да спре да пропагандира, че газпром е единственият доставчик на газ за ес и за това е несменяем монополист.

А СЛЕД МАРТ?!?!- АПРИЛ БИЕМ КЛИНЦИ.

Нека вземем пример от нашите украински братя. Като построим Южен поток и ние ще можем да седим на тръбата и да рекетираме европейците

Ще ти дадат да рекитираш, толкова колкото сега дават да се построи. Не разбра ли че сме напълно независими и от нас не зависи нищо. Ние нищо не решаваме

Видно от публикуваните материали, ЕС ВЕЧЕ е предприел единни мерки за ПРЕДВАРИТЕЛНО хармонизиране на юридическите текстове на проектите за международните договори за доставка на газ, сключвани между държави- членове на ес и доставчици на газ. Така, че -рф/ газпром /путлер може да си въобразяват, че ЛЪЖАТ и МАМЯТ ес, но ИСТИНАТА Е ДРУГА- ЕС ОТДАВНА НЕ ВЯРВА НА РФ/ГАЗПРОМ!

Като не можеш да опонираш, по - добре да онанираш ...

анонимен

Е- никой не е виновен, че руските тролове не разбират нищо от езика на европейският съвет:) Фактите са си факти, но газпром /рф ще ги усетят тогава, когато ес реши, че е напълно готов с Южен коридор/ не с южният паток/:)

На практика споразуменито е Между Русия и ЕС, подписа на Украйна е само за учтивост и дори не дава гаранции, че укрите няма да взривят тръбопроводите, както направиха със холандския самолет. Лошата новина за нас е че на практика се плаща с европари, които се дивесрифицират и България ще плаща за Украйна като поп. Кой казва, че в България няма диверсификация , ето, постигнахме я чрез европейските чутури.

Европейски съвет Брюксел, 23 октомври 2014 (OR. EN) Европейския съвет (23 и 24-ти октомври 2014) Заключения за 2030 рамкова политика за климата и енергетиката Енергийната сигурност / продължение/...за да се увеличи мощността договаряне на ЕС в енергийните преговори, да използват в пълна степен на решението за създаване на механизъм за обмен на информация по отношение на междуправителствени споразумения между държавите-членки и трети държави в областта на енергия, по-специално по отношение на стандартните разпоредби и помощ от страна на Комисията в преговорите -насърчава държавите-членки и участващите компании предоставят съответната информация на Комисията и да се потърси подкрепата си през преговори, включително по отношение на предварителната оценка оценка на съвместимостта на междуправителствени споразумения със законодателството на ЕС и нейните приоритети на енергийната сигурност; -нататъшно укрепване на Енергийната общност, която има за цел да разшири достиженията на правото на ЕС в областта на енергетиката към разширяване и съседните държави, с оглед на сигурността на доставките за ЕС притеснения; - използване на инструментите на външната политика на ЕС и на държавите-членки да предадат съгласувани послания свързани с енергийната сигурност, по-специално със стратегически партньори и основни доставчици на енергия

Скъпо "пъстър свят", аз съм шАфьор на голям РУСКИ самосвал Зил, имам голяма РУСКА манивела и голям РУСКИ ключ за гуми. Искаш ли да ти ги покажа, мушморок?

анонимен

Дръж си ги за рускините. Искаш ли да се срещнеш лично със съпругът ми и да му го кажеш в очите? Не гарантирам, че ще бъде добронамерен към изявлението ти...

Европейски съвет Брюксел, 23 октомври 2014 (OR. EN) Европейския съвет (23 и 24-ти октомври 2014) Заключения за 2030 рамкова политика за климата и енергетиката Енергийната сигурност 5. Като припомня заключенията си от юни 2014 г. Европейският съвет одобри по-нататъшни действия за намаляване на енергийната зависимост на ЕС и повишаване на нейната енергийна сигурност както за електричество и газ.... Европейският съвет постигна съгласие по следните въпроси: - изпълнява критични проекти от общ интерес в сектора на природния газ, като север- Южен коридор, Южния газов коридор и за насърчаване на нов газов център в Южна Европа, както и на ключови инфраструктурни проекти за повишаване на Финландия и Енергийната сигурност балтийските държави ", за да се гарантира диверсификация на доставчиците и маршрутите за енергийни и да се гарантира функционирането на пазара; - подобряване на условията за по-добро използване на регазификация и капацитет за съхранение на газ система за по-добро справяне с извънредни ситуации;

Заради тоя-тая газ се проля много кръв,всеки си има своята шаячна правда,украинците искат по-евтино и да не им се карат,когато не плащат и пооткраднат,че как се отхранват иначе толкоз олигарси,Русия иска да и плащат колкото -толкова като наказва и поощрява когото-когато,ЕС е кръчмарят без когото сметките ме излизат,но в крайна сметка ги плащат бедните за да стават още по-бедни,Библията няма да лъже я

Сравнение БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ в % от БВП на света САЩ 23% ЕС 23% Китай 12% Япония 7% Бразилия 3% Русия 3% (основно нефт и газ) Всички останали държави 29% общо

Мен ме интересува колко е БВП на България в % към световния. Колко е бил преди да влезем в ЕС и колко сега. И да не си помислим да сравняваме, колко е бил при бай Тошо. Щото е опасно за здравето на Бегейчо ...

Бай Ставри

Готово: 1988 - 20 млрд длра 2012 - 53 млрд длра Чиста статистика Айде у луево и чемодан-вокзал-Москва Няма да плача нито за теб, нито за вас

Добре е, че съществува РФ, за да внася ред и правопорядък в световния хамерикански хаос. Защото правото, истината и силата е с нея, с Русия.

Не ме разсмивай, бе :)

Защо плачеш тогава ???

Ами подписването на този договор показва,че украинците ще ручат не само жабета.Отделно ще изядат солта,ще ги бият и накрая ще си платят.Подписването на договора означава гарантирано плащане по цена 385 $ за 1000 куб.м,коригирана с коеф.на пазарната корекция/както искаха руснаците/.Подписаното споразумение създава основание Украйна да загуби делото в Стокхолм / 99 %/,което означава,че за миналия период ще платят по 485$ на 1000 куб.м.Помощ от ЕС няма да има -само кредит!!А от март нататък изобщо не е ясно каква ще бъде цената и дали руснаците ще се съгласят да доставят газ на Украйна!Не ми е ясно колко трябва да е тъп един човек ,за да се докара до това положение!?

и в допълнение: тия парички дето ги дава ЕС не са даром. и тъй като невиждам как украйна ще ги върне отиваме към гръцкият сценарии - масова приватизация. и кои ли ще изкупи това дето е останало държавно?

А баба Меркел да подаде личен пример,щом плаче за Украина!Нека личните спестяванията да ги подари на Украина!Какъв е проблем?

Сега като оставим дружеските закачки настрана има един проблем,който втриса Яйценюк. Газът от Русия се купува на 378.Домакинствата плащат по 90.Разликата е 288.Това са парите които Украйна губи на всеки 1000 кубика продадени на населението.4-те милиарда кубика внос до април 2016 отиват само за отопление.За промишлеността остават онези 7,5 милиарда кубика в хранилищата. И правим бакалската сметка 4 милиарда кубика до април 2015 х 288 $ = 1,152 милиарда.Това си е чиста загуба. За да се сторнира загубата трябва да се увеличат цените за населението.Това поставя като условие за транша и МВФ. Но повишаването на цените на газът ще доведе до нов Майдан.При средна заплата от 250 € и 100 % инфлация за последните 6 месеца,което ще рече увеличение на всички стоки без изключение на минимум 120 % Яйценюк и Порошенко ще ги линчуват на Хрещчатик. А пари от МВФ трябва да се вземат за да се гарантират бъдещите доставки на газ.Защото Газпром на сълзи не вярва и иска авансово плащане. А пари трябват и за войната.Тези войски ,които се струпват няма да зимуват в полето.Сега 60 % от войската е със зимни дрехи.А и изборите в Донецк и Луганск са след месец.Значи трябва да се напада скоро.А и в хаосът на войната населението няма да мисли за езедневните несгоди. Отгоре на всичко под натиска на ЕС Киев трябва веднага да заплати и половината на дължимите 3 милиарда. А пари няма и няма.....

Ама съвсем сбърка пъстър свят ...

Нормално е , когато има заведен спор в международен арбитраж за стойността на едно задължение, да не се плаща стойността на оспореното задължение именно защото то се оспорва по вид и размер / като основание и като цифри- казано лаически/ . Такъв спор за украинският дълг ВЕЧЕ ИМА ЗАВЕДЕН пред Стокхолмският арбитраж, чието решение, КОГАТО то бъде готово, ще каже дали Украйна трябва да плати оспорената част от дългът си, като неговото решение е ОКОНЧАТЕЛНО. Тогава на какво правно основание руснаците ИЗИСКВАХА Украйна да плати и ОСПОРВАНАТА ЧРЕЗ АРБИТРАЖ СУМА, ПРИ ЛИПСА НА РЕШЕНИЕ НА АРБИТРАЖА ЗА НЕЯ?

а кой ще плати този дълг? Защо ЕС ще го плаща... съчувствам на украинците във войната срещу полуприматите от тайгата, ама ние плащаме скъпа газ, при това самички...

Снощи пак беше много пиан и писа простотии и глупости. Сега цепи ли те главата.

анонимен

Не съм наркоманизиран пияница руснак - не пия, освен това ПОДДЪРЖАМ СТАНОВИЩЕТО СИ , ЧЕ РФ/ ГАЗПРОМ Е ЕНЕРГИЕН ТЕРОРИСТ И БЪЛГАРИЯ НА ВСЯКА ЦЕНА ТРЯБВА ДА ДИВЕРСИФИЦИРА ИЗТОЧНИЦИТЕ СИ НА ДОСТАВКА НА ПРИРОДЕН ГАЗ, ЗА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ МОНОПОЛЪТ НА ГАЗПРОМ.

Украйна просто трябва да изпълнява клаузите на подписания договор. И да си плати задълженията с лихвите.

анонимен

Кое е право и кое не е го казва САМО РЕШЕНИЕТО НА АРБИТРАЖА, А НЕ РУСИЯ ИЛИ РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ! Природата да ни пази от моментът, в който неуки , наркотизирани пияници - руснаци се произнасят по съществото на жалба в арбитраж, без да са арбитри/ съдии/ в него....

Стокхолмският арбитраж беше един инструмент за отлагане на плащанията за през лятото. Зимата дойде. Йотингер попита дали ще ти дават хляб, ако с месеци не плащаш на магазина. Той, разбира се, не е капацитет като теб. Украйна призна дълговете си, ЕС сметна компромиса за разумен. Решението на арбитража се отлага до затоплянето я на климата, я на политиката.

Така е, но точно при това положение не трябва ли и Русия да си остане с неподаването на газ именно докато не се произнесе арбитражния съд. Избирай.

от къде на къде ЕС ще плаща газта за Украйна? А ние сме член на ЕС и плащаме най-високата цена, при това сами...

Те това са евроатлантическите ценности, колега!

кух си, ... затова и женати и дъщеря ти бачкат в Италия... казват ти, че са сервитьорки ли?

И винаги си прибира задълженията. Особено ако са на фашистката държава Украйна.

НАЙ-ФАШИСТКАТА ДЪРЖАВА Е РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ РУСКАТА АРМИЯ Е АРМИЯ НА ЗЛОТО, НА ОРДАТА РУСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН Е ГНУСЕН МАСОВ УБИЕЦ

Бегейчо в акция ....

"...Украйна ще получи средства от МВФ и от ЕС, за да плати ..." НЕ, НИЩО няма получи, а ще и бъдат дадени като ЗАЕМ, за да плаща ВЕЧЕ ПО-ВИСОКИТЕ цени. Честито на предателите!

Нека българите да си помислят- защо за Украйна цената е такава, а за България - НАД 420 $ за 1000 куб.м.! ТОВА НЕ ЗАВИСИ ОТ ЕС, А САМО ОТ ТЕРОРИСТА ГАЗПРОМ! И 10 тръби да имаме, ако САМО газпром е източникът на газът, то ние ще сме подложени на ЕНЕРГИЕН ТЕРОРИЗЪМ ОТ РФ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ, В КОЙТО НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ С ПОЛИТИКАТА Й!

Пак си некомпетентна, както в повечето случаи. Цената на газта за България и Украйна е еднаква, разликата до 420, мисля че дори с няколко долара повече, идва от транзитните такси , които ни налагат Украйна и Румъния.Чета те с интерес защото след теб не чета украинската пропаганда. Ти си като говорителче на Киев, но не ти плащат в гривни, а в доларчета нали.

анонимен

".... Цената на газта за България и Украйна е еднаква, разликата до 420.." ТОВА Е ЛЪЖА!!!"Европейска комисия съобщение за печата Брюксел, 30 Октомври 2014 Пробив: 4,6 милиарда долара сделка осигурява газ за Украйна и ЕС -...Дългове: Украйна ще уредят дълговете си въз основа на предварителна цена от $ 268,5 / 1000m3 чрез правят плащания в два транша:.." КАК ТАКА ЦЕНАТА ОТ 268,5 $ ЗА 1000 КУБ.М. - УКРАЙНА Е ЕДНАКВА ИЛИ СЪИЗМЕРИМА С ЦЕНА НАД 420 $ ЗА 1000 КУБ.М.- БЪЛГАРИЯ?????????

ти е газ на тебе, ти се топлиш само от мисълта за НАТО. Или не се топлиш? А да се сещаш, че преговорите за цената са били двустранни? Та от тази гледна точка ние или сме продажници, или глупаци. Избери си сам и се гордей с избраното.

Хайде и теб/цялата групичка тролове да попитам какви данъци си/сте платила/ли за 2013, че така живо подкрепяш/те плащането на украински задължения с твои/ваши и МОИ пари?

Бай Ставри

Нали ти казах, бе г-з, руска гнида. Следващият път ще направя така, че да има чуваемост пред посолството ви

кокиченце, казва се монопол. Газпром не са виновни, виновни са нашите рубладжии, които загробват България чрез руската енергийна зависимост.

Шарен гъс ако тръбата излиза на Паша дере то и за на ще е евтино

Президентът на Руската федерация Владимир Путин е решил след посещението си в Белград да намали доставките на газ за Сърбия с 28 процента, съобщава вестник "Данас". Путин взел това решение, тъй като бил недоволен от изхода на посещението в Белград заради това, че сръбският премиер Александър Вучич отказал да подпише протокол, с който се регулира връщането до март следващата година на дълга за руски газ в размер от около 200 милиона долара.

да му се не види, искам да съм такъв васал, на който му свалят цената, пазарува на кредит и не иска да си връща дълговете. А като си ги поискат, веднага скоча против "потисника". Но това май само с Русия е възможно. А сърбите сега са в много разкрачена позиция, защото ги натискат да въведат санкции против Русия, а те виждат възможност за съживяване на собствената си икономика. Може би подобен отказ на Вучич е един реверанс към ЕС. Тя, политиката, е хлъзгава работа, ама сърбите по я умеят от нашите Вигенин, Плевнелиев, Шаламанов и сие юнаци.

РУСИЯ КЛЕКНА!!! Из пресрелийза на ек:"...Нов New газ: Русия ще доставя природен газ след напреднали, месечните плащания от страна на Украйна. В цената е под $ 385 / 1000m3 и изчислява по формула, в настоящия договор И НАМАЛЯВАНЕ НА ЦЕНИТЕ ЦРЕЗ НАМАЛЕНИЕ НА ЕКСПОРТНИТЕ МИТА от страна на Руската федерация. Украйна е свободен да поръчате толкова газ, тъй като той се нуждае и не подлежи на приемане или-плащане на задълженията, предвидени в настоящия договор. Украйна предвижда да закупи 4 милиарда кубически метра до края на 2014 година, което означава 1,5 милиарда долара. .."

И не забравяй 2 таблетки по 50 гр Кукумицин сутрин и вечер на гладно.

анонимен

Материалът може да се прочете на официалният сайт на европейската комисия- Brussels, 30 October 2014 А ненормалните руски енергийни терористи са просто поредните българофобски боклуци, действащи в интерес на газпром/рф , като се стремят да "убеждават" българите, че руският газ нямал алтернатива- да не минаваме на диверсификация на ИЗТОЧНИЦИТЕ на газ ;)

Разсъждаваш като пъстра тиква. Истината е, Украйна си плаща. Плаща със 100 долара повече от колкотое е плащала преди Майдана. Плаща си авансово като поп за бъдещо ползване. Всъщност плаща ЕС, включително и ти. А Украйна трупа дългве ...

Май ти си клекнала, за физиологически нужди в писмена форма.

Само не ми е ясно Незалежна Галиция как ще връща тези дългове.

до всички путиномразци ... що му напълнихте джоба .. предатели .. тия пари да ги бяхте инвестирали в шистов ... хем плюете хем свирите ... между другото ... с европейски пари ... точно с вашите ..

Ние европейците сме солидарни не както руските азиатски варвари.И ние влизаме в положение.На Путин колко ли долара ще му трябват да лекува рака? А има и друго. Върховната рада, е на Путлер-ада

А пък ние как сме ви влезли в положението....

Ако е нямаше Украйна,нямаше да има Русия(киевска рус) ... а не обратното.А Българите подарихме старите земи около Волга.Руснаците са алчни неблагодарници.

Украйна ту я има, ту я няма. А Русия е вечна!

Подарихте? Ти и свако ти може би?

За да има евтин газ в България пътят е един-Плевнелиев обявява война на Рашата. След 2 дни цените в България и Русия ще са еднакви

Плевнелиев и Шаламанов вече са готови с военната стратегия против Русия. Писаха три дена, но Близнашки не я призна. Писаха още три дни и докараха работата до ала бала ...

Е нали трябва да освободим волжките българи от руско иго.

кво ли се кефят в Луганск и .. тия роби на киев ги натресоха с още един заем от мвф

дали "проблемите" в газопреносната система сега са се оправили изведнъж и с какво налягане се подава газ след подписването на споразумението...

ХАХХАХАХАХАХА и к'во стана. 365 долара за 1000 куб. м и им опростяват 2млрд. Ей така и всичко си е по старо му... А истината е, че руснаците клекнаха на ЕС... Все пак един пазар като ЕС е мнооого по-голям от някакви си 2 млрд. долара. И какво излиза, че дори страна, която е във война потребява повече газ от нас... Всичко това за пореден път показва, колко са зависими руснаците от европейските пари....

да бе,"клекнаха руснаците", а да сте помислили за така наречената "касова необвързаност", означаваща разликата между доставната цена от 385 долара и вътрешната цена украйна от 90 долара. кой ще я плаща при наличието на предплата??? ние "богатите" европейци- боже колко сте тъпи...

Обамата нещо побелял ми се види. А пък уж трябваше покрай тез шисти да цъфти човека

Доскоро косата му беше черна и не контрастираше. Сега е побеляла ... След един 90 мин разговор с Путин, Барак внезапно побеля.

Украйна ще плаща за 1 000 куб. метра газ по 385 долара, а след средата на 2015 година, по 360 долара за хиляда кубометра!България плаща руския газ по 500 долара, за хиляда кубометра!?Ей докъде ни докараха българските рубладжийски правителства, избирани от безмозъчни, прости и тъпи до обезумяване, избирателни български идиоти!?

България плаща и това, което Украйна краде от тръбата. Затова плащаме повече. Подкрепяме Украйна. Ако подкрепяхме нашия исторически съюзник и освободител Русия, щяхме да плащаме значително по-малко.

УКРАЙНА ВОЮВА С РУСИЯ ЗАТОВА ПЛАЩА ПО-МАЛКО, ФАКТ.

ДА, АМА В УКРАЙНА ИМАШЕ МАЙДАН, А В БЪЛГАРИЯ РУСИФИЛИСТИЦИТЕ ОСИ.РАТ ФОРУМИТЕ.

Преди майдана - 268 долара за хиляда кубика. След майдана - 378-385 долара за хиляда кубика. Ако следваш логиката и запалиш няколко гуми на площада, поскачаш на жълтите павета и метнеш няколко коктейла Молотов, нашата цена може да стане 720 долара за хиляда кубика.

Ами след като влезе тръбата в България колко български канарчета-прекупвачи имаме??? Затова и плащаме такава цена. А тя вече ще е и по-висока, защото дълговете на "Нафтогаз" и разните му украински олигарси ще ги покрива вече Брюксел, парите ще излизат от нашия джоб. Ще ни намерят цаката да не ни превеждат от еврофондовете. ЧЕСТИТО!!!

А, преди да влезе газта в Украйна, има ли канарчета-прекупвачи по тръбата!?

Това е Украйна. Колкото и милиарди да се наливат в тази пропаднала държава, толкова изчезват в украинските пясъци. И в джобовете на Коломойски и другите немуподобни ... Украйна със сигурност може да фалира ЕС за кеф на хамериканците. А ние вече сме фалирали. Дъното на нашата каца отдавна го няма ...

УКРАЙНА ЩЕ ДРЪПНЕ, КАКТО ДРЪПНА ПОЛША, РУСКИТЕ КРЕПОСТНИ ДА МУ МИСЛЯТ....

Украйна ще дръпне като България

Полша дръпна, защото беше първа. За да се покаже, колко е хубаво в ЕС, бяха направени доста инвестиции и аутсорсинги. И ако да е дръпнала - колко да е дръпнала? Огромна емиграция, спомни си за прословутия полски водопроводчик, страшилището за Велика Британия. Пътищата им са още в лошо състояние. Ябълките, картофите и морковите ние им ги ручаме, ей така, от солидарност /ах, тази знакова за поляка дума!/. Американските "мечтатели" надупчиха за шистов газ, направиха си реклама и духнаха, а газ не потече и май няма и да потече. С гръмката си риторика за НАТО и въоръжаване срещу Русия сами си вкараха още разходи за въоръжаване. Та такива ми ти успешни и преуспешни работи...

КОГАТО Е ТОПЛО, РУСИФИЛИСТИЦИТЕ МЕЧТАЯТ ЗА ПАРАД НА ПУТИН В КИЕВ, КОГАТО Е СТУДЕНО - ЧЕ ПУТИН ЩЕ СПРЕ КРАНЧЕТО. НИТО ЕДНОТО, НИТО ДРУГОТО, ХАХАХА

Че кой реже клона на който стои.Нали ако врътне кранчето Путлер ще трябва да се обеси в Кремъл.Кой ще храни тази мързелива и пияна нация.Най голямата заплаха за диктатора Путлер е когато руския народ отрезнее и види истината.

ЧЕСТИТ Деня на Вси Светии или Хелоуин на Путин и неговите крепостни селяни.

И РОБИТЕ МУ В БЪЛГАРИЯ, ХАХАХА