1422 шофьори хванати с висока скорост за 24 часа

Общо 1422 нарушения на скоростния режим са констатирани по време на проведената вчера и днес полицейска операция "24 часа контрол на скоростта", съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - 1422 шофьори хванати с висока скорост за 24 часа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета заглавието и искам да допълня! Сега остава да кажете колко от тия шофьори са засечени при знака 30 км/ч. ,който поставихте преди ... години ,когато ремонтирахте пътя и още не сте го махнали.

Голяма част. Най-вече защото съдейки по това, което от години виждам по пътищата ни, на полицаите не им се занимава да гонят коли, които не спират на палките им и профучават покрай тях със 120, при ограничение от 60 км/ч.

А,ТАКА ! А НЕ СНОЩИ ДА КАРАМ ПО ЦАРИГРАДСКО С 80 И НЯКЯКЪВ КЕЛЕШ ДА МЕ ИЗПРЕВАРВА ОТДЯСНО (В БУСЛЕНТАТА) И В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ДА СЕ МУШНЕ ПРЕД МЕНЕ ЗА ДА НЕ УДАРИ РЕЙСА НА СПИРКАТА !

Ето така убийствата по пътя намяляват, като махнем БСП. Но се увеличавт веднага, като си ги изберем. Кампанията показва как се почистват проблеми, които всяко управление на БСП оставя след себе си. Разхайтеност, липса на контрол, където е полезно за нацията, но за сметка на това голям контрол, където е полезно за БСП и ДПС - полицията основно почва да търси опонентите им и да ги сплашва. Което не пречеше да обвиянт в това ГЕРБ, защото такава е тактиката на БСП - да винят противника си в своя грях, за да задоволят колебанието на простия си електорат и да няма въпроси. Ще видите как за няколк месеца след БСП отново ще имаме намаляване на катастрофитре и убийствата. Това е вече статистически дефиниран процес с повторение при всяко управление на анархичните комунисти.

Истина е, че подобни акции се правят в Германия, Холандия, Белгия и ред други европейски страни. С една малка разлика обаче, разбираш че си в нарушение по пощата с честитка, а не от някой на пътя в униформа, който в повечето случаи се държи като че светът е негов. На запад дори да те спре полицай то той в никакъв случай не ти причинява стрес. Може да те глоби и с 1000 евро но в никакъв случай няма да те стресира, държейки ти заповеднически и унижавайки достойнството ти.

Стига простотия бе пич. Ще споделиш ли как точно са ти унижавали достойнството? Бръкнали са ти отпред и отзад ли?

Голем смех

Срамно! Питай близките на убитите на пътя дали им е смешно, смешнико! Българино...

Директно да се внедри закона за движения по пътищата от Германия т.е.да отпаднат ограниченията за скоростта и второ - за да си шофьор трябва да имаш задължително средно образование!

Тази показна акция е като рожден ден-само веднъж в годината, без особен ефект. Нещата са много прости, но не са за прости хора. За да има ред в движението по пътищата, трябва да се направят няколко елементарни, но важни неща. 1. Първо трябва да се премахнат безумните ограничения на скоростта, чиято единствена цел е да играят ролята на "капани", без ефект откъм безопасност на движението или каквото и да е. 2. Местата на камерите за скорост трябва да са публично достояние, и да не се сменят през ден. Поставянето им трябва да е на места, където наистина има смисъл от ограничение в скоростта с цел безопасност. Все пак идеята е ПРЕВЕНЦИЯ, а не наказание. 3. Да няма мобилни камери, тъй като те не са никаква превенция, а касичка за пълнене. Хората трябва да знаят, че ще ги хванат, и така няма да нарушават. 4. Глоба да има само за превишаване до 10 км/ч. Оттам нагоре-отнемане на книжката и голяма глоба. Ако те хваната без книжка-още отнемане за по-голям срок, и още по-голяма глоба. Ако втори път те хванат-пандела. 5. На санкции да подлежат всички-полицай, кметове, депутати, и всякакви други "привилегировани", а не само простолюдието. 6. Да се въведат системи за трафик контрол в по-големите градове, и гарантирам, че само след няколко месеца и най-големите баровци ще карат като в учебна кола. 7. Вместо да откриваме топлата вода, нека да се почерпи опит от по-старите демокрации, където тези неща отдавна са решени.

Не е възможно. С тези трошки 55-а ръка, дето ги влачат откъде ли не и предимно от автоморгите в Италия на кило.... Имам питане: позволено ли ми е да спра и да санкционирам катаджия, който гледаше настрани, докато профучаваха 3-4 черни лимузини? Сетете се за вица с грешното обаждане на "Топлофикация" вместо на "ЧЕЗ" - така и така, та и на тях!

И на мен се случи! Докато ми пишеха глобата защото кором със 110 при ограничение 90, радара изписука, катажията скочи с палката, мина черна скъпа лимузина без дори да намали, покледнах радара показваше 150 км/ч. Питах полицая защо??? Отговора беше: Това е положението. Извод: Глобите отнася средностатистическия данъкоплатец!

1000+ нарушители... ХАХАХА - толкова ще хванат само за един ден на бул. България в София. Както винаги - много шум за НИЩО.

Факт е че куките застават точно на такива места където абсолютно безсмислено е ограничена скоростта, или има забръвен знак от някакав ремант.

Сигурно има такива места. Обаче дали само на тези места се кара над позволеното? И ако се огледаш от тротоара докато чакаш светофара, виждаш с НЕизненада, че 1/3 от шофьорите говорят по телефона докато шофират. Ама иначе куките са виновни.

Нека бъдем обективни! Когато куките са прави и съм в нарушение- проблема си е мой и с нищо не им противореча ,но когато ЯВНО ТЕНДЕНЦИОЗНО ме изкарват виновен ... се сещам за всичките им майки/ нищо друго не мога да направя/. :-(

Истина е, че подобни акции се правят в Германия, Холандия, Белгия и ред други европейски страни. С една малка разлика обаче, разбираш че си в нарушение по пощата с честитка, а не от някой на пътя в униформа, който в повечето случаи се държи като че светът е негов. На запад дори да те спре полицай то той в никакъв случай не ти причинява стрес. Може да те глоби и с 1000 евро но в никакъв случай няма да те стресира, държейки ти заповеднически и унижавайки достойнството ти.

Хаха. И как те стресира тук? Да не се оплачиш сега и ти, че са ти бръкнали отпред и отзад?

По пътя София- Варна след разклона за Троян и Ловеч има едно зававедение тип колиба там има ограничение 60 км.Винаги си мисля минавайки от там нямали кой да премахне този цирей.На право място с голям и продължителен наклон да караш хиляди превозни средства да си убиват скороста на място където почти никой не спира

Баси жалката акция. В момента има голяма нужда от полицейско присъствие по охрана на навлизащите емигранти и буйстващите цигани, а те тръгнали в София да ловят коли... Ако на този фон сложим скандала с КТБ, пътна полиция изглеждат направо като кукери.

Пътна полиция кога е ловила крадци и е охранявала граници?

Истината е,че се кара с по-висока скорост от разрешената.На кръстовището на Семинарията,идващите от "Свети Наум"изпробват възможностите на автомобилите си,знакът за ограничение от 30км е поставен от ляво и никой не го забелязва,а това е мястото за влизане в квартала,ако идваш от "Алея Яворов."

Ами малоумниците могат да сложат и -19 км/ч и какво от това?! Разберете,че докато не се премахнат малоумните ограничения на абсурдни места абсолютно всеки/и най-вече поставилите ги там/ ще нарушава безумните ограничения на скоростта!

Принципно значи поставени само от ляво не са много валидни. Поне според правилника за движение

А как така са намалели ПТП-тата заради акцията, но пък за сметка на това имаме повече жертви и ранени за това денонощие....??? Каква е файдата???

АКТУАЛИЗИРАЙТЕ СИ ЗНАЦИТЕ ВЕ ТЪПИ КУКИ

Факт е че куките застават точно на такива места където абсолютно безсмислено е ограничена скоростта, или има забравен знак от някакав ремонт. От друга страна като им възразиш, че знака е недоразумение, отговора е че те не поставят знаците, да се оплачим в общината. В общините обикновенно има цял отдел безделници, които спят по бюрата, отговарящи за сфетофарите и знаците. Заформи се Параграф 22.

Смятай колко трябва да си тъп, че да караш с висока скорост, след като от една седмица медиите тръбят за това събитие. Има си прости хора и прости ще си умрат, ама ще вземат и някой с тях ... да ги ...

Глупаво изказване "dominici",но ще сметна,че това е поради неопитността ви и незнанието,че има хиляди хора гонещи графици,разписания,хора които си изкарват хляба с много труд и напрежение,където всяка минута е от огромно значение! Друг е въпроса за безумното организиране на движението,със съответните знаци,маркировки и светофари и не мога да разбера,защо с това се занимават хора непрофесионалисти,прости и определено некомпетентни?! Нека всеки си направи труда излизайки навън да проследи колко и какви знаци са забучени на всевъзможни места,какви маркировки има и как функционират светофарите,убеден съм,че тогава 90% от вас ще дойдат на моето мнение!

И по 25 часа в деноенощието да дебнат и ако ще на всяка пряка да са, докато има хора с неизживяно детство, ще има и нещастни случаи. Повечето пъти причинени от малоумието и самоувереността на "шофьорите".

Мрачна есен, а катаджиите все така си стоят със слънчевите очила. Замислям се дали просто не се раждат така...с цайски и разкрачени в стил "кой съм аз"

Карам сикамиончето почти денонощно. Не ме спира нито ДАИ нито КАТ! Често разкарвам бутилки с втечнен или сгъстен газ. Не подлежа на контрол за скораст и спазване на работно време. Нека милицонерите да дебнат леките коли . Аз не подлежа на контрол по евро регламент 561... Който не вярва да го прочете!

В София се кара с малко над ограничението и няма нужда от пътна полиция да буйстват. Между другото нещо я няма пътна полиция вечерно време.

Посока Севлиево Велико Търново след капанчетата има знак 60 на високото не се вижда и има отбивка там застават куките и непосредтвенно след тях е знка край на всички ограничения. Винаги си в капана.Айде сега да ти развалим малко дребни ми вика единия а аз му давам точно...

В такива случаи съм се замислял какво ли ще стане, ако им дам фалшиви банкноти принтирани на цветен принтер, на кого ли ще се оплачат? :D

Вътре си за подкуп на полицай и притежание и опит за разпространение на неистински банкноти. Така,че недей ;)

Пич, не зная за теб, но на мен не ми се е случвало да ме спират безпричинно, нито да ми "искат" рушвет.

Първо - следва да се отрегулират знаците по почти всички пътища - не може в прав участък, извънградско, по средата на нищо - знак - 60... няма кръстовище, няма нищо... и след знака в храстите - КАТ. Седят там , щото много са съвестни и се чудят как да предотвратяват ПТП-а, нали? Чак когато се направи такова регулиране трябва да се наложат драконовски мерки за превишена скорост. Ама не може по ул. Раковски в София да е ограничението 50 и по бул. Царица Йоана в Люлин, в частта, където са 3 ленти в едната посока, отделени с мантинели пак да е 50, нали? Нещо не е редно да е така...

Ето това е коментар. И аз това мислих да напиша.

Да де, ограниченията важат за градските условия! Допустимо е на Околовръстен път по-висока скорост. Това, че лентите са три, не е задължително да се считат за магистрала, поради простата причина, че участъците са къси, а има постоянно престрояващи се автомобили. Много шофьори си мислят, че са единствени на пътя и важат сямо техните правила, но Правилникът включва всякакви видове ППС и водачи с различен опит. Скоростта е точно такава, да да не се допуска, при ограничение 80 км/ч, някой да се "състезава" с минимум 100, щото, видиш ли, лявата лента била "бърза" и не следва да служи за завой наляво!!!!!

Баце, някой (не полицай) е сметнал, че по Царица Йоана безопасната скорост е 50. Затова е толкова. Ако не се сещаш сам как са го изчислили попитай. Или пиши на общината да се оплачеш.

Sm3hurk0

Не можах да спра на стоп палка...., моля за извинение.... Положението е спорно... Докато слезе от патрулката да ми махне с палката и аз го поминах..., но г видях старшинката... беше с наднормено тегло.... и малко старичък и с прошарени коси...

Дай си ДК , да видиме кой е дебел

Sm3hurk0

Портфеъла ми е дебел... правописна грешка....

Евала :)

Sm3hurk0

Прати поздрав на хакера на България.. Явор К*лев

... ама за 24 часа - трима загинали и 25 ранени; а в Палестина след престрелки(!) за същото време един загинал и трима ранени... Нужно ли е да се обяснява....? Всеки сам да си прави изводи.

ВСИЧКО ЗВУЧИ МНОГО ХУБАВО ХВАНАЛИ ДОСТА НАРУШИТЕЛИ А ВИЖДАЛИЛИ СТЕ ТЕ КАК МИНАВАТ В БЕНКОВСКИ ЗА МОТОБАТАЛЙОНА НА СВЕТОВРАЧЕНЕ НА ЖЕПЕ ПРЕЛЕЗА ЗА ОКОЛОВРЪСНОТО СНИМАИТЕ И ГИ ПУСКАИТЕ В НОВИНИ ФЕИСА И ДР

Т.е. работят само два дена в годината ли?

1422 хванати, 10х1422 платили 20-30 кинта на ченгетата.

Чудо за 24 часа и то режисирано!!!! Ако не беше оповестено щяха да са 10, 20, 30, хиляди 1000 пъти по толкова! А и защо се прави само веднъж в годината? Ако е всеки ден знаете ли колко глоби, актове, фишове и т.н. ще се издадат и колко пари за бюджета ще се съберат... само постойте след 24ч на Тодор Александров и ще се уверите!

Глупости - карам като бесен с над 50...60 над ограничението и нищо. Всичко е стъкмистика.

С това ли се хвалиш? Няма да оцелееш дълго така.

Мвр иска да ни върне във времето на соца, където да караш със 100 км/ч беше равносилно на държавна измяна.

Какво значи МВР да те върне в соца? Ако искаш да се трепеш иди и карай някъде където си сам, а недей да трепеш моите и на другите хора близките! Кажи си номера на колата та като те видя да спирам и да ти правя път състезателю!

Sm3hurk0

А ти ще караш или ще се оглеждаш на кого път да даваш...

понеже мързеливците не са свикнали да работят, сегашното положение ги докара до всекидневно ядене на леща и пиене на фалшива ракия + ариана. И оттук великата омраза към всичко ново и хората с възможности - значи ограничението през 1977-а година е било 50 км/ч на разклон (за село без един човек с автомобил) през 2014 година ограничението отново е 50 км/ч ?! В единият случай караме ако имаме познати в Мототехника Москвич 408, в другия Audi A6 avant със спирачни апарати Brembo ?! Отделно че самото вардене на натоварени участъци е малоумно, понеже ежедневно се избиват основно пияни селяндури между селата на 6 ракии с Гоуфо до другото село на барче..

Само да ти обясня, че на 50 метра от този разклон ако ти излезе Москвич 408 с пияния селянин нито факта, че си с А6 нито Brembо ще ти ти помогне! Още повече понже си тарикатче ще караш със минимум 100 км/ч. , нали си с А6 и Brembo! Схвана ли сега идеята на ограничението?

А знаеш ли защо 50км/ч точно е ограничението в населени места? Има значение, до тази скорост вероятността, ако удариш човек той да оцелее, но над тази скорост шанса намалява многократно!

Явно сте състезател и не зачитате закони, хора, и другите по пътищата! А и защо ли използвам учтивата форма ....вървете в пустинята да не трепете други животи!!!

най-големият проблем по пътищата са нетолерантните шофьори. Всичко друго са алибалистики.

и тези които са седнали в предния край на седалката, гледат САМО напред пред капака и карат с 30 км/ч при ограничение от 90, но невъзможност за изпреварване. Е това вбесява всички и кара да изпреварват и псуват. Горните типове са 2 вида - селядури дошли замалко У града и са се шашнали, или жена с тъмни очила в 8 вечерта и толкова тъпа, че не знае за какво всички и викат, ръкомахат, псуват и притискат

Нищо подобно, мой човек. Говоря да сме толерантни на пътя, а не да ми обясняваш, как някой който кара с по-ниска скорост от теб е тъпак и колко много дразни всички. Че какво толкова има да се дразниш от по-лошите шофьорски умения на някой на пътя? Като си по-добър в шофирането се дръж като истински мъж, дай добър пример, вместо да натискаш клаксона до спукване и да псуваш като каруцар. И определено да го изпревариш рисково и да го засечеш докато се прибираш в платното не е мъжество, а показва колко слаб психически и като характер си.

дя-до

Страхотия! Догодина по същото време да хванат два пъти повече. И така всяка година 24 часа смазване на нарушителите по пътищата. Няма да свърши дебилщината в тази държава!

Само на бул. България да стоят всеки ден от двете страни и на Цариградско и ще имат по неколкостотин фиша всеки ден!

А смисъл? По тези булеварди, през повечето време, може да се кара спокойно и със 120. Много по-опасно е карането по малки улички с 60 или отнемането на предимство.

?? ама то може и с 240, ако колата ти може да вдигне толкова без да се разпадне.. и какво правиш след това, като оня отпред реши да се престрои, ама енергото са му турили електромер на мигача?

Абе идиот селски, на 10 метра от булевард България има училище. Със 120 ще караш във вашето село пред ТКЗСто.

Sm3hurk0

ДА, ама това нещо трябва техника... лазерен радар. Тук е доста по-стара...И лазерните радари има лек...

...ДЪРТИЯ МИ ХВАНАЛИ.... ...ЩО НЕ ХВАНАХА ОНЕЗИ МАЛОУМНИЦИ СНОЩИ ДЕТО СЕ РАЗМАЗАХА В ЕДНО ДЪРВО... ...И ОЩЕ НЯКОЛКО ДРУГИ... ...ТЯХНОТО"ХВАЩАНЕ" ГО ЗНАМ (от 40год.съм всеки ден зад волана).. ...застават на "пусия" зад някое смешно,тъпо ограничение със знак,където реално МОЖЕ ДА СЕ КАРА С ДВОЙНО ПО-ВИСОКА СКОРОСТ И....ЧАКАТ...ИЗБИРАТЕЛНО...ДОРИ ПОЛЗВАТ БИНОКЛИ ЗА ДА РАЗЧЕТАТ НОМЕРАТА ОТ ДАЛЕЧЕ...ДА НЕ БИ ДА СЛОЖАТ "ПАЛКАТА" НА "НАШИЯ"ЧОВЕК...ЕДИН ГЛЕДА...ДРУГ СЛЕДИ РАДАРА,А ТРЕТИ Е ГОТОВ ДА ПРЕБЯГА И СПРЕ,КОГАТО МУ ...КАЖАТ...СЛЕДВАТ ДЕЖУРНИТЕ ВЪПРОСИ...."СЯ'КО'ПРАИМ"...."ТИ КЪДЕ РАБОТИШ.."???

'По време на операцията на територията на страната са намалели пътно-транспортните произшествия.' Нали все пак за това им плащате,да са там и да си вършат работата. Ако има постоянен контрол още ще намалеят произшествията. Както по-долу някой беше написал-А дано,ама надали..

"Общо 1422 нарушения на скоростния режим са констатирани ... Ангажирани са били 694 полицейски служители" Равносметката: по две нарушения на служител. Самите те са направили повече нарушения само докато са отивали на работа в този ден...

Sm3hurk0

Не лъжи... повечето тирове имат ограничители на скоростта на 90 км/ч.. Може да се манипулира до 95км/ч Провери си твоя скоростомер !

...Едно време,когато бяха "кьорави времена" и пеехме..."Времето е наше"...имах и работих с една "ИФИЧКА"...докарах я от Германия...имаше тахограф,но времената бяха такиви,че никой не го гледаше....с "бърз"диференциал...помпата ми изключваше на 2300оборота и 90 км/ч,но това не ми пречеше на някои участъци да стигам и 110 с някои хитрости.... Днес редовно карам след ТИР-ове с колата,които действително на места се движат с над 110....

Sm3hurk0

Това е коментар за поста под моя. Съжалявам.

...явно от движение разбираш само на клавиатурата и не си карал камиони по 24 часа нон-стоп,товарил-разтоварвал...гонил графици и работно време на складове.... ...Само такъв като мен,ще ме разбере.защо понякога "духаме" екскурзиантите с колите с над ...100...вадиме си хляба ,а не сме ръгнали по пътищата да си развяваме мадурите....

На прав участък карам с 90-100....прицеп тръгва и ме изпреварва...."Калашников" ли да си купя????

Най ме дразнят такива, които нарушават няколко забрани едновременно - превишена скорост и изпреварване на забранен за това участък.

А мен най-ме дразнят онези, които не спазват члена от ЗДвП, гласящ, че ако с карането си си образувал колона, трябва да отбиеш и да пропуснеш колоната.

Очаквам акцията да продължи ежедневно.

На нас ни трябва не 24 часова акция, а постоянна такава и дано ни уври акъла, като ни праснат глобите! А дано ама надали :)

Само толкова.Ще то няма нищо,като знам колко "джигити" натискат "газта" из БГ.

Абе, не беха ли 90 и няколко??????????????????????? ши падна

Въх нидеи. Шъ тъ изпраим.