ВАС разреши строителството на Карадере

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на част от протестиращите от "Да спасим Карадере".

Обратно в новината

Коментари - ВАС разреши строителството на Карадере | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Kакво разрешение,какви са тези измислени заглавия за ефект?BAC не издава разрешителни,това е в компетентност на съответното ведомство!Cъда е посочил само процедурата,че може при определени условия за в бъдеще,както е записано в закона и решението не противоречи на закона,а тук съвсем тролско форумски се прехвърля топката на съда,а не на HC!пълни глупости!

$Да$ $живее$ $нашето $ $неподкупно$ $кривосъдие!$ В състояние са от 10 кладенеца вода да докарат за да "докажат" $правотата$ на клиента си. Но въпроса е за лудия и баницата. А им я даваме барабар с 13-та и 14-та порция! Що за НАГЛОСТ!!!

Тва там нее никакво строителство! Предлагам да почваме да копаме Стара планина, Родопите, Рила и... да изкарваме в Морето - да си разширим територията!! А?

защо не ? холандия го прави от сто години !

НАБЧ означава "Нагли, алчни и безотговорни частници".

чл . 17 от конституцията .правото на собственост и на наследяване се гарантират от закона ! закона осигурява на собственика следните права 1 . да ползва своята вещ . под вещ се разбира и имот . 2 . да получава плодовете от собствеността си . реколта , наеми и тнт . 3 да се разпорежда със своята вещ . правото на собственост е едно от вещните права и има абсолютен характер. собственикът е в правото си да иска от кое и да е лице да не смущава собствеността му . да не му пречи да я ползва и прибира плодовете от нея . та кой е нагъл в случая ?

И бог не може да опази България от българите!

МадЪра? Как се пише на английски - Madura? Дира, мнооо сте зле!

решението на вас е незаконно понеже е продиктувано както от личните облаги и неграмотността на членовете му така и не е съобразено с оценките на експертите. по същия начин съдът е пускал отново злополучното обезвреждане на мини да продължава без да се допита до независима оценка. вас ще се радва по дяволски ще си потрива мръсните кунки след поредния взрив във вражата за тях територия - наречена на тяхно име бг-кенеф.

за пореден път се доказа, че вас (нарочно с малки букви) е всъщност една фирма... Имат си и тарифа, двойна на КЗК!

Българските съдии са най-честните и некорумпирани в света

госпожата, дето вечно не вдева какво и казват и все опирая до правопаса не е разбрала иронията ти и ти е плякнала плюсче. ама нищо де.

едни частници са изкупили от други частници една земя , и ще строят нещо . други частници , тоито искат да продължават да ползват чуждото като свое им забранява , щото иска да продължава да сече дърва пали огън , пече кебапчето и осира всичко наоколо .

Говорим за Кара дере, елате да видите в Централен Балкан каква сеч на дървесина се извършва. Такова нещо не е било и някогашна изостанала България Всичкия дърводобив е завладян от обръчи и фирми на ДПС. Декларират от парцел добив 1000 кубика ,а секат 2000.Застанете на главния подбалкански път и ще видите че всеки трети преминаващ ТИР е натоварен с дървесина. И това безумие на управляващите продължава вече 25 години. Е, природата няма как да не си отмъщава.

Хубава тема!Погледнете по точно склада за дървесина на предприятието на гара Горно Сахране-Казанлъшко ,собственост на брат турчин. Първо ще се изумите от мащаба на видяното,а след това ще заплачете от болка за огромното количество изсечени борове ,гниещи и не ставащи вече за нищо...А тировете с нов материал ежедневно разбиват пътищата наоколо и Балкана се оголва безвъзвратно,защото никой не засажда и едно борче....

тея нема ли де да си строят че в дерето строят :))

На нашето черноморие който ходи трябва да казва ходих на кални бани /а не на море/.Питате защо? Ами защото водата е толкова замърсена с фекалии ,че това ми прилича на кална баня а не на къпане!!!!!Строете изроди строете...бетонирайте си и главите заедно с корумпираните съдии...

Тамън щях да пиша, че не са кални а фекални бани, но ти си го писал също :-) Тъжна работа...

Майната ви на вашите "инвестиции"! Наврете си ги в задника, или в някоя друга дупка и ги запалете!

Сега ако сте много умни ще строите на Шкорпиловци и Камчия, където стоят останки от стари къмпинги, а на почиващите ще показвате природата на Кара дере под формата на сафарита и пикници.

Ей до това ни докара БСП!

Личи ти, че си любител на чашката. От рано си започнал

Архитект Игор Янкулов-строител е мъж на съдия от ВАС .Как мислите ще отсъдят нейните колеги ? СРАМ !

време е за воина - време е! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това определено е корупционно решение и просто се доказва за пореден път че правораздаване в България няма! Съдии и прокурори, начело с най-главните от тях, са най -продажната сган и само бесило за тях! Боли ме за България, но като много от нас, и аз си харча парите в Гърция и Турция през лятото, защото там има спокойствие и чистота, а не като тука - бетонен кич и чалга простотия!

Ей хора не разбрахте ли че ние сме само една евтина работна ръка в тази страна и господарите не се интересуват какво мислим.

Млади, красиви и интелигентни? #Протестна мрежа? Останалите, които ги е гнус от #Кой ?

В България вече няма природа !!!

има природа приятелю има колкото си щеш ! иди си на село , или в което си искаш село , огледай се , само природа наоколо . защо се навираш на морето ?

Знайте че природата не прощава на такива като вас ! Може да погазвате свободата на хората чрез измислените си закончета, но срещу природата сте безсилни ! Ако ние свободомислещите хора не можем да спрем безумията ви природата ще го направи !

няма по-проклети, продажни и слабоумни изроди от идиотите населяващи вас. и те го доказват със всяко свое деиствие. със своето безмозъчно и нагло поведение, те искат да ни докажат, че са над всичко, дори над природата. но нищо. видов ден ще има за всеки един и от тях.

Какво ли не правят парите!!!

Аз ви казвам , че наближава момента за кютек у държавния апарат. Всеки ще си плати сметката съвсем скоро

НАБЧ - вие сте цървули! О много е красиво да ходиш на море в бетонна "жунгла"...Е да ама аз не ходя от 20 години на тази простотия наречено БГ Черноморие - просто не ме кефи! Ама търция , Гърция, Австрия, Германия- всяка година получават част от моите пари...И доколкото нещата се променят към по-лошо по БГ Черноморието, и занапред ще е така!

Карадере е от последните незастроени места по черноморието, ако не и последното. Колко милиона лева подкуп взеха от ВАС? АЛЧНОСТ! ЛАКОМИЯ! БЕЗРАСЪДНОСТ! Все качества на тези, които са позволили да се бетонира, както и на тези, които ще бетонират.

колкото са им дали...

ВАС е продажен и срещу огромна сума рашава кривотата,доказват го постоянно ,че са в неимоверна корупция,затова пропадна и България,а отговорност пред НИКОГО не носят

Българи унищожават България! Абсолютно сигурен съм, че ВАС целокупно трябва да си подаде оставка, а не нялой друг. ВАС защитава убийците на нашата, вече само в миналото, прекрасна природа. Позор!!!

ВАС трябва да стане отделение на ВКС и някои съдии да се премахнат и отидат в районен съд, защото нивото им не е на съдии.

остана ли нещо за унищожение...

Все повече хора, отиват в Гърция, защото вече не харесват начина на живот и заобикалящата ги среда тук. Българинът е основният клиент и е най- добрият клиент- пие кротко и не буйства с нищожни изключения, плаща си и си отива кротко. Всички останали идват, използват и унищожават. Очевидно е, че ВАС ходят на море в Гърция и не им пука за хората, които си вадят хляба по морето. Ами чака ни упадък на туризма с такива нескопосани съдии.

вече и на мен не ми пука, ходя в Гърция...децата ми в чужбина -за бога братя българи ако мислите, че има много още за унищожаване в БГ не спирайте...действайте докато последния изключи осветлението...

Въртяха го, сукаха го - стана с Карадере. Сега е наред шистовия газ/ подземната въглищна газификация. Наред с другите проблеми в България - тровенето на земята/водите изглежда песен...

ВАС живее ли на черноморието, че има права, които ние българите, които сме далеч ор ченоморието нямаме... Аз освен свята къща , нищо ли свързано с България не мога да защитавам?

Драги, за ВАС, които са свързани с БСП, ти си един "цървул", който чурулика и думите му нищо не значат. Зад проекта за Карадере стоят едни унищожители на природата, които не си дават сметка за пороите, които ще минават през това дере, след като унищожат природата. Няма толкова пясък, колкото хотели ще застроят в змиярника "Карадере". Но твоята дума/моята също/ нищо не значат за онези боклуци. Само изхвърлянето им може да свърши работа.Без премахване на ВАС няма да има подобрение на правораздаването.

заглавието е подвеждащо!съда не е дал никакво разрешение,това не е в неговите правомощия,а само е цитирал законовата процедура,която предстои!

Лакомията на комунистите - капуталисти е безгранична. Окрадоха ни така както турците не можаха и понеже са тъпи не влагат откраднатите пари в индустрия, а в хотели. Кой ще ви ходи в тези хотели бе идиоти комунистически, хората търсят екзотика и тишина, не бетонни чудовища! А властите в нашата нещастна страна защитават аидуците, защото сааст от тях.

Бляк сии ризорт и мадера Юрап, коментарите са излишни за идиотския превод или българизация.

въпроса е гражданите на българия дали разрешават строея а не съдът или някои друг ,като брата на серг.станишев,хубаво име му е дала маика му пък тои така да го срами,......

и какво общо има брат му!що не се информираш,че е архитект,нито е инвеститор,нито собственик,а и първия проект не е приложен,а има нов от други архитекти!

Долу ръцете от Северното Черноморие. Страхотна природа, най-дългата плажната ивица, от малкото останали хубави места, където да няма 200 пет етажни хотела наблъскани един до друг. Сигурно и канализация няма да има там, но иначе искат хотел в екзотиката, насред нищото, далече от пречиствателни станции и със собствен плаж.

е много закъсняхте!земята я изкупиха на безценица разни чужденци и български мафиоти,къде беше държавата тогава,къде беше гражданското общество да изисква,таратанци,къде са правителствените програми за развитие,я моля!но това не значи,че дори и късно не може да се изисква някакъв ред,а колкото до демонополизация трябва да се наложат ограничения в размера на собствеността!

zeddd

А ти къде беше?

"... да договарят мероприятия водещи до регрес в развитието на Черноморието и брутално да ощетяват работещите и инвестиращите хора по Черноморието." Чуйте бе, природни касапи, вие ли сте създали Черноморието в природния му вид, за да инвестирате вашите бетони върху него?! Кой ви е калеасал от гларусите и другите хайвани там?! Дайте едно писмо с покана! Къде по света, дори по околните Балкани може да се види толкова свирепо отношение към природата? А у нас тя вече не остана в истинския си вид, каквато е била милиони години, благодарение на такива изроди и дегенерати, чифутски човекоподобия, нарекли себе си инвеститори. А откъде са ви парите бе, боклуци? Не са ли от крадени пари като от КТБ?! Като сте толкова напредничави, защо не идете и "инвестирате" в Гърция?! И ще видите какви шутове ще ви забият византийците! Защо ли?! Защото явно техните чиновници не са толкова продажни, а все още имат закони за строителни норми и за опазване на природата в масовите случаи. Вън от тоя девствен последен бряг на България. Пълна забрана за бетони и тухли по Иракли и Карадере! Майната ви на вашите "инвестиции"! Наврете си ги в задника, или в някоя друга дупка, долни марсианци! Нищо земно и човешко няма у вас, освен дъх на пачки и монети! Капути нагли!! Трепане за вас и копане в пясъците на Карадаере!!! Търсите място - метър на два, може и по-тясно за икономии!

Hикой не говори за бетон в случая,какво сте се хванали с "бетона"!изисква се екооценка и сътветствие на проекта по два био закона и чак след това може строителство!законите ги промениха много късно,едва след презастрояването и фирмените фалити!но като не е имало правителствена план програма изобщо за черноморието преди бетона,сега се сетили да протестират, позиране за актив!

Капут, лично моята екооценка е - като ида на плажа, наоколо да не видя нито една керимида до хоризонта. Да има най-много палатки, чадъри и хавлии, хората да се търкалят свободно, където им душа и воля поиска. Да тичат, или да се пекат на пясъка, да се цамбуркат, да не им свиркат спасители, ако щат да се давят, по тяхна вина ще е, не по плановете на крадливите "инвеститори" на щастие! Ай ... си майката. Инвеститор в Б-я стана синоним на кредитен милионер, крадец на народна пара барабар с банкерите, които им ги отпускат за 50% от сумата! Знаем ги тия фокуси. Променяме законите, за пирон - наказание да играе на пилон до зори за една баница! За милион - бесило и сеч картуната на дръвника!

ВАС някой трябва да ги научи да бачкат. Законът трябва да се промени - всеки да може да сезира ВАС независимо дали има правен интерес или не.

BAC не пише законите,бе,свирчо!Eй не се научихте кой е законодателния орган в бг и кой правораздавателния!

Това е последната "капка", която мотивира ОСНОВАТЕЛНО Собственикът на "ТЕРИТОРИЯТА БЪЛГАРИЯ", да си получат деребеите заслуженото. Когато станат точно 25 години "демокрация", потопите от лятото ще ни се сторят детско забавление. На 1 октомвр,и Пейо Яворов и Лора Каравелова "извикаха" при себе си синът на наглеца, който поиска тяхната къща музей да я превърне в бардак ... чрез взривът в Горни Лом. И това са двама човека, но не и Господ-българинът.

ако щеш вярвай но тази къща никога не е била собственост на пейо и лора ! били са под наем за няколко месеца . както и в много други квартири . купи къщата и я прави музей . ще приветстваме .

имаш интерес , купуваш, строиш .имаш друг интерес , купуваш , не строиш . на чуждо място не можеш да кажеш какво да се прави , или не се прави !

То за това пакровете в цял Свят са "частни" - купени са от дилантропи, които не "стриоят". П.П. Ако не знаеш за какво са кавичките, не се напъвай да разбереш!

Филантропи, не Дилантропи! Просто се потресох от този "капацитет"

..проститутки! В България съд няма, има продажни копелета, облечени във власт.

съдът казва че само собственик може да има интерес ! ако смяташ че не е прав , ще рече аз да ти кажа как , кога и колко да ползваш колата , къщата и вилата си !

Aми прочети първо закона и тогава плямпай!Cъда прилага закона гласуван от дупетатите в HC!и освен това тези инвеститори са изкупили над 1200 дка гора,та Kара дерето си е тяхно кажи речи!

и с нея ли мога да си правя каквото искам? Да и застроя оная работа с Благун и по цял ден да я застроявам?! Това, че имам пари и правя шашми автоматично ли ме прави "инвеститор" клас А или само ако имам достатъчно пари да "застроя" майка ти?

Само революция и нищо друго!!!!!Иначе мафията ще ни унищожи!!!

На страницата на ВАС няма такова решение, дело , жалба , а и вестник Дневник пише точно обратното!

Да се сезира ЕС и Страсбург! В България на съд вяра да нямаш!

и какво като се сезира,съда е спазил закона!много сте закъснели с природозашитата,след дъжд качулка, али бали,но доколкото има инфо няма да е бетон,а ековариант по старото българското строителство!

Най-готинито е, че до там няма нито пътища, нито ток, нито ВиК. Познайте с чии пари ще бъде изградено всичко изброено. :)

На нас общината ни казва ,че няма пари за инфраструктура-да си инвестираме сами щом искаме да си правим къщи.И все се питаме къде отиват данъците ни.

То пък едни данъци плащате...

Аз на това дере не съм ходил и няма да отида, ако няма път и хотел там. Философски въпрос - за чий е тази дива красота, ако няма кой да я види? Трябва ли да се върнем в пещерите? Защо природозащитниците живеят предимно в София? Все въпроси без лесен отговор.

Може да отидеш на Слънчев бряг или Елените, лошо няма. Но пък други хора може да не искат и няма да имат избор.

Няма лошо да има природни паркове, но ако всичко е природен парк, какво ще ядем?