Путин: ЕС няма да се откаже да купува от Русия природен газ

Руският президент заяви пред форума "Валдай", че е малко вероятно Европа да престане да купува руски природен газ, защото руските доставки нямат алтернатива.

Обратно в новината

Коментари - Путин: ЕС няма да се откаже да купува от Русия природен газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом ЕС налага санкции си е направила сметката и стратегията. На Путьо ще се издъни бюджета....Да си говори колкото иска.

Мичмане, обясни с думи прости, защо България е толкова бедна, правти път към Русия.

Южен поток ще има на 200 %, за разлика от простотията Набуко, който си остана име на опера.

и като приклüчи проекта ужен поток,да поканим на откриването дж.маккеин-да шчупи шампанското,а не тука да идва в бг. и да се газира по телевизията и да спира проекта-....

Европа ще купува руски газ, та ще си скъса задника. Направиха събирането в Рим само заради Путин.Най-големите фирми от САЩ, начело с Кола, Додж и Боинг.Европейските БМВ, Мерцедес, Тотал,Рур газ, Винтернаал и пр. отидоха на крак при Путин в Москва.Старата лисица от САЩ , Бжежински даде присъздата на Украйна-Ако мислите, че ще се бием за вас, то се лъжете. Няма 30 млрд. за Украйна, няма и 1,4 млрд. за газ. Блудницата - Евровасал и чорбаджиите и от САЩ дават на заден ход.Идва зима а а...

Това, което е позволено на Меркурий, не е позволено на бика.Но Руската мечка не е бик и прави, каквото си поиска.

Хм, че то и по правия път към Европа поеха към два милиона миячи на чинии и лъскачки на бастуни. От този експорт България не е прокопсала.

ПУТИН: Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти и издигна Русия от 36-то на 6-то място в света. Вдигна средната заплата в Русия от 80 долара през 2000 г. до 700 долара сега. Увеличи средната пенсия 14 пъти. Национализира 65 % от нефтената и 95 % от газовата промишленост. Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Увеличи военните разходи 30 пъти. Издигна Русия на 2-ро място в света по износ на зърно. (САЩ са на 4-то място). В момента строи няколко нови автомобилни завода. Забрани на депутатите в Държавната дума да имат банкови сметки в чужбина. Национализира ЮКОС и така защити интересите на държавата. Премахна закона "Споразумение за дележ на продукцията", приет от Елцин, за забогатяване на олигарсите Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н., и за заграбване на руските нефтени залежи от американски и британски нефтодобивни корпорации. Развали договорите с американски фирми по нефтените залежи "Сахалин-1" и "Сахалин-2" и ги върна на Русия. Изгони от Русия хиляди чуждестранни съветници, внедрени от Елцин, и възстанови исторически истини. Организира най-пищната олимпиада в световната спортна история. Унищожи радикалните ислямисти. Смаза грузинската агресия. Предотврати американското нападение срещу Сирия. Върна Крим на Русия, тоест възстанови направеното от княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите на Севастопол през 1856 г., героите на Севастопол през 1941 г. Има най-висок рейтинг на политик в света...

Данните са взети от годишника на UNESCO за 2013 година и са почти на 100 процента точни.Някакви въпроси за данните за България - гордия член на ЕС?Внимавайте че ако ги публикувам риска от инфаркт и инсулт силно нараства.За разбиращите и емоционалните,де.За кьорсурата-не!

От кога ЮНЕСКО, освен със световното историческо наследство, се занимава и с икономика? И какво значи кьорсурат?

Великобритания, като един от най големите производители на газ в европа, а и в света внася газ от русия, че е строй хранилища за руски газ, хем няма тръбопроводи. Америка си увеличи вноса от 0 процента до 5 процента вноса от русия от общия внос на петрол. Обаче за България кяото е много по близко и европа е много страшно да се вкарва руски газ, само Ганьо вярва на това.

Как точно се транспортира руския природен газ до Великобритания? Не съм чувал за такъв тръбопровод. В кофи, или с подводници?

ами ти освен за комунисти и путлеристи за друго не си се образовал , човек трябва да се срамуваш да се обаждаш даже такава си излагация по тези форуми истински Ганьо си , както и така нареченото ни дясно Ганьовци, които имат по малко западно мислене от комунистите при бай Тошо

абе сега да се построи до паметника на цар освободитеи паметник на цар отоплител....

КОЛКО ЗАВИСИМА Е ЕВРОПА ОТ РУСКИЯ ГАЗ ОБЩАТА ЗАВИСИМОСТ НА Европа от руски газ е 29,8% МАЛКИТЕ и незначителни страни от ЕС са твърде зависими от руски газ, като: - Литва, Латвия и Естония (100%) - Словакия (92%) - България (зависимост 83%) - Унгария (80%) т.е. страни, от които нищо не зависи в Европа! ГОЛЕМИТЕ и важни европейски страни са много по-независими зависими от руски газ: - Германия (зависимост 34%, с тенденция за намаляване на зависимоста) - Италия, (20%) - Франция (15%) НЕЗАВИСИМИ от руски газ са: - Великобритания (зависимост 0%), - Дания (0%) - Швеция (0%) - Испания (0%) - Ирландия (0%) - Холандия (0%) Т.Е. НА ГОЛЕМИТЕ ВАЖНИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ ИМ Е ПРЕЗ ОНАЯ РАБОТА ЗА РУСКИЯ ГАЗ! Русия може да накаже само Литва, Латвия, Естония и България, което е БЕЗМИСЛЕНО, тъй като от тези страни Европа абсолютно нищо не зависи! Путлер пак плаши гаргите!

Все дно да кажеш, че месечните ти доходи ще ги клъцнат с една трета или през зимните месеци ще се топлиш само двадесет дни в месеца и ще ти е през оная работа. Или по-точно през гаргата ти. А германските тридесетина процента като количество съперничат на всички бивши соц взети накуп. Едва ли немците биха махнали с лека ръка на подобна сума, защото това би ударило конкурентността на икономиката им.

НО не си помислил за това, че Норвегия, Дания и Холандия добиват газ в пъти повече, от колкото изразходват! Те могат да компенсират загубите! Великобритания, Холандия, Швееция и Дания- важни страни от ЕС, които не цепят басма на Путлер- им е през оная работа за руския газ, понеже са независими! Едно вето от една от тези страни е достатъчно, за да блокират всяко решение на ЕС! Путлер може и да си разиграва коня още някоя друга година, но ЕС търси в момента алтернативи на руския газ! След няколко години Путлер ще се моли някой да му купи газа, за да не фалира частната му държава!

Зимата дойде вчера. Кога? румънците ще пуснат на пазара евтината газ ( а дали ще е по-евтина? ) , да се наредя и аз? А? Или да чакам да разработим Хан Аспарух ( ББ каза, че там има газ, значи е вярно )... Юристи и други разбирачи, отговорете на въпросите КОГА ? КОЛКО ? КАК ЩЕ СТИГНЕ ДО БЪЛГАРИЯ ? и тогава пишете. Русия си има отговори на тези въпроси и си подписа договора с Китай за 2018 и вече може да не ги интересува Европа.

И по колко ще плаща Русия на Китай за газа? Самата статия показва къде го стяга ботуша Путин-търговията с ЕС.

Ти-и така, както си го написал въпросчето си: "И по колко ще плаща Русия на Китай за газа?" Така излиза супер шик. Тоест според теб или Русия ще купува газ от Китай, за да му плаща за нея или едновременно и ще дава газ на китайците; и ще им плаща, за да я ползват.

Петрола вече е 81 долара, рублата падна до 41 долара. Путлер вече ще трябва да изнася денонощни речи че да замаже положението.

А 1 EU = 1.956 лева, защото не сме самостоятелни и не вземаме решения и някой отвън ни каза, че това е така. И правилно, като гледам с КТБ как пак се "проявихме". Само че защо НИЕ, ПОД НАДЗОР, НЕСВОБОДНИТЕ, ... даваме акъл на самостоятелните и независимите ?

ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е В ЕС!!!!! Иначе какви бели щяхте да направите в България още.

Ще ви врътнем кранчето!Ще ви врътнем кранчето!Ще ви врътнем кранчето!Ще ви врътнем кранчето! Добре бе сами ще врътнем кранчето! Ще ходим другаде да пазаруваме! Няма да врътнат кранчето!Няма да врътнат кранчето!Няма да врътнат кранчето!Няма да врътнат кранчето!Няма да врътнат кранчето! :)

"... Култът към личността на Путин изглежда се засилва. Първият заместник-ръководител на президентската администрация Вячеслав Володин каза в сряда на форума, че западните "атаки срещу Путин са атаки срещу Русия". Руският народ трябва да разбере, "че ако няма Путин, няма Русия", предупреди той. Володин направи тези изказвания неофициално, но думите му изтекоха в руските медии, както изглежда с помощта на доволни съветници. Казаното от заместник-ръководителя на президентската администрация подтикна политическия наблюдател и критик на Путин Станислав Белковски да направи следния коментар по радио "Ехото на Москва": "Започналото след разпадането на СССР търсене на нова национална кауза на Русия най-накрая приключи. Вече е очевидно, че националната кауза на Русия е Владимир Владимирович Путин като отделна личност".Трудно е да си представим как в САЩ или Западна Европа може да се отъждествят държава и управник в частен разговор или публично. Това е още един нагледен пример за различното мислене на руските управници и западните им колеги, предава БТА.

Това е стария трик. Още от времето на Александър Велики, че и преди него. Атакувай главата, останалото е без значение. И така ето ги наши натовци уж гонещи само Осама, ама се натикаха в Афганистан. После Садам им се оказа крив, а не Ирак, но цумбурляк с армии в Ирак. После Кадафи им бе крив и ще речеш. че убийствата в Либия спряха ли. Тотален хаос и сегашното съмнително правителство се кани да завоюва с оръжие столицата на страната. Ама натовски бомби в Либия сега нъцки. Вприцела вече попадат Сирийския и Руския държавни глави, които им пречат, за да се превърне света в едно невъобразимо мазало. Който следи натовската политика не може да си прави илюзии, че целта е руския държавен глава. Целта са руските суровини и за целта е необходимо да създадат ситуация на хаос в която руснаците да не се обединяват зад националните си ценности и да свалят гарда пред външния диктат. За това и някои политици вече не си правят труда да се преструват, че враждебността е към главата. Ако беше Медведев начело то, отношението на нато към Русия нямаше да е по-различно.

Евала...съвсем точно написано. Путин им пречи,защото е мъж и държавник.Да припомним,че Горбачов и Елцин бяха приятели на американците и на ден по 80 влака с дървен материал напускаха Русия. Пладнешки обир!!! Олигарсите си бяха царченца и ни държава ги интересуваше,ни държавност...Е Путин сложи край на това. Затова така подскачат американците. И Южен Поток им е .... в .... обаче ще го има!!!

"... Биографът на Кейнс и преподавател в университета в Уоруик Робърт Скиделски, също участник във форума, постави въпроса докъде ще доведе Русия това насърчаване на паралелна действителност. Според него зад начина, по който руснаците говорят, се крият три възможни обяснения - или руските длъжностни лица вярват, че казват истината, или лъжат, или се самозаблуждават. Ако действията им се основават на грешни презумпции, то тогава те рискуват, каза той. Ако лъжат или се самозаблуждават, то те сериозно подкопават доверието към Русия в международен план - какъвто според западни правителства е случаят с твърденията им, че "малките зелени човечета" в Украйна не са били пратени там от руската армия..."

Съвсем са изперкали руснаците!!!!

О, ие! Присмяла се беззъбата баба Яга на Снежанка, че и паднал един зъб. Сащ открай време сменят неудобни правителства по света като носни салфетки и това дори не е тайна. Само за миналата година разходите им за разузнавателно-диверсионни операции са 71 милиарда долара което е един път и полвина повече от целия руски военен бюджет. Колко малки цереукчета са се разпълзели под натиска на тази сума няма нужда дори да се гадае като се имат в предвид мащабите на абсурдните събития покрай украинския майдан. Така че, на този биограф зелени човечета му пречат до толкова, колкото разни миньори от Донбас навират майданските цереукчета там където слънце не огрява.

Гледах руските новини, там жалките руснаци се тюхкаха как никой в САЩ не обърнал внимание на тъпата реч на Путлер!! Много бяха смешни. Как само възхваляваха каква голяма реч бил изнесъл , как бил наврял американците в ъгъла. Ха ха ха. Върнаха ме в социализъма!!!

Много си кух.Целувай на Обонго задника.

Властите в Румъния се отказаха от участие в проекта "Южен поток", предава руската агенция "Росбалт". Президентът Траян Бъсеску заяви, че страната му занапред ще бъде износител на природен газ и този газопровод няма да ѝ е необходим. След началото на експлоатацията на новите газови находища в Черно море, Румъния ще бъде в състояние да изнася газ, но само с едно условие нито един кубичен метър от румънския газ няма да бъде изнасян през газопровода "Южен поток", който ще бъде изграден на територията на България", каза държавният глава в петък в Брюксел. За да може страната да изнася газ, ще бъде необходимо обаче преустройство на държавната компания Transgaz, подчерта Бъсеску, цитиран от ZN.ua.Той добави, че вносът на газ в Румъния няма да е проблем, тъй като страната ще може да си осигурява само до 80% от необходимото гориво. Останалите едва 20% ще идват от Русия. Междувременно румънският министър за енергетиката Ръзван Николаеску съобщи, че страната в момента разполага с 2,8 млрд. куб. метра газ, или с 1 млрд. куб. метра над законовите изисквания за студения сезон. По думите му това прави Румъния добре подготвена и разполагаща с достатъчно енергия за зимата. "Трябва да имаме също резерви на въглища и горива, резервоарите трябва да бъдат пълни до определено ниво и трябва да имаме колкото може повече запаси от газ", изтъкна той. Николаеску отбеляза значението на добрата подготовка за успешното преминаване на зимния сезон, добавяйки: "Успехът за мен означава преди всичко населението да не бъде засегнато", коментира той.

Супер ,България ще се уреди с по-евтина румънска газ!!! И като разработим и нашите находища е Черно море , ще сме още по добре!! Само дето Русия се опитва по всякакъв начин да ни спре от разработки на наши собствени находища!! И за нас ЮП става безсмислен!!

анонимен

А дано! От Вашата клавиатура в умовете на 43тото НС!

ами те и автомобилите в българя са безмислени,нали си имаме каруци с кончета и те се предвижват и са екологичи.....

ами трасето на проекта üжен поток е през üгославия ако не знаеш да ти каja....

То СЕГА руските тролове ни изнудват с руското "врътване на кранчето на руският газ", а си представям ако юп не е по правилата на ес какво ще стане, ако рф пак направи някоя друга агресия в Европа...Тогава направо ни врътват кранчето, без да се замислят! Е- тогава- защо България да се съгласява с проект, който й предоставя само възможност за енергийно и политическо изнудване и погазване на нейните интереси, които изискват по тръбата на юп да тече и неруски газ?

И значи викаш, от румънците го купуваме газа 100 пъти по евтино, по сегашни цени 4 5 долара, нали така "адвокате"?

анонимен

Казвам, че румънският газ е ЕДНА възможност! Вие от къде знаете ТОЧНАТА ЦЕНА на румънският газ за 1000 куб.м. , след като тази цена още не е оповестена от румънското правителство? Казвам, че тъй като Румъния ни е пряка съседна държава, с която имаме държавна граница, няма да има нужда от огромни инвестиции за строеж на газопровод за доставка на румънски газ! Това би означавало ПО- НИСКА ЦЕНА НА ИНВЕСТИЦИЯТА от страна на България, освен това Румъния е в ес и Е ДЛЪЖНА да спазва 3тия енергиен пакет на ес - така, че ТОВА е в интерес на България!

Не ставайте за смях!!!!!!!!:) Спрете овреме!!!!!! Ако аз ви дължа пари и искам да купя от вас картофи, но Вие ми кажете, първо си плати първия чувал, после ще ти продам втори, това е изнудване?????? Веселяк си ти друже:)))))))))))))))))))))))) Пусни си мача по ТВ, не ставаш за тук!!.освен ако не си вадиш надницата!:)))))))))))))

анонимен

Хайде стига щуротии! Това не Вие облигационно правна връзка! Тук става въпрос за НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ И ЗА ЗАЩИТАТА ИМ! КОГАТО БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ОСЪДИ НЕЗАКОННАТА РУСКА АНЕКСИЯ НА КРИМ И РУСКАТА АГРЕСИЯ В УКРАЙНА, ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ТРОЛОВЕ СЕ СПУСНАХА ДА ГО КЪЛВАТ КАТО ГАРВАНИ! ЦЯЛОТО РУСКО ТРОЛСКО ВОЙНСТВО БЕШЕ НА ПРЕДНА ЛИНИЯ ДА ГО ПЛЮЕ!

анонимен

БЪЛГАРИЯ НЕ ДЪЛЖИ ПАРИ НА ГАЗПРОМ! Тогава- Вие какво ТОЧНО пишете, а??????????????????????

ами ти като си американски трол,защо искаш руски газ ,купи си от холивоод газ....

И кое те кара да смяташ, че румънците няма да ни изнудват? Вече натискат за част от шелфа ни. И познай дали германци и компани няма да ги подкрепят срещу по-изгодна оферта.

А иначе сте много прави, че я няма вече братската помощ от Русия, която ни даваше на символични цени суровини, газ, нефт, дървен материал!!!! И при нас , и при тях е Капитализъм и народа ще яде бахура до откат!!!!!! Сами сме си виновни!!!! Всичко е от АЛЧНОСТ!!!!!!!:))))))))))

Вижте- за мен е абсолютно ясно, че защитавате интересите на газпром/ рф в проекта юп. Приемете, че имате насреща си човек, който защитава САМО интересите на Р. България в юп и така нещата ще Ви станат ясни. Впрочем- защо не ми отговаряте бна въпроса- ЗАЩО РФ НЕ СЕ СЪГЛАСИ ЮП ДА СЕ СТРОИ ПО ЕС ПРАВИЛА?:) Защото от гледна точка на рф/ газпром, ГАЗПРОМ ЩЕ ИЗГУБИ ПОЗИЦИЯТА СИ НА МОНОПОЛИСТ НА ЕС ГАЗОВ ПАЗАР + ЩЕ ИЗГУБИ СФЕРИ НА НАТИСК + ЩЕ ИЗГУБИ ПАРИ И КОНТРОЛ, нали?:)

Аз защитавам интересите на българския народ!!! Помня кога живеехме ПО-ДОБРЕ!!!! Правилата са еднакви както за Северен така и за Южен!!!!!!! Няма разминаване и по един пункт!!!!!!!!!!! Май Вие не схващате, защо руснаците съдят ЕС????????? Ако има нови правила, то те са измислени след подписването на договора, тоест НЕ ВАЖАТ!!!!! И последно дали е Газпром или Аляскапром, за мен е почти едно и също!!!!!!! Гнусни, гадни, подли милиардери олигарси, ГРАБЯТ НАРОДА!!!!! А Вие си мислите, че защитавате някого????:))))))))) Русия даваше газ на Украйна дори при ОГРОМНИ ДЪЛГОВЕ !!!!!! Аз лично не се страхувам, че ще спрат да доставят за нас ако си плащаме редовно!!!! Но ако е хамериканска фирма, леееееееко се плаша!:)))))))))))))))))))))

Може би някои коментатори отминават с разбираемо за възгледите им мълчание следните факти: 1. България НЕ Е ОТКАЗАЛА да строи юп, а иска юп да се строи по правилата на ес законодателство 2. РУСНАЦИТЕ, А НЕ ЕС ИЗНУДВАТ БЪЛГАРИЯ да се съгласим юя да не се подчинява на 3тия енергиен пакет 3. РУСНАЦИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО СА ПОВДИГНАЛИ ПРАВЕН СПОР за юридическите правила на юп в АРБИТРАЖ, а ИЗНУДВАТ НАС, БЪЛГАРИТЕ В МОМЕНТА, БЕЗ ДА ИМА РЕШЕНИЕ ОТ АРБИТРАЖА, ДА СМЕ СЕ ОТКАЖЕЛИ ОТ ПРИЛАГАНЕТО НА 3ТИЯ ПАКЕТ НА ЕС- Т.Е. БЪЛГАРИЯ ДА ДЕЙСТВА ПРОТИВ НАЦИОНАЛНИЯТ СИ ИНТЕРЕС!

Русия иска само едно, Южен поток, да се построи по същите правила както Северния поток!!!!!!!!! ....и ще спечели делото! Другото е дискриминация!!! За Германия може, а за Италия не може????????

анонимен

НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ИСКАНИЯТА НА РУСИЯ, А САМО ЗАЩИТАТА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ! Веднага се разбира от коментарът Ви Вие чий интерес защитавате и това НЕ Е българският , а руският интерес:) Руснаците се позоваха на дискриминация, но пък ДРУГИ руски експерти прогнозираха, че тезата за "дискриминация" на 3 тия ес пакет няма да издържи в арбитражният съд като недоказуема:)

анонимен

Освен това- Българип ИМА ПРАВОТО ДА ИСКА ПО ТРЪБАТА НА ЮП ДА ТЕЧЕ И НЕРУСКИ ГАЗ- НАРП. АЗЕРСКИ ИЛИ РУМЪНСКИ- защо рф/ газпром не се съгласи на това? ЗАЩО РФ ВЕДНЪЖ НЕ ОТСТЪПИ ОТ СВОЯТ ИНТЕРЕС, А ИЗИСКВА ОТ НАС, БЪЛГАРИТЕ, НИЕ ДА СЕ ОТКАЖЕМ ОТ ЗАЩИТАТА НА НАШИЯТ БЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕС?

СП спазва европейските правила!! Той е само за Германия, не е за няколко страни. А ЮП минава през няколко страни. И защо ЮП струва повече от СП?? Защото има корупция и фирмите на руските олигарси. В СП това го е нямало, имало е истински търг за строител на тръбата!!! Защо за ЮП избора на строител не е прозрачен?? Ние плащаме 50% защо само руснаците решават?? Защо Русия ще ползва 100% от тръбата след като тя е и 505 наша?? Кажи??

Положението в момента е това: Спадащите производствени стойности, заедно с нарасналото търсене, насърчават Румъния да внася природен газ най-вече от Русия. Днес страната внася около 35 % от използвания природен газ. А кога ще внасяме ние от Румъния, да му мислят децата ни!!:)))))))))

++++++++++++++++!!!!!!!!!колега много си прав такае

Като преки съседи на румънците, на нас ще ни е 100 пъти по- евтино тя да бъде наш доставчик на природен газ, вместо газпром да е монополист на българска територия. Ако успеем да намалим до 20-25% зависимостта си от руски газ, България ще е постигнала енергийна независимост от газпром! Румънски + азерски + кипърски газ и чао, чао, газпром!

А какво ще кажете, за опростените с лека ръка 50 000 000 $ на Афганистан от днешното правителство, дадени от социалистическото? С тях колко газ можем да купим?:)......а само с лихвите?????????:)

анонимен

Е, и? Това каква връзка има с факта, че България е ДЛЪЖНА да си осигури енергийна независимост от газпром/рф? Не съм ничий партиен трол- въпросите си ги задавайте към съответната партийна централа, а не към мен.

Тия 50 милиона дълга са още от бай Тошово време. Тях няма как да си ги вземем. Да не са ги давали едно време, сигурно Русия ни е накарала да помагаме на братския Афганистан!!! Трябва да си ги искаме от тях. Защо Русия са решавали какво да правим с парите си?? И да ги подаряваме на страни като Ирак и Афганистан??

А ако след време се окаже, че изброеният от вас алтернативен вариант е руски?? Азербайджан, Кипър ??? :)))))))))))) Лошо !

анонимен

И кое му е лошото на румънският , азерският и кипърският газ? Ааа- защото не е руски газ, и за това е лош, нали?;) Особено ако се доставя на България на по- ниска цена от цената доставка от газпром- направо е отвратителен, нали така? :D

както винаги фустата е е номер едно!!!!!!!!!!!!!срам за българия от такива адвокати!!!!!!!!!!!!!!!!!

анонимен

С руски тролове не се занимавам!

Големи шегаджии има тук!:)))))))))))))))) Остава да напишете, че Китай са струпали войски на руската граница, в подкрепа на Бъсеску и Обама:)))))))))))) Майтап и смях:)

Струпали ли са??

Ха така.Властите в Румъния се отказаха от участие в проекта "Южен поток", предава руската агенция "Росбалт". Президентът Траян Бъсеску заяви, че страната му занапред ще бъде износител на природен газ и този газопровод няма да ѝ е необходим.БЪЛГАРИЯ НЕКА ДА СПИ ОЩЕ И ДА СЕ ДУПИ НА ПУТЛЕР.

???????? Румъния въобще не участва там друже:))))) Не свири в селския хор!!!!:)...и Бъсеску е казал, на украинците, че няма намерение да им плаща борчовете!!!!!!! Тоест, всичко което си казал е пунта мара:)))))))))

Вижте, не мисля, че България спи. Фактът, че президента плевнелиев поиска доставка на азерски газ от сокар още преди 2016 г. значи, че се мисли по този въпрос. Единствените хора, които нямат икономически интерес България да потребява азерски газ, са българските комунисти и руските граждани като цяло.

След началото на експлоатацията на новите газови находища в Черно море, Румъния ще бъде в състояние да изнася газ, но само с едно условие нито един кубичен метър от румънския газ няма да бъде изнасян през газопровода "Южен поток", който ще бъде изграден на територията на България За да може страната да изнася газ, ще бъде необходимо обаче преустройство на държавната компания Transga

Само името си изписал грамотно, с малка буква!!!!! Всичко друго е пунта мара!!:)))))))))))))))))

Защо умните руснаци с образование емигрират от родната си клоака и са съгласни да продават вестници в САЩ или да карат такси в ЕС? Това са интелигентните хора на русия. Нали русия продава газ, петрол и други изкопаеми. Защо не са богати, като катарците или кувейтците? Защо пенсията в русия е вече по-малко от 100$?

Путин се мисли за Гъзов Бог.Че всички ще му се дупят..ха.хха. Алтернатива винаги има за потребителите .Няма празно на пазара за търговците.Загубили Русия ЕС като потребител на газ, Путлер ще трябва да емигрира нелегално в Южна Америка ,че гладните руснаци ще го изядат без да е печен или варен...ха..хаКато е толкова смел защо не врътне кранчето да видим ?

Нека ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЖДАТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ КАТО 'ЕВРОГЕЙЦИ" , ДА ЗНАЯТ- БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕН НА ЕС И НАТО. ПУТИН МОЖЕ ДА ИСКА МНОГО НЕЩА, НО ЕС Е ГАЗОВ ПАЗАР И СЪЩО ИМА ДУМАТА. ПУТЛЕР НЕ МОЖЕ ЕДНОСТРАННО ДА НАЛАГА НА ЕС СТАТУТА СИ НА МОНОПОЛИСТ НА ЕС ГАЗОВ ПАЗАР, А ЕС ТЪРСИ ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА ИЗОЛИРА ГАЗПРОМ И РФ ОТ СТАТУТА 'СТРАТЕГИЧЕСКИ ДОСТАВЧИК НА ПРИРОДЕН ГАЗ ЗА ЕС", КАТО СЕ НАСОЧВА КЪМ АЗЕРСКИ И КИПЪРСКИ ГАЗ! И БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА НАПРАВИ СЪЩОТО, КОЕТО ПРАВИ ЕС КАТО ЦЯЛО!

България, КАТО ДЪРЖАВА- ЧЛЕН НА ЕС, също трябва да разгледа възможността за ДИВЕРСИФИКАЦИЯ И РАЗНООБРАЗЯВАНЕ НА ИЗТОЧНИЦИТЕ НА ДОСТАВКА НА ПРИРОДЕН ГАЗ И НЕФТ, защото това е наш , български национален интерес, който ние сме ДЛЪЖНИ да защитаваме.Следователно- трябва да се проучат цени на бъдещи доставки на азерски и кипърски природен газ- това ЩЕ НАМАЛИ зависимостта ни от руски природен газ.Това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ за намаляване на енергийната ни зависимост от рф!

Добре , ще се опитам да ти обясня - като бедна държава ( да до там го докарахме ) не зависи от нас . Да ние сме зависими от РФ и това не е добре , но ти ли ще даваш пари за доставка и изграждане на газопроводи от кипър?

Ами ти ли ще даваш пари за ЮП?? Защото за да се построи трябва да го платим!! Вземаме заем от Газпром за половината пари!! А за Кипър, ние само ще трябва да направим още една газова връзка с Гърция. От там нататък е лесно, газопровода от Кипър ще е свързан с гръцката газова мрежа!!

Защо забравяте за мен ??? Продавам газ /микс - шистов + конвенционален/, с по-добро btu от чизмарския, за $120 за 1000 куб.м. !!! С втечняването и транспорта до Нашата Европа ще стане максимум $300 за 1000 куб.м. !!! Кагебишката путлерска шайка скоро ще ала "любо пенев" !!!

Естония се отказва. Румъния се отказва. Германия ще набляга на алтернативите, а скоро и Кипър може да предложи газ за ЕС... Всичко това води до понижаване на цената на газта, а и с по-малкото продажби Русия е загубена. Тя в момента е пред колапс, заради санкциите и цената на петрола. Тежки дни предстоят за полиприматите от тайгата...какви ли ще са пенсиите, след сриването на рублата, което е в момента?

начело с нейните потомствени кагебишки лакейчета сключват заробващи договори за аецове, за патоци, за сичко, коет ще се изплаща от поколения туземна популация, но тя си либи безкрайно и безметежно, по стокхолмски своя поробител и тъй от векове за векове.

Путин загуби всичко, дето можеше да се загуби: 1. Украйна 2. Имиджа си на бизнесмен 3. Пазарите на газ и петрол

Ще мине време, Путин ще се откаже от политиката, ще се създадат нови съюзи, ще се разпаднат стари, американците рано или късно ще трябва да се откажат да печатат пари, много неща ще се променят. Времето, което сте загубили в писане на безсмислени, злобни, агресивни коментари обаче - няма да се върне. Останалите хора ке са се радвали на живота, а вие ще си си счупили клавиатурите без никакъв ефект. Помислете върху това, пъстри светове, пирати, мурзилки, бегейци и какви ли не.

ТОВА КОЕТО ПУТИН ХУРТУВА Е ПРАВЕЛНО ! ТЕЗИ КОИТО ГЪЛЧАТ ПРОСТО ЗА ДА ИНТЕРЕСНИ СА ПЪСТЪР СВЯТ И ОЗЗИ (ПОНЕ ПО НИКОВЕТЕ )Е НЕЗНАНИЕ ! ЕДИН ПРИМЕР С ПИРАМИДИТЕ В ЕГИПЕТ!!ПЪРВО Е БИЛ РАЗЧОТ (ПРОЕКТ)А ПОСЛЕ СЕ СТРОИ ! А ОТ КОГА Е ИМАМЕ КОНЦЕПЦИЯ НУЛА ! КОИТО СА УМНИ ЩЕ ОТГОВОРЪТ

Що и се връзваш на кака си Ивет. Тя е нереализирана навсякъде. Пише тук простотии за да изкара някой лев. Адвокат изобщо не е. Всеки може да копне НК и като папагал да повтаря едно и също.

Ами ако Европа все се откаже да купува руски газ, какво прави тов. Путин? То май други клиенти няма...

ЩЕ ПРОДАВАТ ЧИСТА ВОДА ОТ БАИКАЛ - НЯМАЩА АНАЛЪК В СВЕТА

няма АНАЛЪК . а ти нямаш аналог по простотия и неграмотност ! типичен руснак .

Може ли, някакви, които не знаят даже какви са, монголци ли са, славяни ли са, или разни други племена да дават акъл на всички и да се мислят за вся и всьо? Не си гледат сламата и калта по гръб, а седнали Европа да оправят. Американците им виновни. Ами нали ако не беше тази Европа и тези американци нямаше да ви и ма и да сте вкарани отново в землянките, където сте свикнали да живеете от векове? За спиртопитие приказвайте и оставете света да си решава проблемите и да върви напред, защото за друго не ставате.

Чудя се, при този цъфтеж на Русия, при тази социалност, правда, и всичко останало прекрасно, как в България има все още - колониални роби които да пишат тук, а не се се пренесли в Русия,за де се радват на идилията. Драги, колониални роби, Русия е единствената свободна страна и там няма колониално робство.

И на какво основание тов. Путин си мисли, че ЕС няма да мине на алтернативен доставчик на газ? При равни други условия, всеки ще предпочете американски шистов газ, пред доказан агресор и газов рекетьор.

и не само тои но и всичките от ЕС знаят ЧЕ АЛТЕРНАТИВА НЯМА и макар да е комм-ки ще ползва еврова с този газ на пук на всички хамери!!!

Ще видим. Нали се сещаш какво става с Русия, ако ЕС ограничи вноса на природен газ от там?

Путин вече почва да се моли. наближава времето, когато ще си вземе килимче и ще се моли пред портретите на Обама и Абдула и знамето на ЕС, да му спре кошмара. Ще си направи график със Фажр, Изгрев, , Зурх, Аср, Магриб и Иша като мюсулманите и ще се моли.

През 2015г. руските държавни служители, включително и военни и милиционери, няма да получават премии, поради затруднения в приходната част на бюджета. Рублата се обезцени спрямо долара, който е паралелна валута в страната поради недоверието на населението към рублата и държавата. И така, нека някой от колониалрните роби които тук ни пишат,че русия ставла все по-социална държава, да ни кажат, колко по - социална ще е русия към държавните си служители през 2015г.?????. При добро желание могат и да ни кажат, кога пенсиите в Крим ще се изравнят с тези в Русия? Преди зимните бунтове в Крим или след тях?

Нищо от това, което е написано не е вярно. Но това не пречи да се напише. Но това не означава, че някой му вярва. Но това не означава, че няма да продължиш да го пишеш.

И какви доказателства имате за твърдението си?

Ще мине време, Путин ще се откаже от политиката, ще се създадат нови съюзи, ще се разпаднат стари, американците рано или късно ще трябва да се откажат да печатат пари, много неща ще се променят. Времето, което сте загубили в писане на безсмислени, злобни, агресивни коментари обаче - няма да се върне. Останалите хора ке са се радвали на живота, а вие ще си си счупили клавиатурите без никакъв ефект. Помислете върху това, пъстри светове, пирати, мурзилки, бегейци и какви ли не.

Напълно си прав, но от какво тогава ще живеят такива като Бегеец (Асен Генов) и Пъстър свят (Ивет Добромирова). Няма ли да има тогава протестъри, на които да им плащат Шорошите, те пък от какво ще живеят

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТОВА ЧЕ СМЕ В ЕС И ТАМ КЪДЕТО БЯХМЕ ПРЕДИ 23г Е ЕС ВИНАГИ СМЕ ДЛЪНИЦИ НЯКАКВИСИ 600 МЛН +РМАЛКО РЕКИТИРСВО !!! А ПРЕДИ 23г ЗА БЕЗ ВАЛУТА А ЗА ПИПЕР И ДОМАТИ ПОСТРОИХМЕ ЕДНА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ГРАДИОНИ ПОСТРОИКИ КОЗЛУДУИ ДАИ ПРОДАВАХМЕ ЗА ВАЛУТА ТОК НА ИТАЛИЯ ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ !!! СИГОРНО ПИПЕРА БЕШЕ БРИЛЯНТОВ ИЛИ СЪДЪРЖАШЕ ЗЛАТНИ УНЦИИ ТА ОТ НЕГО ИМАХМЕ И ВАЛУТА

Построихме си пореден държавен фалит, другарю пират. Купувахме във валута за да произвеждаме неща, които алакашите купуваха от нас в рубли и - фалирахме.

ИСКАШ ДА КАЖЕЖ ЧЕ ПИПЕРА И ДОМАТИТЕ СМЕ КУПАВАЛИ ЗА ВАЛУТА !!!! ИДИ СЕ ГРЪМНИ !!! ПРОСТОТИЯ

Ето как един колониален роб коментира. Путин казва - "..малко е вероятно Европа да престане да купува руски газ.." и робът коментира - "Турско да стане, Европа няма да спре да купува газ от Русия, защото Русия е велика, руския народ - ангелчета с крилца, водката е лекарство, а - еврогейовете и хамериканците са слуги на евреите илюминатите." Просто и ясно като коментиращия колониалне роб, на когото американците, циганите, евреите, гейовете и кой се сетите, са му изпили млякото което е изхвърли, защото го е домързяло да го изпие.Колониални роби. Това е. Една шепа са, но крещят до забрава, защото така е заръчано от Москва, а както знаете юздите дърпат от тами и без тях няма ни Варадеро, ни Брюксел, ни Париж.

Всъщност две новина. Първата е, че милиционерчето е започнало да мрънка и да се моли. Втората е, че споменава - социалните разходи, което означава, че руското население е вече дълбоко засегнато от авантюрата на милиционерчетто и лубянската банда.

"Не на мен да е добре, а на Вуте да е зле" Да ти имам ценностната система и възпитанието

Сравнението с Вуте е неудачно - човекът не се радва, че руснаците ще гризнат дървото, а само го констатира. Нищо, да продължават да си обичат Путин, седейки над празната копанка.

70 години комунизъм от руско - азиатски тип в България, наложен ни с окупация, ни показа,че не тази руско -азиатска ценностна система носи просперитет . Комунизъм и милиционерщина са убийците на България.

Русия никого не е тръгнала да НАКАЗВА. ЕС и САЩ наказват Русия уж за "Крим", или не знам за какво си...

А, да и резултатът от наказването на Русия е че в България и в ЕС е намалял износът на какво беше и че може да караме студена зима... Абе вие за идиоти ли ни смятате? Явно да...

Русия се е хванала да инвестира и да се опитва да направи живота на хората в КРИМ по-добър. По-добре, като са толкова загрижени ЕС и САЩ да вземат да инвестират в Украина, че и в България и на направят и те животът на хората тук ПО-ДОБЪР, вместо да я "наказват" Русия, от които наказания страдаме НИЕ. Вместо маса недовони хора, които се чудят кого да винят и прехвърлят вини по-добре да имаме маса доволни, работещи и трорящи хора.... Ама де акъл де?! Куп пари за ОРЪЖИЕ и ВОЙНИ, а пари за газ и икономика няма нали?! Кукува работа...

На форума в южния град Сочи президентът на Русия каза, че ако Европа премине на американски шистов газ, това ще бъде самоубийствено за икономиката на ЕС, допълни ТАСС. Той поясни, че това би било "пряк път към намаляване на конкурентоспособността", защото руският газ и петрол по тръбопроводи е по-евтин. Направо втрещяваща логика. Разнообразяването на доставчиците убивало конкуренцията?! Това е то руската икономическа мисъл...

Шамарите от страна на президента Путин,към европейските плужеци,продължават да валят с пълна сила.Арапина отвъд океана мълчи ..оглушително.Дебелия марципан,и яицето обявиха че ще плащат по 385 долара газта и че с това са защитили украйнските интереси,президентите на Кипър,Гърция,Словакия ,Унгария и др. не искат и да чуят за санкции.Само нашия великан президент се изказва неподготвен понякога,но скоро ще бъде изритан с шутове и Халкидики ще му се стори тесен.