Дете от социален дом падна от 8 м, борят се за живота му

Лекарите в Монтана се борят за живота на 10-годишно момиче, паднало от втория етаж на Дома за деца с умствена изостаналост в Берковица. Детето е в кома.

Обратно в новината

Коментари - Дете от социален дом падна от 8 м, борят се за живота му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Декларацията за Клоалиция с гробарите! Ако знаех, че този , дето преди година ми се зъбеше, защото критикувах едно КУЧЕ, че изяде 3- годишно дете, пак да ми цъфне тука с тъпизмите си, хич няма и сопола си да фърла, връс тоя гатт! Е "ЛУДОТО" ДЕ, "МАКС", КОЙ ДРУГ! То, и името му, досущ кучешко ?? С отвращение, баба Тодорка

И какъв ще е последният Ви коментар!? Оказва се че децата били само 4, а останалите в дома били на възраст. Смятате ли че детето само е отворило прозореца и е паднало!? Видно е че сте доста компетентен и трезво мислещ....

Вий сте, ЛУДОТО КУЧЕ, МАКСС ! Идвате да ни доказвате че детето си е виновно, както онова, изяденото ! Тогава и цял расказ написахте, как една "Кафкаска офчарка", на един пазар в Бимбинистан, ви скочила ,на гърба, с желание да ви полюби страсно и олизала ушите ви, с любовна пяна ?

В чужбина , в болниците, прозорците се отварят само отдолу и само навън и само толкова,колко да се промъкне котка.И най-дребното дете не може да се промъкне.

сигурно си бил във всички болници в чужбина??? аз бях в специализирана децка болница и имахме врата към терасата,която трудно се отваряше деиствително,но пък в никакъв случаи не трябваше да я оставиш отворена,защото бяхме на 4 етаж...

Интересно! А как ли е в деТСките им болници ?

Къде са родителите му?Живи ли са?Роднини няма ли?Това в дома не е живот, а жалко съществуване.

До"ДО ( нерегистриран ) 24.10.2014 14:13"На всеки прозорец имам по едно крило което се отваря навътре наклонено в горния край и с комарник. Но детето нищо че е умствено изостанало то е и доста изобретателно когато иска да постигне нещо. Нали съм плътно с нея и я наблюдавам и както Вие казахте си е доста талантливо. Върти струва мъчи се да отваря прозореца. И затова единственото решение е да поставя решетка която да е до половината прозорец. Още умувам как да е. И дано докато отделя пари да съм взела решение как да е. А детето е упорита. Когато и поставиха диагнозата казаха че цял живот ще е в инвалидна количка. Миналата година навърши 7г. и проходи в къще, а тази година се отпуска и на вън да ходи. Е още не е проговорила но лекарите казват че в пубертета щяла да се отпусне. Дай боже да стане. И благодаря Ви за съвета.

Не се притеснявайте за говора! Едно момиче, близка, до 7 годишно възраст можеше да казва само "Доди" името на булонката, а после в контакти с деца си проговори, че и не може да я наддумаш. Относно ограничителите за които ви писах; те са подобни на "ножиците" за падащи или повдигащи врати на кухненските шкафчета горен ред. Пак Ви казвам, възможно е определено крило да не се отваря цялото, а само 1/4 или 1/3 горния край и то "падащо". За решетките помислете и дали няма да послужат за стълбичка за преминаване над тях.

Като са деца с умствена недостатъчност - защо няма решетки на прозорците? Това би трябвало да е задължително и при домове с "нормални" деца.Отделно - поне могат да се направят прозорците така, че само леличките да могат да ги отварят. Сега трябва да има наказани и уволнени. Няма ли някакви предписания и правила за такива домове???

Но тия, тамм, те са жени и любовници на "Гербери"! Какво искаш от тия патки, слънчасали, с масс хранени? баба ТудоркЪ

Ето един компетентен коментар! А и от снимката на училището е очевадно; то е построено с парите от КТБ при правителството на ГЕРБ и Бойко. Така трябва да бъде! Твърда критика за престъпника и партията му! Алел уйю!!!!

И аз задавам въпроса за обезопасяването на прозорците въобще. Дали само е паднало или някой е помогнал -надали ще стане ясно. Там трябва да си отидат от: регионалната инспекция, от "собственика" на училището, кмет, замкмет, архитект и/или строителен техник! На училищното ръководство дисциплинарно уволнение по съответния ред и за несправяне със задълженията си. Без компромис

а защо няма решетки?

"Госпожата", и леличките, дето си тъпчат в торбите , от храната им, те са от тия, Умствено изостанала гадина, за връзване и принудително трудово превъспитание, ахъ? Лизнашки ко сапраи, на куче- лиже лиже на Бойко, и готово! баба Тудоръ

А ти си за Карлуково:)

А ти си за САМО за Зоологическата, за Салона "Над 16 годишни", супер! бабати Т.

Нито госпожата,нито леличките са виновни.Всяка жена иска да е майка.Забременява-оказва се ,че детето е болно.Вместо да го хвърли на госпожата или леличките си го прибира и си отглежда с любов.Да сигурно ще е трудно ,но никъде не е казано,че да си майка е лесно.Така че ,нека търсим истинските виновни.Защото има и прецеденти напълно здрави бебета да отиват в такива домове ,за болни и там от липсата на любов и грижа ,наистина да изостанат в развитието си.Трябва да има строги мерки за родители отказали се от детето си.Защото тънка е разликата между тази дето го хвърли в контейнера преди няколко дена и тази дето го оставила на институции забравени от Бога.

Хайде сега, без лирични отклонения! Те леличките и госпожите в нормалните детски заведения си носят храна за вкъщи, кюфтенца, пиленца, топченца от супите, ябълки, круши, банани! Че сте седнали да защитавате тези от това училище. Да не сте по професия лелка или госпожа в детско заведение!

Спестихте ми изненадата! Куче и Бойко: ето две неща без които не може един "смислен" и "актуален" коментар. А ако бяхте писали и ГЕРБ, сам щях да си оближа гема. Не правете такива пропуски, моля Ви!

Отново безмозъчен хейтър, хем не проумял, хем отрицателен вот поставил! А бе дурета, кога ще почнете да правите разлика от прав текст, ирония и сарказъм.....

В къщи си имаме едно сладурче което е умствено изостанало. Но аз съм си обезопасила прозорците. Преди повече от 10г. съм си сложила ПВЦ дограма. И миналата година когато видях че малката стига за да хваща дръжката на прозореца и отваря прозореца консултирах се с фирма която поставя дограма и те дойдоха и на всеки прозорец на дръжката поставиха ключ. Да ама се оказа неудачно защото в горещините лятото прозорците са отворени. Сега събирам пари и напролет ми обещаха от фирмата да ми поставят решетки. ТА СЕ ЧУДЯ НА РЪКОВОДСТВОТО В УЧИЛИЩЕТО ЧЕ НЕ СА ПОСТАВИЛИ РЕШЕТКИ ДОСЕГА. ТОВА УЧИЛИЩЕ СЪЩЕСТВУВА ОТ МНОГО ГОДИНИ. ЗАЩО ТРЯБВА ДА СТАНЕ ИНЦИДЕНТ ЗА ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ? СПОРЕД МЕН РЪКОВОДСТВОТО НА УЧИЛИЩЕТО ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСЕ НАКАЗАНИЕТО ЗА НЕСПАЗВАНЕ БЕЗОПАСНОСТА НА ДЕЦАТА.

Рангелова, поговорете с фирмата, прозорците могат да станат с двустранно отваряне - или нормално, или с накланяне на горният край. Може на някои крила да се постави конфорка която да се отваря само с накланяне, като и в двата случая има едни ограничителни щанги за степента на отваряне. о дръжките да си бъдат с ключалки. И все пак не разчитайте че детето не е талантливо, защото може да демонтира или счупи дръжките с ключалка.

Горкото детенце. А за решетките не знам - това да не е затвор - по-човешко е да има мрежи, като по високите забележителности малко под прозореца. Така децата няма да виждат решетки и ще могат да бъдат спасени при пожар.

да,но мрежите се късат. вярно,че не е затвор,но маи решетките са по-малкото зло,отколкото няколко паднали деца,не мислиш ли?

Вторият етаж на практика се получава трети с "партерните" помещения... Това и малоумните го разбраха. Аз питам - как едно дете със забавено развитие, поверено на дом за специални грижи е оставено на прозорец през който може да реши да "полети"? Има ли родители, които оставят терасите си без парапет на децата си?

Като гледам снимката вторият етаж се явява трети.Не си личи ясно но не видях метални решетки на прозорците,би трябвало да ги има в такъв дом. Дано детето оздравее.

ИМА решетки на канцеларията на госпожата, само дето нестава ясно, да не влезе някой при нея ли, що ли!

Сега ще започнат мерки да се взимат,а досега толкова ли едни решетки неможеха да сложат,все пак това са деца с умствена недостатъчност,трябва да се мисли за безопастността,ама къде толкова при умствено неиостаналите.