Протест пред Съдебната палата в защита на Куршум джамия

Протестиращи се събраха пред Съдебната палата в София, където се гледа делото за карловската Куршум джамия. Те се обявиха и срещу влизането на Бат Сали в НС.

Обратно в новината

Коментари - Протест пред Съдебната палата в защита на Куршум джамия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ердоган прво да направи света софя деиствасч православен храм в истамбул , пак после може и тук да има деисвасти дямии!!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

забранявам всичко, което го искат турци да си го получат от турция ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ СИ Е БЪЛГАРСКО

какво значи куршум джамия

На българска територия - всичко трябва да е българска собствеост - турската - в Турция! Управляващи, не продавайте България!

.......да се подпали офиса на ДПС в Кюстендил...

Аз не знам защо им е тази джамия в Карлово(не че няма да си построим)?Ами на карловци кой им е забранил.Режат си кожичките(знаете къде) ,взимате аптес(миете си краката да не ви миришат ) и влизайте да се молите.Никой не е забранил.Виж ние не протестирахме когато църквата Ал.Невски държавата е подари на БПЦ.

Александър Невски не е църква. Ти си идеален пример как единственото нещо по-голямо от наглостта на мохамеданите е тяхната глупост.

Твоята глупост проличава с това че не знаеш какво е населението в България.Мохамедани няма!Понел!

тъпак

докога вав балгария сще ни пребиват за едно "селям алеикум" ??

Докога в България ще живеят неграмотни чергари, които цял живот на елементарен правопис не могат да се научат?

по един куршум за всеки турчин ще има, ако им дадат Куршум джамията, това е!!!

Турчолята ще стоят и ще те гледат, виж преди твоите куршуми да не ти светят маслото.

Ще има едно голямо преселение като преди 30 години. Дошло му е времето разни пришълци да си ходят, където им е мястото.

5. Не е толкова леснен проблема. Проблема е че има двустранно споразумение с турция още от преди 9/9/1944, когато се уреждат собственостите на Българската патриаршия в Истанбул и на мюфтийството в България. Аз лично съм от Карлово и тази джамия я знам. Тя е точно на центъра но не действа и е празна отвътре. Минарета няма, съборени са по някое време. Дали влиза като имот в двустранното споразумение- не мога да кажа. Но ако влиза, най вероятно ще трябва да се върне. Но това може да стане по цивилизован начин, без разправии и скандали. Трябва да се уточни че може да действа, но под контрол, без да се резширява, без да се затварят градинките наоколо и т.н. Ако сте забелязали, в Пловдив на центъра до античния театър също има стара джамия, която е върната, действа си и жоджите си пеят от нея. Но не е затворена, оградена, хора си минават и даже има кафене в сградата, турско, с много хубави сладкиши. Така че работите могат да се уредят по нормален начин, стига хората да мисля с главите си и да не решат предварително да правят проблеми.

Като искаш джамии с хубави сладкиши, в Пакистан има колкото щеш. На мен не ми трябват ориенталски нрави и начин на живот.

Благодаря за предложението но ще ти откажа- не ми се ходи в Пакистан. Твоят отговор показва че действително този въпрос доста се политизира. След като нашата патриаршия има имоти в Истанбул по споразумение, предполага се че и мюфтийството трябва да има в България. Друг е върпоса дали точно тази джамия трчбва да се върне. Подобни джамии, освен в Карлово и Пловдив, съм виждал още в Казанлък и Стара Загора. Всичките са стари, от 14-15-16 в. Някои са действащи- в Пловдив, други не. Ако нещо ще се връща, би трябвало всички да влизат в списъка. Ако не- значи някой нарочно се опитва да нагнетява положението, като претендира точно за джамията в Карлово, защото знае че това неминуемо ще предизвика ответна реакция. Както и става, ако съдим по писанията тука. Ако не се замислим сериозно по този въпрос и не се подходи спокойно, рискът е много голям. Не за Карлово- там вече има една джамия в която ходят едва 5-6 старци. В новата надали някой ще стъпи, но ако този въпрос се превърне в политически, рискува се точно по тази причина разни момченца да решат да се правят на интересни и на ислямисти, и да предизвикват проблеми. Като исмаилчо в по-горните изказвания

Браво! Аферим! Като не могат да се разберат горе да си разпределят властта, се заеха с насаждане на омраза между мирните данъкоплатци. Така, така...Сеир да има...После иоръжия ще ни продават, да можем по-успушно да се отстрелваме...Това е!

Докато протестиращата тълпа е заета с разни вехти джамии и депутати роми, по практичната прослойка опустошава банки с по 4 милиарда лева, които подлежат на солидарно възстановяване от целия български народ.

БОЙКО ДОГАНОВ НИ ВЗЕ ДА БАЧКАМЕ ВОЙВОДИ НА БАШИБОЗУКА .МУ ... ... РАЗБИРАТЕ ЧЕ ПОРАДИ ТАЯ ПРИЧИНА НЕ МОЖЕМ ДА БАЧКАМЕ ПАТРИОТИ НА ТИЯ ПРОТЕСТИ :)))

ДПС беше създадено от СДС!!! Тогава БСП бяха против! Като не знаете мълчете, или искате да заблуждавате!

Нещастник, защо тъй нагло лъжеш?! ДпС беше узаконено в нач. на 1990г когато Премиер беше червения мафиот А. Луканов и съдиите в КС бяха техни протежета!!!!!!!!

Иване! Кой и как създаде СДС? Не беше ли същия този Лука(в)нов! На БКП им беше необходима доверена опозиция, чрез която да си гарантират оставането на власт.

Какво е това - 40 души протестират? Това протест ли е? Анархия. не видяхте ли как се протестира в Германия? 50.000, 100.000 това са протести, другото е СМЕШНО!

Така е, защо софиянци не се включат. Или те протестират само за европейските ценности?

А Вие къде бяхте на протестите против правителството на Орешарски? Лесно е да провокираш, трудно е да направиш нещо...

Шопите и през Априлското са си стояли на дупетата, те са си турски провинциалисти по природа. Ако за един ден смениш всички български знамена в София с полумесец, никой няма да забележи.

Проклети да са комунистите които преди 25 години създадоха ДПС с цел да държат слаба България. Проклет да е Станишев който се целува публично с Местан.

Лъжеш, другарче. Преди 25 години по време на социализма нямаше турски партии, дори Тодор Живков смени имената на турците с български.

Но преди 24 години другарите на Живков създадоха ДПС. Цялата политика на БСП и ДПС е да има прост народ и маса която да манипулират, да държат бедни , за да могат после да ги карат да гласуват за тях като им обещават глупости и коричка хляб .

Живков обичаше турците и им изпрати тяхните приятели БАРЕТИТЕ за компания! Какъв глупав пост!

А ФИКУсът се праи на ощипан нали? С негова помощ сега става това нещо.

ДПС мина всички граници. Много злобно го карат, разделят България и я завладяват. Унищожават ни, а ние се караме помежду си.

В понеделник, 43-тото НС започва работа. Над "водата" изплуваха бая екскременти от ДПС, няма да ги изброявам. Ще ги видим на трибуната на събранието как ухаят на наакано и мърша. Това е най-хубавият "парфюм", с който силно започва да мирише нашата демокрация, която става на 25 години.

заблудени хора...дпс е наи балгарската партя...дпс = дс *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Радвайте се тъпи "демокрадчета" на това, що сторихте с измъчена България. Преди 25 години, по време на "тоталитарния режим" нямаше ДПС, никой не можеше да си помисли за предаване на национални български обекти на турците, нямаше цигани на власт. Проклета да е вашата свинска демокрация!!!

СССР умря, социализъма също. Нещата няма да се върнат никога. Време е за нов подход.

Сега трябва само едно - железен контрол на всички и всичко. Връщане на смъртното наказание, няколко публични екзекуции на ключовите хора във властта(за да имат страх всички останали от действията си) и сваляне на самозабравилата се съдебна система на земята. След 3г. България ще е различна и къде-къде по-добре. В момента е така, защото всеки се чувства недосегаем. Друго си е да имаш едно наум.

Бегай към Сев. КУРея За там си

Плужек, встъпи ли в смяната си?

Тропа?! Вече ти е в дома...благодарение на ДПС. Това не може да се случи в съседни държави с подобна на нас история...никога не биха допуснали турска партия! А ние ко направихме??

ДПС се преориентира геополитически към влиянието на Турция, а може би през цялото време играеше двойна игра, което е изключително опасно за страната ни, имайки предвид радикалните виждания за исламизация, които споделя Ердоган. Минали са само 135 години от освобождението ни а исляма отново тропа на врата ни !!!

Видя се на къде върви светът, под вещото ръководство на нобеловият лауреат за мир, изповядващ исляма, Барак Хюсеин Обама. Да не забравяме и неговото родословно дърво. То не хвърля сянка, а светлина, за много неща и въпроси. Който се интересува от геополитика, е наясно със ситуацията днес.

какво общо има Обама с България. Да не е той виновен за некъдадърността ни и да не си разрешаваме политиката? Вината е само българска - През осемдесете години се започна добре и какво стана след това?