Експерти: БНБ бързо да вземе решение за КТБ, не парламента

Решението за Корпоративна търговска банка тежи на плещите на БНБ и по закон трябва да бъде взето до седмица. Парламентът ще решава дълго.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: БНБ бързо да вземе решение за КТБ, не парламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВЗЕМЕТ Е ИМОТИТЕ НА ПЕЕВСКИ И ДОГАН ,ЧЕ ДА СИ ДОЙДЕ ВСИЧКО НА МЯСТО ТАМ СА ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ПАРИ НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ НЯМА И ЛЕВ ДА ИМ ДАДЕМ

Дим

http://www.mediapool.bg/42-miliarda-dupka---poredniyat-manipulativen-prochit-na-kazusa-ktb-news226434.html Отделете време и за подобен род материали!!!!!!!!!!!

Хубава статия, но ..да се върнем на въпроса - на кого са давани кредити и за какво са давани кредити? Ролята на УС на БНБ е ясна, както и ролята на одиторите - изпълняват поръчка. Според мен разрастването на банката в един момент е станало толкова голямо, че пастира т.е. Василев не е могъл вече да пасе стадото т.е да управлява бизнеса. Нещата са излезли извън контрол. Състояние много познато при българските олигарси - Моллов, Прокопиев, Митко Събев и т.н.

Така, крали политици,банкери,медии,а сега държавата да спасява на гърба на всички българи.Къде е списъка,той вече макар и частично го има.Кой предизвика и източи КТБ.Политическа маневра.Времето е мътно и се надяват да се покрие всичко.ИЗРОДИ.

В България всичко това, което се случва с КТБ е, защото не останаха мъже с топки. Тези с топките, отидоха в другите страни, където могат да се развиват. Отвратени и обезверени, че нещо не може да се промени, те напуснаха родината. Повече от милион българи не вярват, че промени могат да се случат и са прави, че ни напуснаха. Останалите или се грижат за болните си и стари родители, или се готвят да ни напуснат. Затова и станахме страна на пенсионерите. Лесна плячка за всички корумпирани партии. КТБ е само един пример, че демокрацията ни е заобиколила, минала е покрай нас и е продължила за други страни. Същите кредитни милионери от преди 20 години, същите партии, същите лидери. Същите похвати, същите лакардии как новите, които искат да ни управляват са по-чисти от старите мошеници. Тук- таме някой нов Остап Бендер, с нов костюм или нов ключ за квартирата, но със старите номера. На всичко отгоре се появиха и нови геостратегически интереси. За малка България оставена сама да решава съдбата си, това е непосилно. Старите к..ви, нов бардак не могат да направят. Перем пари на старите си братя, искаме да перем на новите, но те пари не дават. Не знаем как да си поискаме, не смеем, нямаме опит и знания. Нямаме опита и знанията нито на Гърция, нито на Турция, нито на Италия. Затова и банкерите ни са поставени послушковци, кметовете също, областните управители и те. Затова си избираме да ни управляват партийни лидери, предварително взели кредити от фирми и банки. Мислим си, че лидерите ще си спазват обещанията, а те предварително са ни предали. Търсим справедливост, там където я няма. Затова БНБ бави топката с КТБ, затова нямаме правителство, затова кредитните милионери са сигурни, че са недосегаеми. Затова и списъка, който така искрено желаем да се появи със злосторниците е кьор фишек. Всички ние ги знаем, или се досещаме кои са.

Подозирам, че много от вас няма да се съгласят с написаното, но да чакаш 4 месеца да се изпълняват европейските директиви е лудост. Попитайте пенсионерите, попитайте болниците.

на КТ/както е по закон/ защото е виновна страна с бездействието си по надзора. Съдбата на КТБ трябва да бъде решавана от НС -работодател на лицето Иван Искров.

за КТБ! Защо? Защото БНБ е виновна страна в случая КТБ и тя не трябва да се произнася зя съдбата на банката както е по действашия закон.

"Ген. Атанасов: Доган е собственикът на КТБ, а Цветан Василев просто я управлява Последна редакция на 15/06/14 08:42" В дъното на скандалите между Делян Пеевски и банкера Цветан Василев стои човекът от Боянските сараи, който разпределя порциите Доган. Това обяви по Нова ТВ бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов. Доган смята, че банката е негова, а Цветан Василев смята, че той я управлява. Има раздор между Доган, който управлява държавата и човека, който управлява по документи финансовата институция и фирмите й. Отдавна е известно, че КТБ е банката на ДПС. Тя е основният обръч на корпорацията. Сега твърдят, че Делян Пеевски не си обслужвал кредитите, не знам той да има кредити, не би трябвало, но това значи, че са кредити на ДПС, на фирмите им. Скандалът гръмна в деня когато Цветан Василев придоби друга банка, и това вероятно е ядосало господарите му. Задействана е от сараите и прокуратурата, която тръгна да обслужва интересите на Доган, обясни схемата Атанасов.

Стига с тази простотия - Доган е виновен за всичко. Доган е физическо лице, а не институция !! Няма държава и затова не е виновен Доган. Той е един от 7 млн. живеещи в България.

Той е един от 7 млн. живеещи в България и е един обикновен,беден български гражданин които едвам свързва двата края.

Нямам нищо към българските генерали, освен, че да си генерал означава да си завършил ГЕНЕРАЛ щабна АКАДЕМИЯ. В Русия, или в САЩ.

се произнася за съдбата на КТБ,защото тя е замесена в банковата измама със своето бездействие при упражняването на контрол.Единствено НС което назначава управителя на БНБ като представител на държаватато трябва да се произнесе. БНБ като виновна страна не може да взима каквото и да било решение.

Тази институция да плати на вложителите.

сметка на държавата.Неин представител е БНБ. Щом държавата е въвела в заблуждение обществото че е гарант в лицето на надзора на БНБ,срещу банкови измами, а в случая в особено големи размери да плаща. Лицето Искров представлява държавата.

Цялата свита около Орешарски и червената върхушка на Позитано 20 в Панделата Доидоха на Влас обраха парсата и тихичко сдадоха власта уж за доброто на сиромащиата която се радва и на подхвърлен залакл Няма ли този изтормозен и отруден народ най после да им покаже каде им е мястотол

На всички вече е ясно, че има сценарий в който участват и БНБ, и политици и банкери. Това се доказва от бездействието на всички институции вече 4 месеца. Ясно е, че народа е оставен сам да се оправя, а той не може да вземе правилното решение при наличие на умишленото разпространение на различни сервирани ни лъжи. Ако имаше държава, банката щеше да се оздрави още в началото на юли и сега щяха да текат дела за неправомерно раздадени кредити. Щеше да има и осъдени.

Сто списъка на направят, сто да извадят на бял свят все тая. Ще се намерят триста оправдания и никой няма да бъде осъден. Нима не се знаят кредитните милионери ?? Те са почти едни и същи от началото на прехода. Само като пчелички са се прехвърляли от партия на партия. На бас, че всички вие ги знаете.

Одит н БНБ!

от БНБ,щом БНБ не си е гледала работата,значи държавата не си е гледала работата. Щом държавата е замесена-да плати!

За да се върне "доверието", час по-скоро трябва да се публикуват кредитните досиета - кой, колко и срещу какво обезпечение! За да се види кой кум, кой сват и кой на булката брат!

Прав си и те точно това не искат. Защото бизнесмените раздавани кредити са спонсорирали после партиите.

Повтаря се историята от 1997 година с изкуственото ограбване на банките..... И не случайно това ( за пореден пьт ) става при управление на БСП..... Гласувайте пак за Червените боклуци, че да ви оберат отново....!!!

Обсебен глупак !

Докато придворните медии повтарят като папагали дупка от 4,2млрд. вместо да питат каво е купувано с тези пари,сценаристите разпродават активи за 5млрд.Утре когато Петрол,ТВ7,НЮЗ-7,банка Виктория и куп компании се подарят на наши хора всички ние ще плащаме сметка от 10млрд.

е какво направиха БНБ - от 62 мил на 4 милиарда............ Вучева казва- Тя напомни, че на 31 юли в съобщението на БНБ, с което се прие отчетът на квесторите към тази дата се посочва, че има загуби от 62 млн. лв. След това обаче от тях се е искало да се променят правилата и към днес излиза сумата от 4.2 млрд. лв.

лицата които взеха от 9ш.... 97 год; се повтарят само че сега се крият тези крадци в този списак е и христо бисеров имал дал а ние да плащаме; да изринем боклука в парламента и да ги оставим да застроят белене

Дойдат ли комунистите на власт веднага обират банките, мандрите, всичко.Така беше и 1997г и всеки път ще е тка.

Ама какво значи "дойдат ли..."?! Та те не са си тръгвали от властта, без значение как се преименуват: СДС, БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ и останалия сбиротък...ТЕ СА ТУК и са ЕДНИ И СЪЩИ муцуни...

Очевидното не винаги е истина. По случая КТБ върви непознато до сега облъчване на "матряла". Различните групи по интереси интерпретират контролирано излизащата, и то подобаващо оцветена информация, както дявола чете евангелието. Кой ли не се изказа - за съжаление никой дори не се доближава до реалните факти и не предлага адекватни решения, като че ли просто искат да се покажат, да не би да сме ги забравили. Масмедиите и те търсят евтина популярност. Истината я знаят само някои от пряко замесените и управата на БНБ, само че желанията им май са диаметрално противоположни. А хората просто си искат парите, които са вложили на депозит в една от най-добрите банки в България /не се смейте това ни убеждаваха най-големите банкови авторитети/.

Не знам какво са убеждавали всички,но 5млрд.активи означава,че банката има имущество за 5млрд.Ето това имущество искат да окрадат сценаристите имай успяват защото всички придворни медии повтарят за дупка в кредитният портфейл без да питат какво са купували с тези пари.Според тях ей така просто са се изпарили парите.

Парите на КТБ не са се "изпарили", просто са източени чрез доверени частни фирми, на които са раздадени необезпечени кредити-това е и "купено" с кредитния портфейл от 5 милиарда. Парите са налице, но са сменили собствениците си.... А новите собственици никак не са сьгласни да врьщат заемите....

Спешен закон. Всички получили кредити от КТБ, които не ги обслужват да им се отнеме цялото фирмено и лично имущество. Сделки за прехвърляне на имоти от тях към роднини след 01.06.2014г. да се обявят за недействителни. За в бъдеще тези лица да не могат да имат фирми и да не могат да работят в държавната администрация.

Защо само за КТБ, не е ли по-справедливо това да се отнася за всички получили кредити от банки. Не слагайте всички в един кюп - случаите са различни. Според мен отговорността трябва да е споделена и от този, който взима и от този който дава кредит. А и някой, например БНБ, да наистина да следи дали се спазват правилата на играта.

Имам впредвид КТБ защото явно там нещата са правени целенасочено.

Чудя се ако това беше в Китай колко души щеше да има на терена на стадиона.

само прах в очите на народа,какво ни ядосват с тези списъци,всички са крали ,ето банките на кой хал са. Да са осъдили някой да върне откраднатото/никога,защото няма право ,а има кривосъдие,подкупно.

ИСКАМЕ ИМЕНАТА!!!

ИМАШ НАЙ-ВАЖНОТО ИМЕ - НА МАЖОРИТАРНИЯ СОБСТВЕНИК - ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ; Е, И ???

... Доган, Пеевски, Бисеров, Донев, ... дописвайте

И аз се питам - защо никой от т.н. политически елит, не говори против КТБ?

ДА СЕ ЧУДИШ! ПРОСТО ГО ЗНАЙ!!

защото почти всичките повече или по-малко са били на "кранчето" там. Но поне не може да им се отрече, че не плюят там където са лизали !

на банката е криминално отмъщение на един политик(или група) срещу политически съперник за сметка на нас -наивниците.

В далавера от подобен мащаб САМО един не е достатъчен. Подозирам, че са замесени хора от доста партии за да се спуска такъв чадър над случая. Любопитно ми е, защо никой от "големите" партии не настоява за падане на банковата тайна за лошите кредитополучатели на тази "банка".

РАЗНИ ГРУПИ СЕ БОРИЧКАТ..... В ТАЗИ КТБ ДАЛАВЕРА НЯМАШЕ, НЯМА И НЯМА ДА ИМА ЦВЯТ; НО ЧЕ Е ЗА СМЕТКА НА МАСАТА , ВЯРНО Е!

Гарантирания фонд се попълва от 27 банки от 98г до сега има 2,1млр. сега внасят по 300 млн.на година. Банките внасят тези пари като отчисляват от печалбата си. Тези 27 банки могат да вземат дълг,или да емитират ценни книжа. Така банките сами ще попълнят фонда.Много по удобно е на някои глашатаи да премълчават този момент за пред публиката и да крещят че държавата ще даде тези пари. В повечето случаи това са хората които защитават тезата ,че с държавни пари трябва де се оздрави банката. С други думи -така и така ще давате,поне да я оздравим. ДА ама НЕ!

Затворите са пълни с цигани откраднали нещо за 5-10 или 50 леваи лежат по 5- 10 години , ако човек не си е платил парното или водата судебните изпълнители ще му извият тиквата и ще му разкатаят фамилията . Сега разбирам ролята едно време на НАРОДИНЯТ СЪД . Къде са службите къде е държавата , ъде са съдеиите и за какви проевропейски ценостти ми говори Плевнелиев . Я си влизайте в ролята всички и конфискувайте всичко което имат крадците , конфискувайте и всичко свързано с техните близки ако е с недоказан произход или ще ни баламасвате ,че не става така а трябва да го платят нормалните обикновенни хора . Сега ако не ги осъдите утре ще направят същото . КОГАТО НЯМА НАКАЗАНИЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ТО ВИАГИ СЕ ПОВТАРЯ !

ами ТЕ ВСИЧКИТЕ СА В РОЛЯ драги ,затова и нищо не правят!

много верно...съгласен съм с теб...дано някои от новоизбраните политици да ти прочете постинг и да се сепне и предложи закон . я в парламента ,я в новото правителство ...и после да настъпят малко цацата да си свърши работата ,ако иска да остане главен прокуррор *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако не бяхме мълчали, сега АЕЦ Козлодуй щеше да има 6 работещи реактора, а не 2. Ако не мълчим, КТБ ще остане работеща банка и хора като Глиган Пеевски няма да усвоят още 4.2 милиарда калории. Не забравяйте - силата и изборът са в нас.

КАК ТОЧНО ДА БЪДАТ ПРИЛОЖЕНИ СИЛАТА И ИЗБОРА?

1. Взимате дрянова сопа за мирни цели 2. Заставате пред ДОМА на отговорния кадър 3. Настоятелно го молите с постъпките си да не прави от вас лош човек 4. Следите и за в бъдеще да не променя мирогледа си От Фейсбук не става. Без усилия не става.

А спомняш ли си кой беше тогава на власт, когато спряха Козлодуй? Другарката Пръмова, която сега ще се обедини с Боко тиквата и ще управлява!

Аз не търся виновни. Аз искам да променя Системата.

Цецо Василев нали каза , че ще напише писмо на кой кво е давал и ще го разпространи чрез Медиите ЧЕКАМЕ ДА ВИДИМЕ Май ще трябва да го излъчат по сръбска медия, щото нашите мишенца, ще си глътнат граматиката от страх и няма да ни покажат нищо.

ДРУГАРЯ ЕДИ КОЙ СИ КАЗА! НА ТАКИВА ПРИКАЗКИ ОЩЕ ВЯРВАТ НЯКОИ ХОРА- ОЩЕ ОТ ТОДОРЖИВКОВО ВРЕМЕ-БЪЛГАРИ ОТ СРЕДНО ВРЕМЕ!

Защо ни плашат от лавина с дела? Дори и да е така, те ще са насочени към банката. Защо се вменява вина на държавата? За да се формира настроени, че трябва да се оздрави банката и парите на тези с негарантираните депозити да бъде защитен.

Брутният външен дълг на България към края на септември 2014 г е 38 милиарда евро. Както е тръгнало до края на годината ще ги закръглим на 40 милиарда евро.

г-жо Вучева, намерете 4.2 млр. лв. частен капитал и тогава говорете за спасяване на банката! Защо всички "Експерти" искат да се упражняват с държавни пари?

Щото това е добре премерена кражба от хазната. Както преди така и сега

ОБАЧЕ С ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ Е БЕЗОТГОВОРНО, БЕЗКОНТРОЛНО И БЕЗОБИДНО!

С ЧАСТЕН КАПИТАЛ ЩЕ ПОГАСЯВА ЧАСТНИ ,ОГРОМНИ ДЪЛГОВЕ ТОКУ ТАКА ,ЗАРАДИ НЕЧИЯ ЛАКОМИЯ!

Елемнтарно и просто решение : вадете списъците на получилите такова големи заеми докарайте ги някъде напримерно на стадион разбира се и камион с камъни и тези с най-големите заеми ще ги заменряме първи а другите ще си признаят ако ли не като първите . Все ми едно дали е емократично или не е демократично .

бре! и те ще почнат да вадят пари и да ги връщат! "умно"...

Куче влачи Рейс Диря няма Хеййй И балъци за милиони

Това би станало в едно нормално християнско общество, ако бихме допуснали, че в него ще съществуват спекулативни бизнеси. В днешното покварено общество ще се случаи най-очакваното и тези които имат най-голям принос към финансирането на държавата и ще бъдат натоварени отново да плащат чужди масрафи. Това е логиката на непълноценното управление и бизнес практики, което може да руши но не и да създава, защото е водено от егоизъм , а не от любов към хората и истината. Жалко че има толкова душевно болни политици в България.

Ето част от лицата в първата група: футболен шеф - 400 милиона лева кредит; енергиен бос 62 милиона лева кредит; петролен баровец 50 милиона кредит; медийни началници между 2 и 10 милиона лева кредити. и още, и още, и още... Във втората група на хранилката: политици и партийци взимали са между 30 000 и 50 000 лева на месец; прокурори, следователи, ДАНС-аджии, полицаи между 20 000 и 35 000 лева на месец; видни журналисти между 15 000 и 25 000 лева на месец; съпруги и съпрузи, дъщери и синове, роднини и любовници на всички тия горе са ги замествали на хранилката, за да не бият на очи имената им взимали са толкова, колкото се полага на титулярите! Е, за каква банкова тайна можем да говорим при това положение?!

И какво ,като лавина от дела залее съдилищата ? Пари няма, дори и осъдена БНБ или самата банка, пари няма , няма и да има. Хубавото на демокрацията е ,че всеки рано или късно отива на мястото си, няма как ,става дума за пари. На лъжата краката са къси. Всеки от юнаците получавал доходи, няма как да не е знаел, че това е пирамида,която рано или късно ще рухне. БНБ също го е знаела, знаели са го и тези които получават заплати за да се знае и се предотврати колапса , от горе до долу и от долу до горе без изключения са знаели истината.Точно в това знание се състои криминалния сговор,сговор между криминалци преструващи се на ангели небесни. Същите тези имат едно име и то се нарича - ПРЕСТЪПНА ВЛАСТ - МАФИЯ ! Време е да се посочат имена , защото който скрива задкулисието също е част от мафията.

Одиторите са установили,че кредитния портфейл е обезпечен на 13%.Но това не означава,че ще се върнат 13% от кредитите.Могат и да се върнат много по-голям процент от раздадените пари.Не само в тази банка,но и в други са раздавани кредити без реално обезпечение,но все пак,по-голямата част от парите се връщат. И друго,всички говорят как държавата,трябва да тегли заем,за да плати гарантираните влогове.Просто ролята на държавата трябва да бъде,да задължи търговските банки да напълнят фонда за гарантиране на влоговете с необходимата сума,която да им се приспадне от бъдещата печалба.Така няма да плаща данъкоплатеца.

Държавата да задължи читавите банки да плащат за крадливите. Също така нека почтените жени да проституират събота и неделя по график за да си починат околовръстничките. Нека нормалните хора да работят до 70 години за да пенсионират ченгетата на 45. НЕКА!

Банките и сега осигуряват парите в този фонд,но те не са достатъчни.

За вас морала, за мен парите и кокала

Трябва да се премахне давността за финансовите престъпления, защото те убиват, убиват цял един народ, като го обичат на бедност. Всеки, който е откраднал от България и българите да си получи засуженото.

АБЕ КАК МОЖЕ ДА СТЕ ТАКИВА ПРОШЛЯЦИ БЪЛГАРИТЕ?

"Прошляци" е много ласкателно, приятел !

ТИ КОГО ПРЕДСТАВЛЯВАШ БЕ, ЦЪРВУЛ?

НО НЕ ИЗПАДНАЛ КАТО ТЕБЕ, НЛО!

КАТО ЗА ЦЪРВУЛ, ПИШЕШ ДОБРЕ БЪЛГАРСКИ; НЕ СЪМ СИГУРЕН НА КАКЪВ АКЦЕНТ БРЪЩОЛЕВИШ?

Уморена страна, неграмотници в сайтовете, пишещи "збогом" а не сбогом - това е част от характеристиките на , тъпи селяни и местни пъдари с мек говор... Триумф на крадци, на криминални чеда, на типове, невидели в живота си пари, на всякакви излезли от преизопднята сомнамбули и полубългари. оставихме родината си в кунките на цигани, на криминални изроди, на разни шуробаджанаци и лумпени. Доволен съм - колкото по-зле, толкова по-добре. Нека светът види задника ни и да продължи да плаши непослушните деца с нас. Отврат!

СИ ГНУСЛИВ, СЕДИ СИ НА МАСАТА И НЕ СЕ ТЪРКАЛЯЙ ИЗ ФОРУМА!!

Голямо ровене е паднало в кредитните досиета. От тях са изваждани обезпечителните документи като нотариални актове, полици и др. с цел някои свои хора да не върнат кредитите. Иначе не е възможно да се дават кредити без обезпечение - това е равно на самоубийство.

А кой ги е извадил ??? Цецо мустака ли?? Съмнявам се !!

И добавям: А софтуерно как са изтрити записите от кредтните досиета ???? Всеки средно умел ИТ специалист ще разбере кога и как е "бъркано" в РС или централния компютър !

Те излизат с номера, че НИКОЙ няма да връща кредитите, а не някой хора. НИКОЙ!!!!

Я си знам, ако некъде у некой гьол има шарани, веднага рибарите че се наредат с въдиците!

Има фирми за събиране на дългове ,що не потърсят помощ от тях ?

Я познай тия фирми за кой събират тия дългове :)

Мухахахахаха Добре го измисли Сами да си събират дълговете един на друг

Тази банка се ликвидира с мощното съдействие на ВСИЧКИ държавни институции! ЗАЩО?!

Еми ей така бе, пич, като са краднали като за световно, кво искаш?

ЗНАЧИ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ РАЗДАВАХА НЕОБЕЗПЕЧЕНИТЕ КРЕДИТИ А? ТЕ САМО ГИ ПРИКРИВАТ,И Е ЯСНО ЗАЩО!

Елате пиленца при батко да ви папкам сладко, сладко!

УЕЙ,УЕЙ ТИ СИ ГОЛЕМ ЗМЕЙ БЕ! ААААААА...!?