Българин - продавач на хот-дог, видял стрелбата в Канада

Британският в. "Индипендънт" публикува репортаж за драматичните събития в канадската столица Отава, в който главен герой е българският емигрант Ивайло Стоянов.

Обратно в новината

Коментари - Българин - продавач на хот-дог, видял стрелбата в Канада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не мога да разбера какво толкова ги учудва някои коментатори, че нашенецът продавал хот-доци в отава. и на запад хората имат различни професии и си изкарват хляба с различни работи, но честният труд там се уважава и цени. даже понякога проста работа като продавач на хот-дог докарва повече пари с бакшишите, отколкото държавната заплата на бившия жоро-шарски (без да му се смятат подкупите от комунистите, разбира се)

Кофти заглавие, трябва да е: Български кебапчия гледа сеир край канадския парламент, сменил му се фасона.

Българин - продавач на хот-дог, видял стрелбата в Канада Това е мръсна инсинуация! Българите в чужбина работят само като инДЖинери, дОХтори.. Каква е тази дезинформация - българин в Канада продавал хот-дог! Невъзможно!

уваяеми госпожи/господа юрналисти на дир.бг от тази ваша статя се уясявам и мн бих искала да ви попитам каде видяхте героиството на г-н соянов? в това което стана в сряда в оттава има няколко герои : воиникат които убиха натхан цирилло, господинат които простриеля убиеца и работи в хоусе оф цоммонс г-н кевин викерс и служителите на всички представителства на полицята и барза помош. всички останали които бяха заклучени по сградите в центара на града и наблудаваха какво се случва ваз основа,че са гледали какво става не виждам как и по какав начин ги прави герои в този конкретен случаи. можеби ще проявите благоразумие да си поправите статята или поне да се извините на читателите си, че можеби в примес на алкохолни и прахообразни вещества сте се главозамаяли и сте обаркали статята за реклама на г-н стоянов с трагедята в сряда. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дира, сверете си информацията има два случая - единият "герой" е Майкъл Бибо а другият е Мартин Рульо

Обърнете внимание на нещо друго - да продаваш хамбургери 30 години, това ли е да си успял на Запад? Не благодаря! За това ли си оставяте родината, нещастни комплексари?

няма срамен труд ! И съм сигурен, че този българин е десетократно по-достоен и почтен човек от теб, писачо и злобата , която се лее от тебе ! А аз познавам и българи, които консултират големи американски и английски компании с оборот , колкото БВП на България, но и тях няма да ги одобрите, злобни и завистливи драскачи, защото сте устроени така !

Канадска мечта

Герой, велик българин!Видял свят! И той може да гледа... като дядо Йоцо...

е герой. Гледайки го е унищожил арабена! Без нас нищо не става.

"Напуснах България през 1980 г и се установих в Канада заради репутацията й на сигурна и демократична страна", Хей Браво! За да продавам Хот -док, нямаше защо да отивам в Канада - на всякъде върви! Дори и в Столипеново! Ха, ха , ха.

Разликата в това да продаваш хот-дог в Канада и в Столипиново не може да ти я побере главата! Като прибавиш помощите който господина прибира плюс бакшиша и изчислиш ще получиш сума от порядъка на 2000 CAD върху която няма данъци. Ти си работи в БГ за 800 BGN преди данъци

Българинът си остава българин! Мислиш за бакшишът! Много е лесно да си нещастен човечец! Дребнава работа!

Абе къде стъпан араби и комунисти, нещата се оакват...

Жив да те оплача! За 30 години до един фургон за кебапчета ли я докара, бе? Ами да си беше седял тука! Сега да си кредитен милионер и депутат!

Миналата година имах удоволствието да посетя и разгледам големите градове на тази държава. Парламентът в Отава - величествена сграда, невероятна архитектура, атмосфера и ред вътре в сградата. Традиционно хапнахме от сандвичите на въпросния българин...какво да ви кажа, хората са спокойни, усмихнати, добронамерени. За един месец престой видяхме само едно леко спречкване на парко място в центъра на Монреал, което беше прекратено още в зародиш, защото и двете страни са наясно, че едно тел.обаждане и полицията до минути ще бъде там...Има правила и те се спазват. За това за хората там това, което се е случило е шок.

ЕДИН ПРИЯТЕЛ ОТ ГОРНА КАНАДА РАЗПРАВЯШЕ ЧЕ ПРОСЯЦИТЕ И БЕЗДОМНИЦИТЕ ОТ ОТАВА ГИ ИЗСЕЛВАЛИ В МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ И ГИ ПЛАШЕЛИ "АКО НЕ СЕ ИЗСЕЛИШ ЩЕ ТИ СПРЕМ СОЦИАЛКАТА ":)))

А на тебе знеш ли какво ще река : Просяците в Монреал са обикновено американци от северните щати , сутрин идват и вечер се прибират с изпросеното !

Kalin

Стрелеца планувал да пътува за.......Сирия и за по пряко минал през......канадския парламент;-)Тия британци ги имах за по сериозни ама като чета такива техни.....изказвания почвам да се съмнявам;-)

са му се сбъднали мечтите!

Я да ми припомнят как точно се "избягва" в Канада през 1980г. Може би е отишъл в МВРто и си е платил 60лв за международен паспорт и после си е купил билет от летището?

Зелените паспорти - Вече имаха двойник в червено. ... Процедурата за т.нар. Landed Immigration - върви комай от 50те на ХХ век. ... Чешките авиолинии - правеха Годзилиарди. (Извинете !)

Ако позволите, Колеги : А. Доколкото разбрах - Този вид Бизнес (подвижни павилиони/кухни) Е сериозно разпространен Там - Свиреп Контрол !, както храните и оборудването, така И - финансите/фиска-му - а Фактът че г-н Стоянов Е имал Бизнес досами Парламента от Години - говори ЗА Изрядност Б. Казват че с такъв Бизнес - Спокойно Човек си докарвал 60К на година. Нето. ... Всъщност - с удоволствие Ще чуя г-н Стоянов И относно Данните И създаването-И-поддържането на Бизнес. А вие, Колеги ?

АГЕНТИТЕ НА FDA МНОГО ОБИЧАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ ТАКИВА ФУРГОНИ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ - КОЙ ДЕПУТАТ ОТ КОГО И ОТ КАКВО ШМЪРКА ДОЛАРИ И ПРАШЕЦ :))) ... САМО КОКА БЛЪСКАТ БАТЕТАТА В ОТАВА И НАШИЯ КОНГРЕС :))

Ясно. (Задължен съм Ви !) ---- При Канадианците - комай му викали CFDIA.

густо майна филибето! :))) как е там хавата синко ...ееей понякога ми липсва цялата бългаска дивотия недоверие и тарикатлък :))) айде със здраве

Колкото е сервирал обяд на Канадския премиер, толкова е видял и стрелбата! Но журналята на Дирника са НЕДОСТИЖИМИ! Завършили Харвард, Кембрийдж и ДОЛНО КАМАРЦИ, се надреварват в словоблудствата си!

Патакламата е била точно до количката му за сосиджи, те са се гърмяли пък той си работи.

Информацията е абсолютно достоверна, била съм там и лично го познавам, дори бяхме колеги. А вие големите капацитети, кютайте в дира и си пишете глупостите. Лек ден!

Ето кой клошал е събирал гилзите за вторични суровини!

ГОЛЯМ ПРАЗ !!!!!!

В КАНАДА КАНАДЦИТЕ СА В ПАРЛАМЕНТА А НЕ-РОДЕНИТЕ В КАНАДА ПРОДАВАТ ХОТ ДОГ ТАКА Е В ЦЯЛ СВЯТ ! САМО В БЪЛГАРИЯ Е ОБРАТНОТО : - ЧУЖДИТЕ АГЕНТИ БАЧКАТ В НАРОДНОТО СЪВРАНИЕ - А ГАНЬО ПРОДАВА ХОТ-ДОГ ПРЕД НЕГО :)))

Този път го уцели! :) Съгласен!

ти па пред Бг парламента и кебападжия не отива да продава бе. то моеш ли измъкна нещо от тез гяволи

За 'нашта' парла-мента - напълно Ви подкрепям ! НО ! - Лично Съм разговарял с И други Българ(к)и Там.

...ама на Ганьо не можеш да му стъпиш на малкия пръст.. Смешкоооо...

тоя пич мое да кандидатства да купи лиенза на фалиралата банка и да я оздрави - 30години количка пред канадския парламент е мноо пара бе уеееййй ..... е само ако депутатите им не са като нашите и не са го принудили да продава кебапите на себестойност !!!

Поздрави на България :) , много ми е хубаво не искам да се връщам даже некой доларче си имам скътано у банката не е фалирала, Бойко го няма , имам си читав премиер по-добри политици съгражданите са с по-добро съзнание и си ми е кеф да пекъ кебапчета и да мирише на анасонец и да им правя вкусничко на хората да хапват ...хич не ви щъ и келявите ризи и мениджърските позиции ала бала икономическите познания и форумите ви нещъ ...само понякога ми липсвате с цялата си българщина :))) аку ма разбиити праилнууу :)))

Слагаш ли месу в тия кебапи, слагаш ли...щот тука ние не слагаме! Будалите ги зимат...за по 50-60 стинки парчето

слагам им месо тука всичко си е както трябва па даже и кебапчетата - срещу парламента ми е количката депутатите храня и не питата хората за спецялни депутатски намаления плащат си а я съм си добре и ми е хубаво с тея хора не ги прая на будали и аз не се прая на тарикат и си ми е добре а българите от тарикатлък немойте да се оправите

"БГеГолямаКебапчийница 24.10.2014 09:48 ( нерегистриран )"

Браво пич, не те знам кой си ноо...been there done that!!!

Браво пич, не те знам кой си ноо...been there done that!!!

"От близо 30 г. Стоянов продава хотдог в павилиончето си само на метри от сградата на парламента" нещо се опитвате да го съжалявате :)))))))))) и имам приятели и роднини които заемат добри позиции в щатите един от тях доста висока! не съдете за всички по себе си

Кой за к'вото е учил.

зянчи да продаваш хот дог в канада - унизително, да седиш безработен и да ревеш срещу запада в българя - почтено! добре дрогари, разбрах!

зарежи ги лапачите на пици :)))) човека има павилион срещу парламента на канада :)))

тоя пич мое да кандидатства да купи лиенза на фалиралата банка и да я оздрави - 30години количка пред канадския парламент е мноо пара бе уеееййй уръфлеци ..... е само ако депутатите им не са като нашите и не са го принудили да продава кебапите на себестойност че по-ефтино!!!

Колко ли ще е пенсията му след 30 години тежък физически труд в Канада:-)

на дядо ми бачкал на полето и ткзсто в социалистическа българия пенсията му беше 65 лв.

Да, но в социалистическа България в годините, когато дядо ти е вземал 65 лв, са му стигали за необходимото. Знам, защото и моя дядо взимаше толкова. А сега огромен брой възрастни вземат пенсии под 200 лв. За какво стигат тези пари?!

В КАНАДА И АМЕРИКА ИМА ДВА ВИДА ИМИГРАНТИ ОТ ТЕЗИ СЛЕД 1989 ГОДИНА: - ТАКИВА КОИТО СИ ДОИЙДОХА В АМЕРИКА МИЛИОНЕРИ ОТ БЪЛГАРИЯ - И ПРОДАВАЧИ НА ХОТ-ДОГ

абе ти кат си в детройт нещо д анамериш тъй гуми втора употреба да внесем тука за будалите ша делим фифти фифти дай едно контейнерче така шменти капели малко - ей на виждаш по форума е ясно балъци в България има и ще има :)

От тия най-тънките гуми, дето напоследък ги разработва Бил Гейтс ли?

ИМАМ ЕДИН ПОЗНАТ ЩЕ ПИТАМ ЗА ГУМИТЕ !!! ..... ЕДНО БАТЕ 1993-4 ДОЙДЕ ОТ СОФИЯ - БАЧКАЛ АГЕНТ НА ДС - И СИ КУПИ НАВЕДНЪЖ ПО ОНОВА ВРЕМЕ 50 ТИРА ... СЕГА ИМА НАД 300 :)))

Тия милионерите се върнаха защото там, трябва да се работи! а тука в БГ те не трябва да работят...и много ми е смешно като ги чуя да казват че им било мило да напуснат българия...мотивацията я няма, капиш...А от моите познати нямаше продавачи на хот дог но имаше разносвачи на пици...за 1 година...сега вече си работят работата която искат и си имат по една почти изплатена къща и по 2 коли...

е е ЕЕЕ увлече се нещо - за 2коли ще се съглася(даже няаа отварям въпрос какви са колите) ама изплатена къща...??? дай боже всекиму ама то на запад с години си изплащат къщите

ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ИМИГРАЦИОННА ПОЛИТИКА - ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА МОСТА - В КАНАДСКИЯ УИНДЗЪР И ПО НАГОРЕ КЪМ ТОРОНТО СЪМ ВИЖДАЛ КАК ХОДЯТ ОБЛЕЧЕНИ КАТО ПИНГВИНКИ - НЕ ЪМ ВИЖДАЛ ТАКОВА НЕЩО НИ В БЪЛГАРИЯ , НИ В ТУРЦИЯ ... И ИСЛЯМА КОЙТО ПРОПОВЯДВАТ НЕ Е УМЕРЕН

не е лесно да си кебабчия от 30 г. в Канада.

то па да си форумен драскач в България по-леко аайде ся...знаеме се ...кебапчия ама в Канадааа - може да му е хубаво пък!- няма фалирали банки , няма отвличания, няма мутри няма го и Бойко:)))

дя-до

Не може да бъде!!! Българин - продавач на хот дог в Канада!!!! Всички българи в чужбина са като минимум шефове на фирми или супер специалисти. Аааа, сетих се - този е бил супер разузнавач под прикритие.

млъчай бе ! :) човека си живял както той пожелал а че много са те баламосвали че са шефове и си им се вързвал на концерта той не ти е крив..ааайде молим... за съжаление България я превърнахме в най-голямата кебапчийница и всички сме консуматори на кебапи от ефтина смес а по формите и на маса се правим на много баш - понякога ми се приисква да отида някъде в бяла страна да си взема една количка за кебапи и да си продавам кебапи на чужденците ей тъй с мерудийка анасонче копърец да си живея спокойно да са ми платени сметките да не слушам за фалирали банки за наглите и куп щуротии и хич не щъ да чуя за българските амбициозни специалисти

e и? Btw това е типичната "реализация" на българите в Канада, където най-практикуваната от сънародници професя е delivery и производни.

Издигнал се е човека. То ясно, че ще продава хот-дог, но все пак не къде да е, а пред Парламента! Па и сервирал на премиера. Нека не подценяваме и оценката на видния канадец Игнат Канефф, че "българите му косели ливадата много добре".

Хот-дог - продавач на българи, видял Канада в стрелбата Ж. УрналиЕВ

И кво е видял тъй и не разбрах? Разбрах само,че не си е отворил палатката за карначета.

това е !!!

Абе от 1980 година е там и какво продава хот-дог.. Никой не е казал, че е лоша работа де... Просто това е за всички, които си мислят, че ако избягат от тука навсякъде другаде ще им е лесно.....

Rosemary

А бе как пък го продава този хот-дог точно 30 години пред техния Парламент? И има поглед върху него. През 80-те пиле не можеше да прехвръкне през границата, да не говорим да се емигрира през летището....

Ко речи???

Неслучайно тогава се бягаше, а не емигрираше от страната. Човекът работи, не кради и не проси. Може с това павилионче да печели много повече от някой чиновник във фирма. По-важното е, че западняците не трябва да спират ислямските идиоти да ходят в Сирия. Не трябват да ги пускат на връщане. И да се забрани исляма като антихуманна религия.

Сега имигранта трябва да го поканят при Гала, Слави и Сашо Диков обезателно.

нека уважаемият емигрант,който със сигурност милее за родината си от безопасна дистанция,да си припомни старата поговорка-"кой каквото си посее,това ще пожъне". та така и "запада"....

Това важи особено за теб!!! Нищо не си посял в главата - няма и какво да жънеш!!!

Канадците да пратят оръжие на ИДИЛ да се бори срещу Асад, а след това да си приберат канадските граждани от ИДИЛ.

ИДИЛ си имат вече калашници.... и Т55 :)

А, аз защо вчера прочетох, че американците им спуснали оръжие.

Крайно време е за нов кръстоносен поход, който да започне вътре в цивилизованите страни.....

Браво на Дедото!

абе ти не беше ли комунист... аккви с атези фашистки изказвания.... Не че не е верно де...

Кръстоносните походи са се случили, когато католическата църква е превзела властта в държавата и папи и кардинали са решили, че следва да поуправляват и света... не им се е получило, естествено... в момента държавите, които преди са били наистина християнски се управляват от евреи, масони, ислямисти - така че не може да се очакват нови кръстоносни походи... А иначе съм съгласен с Вас! Време е за нов кръстоносен поход! Но ще трябва да си го организираме сами, без държавна намеса, по точно - въпреки държавната намеса...

Нещо си в голяма грешка!!! Кръстоносните походи са били идея на кралете и монарсите!!! Или искаш да кажеш, че Англия и Франция са били управлявани някога от папата???