Втори съд реши: Енимехмедов не е опитал да убие Доган

Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд, с което Октай Енимехмедов беше оправдан по обвинението за опит за убийство на Ахмед Доган

Обратно в новината

Коментари - Втори съд реши: Енимехмедов не е опитал да убие Доган | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не оправдавам доган, че се е продал на комунистите, но този келеш на снимката няма никакво право да размахва пистолет пред камерите и всички да го гледат как се насра от страх като пистолетът му засече. за този смахнат страхливец трябва или затвор, или лудница!

А пък в други държави, щеше да приключи с извеждане с краката напред.

Ех този престъпник,ако беше насочил пистолета срещу някой от тези съдии дали така щяха да го тълкуват.Ами ,ако някой от охраната с добри рефлекси,го беше гръмнал тоя циганин, дали щеше да бъде оправдан.Кой може да прецени какъв е пистолета от разстояние ,фактът е един извадено и насочено оръжие срещу жив човек без той да е направил или казал нещо по адрес на кандидат убиеца.Ами утре този ще извади пистолет и срещу някой ,който не харесва как го гледа и ще го гръмне.Чак тогава ли ще го обвинят в убийство? Ама че съд.

Защо не чувам за присъди на хората, които се опитаха да убият Октай пред очите на цяла България ??? Кога "делегатите" на ДПС ще бъдат натикани в затворите ??? Всички видяхме, че ако имаше опит за убийство, това беше опита Октай да бъде убит от т. н. "делегати" !!!

"На парламентарните избори Октай Енимехмедов се яви като независим кандидат за депутат...Той обаче не събра достатъчно гласове" Горкият бабаит, за малко да ни стане представител с имунитет. Неутешим съм, но пък поне бат'Сали "Енергото" успя, със съдействието на любимото ни ДПС и, насмалко да пропусна, на негласувалите.

Съвсем сериозно се запитвам какво стаан с прокурорските търсения на ритащите по главата и гърдите поваления и притиснат на земята Октай. Това е опит за убийство, който в законова държава от ЕС следва отдавна да е доведен до съд и осъждане. Има видеоматериал. Смятам, че българите трябва да се стегнем и да изискаме тези престъпници да бъдат опандизени и да изтърпят по един опит за предумишлено убийство по особено жесток начин. Вие какво мислите? Или някой смята, че саморазправата е полезно за България явление? Ами тоава да се саморазправим с мошеника Доган, който отдавана си е признал за една част от престъпленията си. Така ли да действаме?

А според теб какво трябваше да направят, да го вдигнат ,да му изтупат дрехите,да го нахранят и да му се извини нападнатия ли/няма значение ,че е доган,аз не съм му подръжник/.Ами ако срещу теб се насочи оръжие и твоите приятели как ли ще те защитят.То сега такива като вас за нищо бият и пребиват.. а тези,които трябва да защитават немогат да си ползват правата.Той да се благодари,че заспалата охрана не го гръмна.

на магистратите някой да им извади пистолет пък макар и на разстояние повече от 1 см. В друга държава този щеше да бъде разстрелян на място, в БГ му мерят сантиментрите

Тоя го прати турското разузнаване, само да подсети Доганя да се махне и да се кротне. 25 годишен, хем боксьор, хем инженер. Къде у техния електорат ще се намери по-оправен за подобна задача. Бъдете сигурни, че са му подготвили добро бъдеще.

ОСТАВЕТЕ МОМЧЕТО ДА СИ ЗАВЪРШИ ОБРАЗОВАНИЕТО, АКО ИСКАШЕ ДА ГО УБИВА, ОНЗИ ГАДЖАЛ, ОТДАВНА ДА СА ГО ИЗЯЛИ ЧЕРВЕИТЕ!!

Ако "Тои" ти е "башта", коя ти е майката???

Тои искаше да убие нашия башта как можи да го управдавати!

Ха-ха-ха-ха....

"ТоЙ искаше да убие нашия баШТа как можЕ да го Оправдавате"Ашколсун на "грамотността" ти, машаллах на правописа ти, блазе на баЩа ти и маЙка ти, че са родили такова чедо-грамотно и умничко...Абе, да не би ония, дето ритаха младия човек с марковите си патъци, да са ритали и теб по главата - щото ти личи.Иди при Главния Мръсник - да те ограмоти, амуджа такъв!!!

На дневен ред, са биячите на Октай!

Защо ли поредното съдийско решение все повече ме навежда на мисълта за театър? Театър, организиран от Главния Кукловод на Републиката; същия който дърпа конците и на Делян Пеевски, както и на още знайни и незнайни лица (и задници) от политическата класа. Защо ми се струва, че Октай Енимехмедов няма да лежи пълния срок на наказанието, а ще бъде освободен предсрочно за добро поведение? И имайки предвид срока на задържане по време на следствието, който се приспада от присъдата... май няма да лежи много време ! И всеки ден вътре ще му бъде щедро компенсиран от същия Главен Кукловод... Фантазирам си, това не може да се случи в Правовата Република България :)

Не приемам, че един евтин пистолет, който всеки може да си купи свободно, е създаден като средство за убиване. Тоя въпрос е решен от производителят. Всека експертиза след това е излишна или може да бъде погрешна. Да го пробваш на кокошка и от това да си вадиш изводи за човек. Последвалият безсмислено жесток побой, както и факта, че нашите органи станаха жалки, като писаха неизвестен извършител, ни кара да си правим сериозни изводи. Това ли е в действителност държавата, в която искам да живеят моите деца. Милион и половина вече направиха своето решение. Тая система е нашето голямо унижение пред света.

отговора на тоя въпрос е лесен и известе. не. никъде където има комунисти не трябва да живеят деца. примерът е, на комунистите децата не учат в москва и не живеят в русия.

Хитър е доганя, спретна си покушение и партията му на изборите колкото мойта. дали и аз да не си спретна едно покушенийце за следващите избори? аз съм евродепутат вече де , ама пък за европата ще го спретна.

А,какво стана с дупетатите от ДАЛАВЕРИ,ПАРИ ,СДЕЛКИ,дето едва не го убиха от бой,тях няма ли да съдят,още по-вече че всичко е документирано.Или и там прокуратурата ще си замълчи,като случая Бисерчов !

вкупом скочиха да бранят господаря си доган ....тоя доган пет пари не дава за вашият съд нито за червени утрепки като вас а единственото прегрешение на Октай е че не е използвал истинско оръжие а отишал да се лигави само

Живея в същия комплекс ,в който живее и Ениехмедов.Има брат .Изглеждат добри момчета,мисля че всичко е някакъв театър.Пък и газовият пистолет е бил без пълнител.

kikuno

Разбира се ,че всичко това беше фарс .Дори е носил и нож за да има доводи ,че нищо сериозно не е предвиждал да направи.Ако искаше да го убие трябваше просто да му поднесе някаква папка и докато Доган се залисва с нея да му забие ножа съвсем спокойно .Тази съдебна сага пък цели да не изтива манджата докато дойде време за новите избори когато да го представят за водач и борец за справедливост .

дя-до

А може ли сега първия съд колективно да бъде осъден за набеждаване в опит за убийство с празен газов пистолет.

Все едно че Цецо го е правил, ви го каза: - Искал е да го накара да се испусне, в гащите, и през крачолите, да омерише Конгреса на ДПС! Детска му работа, казано по мильоцйнерски, но да видим в Страст брег ко ши кажат ?

запомнете тези имена на садебния састав предвождани от водача им чопар цацаров. слугите на политиците; а чопар какво ще каже за убииците на народа които го докараха вече 25 до мизерия придружени сас самоубииства

Пет пари на давам за Доган. Ако обаче някой си мисли,че това е било нещо друго,то да зареди газов пистолет,да го опре в слепоочието си и да дръпне спусака...

дя-до

Забрави да кажеш "да го зареди с халосни патрони" и не да го опре, а да го насочи от 50 сантиметра към слепоочието си. Няма даже да си опърли веждата. Малоумник!

Ето това е наща Съдебна система - изцяло политически и корупционно зависима. Осъжда Октай на ефективен затвор, за да угоди на Доган, но срокът е малък, за да угоди на противниците му. И НЕ ПИПА С ПРЪСТ ДПС-НАЧАЛНИЦИТЕ,КОИТО АБСОЛЮТНО ПРЕСТЪПНО ПРЕБИХА ПАДНАЛ НА ЗЕМЯТА,ОБЕЗВРЕДЕН ЧОВЕК!!! Тази ужасна Съдебна система трябва да бъде изцяло унищожена и на нейно място да се изгради нова, на изцяло изборен и конкурсен принцип.

За това вече трябва поне 30 години!

хаиде ходи да спиш при маика ти да не те превари някои чичко

деер

Въпросът е , че ако не накажат ритащите го, означава , че можем да си бием на поразия политиците и банкерите!

Kalin

Не харесвам Доган и с две ръце бих гласувал да се забрани ДПС но това решение на съда е смешно.Газов пистолет от това разстояние може да причини смърт или сериозно нараняване.Това е 100% сигурно така че решението на съда е политическо и не е законово.

всичко е театър на Доганчо прави се на жертва от своите. на бас ,че тоя няма да лежи- ще го оправят

Защо така упорито се мълчи за ония зверове, които го пребиха? Ще съдят "атентатора" за непристойни действия, а жестокият побой ще остане ненаказан, нищо, че цяла България го видя, видя и лицата на извършителите.

...КАТО БРАТ СИ... ...КОЙТО ОТ КЪЛЧОТЕНЕ ПРИ СЛАВИ СПЕЧЕЛИ ФЕРАРИ...ДЕТО НЕ ПАЛИ... ...ТОЯ ПЪК СЕ ОБРЕЧЕ ИЗВЕСТЕН ДА СТАНЕ,НО ТАПЕШНИКА МУ ЗАСЕЧЕ...ОСВЕН КЮТЕКА,КОЛКО ОТНЕСЕ ...САМО ТОЙ СИ ЗНАЕ... АКО ИСКАШЕ ДА ГО УБИЕ....ДОСТАТЪЧНО БЕ САМО ВРАТЛЕТО МУ ДА ...ИЗВИЕ...

За закана за убийство и непристойни действия три години затвор. За убийство на дете, смазано като хлебарка-условна присъда. Нали вече се разбрахме, че тоя пистолет фабрично не е предназначен за убийство. Тогава за каква закана се говори. А непристойни действия, Какво и е точното юридическо описание? Тогава в тоя контекст, действията на биячите му, пристойни ли са? Впрочем, още ли не са ги открили тия "неизвестни" биячи? Ако някой се заблуждава, че отдавна сме се освободили от турско робство, сега е момента да се убеди, че това не точно така.

Това че с газов пистолет, не може да очакваш да убие някой е така, но заплахата си е заплаха. А за разлика от другото престъпление, това е с умисъл, а другото по непредпазливост. То ест онзи не е имал за цел да убие някой. Третират се различно, защото тези с умишлените са престъпници в главата и могат да извършат и други отново. А в другият случай е от непредпазливост - примерно прекалена самоувереност, тъпотия, тарикатщина или нещо такова. Все пак по подобно обвинение в затвора влезна май и Цар Киро. Защото заплаши някой с убийство.

Има и още едно нещо, което се казва престъпен резултат, не е само вината - така че смачканото дете и уплахата на Доган са несъпоставими неща.

В главата ти е каша. Момчето не е заплащвало Доган с убийство. А е сплашило Доган. Това са две коренно различни неща. Заплахата за убийство демонстрира намерение без на момента да има показ на отказа от намерението. Сплашването с газов пистолет на момента деноминира акта на заплашване и го привежда до сплашване. Полицаите действат с оръжие, за да сплашат/респектират, но не заплашват с убийство, което е съвсем друго по смисъла си действие. Оказва се, че младежът нито е искал да убие, нито е заплашил да убие. Само е сплашил. Аз съм сигурен, че Доган е заплашвал много хора през живота си, има и свидетели. Това е тежко деяние. Доган си призна, че управлява пари на фирми по политически начин, което е признание в престъпление. Доган живя без наем с години! Което е престъпление според европейските критерии. Германсият президент го осъдиха, само защото бил на по-евтина почивка, което с еприема за явна корупция! Истинска заплаха за убийство представляваха ританията по главата и гърдите, докато беш притиснат Октай. Ето това е съвсем истинска заплаха. Мошеничеството на българското правосъдие произтича от мошеническото мислене на цялото ни общество. Пример си ти, който подменя фактите и тълкуванията им фриволно. Такива като тебе са много, те са маса. Е, как при такава маса манипулативни и манипулируеми хора да имаме брлиянтно правосъдие?! Къдетпо е прост народът, правосъдието е счупено - желязно действаш закон.

Това добре, мен ме интересува какво става с "неизвестните извършители", които го пребиха. Или там вече е пито платено и срока на давност изтече?

Все се чудя обаче с какво са го принудили да изледе и да направи този театър?!?