Банкери и експерти шокирани от одита на КТБ

Банкери и експерти обявиха, че са шокирани от доклада на одиторите в КТБ. Те прогнозираха, че банката ще бъде обявена в несъстоятелност.

Обратно в новината

Коментари - Банкери и експерти шокирани от одита на КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам защо, но съм изключително доволен от кражбата на Василевата банка. Никога не съм имал излишни пари че да ги вкарам в някаква крадлива кочина. Времето доказва правотата на мислите ми. От банка само се взимат, не се дават пари. Така че тези балъци дето са си сложили паричките при този крадльо, а сега вият на умрело да са мислили навремето.а че гербеджиите са обрали банката това е ясно на всеки.

link На този линк на вестник Капитал може да прочетете най-големите кредитополучатели до края на 2013

ЧЕ Е БЪРКАНО ГРУБО В КАЦАТА С МЕД Е ЯСНО.ЯСНОЕ И КОИ Е БЪРКАЛ.ЯСНО Е ЧЕ НЯМА ДА РАЗБЕРЕМ ИМЕНАТА ИМ.ТЕ СА В.И.П. ПЕРСОНИ И НЕ МОЖЕ ДА ГИ НАРИЧАМЕ КРАДЦИ ИЛИ ДА ИМ СЕ ТЪРСИ ОДГОВОРНОСТ.ТОВА СА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ! АНДЪМО ДРЕБНИ ВЛОЖИТЕЛИ.

За разнообразие, предлагам тези 2000 лева да не ги вземат от работещите, а просто да не ги дадат на м......ите. И всички ще се върже... Стига само от работещите...

"мангал" и "печка" не са нецензурни думи. Особено в сайт, който толерира 'булгаристан' и оплюване на българите от лица с прякори 'ибрахим' и 'иречек'.

КТБ - Клентите са им скъпи, фалитите също, кат има будали да плащат що па не?

Най-вероятно това ще се окаже поредната голяма кражба на ГЕРБ и агентите-ционисти на ЦРУ.

кръга КТБ също е мафия. Какво ще реши мафията за мафията. Ако изходим от "Гарван гарвану око не вади" , следва че пълната сума 4.5 млрд (която естествено е 10-торно надписана ) ще ги плати народа. Държавата преведе и след това ще си ги възстанови чрез повишени данъци и издържане нивата на пенсии и заплати (за народа само естествено, да не си помислите че се отнася и за министрите, секретарките им и депутатите и секретарките им и проститутките, ...И

Хампарцумян да вдига лихвите на неговата банка, и да си намали заплатата за да не плаща народа.

Оффцете трябва да платят, нали за туй са ни избрали, да плащат всичко, всеки път, когато ний сме се осрали. Оффцете трябва да платят, а не да ходят по протести. Те трябва вкъщи да седят и към телевизора да блеят. Оффцете трябва да платят, за да оцелеят във кошара. Оффцете трябва да платят на този, който там ги вкарa. Оффцете трябва да платят и на Вълка, и на Овчара. Така не е устроен е светът, Оффцете винаги да плащат, дори да блеят и врещят със всички сили, че отказват. Оффцата ще е оффца, докато не разбере това, нали. Важи заБългапия Беее$!

Левон Хампарцумян да събере гилдията на Банкерите и да покрият недостика за разплащане с вложителите, държавата и народа не е длъжна да плаща кражбите на бандитите, Българските крадци са само меюрета, използвани от големи крадци.

Пита се какво да се прави с КТБ? Ами в страната си има закони и те трябва да се приложат. Там си пише кога се открива производство по несъстоятелност - чл. 607 и следващите от Търговския закон. А защо българинът краде в страната си - защото си мисли, че после ще духне за чужбина. Като гледам, всеки втори, който се изказва по някакъв въпрос само повтаря "Ето защо не мисля да оставам в Б-я!" А трябва всички да помислим как да живеем по-добре в България. Само с плюене и обиди, най-вече по адрес на БСП и ДПС, няма "да се оправим". И да разпънем на кръст Пеевски и Василев, едва ли ще ни стане по-добре. А ако случайно ни стане, толкова по-зле за нас.

Защо ти слижих минус - защото досега никой не сме разпъвали на кръст, а сле бягали, ето това е голямата грешка на българина. Затова всеки го яха и решава, че може да го дои, да го такова и т.н. И затова всеки предпочита да се изнесе, вместо да остава в кочината.

ДПС и БСП се изсрали на един бял лист хартия и го дали като експертен доклад!

Всички са навързани като черва. Затова сме в чужбината и няма да се върнем...

аферим на българската мафия!

да умни са ни бандитите,нищо ,че все са много болни и сакати..та съд не ги лови..имат си права..мдааа

БРЦК

Стига глупости - кредити за 5м , обезпечения за 1м какво значи ? Нали досега са си плащали вноските ? Какво като са им ниски обезпеченията ? Все едно аз да си купя апартамент и да заложа 13% от него като гаранция. Да ама апартамента не е обезценен , нали ? Просто искат да вземат едни апетитни предприятия за 13% от цената им - затова искат да фалират банката. И сега се въртят едни далаверки(цесии) със заменки на влогове над 200к за кредити и банката губи милиони с позволението на БНБ. Системата е следната. Аз имам влог в КТБ - 10м. Тия пари шанса да ги видя в близко бъдеще е 0 а в далечно -нисък. Пешо има кредит за 10м. Пешо ми дава 5м. , а аз му давам влога си от 10м до който нямам достъп. Пешо си плаща дълга към КТБ и е чист.Аз имам 5м , а банката е на загуба 5м. Честито.

Когато настъпят криминалитета, той, с таланта на улични пройдохи, започва .да се гъне. Отрича, ругае, напада, хапе. Всеки, който има доблестта да покаже гнилостта на страната, става комунист. Десните с пяна на уста защитават един мустакат крадец на доказани 206 милиона. За останалите пари не говорим. За двореща на Лак Леман в Швейцария - също. Сега маса прависти ще станат милионери покрай рушветите на циганина, а будалите ще пият една студена вода.

каква държава, ужас, ясно е че парите са на "сигурно място"

Левун Калинкарикатурян

Продължава медийната атака срещу банката. Свободно се измислят "термини" като "капиталова дупка" и т.н. Фирмата е раздала кредити а 5 милиарда, от които обезпечени са 15%. Но кой е казал, че останалите кредити (85%) няма да се връщат ?!?! Май го казват медиите, принадлежащи на фирмите, които са взели кредитите. И да обяви банката несъстоятелност, и да не обяви, дадените кредити подлежат на връщане. Ще има прокурист ще се събират и то с години. Както всички други кредити. Така че иска им се на някой "да се прежалят" 4 милиарда лева и всичко на вложителите да се изплати от някой друг. Няма да стане. Взема се заем от гаранционния фонд, от държавата, от другаде (но заем !) връщат се депозитите, после се събират кредитите и се възстановява гаранционния фонд и заемът от държавата. Загубите ще са разликата между депозитите и кредитите. Но тази разлика няма да бъде нито 4, нито 5 милиарда, няма нужда да се плашат хората ! С каква наслада дори инж. Хампарцумян плаши хората, че от всеки ще се вземат 2000 лв. Няма такова нещо, от самото начало виждаме как групировки, банки и кредитополучатели разкъсват КТБ. Ако се спази законът няма как загубите да са 4, 5, 10 милиарда (днес казаха) и т.н.

Голяма част от кредитите, раздадени от КТБ са на "свои" фирми, без обезпечение. При закона за фалитите повечето от тези фирми ще фалират изкуствено, и пак няма да вьрнат заемите.... Необезпечен кредит-от умрял писмо чакай.....

Е как така се раздават кредити без обезпечение? Къде са законите? Защо е възможно изобщо подобно безумие?

официалната политика в тази държава са: Лъжата, Корупцията, Кражбата, Агресията, Престъпността . Всички институции са играчки за безсрамно и неприкрито лъгане на народа , държането му в страх и мизерия=ГЕНОЦИД! Този случай е идеален за да с еобедини останалият малко честен народ и да се вдигне на Първата в историята си Национална стачка! И да заяви на тези, които сега се пазарят КОЙ ще краде народа през следвашите 4 години, че е време да започнат да се поправят иначе наистина спасението ще е единствено в Народния СЪД! Не съм засегнат от банката , но с удоволствие бих стоварил по едно жълто паве върху главата на няколко "Шокирани банкери, одитори, прокурори и цялата пасмина , които играят на това гадно , безкрайно хоро"! Станахме за смях на цял свят - Народ без достойнство и самочувствие !!! Мисля че социалните медии трябва да организират един "Парад на Паветата" . Нито Образование, нито здравеопазване, нито полицейска и съдебна справедливост , нито социални и държавни институции . Стига Гей паради и други идиотски пародии ! И ПАК СЪЩИТЕ НИ НАЗИДАВАТ ОТ ЕКРАНА И НА МИТИНГИ КАК СПАЗВАЛИ ЗАКОНА , ДОРИ И ТОЙ ДА НЕ Е ДОБЪР! Не виждате ли . че без секира не може да мине. Само държа, в която не са утрепали поне няколко упавници-крадци и кожодери не се е оправила от ЗЛОТО! Даже Румъния са по-добре от нас !

До всички вложители в КТБ-братя,да не се лъжем,банката е обрана до шушка и толкова майсторски, че и дядо Господ да слезе от небесата , не може я оправи.Тази огромна далавера не е направена от един или двама-трима души,тук е замесена цялата управляваща клика-президент,премиер,главен прокурор, шефа на парламента,шефове на партии и вся остальная сволоч плюс кликата в Брюксел,щото без нейната благословия, братя мои,това няма като как да стане. И така, парите вече са разпределени ,а нещастните вложители няма да видят и лев. Това е голата истина,всичко друго е прах в очите на кьоравите.

КАК ЛИ ИЗГЛЕЖДАТ 3 000 000 МИЛ. НА ПРОТЕСТ ЗА ВСИЧКО СЛУЧВАЩО СЕ В БЪЛГАРИЯ....ЩЕ СЕ НАСЕРАТ ПОЛИТИЦИ БАНКЕРИ И Т.Н. СЪБУДЕТЕ СЕ ХОРА

СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО....С ПИСАНЕ И ДУМИ НЕ СТАВА

хампарцурян да му вярваме ли?

Възстановявам всичко, изплащам влоговете заедно с лихвите до стотинка и възраждам банката! За момент спирам да пиша, че влиза санитарят с електрошока. Поне имаме достъп до нет тук, в Карлуково...

ДОГАН, ПЕЕВСКИ И ВАСИЛЕВ - НА ВЪЖЕТО!

ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ИМА ФИКСИРАН КУРС 1 ЕВРО = 2 ЛЕВА ... НЯМА НИТО ТЕОРЕТИЧЕСКИ НИТО ПРАКТИЧЕСКА ВЕРОЯТНОСТ , ПАРИТЕ ОТ КТБ ДА ИЗЧЕЗНАТ :)))

ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ИМА ФИКСИРАН КУРС 1 ЕВРО = 2 ЛЕВА ... НЯМА НИТО ТЕОРЕТИЧЕСКИ НИТО ПРАКТИЧЕСКА ВЕРОЯТНОСТ , ПАРИТЕ ОТ КТБ ДА ИЗЧЕЗНАТ , ПРОСТО ТЕ ПРЕМИНАВАТ КАКТО ПРИ ПРИВАТИЗАЦИЯТА В ДЖОБОВЕТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ СТАРИ И НОВОСЪЗДАВАЩИ СЕ.

май е време да си внесем независими прокурори и експерти и да се започне с почистването .Колкото и да ни струва все ще е по- добре отколкото да продължим да търпим и плащаме на алчните и продажни човекоподобни тук в Бг

Трябва да върнем парите на Костов и Вежди,че ги издокараха с тая банка....Те другите пари им са далеко-на Кайманите....Нас съд всички виновни за това ограбване!!!!А дано...ама надали....Ще теглим заем и...ние работниците ще плащаме и страдаме!!!!

Нямаш връзка с главния мозък.

От (ерекцията ли беше - реакцията ли) на аборигените, стана ясно че те са оскотяли и изтъпяли до степен на загуба на чуство за дойстойнство! Говеждото им поведение позволява на разни политици, банкери, мутри, зеленчуци и друга измет, да ги яхат, обират и ебават както и когато им падне! Аборигените, понеже вече няма казарма, не знаят що е оръжие и какво се прави с него! А при говедата е така - докато има говеда - ще има и клане...

Ти, че не си ходил в казарма е ясно. Когато пищиш за оръжията- не си ги виждал. Но не се притеснявай, аз съм за това- да те науча. За всичко от твоето ще те науча, но не и на клане. Ефрейтор, но не е Хитлер

КОГАТО ИМАШ КАНАДСКИ ПАСПОРТ И СИ АКЦИОНЕР В ЗЛАТАРСКАТА КОМПАНИЯ ДЪНДИ ПРЕШЪС МОЖЕШ ДА ДАВАШ СЪВЕТИ КАТО АРМЕНСКИЯ ПОП :)))

Отнемай лиценза и закривай!

Да де, ама преди това - .... да се вдигне банковата тайна и да се видят взаимозамесените лица. Имаме уникален шанс - да отидат и хора в затвора, но това зависи от политиците, заяви Данев. Да се хванат крадците и да си върнат откраденото !!!

fixxxer@mail.bg

За това пледирам и аз. От "доклада" става ясно, че фирмите с лошите кредити са около 120-180 ... За отрицателно време ще разберем на чие име са били регистрирани, в какви сделки са участвали. Особено ако се разсекрети движенията по сметките им ще проследим и парите от кредитите към кого са били наредени. Едва ли 4 млрд. са теглени все на каса.

Здравейте Мили Кредитополучатели, При цялото ни уважение към Вас, ние от БНБ, а и др. фактори по отношение , а и в името на Закона и скапания народ, все пак искаме да Ви попитаме дали ще решите да си връщате заемите? Защото, ако "Да" ,то кога- все пак поне колко години след падежа? Ако "НЕ", то посочете настоящ адрес в Горубляне или на Кайманите, та да Ви посетят нашите експерти, придружени от допълнително заинтересуваните лица от полицията, ДАНС, Прокуратурата, НСС, Митницата, НАП, НОИ, Бюрото по труда и др. Ние сме принудени същото да правим за всяка, малка, средна и др. фирма...Естествено, броя на експертите ще е по-голям, когато и както се включат ОЛАФ и др. европейски системи, както и две фрегати, една две подводници и техните екипажи, ако има такива във Флота, разбира се. Най-искрено съжаляваме за евентуални неудобства , но какво , какво да се направи, че да не застрашим Вашето спокойствие, като нямаме голям ресурс, пари и възможност за туширане в тази посока? Считаме, че по-добре за Вас да отделите един от частните си острови / с подходяща хотелска база , достатъчна по количество и качество, съобразено с нас/, с цел настаняване на делегатите и подържането на тяхното добро настроение, създаване на Комисии и даване на пресконференции, които обясняват истината на обикновеното и не особено просветено население ежечасно.

Не е задължително, но е хубаво /ако сте в състояние/да ни преведете сумата 1500.00 лв. /Хиляда и петстотин лева/ по IBAN.......За съжаление ние не разполагаме с тази сума! Тези пари не са изискуеми за сега , но виновните лица ще бъдат наказани : Иван Драганов... от София и Хасан Хюсеинов .... Асеногврад, и Васил Ремзов ...без адрес ,но в Столипиново или пък Факултето .Те прекалено накърняват нашия и Вашия имидж, като се изсказват в неподходящи световни медии и така да се каже в това официално писмо, което не следва да се появвява в публичното пространство.....много мрънкат. Искат си парите, виждате ли??? Виновните ще бъдата наказани! За сега считаме за важно, ерго рационално, да им изплатим всичките 834.52 лева в брой от Ваше име. Останалите пари са за PR-специалиста отразяващ този безпредентен акт на жертвоготовност и красотата на взаимоотношенията Банка-Клиенти. Разбира се, за връченото в брой се дължи комисионна за броене и вс.останало по параграф 1-6 от т.33 до т 108. По наше мнение тези неориентирани и подведени граждани ще ни дължат същата сума до 1 - максимум 1.5 години. А това е напълно достатъчно да рекапитализираме, захраним или да фалираме Банките, според Вашето конкретно становище и желание. Всъщност, защо не отворите, откриете още 2- 3 баки /изв.банки/ Напр. Виктория иска сестра Глория. Не е ли така?

Е, ясно е , че хората ще изплащат N -броя години 5 млрд.лева или евро, което зависи от курса, който ще подържаме. Какъв курс да подържаме? Гарантира ме, че поне ще ги удвоим- сумите, годините и лихвите! За това наше мекушаво отношение към граждани и институции искрено се извиняваме, но Ви обещаваме да се поправим в бъдещето. Добре, че без да щем отворихме тема за задълженията. Тези на НЕК и др., ВЕИ, ДАИ, Марица и Матрица също ще се изплащат дълго, но дълговете са за това, за да се изплащат през нас или да се опрощават по целесъобразност. Може да се превеждат и на Вас, което зависи от някои обстоятелства....... Препоръчваме Ви спешно с обратно писмо /може факс/ да ни посочите конкретни имена на виновни лица, за това недоразумение, че да информираме нашите съотечественици, Европа и света и направим достояние тези врагове ....напр. Иван Иванов- шофьор, Васил Василев-преводач, Надежда Надьова-секретарка, Вяра Вярова- пом. счетоводител и т.н., т.н.... по Ваша информация и преценка. Вярвайки във Вашата добронамереност, отзивчивост , комисионност и искреннна загриженост за съдбата и парите на народа, които ние и Вие ръководим, Искрено Ваши ..................... Подпис .........Не се чете

Брей, че тази банка с тези необезпечени кредити е много-повече от Майка Тереза.

Отпускаше "кредит" на всеки който докаже че няма нужда от пари!

Излиза,че едва ли не е давала кредит срещу перфориран трамваен билет.

Срещу билет не, но срещу депутатска карта.

"Имаме уникален шанс - да отидат и хора в затвора, но това зависи от политиците" Да не са луди политиците да се вкарат сами в затвора!!!

Ахахах

Щом зависи от политиците ще пропуснем и този шанс,независимо колко е уникален.

Както имаха под 2% "лоши кредити", така много набързо излезе истинската цифра "80%" - честито на лекомислещите за 2-та процента. Това е не само необичайно, но и много, много нереално - дали не са действали като наказателна банда, за да ги държат до тея 2%, как смятате :)

ЗАЩО МИСЛИШ, ЧЕ ТЕЗИ 80% ЛОШИ КРЕДИТИ СА ИСТИНСКИ? Не ти ли минава през ума, че собствениците на банката които теглиха заеми обезпечавайки с залог вземането към КТБ, сега чрез представляващият ги австрийски инвестиционен фонд , ще придобият срещу 20% от стойноста на заема ,ипотекираните в собствената им банка фирмени активи !!! Знаеш ли как с 1,1 илиарда лева се купуват активи за 5,3 милиарда? Ето по тази схема!! Чисатата печалба на организираната престъпна група на ДПС е сбора от тези обезценени активи плюс депозитите които ДЪРЖАВАТА С ПРОМЕНИ В ЗАКОНА СЕ КАНИ ДА ГО НАПРАВИ С ПАРИТЕ НА БЮДЖЕТА!!

Няма начин цифрите за кредитите да не са надути многократно. По принцип чужденци като дойдат да правят одит - гледат, записват си и накрая ни питат кажете сега какво да напишем та да сте доволни от работата ни. Поне в нашия институт беше така.

..афериМ ТЕ НА ТОВА МУ СЕ ВИКА МАФИЯ

Мутрата , Банкянецо де, нещо затихна като пръдня в гащи. Не му е чиста работата с тия зулуми на съселянино...така ми се види.

Народът ще плаща кражбите,вместо да вземе сопите и да погне крадците.Явно виновни в България няма.Щом няма правосъдие,който може ще краде,който не може ще плаща.Все пак се борихме да сме в ЕС.Е сега берем плодовете.Никой не се намесва.Ще глобят държавата,демек народа,а не крадците.

" Според нея ще има покачване на лихвите заради кризата в КТБ" Лъсна къде е скрит ключа от палатката!

шокирани псевдобанкери, баш като честни хлебарки, милите те! живи да ги оплачеш. от тия дето са се изходили има ли някой да не е ДС питам? какво разбират виолина маринова и левончо от банково дело питам? пладнешки крадци и мафия, и вие сте във всички схеми, боклуци - с камъни трябва да ви изгоним от страната завинаги, та белким хората живнат малко!

одържавяването на банката е най лесния и евтин вариянт. държавата ще се здобие с търговска банка и ще може директно да влияе на пазара като подържа ниски лихви и стумулира икономиката. разбира се нашите политици са избрани за да закрият държавата не да я развиват.

"държавата ще се здобие с търговска банка и ще може директно да влияе на пазара като подържа ниски лихви и стумулира икономиката" Това абсолютно не е вярно. Вкратце - колкото по-малко се бърка държавата, толкова по-добре!

Да бе, ама когато е изгодни на алчните изруди а? Когато крадат - да не им се бърка държавата, когато трябва да се покрият кражбите, изведнъж държавата да се намеси и да изтегли заем за покриване на дупките. Сопа само ще оправи нещата и крайпътните стълбове като коледни елхи, банкер до политик то мръсно ченге до съдия, като ги накачулим и им вземем страха, тогава ще се кротне държавата...ама сме си овце...

ДА ЗАКРИЯТ ДЪРЖАВАТА, НЕ ДА ОДЪРЖАВЯВЯТ БАНКИ, ДА КОНТРОЛИРАТ ЛИХВИ И ДРУГИ ПОДОБНИ ДРЪН-ДРЪН! ВСЪЩНОСТ ХОРАТА ИСКАТ ДА НЕ ПЛАТЯТ ОЩЕ ВЕДНАЖ НАТРУПАНИТЕ С ПОТ НА ЧЕЛО ПАРИ НА НЯКОИ ДРУГИ ХОРА!