Огромният дълг препъна тристранните преговори за газа

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви в Брюксел, че в газовите преговори между Украйна, Русия и ЕС не е постигнато окончателно споразумение.

Обратно в новината

Коментари - Огромният дълг препъна тристранните преговори за газа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Свърши тая-зимай и не плащай:)

Това е положението. Безплатен обяд няма. Това нещо го има само в България с нашите цигани да ме извиняват Украинците за сравнението.

Кога пили пеяли, кога плащали плакали...

Вече и Йотингер изостави дипломатичния тон спрямо Украйна и им обясни директно, че е много лошо да не си плащаш за това, което си получил. Например, казва той, представете си, че сте потребявали месо от март месец досега и не сте си платили. Обаче на гьон-сурати, с политически гръбнак от САЩ това надали им действа. Явно ще се учат от майката природа. Тя е най-добрия учител. Особено през зимата.

Неприятно е, че и ние заедно с тях ще трябва да си учим уроците

Да се застъпи Европа за нас - нали сме и чеда и да оправи проблема с Украйна или да ни компенсира по-скъпия газ, който да си внесем от Катар, Матар и всякакви там тартари, където трябва да търсим заради Украйна под вола теле!

е готова с терминала за втечнен газ и не само ще задоволява своите 3 милиона граждани, но ще доставя такъв и на Латвия и Естония...Къде е велика България, която дна конектора, а не терминал за втечнен газ гради години както Илия килия. И си подмятат някаква чужда топка - южен паток.

Това като алтернатива е много добре, но колко струва втечненият природен газ и този от тръбата.

Това за нас е неприложимо. Турците няма да пуснат да мине през пролива една потенциална бомба способна да разруши целият град. Единствената възможност е да строим заедно с гърците

stan_posta@

Неприложимо е като цена. И по-далече е, освен това не 1, а 3 пролива се минават. Иначе турците пускат, виждал съм газовози в Мраморно море, ама и пари взимат и то още по-скъпо става ... Абе все едно да имаш водопровод и да се откажеш и да носиш с водоноски вода. Или да има електрическа мрежа и да носиш електричество в акумулатори. Тръбата си е тръба, каквото и да си приказват журналистите. Платили им, приказват, ама ние защо ги слушаме !?

Това е бутикова страна, без енергоемки отрасли на промишлеността, а и с доста работливо и почтено население и културно управление. Освен това, там наместо цигани, има рускоезични граждани, които имат по-висок образователен ценз от самите литовци. А, забравих да кажа, че те нямат избирателни права, но за сметка на това си плащат данъците, тока, парното и държавата не им строи къщи за своя сметка и не толерира раждането на деца от малолетни, за които малолетни майки, техните майки все още получават помощи. Та тази Литва не може да се сравнява с нас(т.е ние с нея) и тя може да си позволи да плаща газ по доста високи цени. Ние не можем, а Украйна нито може, нито иска. Тя и на ниските цени не плаща.

Струва ми се ,че бъркате Литва и Латвия. В Литва няма проблеми с езика и гражданството за рускоговорящи

Нашите протестъри наместо да се помайват по форумите биха могли да дадат своя принос в организиране на презимуване на населението в големите градове без отопление през зимата. За целта да обменят опит с колегите си в Украйна и да организират през зимата и у нас масови гимнастически упражнения с речетатива " Кой не скача е .. някакъв си" Общоизвестен е фактът, че при физически упражнения се отделя топлина.

Предложението е добро, нотрябва да се вземат мерки срещу странични ефекти. Например в Украйна се получи сеизмична вълна в резултат на което се отцепи Крим

Ние от морето и без това искаме да се отделяме в автономия, така че скачайте на воля.

Кой не скача е син. От студ :)

Целият проблем се върти около това,че трябва да се плати. В незалежната там по принцип смятат, че това не се отнася до тях, в европа също все още трудно проумяват, че са се захванали с някакво образование от което наместо да получават приходи, ще трябва да бъркат все по дълбоко в поизпразнените джобове. При така получилата се ситуция след около месец всички ще започним да си спомняме с умиление за сатрапа Янукович

От доста време тези преговори текат и ми се струва, че нещата отиват натам, накъдето беше казала Русия в самото начало. Цена от385$ и предплащания за заявени количества. Тези неща могат да се видят в новините в ДИР-а от месеци. Остава третото изискване за дълга. Изглежда, че Москва не иска да обсъжда размера му чрез преговори. Понеже дали има дълг никой не спори - само за числото. Размера на дълага се обсъжда от арбитражен съд. И вероятно това ще се гледа, а не преговорите. И така какво е прговарял г-н Йотингер толкова месеца? Технически дреболии и остава НАДЕЖДАТА, че през лятото ще се плаща по-малко в сравнение със зимата.

Щом Европa не може дa плaти, ние със сетрaми Бегеец, след крaтко съглaсувaне предлaгaме ЕС дa спре пaрите зa БГ, и дa ги дaде нa нaшите брaтя от Десен сектор. Вивa Укрaйнa!

116 долара на 1000 кубика делят истинската прости..ка - Украинската позиция в случая, и пропадналата ку..ва - т.е. нашето нагъзено положение. Газта е въпрос на методология, покупка на фючърси и т.н. В случая с нас, Русия показва на непослушните си колонии, как ще ядат дървото с яката помощ на долни гюдерии които в тези колонии наричат "политически елит". Рубладжия или Доларджия, подлогата си е подлога. А оправданието с некадърност, върви но за невменяеми. В случая, не разбирам елита ли ни е невменяем или търпящия го електорат. С годините повече клоня към второто. Овцата сама избира да бъде третирана като овца. А мрачното ни настояще си е наша лична безотговорност.

Интересно ми е на каква цена ние копуваме газта.... Според ДКЕРВ цената на крайният потребител....сиреч на мене не може да бъде повече от 604 лв. на 1000 м3... цената е без ДДС и акциз.......явно Булгаргаз си взима парички и зи пренос и за доставка и за още кой знае какво...и тъй от 604 лв. трябва да намалим и паричките които взема Булгаргаз ....и колко плащаме на Газпром в края на краищата...

поп Грую

...сори за правописните грешки...

Официални никой не обявява цената, на която България купува газа. Неофициалната цена, която коментираме тук е 501 долара за хиляда кубични метра. Цената за крайни клиенти е между 730 и 850 лева за хиляда кубични метра без ДДС. Таблицата може да видите на сайта на ДКЕВР: цени/природен газ, точка VII.

тaкa ли е кaзaл Гюнтер? Знaчи еднa скaпaнa Русия, пълнa с aборигени и пияници, пробитa бензиностaнция, можa дa изкaрa 15 млрд. солaрa, a еднa богaтa и цивилизовaнa Европa, не може дa ги плaти?

Явно не може, а пък и не иска, Украйна да му мисли. Вариант са Щатите, но те са със скъсани джобове, пък и да не бяха пак нямаше да плащат, нищо че те подпалиха този конфликт :)

Конфликта го подпали Янукович, когато в средата на мандата си преобърна политката и не спази предизборната си платформа по основния въпорс за ориентацията на Украйна към ЕС. Президентът не е цар, за да може да прави, каквото си поиска. Президентът би трябвало да спазва политическата линия, с която е бил избран. Ако драстично наруши тази линия, народите опитват и понякога успяват да махнат лъжливия президент. САЩ не са автори на комунистическото мошеничество на Янукович, че да са и виновни за случлото се в Украйна. Който не е разбрал до сега защо има конфликт в Украйна, повтарям: Янукович е избран с уверенията, че води Украйна към ЕС, но в средата на мандата си подмени този курс и се наложи да напусне властта заради политическо мошеничество. Всичко останало е просто развитие на нещата след този срамен акт.

Литва въздъхва с облекчение, следа като построи първия си терминал за втечнен газ (LNG), с който ще премахне руската хватка относно доставките на газ за страните от Прибалтика, пише Франс прес". LNG терминалът знаково е наречен Независимост", като това е масивна плаваща платформа с размерите на три футболни игрища. Това става точно в момента, когато руският президент Владимир Путин предупреди, че Европа е изправена пред големи транзитни рискове" за газовите доставки, идващи от Русия, ако Украйна не разреши газовия спор с Москва. Терминалът дава на Литва възможността да внася до 4 млрд. куб. м газ годишно от източници като норвежката компания Статойл", което е доста повече от 2,7-те млрд. кубика, които е купила от Русия през миналата година. А от количествата, които няма да са необходими на Литва, могат да се възползват Латвия и Естония, отбелязват анализатори.

Цената е 384 долара за 1000 куб. метра, в сравнение с 359 долара, които Литва плаща за тръбопроводния газ от Русия. Честито на печеливши!!!!

Дори и така да е, но тази не толков голяма разлика в цената означава независимост от кефа на Путин. Наистина името на платформата е избрано неслучайно.

И плюнка на картата като Литва харчи почти колкото нас (БЪлгария 3.2 млрд.)... А колко ли харчи Германия или Франция например...?!

И какво сега..?! Ще спира ли газта путин (колко му отива това име) или не?! Ама така се прави дипломация де с перо и меч.. Обаче и кесийка си трябва, а руската нещо отъняла... И видяхте ли цената... 385 долара за 1000 куб. м. ..... За България е 550 долара... И к'во излиза, който слушка 550 долара, който не 385 долара... И ние защо ги слушаме тогава?!

Шило

Не, набийте си го вече в зомбираните кратуни- докато има плащания ще има газ! И никога това не е било тема за обсъждане. А за цената: Колко е в крайна сметка тази, на която продава "Газпром", че нещо вече съвсем изтрещяхте. Чакам да кажете вече, че е 700 долара

Ти си го набий... Няма газ, няма пари... няма пари, няма русия.... Това е .... Ако можеше да им спре газта да го е направил отдавна... Да не говорим, че путин официално има 15% от газпром, а неофициално?!

Казано иначе: Истинската проститутка си знае цената и се продава само срещу нещо, а ние го правим безвъзмездно - само за удоволствие:))

Пич това е цента , на която ще го купува тяхната компания. На колко ще го купува населението е друг въпрос :-). Освен това ние няма как да играем с количествата - нашето потребление е нищожно ако го сравниш с Украйна. А и да не забравя нашите управници (цвета е без значение) обичат комисионни, посредници и потупвания по рамото.

"Пич" не ми се обяснявай... Булгартрансгаз го купува на 550 долара. Всички фирми купуват от Булгартрансгаз...А имаш и акциз и ДДС.. Цената за битов потребител е около 1000 лв за 1000 куб. м. или кинта за кубик... Това е една от НАЙ-ВИСОКИТЕ ЦЕНИ В СВЕТА!

Не лъжи! Първо, цената за България е 501 долара, а не 550. Второ, цената за България рязко скочи след влизането ни в НАТО. Трето, цената за Германия от 380 долара е благодарение на съвместното изграждане на Северен поток (но ние се дърпаме усилено от подобен проект, нали). Четвърто, по-високи цени за газа плащат Полша-528 и Чехия-503, само че и двете държави подписаха миналата година нови договори с Газпром и то за по-големи количества. А относно Украйна - отивай да скачаш на жълтите павета, да палиш гуми, България да спре да си плаща газа изобщо и белким Йотингер отиде да преговаря и за нашата цена. Ама няма как да стане, щото ние сме краен потребител и кранчето за България не спира газа за Европа.

Не вярвам да успеете да обясните на чугунени глави някакви аспекти от макроикономика. Опитвах да обясня ,че на крайна цена на газ влеяят и съвмостни проекти , ама кой да чуе?

Ама какво го награкахте човека! Ти сам си написал, че цената за България е 501 долара, а той, че за Украйна е 385. Е не е ли прав в изходния си пост?

И най-вече има ПРЕГОВОРИ, защото украинците строшиха зъбите на рашистката армия. Иначе щеше да има руска окупация на Украйна и никакви преговори

Има преговори,защото на ЕС и е студено, а ако и спре индустрията поради липса на гориво и суровини, хората в нея ще линчуват всеки политик, който някога е казал добра дума за Украйна. Европейските пионки си правят сметката малко криво-смятат,че преговарят с Елцин. Скачи дальше;-).

Шило

Защо въобще се хабиш? Знае две , вече три неща: "рашки", "малОазийски самолет", "снегорин". Грешките не са мои.

Бай Ставри

Не, европейските пионки вече прекрасно знаят кой управлява в Кремъл - рашистът Хуло И обявиха Втората Студена Война В Първата какво се случи?

Абе на тях няма да им спре индустрията, ама на руснаците постъпленията ако спрат и арееее. А и на руски ще си пишеш някъде другаде....

България да вдигне "вето" на такова решение в ЕС!!! Не щем да плащаме на Порошенко, Яйценюк, Бесния сектор на Ярош и т.н. други укро-жидо-дегенерати. Възможно ли е да имаме такива смелчаци, или всички са продажни жидове на Еврейския съюз!!??

Шило

Продължавай да беснееш! Реалностите показват друго: Ако трябва ще натрупаме още дърг, но ще участваме с една от най-големите вности! Интернационализъм, какво да правиш! Казвам "интернационализъм", защото "дупедавство" звучи някак си грозно.

Бай Ставри

Альооо, варадеро-колониализма, пак се развихри Ние пък БЪЛГАРИТЕ, ще помогнем на СВОБОДНА от РАШИЗМА УКРАЙНА в труден момент Защото сме ХОРА, а не рашисти

Сега става ЯСНО защо германците и поляците, двата крака на америганската политика, заквичаха истерично срещу Русия ... Швабите за БойНга, а плошаците за "подялбата". Впоследствие се оказа, че кака не била бременна. Квичат, защото керванът не върви в тяхната посока.

И какво излезе до момента? Според доклада на BND украинците са предоставили фалшифицирани доказателства за свалянето на Боинг-а. Според Шикорски паметта му била изневерила, объркал се бил и подялба не била обсъждана, дори среща между Путин и Туск не е имало. Изобщо - един спечелил от тотото. Ама се оказало, че не спечелил, ами намерил парите на улицата, а най-накрая се оказало, че не е намерил, ами загубил парите на улицата.

Значи нещата се свеждат дотам: или Европа/вкл.България/ ще плаща за потребявания от Украйна руски газ, или Европа/по-точно ние/ няма да имам газ. УСА ще гледа сеир отстрани. Наистина "Слава на Украйна", която може да ни работи по този начин. Е, рано или късно ще си плати за това, но нас какво ни грее? Единствената ни полза би била, ако доста дървени глави у нас най-после се убедят в това дали можем да очакваме някаква братска помощ от УСА и ЕС при нужда срещу пълното ни послушание и покорство.

До всички дето се притесняват, че европейските данъкоплатци ще платят дълга на Украйна - не бойте се, няма да стане. ЕК и западноевропейските компании посредничат защото се опитват да сложат ръка на Украинската газопреносна мрежа. Веднъж направят ли го, Украйна излиза от всякакви преговори с Русия и цените на газа ги договаря директно ЕС, както са договорени цените за Германия например - едни от най-ниските. По-добре за ЕС, щото така си увеличават количеството газ от Русия и могат да искат още намаление на цени. В момента текат преговори всъщност за колко се продава украинската газопреносна мрежа... А Путлер беснее, щото късно се усети и ще му измъкнат изпод носа голям коз, с който може да цака украинците,,,,

С малкото уточнение,че украинската газопреносна мрежа е в американски ръце-тези на нашмъркания син на Байдън.

ХИТЪР ХОД НА ТЪПЕЕЦА! ПРОДАЖНА МАМУНО

Научи български, бе руски идиот такъв!

В българския форум имаме руснак много се старае, но си е простак. бисери създава брани поувяхналата родна слава. пише, брише, ама всичко винаги мирише.

От твоя блестящ анализ не разбрах само едно: Кой в крайна сметка ще плаща потребявания от Украйна руски газ?

Ти и аз, как не си разбрал! Поляците и словенците отказват да играят тази игра. Немците ще скъсат шортите на Меркел, ако каже, че Германия ще помага. Оставаме ние с нашите евроатлантически герои Плевнелиев, Паси, Борисов, Орешарски, Кунева и подобни.

За съжаление нещата не са толкова елемнтарни. Цената на газа в Германия е вследствие на много неща - Северен поток (погледнете как се финансираше, как се прие от германците, къде беше Меркел при пускането и т.н.), участие на Газпром в газоразпределителните дружества, покупката на газохранилища, съвместни компании и много други.

Шило

А в качеството на какви ЕС ще договарят цени на газ за Украйна? И това значи би, че каквито са цените в Германия, такива ще са и в Украйна? Единни ли са цените? Щото реалностите показват друго. А, и от кога ЕС се занимава с преговори от името на отделна държава? И накрая: какво общо има собствеността върху газопреносната мрежа с цената за потребителите?

И е така, и все повече НЕ Е. Ако газопреносната мрежа си смени собствеността, договорите между НАфТОгаз и Газпром трябва да се анулират и променят. А и нали разбирате, че Уклайна престава икономически и политически да съществува, ако това купуване се извърши. Т.е няма Плоша и Рус да си я поделят, а ще си я ПОДЕЛЯТ ЕС и ФАЩ. Но така вече бива.

ТЪПОТИЯТА Е ПРИСЪЩА НА ТЕЗИ ПРОДАЖНИЦИ !!

Всички ще плащаме сметките на десен сектор и нац.гвардията!ДЕМОКРАЦИЯ!

Тя войната още не е започнала. Трябва да се утилизират всички тези, които споменавате. Иначе при глад, студ и "плач без надежда" току се обърнали към Киев. А и оръжие си имат хората.

Нещо си се объркал мой човек! Преди Украйна вземаше газ на безценница тъй като даваше право на Руския флот да се разполага в Крим. Да ама вече Крим си е руски така че Украйна ще трябва да си плаща пълна цена за газът! Навремето Хрушчов даде Крим на Украйна за да е близка с Русия.. да ама Украйна реши друго яче.. е ще трябва да си връща версиите!

Украйна дължи наем на Русия за Крим бе идиоот!

ТОИ Е ТЪПЕЕЦ И МУ Е ДЪЛЪК ВРАТЪТ А ТРУДНО СТИГА ДО МОЗЪКА

А за разрушаването на Донбас? Руски войски нахлуха в Донбас А за сваляне на малайзийския самолет. Руснаци За снегорина? Руснаци Помните ли как убиха полския президент? руснаци

Друго е подписала Русия преди няколко години. Подписала е, при това не с пистолет на слепоочието, че Крим е украинска територия. Късоумен ли си да забравиш този ясен, точен и недвусмислен факт? Май си късоумен.

"Той обаче отбеляза, че временното споразумение не предвижда възможността средствата, които Украйна получава от транзита на руски газ към Европа, да бъдат използвани за покриване на нейните плащания по дълга й за получения вече газ". Те това не мога да го разбера? Защо да не може?

защото транзитните такси се дължат СЛЕД транспортиране на газа, а сега вече се работи - първо пари на масата, после газ.

Това добре, ама според написаното излиза, че с парите, които Украйна е взела за транцитиране на газ през октомври да не може да си плати газа през декември.

Дано се разберат, хич не ми се сиди на студено.

Дудна си аз, че Европа е на тръни поради заявленията на украински лидери, които в България никой не цитира. А изявленията са, че стане ли студен, Украйна почва да отклонява европейски газ без да пита. Вчера Порошенко е разпоредил до края на месеца да се пуска топлото в цяла Украйна без да се пита има ли газ или не. И последния вариант за изплащане на украинския газов дълг - от ЕК никак не ми допада като европейски данъкоплатец. Защо аз да плащам дълга на Украйна?

Е, за демокрацията се плаща. "Богатий с парите, бедний - с труда".

Разбирам иронията Ви, но аз не искам да плащам за нечия чужда демокрация при условие, че нашата още е на кантар.

ТАКА И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ! ОТ КЪВ ЗОР МОИТЕ РОДНИНИ ЩЕ ПЛАЩАТ НА НАЦГВАРДИЯТА И НА ТЕЗИ ГЛАВОРЕЗИ БОРЧОВЕТЕ

Бай Ставри

Я ти кажи за сапуните. Какви цигани сме българите и как вие руснаците мечтаете да ни направите на сапуни

може би такава е целта, да има фирма посредник , ама тогава цената...

Не е ясно кой ще плаща за да има газ - и в Украйна, и в останалите 18 страни. Навярно демокрацията от Майдана. Тя милата за всичко е готова да плаща. Ама май паричките са свършили. Ако не бяха инвестирали в демокрацията, сега можеха да платят за живота. Тъкмо 5млрд са нужни. За начало. Украинците няма какво да ги мислим - ще поскачат, ще се стоплят. А ние?

Русия продава газ на Украйна. И някаква фирма от ЕС иска да е посредник???? Ухааааа... Мазно, мазно....

Kоито плаща ,тои посредничи,ти нали не мислиш,че украинци ще плащат..

Шило

Мдааа, споразумение има-газ няма. С две думи, братя, гответе се ЕС да даде на Украйна едни 5 млрд евро

Те Украйна да се гласят, тез 5 милиарда ЕС ще си ги върне от тях, бъдете сигурни. Залежите на полезни изкопаеми на Украйна май бях 5% от общите на Земята. Така, че няма страшно.

Газопроводът Полша-Украйна ще е 110 км при обща цена 200 млн в долара Газопроводът Ю Поток в частта си от Варна до Сърбия е 600 км и 3.5 млрд долара За какъв род бизнес става въпрос винаги и само с руснаците? За взятки!

200 милиона, ама пак се събуди отвит. Ти си много по- прост от простите бе!!

Бай Ставри

Квалификации от професионални и то руски и блядски тролове не ме засягат Аз съм БЪЛГАРИН Аз също имам няколко определения за умствените възможности на Императора и неговото обкръжение. Но ще ти дам възможност да пофантазираш

Шило

Геец, това ли сънува?

иди се гръмни продожна маимуно

Много си прост бе! С това ниво на мисълта и словото дано и ти да не подкараш снегорин.

В Кремъл не разбраха, че с война не могат да победят украинския народ, с газов рекет не могат да заставят украинците да им падат в краката. Не можаха да разберат, че с насилие само обединиха Украйна. Хуло може да се нарече Император-Обединител на Украйна. Малкият Пу тепърва има да плаща: За окупацията на Крим За нахлуването в Изт Украйна За сваляне на малоазийския самолет

Пари или дупе...

Бай Ставри

Интересно. Руснаците рекетират Украйна с цена 385 долара, а ние като плащаме 520 длр, на нас какво искат да ни покажат руснаците

ЕС го е страх да не спрат газовите доставки през Украйна, а украинците се възползват и изнудват ЕС. Това е и причината да не се строи Южен поток. Ако можеше газопровод да се построи за 1 лято - Южен поток нямаше да има проблеми. Предлагам всички подкрепящи Украйна да пуснат СМС със съдържание DMSUkrain на познатия номер, за да не плащаме ние останалите Българи техните задължения.

Ами много недостойно и НЕадекватно се държат европейците. Ако парите, които загубиха, ги бяха дали на Украйна, сега проблем нямаше да има. Загубиха стотици милиони, загубиха и шанса Украйна да се нормализира. Агонията ще продължи - а то това май беше и целта на режисьора.

ето това е западналата демокрация - пари няма - действайте.

Защо? За назначените политическите марионетки в Украйна това е повод за гордост.

След преврата организиран от бонговците Украйна вече си е колониална държава..

А казват, че България е пред катастрофа.

Нещата са различни, ама не чак толкоз. Само дето ние го минахме по-рано и без гражданска война. Скоро пак ще се повтори февруари 2013. Ако за гладните пенсионери не говорим, се вижда че и младите хора ще останат скоро без препитание и бъдеще.

Голям срaм, дa те обявят пред цaл свят, ч.е си крaдец, и дa ти искaт предвaрително пaри зa достaвките. Ужaс.

Не се бойте братя украинци, демокрацията топли...... джобовете на някои.

Една зима т.пако, но 5 месеца минусови температури, не всички са като теб денонощно пияни.

Че те в Укрaйнa зимa имaт ли? Кaто ги слушaх лятото оaтaнaх с впеч. Че нямaт.

рускa гaз нa Укрaинците? Все не могa дa рaзберa, ето вече сa в ЕС и нямa по-голямо щaстие от товa. Еднa гaз, a зимaтa е сaмо няколко месецa

Газът, приятелче, газът а не газта. В мъжки род. Същото се отнася и за тел, тор, прах, аташе, жиголо и т.н.

ВИЖДАМ ,ЛЮТА ЗИМА ! В ЦЕЛА ЕВРОПА КЕ СЕ СВИВАТ КАТО КУЧЕТА ОТ СТУД ! ТЕХНИТЕ ГОЛЕМЦИ КЕ ОДАТ ПРИ РУСКИЯ ЦАР ДА СЕ МОЛЯТ ЗА ГАЗ ! ОН КЕ ИМ ДАДЕ , АМА ПРИ ЕДНО УСЛОВИЕ -ДА МУ ПУСНАТ ТРЪБАТА ДА ИМ ВЛЕЗНЕ ДЪЛБОКО НА ЕВРОПАТА!

Не е вярно! Не е "КЕ ОДАТ ПРИ РУСКИЯ ЦАР ДА СЕ МОЛЯТ", а е: "КЕ ОДАТ ПРИ РУСКИО ЦАР ДА СЕ МОЛАТ"!

И не е верно, че е казала "ВИЖДАМ ,ЛЮТА ЗИМА !", а е казала "ВИЖДАМ ,ЛУТА ЗИМА !"

Журналята пак не казват всичко и с това манипулират. Споменават, че е постигната цена, но не споменават, че Украйна чака ЕС първо да й плати дълга което е едно от условия за последващите доставките на газ, а след това да предплати доставката на газ и не става дума за кредит за Украйна, а подаряване на десетина милиарди без връщане.

Цената на нефта се публикува ежечасно, а на газта не. Руснаците се самозабравиха и си определят цената на политическа база. Време е Европа да се събуди и да си потърси и други доставчици ан е да се дърли Руснаците да не строят Южен поток. Ами нека да си го построят, просто не купувай. Европа не може да се обедини и да си построи сама тръбопровод от някъде до Европа, защото това някъде го няма. Единствено Русия(добре уредена държава) може да гарантира доставките. Европа иска да си доставя газ от средноазиатските републики по този тръбопровод (това са условията за да даде картбланш) за да купува газ на безценица от корумпираните средноазиатски страни където властимащите продават природните си суровини на безценица, но си осигуряват живот в разкош за бтях и близките си(самолети, луксозни коли и палати).

Да но ако погледнем картата на света, ще видим, че тези нови газопроводи от нейсе трябва да минават през много специални държави за да заобиколят Русия... ех География.

ЕС кате се събуди не прави нищо повече от пърдялна пар.