В НЗОК плащали с до 1000 лв. разлика за една и съща длъжност

Лица, заемащи едни и същи длъжности в НЗОК, със сходни отговорности, получавали месечни възнаграждения с драстични разлики, в рамките на 1000 лв.

Обратно в новината

Коментари - В НЗОК плащали с до 1000 лв. разлика за една и съща длъжност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

'новите служители започват да се назначават със значително по-високи заплати, в сравнение с дългогодишните служители'-е че то това не е само там за съжаление!

Основният проблем на НЗОК е това: Издръжката на здравната каса трябва да е отделен бюджет спрямо парите за болните. В момента се трупат милиарди от здравни вноски и съответно тия пари се разглеждат като апетитен фонд за обзавеждане на сгради, заплати и т.н. Я да имат един нормален (скромен) държавен бюджет, а парите за здравеопазване да са съвсем отделно нещо - необвързано като % или какъвто и да е начин. Сега става така все едно в печатницата за пари, шефът да взема от "продукцията" (пачки) и да раздава заплати. Има ги в излишък и не му свиди.

Разлика в заплащането с до 1000 лева , проблема възникнал през 2010 и се задълбочил през 2012 . Споко бе хора тези от 10/12 година пак са тука , ма не са сами та ще трябва и някое местенце за дефлоратори те и за новата юруш . Но важното е че ще си продължаваме да си умираме с лекарска помощ и ще си плащаме за честа да плащаме на лекарите респективно на болниците . Жалкото само е че до колкото чувам свършили места та в гробищните паркове та ще харчим газ за кремациите .

Защо държавните служби взимат толкова високи заплати?

Защото ние-данъкоплатците им го позволяваме. От нас зависи докога ще ги търпим!

И после по-високи здравни вноски от нас! За чий чеп е тази здравна каса? Отиваш на комисия за отпускане на лекарства един куп доктори са се подписали на протокола, а после при тези дерибеи да сложат печат и подпис Защо бе джанъм? тези ли са доктори да ми определят това хапче дали да го взимам или не, а се държат с хората отвратително надменно.

Събудете се искайте лични здравни и пенсионни сметки. ДОеsko77 отговарям ,че всички ръководители в държавните служби са избрани от съответните правителства да са послушковци и да са по посредствени от назначилите ги управляващи.

Това не е проблем, те там не правят бог знае какво. В НЗОК не извършват сърдечни операции. Прав си, отдавна е време да попитаме какво става със здравната реформа. Кога ще се отделят социалните плащания от личните вноски? Ето един прост пример, годишно от заплатата ми отдържат сумарно 1000-1200 лв. за "Здравни осигуровки". В същото време с приблизително същите услуги може да си купите здравна застраховка за около 250 лв. на година. Пакетите от 500 и 1000 лв. включват почти всичко, каквото можеш да си помислиш. Освен това не се налага да се завираш по най-мизерните болнични заведения. Съгласен съм, че трябва да има един задължителен социален минимум от здравни услуги, достъпни до абсолютно всички, дори и неосигурените, но от там насетне надграждането трябва да е индивидулано според възможностите на всеки. Просто е. Аз карам, например, Опел за да се предвижвам и ми върши работа. Може да искам Мерцедес, но не мога да си го позволя. Но и с Опела се придвижвам. Трябва всеки да има достъп до личен лекар. Безусловно. Трябва да има допълнително плащания за страдащите от определени заболявания, без съмнение. Трябва със сигурност по-строг контрол на дейността на касата, защото се пилеят средства. Но защо се огелдаха пишештите в и без това мизерните заплати на хората. Колко души взимат с 1000 лв. повече и колко е това на година в сравнение с бюджета на касата. Това са пълни глупости и ги използват за да хвърлят прах в очите на хората. Далаверата не е в по-големите заплати, повярвайте ми. Далаверата се крие в договорите за доставки, които никой, никога няма да извади наяве. В разни схеми, които никой от тук пишещите, включително и автора на статията не е чувал.

Това със здравните застраховки е измислица,която съм опитал на гърба си.Ако имате заболяване,което датира от времето преди застраховката ще Ви се наложи сами да си платите лечението и изследванията.

Значи има служители "със спомагателни функции", следват тези с "контролни функции" и иде ред и на "ръководителите". В цялата система, къде са онези, които вършат работа, не разбрах. Едни спомагат на някой, след това другите контролират, ама кого, а ръководителите ръководят всичко това! "Много вождове, малко индианци", царе сме на тази схема.

И като теглиш чертата под цялата тази схема, идва и резултата - "Здравеопазването е недофинансирано! Затова пари за здраве за тези, които пълнят КаЦата няма! Доплащайте си най-високия % в цялия ЕС за здраве или мрете - имате избор!" Ай сиктир, бе - да не съм чула повече, че пари в НЗОК нямало! Пари има - въпросът е КАК се разпределят!

А аз се чудя защо при личния лекар няма направления и защо лекарствата са толкова скъпи. Ами то е ясно, много и то лакоми търтеи плюскат нашиъе пари!!!

това ,навярно си е истина .На свои хора - големи заплати, а колко бройки са там и каква работа вършат , а на всичкото отгоре и :влошаващите се условия на труд в касата, това пък направо изби рибата. Какви ли са условията на труд на другите професии. Куп пари за тази каса от здравните вноски,де

Влошаващите се условия сигурно идват от ругатните на гражданите. Не е лесно да те псуват постоянно...

Някой прави ли си илюзия, че увеличените здравни и осигурителни вноски ще доведат до по-добро здравеопазване? Ще отидат за изхранването на още и още чиновници в НЗОК.

Не намирам никакъв проблем. Разлика от 1000 лв. си е в рамките на нормалното. Едни могат повече други по-малко. В карайна сметка ако се смяташ за подценен, можеш да излезеш на борсата, дори и без да напускаш. И това е единствения начин да бъдат притиснати работодателите за по-високи възнаграждения. Не може цял живот да седиш на 400 лв. и да мрънкаш, че някой друг ти е виновен. За съжаление комунизма възпита едно безпомощно, импотентно общество. Трябва да се научим как да се борим, а не да се оплакваме и да бършем сополи цял живот. Проблемите на държавата няма да се решат с 1000 лева повече или по-малко. За съжаление такива статии показват и създават непроблеми. Не вярвам да видите изобилие от статии показващи съществени проблеми. Те не са изгодни за "Никого".

Не си разбрал смисъла. За какво са нужни тези високоплатени бюрократи? 90% от чиновниците в НЗОК са бюрократи, които смучат здравните ни осигуровки и поради това не стигат парите за здраве.

НЗОК е черна дупка, каквито и пари да влязат там се изпаряват. Трябва да бъде закрита.

Както винаги, след избори изпълзяват знайни и незнайни радетели за "правда"! Тъжното е, че в този хор винаги участват и т.н "профсъюзи" които трябва да защитават уж хората на наемния труд, но в тях реално членуват само техничте началници, които реално се прехранват с това! Проблемите били от 2010, ама те говедата сега се сетили...

Каквото и да си говорим момичета и момчета на тази наша демокрация и трябва малко диктатура.Ей тъй за малко 2-3 години. Малко ред и дисциплина да се въведе,като в Германия да не река Китай,че ще ме освиркате.

Поне ще знаем къде отиват парите. А сега стотици хиляди чиновници сами си определят буджетите, а дори не знаят какво точно работят.

И по РЗОК-тата е същата работа. Л...няна история

не е само там това.

Не е проблемът в размера на заплатата, има си регламент и разчет. Ябълката на раздора е в политическото крепостничество заченато от началото на "промените" и окончателно въведено от ГЕРБ. Един от стотиците примери е Касата. Неоправдано раздут щат (лоялен електорат на работодателите си), с вътрешни дерибеи на ръководни длъжности, които в даден момент се самозабравят. И ако до сега се говореше за източване на касата от болниците и ДжиПитата, сега се оказва, че и вътре в администрацията има гнили круши. Още преди 10тина години имаше разработки за електронни здравни карти, като във Франция и Швейцария. Излизаше смешна сума на осигурен, но как да съкращаваш лоялните си крепостни гласоподаватели? Тук е заровено кучето, давай подаяния на раята и тя ще ти е вярна до гроб.

Най-после! и искам да разбера какъв % от разходите на касата е за самата нейна структура и разходи. Един редови лекар получава 700-800 лв заплата, пък на касиерите им е малко?!

А бе братко, там са готови да работят, разбирай да клечат в учрежденското кафене, и за по-малко. В прованса е страшна работа. Няма червен или син, ляв или десен, който хване ножа той реже баницата. Мизерия от всякъде. Но новото е, че има далавера за "допълнително" възнаграждение. Май изборите - който добре се представи ще намаже малко масло.

Защо завиждате за нормалните заплати -заплата 2000 или 3000 лева.Трябва се търси причината защо има заплати под хиляда лева изащо частните фирми ограбват работниците си . Неправилно сте насочили агресията си. Нетрябва да се позволява да има заплата под хиляда лева, че нали това са 500 евро, пенсията на един беден пенсионер в европа. Осъзнайте се.

Тук става въпрос на писарушки в държавна администрация бе, охлюв! Май си един от тази пасмина от тунеядци, които спят по бюрата и треперят да не се катурне благодетелят им.

Гражданите можем и трябва да се интересуваме как се изразходват НАШИТЕ пари. Това са парите в бюджета. Частниците разпределят своите пари и никой няма основание да им се бърка, стига да не3 нарушават законите. Както и никой не искам да ми казва как аз да разпределям своите пари.

За една и съща длъжност, трябва да има различни заплати за различните градове съобразени с търсенето и предлагането. А не както е в момента навсякъде еднакви.

Както в класификатора на длъжностите в държавната администрация, така ли? Сигурно си от София, там имате по два стомаха.

Едно е специалист в София, друго в Долно нанагорнище. Стандарта е различен.

Заради наглите Софиянци сме на това дередже!

Софияйците в повече, заради тях е така. Налазиха навсякъде.

Заплатата трябва да оценява резултатите от труда на работещия. Тя не е социална помощ и не трябва да се определя според нуждите на служителя.

Не е ли ясно, че колкото и пари да се наливат в кацата без дъно НЗОК, здравното осигуряване няма да се оправи. Решението е едно - демонополизация на НЗОК и всеки да се осигурява където иска.

Румяна Тодорова можеше да направи нещо, тя дори обеща, но явно не е пожелала. Затова пък дежурните доносници са добре платени при всяко едно управление. Лицемерието и лъжите на сегашното ръководство на касата са неописуеми. Вярно е, че всяко управление има нужда от подлеци!

Е какво плачете тогава, изроди долни, че няма пари за болните? За болните никога няма да има, но за тия кръвопийците от Здравната каса ще има - +-2000 и повече! Безсрамници! Да горите в ада!

Бас ловя,че повечето от тези с + 1000 лв са разни каки завършили нам къде си.Твърде е вероятно да им определят заплатите тази,които ги опрашват.

Няма ли да се намери някой,който да назначи ревизия в тази нездрава пачкаджийница?А засрамете се вече, тиквеници такива.

В повечето държавни администрации е така. Нека видят и направят анализ и в приходните агенции, НАП и Митници, и да се види, че хора с еднакъв стаж и сходна дейност, дори и в едни и същи отдели, дирекции и дори с еднакви годишни оценки от атестации са с разлика и в длъжност и в заплати. А да не говорим, че има и такива, които са с по малък стаж, с по-ниско образование дори и са на по-висока длъжност-заплата съответно. Що не си оправите като цяло статута с длъжностното израстване, за да могат хората поне да си гледат семействата и да знаят, че с годините ще нараства поне с малко възнаграждението им, а не само на "връзкарите"?!

Какви са им на тези заплатите, та имат по хиляда лева разлика? Това не е ли държавна структура???!!!

че какво толкоз, има държавни служители с по 4-5 хиляди лв. заплата. в софия е нормално да взимаш 2000 (в частната сфера), ако си по-читав кадър.

Краде се здраво.Здравеопазването се превърна в хранилка за чиновници и място в което да се вихри корупция до небето.

Как до ХИЛЯДА лева разлика? Лекарската заплата в Медицинска академия е 850 лева. От утре всеки, който ми цъфне с историята, че идва по пътека, ще се праща в касата да го лекуват, щом там вземат такива заплати.

Че то къде не е така в здравеопазването- няма човек с някоя специалност,дават му два пъти повече от на другите и НОМАДЪТ идва...

Никому ненужна институция с раздут щат.Целта и е да отклонява парите на простия народ към властимащите.Болници,лекари,народ.......да се оправят.Имат много високи заплати,ясно защо...

За далаверата на Спешна помощ. Как болниците плащата на лекарите от спешна помощ да водят спешни пациенти в определените болници срещу 40 -50 -70 лева на ръка.

кажи им имената, моля! Частните болници, с Токуда начело, нали? За докаран от СМП искат пари за преглед и за скенер- ако същото поискат в държавна болница, ще я разкъсат. Изводът- двоен стандарт, и не е луд тоя, дето изяда баницата, а който му я дава.

Никой не е женен за работата си. Всеки получава толкова, за колкото се е договорил. Ако си поиска ще получи. Ако го е страх да си поиска, ще виси в интернет и ще праска минуси.

Това за договорянето си го набии в главата и да слезе чак долу. Колкото ти предложат. Тоя номер може само в София да го говориш. А забелязвате ли годината то която започва проблема от 2010 или по точно казано от 2009 когато идват ГЕРБЕРУНГИЛИТЕ. Тогава другарите на Бойко бяха назначени с 2 годишен сташ бакалавъри с фалшиви дипломи на 2 пъти по високи заплати от дългогодишни служители. А сега е същото. Ако някой попита групата за вътрешни разследвания и контрол на НЗОК ще чуе за такива фрапатни случки че ще му падне мозъка в гащите. Пазарджик служители със средно образование назначени на места с висше. Пловдив хора завършили двигатели с вътрешно горени, продавали крави и овце началник отдели. Варна и Плевен принудени служителите да работят на по две длъжности, а им се плаща за една. Таз държава и тоз народ е толкова прост че просто е прав Бойко като казва че сме прости. А кога ще чуем за одита на КРМG ?

Точка ПЪРВА: Никой не е женен за работата си и е свободен да я напусне по всяко време. Работа в частния сектор има колкото искаш. Само за клатик.рци няма.

а аз се чудя на олигофренските разпоредби на касата! Май вярно кравари ги пишат!

та разликата е иляду лева?????????

магистър по електроника със специалност комуникации и с опит над 14 години и то във системното администриране взима около 650 -685 лв. чисти пари. Говоря ти за една РЗОК в почти най- голямата област. Служител назначен в периода 2010 -2011г. в същата РЗОК с 6 годишен стаж и с диплома за двигатели с вътрешно горене или току що завършил висше задочно взема 1240 -1450лв. в зависимост на каква партиина длъжност е. Имай предвид че са намерени служители с фалшиви дипломи и дипломи които са повторно издадени щото са уж били загубени.

взима около 700 лв. щат в този период

добре, това лошо ли е някой да взима 1500??? мислете с главите си!

Примери бол и навсякъде - и в институциите, и във фирмите. Пример: лице с 37 г. стаж и чудовищен опит, квалифицирало се у нас и в чужбина и с няколко дипломи, получава 630 лв, а колегата му в сродна институция се осигурява върху 1300 лв. при стаж около 8 г., т.е. реално още дори не е навлязъл в тънкостите на професията си. Лекар взима няколко хиляди, а колегата му се изтрепва на повикване за 5-600 лв. Хората вече намразиха празниците и се плашат от Коледа и Нова година, защото веднага още от 1-ви сутринта започва пак канонадата от заплахи за спиране на нещо /ток, парно, вода/ и дрането, вдигането на цени, такси и психологическото подготвяне за още по-трудни дни и месеци напред. Както казваше един писател, ние не живеем - ние оцеляваме. С невъзпитание, хаос и ламтежи държава не се гради. А, изненада-а - току-що някой е откраднал пак крушките на стълбището......

Лицето с чудовищната репутация да слезе на земята. Ако има какво да предложи има кой да го купи.

НЗОК е 2000 души. Крайно раздута бройка - висока неефективност, търнеи на хранилка.

в Управителния съвет на НЗОК. Тия долу мушичките не ги закачай, има места където бачкат за по 350 -400 лв. А подписват документи и разплащания за 40000 лв.

460лв заплата. Държавен служител ве, ей! Беден.

Мафия. А вие плащайте пари няма.

Строителството на комунизма продължава. Не знам защо това се представя, като някаква новина!