Трите най-добри години отпадат, но за новите пенсии

Трите най-добри години преди 1997 г., които сега участват във формулата за изчисляване на пенсиите може да отпаднат, но само за новоотпуснатите пенсии.

Обратно в новината

Коментари - Трите най-добри години отпадат, но за новите пенсии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Средна продължителност на живота в България: мъже - 71 г., жени - 78 г. Мъжете ще получават пенсия 6 г. при осигурителен стаж от 40 г., а жените 15 г. при осигурителен стаж 37 г. Или мъжете за една пенсионна година ще работят 6 г. и 8 мес., а жените - 2 г. и 6 мес.

ТИЯ НЕ СА НАРЕД ЦЯЛ СВЯТ СЕ ЧУДИ КАК ДА ОПРАВИ ЖИВОТА НА НАЦИИТЕ СИ САМО ТУКА СА ИЗРОДИТЕ.КОЙ ГИ Е РОДИЛ БЕ ХОРА ?КАКВО Е ТОВА ВЪЗПИТАНИЕ?КАК ЩЕ ОТНЕМЕШ НАЙ -ДОБРИТЕ ГОДИНИ ТА ХОРАТА СА СИ РАБОТИЛИ И НЕ СА СИ РАЗВЯВАЛИ КРАЧОЛИТЕ КАТО НЯКОИ ДЕТО НЕ ЗНАЯТ ЩО Е ТРУД , А ЛАПАТ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И НЕ ИЗТОЩЕНИ МОГАТ ДА РАБОТЯТ И ДО 70 СТИГА ДА СА ЖИВИ.

Как ви се вижда 65 годишен шофьор на автобус София-Варна. За професор, който си спи след обяд в къщи да.

То е ясно открай време, че пенсионерите са бреме за управляващите. Особено за българските управляващи. Тези хора не мислят, че ще остареят и ще им трябва пенсия... Защо ли??? Много просто- пенсия и да вземат и да не вземат все им е едно, те са си осигурили пари за поне две поколения напред. Народа, кучета го яли, дословно. Да има начин бързо да се отърват от поне половината пенсионери май ще им е много добре...дано не съм прав.

БРЦК

Бреме са , щото лежат на бюджета. парите от пенсионните фондове бяха откраднати 89-та от другарите. И пенсиите почнаха да се плащат от вноските на работещите и от данъците. Голям проблем който се отлага и бомба със закъснител. Да не говорим как сегашното поколение отнесе всички негативи - постоянно вдигане на стажа и осигуровките. В момента никой няма интерес да плаща пенсионни вноски - следователно приходите ще падат докато се сгромоляса системата. Колкото повече се вдигат вноските и пенс. възраст - толкова по - зле за системата , а не по - добре. Да започнат с фалшивите инвалиди , пенсиите за възраст , привилегиите за ранно пенсиониране. Не може секретарката в МВР-то да се пенсионира 30години по -рано от секретарката на частна фирма. Пълен 'абсурд' . Работодатели и работници масово започнаха да минават на черно !

КВОТО И ДА СИ ПИШЕМ НА ТЕЗИ ЦЕНИ МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ ТРЯБВА ДА Е ПОНЕ 500ЛВ. А ПРИ ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ СЪОБРАЗНО ИНФАЦИЯТА НА ЛЕКАРСТВА ХРАНИ И БИТОВИ СМЕТКИ........

БРЦК

Имаме официално 10 , неофициално 30% безработица - защо има пенсионери на работа в държавната администрация ? Защо циганин с нито 1 ден трудов стаж получава пенсия ? Декларирам ,че не искам пенсия от държавата - искам сам да си управлявам пенсионните вноски ! Защо ме задължавате да плащам за пенсия като аз пенсия не искам ?

Важно е да се въведе логична връзка на внесените в осигурителната система средства и на получаваните като пенсия средства след това. Ако си внасял в продължение на 40 години осигуровки, а ще получаваш 20 години пенсия / знае се средната продължителност на живота/, ясно е каква трябва да ти е пенсията. Ако си се осигурявял 25 години / категорийните работещи/ се очаква да получаваш пенсия много по-продължително...

Интересни предложения, но в демократичните държави новите правила се въвеждат за тези които започват трудовата си дейност, да знаят при какви правила ще се пенсионират, а не за тези които я завършват. Освен това хубаво е да се спре да се краде от пенсионните фондове и тогава ще има пари за големи пенсии.

Супер НАГЛО, но отнякъде трябва да се вземат липсващите милярди за КТБ. И понеже сме овце, са спокойни, че всичко ще мине.

НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ , НАРОДА НЕМОЖЕ ДА ЖИВВЕ ДО 60 ГОДИНИ ВИЕ ИСКАТЕ 70 ГОДИНИ , ДАНО СЕ ЗАТРЕСЕ ЗЕМЯТА И ИЗЧИСТИ СВЕТА ОТ ГАДОВЕ

Не пипайте 3-те най добри години за пенсиониране...... Този път ще стачкуваме и ние "бабите".

Не крадете парите на хората!!!!Те са работили и са ги заслужили и преди 1997-хората работят от 1980 г. поне!

Има ли някой от пишещите, който да знае формулата за изчисляване на пенсията? Тези 3г. са 36 месеца, а останалите от 01.01.1997 могат да бъдат двеста месеца и нагоре. Та за някои трите години може да са с по-висок коефициент, ама може и да не са. Никой не ви отнема годините стаж, те влизат във формулата за изчисляване на пенсия. Най-добре е да останат двата варианта и всеки да прецени кое е по-доброто за него. Ако ви е твърде сложно да направите фасулските изчисления, все ще се намери някой да ви помогне

От това,което си написал става ясно,че на теб нищо не ти е ясно за пенсионирането. От 1997 г. 90% от работещите са били осигурявани на мин.заплата от великите "работодатели". Това означава,че за всички ще е много лошо да се пенсионират. Не забравяйте още, че има и безработица и 3-те години база дават възможност, макар и малка, за по-добра пенсия,ако 50-80 лв може да се нарече по-добре!?

Първо да вземат фалшивите пенсий,после да ги накарат да върнат парите и да вдигнат тавана за истински работилите пенсионери,хора работили по отровните заводи и цехове,хора които са си дали здравето и сега не им дават това което заслужават.

общувате с образ на операционна система, в която има лизензиран vpN...неизползван въпреки килера...що ли? паролата на тъпанарката почва с 8 осмици... утре ще получи съобщение да не тъпа, а да приеме друга парола. нормална поне. много ви се радвам. вие също нали...или поне ти миличка... нали не щете както преди да общуваме през тунели...или щете. дали може да си мерите пишките лапета с безработен дъртак? по нет. не уважавате значи... е, не секи оди с гол гъз, дирници. сериозно ли мислите, че ползвам ееерс с руска ос....512 на 900.. да , толкова заслужавате. тъпани.

не е за секи, нали... не се срамете, първолачета,. не ви обвинявам. но се сещайте, на колко години му свършва живота на мъжа. тва не се наваксва с пари и власт. можеш само с мъжество...да наваксаш спомен. Багодаря на дир за лична стая. За мен е чест. Имате проблем с новостите? Или с общуването? Мога да ви помогна. И ще ви бъде хубаво.

коментари спрели. оказа се предвидим проблем. снощи въ дир получих заплахи към децата ми. затова ще повторя. само аз знам знание за конкурентен продукт, при бюджет на фирми над 6500 милион на година за иновации. моите деца знаят парчета от знанието, но това не е сбор. това е да живеят заедно. имам абсолютна проверка на патетноустойчивост на продукт, който не е в магазин. и скоро няма да бъде. за всеки. аз съм възрастен и търся инвеститор за патентно право. срещу готов продукт, технология, дори цени на машини от Русия. Програмата за конкуретност предлага 400 000 . мога ли да искам поне половината? Мога! защото мога да подаря идеи инвеститоре, при които не съществуваш. мисля, че мога д ви подаря продукт, на цената на инвестиции от ЕС.. ИНАЧЕ бих бил сагласен н стотинка от продадна ройка. ма не ви вервам. плащате - получавате. добра сделка- добро бъдеще. мога да управлявам човешкия фактор в бизнес но не ща да работя с кукли. плащате- получавате. ак всчко е о кей- получавате бонус за други продукти. вън козметика. мога да помагам, но не повече от 6 месеца. времето ми е малко а имам други идеи. Дир. ПРАВЯ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, да защитя моя собственост, да я продам, за да платя патетни такси. Държа на обещанито ми да подаря бизнес идея на д-р Москов. Сигурен съм че д-р Москвов ще поеме отговорност по клетва...да я предаде на инвеститор по мяра. знаете ли, аз мразя всеки бизнес без участие на работника... .

Tези сбърканите няма ли да се махат вече!Oще колко поразии ще измислят по сериозни теми които изискват консенсус и широко обществено обсъждане!Kaкви са тези еднолични колаборации,като в тоталитарно време!увеличиха тока да угодят на монополите,с безцеремонни лъжи,прибраха си комисионните,а за народа брадвата!Eй напаст безподобна!

идиот!наглост,наглост! да уреди работещите на държавната хранилка на две и новече заплати с високи пенсии,а другите по фирмите,дето им осигуряват живуркането и са прецакани с осигуровки да го духат!долна паплач,знаят че борисов го интересуват само европроектите ,та му пробутат промени,знаейки,че е некомпетентен в социалната сфера,дори не го интересува изобщо, ако може да я няма,както и пенсионери,важното е болшинството да са мизерни пенсии,а той главатар на бедняци,затова работи временния,без да има такива правомощия по закон!

То кое ли най добро не отпадна у нас?

иде боико да ви оправи

че кога е oправял нещо,смях!

До 10 години пенсиите ще отпаднат поради невъзможност да бъдат изплащани.

ТЪПА РАБОТА ! Всячески се мъчат да прецакат работещите,дето пълним бюджета. ЩО БЕ ТЪПАЦИ ? Карате ни зорле да си крием доходите.

Сега преговорите са на закрити врати.Но като открият вратите на..............................ада.

Някой си мислят че най лошата дата е 09.09.1944г и не могат да раберат защо е възникнала.Рано е още .Ще разберете все още .В момента ни върнаха в османското присъствие.Има време щом имате нерви и търпение да извървите дългия път докато осъзнаете какво значи 09.09.1944г.Тогава може да празнуваме друга такава дата подобна на тази.Иначе мистериите продължават с нови обииства днес се самоуби с един изстрел бившият зам.-главен прокурор Христо Манчев.Преди дни самоубиха ...! УБИТИЯТ НАЙДЕНОВ РАБОТЕЛ В ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ! ВЪЗСТАНОВЯВАЛ ИЗТРИТИТЕ ФАЙЛОВЕ ОТ ЦЕЦОМОБИЛА НА МВР-ЦВЕТАНОВ. ОТ ПРОКУРАТУРАТА ОТРИЧАТ ЗА ВРЪЗКА НА УБИТИЯ С ЦВЕТАНОВ иначе още хора ще закълнат към турското масонство.А и много като бирата може ще са в рая.

Христосков българоубиец дали пък не е забравил, че е министър в служебно правителство?

Бе д. е. в . м

Одиторе, какво си писал ? Връщане на 30 % данък върху пенсията на работещите пенсионери. Айде !0% данък работещ пенсионер на работодателя може. Не на пенсионера. Да се пресече корупцията на работещи пенсионери в бюджетния корумпиран сектор. Той частникът преценява. И ако може да работи с 255 лв. пенсия с лекарства от 136 лв. защо искаш да го ограбваш бе ? Затова че иска да оцелее. Да си плащат на 100% осигуровките и да премахнат ранното пенсиониране.

ГЕРБ не са никаква дясна партия ! Защо? За едни е Майка а за други Мащеха н.Настоява да иа посакданак т.е. Да ОБОГАТЯВА ограбилите БЪлгария Чеда на полит бюро, а в същото време на хората който са работили и внасяли пари за пенсии е и дава заработеото !Защо?? оже и да каже ? С този плосак данак България е нещо катоОВШОРКА. В турция данака е от 8 до 25 % ,като на големи нови инвестиции 5 години следвлизане в експлоатация има гратисен период завсички данаци. След това/ като сие възстановил кредитите/ си плаща дааците като поп ,а не да дава издръжка на този и онзи/които го изнудват/ вместо данаци на Държавата !!!

На "другарите " шефове ,ченгета и военни ново увеличение.Тази година им вдигнаха пенсиите с 9,1 % , а нашите с 2,7 %.Техните от 770 станаха 840.Сега ще ги правят 1040.Честито " ДРУГАРИ "!

Шило

Мдааа, и чакайте после реални осигуровки! Сивата икономика преживява своя Ренесанс

Начало Бизнес 411 евро най-ниската пенсия в Турция... 411 евро най-ниската пенсия в Турция Въпреки ранната пенсионна възраст, хората в Турция получават 64,5% от заплатите си, когато излязат в заслужен отдих 12 Септември 2012 18:18 0 принтирай текст Снимки Снимка: Преса Не се учудвайте, ако някой около 40-годишен турчин или туркиня ви каже, че е пенсионер. Не ви лъжат. Защото в Турция доста рано може да се стигне до пенсия. Мъжете може да претендират за пълна пенсия на 40 г., а жените на 38 г. На практика 25 г. трудов стаж са достатъчни. Средната продължителност на живота при мъжете е 75 г., а при жените 76 г. Въпреки ранната пенсионна възраст турската държава изплаща 64,5% от заплатата на пенсиониралите се. 7,3% от БВП отива за пенсионни разходи. Освен това държавата плаща по 7960 долара за здравеопазване. Практически един пенсионер заплаща само 10% от лекарствата. За лечение в държавните болници не се заплаща.

съм турчин и искам да се гордея с избора ми на гражданин на Република България. Не на Феодална България. Не на ислямистки вилает. И трява да съм бит от Болен, доган и утре от мангал... вчера от националист. сите сте продажни пачаври. вие избирате с кой да живеете рамо до рамо. Не вервам да делите баклава с доган, нали.. ...и колкото аз съм патил и децата ми, от брак с българка...дано никога не узнаете. кекави сте, недоучени и невиждащи, ша са увредите... знете ли колко съм платил? ще продължа в нов коментар.

Харесва ми!

Мелика..

Според мен няма пари за пенсии защото: 1. Има тотална липса на доверие в пенсионната система, поради фрапантната несправедливост; 2. Половината от пенсионните осигуровки за родените след 1960 год. потъват в частни пенсионни фондове. Частните пенсионни фондове, са абсолютна мафия, защото по закон ти отдържат до 15 процента за обслужване на парите ти, а парите ти ги инвестират така, че понякога имат отрицателен прираст, например през 2008 год. парите ми намаляха с 30 процента, 2010 год. също имаше отрицателен прираст. 3. Може би към 70 процента от осигуровките в частния сектор се укриват, поради липса на доверие в системата и нежелание от управляващите да се сложи ред; 4. Магистрати, полицай и военни се пенсионират при условията на първа категория труд, защото поддържат властта на власт имащите, това е тотална несправедливост. В момента има 630 хиляди ранно пенсионирани пенсионери. За да се оправи пенсионната система трябва: 1. Да се изравни средната продължителност на получаване на пенсия за различните категории труд, а за масовата трета категория и между мъжете и жените; 2. Да се повиши контрола при начисляването и внасянето на осигуровките, мотивация на контролните органи, внедряване на агенти под прикритие в фирмите, стимулиране на работници издали некоректни работодатели; 3. Да се премахне тавана върху възнагражденията за внасяне на вноските; 4. Връщане на пенсионната възраст и осигурителен стаж на нивата от 2000 год.; 5. Връщане на 30 процентния данък върху пенсията на работещите пенсионери, налаган по времето на Живков.

е тоа нее добре ама и всички вие не сте добре честито заслужавате си го ако беше на запад от булгаристан изводите са за добрия материял честито с уважение ваш бб

В Турция спокойно се пенсионираш на 40-50 години и то с пенсия 800-1000лв. Ако ние управлявахме щяхме да направим както там. Лошо ли ще ви е?

А кои сте вие? И как точно ще го направите?

Може,но първо трябва да ограмотиш циганския си електоракт,да му намериш работа,при второ раждане връзване на тръбите......те такива ми работи Мелиха.След 30 г може и тук да се пенсионират на 40:))) Пропуснах,циганите са пенсионери по рождение....ама....хвърлят за ДПС.....няма ли да се роди един нов Тошо....

Е, и при това положение щом няма протестиращи и не са залети улиците с хора, явно всички протести досега са били платени и измислени, за стани ти да седна аз.

Тоя само пробва какво ще е ехото. Който тръгне по този път, ще усети жилото на народа. Всяко нещо си има граница, която не бива да се преминава.

ще затрия всеки,който ми бърка в гюма

В България трябва да си сириец, циганин или милиционер за да живееш. Така е при управлението на герб.

В скоро време ще престане да съществува пенсионна система в България. В циганските държави пенсионна система не може да съществува, примерно в Индия няма пенсии. И в България скоро няма да има.

Най-добре.

Антисоциалното министерство да бъде реформирано!!!

А бе прикрепете им един математик и един мислещ и с малко акъл човек, че тези не знаят какво правят.

Мисля да поработя до 130-140 годишна възраст... после ще им даря пенсията си. И без това ще съм зле с главата, краката и няма мога да го вдигам за да им го натаковам...

Живееш в 21 век. Мислиш си, че живееш в съвременно общество, в един модерен свят с уредена (или не дотам) социална политика, че имаш социални придобивки, плащаш си осигуровки с НАДЕЖДАТА, че НЯКОГА ще имаш пенсия, заслужена почивка и охолен живот. Ти МИСЛИШ, че живееш в една съвременна и работеща система, наречена представителна демокрация, ТИ грешиш. ТИ живееш в робство. ТИ СИ ЕДИН РОБ. Ти работиш всеки ден. На една, две или три работи. Може да си обикновен работник, високоплатен специалист или даже собственик на някакъв бизнес. Ти работиш извънредно, лишаваш от вниманието си своето семейство, крадеш твоето време от своите деца, и въпреки че си почтен, работлив и отговорен израстваш в кариерата. Но и ТОГАВА едва свързваш двата края. ТИ си един съвременен роб. Съвременните роби са ПРИНУДЕНИ да работят БЕЗСПИРНО до КРАЯ на живота си и умират ВИНАГИ бедни. Това се реализира с помоща на някои СКРИТИ механизми. Там, където СЪЩЕСТВУВАТ отношения на ПЪЛНА зависимост, ВЪЗНИКВА робство

Посочи един от там тия горе, който да не е потомствен червен боклук :) Е, кои са робовладелците в тая комуноидна криминал0-демокрация :)

на партийните " другари " ,военни и милиционери ,пенсии 1040.Тази година техните пенсии се увеличиха от 1.ви юли с 9,1 % -от 770 на 840 , а на простосмъртните с 2,7 %.

Слушайте шибани управници, цял трудоспособен живот съм бачкал без прекъсване включително 27 месеца военна служба която също се зачита за трудов стаж - вие му правете математиката колко осигуровки съм ви дал, от днес нататък няма да ви дам и лев осигуровки няма да се осигурявам, не ви ща и пенсията каквато и да е тя, ще си внасям в бурканбанк т.е. 100% сива икономика - това ли искате? - колкото и до паричките които съм ви дал т.е. сте ми откраднали до сега - харам да са ви..... ще кажете че родителите ми са получавали пенсия - да вярно е, но техните парички пак вие сте опапкали мушмороци гадни

младежо..

кое да му е по кроткото? това че ме ограбват с всеки изминат ден

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЧАСТНИ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ СА ПИРАМИДИ ( ТОВА СА ТОЧНО ОЛИГАРСИТЕ ) - КОГАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА ПЛАЩАТ , КАЗВАТ НЯМА ПАРИ ПРИМЕР: ПЪРВА КАТЕГОРИЯ ТРУД.