Москва: Небрежност е довела до смъртта на Маржори (обновена)

Основната причина за смъртта на Кристоф дьо Маржори на летище "Внуково" е не трагична случайност, а небрежност на летищните служби. Може да има и още арести.

Обратно в новината

Коментари - Москва: Небрежност е довела до смъртта на Маржори (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

майстори са руснаците в унищожаване на самолети - дали ще е с помощта на изтребител, с ракетен комплекс "Бук" или снегорин, резултат винаги има и няма никакво значение мястото. Освен ако украински СУ-25 не е летял наблизо.....

Добре организирана "нелепа случайност"... когато узнаем повече подробности картинката ще се изясни. Основният въпрос е : Кой има интерес от ликвидирането на Маржери? Отговорът му ще ни доведе и до организаторите на "нелепата случайност"...

Друг път троловете накацват форума като мухи на ла.но, сега са се изпокрили като мишки с кожени каишки...знаят те знаят

21 век ще се командува не от този, който държи парите, а от този, който държи ключа от склада със суровините. Хелмут Кол Маса българи работят в Русия.Съсед е келнер на 5 маси в Москва и получава 3800 евро на месец.

Посманли Манго! Да не са 380 Евро?

Клиничнво болните антируски тролове, взимащи мизерни долари без покритие от фондовете на ген.лейт. от ЦРУ Сорос, пишат простотии. Марш в Уса кенефа бе бърдуци селски.

Прости, прости та тъпи русофоби.Правят генерални изводи, че само в Русия се убиват големци, но имат една гънка само на задника си.- Колко пррезиденти си убиха американвците бе цървули.Кой уби Джон Ленон?Мартин Л.Кинг?Че Гевара и.....стотици хиляди по целия свят. Най напред избиха до крак коренния народ на Америка и го ограбиха.Имали богатство.Абе аланкоолу, как няма да имат ?

Верно е така, Чада мой! Троловете Советский днес са се покрили! Защо трябва да се случи нещо трагично на землята советская, та да замълчат неразумните? Но може би американци и украинци са предизвикали нещастието? Или самагон проклятий, Боже опази!

Как пък точно президента на петролната компания ще го сполети инцидент и точно при излитане, а не при кацане, явно нещо не се се разбрали при преговорите .

Едва ли шофьорът на снегорина е пил. Просто са го набелязали за изкупителна жертва. Защо мисля така ли? Ами ето защо: 1. Вчера е бил празник: "Ден на диспечера". И по всяка вероятност диспечерите в 23:58 вече са се били почерпили. Ако се докаже това, цялото ръководство на летището ще го отнесе. 2. Човечецът е чистил ПЕРПЕНДИКУЛЯРНА на тази, по която е излитал самолета писта и се е оказал на кръстовището между двете в много неудачен момент. Так трябва да има светофари, а ако не са били включени или не са работили, целия инженерен състав на летището ще го отнесе. 3. Излитането е ръководил са един ДИСПЕЧЕР-СТАЖАНТ. Което рязко увеличава вероятността от грешки и инциденти. Та, моето мнение е, че шофьорът на снегорина просто си е гледал работата, наредена му от неговите шефове. Но тъй като поразията вече е много дебела, и ще трябва да се платят едни големи пари, някои отговорни другари се опитват да го изкарат виновен. Може би отговорът на въпросите: А. Защо е чистил писта при излитане. Б. Работил ли е светофарът на пистата за излитане. В. Защо е работил диспечер-стажант и др. може да даде друга посока за разследването, но и 1, 2 и 3 са достатъчни за обяснение на случилото се.

Като погледнах в синоптик.бг времето във внуково е облачно със слаб дъжд, та се питам какво е чистил снегорина.

значима личност не може туку така да загине поради някакъв си снегорин.Това е нелепо.По-скоро са му помогнали да загине,поради това ,че е бил п/в санкциите с/у Русия.Толкова е прозрачно,като че ще съмне.Нищо друго.Всичко друго са празни приказки.

и ако е против санкциите, защо умря в русия? А ако е голям приятел на путлер, защо не си разви бизнеса в русия, по техните закони, по техните правила?

Защото е удобно. Качински също умря там, като преди това всички евреи се отказаха от посещението, поради 'религиозен празник'. Удобно място е да убиеш някого в русия, все руснаците ще са виновни.

пияндурници, от хубав живот къркат, с оправдание било студено а вие най-големите в света все чуждия враг ви е виновен е жалки сте, жалки

АКО ТАКА Я КАРАТ, ЩЕ ТРЯБВА ДА АРЕСТУВАТ ЦЕЛИЯ РУСКИ НАРОД, И ДА ОСТАНАТ САМО БОЛНИТЕ, НА КОИТО Е ЗАБРАНЕН АЛКОХОЛА, ВЪПРЕКИ, ЧЕ ТРУДНО,МНОООООГО ТРУДНО ЩЕ НАМЕРЯТ ТАКЪВ. 100% СА ПИЕЩИ, А 48% СА БЕЗНАДЕЖДНИ АЛКОХОЛИЦИ!!

ако се потвърди че са замесени щатите ще има голям цирк да знаете

да голям е цирка.. щатите им сипвали водката... за всяко сране на широките славянски душички все хамериканците им виновни... и тук в булгаристан на доган за крадльовците вече 25 години пак хамериканците виновни... калко сте смешни, та чак боли от тъпня

между ''трагична случАйност'' и ''престъпно нехайство''? В единия случай е пиян само водача на снегорина, във втория освен водача, са пияни и диспечерите на летището.

"Всъщност сблъсъкът между самолета и снегорин на пистата е плод на "престъпно нехайство на длъжностни лица"! - Уффффф,отдъхнах си.А пък аз вече бях убеден,че е ЦРУ-то,НАТО,Сорос,империализЪма и лично Обама дори.

Шило

Тоя пък даже и КГБ-то не са!

Тази катастрофа не е типична само за Русия, а и за цял свят. Основаната причина за такива катастрофи са ефективните менеджъри спестяващи от безопасността. Моите поздравления за разследващите в Русия, които започнаха вече да търсят не само на повърхността както досега, а и да търсят системните причини

Основната причина е СИСТЕМАТА, Дорогой товарищ!

ШОК И ОБЪРКВАНЕ ЗА ЦЕЛИЯ НАРОД. Подлец и безотговорен паднал тип е този французин! Как так ще пада самоволно без др. Путин да го е утвърдил поне в тезисите си за развитие ?

Само в Русия могат да нарекат небрежност и случайност смъртта на хора от огромно политическо и икономическо значение! Да си припомним уж случайната катастрофа на полският премиер и половината полско правителство!

Шило

Да, да си я припомним! Та?

Шило

Както вече казах, стига спекулации със смъртта на хората.

Заключението дадено то руснаците за тази катастрофа с полският ТУ 154 се потвърди 6 мес. по-късно от поляците.Това си спомням.

... няколко години след катастрофата се ревизира "общоприетата" удобна за руснаците версия за пилотската грешка...

А според записите от пилотската кабина на президентското "Ту" на поляците, последните думи на пилота са били "Качински, козел такъв, дай си ми щурвала!". А сега сериозно - Погледнах, че това летище не е от тези дето затварят в 22:00 за да не се шуми. Лети се почти равномерно през цялото денонощие. Същевременно не знам пистата да с чисти от самотни снегорини. Обикновено са по цялата ширина на пистата, наредени един до друг. Така на едно минаване, се изчиства. Та ако е бил някакъв самотен снегорин - наистина това е съмнително. И ако диспечерите не са го видели, това е още по съмнително.

Имаше навремето един виц. Съветската информационна агенция ТАСС съобщава, че вследствие сблъсък между айсберг и американска подводница, последната е потънала. Капитанът на айсберга е награден с орден Ленин.

na tva mu vikam-estestven podbor.stiga veche e letial s tezi falkoni.

американците го убиха вече е ясно

АМИ ДА, ПОД НОСА НА ПУТИН ГО ПОТРОШИХА ТОЯ ФРАНЦУЗИН

На 18 юни т.г. ДУМА публикува статия на Никола Терзиев "Величие и трагизъм. Как Сталин и Берия отровиха Георги Димитров". В статията авторът привежда доказателства, че Димитров е бил отровен, докато е бил лекуван в санаториума "Барвиха". На 27 юни доц. Михаил Аначков публикува статия, в която оспори тези доказателства, главното от които беше наличието на големи количества живак в останките на Димитров. А УКРАИНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ КАК ГО ОТРОВИХА.АМА ТЕЗИ РУСНАЦИ СА СПЕЦИАЛИСТИ В ТАКИВА АКЦИИ.НЕ ВЯРВАМ ТАЗИ КАТАСТРОФА ДА Е СЛУЧАЙНА.

Сталин не е руснак, а грузинец... Путин не е Сталин. Ти не си демократ.

А ти българин ли си????

Нещо не ти хващам логиката.

БРЯ, самольотите падат над Русията случайно и поради небрежност, и все с важни клечки вътре - полски президент, тоталски президент ... само руския президент още не е падал случайно там

Шило

Глигоре, що не провериш и за катастрофите над градовете на САЩ, държави в Европа, Азия? А за полският президент- а провери каква е историята. Не е хич лицеприятна за Полша. Предпочитам да я премълча, достатъчно написано има.

Драги, падат империалистите гадни по цял свят - за твоята лична статистика си прав! В Полша версията за катастрофата им не е твоята! Моят въпрос, обаче, беше само относно това кой в Русия пада , как случайно пада, и кой не пада :))))

Фалкон срещу Снегорин - 0:1

Снегорина също се е опитвал да излети, тъй като след две бутилки водка шофьора си е помислил, че е летец

Евала, Петров, оправи ми деня!! :))))))))))))))))

Това няма как да не е диспечерска грешка. На входа на всички рульожки към пистата има напречни светлини които се сменят от зелено към червено ако на нея вече има самолет няма как да я нагазиш. Явно диспечерите са забравили, че там има снегорин и са пратили и самолета да излети. Няма значение и ниската видимост. защото големите летища имат радари за наземно движение и на тях се вижда дори човек или крава. Има още една технология ADS-B която обаче трябва да влезе до 2015 за всички превозни средства които обслужват самолетите. Автомобилите ще се виждат на пистите и рульожките така както виждаме самолетите на flightradar 24 В авицията няма как един да е виновен. От един човек нищо не зависи.

Това изобщо не е ниска видимост при излитане . Явно снегорина е цъфнал пред самолета ненадейно за пилотите.

СЛОЖНО ГО ОБЯСНЯВАШ, ПИТАЙ ОНЯ В СНЕГОРИНА КАКВА Е БИЛА ЗАДАЧАТА И ЩЕ ВИДИШ КАКВО Е БИЛО НАПРЕЖЕНИЕТО НА Т.Н. РУЛЬОЖКА А КЪДЕ СА ПРАТИЛИ ДИСПЕЧЕРА ПО-ДОБРЕ НЕ ПИТАЙ

Защо ли все се случва "случайно" такива катастрофи само в Русия?

" Пътека от цветя за прегазената Краси в Крушевец " -15:10 - 4 коментара. "Москва: Небрежност е довела до смъртта на Маржори" 15:10 42 коментара.

Тази ,че ЦРУ е прецакало руските служби за сигурност и прави в Москва каквото си иска с когото си поиска ? Или оригиналната версия, че в Русия всичко живо пие от сутринта , държавата се разпада , дори на летищата няма един трезвен ? Честно да ви кажа, на мен и двете ми харесват.

Значи конспирацията е бипосочна - американски шпиони шават свободно в московията докато руснаци пият яката от мъка заради първото

Първата версия ми се вижда по-хлебородна. Като се има предвид личността на УБИТИЯ и подривните му, по същество, действия спрямо щатската политика на санкции, едва ли е невъзможно за топ-специалисти да уредят едно излизане на "пиян" снегорин точно в този момент на това място. При тази "пазарна" икономика ... И бих допуснал, че ще се окаже поизчезнал и някой деятел от окололетищния персонал. В резултат - с един куршум два заека, ако не и даже три. И лошият французин го няма, и руснаците пияни или нещо повече, и Франция форсирана срещу тях.

Шефа на летището - агент на ЦРУ, главния диспечер - агент на ЦРУ, дежурния диспечер - агент на ЦРУ, шофьора на снегорина - агент на ЦРУ, снегорина - също агент под прикритие.

Само водката,била от КГБ!...

" Пътека от цветя за прегазената Краси в Крушевец " - 15:24 21 октомври 2014 4 коментара. "Москва: Небрежност е довела до смъртта на Маржори" 15:10 21 октомври 2014 - 42 коментара. ТОВА Е ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО НА ТАЗ ТЕРИТОРИЙКА. ЗАСРАМЕТЕ СЕ.

Снегоринът да не е бил с топлинно насочване?

да, и с касетъчна бойна глава :)

Това си е чиста операция на КГБ за елиминиране на конкурент на Газпром или РОснефт!

Шило

Хайде стига с конспиративните теории. Явно има недоглеждане, слабости, нехайство. Ама като гледам там пипат яко, и няма да се спрат само с шофьора, ами и нагоре. Не като при нас за оня влак- факла, където опра пешкира шафнера и шефа на влака. Че изпълнявали разпореждания.

при толкова яко пипане .. а пък преди няколко месеца в Московското метро нехайство .. сега пак нехайство .. явно нехайството е народна черта на поданиците на Хуйло

Шило

Нима в метрото на Ню Йорк не са ставали инциденти? А престанете вече с тези простотии.

Тоз е поданик на Порошенко.

Какво значи да загине в днешно време шеф на петролна империя като Тотал. Я си престави ''случайно'', че утре Алексей Милер се надене челно в някое ''случайно'' посадено дърво насред шосето.

На визита в ПАриж или Лондон! КГБ и старите номера!

Шило

Какво има да се схваща? Блъснал се самолетът в снегорина. Тук поне може от разговори и от действията на длъжностните лица да се направят изводи какво е станало-кой е пратил снегорина, какво му е разпоредено, не е ли решил да "мине направо" през пистата, кой е разрешил излитане, по коя полоса. И всякакви други подробности, които сигурно и не предполагам, понеже не съм специалист. Да, може да се случи и на Милер, може да се случи на всеки един.

Ако вземе да пречи на Путин, цяла гора ще му засадят на пътя.

Че е бил пиян две мнения няма. Посред нощ в тоя студ, как се поддържа форма.

Много е удобно да изкараме сега виновни пияния шофьор, надрусаните диспечери и т. н. Те най-вероятно наистина са били пияни, надрусани и т. н., ОБАЧЕ: не е ли твърде голямо съвпадение точно шефът на една от най-големите енергийни фирми в света да загине точно на руско летище точно в момент, в който Русия се опитва да пренареди световната енегийна политика...? Мен нещо ме съмнява да е случайно.

Ststar

Брей май и ти си се надрусал.

То като няма трезвен в тази държава, ЦРУ утре може и англоговорящ да назначи на мястото на Путин и никой в Москва няма да забележи. Явно Русия се разпада, съвсем закономерно. Няма случайности на този свят.

Ми не съм, да ти кажа, ама като гледам ти пък въобще нямаш нужда да се друсаш, с последните две-три мозъчни клетки в кухата ти глава...

ПРАВ СИ ЧЕ ИМА КОНСПИРАЦИЯ - агент на ЦРУ е бил в кабината на снегорина уж да пият с водача за здравето на Путин, дори и Обама бил наминал за малко .... и накрая снегорина се друснал в самольота на жабаря, което пък си е своеволие на водача от КГБ

"Всъщност сблъсъкът между самолета и снегорин на пистата е плод на "престъпно нехайство на длъжностни лица, които не са могли да осигурят съгласуваност в действията на служителите на летището Като прочета това нещо се сещам за една епиграма на Радой Ралин: "Сгреши ли стругаря сам отговаря,сгрешат ли отговорни другари отговарят всички стругари".

Ама няма ли конспирация на тъмните империалистически сили от САЩ и ЕС срещу мирния народ на Великата Русь ?

Работи се по въпроса от група учени от университета на КГБ

Тъмни сили вредят на тружениците в москва. Франсето бил противник на доларите, че повече тачел еврата ... значи америкосите са го гътнали .... щото утре и на рубли ще почне да налита както е тръгнал

Хубава страна е Русия , ама кофти двукраки ходят по нея. Бая още стотици години най-разумното нещо е да се заобикаля от далече.

Иначе,не можем да отречем,че не си поплюват.След всяка излагация,осигуряват командировки в Сибир.А при нас Бисеровци и Менти са на свобода

със снегорини и самолет. Верно ли не е имало сняг на пистата ?

Руските снегорини ловят снежинките във въздуха !

Ststar

Като се напият и снежинки им се виждат. дано на някои други не им се привидят военно опасности.

Има и версия че е дело на щатите защото този не е искал да спре бизнеса с руснаците. Мирише яко ама не на водка

Русия трябва да се заобикаля отдалече от разумните хора! Във всяко отношение!

Мир на праха на франсетата. Жалко за всичките стотици руснаци, които ще поемат към Сибир. Големи пари, големи интереси и големи жертви. По хубаво да си малко по-беден, но повече жив.

Добрутро , е как се ходи на работа в РАШЪН ...сигурно след чай и виенска кифличка !? Което не значи, че човекът е виновен !

Това е класика - при излитане или кацане някой друг да излезе на пистата. Колко хора вече загинаха и компютри и какво ли не и пак си е същото.

Пиенето в Русия е спорт номер едно.

КГБ ликува

Какво е правил там със снегорина като изобщо няма сняг ? Или е бил толкова пиян че да не може да върви и е взел машината да отиде за още водка!

Чоко, в Москва вали сняг от 2 дни най малко ... ама на, тупо какво да го правиш ?

Руските снегорини ловят снежинките във въздуха !

Вали в Восква, ама е киша - повече дъжд и малко сняг, навярно със снегорин се чисти кишата, щото в Украйна руснаците пращат танкове за почистване

''По думите на Маркин, следствието разработва и други версии, включително грешка на авиодиспечерите, които ще бъдат тествани за употреба на алкохол и психотропни вещества. ''

Какво друго може да се очаква от пияни скотове?

... и адвокатът на водача на снегорина и съпругата му твърдят, че човека не пие... имал заболявания разни... а съпругата му задава и резонния въпрос защо са го пратили на пистата, като сняг няма...????

Тогава защо официалните власти твърдят, че е бил пиян?

Мда, укрите са скотове, спор няма.

да е уникален случай, ако черните кутии "не бяха открити" по средата на летището!!!

Пияни червени мужици.

Украинците вече са към Европа, не ги бъркай с руснаците.

Този общал да няма санкции срещу Русия, а санкции имаше, не си е изпълнил дадената дума. ''Небрежно'' се е отнесъл към руското гостоприемство и случайно се появил снегорин на пътя му.