ДКЕВР предлага 3% такса ”бедни” за производители на ток

ДКЕВР предлага да се въведе такса за всички производители на електроенергия в страната, за да могат по този начин да се увеличат помощите за енергийно бедните.

Обратно в новината

Коментари - ДКЕВР предлага 3% такса ”бедни” за производители на ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички видяхме как още до като беше служебното правителство, взеха решение да вдигнат цената на тока с 10% което подсказва много ясно от къде и кой всъщност се диктуват нещата... Искат още да го вдигат, но понеже ги мереха с яйца, сега търсят нов алтернативен начин за вдигане на тока - по формата на "помощи" 3% което значи ново увеличение на тока с 3% и прави общо 13%. Решението е само едно: този път всички на протест, революция, и оставка на ГЕРБ. Лустрация! Няма друг начин! Напред българи с тоягите и камъните! Иначе няма да оцелеем!

Е така! Дайте и 3% за мобилните и кабелни оператори, хлебо месо мляко и всякакви други производители, а ние ще гласувам

Докато чакаме някой да вземе адекватни решения за стабилизиране на енергетиката, пак времянки в кацата на Сизиф - нови 3 %. Дори не е ясно върху какво - приходи ли, що ли! За другото сте прави всички - правомощията на ДКЕВР са други, дефинирани са в Закона за енергетиката. В Наредбата за регулиране на цените има други простотии, но тези точно тези не са сред тях. Боже, боже..........

БРЦК

Тия си заслужават замерането с яйца. Ма явно с айца нема да стане - требе с павета. Стига с тия 'социални' , 'инвалидни' , ' военни' и всякакви други прижилегии. Като не могат да си плащат тока 'бедните' , как си плащат кабелната ?

И сто тояги по гърбината са ни малко щом се възмущаваме само по форумите.

Госпожата да не се прави на умряла лисица,защото е ясно още от сега,че производителите ще се начислят тази такса в сметките за ток на потребителите.

не знам откъде ги намират такива, наистина. но наи- очевидно това е следствие от масовото производство на поколения вишисти'. женицата си мисли, че като назначи 3% на призводителя, тои ще се понамръщи (х2) малце, ама ще изкара трите % от бохчата си и ще си плати като поп..на сватба. с тези 3% ще се увеличат и сметките на "асоцялно" крадливите, на които после трябва да се плащат повече помощи, защото не могли да се справят. накрая, ще се получи така, че при едно "по-специално" пресмятане 3-те% ще станат неусетно пет %. госпожа, ако ми доведете само три примера, от които се вижда, че при административно увеличение на цената при производителя - загубата остава при него и не се премества към джоба на потребителя, както се получава точно при драстичното падане на цените на петрола, които са сързани с цените на газта, тогава ще трябва да ви се дозволи да плещите още толкова много глупости, колкото си желаете. даже денонощно.

Ето неолиберализъм в действие.Такса ,като плосък данък-печелят богатите.ДКЕВР като социално министерство-изобщо НЕ МУ Е РАБОТАТА ТОВА.Госпожата в тесни връзки с ВЕИ-конфликт на интереси.Мегаватите в ТЕЦ,АЕЦ,-хранят много хора и са по-малък процент печалба от ВЕИ и американците.Така избутваш елегантно някого от пазара.А предполагам доста от вас са се любували на новите технологии-соларни,вятърни.Е, хора има ли там,и колко.Да това е,,ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ,,.

В едно интервю един бивш депутат /Осман Октай/ каза: в парламента битува максимата"колкото по-бедни,толкова по-послушни". В прехваления ЕС за работни заплати се заделят 45% отБВП, вБългария-23-25%.Цените почти са уеднаквени,а продуктите са много по-високо качество.Факт е ,че освен "Милка"всички фирми имат производствени линии "за нас и за будалите от Балканите. Към модератора на dir.bg-че повечето журналисти са купени,ясно!А вие?

Няма да Ви МИНЕ НОМЕРА. НА УЛИЦАТА С КАМЪНИ ЗА ВАС. ТОКА НА ЦЕНА ОТ АЕЦ, С РЕАЛНО ДОБАВЕНИ % ЗА ПРЕНОС И ПОДДРЪЖКА

В едно интервю един бивш депутат /Осман Октай/ каза: в парламента битува максимата"колкото по-бедни,толкова по-послушни". В прехваления ЕС за работни заплати се заделят 45% отБВП, вБългария-23-25%.Цените почти са уеднаквени,а продуктите са много по-високо качество.Факт е ,че освен "Милка"всички фирми имат производствени линии "за нас и за будалите от Балканите.

Социалната политика в България толерира паразитите за сметка на трудолюбивите работешти и пенсионирани хора. Стига социализъм преразпределение на социалните блага и пълнене гушите на тарикатите и паразитите!

С други думи плащаме официално на мургавите паразити!

Баба плаща хляб с двулевка, върху която пише "Ти ми беше последната"

"Това не е в дневния ни ред. Очаквам новото правителство и новия парламент да вземат решение за цената на тока" ?????? А аз мислех, че ДКЕВР "независимо" определя цените... Вече дори не се крие кой решава за цената на тока. По-добре да се маха ДКЕВР и открито да се каже, че решенията за тока са политически.

Тея тотално изтрещяха!!! Усмирителни ризи - февруари пак наближава.... Енерго-Про отдавна не са си ковали прозорците на офиса с талашит, от миналата година... Дали са си купили или ще ползват стария?!

Увеличението на цената на тока не е заради циганите, дето не плащат, а заради високите цени, на които плащат на ВЕИ-тата, слънчевите централи и двата американскиТЕЦ-а, ... за да не им спаднат печалбите!!!

тези, конкретно, проценти са именно за циганите.

Социално слабите роми с 10 деца ли?

Извинявам се, ама да питам: Откога ДКЕВР се занимава със социална политика?!?!?! Не трябва ли само безпристрастно да определят цената на тока, а социалното министерство, с ваучери например, да подпомогнат енергийно бедните? Това, че определени ВЕИ и ТЕЦ са с ненормални цени и са на свързани лица на хора в конфликт на интересиси има прокуратура да ги раследва.

В Б-я всеки върши това, което не му е работа. И Цацаров се занимава с финансови анализи, вместо да преследва престъпниците.

Гарантирано от герб.

Прав си. Всички видове помощи които същестуват се разпределят само за тази прослойка. Другите кучета ги яли.

Увеличили тока 10 процента и помощите 10 процента.Значи внасям в енергото за да ползват циганите.Внасшм здравни да лекужат цингите а мен ме карат пак да плащам

и пак на нас ще го "сложат"...циганска държава...

Наглост! Значи първо ще ни окрадат, чрез високи цени на тока, в които са включени всички разходи, включително и необоснованите и с които ще се обогатят незаконно всички участниците в производството и разпределението на ел.енергия , после с част от тези обрани от нас парии ще дават на бедните. как не Ви е срам, това е толкова нагло, че нямам думи. Превърнаха една добре работеща държава с предприятия и производство в държава на социално бедни , безработни и просяци. Срам!

Стига само за циганите сте мислили. Работещите кучета ги яли.

Нали н еви харесваше социализма, дами и господа? Е тогава защо се напъвате все за социална политика?!

Нещо съвсем си сбъркан! Социална политика има навсякъде - дори и в една Швейцария. "Социален" не значи "социалистически"

сбъркан си ти. Швейцария какво общо има с България или ЕС?

ДКЕВР кога стана подразделение на социалното министерство.Не знам как точно да се обърна към Вас дали с дами и господа или с пуйки и пуяци. Занимавайте се с основните си функции да контролирате енергийните и водни компании , а не с помощи и тем подобни , врели и некипели.

управляващите. не ви ли светна лапмата, че не е наред тази държава щом има бедност. Да се махаме от ЕСкато не можем да оправим батака и само ни спъва.

И от къде ще ги вземат тези 3% електропроизводителите - от джоба на работещия нещастен българин ... за да подпомагат неграмотни паразити, размножаващи се с геометрична прогресия.

...От всякъде,но най -очевадно от Енергийната мафия!!! ...Тока е едно,а какво да кажем за ГОРИВАТА... Едно време при соца,единствено "Петрол" търгуваше с горива ,цените не се променяха с години,въпреки,че и тогава е имало игри на т.н.международни цени... Днес ,ако някой може да назове колко играчи и търговци на горива има в България,на всеки километър бензиностанция и най-важното...разлика в цените ...никаква най-много 1-2 стотинки ...от Кулата до Дуранкулак и от Видин до Кап Андреево стотици продавачи,от дисетки доставчици и ...ЕДНАКВИ ЦЕНИ,,които не се променят ,дори,когато на международните пазари петрола поевтинява... КЪДЕ Е ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА??? КЪДЕ Е СВОБОДНАТА КОНКУРЕНЦИЯ?... НАЛИ В ИМЕТО НА ТЕЗИ "ДОБРОДЕТЕЛИ" НА КАПИТАЛИЗМА,РАЗРУШИХМЕ ГНИЛАТА СОЦ.С-МА! ...ЧЕ , и сега с тези десни социални политики...ще начисляват такси на производители,те ще ги калкулират в цените,които ще се ПЛАЩАТ ОТНОВО ОТ ТЕЗИ,КОИТО ОБИКНОВЕННО ПЛАЩАТ ( ПО-МАЛКО БЕДНИТЕ) ТОКА НА ТЕЗИ ,КОИТО ИЗОБЩО НЕ ПЛАЩАТ ..."БЕДНИТЕ"... АЙ СИКТИР...ДА ГО ДУХАТ В ПЕРКИТЕ НА ВЕИ-тата...

обеднях след 40 години активен трудов стаж, докато такива държавници наливат помощи всякакви в кацата без дъно на тарикатите-"бедняци",дето челядта им юрка беемвета и тресе телеса по дискотеки със замаяни глави..

те затова вдигнаха цената, за да докарат за несъстоятелните, пък сега уж ЕРП-тата ще го отнесат

Тази такса МАНГАЛ ще бъде въведена пробно в ДЕКЕВР а по късно и в Градския транспорт ,Здравеопазване и навсякъде където е необходимо.

Такса от производителите, които ще си я възстановят от потребителите.

Аджеба кои са бедни у нас? Щото ако държавта смята, че тия дето имат над 240 на човек в домакинството, то нещо не е в час с оцеляването!

ДКЕВР да си гледа работата, а държавата да си влезе в ролята и да повиши доходите на гражданите за да могат да си те да имат по-добър стандарт на живот. Не е ли срамота в 21 век, в една европейска страна, електричеството да се превръща в лукс?

Е как така "държавата да повиши доходите"?

В едно интервю един бивш депутат /Осман Октай/ каза: в парламента битува максимата"колкото по-бедни,толкова по-послушни". В прехваления ЕС за работни заплати се заделят 45% отБВП, вБългария-23-25%.Цените почти са уеднаквени,а продуктите са много по-високо качество.Факт е ,че освен "Милка"всички фирми имат производствени линии "за нас и за будалите от Балканите.

Разбирай 3% такса "циганин", до сега го крадяха а сега ще им го плащаме най-официално

как в циганската махала свети по цяла нощ а никой не плаща? Впрочем плащаме ние- докога???!!!

Такса върху това, такса върху онова! А да дойдем и да ти изкривим дъртата чутора със шутове у зъбите искаш ли, а скумрио дърта?

Помощи за кой за ромите с по 23000 лв ток ли? Край писна ми повече данъци не плащам дано повече хора постъпат като мен

интересно ми е как и къде б БГ при тока има конкуренция и демонополизация

При държавно-мафиотско-корпоротивната икономика ДКЕВР е абсолютно необходим за оправдаване на кражбите, но при чисто пазарна икономика подобен орган е идиотизъм!

Точно в десятката!

Е , как ще предоговарят за ВЕИ и Мариците?!. Нали вчера излезе докладът (заплатен неизвестно от кого) на Комисията за оценка на риска на великия всезнайко Иван Костов към небезизвестния Нов Български университет ( там са все такива).. В нея универсалният многознайко Иван Иванов ( главен изпълнител на проекта) е отбелязал какво огромно благо, предимство и добро за България са тези Марици, които ще ни дават ток в бъдеще като резултат от многоумните решения на работодателя му Костов. Други централи не ни трябват - нито нови, нито стари.

Хич не им налагайте такси, щото после ще вкарате ДВОЙНО повече проценти пък в сметките ...

Не, че ги защитавам производителите де. Ама понеже живеем в България - с колкото им застрашат печалбите, с толкова ще ощетят обикновенните българи, че да им възстановят паричките на дебелобузестите бизнесмени и разни там кльощави мутреси, дето караха джипове в най-скапаните години от прехода и ги взривяваха. Иначе били честни и почтенни.

На това аз му викам див комунизъм. Ще вземат от потребителите да запушат дупката, която политиците отвориха с преференциалните цени и договорите за задължително изкупуване на електроенергия. Ще вземат после от други, за да "компенсират" уж потребителите, а всъщност циганите. Знам че се повтарям. Знам, че и някой ще го нарече това моето ксенофобия, ама писна ми вече!

А таксата за бедни не е ли също неравностойно третирана на участници на енергийния пазар?

Уф, вече ми писна! Кажете къде да се пиша за циганин и да спрат да ме закачат за всякакви сметки, че имам фобия към плащане.

Право на енергийни помощи трябва да имат бедни пенсионери и инвалиди. Всичко друго е такса "цигани", не такса "бедни".

ви трябват за 80% от българския народ. При какъв доход според вас ще се полагат тези добавки за ток? Нима си мислите че ще принудите хората да работят само за ток,парно,вода и лекарства? Тук у нас вече става нетърпимо. Съветвам тази госпожа да попътува в градския транспорт-от бедност много хора вече не се къпат и перат,ама там от служебните коли това не се вижда.

Само да не стане 3% такса за бедни производители на ток, като Р.Овч, Цв. Бор, Л. Ков, Д.Пее . . . .

И пак всичко се прави не заради това, да се реши проблема, а да се осигурят едни пари за мангустите.