Спешно търсят кръв за млад моторист в кома

Кръводарителска кампания за млад моторист, който е в критично състояние след катастрофа, се провежда в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Спешно търсят кръв за млад моторист в кома | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искрено благодарим на всички, които са се отзовали и са дали кръв за нашия син! Няма да забравим добрината ви!

Само в Пловдив ли може да се дари кръв за момчето

Не се спряхте и това си е!!! Никога не съм се качвала на мотор, но имам сърце за разлика от вас, които хулите хора, които не познавате, само на база на своите предразсъдъци! Засрамете се от себе си и от Бога! Никой от нас не знае какво го очаква...не бъдете толкова самоуверени да не предизвикате съдбата си!!!

...на АДРЕНАЛИНА,НЕКА СЪС СВОЯТА НЕОПИТНОСТ НЕ СТАВА ПРИЧИНА ДА СИ ЗАМИНАВАТ ХОРА С...ОПИТ И КОНТРОЛИРАЩИ ВЪТРЕШНИЕЯ СИ ХОРМОНАЛЕН МИР...ПРОСТО ДА СИ БЯГАТ В ПАРКА И ДА НЕ СЕ КАЧВАТ НА МОТОРИ И КОЛИ....

Утре като паднеш в парка и си потрошиш главата ТЪРСИ само бягащи в парка за здраве хора да помогнат ....аман от тесногърди коне с капаци...има ли значение каква е причината за да изпадне човек в беда ?

Старите рокери са се налудували. Карат бавно и тежко, за да ги видят всички. Доказали са се пред себе си и пред света. Затова живеят дълго.

Не мога да повярвам какво чета тук, боклуци ( защото човек не би написал такива коментари ) та ако статията се казваше "Автомобилист търси спешно кръв за преливане " всички ли щяхте да се юрнете да дарявате?!?!? Боклуции ТОВА може да е вашето дете под влиянието на адреналин и неопитност и да направи беля ПАК ли ще пишете УМРИ ???!?!? По повод кръводаряването поредния който пише ОТ СОФИЯ ИМА ЛИ КАК ?!?!? отрицателна А група съм

Вземи имената на момчето в Пловдив, после иди в Центъра по кръводаряване до Централна гара, дай името и дари кръвта си. Моето дете съм го научил да не си рискува живота с мотори. Адреналина и неопитността не са оправдания за лошо възпитание. Ако имаш деца се замисли над това.

Не става с кръводаряване в София трява им спешно кръв точно определената група, вече звънях в болницата в Пловдив, утре сутринта ще пътувам с още няколко колеги (донори) който ще помогнем на човека в беда. Колкото до възпитанието, научи детето си че и на кола не трябва да се качва че на година умират над 1000 по пътищата ни за сметка на 10 мотористи!!!

Някой може ли да каже за тези, които са в София и няма как да отидат до Пловдив - няма ли къде да дарят кръв и да се изпрати?

утре сутрин ( в 9.30 трябва да сме там) с още един колега отиваме до Пловдив да помогнем има място в колата ако желаете заповядайте

Не мога да повярвам, какви хора сте вие бе. Детето бере душа, а на вас не ви дреме. Какво значение има какво е карал. Що се правите на пълни олигофрени или наистина сте такива. Да не би всеки ден да не стават катастрофи с коли, да не би жертвите там да са по-малко. Много повече са, вижте статистиките. Ама нали да нахапем мотористите. Спрете да делите хората и да ги слагате под един знаменател, утре може вие да сте на негово място, без значение, че сте пътували в трамвай.

Ако не можете или не желаете да помогнете, защо поне от елементарно възпитание не замълчите?! Поне от уважение към човешкия живот и към близките на човека....

Зад всяка кръвна банка седяи по една орда цигани, готови да дадат кръв срещу 100-150 лева. Хората, които са за операции и нямат друг избор - плащат. Защо и болницата да не си купи малко кръв от тези "дарители" и да престанат с простотиите? По конституция имаме право на гарантиран достъп до здравеопазване, как болниците си набавят кръвта трябва да е проблем на здравната система, а не на гражданите на милата ни кочина. Ако итре на някой депутат му потрябва А- в правителствена пак ли ще има призиви за дарение, или ще извадят тихомълком едни пари от бюджета?

Батка, явно не си наясно със системата за снабдяване с кръв и кръвни продукти. Това не са картофи, че болницата да си ги купува от производителя или търговеца. Има централизирана система за събиране и обработка. Твоята кръв не попада там, където си мислиш, а там, където и когато и дойде реда. Иди и дари кръв. Не всички нуждаещи се са малоумници с мотори.

ХА-ХА, как ли пък няма да му даря кръв на тоя селски бабаит. Правил се е на гоУемото дупе с мотора и като се е усрал, некой требе да му бърше сега задника. Ми да мре като е бил тарикат и само мотора му е липсвал в живота. Ааааа ма ха.

...направо на гъз... С толкова тежки травми ,надали е карал с по-малко от 80...Бързал е сигурно да ДАРИ и той кръв на някой свой състрадателен колега.... ...не ми показвайте снимки на тази мед.сестра , а покажете колата и мотора (каквото е останало) от него...ще се убедите,че надали този младеж е карал с по-малко от 100...е ще кажете КАКВО?....ами давайте за да спасите УБИЙЦИТЕ НА ПЪТЯ.... ...АКО не е била колата,, а жена ви с детето,родител или който и да е бил от вас...пак ли щяхте да бъдете така милосърдни и състрадателни към този джигит... Във Варна един такъв затри младо момиче на пешеходна пътека....

Пак е добре, че не утрепал някой невинен човек, защото и такива случаи имаше с мотористи!

Жалко за момчето! Въпросът ми е защо близките на пострадалия са му позволили да кара мотор! Това си е самоубийство!

Моля, нека всеки, който има възможност, да помогне!

Аз ще пратя смс за събиране на средства за възстановяване на ямаха-та, че ако прескочи, пак да прави кушии.

От мен има нова задна гума да пили. Да си прати размера.

Приятелю, виждал съм смъртта в очите на хората повече пъти, отколкото ти си си виждал ...

човека нямаше в предвид колко филми си изгледал

Ти първо се научи да пишеш грамотно, че после пиши глупости из форумите! Добре, че не е убил някой невинен човек, а само себе си!

По колко пъти"легнахте" рече ? Ееее, недей така де! Баба може да е дърта, ама 35 години хирург е вече. И за плазмата е чувала, и за Ер и Тр маси и за хуманалбумин , и за други неща, ама за 3 пъти кръвовземане наведнъж, не бях чувала...

...Не се засягай на "лудия"... ...Той няма да е "луд",ако не направи поне едно щуро изказване с "МАКС"-имилизиране на определени параметри....:)))

ама на мен не ми е проблем да ида да даря кръе в софия. няма да ми е сефте. но аз искам да помогна конкретно на този човек. в момента той се бори за живота. предполагам в такива ситуации би трябвало да може да се организира транспорт на кръв от друг град.

Ти как си представяш това "искам да помогна конкретно на този човек"? Навярно мислиш, че ще те извикат за директно кръвопреливане. Където и да дариш кръв, все друга ще му прелеят- вече взета, изследвана и консервирана. Иначе ще стане като на фронта, но така както разсъждаваш си далечко струва ми се от подобни познания. Нищо , че "няма да ти е сефте", а навярно за втори път. Между другото готов съм да се обзаложа , че си на 20+ години

alek7000@abv.bg

така е. далеч съм от подобни познания. много съм далеч даже. няма да е за втори, а четвърти. даже и по-малак съм от 20. когато ти се нуждаеш от кръв, задай си кретерий за опит в кърводарявнето, възрастова граница на желаещите да ти помогнат и спретни им един тест за познанията им в областа на кърводаряването, да не би някой невеж в сферата на кърводаряването или с 3 по математика, да поиска да ти помогне. на въпроса ти, как си го представям това че искам да помогна за конретниа случай, ще те препратя към автора на статията която гласи "Спешно търсят кръв за млад моторист в кома"... и между другото, не е късно да спреш да влизаш с разни имена и да губиш времето на хората, ама съм готов да се обзаложа че няма да го направиш...

А бе, леке, София - Пловдив е час и половина с кола НОРМАЛНО КАРАНЕ, ако искаш да помагаш - пали колата и помагай, стига си спамил по форумите. Ракиен патриот.....Пред компютъра всички сме силни и смели......

...А бе "петно",не ми казвай колко София -Пловдив ,но знаеш ли,че в гориво е поне 50-60 лева(отиване и връщане)...на бензиностанциите съвсем не са "милосърдни",НЕ ДАВАТ А ТИ СМУЧАТ КРЪВЧИЦАТА!!! ....А ТИ СИ МНОГО ДАЩЕН БЕ "ГОСТ"-Е...50 КИНТА ГИ НЯМАШ ЗА НИЩО ....ДА НЕ СИ ПОЛИТИК ИЛИ ОТ ББЦ-то...А..??? Или пред компа всички сме големи ларши...А???

Има ли начин да се помогне от София ?

Има- пали мотора и газ до дупка за Пловдив ! Аз ще те чакам !

alek7000@abv.bg

знаеш ли, в този момент можеше да си ти на негово място, майка ти да реве и да се чуди каде да ти намери кръв за жив да останеш, и в место на твоя тъп коментар, този отговор да го пиша на друг дебил. колкото и да си забавен, това е момент когато можеш правилно да се изявиш и да помогнеш на някой който се нуждае, та да има смисъл съществуването ти.

За всички чудещи се:" Що нЕма кръв непрекъснато, постоянно и на склад?!? " Кръвта и продуктите, добивани от нея, като всеки биологичен продукт има определен срок на съхранение и годност за използване. След този срок тя не само, че е безполезна , но и опасна, поради което или се използва за някои субпродукти, или просто се изхвърля. Второто важно условие е, че липсват кръводарители - няма ги вече войниците, нито заводите с работниците по партийна линия, нито студентите.. останаха само МАНГАЛИТЕ - срещу 300-500 лв за сак кръв и доброволци/най-често близки, роднини, приятели/ при нужда. Ами НЯМА - това е, факт е! А нуждите са все по-големи! Затова няма и не лекарите са виновни! Да бяха тухли 4-ки да ги турим на склад, ама то пусто- кръв.

Да, като студенти/ 1980-85 г./ под строй кръводарявахме. Ама няма лошо.

Горкото момче.....Баща ми им викаше на моторджиите "веселите самоубийци". Внимамайте,бе момчета! Животът е по-важен от скороста. За съжаление съм с + резус фактор. Стискам палци.

Какво обсъждате и тролите - отивайте да дарите кръв. Нали говорим за Живот на човек!? Мърди.

Що, ти да не би да дари вече ?

...Казваш..."ЧОВЕК"... ...ДА ,АМА ЧОВЕКА ИМА РАЗУМ...НЕЩО ,КОЕТО ГО РАЗЛИЧАВА И ОТ НАЙ-ВИСШИТЕ БОЗАЙНИЦИ...КОИТО ДОРИ И ТЕ НЕ СЕ ...САМОУБИВАТ ПО ТАКЪВ ТЪП НАЧИН,А ИМАТ ПОНЕ ... ИНСТИКТ ЗА ...САМОСЪХРАНЕНИЕ.... ТА "ЛУК"-чо....КАЗВАШ...."ЧОВЕК"... АЗ СЕ ...СЪМНЯВАМ .... (пояснявам че , и аз съм минал през моторите,ралита,щуротии разни на млади години,...НО ВСЕ ПАК СЪМ...МИСЛИЛ И ЧУВСТВАЛ...ГРАНИЦАТА НА ДОПУСТИМИЯ РИСК), ЩОМ СЕГА ТИ ПИША НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ СЛЕД ТЕЗИ ИЗПЪЛНЕНИЯ. !!!

Да, тук преобладават кръвожадни закани към мотористите. И аз колко съм ги псувал, тъй като живея на булевард в близост до хитово заведение, а от там мотористите си тръгват не с мръсна, ами с не знам каква си газ и грохот. Защо ли няма изобретени камери, които освен високата скорост да регистрират и децибелите от дадено превозно средство. И после глоба и технически преглед на МПС-то, което трябва да покрие стандартите за шум, иначе се спира от движение. Колкото до нещастните случаи с мотористи - да, карат безразсъдно, но не са редки случаите, в които шофьорите на коли просто не ги забелязват, правят маневри и излизат на пътя на мотора. Това се дължи както на по-малките габарити на моторите, така и на тяхното неочаквано бързо появяване.

В "неочаквано бързото появяване" е разковничето на подобен род инциденти! Когато едно тяло с размерите на мотор се движи със скорост над 100 км в час, няма как да го видиш навреме. Ей така ми изскочи един мото джигит пред предния капак - разминахме се на косъм. Преди това гледах в посоката, от която дойде - нямаше никакво превозно средство. Щом потеглих - като светкавица мина и замина, а аз останах да се кръстя, че не го пометох!!! А той сгурно и не разбра!

добре, че не е убил невинни карат толкова бързо, че стават на шницели и не са годни дори за донори

Хора, не бъдете толкова жестоки! Има ли измежду нас човек, който някога да не е правил някаква простотия/глупост? Убеден съм, че няма! Затова, много моля, не прикривайте нежеланието си да помогнете с думи от типа "Те правят глупости, а аз ще им оправям бакиите"

Прав си, но тези моторджии само и единствено глупости правят, а не понякога.

И ти си напълно прав, но според мен това, че, примерно, няма да им дадем кръв едва ли ще уплаши все още здравите моторджии и те ще спрат да си правят идиотщините

дя-до

Малка разлика. Тези малоумници правят простотии с часове на ден, години наред. За такъв род простотии най-доброто лекарство е "загинал на място".

дя-до

Но няма и да помогне. Идиотът моторист или пияница да си знае, че никой не го е еня за него. Да мре - сам си го е избрал!

Редовно давам кръв, за този джигит не давам, да мре гада, да но тези от колата са добре. Младежи, обаче убиват невинни с моторите, изобщо не са жалене.

Дано станеш донор, ама не на мозък.

Какво по-точно в изказването ми е некоректно, или измислено ?

Вярно е, че си сельо, при това неграмотен! Можеш ли да се досетиш що не съм поставил точката преди, а сега слагам удивителен ?

Звучи цинично, но уви - вярно е и е казано от лекар: най-добрите донори на органи са мотоциклетистите в кома. Защото най-често това са млади и силни организми, без заболявания и с органи в перфектно състояние. Е, акълът им, който ги е довел до комата не е на ниво, но той така или иначе не може да се присажда.

За жалост често и органите им не стават за нищо... След удар с висока скорост просто не остава здрава част от тялото, която да се присади...

съгласен с критиките/"отрицателните коментари" по отношение на мотористите, особено младите. Не мислят, карат като луди, нагли са, и разбира се на тях "няма да се случи". Е, случва се и на тях.

Не мога да повярвам на това, което чета в коментариите. Аз като чуя мотор и ми се изправя косата от яд, но винаги бих помогнала на човек в беда (ако мога)без значение какъв е и какво кара. Що за паплач живее в тази държава?

Възмутена, повярвай!

А ако такъв джигит връхлети върху теб с количката, върху заекът -първокласник пресичащ по зебрата, върху старите ти родители, върху когото и да било невинен човек, тогава какво ? Пак ли ще си първа за кръводаряването ?

дя-до

Трябва да си пълен дебил, за да си готов да помогнеш на ВСЕКИ.

Подкрепям казаното, нека не забравяме, че и това момче е нечие дете. Не искам да съм никога на мястото на родителите и близките му, но никой не е застрахован, че утре неговото дете няма да подкара мотор. Съгласна съм с всички, които са против моторите и аз не ги обичам, но нека не забравяме, че животът е най-важен. Дано да оцелее и да се вразуми.

"дребнавото грешене" на И с Й е масово, но на съвременните неграмотници това няма как да им направи впечатление. Неуместно ти е сравнението с грешката на колегата, която е чисто техническа

Моля, кажете дали в София може да се дари кръв, защото аз съм А(-), но няма как да отида в близките дни до Пловдив.

Ако желаеш да помогнеш, като дариш кръв и в София може да го направиш - за някой друг нуждаещ се ... нормален човек.

Сельо, дай да се разберем - герои или герой?! Или от каране на моторетка не ти остана време да си набиещш елементарни неща в чутурата?

платено и глуповато атакистче е. В обедната почивка драсва някой ред и в неполитическите новини

Никаква милост и жал за летящите джигити, особено тези на 2 колела !

Не напразно има викат ДОНОРИ.. При нас на булеварда са 300 метра от светофар до светфоар. Като светне зелено, едни пишлемета със спортни мотори рязко дават газ и се изстрелват пред колоната с максимална скорост. за някакви си 300 метра, Звука е нетърпим, но по-опасното е, че могат за половин секунда да размажат някой наоколо... --------------- Ама както се казва: не става само с ядене, и акъл требва...

Господ си знае работата

По цяла нощ трещят под прозореца ми - газ, спирачка,газ спирачка.И няма кой да ги озапти. Чудя се колко трябва да е тъпо съществото, че да яхне метлата на Смъртта, да препуска като побесняло и да разчита че винаги ще се разминава на косъм с Онази, с Косата? И въпреки безбройните смъртни случаи на мотореткаджии, винаги се появяват нови смелчаци - герои на нашето време. Кому е нужно всичко това?

дя-до

Е как кому? На естествения подбор - това е един от малкото законни начини да се попрочистят дебилите и да не давта плод.

Винаги съм се чудил на стадната народо психоллогия. Никъде не се споменават детайли около катастрофата, ама един като зейне моториста е карал с 200 и после въри доказвай, че няма сестра! Живейте си със предразсъдаците и дано не изпадате в таката ситуация, защото като ви гледам и на себе си не бихте помогнали, камо ли на някой друг! P.S. Да, карам мотор и да, дарявал съм многократно кръв!

Абсолютно си прав.

ЯМАХА- 21 год. Кой ли е виновен ? Може би автомобилът се е ударил в него, а ? Нима ние лошите не ги виждаме ежеминутно как карат ? НА ТАКЪВ И ОТРОВА НЕ ДАРЯВАМ, ДА МРЕ КОПЕЛЕТО !

И на теб "Ямаха" явно ти дава всичката инфо колко кубика, колко коня....висчко разбра и вече можеш да заключиш. Евала Хорейшо!

Ударил се е в кола ,а не колата в него,тая Ямаха ,нада ли я е бутал.

Сори, батка, но ако ти желаеш да изживяваш тръпката си по пътищата за нормални хора аз не съм съгласен. Иди на пистата и прави каквото ти е позволено там. Не съм съгласен да ти плащам лечението в следствие на неразумното ти поведение на пътя. Не съм съгласен да слушам модифицирания ти ауспух. Бъди благодарен, че си гледам в лявото огледало и като те видя ти давам път. Правя го първо за собствена безопасност.

Аз ако искам да се правя на състезател, ще намеря начин да го правя, но съм сигурен че и на писта да се беше случило реакцията Ви щеше да бъде същатата. Никой не ви кара да дарявате задължително, а аз лично се надявам никой да не изпада в такава ситуация, защото най-ги боли роднините особенно като четат коментари от хора като Вас. Поздрави и успехи от мен!

До половината психично болни селтаци - мамки шиа болна. Кучета озлобени малоумни. Дано се удавите в собствената си кръв в най-скоро време !

Споко , бе пич ! Всеки мотоциклетист си има своите: завой, дърво и ТИР. И за теб ще има и тогава твойта мамк* ШЪ РИВЕ за кръв, ама няма да можеш да я чуеш

Болници и клиники са пълни с катастрофирали пияни шофьори на леки коли, камиони и мотори, каруцари и жертви на цигански свади, международни заспали шофьори и подобна сволач! За бедния , редовно плащащ си здравните вноски българин няма място или го прехвърлят от болница на болница докато умре! Стига вече!!

Абсолютно вярно!!

тЕрикатите с моторите ли?

Журналистите, свършете си веднъж професионално работата...става въпрос за човешки живот - дайте 100 % информация, конкултирайте се със специалист - МИСЛЯ, ЧЕ И 0 отрицателна МОЖЕ ДА ДАДЕ В СЛУЧАЯ....тя дава на всички !!! Поправете ме ако бъркам...

Не съм медицински работник и да не те подведа нещо, но принципно и аз така знам - нулева може на всички. Има и по-сериозни случаи обаче, когато само точно твоята кръвна група върши работа.

Дано да е така - иначе кофти ако е възможно и някой с 0- да може да отиде и да не отиде, само защото не е информиран правилно...но по принцип когато се дава такъв призив, е редно да има подробности, за да не лутаме...аз съм с 0- и съм в Пловдив, но давах преди 10 дни и няма да ме допуснат...

Ако не ме лъже паметта, 0-ва рецепиент с друга кръвна група може да приеме до около 300 мл. Може и да греша, де. А за безгрешните злобари думи нямам. Бъдете живи и здрави само, щото ако нещо ви се случи, Човеци ще даряват кръв за вас, а е видно, че трябва мозък...

И защо давате минуси на човека, чието мнение е над мен - абсолютно прав е! Ето линк.. link

Кръв за убийци няма. Днес себе си утрепа, утре дете, майка, ученик... Съжалявам, но и състрадание не изпитвам към такива хора, които карат като ненормални... Не мислят ли за семействата си поне като се качват да карат с 200...

Колко лева струва моторетката на героя?И от къде ги има? За къде е бързал толкова - за работа или се е "кефил"?

преди време търсеха кръв за родилка.Интересно тези хора как точно си представят практикуването на лекарската професия?

Интересно биб било да споделиш твоето виждане по въпроса ! Кръв ще ми търсят? От утре- всеки доктор, преди да влезне в болницата да оставя по половин кило кръв на регистратурата! Ама-ха!

Да се опитам ли да позная - моторът е бил Ямаха Р1 или Р6... Тези машинки ловят окото, но не прощават грешките!

Естествения подбор в действие... не хабете кръвта за някакъв си самоубиец с мотор! (и да, освен ако не е карал с 50-60, както се кара в градовете, той е самоубиец и още по лошо - потенциален убиец)

Аз кръв нямам за такива,но имам мотор мога да му го дам да се довърши.

КАК ТАКА НЯМАТ ЗАПАСИ ОТ КРЪВ. ВИНАГИ ЛИ ЩЕ ТЪРСЯТ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ.

Случва се. Ако през седмицата е имало много операции с тази кръвна група, а кръводарителите са от друга група е възможно - напълнили са се другите банки, а тази на А отрицателна я няма. Знаете, че когато се дава кръв за операция, не е задължително да си същата кръвна група - кръвта се взима за попълване на банките, а не за конкретната операция...

Кръвната група се среща рядко както сред кръводарителите,така и сред оперираните.